Σελίδες

30 Ιουνίου 2009

Διάλογος Ελλήνων. Ορθοδοξία και αντιχριστιανισμός.

Με αφορμή την ανάρτηση για την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις με τον φίλο μας, Επικούρειο Απόλλωνα.
Η ποιότητα αλλά και το μέγεθος των σχολίων με αναγκάζουν να παραθέσω ως ανάρτηση των διαδικτυακό διάλογό μας, που ίσως βρείτε ενδιαφέροντα. Ελπίζω να μην στεναχώρησα τον φίλο μας με την ανάρτησή μου αυτήν, αφού ούτως ή άλλως οι απόψεις του ήδη δημοσιεύτηκαν ως σχόλια. Να μου συγχωρήσει ο φίλος, τις ελάχιστες ορθογραφικές παρεμβάσεις που έκανα, γνωρίζοντας ότι τα σχόλια δεν παίρνουν διορθώσεις αφού δημοσιευτούν.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Από την μία καταγγέλλετε την συνωμοσία που εξυφαίνεται από τους σκοτεινούς κύκλους των Εβραίων για την παραχάραξη της ιστορίας της Κρήτης (ορθώς) και από την άλλη αναλύεται και θεωρείται σαν ΑΓΙΟ έναν από τους μεγαλύτερους συνωμότες κατά του Ελληνισμού τον ΣΑΟΥΛ.

Πόσο τραγικό για τους σημερινούς ΝεοΕλληνες. Αλλά να μου πείτε, εδώ θεωρούμε Ελληνικό το Βυζάντιο που δεν είχε ούτε έναν Έλληνα Αυτοκράτορα. Και πως να είχε όταν μοναδικός σκοπός των, ήταν η εξόντωση του Ελληνισμού.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ


ΘΑΝΟΣ
Τώρα όσον αφορά εσένα φίλε μου αρχαιολάτρη Απόλλωνα. Τα έχω χιλιοπεί σε πάμπολλες συζητήσεις αλλα εν συντομία θα στα ξαναπώ.
Ναι, βλέπουμε συνομωσίες των Εβραίων.
Ναι, αγαπάμε την αρχαία μας ιστορία και τους προγόνους μας και τους υπερασπιζόμαστε με καθε τρόπο.
Ομως δεν τρέφουμε καμιά εμπάθεια κατά της επί 2000 χρόνια ελληνικής ιστορίας μετά Χριστόν.

Ειναι μέγιστη αδικία να αποκόπτεται τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την ιστορία μας μόνο και μόνο από μίσος προς τον Χριστιανισμό. Δηλαδή κι εμείς οι Ελληνες Χριστιανοί θα έπρεπε να περικόψουμε τα χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας προ Χριστού; Δεν νομίζω.

Δεν μισώ την αρχαιοελληνική μας θρησκεία. Ισα ίσα την αντιμετωπίζω με τον σεβασμό που πρέπει και γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν ήταν η πεζή πίστη που παρουσιάζεται ως ειδωλολατρεία. Δεν ήταν όμως και η Αλήθεια. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, μας έκαναν πολύ περήφανους που χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, από τον ιδιο τον Θεό, έφτασαν στο πνευματικό ύψος να κατανοήσουν ότι μπορεί να υπάρχει ανώτερος Θεός - Δημιουργός πιθανώς άγνωστος σε αυτούς, γι' αυτό κι ο Παύλος συνάντησε μπροστά του τον βωμό "Τω Αγνώστω Θεώ". Την ίδια στιγμή που οι Εβραίοι παρ' όλες τις συνεχείς θαυματουργικές ενέργειες που συναντούσαν εμπρός τους και την έλευση μεταξύ τους, στην κυριολεξία του Θεού, δεν μπορούσαν να καταλάβουν την Αλήθεια Του.

Οσο για τον Σαούλ όπως λές, σε αυτόν οφείλεται η αρχική πρόσμιξη του Ελληνικού πνεύματος και του Χριστιανισμού που αργότερα συνέχισαν οι Μεγάλοι Ελληνες Πατέρες. Δημιουργώντας την Ελληνορθόδοξη παράδοση που κουβαλάμε μέσα μας σήμερα οι Ελληνες.

Φίλε μου εν κατακλείδει, λυπάμαι που μέσα από το μίσος σου για τον Χριστιανισμό καταντάς να μισείς τους ανθρώπους που σου χάρησαν την ελευθερία το 1821 και έφεραν με καμάρι στις σημαίες τους τον Σταυρό του Χριστού.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Αγαπητέ ΘΑΝΟΣ,

Απευθύνεσαι σε κάποιον που μέχρι πριν 2-3 χρόνια έλεγε τα ίδια που λες και εσύ. Η αγάπη Μου όμως προς την πατρίδα μας με βοήθησε να απαλλαγώ από τον σκοταδισμό και τις τύψεις που έχουν φωλιάσει μέσα μας με διάφορους μεθόδους (Μάθημα Θρησκευτικών, κατήχηση, υποχρεωτικές κοινωνίες και εξομολογήσεις και άλλα) πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλει είτε η οικογένεια από την οποία προερχόμαστε είτε το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;;;; ΚΡΑΤΟΣ".


Στο Γυμνάσιο πάντα είχα την απορία γιατί οι φιλόλογοι μας μισούσαν την Αρχαία Ελλάδα και είχαν πολλούς τρόπους εκείνα τα δύσκολα χρόνια της εποχής του ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ να το κάνουν.
Τα έβλεπα, τα πάλευα και δεν μπορούσα να δεχτώ το αυταπόδεικτο ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Αυτό το τόσο ξενόφερτο δόγμα και τον σκοπό που είχε να επιτελέσει. ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Τα σημεία:


1. Η Ιστορία της Ελλάδος. Από που προκύπτει ότι είναι μόλις 2000 πνχ (Προ Νέας Χρονολόγησης); Τα Ορφικά κείμενα έχουν χρονολογηθεί ότι είναι πέραν του 11.350 πνχ. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν τα ξέρεις τα κείμενα αυτά;


2. Ενώ βλέπεις συνωμοσίες Εβραίων κατά της Ελλάδος δεν θεωρείς ή δεν θέλεις να δεις ότι και ο Χριστιανισμός είναι άλλη μια συνωμοσία (ένα από αυτά που με έκαιγαν κάποτε μέσα μου).


3. Κρατάς την πλάνη των πατέρων σου σχετικά με τους ειδωλολάτρες.
Δηλαδή αυτοί όλοι που μας έδωσαν τα πολιτισμικά Φώτα, τις επιστήμες, τα μαθηματικά, τις τέχνες, την γεωμετρία, την φιλοσοφία, την ναυσιπλοΐα και δεκάδες άλλα, πίστευαν σε Είδωλα. Μήπως κάτι ήξεραν παραπάνω από τους μελανοφορούντες καταστροφείς του Ελληνισμού;

4. Άλλη μια πλάνη του Αγνώστου Συγγραφέα των Πράξεων τον Αποστόλων. Ο βωμός στον οποίο αναφέρεσαι έλεγε εν συντομία "ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ"
(ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ)

5. Έχει αποδειχθεί μέσα και από τις συγκρουόμενες απόψεις των ΦΑΝΕΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ και των απόκρυφων και από άλλα που διασώθηκαν από τις καταστροφές συγράμματα, ότι ο Γιέσουα και όχι Ιησούς Χριστός ήταν Ραβίνος των Εσσαίων.


6. Ο Σαούλ είχε σαν δάσκαλο τον Γαμαλιήλ (εγγονό του Χελίλ) και πιστεύω ότι βάσει σχεδίου δρούσε σε όλες τις πτυχές της Καριέρας του. Ο Στέφανος (ανηψίος του Γαμαλιήλ) πέθανε σε σύγκρουση των Ζηλωτών με την ένοπλη ομάδα του ΣΑΟΥΛ. Μετά δε από την εξόντωση αυτών (Εσσαίων και Ζηλωτών) ξεκίνησε η δράση του ΣΑΟΥΛ


7. Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, αυτός που μας έμαθε τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ, έλεγε:


Ο αρχαίος κόσμος ήρθε σ' εμάς θλιβερά θριματισμένος. Μεγάλο μέρος από τα γραπτά του μνημεία χάθηκε, οι οικοδομές σωριάστηκαν, τ' αγάλματα και τ΄ αγγεία κατακομματιάστηκαν και θάφτηκαν κάτω από τα χώματα ή κάτω από μεταγενέστερα χτίσματα. Μα το πιο αξιοθρήνητο, η κληρονομιά των Αρχαίων παραδόθηκε σ' εμάς ακρωτηριασμένη, παρεξηγημένη και παραμορφωμένη από τις γενεές που μεσολάβησαν..."


Από τους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου ούτε ένας δεν ήταν Έλληνας. Η πλειοψηφία των δήθεν αγίων και ιερέων ήταν ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. Εν κατακλείδι, ο Χριστιανισμός όπως εξελίχθηκε αποτέλεσε τον δούρειο ίππο των Εβραίων για την καταστροφή του Ελληνικού Κόσμου, που ήταν το προαιώνιο σχέδιο τους.

Το μίσος τους απέναντι σε κάθε Ελληνικό καταγράφετε σε όλα τα συναξάρια.

Συνοπτικά μπορώ να πω ότι ο ΕβραιοΧριστιανισμός δολοφόνησε εκατομμύρια Έλληνες, γκρέμισε χιλιάδες Ναούς, Ιερά, Ασκληπιεία και Θέατρα και εξαφάνισε το 98% της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Είναι δε καταγεγραμμένες οι κλοπές Ελλήνων που δεν έσκυβαν απέναντι στο μίσος, την δολιότητα και την μοχθηρότητα.


Αυτή είναι η κατεστραμμένη Ελλάδα και δεν ήταν φυσιολογική φθορά αλλά οι Εγκληματικές Ενέργειες του Χριστιανισμού σου, από τα διατάγματα των Βυζαντινών όπως το παρακάτω:


«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τους αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. [ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10]

8. Για το 1821 θα πρέπει να γράψω δεκάδες πράγματα για να αποδείξω το ψέμα στα γραφόμενα σου. Θα σου πω μονάχα να μου πεις για ποίο λόγο η Εκκλησία σου έπαιρνε Σουλτανικά Φιρμάνια; Η συνωμοσία των Ορθόδοξων και οι διώξεις των αγωνιστών του 1821 δείχνουν πάρα πολλά.

Δυστυχώς τότε χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να αποτινάξουμε την βδέλλα που μας πίνει το αίμα εδώ και 1700 χρόνια, από τότε που καταπάτησε τα ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ.


