Σελίδες

26 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο Μάϊκλ Τζάκσον.


Πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Pop μουσικής. Σε ηλικία μόλις 51 ετών, ο Michael Jackson, άφησε την τελευταία του πνοή χθές κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο UCLA Medical Center, αφού βρέθηκε αναίσθητος από συνεργάτες του στο σπίτι του, στο Bel Air. Ο θάνατός του, που απλά διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, προήλθε από ανακοπή της καρδιάς του.


Ο M.J. γεννήθηκε στο Gary της Indiana στις 25 Αυγούστου 1958.
Ο Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε με τα αδέλφια του τους Jackson 5 όταν ήταν 11 χρονών. Το πρώτο single του γκρουπ "I Want You Back" πήγε κατευθείαν στην κορυφή των τσάρτς.


Ο Τζάκσον συνέχισε σόλο το 1978 με το "Off the Wall". Τέσσερα χρόνια αργότερα βγαίνει το "Thriller" που πούλησε 65 εκατομμύρια δίσκους έφερε επανάσταση στην ποπ μουσική. Ο σταρ μεταμορφώθηκε σε ζόμπι σε ένα βίντεο που πραγματικά "έγραψε" ιστορία. Τον Μάρτιο του 1983 ο Τσάκσον ερμήνευσε το "Billie Jean" στην Πασαντίνα. Για πολλούς κριτικούς ήταν μια από τις εντυπωσιακότερες ερμηνείες live στην ιστορία του ροκ εντ ρολ.


Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ο Τζάκσον ουσιαστικά αποκλείσθηκε στο ράντζο του "Νέβερλαντ", στη "Χώρα του Ποτέ". Πίθηκοι και άλλα ζώα ζούσαν στο ράντσο του βασιλιά της ποπ. Το 1987 κυκλοφόρησε το "Bad" και πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια περιοδεία.


Το 1994 παντρεύτηκε την Λίζα Μαρί Πρίσλει την οποία είχα γνωρίζει το 1975. Η Πρίσλει εμφανίσθηκε στο βίντεο "You Are Not Alone". Χώρισαν μετά από δυο χρόνια.


Το 1997 παντρεύτηκε την νοσοκόμο Ντέμπι Ρόου με την οποία απέκτησε το πρώτο του παιδί - τον "πρίγκιπα" Μάικλ. 'Ενα χρόνο μετά απέκτησε κόρη, την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το ζευγάρι χώρισε το 1999.


Το 2003 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Τζάκσον με την κατηγορία ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 14χρονο αγόρι. Μετά από δίκη που κράτησε πέντε ολόκληρους μήνες ο Τζάκσον αθωώθηκε.


Την ίδια χρονιά προβλήθηκε ένα αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ για τη ιδιωτική ζωή του στην Βρετανική τηλεόραση. Ο Βρετανός δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ είχε απεριόριστη πρόσβαση στο ράντζο του σταρ. 27 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ.


Το 2006 επέστρεψε σε live εμφανίσεις και ερμήνευσε το "We Are The World". Ορισμένοι φανς διαμαρτυρήθηκαν καθώς όπως υποστήριζαν το τραγούδι έμοιαζε με το "Thriller".


Σε λίγες εβδομάδες ο Τζάκσον επρόκειτο να κάνει περιοδεία στη Βρετανία. Θα έδινε 50 συναυλίες στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου. Τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί προ πολλού. Τον πρόλαβε όμως ο θάνατος.


Η ζωή του ήταν αμφιλεγόμενη. Φίλοι του τον χαρακτήριζαν ως ντροπαλό και εσωστρεφή χαρακτήρα. Υπήρξαν αναφορές ότι κατά την παιδική του ηλικία κακοποιήθηκε ψυχικά και σωματικά από τον πατέρα του.


Ανάμεσα στις ψυχωτικές του ιδέες, μία κυριάρχησε. Η μανιώδης επιθυμία του να γίνει λευκός, πράγμα που του στοίχησε την υγεία του και τέλος τη ζωή του.
Ο Θεός να τον συγχωρέσει........

(Αρκετές πληροφορίες είναι από το Foreign Press)

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετική και ολοκληρωμένη ανάρτηση, μαζί και το φωτογραφικό σου υλικό, φίλε Θάνο, το αφιέρωμά σου, σ' αυτό το μεγάλο αστέρι που ευνοήθηκε από τη ζωή να διαπρέψει στον τομέα του, αλλά οι ψυχώσεις του και οι ατέρμονες φιλοδοξίες του, του στέρησαν το δώρο της ζωής πρόωρα...
    Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι, η ζωή είναι δώρο από το Θεό και δεν αγοράζεται με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεννήθηκε άνθρωπος.Κτάντησε καί ψόφησε κτήνος.Εγω τί χρωστάω νά λούζομαι από χθές τόν βίο καί τήν πολιτεία του από τά ακριβοπληρωμένα εγχώρια φερέφωνα; Αι σι..ίρ ρέ!!!.αρτάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 27 Ιούνιος, 2009 07:51

    MPRAVO RE FILARA. NA KLES GIA KAPION POU EVERGETISE TIN ANTHROPOTITA TO KATALAVENO, NA KLES GIA KAPION POU PLIROSES NA SE DIASKEDASI E AFTO INE POLI AFISIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου ανωνυμε 07:51. Σκληρα λόγια αυτά που λές για εναν νεκρό ασχετα με το αν είναι αληθινά ή οχι. Κι ενταξει όπως και να το κανουμε αφησε καποιο σημαντικό για μερικα εκατομ καλλιτεχνικο εργο πίσω του....
    Εγω δεν συγκαταλέγομαι ούτε στους οπαδούς του ούτε και ειμαι φαν του συγκεκριμένου είδους μουσικής καθότι ροκας....

    Δεν βλέπω να τον κλαίω απλά ανέφερα τον θανατό του με 2 λόγια συμπόνοιας για εναν άνθρωπο που τα πάθη του τον οδήγησαν σε ηθική, ψυχολογικη και βιολογική καταστροφή.
    Οσο για τις φωτογραφίες μπήκαν απλώς για να διαπιστώσουμε το καταντημα ενός ανθρώπου από την είκονα που του έδωσε ο Θεός στην εικόνα που έφτιαξε ο ίδιος.......

    Θα έλεγα ότι η καταχώρηση είναι απλα διδακτικη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλαράκια ο άνθρωπος ήταν πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα.Έκανε μεγάλη καριέρα στην pop μουσική και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς.΄Ήταν ο πρώτος μάλιστα που έκανε στα video clip του μικρές ιστορίες.Από αυτόν επηρεάστηκαν χιλιάδες pop καλλιτέχνες και τα τραγούδια του,χορεύονται μέχρι σήμερα.Ακόμα και μέχρι σήμερα το albun thriller δεν το έχει φτάσει κανένα albun σε πολήσεις από κανένα καλλιτέχνη,και ας έχουν περάσει 25 χρόνια.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.
    Έγω δεν είμαι fun της pop μουσικής άλλα όποιος προσφέρει στην μουσική γενικότερα είναι άξιος σεβασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είσασταν κολλητοί του?? τέλεια πραγματικά η ανάρτηση!! καλό ταξίδι αν και θα είσαι πάντα στις καρδιές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.