Σελίδες

12 Ιουνίου 2009

Καινούργια Τουρκική Λίρα. Προσοχή !!!!!!!

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έθεσε σε κυκλοφορία, με την έλευση του 2009, το νέο νόμισμα της χώρας, την τουρκική λίρα (TL), που αντικαθιστά τη νέα τουρκική λίρα (YTL.Τα νέα χαρτονομίσματα και νομίσματα, που φέρουν την ονομασία τουρκική λίρα και κουρούς αντίστοιχα, έχουν τεθεί σε κυκλοφορία , με νέα σχέδια, νέο μέγεθος και ενισχυμένα στοιχεία ασφάλειας για την πιστότητά τους. Η αλλαγή αυτή όμως δεν έχει γίνει χωρίς παρατράγουδα και αυτό λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας που έχει με το νόμισμα των 2 ευρώ.

Η νέα τουρκική λίρα που κυκλοφορεί έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το νόμισμα των 2 ευρώ και το νόμισμα των 0,50 έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με το νόμισμα του 1 ευρώ!Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να το μπερδέψει και να το περάσει για νόμισμα των 2 ευρώ αφού αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 16 διαφορετικές όψεις νομισμάτων και 22 διαφορετικές συλλεκτικές όψεις!!!

Στην νέα τουρκική λίρα απεικονίζεται ο Κεμάλ Ατατούρκ και η ισοτιμία της με το ευρώ είναι : 1 TRY = 0.5323 EUR. Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι γιατί οι Τούρκοι αντιγράφουν το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντιδρά. Μέχρι να απαντηθεί το INKA IΩΑΝΝΙΝΩΝ σας συστήνει την προσοχή στις συναλλαγές σας!!! Προσέξτε την ομοιότητα με το ευρωπαϊκό νόμισμα ευρώ!

πηγή EPIRUS GATE

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρων. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι αλληλένδετα πάντως . Αν αναλογηθεί κανείς το πως έχουν μεταβληθεί τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία με όλα αυτά που συμβαίνουν με τα νομισματικά ταμεία και τους λίπους νταβατζήδες ( μετά συγχωρήσεως ), εάν δει κανείς την πορεία της σχέσης των νομισμάτων ( π.χ. 1 δολλάριο σε ευρώ ) θα συμπεράνει ότι το τέλος είναι εύκολα προβλέψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτως φιλε μου ανωνυμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασα από Τουρκία πρόσφατα και όντως μοιάζουν τα νομίσματα. Μέχρι και οι πινακίδες στα αυτοκίνητα τους μοιάζουν με Ευρωπαϊκές. Όπως πάει και η σχέση λίρας σε ευρώ θα φτάσει το δολλαριο σε ευρω.

    Κουράγιο σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.