Εν κατακλείδι έχω να πω ότι η κρατούσα πολιτεία όπως έχει αποδειχθεί είναι ένα διαπλεκόμενο συνοθύλευμα Πολιτικών (Εβραϊκής Καταγωγής αρκετοί από αυτούς ), Δικαστικών και Εκκλησιαστικών κύκλων.
Όμως οι συνεχείς έρευνες και από Εκκλησιαστικούς κύκλους τον τελευταίο δείχνουν ότι το 74,5% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από 18-38 ετών έχει απαρνηθεί και αποστασιοποιηθεί από την μισερή για τα Ήθη και έθιμα των ΕΛΛΗΝΩΝ Χριστιανική προοπτική.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε,
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ΘΑΝΟΣ
Φίλε μου Απόλλωνα, μια και επιθυμείς τον διάλογο θα ενδώσω. Το μόνο που θα ήθελα να τονίσω αρχίζοντας, είναι ότι δεν θα ψάξω πηγές και αποδείξεις για να αντικρούσω τα επιχειρήματα σου όπως θα μπορούσα και όπως ίσως θα ήταν πρέπον, μιας και τα δικά σου λόγια είναι μελετημένα και επιλεγμένα προσεκτικά. Θα μιλήσω λοιπόν με τον περιορισμό που μου επιβάλλουν οι λίγες γνώσεις μου όσο κι αν είμαι λάτρης της Ελληνικής ιστορίας την οποία και μελετώ ερασιτεχνικά, εδω και πολλά χρόνια. Θα μιλήσω όμως και με την φλόγα της Πίστης, που εσύ απαρνήθηκες, όταν μια μέρα σε "ξύπνησε" κάποιος ή "ξύπνησες" μόνος σου.

Θα προχωρήσω λοιπόν στο μοτίβο του δικού σου σχολίου για να υπάρχει μια εύκολη αντιστοιχία.

Απευθύνεσαι λοιπόν σε κάποιον που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε Χριστιανικό Ορθόδοξο περιβάλλον χωρίς παρωπίδες. Σε ένα περιβάλλον που συνυπήρχαν η φλόγα της Πίστης Του Χριστού αλλά και η αγάπη και η υπερηφάνεια για κάθε τι Ελληνικό από όπου κι αν προερχόταν. Από τον αρχαίο, τον μεσαιωνικό ή τον νεότερο Ελληνισμό.
Ισως δηλαδή (από τα λεγόμενά σου) βρισκόμασταν σε παρόμοια πλαίσια.
Λυπάμαι άλλα ποτέ δεν βρέθηκα σε Ορθόδοξο περιβάλλον που οποιοσδήποτε να κατηγόρησε σε εμένα τους αρχαίους μου προγόνους, την πίστη τους, τα ιδανικά τους, τις αρετές τους και τον πολιτισμό τους. Δεν θυμάμαι ποτέ να με πίεσε κανείς να κοινωνήσω ή να εξομολογηθώ, υποχρεωτικώς. Εαν πραγματικά σου συνέβει, τότε λυπάμαι αλλά δεν έπρεπε να γενικεύσεις τον αφορισμό, αλλά να τον προσωποποιήσεις. Ενώ διαβλέπω ότι είσαι άτομο με ευρύ ορίζοντα, σε ολόκληρο το σχόλιο σου με έκπληξη βλέπω ότι γενικεύεις συνεχώς καταστάσεις, πράγμα που συνήθως κάνουν οι αδαείς εχθροί του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας με συλλήβδην αφορισμούς του "παπαδαριού" κλπ.
Συμφωνώ μαζί σου, ότι μερικοί φιλόλογοι μπορεί και να μισούσαν τα Αρχαία ή την αρχαία Ελλάδα αλλά σαφώς και ήταν μειοψηφία μπροστά στους περισσοτέρους που αγαπούσαν την επιστήμη τους (τουλάχιστον τότε) και επαινούσαν τους αρχαίους μας προγόνους καθώς από εκεί πήγαζε, στην κυριολεξία, η επιστήμη τους.

Την εποχή του ΕΛΛΑΣ- ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ όπως λές, που υπήρξα κι εγω μαθητής (και χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ πολιτικώς την επταετία) η παιδεία ήταν τόσο Ελληνοκεντρική και αρχαιολατρική (μην ξεχνάμε και τους "αρχαίους" στο Καλλιμάρμαρο) που το δικό μου σχολείο ήταν γεμάτο αρχαιοελληνικά ρητά αναρτημένα σε καθε γωνία και τοίχο του σχολείου!!! Τα σχολεία που περιγράφεις δεν τα θυμάμαι...!!!!

Ας έρθουμε τώρα στα σημεία... τα οποία καλό θα ήταν να διαβάζονται σε αντιπαραβολή..

1. Εχεις δίκιο όταν λές ότι δεν γνωρίζω τα Ορφικά κείμενα αν και τα έχω ακουστά. Ναι δεν τα έχω διαβάσει, αλλά θα με βρείς απολύτως σύμφωνο στο ότι είμαι κι εγώ από τους υποστηρικτές (και ίσως το δείς σε άλλα άρθρα του ιστολογίου) της ανυπαρξίας των Ινδοευρωπαίων, της μη καθόδου των Ελλήνων από το πουθενά!!! Πιστεύω τους αρχαίους μου προγόνους όταν ισχυρίζονται ότι ήταν αυτόχθονες. Εξάλλου, ας έρθουν να μου δείξουν ενα σκελετό Ινδοευρωπαίου.....Ετσι λοιπόν δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου για το 11000 προ Χριστού. (κι οχι το εμπαθές πνχ).

Φίλε μου ξεπερνάς και τους φανατικούς ισλαμιστές που όταν επιθυμούν να συννενοηθούν με τους υπόλοιπους ανθρώπους χρησιμοποιούν το π.Χ ή το μ.Χ. παρόλο που έχουν δική τους χρονολόγηση...

2. Πως να δώ φίλε μου ότι ο Χριστιανισμός, ο τόσο μισητός στους Εβραίους είναι άλλη μια συνομωσία κατα των Ελλήνων; Λυπαμαι που θα το πώ αλλά ακριβώς το ίδιο πιστεύω για τους οπαδούς της πατρώας θρησκείας. Οι Εβραίοι ανέκαθεν γνώριζαν ότι ένα καίριο χτύπημα κατά της Ελλάδος θα ήταν η εξαφάνιση της Ορθοδοξίας.

Για τις σχέσεις Χριστιανών και Εβραίων σε προτρέπω να διαβάσεις τα βιβλία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που φτάνοντας στα χωριά της Ηπείρου τοποθετούσε έναν μεγάλο Σταυρό στην πλατεία του χωριού και βλέποντας τους Ελληνες να κοντεύουν (μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς) να χάσουν εθνικό φρόνημα και πίστη, άρχιζε το εθνοσωτήριο κήρυγμά του. Τους προσκαλούσε να δίνουν στα παιδιά τους αρχαιοελληνικά ονόματα και ίδρυε ελληνικά σχολεία. Οπως ήταν φυσικό το φιλελληνικό αλλά και αντιεβραϊκό κήρυγμά του οδήγησε τους Εβραίους στο να τον συκοφαντήσουν στους Τούρκους και να βρεί μαρτυρικό θάνατο.

Αυτα εσύ πλέον ως πλανημένος μπορεί και να τα συγχωρήσεις στους Εβραίους γιατί στο τέλος - τέλος δεν πείραξαν και καθόλου τους Αρχαίους Ελληνες. Εμείς όμως σαν Χριστιανοί Ελληνες δεν ξεχνούμε...Εχθροί μας έγιναν όταν γίναμε Χριστιανοί.... Και μην μου αρχίσεις τα περί Φιλισταίων και της Ελληνικής καταγωγής τους που ακόμα δεν έχει εξολοκλήρου αποδειχθεί αφού τα ονόματα τους δεν παραπέμπουν ποσώς σε Ελληνες..Γολιάθ, Αβδιμελέχ κ.α. (αλλα σίγουρα είχαν Ελληνικές επιρροές σε πολιτισμό κλπ)
Εξάλλου οι Εβραίοι με τους Φιλισταίους είχαν μια καθαρά τοπικού χαρακτήρα σύγκρουση. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και την εποχή του Χριστού πολλοί από τους Εβραίους έφεραν Ελληνικά ονόματα (του εχθρού τους;), Φίλιππος, Ανδρέας κλπ.

3. Δεν κρατώ καμιά πλάνη για τα πιστεύω των προγόνων μου. Γνωρίζω όπως και οι Πατέρες της Εκκλησίας, ότι οι φιλόσοφοι και επιστήμονες Πλάτων, Αριστοτέλης και φυσικά ο μέγιστος Σωκράτης ήταν μονοθεϊστές σε αντίθεση με τον απλό λαό. Ο Σωκράτης μάλιστα πλήρωσε την βλασφημία του για το "δαιμόνιο".

Θα σου πώ ένα πράγμα φίλε μου οι Ιάπωνες, ένας από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά, σήμερα, λαούς στον κόσμο είναι πολυθεϊστές και ειδωλολάτρες και αν μελετήσεις την θρησκεία τους είναι για γέλια. Αυτό φυσικά δεν τους στερεί την γνώση και την ανάπτυξη. Τους στερεί την Αλήθεια.

4. Η πλάνη που λές για τον βωμό, είναι εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα και δεν με αφορά τι ακριβώς έλεγε. Εξάλλου δεν γνωρίζω με τις περιορισμένες γνώσεις μου (οπως προείπα) τον Παυσανία, τον σύγχρονο του Απ. Παύλου, ελπίζω.....
Οτι κι αν έλεγε πάντως (φυσικά εγώ πιστεύω την Κ. Διαθήκη) από εκεί πιάστηκε ο Παύλος για να αρχίσει το κήρυγμα προς τους Αθηναίους. Και ήταν ένα κήρυγμα τιμής και θαυμασμού. Δεν ήταν ένα κήρυγμα κατακεραύνωσης των πιστεύω τους. Και μην νομίζεις ότι για τον Απόστολο των Εθνών θα ήταν δύσκολο να τους αρχίσει, αν ήθελε, έτσι κι αλλιώς μπαινόβγαινε σε φυλακές όλη την ώρα που τον έστελναν οι "φίλοι" του κατά εσένα, Ιουδαίοι, με συκοφαντίες!!!!

