Σελίδες

15 Ιουνίου 2009

NBA. Πρωταθλητές οι Λέικερς.

Πρωταθλητές ΝΒΑ για 15η φορά στην ιστορία τους είναι οι Λος Αντζελες Λέικερς. Ο Κόμπι Μπράιαντ και η παρέα του επικράτησαν στον 5ο τελικό των Ορλάντο Μάτζικ με 99-86 και με νίκες 4-1 κατέκτησαν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Οι Μάτζικ που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν... ζωντανοί στο παιχνίδι της κατάκτησης του πρωταθλήματος ξεκίνησαν δυνατά και μάλιστα ήταν μπροστά με δύο πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (28-26).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε, όμως, στη δεύτερη περίοδο, με τους Λέικερς να βρίσκουν σημαντικές λύσεις από τους Οντομ και Αρίζα. Η διαφορά υπέρ των Λιμνανθρώπων έφτασε στους 10 πόντους (56-46) στο ημίχρονο και το ψυχολογικό αβαντάζ ήταν μεγάλο.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν για μία ακόμη φορά εγκλωβισμένος από την άμυνα των Λέικερς (σ.σ. έβαλε μόλις 11 πόντους) και οι Μάτζικ δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Οι Λέικερς επικράτησαν εύκολα με 99-86 και επέστρεψαν στους τίτλους έπειτα από επτά χρόνια.

Ο Κόμπι Μπράιαντ αναδείχθηκε MVP των τελικών και αυτό ήταν το τέταρτο πρωτάθλημα που κατακτά. Για τον Κόμπι έχει ασφαλώς ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι το πρώτο που παίρνει χωρίς τον Σακίλ Ο`Νιλ.

Συνθέσεις:

Ορλάντο Μάτζικ:
Τούρκογλου 12, Λιούις 16 (10ριμπ), Χάουαρντ 11 (10ριμπ), Λι 12, Άλστον 14, Πιετρούς 4, Νέλσον 5, Γκορτατ 4, Ρέντικ 8.
Λος Aντζελες Λέικερς: Αρίζα 14, Γκασόλ 14 (15ριμπ), Μπάινουμ 6, Μπράιαντ 30 (6ριμπ, 5ασ), Φίσερ 11, Όντομ 17, Ουόλτον 2, Φάρμαρ 2.

* Ο Κόμπι Μπράιαντ αναδείχθηκε MVP των τελικών και αυτό είναι το τέταρτο δαχτυλίδι πρωταθλητή που φοράει στο χέρι του.
* Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτά ο Κόμπι χωρίς τον Σακίλ Ο`Νιλ.
* Δέκα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει ο προπονητής τον Λέικερς, Φιλ Τζάκσον και πέρασε πρώτος στη σχετική λίστα.

πηγή sport.gr

2 σχόλια:

  1. δεν έχουν βαρεθεί να παίρνουν τίτλους?? κάτι σαν τον ολυμπιακό του ποδοσφαίρου είναι και αυτοί!! η αν προτιμάς τον παναθηναικο του μπάσκετ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς φίλε όπως τα λες είναι τα πράγματα.Αν και μένα τους Λέικερς τους χάζευα επί εποχής Ματζικ Τζόνσον.Τότε πιστεύω παίζανε οι άνθρωποι το καλύτερο και το θεαματικότερο μπάσκετ που έχει δει ολόκληρος ο κόσμος,ακόμα και απο την εποχή των Βulls του Πίππεν και του Τζόρνταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.