5. Εντυπωσιακό αυτό που αναφέρεις για το Γιεσουα. Μα πως γίνετε κι εσυ ένας αντιεβραίος να λαμβάνεις υπόψιν σου τα απόκρυφα εβραϊκά "ευαγγέλια" που φτιάχθηκαν με σκοπό την κατακρήμνηση του προσώπου του Χριστού από αγνώστους υπόπτους συγγραφείς και τα οποία οι Πατέρες απέρριψαν χωρίς 2η σκέψη;

Αντ' αυτών έμειναν στην Καινή Διαθήκη μόνο τα 3 Ευαγγέλια των Ισραηλιτών Ματθαίου, Μάρκου και Ιωάννη και του Ελληνα Λουκά !!! Να σου θυμίσω ότι το Ευαγγέλιο του Μάρκου γράφτηκε από κάποιον που δεν ήταν καν Απόστολος και είχε Ρωμαϊκό όνομα!!! Ενώ ο Ιωάννης, περίεργο, αντί να προτιμήσει να ζήσει και να πεθάνει στην Ιουδαία προτίμησε το Ελληνικό νησί της Πάτμου!!!! Οπου έγραψε και την Αποκάλυψη, η οποία στα πρώτα κεφάλαια αναφέρεται συμβουλευτικά, στις Ελληνικές νεοσύστατες Χριστιανικές Εκκλησίες των Ελληνικών πόλεων της Μ. Ασίας.

6. Πιστεύεις ότι ενεργούσε βάσει σχεδίου; Ο Παύλος; Περίεργο. Αλλα αυτό φίλε μου δεν μοιάζει με σοβαρό επιχείρημα. Ολοι πιστεύουμε διάφορα. (Μπες και στην ιστοσελίδα του Λιακόπουλου να δεις τι γίνεται). Οσο για το ότι ο Παύλος είχε δάσκαλο τον Γαμαλιήλ δεν μου κάνει εντύπωση. Ως γνωστόν ο Σαούλ προοριζόταν για Φαρισαίος πριν την μεταστροφή του!! Η συγγένεια του Στέφανου με τον Γαμαλιήλ που λες, και η οποία πιθανώς προκύπτει απο ενδοευαγγελικές ή εβραϊκές πηγές, είναι αδιάφορο, δεν μου λεει κατι....

Εδώ ειδωλολάτρες πατέρες έσφαζαν τις ίδιες τους τις κόρες επειδή ασπάζονταν τον Χριστιανισμό..αυτό λες θα μας πειράξει; Ξέρεις τι παρατηρώ διαβάζοντας τώρα σιγά-σιγά τις απόψεις σου, ότι παίρνεις επι μέρους σημεία από τα ίδια τα βιβλία της Κ. Διαθήκης και τα παρουσιάζεις επιλεκτικά πράγμα που συνήθως κάνουν γνωστοί "μάρτυρες", εβραιοκίνητοι εχθροί του Χριστιανισμού....τελοσπάντων..

Για τον θάνατο του Στεφάνου θα με ενδιέφερε η πηγή σου που αναφέρεται στην σύγκρουση των ζηλωτών με την ομάδα του εικοσάχρονου Σαούλ!!!!!

7. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης που μας έμαθε τον Επίκουρο; !!! Υπονοείς ότι ήταν μελετητής του Επικουρου προφανώς..αλλά από ότι βλέπω ήταν και κατι άλλο ορκισμένος εχθρός του Χριστιανισμού...κρίμα ο Χαραλαμπος.... με το ωραίο Χριστιανικό Ελληνικό όνομα.

Ξέρεις φίλε μου, η πίστη είναι στην καρδιά του ανθρώπου και λυπάμαι που θα το πώ, αλλά ο κ. καθηγητής, που δεν τον γνωρίζω (αλλά από όσα λές καταλαβαίνω αρκετα και φυσικά δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω) μπορεί να ήξερε πολύ καλά τον Επίκουρο που σίγουρα μια απλή ταπεινή Χριστιανή καθαρίστρια του Πανεπιστημίου δεν τον έχει καν ακουστά, αλλά όμως η καθαρίστρια ξέρει κατι που ο καθηγητής το αγνοεί παντελώς, το πώς θα σώσει την ψυχή της μέσα από την Αλήθεια του Θεού...τώρα μην επαναλαμβάνουμε τα γνωστά των Ιαπώνων.....

Αραγε μίλησε καθόλου ο καθηγητής για τους ιστορικά εξακριβωμένους διωγμούς εκατομμυρίων Χριστιανών απο τους ειδωλολάτρες; Μπα, οι παρωπίδες που να τον αφήσουν. Να σου πώ κατι φίλε μου. Ναι, οι Χριστιανοί πρόγονοί μας κατέστρεψαν ναούς και αγάλματα των ειδωλολατρών προγόνων μας αλλα και υπήρξαν και οι διωγμοί ή μήπως όχι.......Δεν πειράζει κ. Θεοδωρίδη λάθη γίνονται.... Και οι Εβραιοκίνητοι μπολσεβίκοι (ή μήπως δεν το ξέρεις) το 1918 ξεκίνησαν τον κομμουνισμό (που έφτιαξε ο μεγάλος κοινωνιολόγος Μαρξ που μεταξύ πολλών χρήσιμων ιδεών έλεγε και κάτι κωμικά για την θρησκεία) και προσπάθησαν φυσικά να εξαφανίσουν τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό από την καρδιά των Ρώσων...αλλά που τέτοια τύχη...
Φυσικά κι αυτό είναι περίεργο, αφού ο Χριστιανισμός είναι μια συνομωσία των Εβραίων πως οι μπολσεβίκοι.....κλπ κλπ.

Η πλειοψηφία των Αγίων και των Εβραίων ήταν Εβραίοι;...Ωπ φάουλ...Θεοδωρίδη δεν μας τα λες καλά...Ξέρεις κάτι φίλε μου, εσύ που προέρχεσαι απο τον χώρο της Εκκλησίας, θα πρέπει να ξέρεις την εθνικότητα των περισσοτέρων Αγίων της Εκκλησίας μας. Καλά για τους Ιερείς, μου προκαλεί γέλιο το επιχείρημα του κυρίου καθηγητού...Ακόμα και οι 2 τελευταίοι προκαθήμενοι της Ελλαδικής Εκκλησίας έχουν τελείως ελληνικά ονόματα. Χριστόδουλος και Ιερώνυμος. Μήπως είναι Εβραίοι και δεν το ξέρουμε;...
6000 ιερείς πεσόντες κατά την επανάσταση του 1821 όλοι Εβραίοι; Μα καλα δεν άκουγαν τον σύγχρονό τους Αγιο Κοσμά τον Ισαπόστολο.....;!!!

Φίλε μου Απόλλωνα, μου παραθέτεις το διάταγμα του Ιουστινιανού. Μα είναι αστείο. Μπορώ να σου παραθέσω τα πολυ πιο αγριότατα διατάγματα του Διοκλητιανού και των υπολοίπων Ρωμαίων αυτοκρατόρων που κατέσφαξαν εκατομμύρια Χριστιανών. Σε παρακαλώ θερμά να μην προσπαθήσεις να ανασκευάσεις το ιστορικώς εξακριβωμένο γεγονός των διωγμών που προφανώς και επιμελώς κρύβει ο Θεοδωρίδης, γιατι θα με φέρεις σε δύσκολη θέση και ξέρεις τι έννοω. Ας κρατήσουμε μερικά ιστορικά δεδομένα στην συζήτηση πέρα από τις παρωπίδες σαν του Θεοδωρίδη....

Η αναφορά του Ιουστινιανού σε "Ελληνες" με τον τρόπο που την κάνεις με ξαφνιάζει. Πως μπορείς να μεταφράζεις σε ελεύθερη μετάφραση το διάταγμα του Ιουστινιανού και να χρησιμοποιείς την λέξη Ελληνες ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ !!! Γιατί δεν χρησιμοποίησες την ελεύθερη μετάφραση και για την λέξη "Ελληνες"; Τελοσπάντων. Στο συγκεκριμένο διάταγμα λοιπόν η ελεύθερη μετάφραση είναι "Ειδωλολάτρες". Η μήπως δεν το δέχεσαι; Πως μπορεί να βγάζει διάταγμα ο Ιουστινιανός κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κατοίκων της Αυτοκρατορίας;
Αφου ξέρουμε ότι ήδη την εποχή του Ιουστινιανού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν γίνει Χριστιανοί. Και μου αρέσει που βρήκες τον Ιουστινιανό να κατηγορήσεις, τον αυτοκράτορα που ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τους νόμους "ΝΕΑΡΕΣ" στην Ελληνική γλώσσα κι οχι στην Λατινική, που ομιλούσαν ακόμα στο παλάτι μόνο. Εξήγησε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει την "κοινή" αυτή γλώσσα δηλαδή την γλώσσα που μιλούσαν σχεδόν όλοι οι Ελληνες κάτοικοι της Αυτοκρατορίας και οι οποίοι δυσκολεύονταν να καταλάβουν τα Λατινικά !!!!!

8. Είναι η πρώτη φορα που αναφέρεις στην συζήτησή μας "Το ψέμα σου" έτσι ελπίζω να μου συγχωρήσεις την επιμέρους ειρωνεία, στο σχόλιο μου, στα λεγόμενά σου. Στο σημείο φυσικά που αναφέρεται "το ψέμα μου", δεν βλέπω κανένα επιχείρημα καθώς θα ήταν και αστείο να πουμε οτιδήποτε, αφού τα έχω πει στο προηγούμενο σχόλιο μου.....

Θα απαντήσω λοπόν μονο στο ερώτημά σου. Οταν λες η Εκκλησία μου έπαιρνε σουλτανικά φιρμάνια τι εννοείς; Τα προνόμια που είχε η Ιεραρχία εξασφαλισμένα από τον σουλτάνο (που σίγουρα ο καταστροφικός Θεός για τους Τούρκους τα έβαλε στο μυαλό των Σουλτάνων) και τα οποία επέτρεψαν το εθνικό ξύπνημα του Γένους μας; Φυσικά όταν ήταν πλεον αργά και κατάλαβε (ο σουλτάνος) ότι ακόμα και ο "αφορισμός" του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε, προς τους επαναστάτες, ήταν στάχτη στα μάτια του, τον κρέμασε.

Φίλε μου με εντυπωσιάζεις. Εισαι σίγουρα Ελληνας; Ξεχωρίζεις τους αγωνιστές από τους Ορθοδόξους το 1821!!!!! Ελεος φίλε....τι άλλο να πώ; Μπέρδεψες μέχρι και τις πολιτικές διώξεις των αγωνιστών..!!!! τωρα αυτό τι σχέση έχει; Ο κατήγορος του Κολοκοτρώνη λεγόταν Μάουερ και ήταν Εβραιοβαυαρός κι οχι Ορθόδοξος....

Ωραίο το ποσοστό που αναφέρεις στο τέλος, μου θυμίζει τα υπό παραγγελίαν γκάλοπ των καναλιών και των κομμάτων....
Ε, σε πληροφορώ ότι το ίδιο ή και μεγαλύτερο ποσοστό των ίδιων νέων που αναφέρεις δήλωσαν ότι πιστεύουν στον Χριστό κι ας μην πηγαίνουν τακτικά στην Εκκλησία.....
Φυσικά κανείς από αυτούς δεν πιστεύει στον Απόλλωνα......

Κλείνοντας, θα ήθελα μόνο ένα να πώ βλέποντας τα 1700 χρόνια που λες που ο Χριστιανισμός "έχει κάτσει στον σβέρκο μας".
Ολη αυτή η αρχαιολατρεία που προσπαθεί να αναπτυχθεί μέσα στους κόλπους του Ελληνισμού με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησαν επί χιλιάδες χρόνια να αναπτυχθούν όλες οι αιρέσεις, δηλαδή με το να χτυπουν τους "μελανοφορούντες" (όπως τους λές) "κακούς" και διεφθαρμένους κληρικούς που φυσικά είναι άνθρωποι από την σάρκα μας και κουβαλούν τα ίδια πάθη με εμάς, μου θυμίζει έντονα την πλάνη των Προτεσταντών.

Αυτοί τι έκαναν; Οταν είδαν (περίπου το 1400-1500) την διαφθορά και το μίσος του Ρωμαιοκαθολικισμού και του Πάπα (με τις Ιερες Εξετάσεις, τα Συγχωροχάρτια και την Κοσμική του εξουσία) αντί να επιστρέψουν στους κόλπους της Μητέρας Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας, διέγραψαν με μια μονοκοντυλιά όλη την χιλιόχρονη παρουσία του Χριστιανισμού, που με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος ανέδειξε Αγίους, Πατέρες, Οσίους, Μάρτυρες και Νεομάρτυρες και Ηρωες τις Πίστης. Αυτοί άφησαν λόγια αλλά προπαντώς έργα φιλάνθρωπα και μας βοήθησαν να καταλάβουμε ακόμα περισσότερο την Αλήθεια του Χριστού, και επέστεψαν στην εποχή των Μαρτύρων των Διωγμων!!!

Ετσι δέχονται ότι ο Χριστιανισμός υπήρξε μονο τα πρώτα 300 χρόνια της ζωής του!!! Λές και ο Παντοδύναμος Θεός, που και καλά πιστεύουν, δεν μπορούσε και δεν ανεδειξε τους Αγίους Του. Γι αυτό και σήμερα οι Προτεστάντες, αφού έχασαν πλέον τελείως τον δρόμο τους, κι ο καθένας πιστεύει ότι του αρέσει και ιδρύει και μια νέα Εκκλησία με τα πιστεύω του, είναι περίπου 300 δοξασίες μόνο στην Ελλάδα!!!!!!

Ετσι και εσείς, οι της πατρώας θρησκείας, οι νεοειδωλολάτρες, οι νεοπαγανιστές κλπ βλέποντας και κατακρίνοντας και καλα την διαφθορά των κληρικών ή τα "κακά" που έκανε ο Χριστιανισμός στην αρχαία πίστη κατά τα πρώτα χρόνια μετά τους θανατηφόρους διωγμούς, τραβάτε μια άδικη μονοκοντυλιά και διαγράφεται 2000 χρόνια Ελληνικής ένδοξης Ιστορίας με κοντόφθαλμα, ύποπτα, επιχειρήματα του τύπου οι Βυζαντινοί ήταν εχθροί των Ελλήνων γιατί έτσι λέει το διάταγμα του Ιουστινιανού !!!! Και δηλαδή για πείτε μας τι εθνικότητας ήταν οι Βυζαντινοί; Μηπως υπάρχει εθνικότητα Βυζαντινός και δεν το ξερουμε;

Και με ποιό δικαίωμα τα κεφάλια σας, γιατί εχω γνωρίσει πολλούς από εσάς και είσαστε πράγματι Ελληνες στην ψυχή και στην καρδιά, σας λένε και εσείς ακούτε σαν πειθήνια όργανα ότι εδώ και 2000 χρονια ο Ελληνισμός έπαψε να μεγαλουργεί;

Μήπως οι Βυζαντινοί Ελληνες προγονοί μας, δεν ήταν που φεύγοντας, κατά χιλιάδες, από τα Αγια χώματα της Ελλάδας και της Μ. Ασιας, που στέναζαν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό, προς την σκοταδιστική Ευρώπη έφεραν την φιλελληνική και φιλοκλασσική Αναγέννηση με την τόση αγάπη προς την Κλασσική Αρχαιότητα; Αυτοί δεν μετέφεραν στους ταλαίπωρους Ευρωπαίους τα λόγια του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Σωκράτη;

Μην κολλάς φίλε μου στις λέξεις και τα ονόματα του Γένους μας, όπως δεν κόλλαγαν και οι Ευρωπαίοι όταν τον Μεσαίωνα αποκαλούσαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Graecorum Imperium δηλαδη Αυτοκρατορία των Γραικών.

Ελληνες, Γραικοί, Γιουνάν (Ιωνες), Ρωμιοί (Ρουμ), Βυζαντινοί όπως και να μας αποκαλέσεις είμαστε εμείς, το Γένος μας, που ξεκίνησε πρίν χιλιάδες χρόνια την πορεία του και συνεχίζει χωρίς τις ύποπτες παρενθέσεις που θέλει να βάλει ο Θεοδωρίδης και οι όμοιοί του. Μπορεί να αργήσανε να το καταλάβουνε οι Βυζαντινοί μας πρόγονοι (ως λέξη), αλλά η συνέχεια του Ελληνισμού (ως έννοια, γλώσσα και πολιτισμός) υπήρχε μέσα τους και μεταφέρθηκε σε εμάς μέχρι σήμερα.


Εδώ βλέπουμε τον Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ως κύριος αρχιτέκτονας για την κατα­σκευή της Αγίας Σοφίας επιλέχθηκε ο Ανθέμιος από τις Τράλλεις, ο ικανότε­ρος, όπως λέγεται, αρχιτέκτονας και μη­χανικός του αιώνα. Πρώτος απ' όλους τους Έλληνες χρησιμοποίησε τη δύναμη του ατμού — «ένας άνδρας» λέει ο Αγαθίας «ικανός να μιμηθεί σεισμούς και κεραυνούς». Συνεργάτες του ήταν ο Ισίδω­ρος από τη Μίλητο και ο Ιγνάτιος, που είχε αποκαταστήσει τον Αυγουστεώνα, αρχιτέκτονες σχεδόν ισάξιοι του Ανθέμιου σε ικανότητα και φήμη.

Αραγε τι εθνικότητος ήταν όλοι αυτοί αλλά και οι εργάτες που τον έχτισαν; Ρητορικό ερώτημα προς τον καθηγητή κύριο Θεοδωρίδη (που μας έδειξε τον Επίκουρο αλλά αυτοί του διέφυγαν).

Συνεχίζεται.......προφανώς στα σχόλια........

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ: Συνεχίζεται ο θετικός απολογισμός.


Ακόμη 13 μετάλλια, που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό στα 29, πανηγύρισε η Ελλάδα τη Δευτέρα στην Πεσκάρα κατά τη διάρκεια των 16ων Μεσογειακών Αγώνων.
Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Νόρα Δράκου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο των 100μ. ελεύθερο. Η 17χρονη κολυμβήτρια του ΝΟ Πατρών τερμάτισε δεύτερη στον τελικό με 55.65, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων που είχε σημειώσει το Σάββατο, όταν αγωνίστηκε πρώτη στα 4Χ100μ. ελεύθερο (56.18). Νικήτρια του αγωνίσματος ήταν η ΣέρβαΜιροσλάβα Ναϊντανόφσκι με 55.09. Εν τω μεταξύ, πολύ καλός ήταν και ο 19χρονος Γιάννης Καλάργαρης στον τελικό των 100μ. ελεύθερο ανδρών, όπου τερμάτισε πέμπτος με 49.73, «κατεβαίνοντας» για πρώτη φορά τα 50 δευτερόλεπτα.

Ακόμη ένα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στα αγωνίσματα κολύμβησης πρόσθεσε ο Ρωμανός Αλυφαντής. Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος το Σάββατο είχε πάρει τη δεύτερη θέση στα 200μ. μικτή ατομική, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο με 2:11.54, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (2:13.89) που είχε πετύχει τον περασμένο μήνα (17/5) στο Αιγάλεω. Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Ισπανός Μελκιάδες Αλβαρεζ με 2:09.69 και δεύτερος ο Ιταλός Εντοάρντο Τζιορτζέτι με 2:10.11, ενώ ο έτερος Έλληνας του τελικού, ο Σάββας Κουγιουμτζόγλου, τερμάτισε έβδομος σε 2:15.15.

Το δεύτερο μετάλλιο της στους Μεσογειακούς κατέκτησε η Αγγελική Εξάρχου, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα 200μ. πρόσθιο. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού, η οποία το Σάββατο είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο, σημείωσε επίδοση 2:29.05, έναντι 2:26.41 της νικήτριας, Γαλλίδας Κοραλί Ντομπράλ, και 2:26.84 της δεύτερης, Ιταλίδας Κιάρα Μποτζιάτο.

Η εξαιρετική ημέρα για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε με την τρίτη θέση που κατέλαβε η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Ζήσιμο, Γιώργο Δεμέτη, Χρήστο Μούτσο και Γιάννη Γιαννούλη, οι οποίοι τερμάτισαν σε 7:16.39, επιτυγχάνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κρατούσε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ, στις 29 Ιουλίου 2005, όταν οι Ζήσιμος, Αντωνόπουλος, Μαγγανάς, Ξυλούρης είχαν κάνει επίδοση 7:16.57. Παράλληλα, ο Ανδρέας Ζήσιμος, που κολύμπησε πρώτος στο αγώνισμα, κατέγραψε επίδοση 1:48.48 και κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο (1:48.50 από το 2006 στα Αλεξάνδρεια).

ΠΑΛΗ
που ηττήθηκε στον τελικό της κατηγορίας μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα από τον Τούρκο, του Τούρκου Το ασημένιο μετάλλιο στα 120κ. της ελευθέρας πάλης κατέκτησε ο Ιωάννης ΑρζουμανίδηςΦατίχ Τσακίρογλου. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 66 κιλών της ελευθέρας πάλης κατέκτησε ο Αναστάσιος Ακριτίδης. Ο Έλληνας αθλητής νίκησε στον τελικό των ρεπεσάζ τον Σέρβο Νταβόρ Στέφανεκ, με πτώση. Επίσης, ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη, αυτή την φορά στα 84 κιλά, χάρισε στην Ελλάδα ο Θεοδόσιος Παυλίδης. Ο Έλληνας παλαιστής επικράτησε στον τελικό των ρεπεσάζ του Ιταλού Άντονι Τζούνιορ Φασούγκμπα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των 96 κιλών της ελευθέρας πάλης ανέβηκε και ο Ορέστης Λεωνίδης. Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε στον τελικό των ρεπεσάζΦατίχ Γιασαρλί και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική γυναικών στο σύνθετο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής. Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Βασιλική Μιλλούση, Ευγενία Ζαφειράκη, Ανδριάννα Συρίγου και Πασχαλίνα Μητράκου (αναπληρωματική η Βικτωρία Τσακαλίδου), συγκέντρωσε 159.600 βαθμούς και κατετάγη τρίτη, πίσω από τη Γαλλία (166.900) και την Ιταλία (166.800), αλλά μπροστά από τη Σλοβενία (153.400). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων που η χώρα μας παίρνει μετάλλιο στο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής. Σημειώνεται ότι η Μιλλούση συγκέντρωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία απ΄όλες τις αθλήτριες (55.550), πίσω μόνο από τη Γαλλίδα Ντιφουρνέτ.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Τέσσερα χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο θαλάσσιο σκι, άθλημα επίδειξης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν στις φιγούρες η Αγγελική Ανδριοπούλου και ο Νικόλαος Πλυτάς και στο σλάλομ η Ευδοκία Λιάκου και ο Γιώργος Χατζής.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Την 7η θέση στο αρασέ και την 6η θέση στο ζετέ των 85 κιλών της άρσης βαρών πήρε ο Λευτέρης Δεμελίδης. Στο αρασέ ο Έλληνας αρσιβαρίστας σήκωσε 150 κιλά (145, 150 και αποτυχημένη στα 153), ενώ στο ζετέ σήκωσε 181 κιλά με την τρίτη προσπάθεια (οι δύο πρώτες ήταν αποτυχημένες).

ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Εκτός τετράδας και μεταλλίων στα 75κ. της πυγμαχίας έμεινε ο Παναγιώτης Τρικαλιώτης. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον προημιτελικό της κατηγορίας από τον Ιταλό Λούκα Πόντα με 11-0 στα σημεία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Επίσης, ο Βασίλης Κονταξής έμεινε εκτός συνέχειας στην κατηγορία των 54 κιλών. Ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε στον προημιτελικό της κατηγορίας από τον Αλγερινό Αμπντελχαλίμ Ουραντί με 13-0 και αποκλείστηκε.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Ο Θόδωρος Καρπίδας πήρε την πρόκριση για τον β΄ προκριματικό γύρο, στο αγώνισμα του τουφεκίου τριών στάσεων, καθώς κατέλαβε την έκτη θέση στο δεύτερο γκρουπ του α΄ προκριματικού γύρου, με 1121 εύστοχες βολές. Αντίθετα, ο Χρήστος Κατσίκης με 1124 εύστοχες βολές πήρε την ένατη και τελευταία θέση στο πρώτο γκρουπ και αποκλείστηκε. Εκτός τελικού των 10μ. αεροβόλου τουφεκιού έμειναν οι δύο Ελληνίδες σκοπεύτριες. Στον προκριματικό γύρο η Ειρήνη Τσατσαρώνη κατετάγη 14η με 389 βαθμούς και η Μαρία Τσιονόγλου στην 16η θέση με 384 βαθμούς. Εκτός τελικού του τραπ ανδρών, έμειναν οι δύο Έλληνες σκοπευτές. Σήμερα αγωνίστηκαν στον προκριματικό για 2η ημέρα και ο Βασίλης Ζωρδούμης πήρε την 11η θέση με 116β., ενώ ο Νίκος Αντωνιάδης την 20η θέση με 106β.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Χωρίς ελληνική παρουσία θα συνεχιστεί το ξίφος ασκήσεως στο ατομικό Γυναικών της ξιφασκίας. Και αυτό γιατί η Χρυσούλα Κονταρέλη και η Άννα Μπουρδάκου αποκλείστηκαν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης. Η Κονταρέλη ηττήθηκε από την Ινές Μπουμπακρί από την Τυνησία με 15-6, μένοντας εκτός συνέχειας, όπως και η Άννα Μπουρδάκου, η οποία έχασε από την Ιταλίδα -«χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου- Μαργκερίτα Γκρανμπάσι με 15-4.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ
με 4-1 (11-7, 11-9, 11-7, 6-11, 11-8), ενώ στη συνέχεια κατέβαλε με το ίδιο σκορ την αντίσταση της Γαλλίδας Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η Κατερίνα Ντουλάκη στη φάση των «16» του ατομικού γυναικών στο πινγκ πονγκ Και αυτό γιατί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έδωσε σήμερα για τον 2ο όμιλο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους προημιτελικούς. Αρχικά επιβλήθηκε της Ιταλίδας Νικολέτα ΣτεφάνοβαΚαρόλ Γκρουντίς (11-9, 11-2, 9-11, 11-9, 11-6). Μετά τα αποτελέσματα αυτά, η Ντουλάκη εξασφάλισε την πρόκριση στους «8», καθώς, στις άλλες σημερινές αναμετρήσεις του ομίλου, η Κορνέλια Βάιντα από την Κροατία σημείωσε δύο νίκες επί των Γκρουντίς (4-2) και Στεφάνοβα (4-0). Έτσι, ο αυριανός αγώνας της πρωταθλήτριας Ελλάδας με τη Βάιντα θα κρίνει την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Αντίθετα, κακό ήταν το ξεκίνημα της Χριστίνας Φίλη στον 1ο όμιλο της φάσης των «16», καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γνώρισε δύο ήττες στους ισάριθμους αγώνες που έδωσε σήμερα. Αρχικά η Φίλη ηττήθηκε από την Ιταλίδα Γουενλίνγκ Ταν με 4-2 (11-2, 7-11, 11-7, 9-11, 11-2, 11-4), ενώ στη συνέχεια έχασε και από την Μόνικα Μόλναρ από τη Σερβία με 4-3 (11-7, 11-9, 11-8, 4-11, 7-11, 7-11, 6-11). Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Γκιώνης μπήκε «με το δεξί» στη φάση των «16», αφού νίκησε τον Βόσνιο Σρτζαν Μιλίτσεβιτς με 4-0 (11-7, 11-4, 11-7, 11-3), στον πρώτο αγώνα του για τον 1ο όμιλο. Αντίθετα, την ήττα στον πρώτο αγώνα του για τον 2ο όμιλο γνώρισε ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος έχασε 4-3 από τον ΙσπανόΑλφρέντο Καρνέρος Μπεαμούντ (12-10, 8-11, 11-9, 7-11, 8-11, 11-9, 6-11).

(11-9, 13-11, 11-5) και επίσης με 3-0 από τον Η εθνική ομάδα ανδρών του πινγκ πονγκ δεν κατάφερε να προκριθεί στους «4» του ομαδικού, αφού στον αποψινό προημιτελικό ηττήθηκε μετά από συναρπαστικό αγώνα 3-2 από τη Γαλλία. Τις δύο ελληνικές νίκες πέτυχε ο Παναγιώτης Γκιώνης, που επικράτησε του ΕμανουέλΛεμπεσόν με 3-0 σετ (11-8, 15-13, 12-10) και του Αντριάν Ματενέτ με 3-1 σετ (11-8, 7-11, 11-7, 11-4). Αντίθετα, ο Κώστας Παπαγεωργίου γνώρισε δύο ήττες, με 3-0 σετ τον ΜατενέτΛεμπεσόν (11-3, 11-6, 11-9), ενώ στο διπλό οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου έχασαν από τους δύο Γάλλους με 3-2 σετ (11-7, 10-12, 11-5, 9-11, 11-7).

Η εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των Γυναικών αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς του ομαδικού, αφού ηττήθηκε στον προημιτελικό με 3-1 από τη Γαλλία. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με νίκη της Χριστίνας Φίλη επί της Ξουέ Λι με 3-0 σετ (15-13, 11-6, 11-8), αλλά η εθνική έχασε στις λεπτομέρειες τα τρία επόμενα ματς. Η Κατερίνα Ντουλάκη ηττήθηκε από την ΚαρόλΓκρούντις με 3-2 σετ, αν και προηγήθηκε 2-0 (7-11, 15-17, 11-9, 11-6, 11-7) και από την ΞουέΛι επίσης με 3-2 (11-7, 8-11, 14-12, 8-11, 11-8), ενώ στο διπλό οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες έχασαν επίσης με 3-2 από τις Ξουέ/Γκρούντις (11-6, 6-11, 4-11, 11-9, 11-6).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εκτός ημιτελικών του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα έμεινε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αφού στο τελευταίο και καθοριστικό ματς του Α΄ ομίλου ηττήθηκε με 3-1 από την Ιταλία. Πλέον, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη το Μαυροβούνιο. Δύο γκολ για τους «ατζούρι» σημείωσε ο Μουστάκιο (28΄, 56΄) και ένα ο Σκιάτσα (73΄), ενώ για την εθνική είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Παυλής στο 34΄. Η σύνθεση της εθνικής: Ανδρούτσος, Σκόνδρας, Μπέρτος, Πυθαρούλης, Κάτσικας, Παληγιώργος, Σοϊλέδης (61΄ Γιάννου), Ταχτσίδης (75΄ Τσιάνος), Παυλής, Αργυρόπουλος, Νικλητσιώτης (50΄ Μπαρμπούδης).

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α)
Την πρώτη ήττα με 82-68 υπέστη η εθνική μπάσκετ ανδρών από την Κροατία, στον δεύτερο αγώνα της στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο συμμετέχει στον Α΄ όμιλο του τουρνουά, «πλήρωσε» λάθη και αστοχία από τα 6.25 (5/13) και χωρίς να πιάσει την απόδοση που ήθελε βρέθηκε να ακολουθεί στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο εκτοξεύτηκε σε διψήφιο αριθμό και μοιραία η εθνική «γεύθηκε» την πρώτη ήττα στη διοργάνωση. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της αύριο (17:30), με αντίπαλο το Μαρόκο.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-36, 61-50, 82-68

Η σύνθεση της εθνικής: Κουμπούρας 7 (1), Σκορδίλης 2, Καλαϊτζίδης 2, Καραδολάμης, Κυρίτσης 9 (1), Μιλόσεβιτς 6, Μαυροειδής 16, Παπανικολάου 8 (2), Βουγιούκας 15, Νοέας 3 (1).

ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ)
«Τρία στα τρία» και πρόκριση στα ημιτελικά για την εθνική μπάσκετ γυναικών, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Το αήττητο μέχρι στιγμής αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε σήμερα και της Τουρκίας με 87-63 και κατέλαβε την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο (20:00 ώρα Ελλάδας) την ομάδα που θα «τερματίσει» στην πρώτη θέση του Α' ομίλου (Ιταλία ή Κροατία).

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 42-35, 66-49, 87-63

Η σύνθεση της εθνικής (Σοφία Κλιγκοπούλου): Έϊβερι 2, Σταμάτη 16 (3), Δημητράκου 10 (1), Γκοτζή 3, Σταυρίδου, Χαλιβέρα 14, Παπαμιχαήλ 11, Λύμουρα 10 (2), Σωτηρίου 12 (1), Γιαννοπούλου 7 (1), Μπόνη 2.

ΒΟΛΕΙ (Α)
Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της εθνικός βόλεϊ των ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Αν και δεν ξεκίνησε καλά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 3-1 σετ του Μαρόκου, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου. Αύριο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 18:30 της Σλοβενία.

Τα σετ: 25-27, 25-16, 25-22, 25-21

Στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου, η Ιταλία επικράτησε της Σλοβενίας με 3-2 σετ (23-25, 24-26, 25-22, 25-23, 18-16).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α)
Την πρώτη νίκη της στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα πέτυχε η εθνική χάντμόλ των ανδρών, η οποία επικράτησε της Βοσνίας 36-26 (ημίχρονο 13-12), σε παιχνίδι για την 3η ημέρα του Β΄ ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατηρεί έτσι ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη αύριο επί της Ιταλίας. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τυνησία επιβλήθηκε 26-25 της Ιταλίας.

ΒΟΛΕΙ (Γ)
Την πρώτη νίκη της στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα σημείωσε η εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 3-1 του αντίστοιχου της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον Α΄ όμιλο.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε αδιαπέραστο μπλοκ, καθώς οι διεθνείς "φιλοδώρησαν" την αντίπαλη ομάδα με 19 "στοπ" πάνω στο φιλέ. Οι Ελληνίδες σημείωσαν έτσι την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση (χθες ηττήθηκαν από την Τουρκία) και ευελπιστούν ότι αύριο, απέναντι στην Αλβανία (21:30), θα διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους και θα προκριθούν απευθείας ως δεύτερες (τουλάχιστον) από τον όμιλό τους. Η Μαρία Χατζηνικολάου είχε πολύ καλή απόδοση, επιδεικνύοντας μια εξαιρετική στατιστική: 16 πόντοι με 8/9 τελειωμένες επιθέσεις και 5 μπλοκ. Εξαιρετική ήταν και η νεαρή Εύη Χρήστου, που επίσης είχε 16 πόντους με 10/13 επιθέσεις.

Τα σετ: 23-25, 16-25, 26-24, 14-25.
ΕΛΛΑΔΑ: Κουτουξίδου 3, Κιόση 16, Τζανακάκη 12, Χατζηνικολάου 16, Χαντάβα 10, Χρήστου 16, Μυλωνά (λίμπερο), Κυριακίδου 1, Καρπουζά 1, Μουζάκη 2, Γκιουζέλη, Δρούγκα.
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Σιροτάνοβιτς 4, Βάσιτς 8, Χάντζιτς 6, Σλιέπσεβιτς 6, Μπάρτουλα 19, Μιχαΐλοβιτς 12, Σινάνοβιτς (λίμπερο), Βίντοβιτς 1, Χρνιεζ, Πετρίσεβιτς, Κόσουτιτς, Κόγιτς.

ΓΚΟΛΦ (Α)
Μετά τον 1ο προκριματικό γύρο του γκολφ ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα, ο Γιάννης Αναστάσιος Κακάκης βρίσκεται στην 14η θέση με 75 βαθμούς, ο Αντώνης Μήλας στην 21η θέση με 78 βαθμούς και ο Μιχάλης Σαρόγλου στην 32η θέση με 85 βαθμούς. Ταυτόχρονα στο ομαδικό, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση (ανάμεσα σε 12 χώρες) με 153 βαθμούς.

ΓΚΟΛΦ (Γ)

Μετά τον 1ο προκριματικό γύρο του γκολφ γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα, η Βιολέττα-Παρασκευή Σιώζου βρίσκεται στην 11η θέση με 77 βαθμούς, η Αριστέα-Κασσάνδρα Πουλ στην 15η θέση με 82 βαθμούς και η Ειρήνη-Χριστίνα Λαουδίκου στην 18η θέση με 100 βαθμούς. Ταυτόχρονα στο ομαδικό, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση (ανάμεσα σε 7 χώρες) με 159 βαθμούς.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ (Α)

Την ήττα γνώρισε η ομάδα των Κοτσιλιάνου/Ζουπάνη στον πρώτο αγώνα της στους Μεσογειακούς. Το ελληνικό δίδυμο, που μετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης, έχασε με 2-0 σετ (21-17, 21-14) από τους Ισπανούς Μολίνα και Ντε Αμο.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ (Γ)

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τις Όλγα Μαλουσάρη και Αθηνά Τάσσου. Το ελληνικό δίδυμο, που μετέχει στον Γ΄ προκριματικό όμιλο του τουρνουά μπιτς βόλεϊ της διοργάνωσης, ηττήθηκε με 2-0 σετ (21-15, 21-11) από τις Ιταλίδες Μπάκι/Τσικολάρι. Παρόμοια αποτελέσματα και για τις Κωστάμη-Παπαφωτίου που την ήττα γνώρισαν και στον δεύτερο αγώνα τους, για τον Β΄ προκριματικό όμιλο. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε με 1-2 σετ (16-21, 21-12, 12-15) από τις Τουρκάλες Ενγκελοσλού/Πινάρ.

ΤΕΝΙΣ
Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του διπλού ανδρών στο τένις, πήραν οι Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και Πάρις Γεμουχίδης, καθώς σε αγώνα για τα προημιτελικά νίκησαν 2-1 (6-4, 6-7, 7-5) τους Μάρκοβιτς και Σέτκιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Επίσης, την πρόκριση στην προημιτελική φάση του απλού γυναικών, πήρε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, καθώς σε αγώνα για τη φάση των «16» νίκησε 2-0 (6-3, 6-3) την Μαροκινή Φατίμα Ζαχρί Ελ Αλαμί.

Πηγή: ΑΠΕ

Οι Αγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο, όταν ο Ιησούς έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τούς δύο αδελφούς Πέτρο και Ανδρέα οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους. Αμέσως μετά την κλήση τους, άφησαν τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν.

Ψαράς στο επάγγελμα, ήταν τύπος αυθόρμητος, ορμητικός, και τη ζωή του κοντά στο Χριστό τη μαθαίνουμε από τα τέσσερα Ευαγγέλια, ενώ την αποστολική του δράση, από τις πράξεις των Αποστόλων.

Έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές, μέσα στις οποίες να τι προτρέπει τους χριστιανούς: «Νηψατε, γρηγορησατε· ο αντιδικος υμων διαβολος ως λεων ωρυομενος περιπατει ζητων τινα καταπιη» (Α΄ Πέτρου, ε΄ 8). Δηλαδή εγκρατευθείτε, γίνετε άγρυπνοι και προσεκτικοί. Διότι ο αντίπαλος και κατήγορός σας ο διάβολος, σαν λιοντάρι που βρυχάται, περιπατεί με μανία και ζητάει ποιον να τραβήξει μακριά από την πίστη και να τον καταπιεί.

Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Κατά την παράδοση (που σημαίνει ότι δεν είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος (54-68μ.Χ.) υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον σταύρωσαν χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω.

Ο δε Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε. Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό.

Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Τη ζωή του με τις περιπέτειές του θα τα δει κανείς, αν μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων, αλλά και τις 14 Επιστολές του στην Καινή Διαθήκη.

Ο Απόστολος Παύλος θέλει κάθε χριστιανός, όπως και ο ίδιος, να αισθάνεται και να λέει: «ζω δε ουκετι εγω, ζη δε εν εμοι Χριστός» (Προς Γαλάτας β΄ 20). Δηλαδή, δε ζω πλέον εγώ, ο παλαιός άνθρωπος, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός. Και ακόμα, «τα πάντα και εν πασι Χριστός» (Προς Κολασσαείς γ΄ 11). Να διευθύνει, δηλαδή, όλες τις εκδηλώσεςι τις ανθρώπινης ζωής μας ο Χριστός.

Ο Απόστολος Παύλος υπέστη μαρτυρικό θάνατο (χωρίς να είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη.

πηγή Χριστιανική Φοιτητική Ενωση

29 Ιουνίου 2009

Οι Κρήτες είναι Ελληνες. Αν έχετε αντίρρηση ρωτήστε τους........ζωντανούς ή νεκρούς.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κρήτη η τοποθέτηση δύο αρχαιολόγων
στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, εκ των οποίων η μία διευθύντρια του
Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, επ' ονόματι
Μεταξία Τσιποπούλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησαν την ελληνικότητα των Κρητών,
εμφανίζοντάς τους ως... απογόνους των Εβραίων! Όλα αυτά τα πρωτοφανή
και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης «Κρητών
Επιχειρείν», όπου καταγράφεται διαχρονικά η σχέση των Κρητών με το
εμπόριο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

από το Προμηθέας

Αντί σχολίου θα ήθελα να παραθέσω λίγα λόγια από το εξαίρετο άρθρο του δρ. Μ. Τσικριτσή, ερευνητή Αιγαιακών Γραφών στο ΒΗΜΑ (12/08/2007) το οποίο μπορείτε να δείτες όλο εδώ.

Η καταγωγή των Μινωιτών ήταν πάντα ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους. Το μόνο που μπορούσαν να μας πουν ήταν ότι η τεχνοτροπία των σκευών τους και τα τοπωνύμια έδειχναν συγγένεια με τους Λούβιους, που ζούσαν στη ΝΔ Μ. Ασία. Οι πρόσφατες ανθρωπολογικές έρευνες φωτίζουν... περίπλοκα το θέμα, καθώς καταδεικνύουν μεγάλη συγγένεια των λαών που κατοικούσαν στην περιοχή. Ειδικά η πρόσφατη έρευνα, με βάση το DNA, που συνέκρινε ταφικά ευρήματα στην Οδηγήτρια (Ν. Κρήτη) με υλικό από τους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών (17ος αιώνας π.Χ.), μας λέει ότι οι Μινωίτες είχαν κοινή καταγωγή με τους βασιλιάδες των Μυκηναίων! Δηλαδή, πλήρης επαλήθευση του Απολλόδωρου που μας έλεγε ότι ο Αγαμέμνων και ο Μενέλαος ήταν εγγόνια του βασιλιά της Κρήτης Κατρέα. Αρα για ποια «ινδοευρωπαϊκή εισβολή» σε «αιγυπτιακή αποικία» μάς μιλούσαν τόσα χρόνια;

Πιο ξεκάθαρη απάντηση μας έδωσε η ανάγνωση των επιγραφών, όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2006 στο 10ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο: Τα στοιχεία από τη γραφή Γραμμική Α των Μινωιτών, ύστερα από ενδελεχή μελέτη και των 1.340 ενεπίγραφων ευρημάτων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η γλώσσα που κρύβεται στο 65% του συνόλου των ευρημάτων είναι ένα πρώιμο αιολικό ιδίωμα. Το ιδίωμα αυτό διατηρεί και καταγράφει τη δάσυνση, με αποτέλεσμα - για παράδειγμα - το σύνολο στα λογιστικά αθροίσματα (όλον) να καταγράφεται ως «χουλόν». To υπόλοιπο ποσοστό, του 35% των ευρημάτων, πιθανολογούμε ότι σχετίζεται με τα χιττιτικά ή τα λουβικά. Αυτή η θεώρηση παρουσιάζει τους πρώτους Ελληνες να εγκαθίστανται στην Κρήτη πριν από τη δεύτερη χιλιετία, στο τέλος της τρίτης. Κάτι τέτοιο αντίκειται στην επικρατούσα άποψη της καθόδου των ινδοευρωπαϊκών φύλων, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνες κατέφθασαν από τα βόρεια το 1800 π.Χ. ως την Πελοπόννησο, ενώ μετά το 1450 π.Χ. επεκτάθηκαν και ήλθαν στην Κρήτη. Αντίθετα, δικαιώνει τον Ομηρο που μας μιλούσε για πεντάγλωσση Κρήτη: «Εν δ' άνθρωποι πολλοί απειρέσιοι, και ενενήκοντα πόληες/ άλλη δ' άλλων γλώσσα μεμιγμένη/ εν μεν Αχαιοί, εν δ' Ετεοκρήτες μεγαλήτορες/ εν δε Κύδωνες Δωριέες τε τριχάικες διοί τε Πελασγοί» (Οδύσσεια, τ. 173-176). Η Κρήτη λειτουργούσε ως πέρασμα διαφόρων λαών και γλωσσών, με κοινωνικό χαρακτηριστικό την πολυγλωσσία.

Σχολιο μου

Ειναι γελοίο στην κυριολεξία το επιχείρημα της μη ελληνικότητας των Κρητικών. Μήπως και οι Μυκηναίοι συγγενείς τους, δεν ήταν Ελληνες;

Αντε να πείς στους δεκάδες Κρητικούς οπλαρχηγούς που πολέμησαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ότι δεν ήταν Ελληνες. Αντε να πείς στον Μ. Αλέξανδρο ότι οι Κρητικοί τοξότες του δεν ήταν Ελληνες. Αντε να πείς στον Νικηφόρο Φωκά ότι οι αυτοκρατορικές δυνάμεις που έσπευσαν να απελευθερώσουν από την κυριαρχία των Σαρακηνών την Κρήτη δεν πήγαν να απελευθερώσουν Ελληνες (δηλαδή Ρωμαίους όπως αυτοαποκαλούνταν ακόμα τότε οι μεσαιωνικοί βυζαντινοί πρόγονοί μας).

Γελοίοι ανθέλληνες ξέρετε και κάτι ακόμα; Οι Ισπανοί κακώς τον φώναζαν τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο EL GRECO. Επρεπε να τον αποκαλούν EL JUDIO !!! (Ο εβραίος).

Ολο τα ίδια και τα ίδια. Προ έτους πάλι είχαν εντοπιστεί γνωστοί - άγνωστοι να θάβουν αρχαία εβραϊκά αντικείμενα σε χωράφια στην Κρήτη!!!!!!!

Τι στα κομμάτια θέλουν επιτέλους;

Οχι προσηλυτισμός στα σχολεία μας κ. Σπηλιωτόπουλε. Είναι αλήθεια ότι έδωσες εντολές για μαθήματα Γιόγκα;

Κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) εισάγεται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως η θρησκεία της Γιόγκα.

Μετά τον οργανωμένο πόλεμο κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών και την υποβάθμισή του και πριν ακόμα καταλάβουμε τι έχει γίνει με τη λεγόμενη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, το Υπουργείο έδωσε εντολή, για σεμινάρια προς τούς εκπαιδευτικούς. Ήδη εστάλησαν από τα Γραφεία των Συμβούλων προς τούς Διευθυντές των σχολείων οι σχετικές οδηγίες (4 σελίδες).

Στο πρώτο έγγραφο σημειώνεται :
Παρακαλούμε να προωθηθούν τα συνημμένα σε όλα (δική τους ή υπογράμμιση) τα σχολεία αρμοδιότητάς σας.

Στο δεύτερον έγγραφο σημειώνεται: Σεμινάρια για όλους τούς εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Η Yoga στην Εκπαίδευση.

Στο τρίτον έγγραφο σημειώνονται οι ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.

Και στο τέταρτον έγγραφο παρουσιάζεται το Πρόγραμμα Σεμιναρίων (Φιλοσοφία της γιόγκα, ο ρόλος της αναπνοής, Hatha Yoga, αναπνευστικές ασκήσεις (Prananayama) – Στάσεις (Asana) και βαθιά χαλάρωση κ.λπ…

Και όλα αυτά τα παρουσιάζουν ως ασκήσεις δήθεν του σώματος, ώστε να εξαπα­τούν τούς αφελείς ότι πρόκειται για γυμναστικές ασκήσεις. Η Yoga είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ κύριε Υπουργέ. Θα επανέλθουμε στο θέμα γιατί είναι πολύ σοβαρό.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στην Κλασσικοπερίπτωση

27 Ιουνίου 2009

Οι νεκροί στο Αιγαίο, στην Κύπρο και παντού όπου υπάρχουν ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πάντα μόνο Ελληνες. Γιατί;

Ως πότε θα θρηνούμε νεκρούς από τους Τούρκους;
Είδα αυτήν την φωτογραφία στο ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝ και με χτύπησε σαν χαστούκι.
Και πόσοι άλλοι λείπουν από την εικόνα........

Οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι έχουν να μου δείξουν μια αντίστοιχη δική τους;

Κύριε Πρωθυπουργέ γιατί δεν την στέλνεις σαν καρτ-ποστάλ στον κουμπάρο σου;

Βρέθηκαν οι αρχαιότεροι Αιγαιοπελαγίτες.

Ίχνη των πρώτων κατοίκων του Αιγαίου έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Λήμνο.

Έλληνες, Ιταλοί και Αμερικάνοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λίθινα εργαλεία 14.000 ετών, που ανάγονται στην επιπαλαιολιθική περίοδο, την 11η χιλιετία προ Χριστού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι πρώτη Αιγαιοπελαγίτες ήταν κυνηγοί και ψαράδες και κατοίκησαν κοντά στην παραλία Λουρί του δήμου Μούδρου.

Μέχρι σήμερα, οι παλαιότερες ανθρώπινες παρουσίες στο Αιγαίο είχαν εντοπισθεί στη λεγόμενη σπηλιά του Κύκλωπα, βόρεια της Αλονήσου και στον Μαρουλά της Κύθνου.

Παρόμοια ευρήματα στη Λήμνο έχουν ανακαλυφθεί στους οικισμούς Πολιόχνη και Κουκονήσι, που ανάγονται από την 5η έως τη 2η χιλιετία προ Χριστού.

Πηγή: star.gr
από το Cocktail News

Αραγε ήταν πρόγονοι των Ελλήνων; Μήπως η επιλεκτική αποδοχή των πληροφοριών που προέρχονται από τους αρχαίους Ελληνες ιστορικούς είναι εκ του πονηρού; Γιατί Ηρόδοτος, Θουκιδίδης και πλήθος άλλοι ιστορικοί και συγγραφείς της Αρχαίας Ελλάδος υποστηρίζουν ότι οι Ελληνες είμαστε αυτόχθονες στην περιοχή αυτή και οι σύγχρονοι μελετητές δεν το δέχονται, την στιγμή που δέχονται πλήθος πληροφοριών για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα;
Μας έχουν πρήξει με τους ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους.........

Αραγε θα μάθουμε ποτέ την εθνικότητα των ανθρώπων αυτών που έζησαν στο Αιγαίο το 11.000 π.Χ.!!!
Κι αν το μάθουν θα μας το πούνε;

26 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο Μάϊκλ Τζάκσον.


Πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Pop μουσικής. Σε ηλικία μόλις 51 ετών, ο Michael Jackson, άφησε την τελευταία του πνοή χθές κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο UCLA Medical Center, αφού βρέθηκε αναίσθητος από συνεργάτες του στο σπίτι του, στο Bel Air. Ο θάνατός του, που απλά διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, προήλθε από ανακοπή της καρδιάς του.


Ο M.J. γεννήθηκε στο Gary της Indiana στις 25 Αυγούστου 1958.
Ο Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε με τα αδέλφια του τους Jackson 5 όταν ήταν 11 χρονών. Το πρώτο single του γκρουπ "I Want You Back" πήγε κατευθείαν στην κορυφή των τσάρτς.


Ο Τζάκσον συνέχισε σόλο το 1978 με το "Off the Wall". Τέσσερα χρόνια αργότερα βγαίνει το "Thriller" που πούλησε 65 εκατομμύρια δίσκους έφερε επανάσταση στην ποπ μουσική. Ο σταρ μεταμορφώθηκε σε ζόμπι σε ένα βίντεο που πραγματικά "έγραψε" ιστορία. Τον Μάρτιο του 1983 ο Τσάκσον ερμήνευσε το "Billie Jean" στην Πασαντίνα. Για πολλούς κριτικούς ήταν μια από τις εντυπωσιακότερες ερμηνείες live στην ιστορία του ροκ εντ ρολ.


Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ο Τζάκσον ουσιαστικά αποκλείσθηκε στο ράντζο του "Νέβερλαντ", στη "Χώρα του Ποτέ". Πίθηκοι και άλλα ζώα ζούσαν στο ράντσο του βασιλιά της ποπ. Το 1987 κυκλοφόρησε το "Bad" και πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια περιοδεία.


Το 1994 παντρεύτηκε την Λίζα Μαρί Πρίσλει την οποία είχα γνωρίζει το 1975. Η Πρίσλει εμφανίσθηκε στο βίντεο "You Are Not Alone". Χώρισαν μετά από δυο χρόνια.


Το 1997 παντρεύτηκε την νοσοκόμο Ντέμπι Ρόου με την οποία απέκτησε το πρώτο του παιδί - τον "πρίγκιπα" Μάικλ. 'Ενα χρόνο μετά απέκτησε κόρη, την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το ζευγάρι χώρισε το 1999.


Το 2003 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Τζάκσον με την κατηγορία ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 14χρονο αγόρι. Μετά από δίκη που κράτησε πέντε ολόκληρους μήνες ο Τζάκσον αθωώθηκε.


Την ίδια χρονιά προβλήθηκε ένα αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ για τη ιδιωτική ζωή του στην Βρετανική τηλεόραση. Ο Βρετανός δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ είχε απεριόριστη πρόσβαση στο ράντζο του σταρ. 27 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ.


Το 2006 επέστρεψε σε live εμφανίσεις και ερμήνευσε το "We Are The World". Ορισμένοι φανς διαμαρτυρήθηκαν καθώς όπως υποστήριζαν το τραγούδι έμοιαζε με το "Thriller".


Σε λίγες εβδομάδες ο Τζάκσον επρόκειτο να κάνει περιοδεία στη Βρετανία. Θα έδινε 50 συναυλίες στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου. Τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί προ πολλού. Τον πρόλαβε όμως ο θάνατος.


Η ζωή του ήταν αμφιλεγόμενη. Φίλοι του τον χαρακτήριζαν ως ντροπαλό και εσωστρεφή χαρακτήρα. Υπήρξαν αναφορές ότι κατά την παιδική του ηλικία κακοποιήθηκε ψυχικά και σωματικά από τον πατέρα του.


Ανάμεσα στις ψυχωτικές του ιδέες, μία κυριάρχησε. Η μανιώδης επιθυμία του να γίνει λευκός, πράγμα που του στοίχησε την υγεία του και τέλος τη ζωή του.
Ο Θεός να τον συγχωρέσει........

(Αρκετές πληροφορίες είναι από το Foreign Press)

25 Ιουνίου 2009

Οι πιό μολυσμένες παραλίες της Αττικής και της Κορινθίας

Σύμφωνα με έρευνα του Tμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών, οι τιμές των βαρέων μετάλλων στα νερά του Aσωπού ξεπερνούν τις οριακές τιμές της
Eυρωπαϊκής Eνωσης. Πού βρέθηκαν υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων. Στα δείγματα νερού και ιζήματος από τις 93 παραλίες, εξετάστηκαν από το επιτελείο του ΠAKOE οι
ακόλουθες φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές παράμετροι: θολερότητα (TSS), θερμοκρασία, οξύτητα - αλκαλικότητα (pH), βιοχημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (B.
O. D.), χημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (C. O. D.), διαλυμένο οξυγόνο (D. O.), φώσφορος και φωσφορικά (P-P04), άζωτο, νιτρώδη και νιτρικά (N-N03),
κολοβακτηριοειδή (TOTAL COLIFORMS) και κολοβακτηρίδια (FECAL OLIFORMS).

"Tο ΠAKOE εκπονεί τα τελικά συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητα των παραλίων, βάσει στατιστικής μεθοδολογίας. Δηλαδή εξετάζεται η συνεργιστική δράση όλων των παραμέτρων", εξηγεί ο πρόεδρος του ΠAKOE, χημικός -γεωλόγος Παναγιώτης Xριστοδουλάκης.

Yψηλές τιμές κολοβακτηριδίων, που ξεπερνούν τις θεσμοθετημένες οριακές τιμές της EE που είναι 100 κολοβακτηρίδια ανά 100 μιλιλίτρ νερού, βρέθηκαν στα ύδατα των ακτών: Kόρινθος Ποσειδώνιο προς Λουτράκι, Σουσάκι , Aγιοι Θεόδωροι II, Eλευσίνα αρχή, Eλευσίνα 500 μέτρα μετά, Λουτρόπυργος αρχή, Aσπρόπυργος, Aκτή Θεμιστοκλέους αρχή, Aκτή Θεμιστοκλέους Διογένης, Bοτσαλάκια, Aκτή EOT Bούλα, Aστήρ Bουλιαγμένης, Bραυρώνα, Aρτέμιδα, Σχοινιάς και Xαλκούτσι ποτάμι.

H ύπαρξη υψηλού ποσοστού κολοβακτηριδίων οφείλεται στην απορροή αποχετεύσεων στη θάλασσα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΟΕ 20% περισσότερη ρύπανση φέτος σε σχέση με πέρυσι.
"Φέτος προστέθηκαν στη λίστα των απαγορευτικών για κολύμβηση παράκτιων περιοχών ακόμη τέσσερις ακτές: νομαρχίας Kορίνθου, Ποσειδώνιο Kορίνθου προς Λουτράκι, Nέας Περάμου προς το στρατόπεδο και αυτή της Aρτέμιδος" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠAKOE και προσθέτει: "H μόλυνση και η ρύπανση στις 93 παραλίες που πραγματοποιήσαμε μετρήσεις είναι κατά 20% μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά..

Δερματολογικά προβλήματα

Φέτος η ρύπανση από λάδια και από γράσα είναι δραματική. Oι τιμές των νιτρικών και των φωσφορικών, ρύποι οι οποίοι προέρχονται από λύματα, λιπάσματα και απορρυπαντικά, είναι διπλάσιες από πέρυσι. Eπίσης ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι τιμές των κολοβακτηριδίων κάθε καλοκαίρι σύμφωνα με την Eθνική Στατιστική Yπηρεσία έχουμε αύξηση γυναικολογικών και δερματολογικών προβλημάτων, εξαιτίας της θαλάσσιας μόλυνσης". "Tο γεγονός ότι ανάμεσα στις παραλίες αυτές ορισμένες έχουν και γαλάζια σημαία, συμβαίνει γιατί οι ιδιωτικοί φορείς που διενεργούν τις δειγματοληψίες για την απονομή γαλάζιας σημαίας τις πραγματοποιούν τον Aπρίλιο. Παίρνουν ένα δείγμα καθημερινά, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης. Διότι για να είναι ένα δείγμα αξιόπιστο θα πρέπει οι δειγματοληψίες να γίνονται διαφορετικές ώρες, να λαμβάνονται δείγματα νερού στην επιφάνεια, στα 5 εκατοστά , στα 30 εκατοστά και στο ίζημα. O Aπρίλιος δεν είναι μήνας αιχμής για τις παραλίες και επιπλέον τα ξενοδοχεία είναι άδεια. Θα πρέπει ακολούθως να εξετάζονται οι βιολογικοί και να διαπιστώνεται εάν λειτουργούν σωστά και αν οι υπερχειλίσεις τους διαρρέουν στη θάλασσα. Eπίσης θεωρώ ότι οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνονται από ανεξάρτητους φορείς.

Tο ΠAKOE συνιστά στους πολίτες να προσέχουν σε ποια νερά κολυμπούν.

Nα μην κολυμπούν όταν η θάλασσα πρασινίζει, γιατί τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν. Aν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο,
πίσσες, λάδια και απόβλητα βόθρων.

Νεοπλασίες και δερματίτιδες

Eπομένως να μην μπαίνουν σε νερά που το χρώμα τους είναι βαθύ πράσινο και σε θάλασσα που έχει πετρέλαιο, λάδια και απόβλητα βόθρων. Oι βρωμιές αυτές προκαλούν καρκίνο της μήτρας, νεοπλασίες και χρόνιες δερματίτιδες. Nα μην αναδεύουν τη θάλασσα όταν υπάρχει λάσπη στον βυθό. H
ύπαρξη λάσπης υποδηλώνει την ύπαρξη μολύβδου και υδραργύρου, που την ανατάραξη μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμό από το στόμα και τους πόρους του δέρματος".

Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές

* 1. Πέραμα
* 2. Aκτή Θεμιστοκλέους (αρχή)
* 3. Aκτή Θεμιστοκλέους (Tσακός)
* 4. Aκτή Θεμιστοκλέους (Διογένης)
* 5. Bοτσαλάκια
* 6. Eδεμ
* 7. Kαλαμάκι
* 8. EOT Aλίμου (Γαλάζια σημαία)
* 9. Γλυφάδα
* 10. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (A)
* 11. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (B)
* 12. Aκτή EOT Bούλα
* 13. Aστήρ Bουλιαγμένης
* 14. Bάρκιζα
* 15. Aκτή EOT Bάρκιζα
* 16. Λαγονήσι
* 17. Παλαιά Φώκαια
* 18. Λαύριο
* 19. Δασκαλειό Kερατέας
* 20. Aυλάκι
* 21. Bραυρώνα
* 22. Aρτέμιδα
* 23. Pαφήνα
* 24. Nέα Mάκρη
* 25. Σχοινιάς
* 26. Σκάλα Ωρωπού
* 27. Xαλκούτσι (Ποτάμι 1)
* 28. Xαλκούτσι (Πηγαδάκια 2)
* 29. Kόρινθος (Nομαρχία)
* 30. Kόρινθος (500μ. Πατρα)
* 31. Kόρινθος (Ποσειδώνιο προς Λουτράκι)
* 32. Iσθμια I
* 33. Iσθμια II
* 34. Σουσάκι
* 35. Motor Oil
* 36. Aγιοι Θεόδωροι II
* 37. Aλσος Kέντρο
* 38. Kινέττα (Camping Costa)
* 39. Eλευσίνα αρχή
* 40. Eλευσίνα ( 500 μέτρα μετά)
* 41. Eλευσίνα (Kαφέ O Φονιάς)
* 42. Nέα Πέραμος OTE
* 43. Nέα Πέραμος (μετά το στρατόπεδο)
* 44. Nέα Πέραμος (στα 400 μέτρα )
* 45. Λουτρόπυργος (αρχή)
* 46. Λουτρόπυργος
* 47. Aσπρόπυργος
* 48. Aσπρόπυργος

Πηγή: greekmasa.gr

από το Cοctail News

Προσέξτε τα παιδιά σας. Οι παιδεραστές κυκλοφορούν ανάμεσά μας κι εχουν ιδιαίτερα σύμβολα αναγνώρισης.

Δεν θα αργήσει φοβάμαι ο καιρός που η κτηνώδης διαστροφή της παιδεραστίας θα θεωρηθεί σαν μια σεξουαλική επιλογή.Τότε μέσω της συνεχούς πλύσης εγκεφάλου και με πρόσχημα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα θα μας επιβάλλουν να σεβόμαστε ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Μέχρι να παραδοθούν οι κοινωνίες τελείως στα δόγματα της "Νέας Εποχής" εμείς και εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μας θα δείχνουμε τη μεγίστη δυνατή ασέβεια σε όλες τις επιλογές που οδηγουν στη διαστροφή και την απώλεια.


ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑΝ "ΚΩΔΙΚΑ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ .
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ "ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ".
ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΣΑΝ ΥΠΟΠΤΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΙΔΕΧΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΗ ΦΙΛΙΑ Η ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΕΠΑΡΚΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.


από το ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

24 Ιουνίου 2009

ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Νέος εξωτερικός εχθρός της Ελλάδας με προσωπείο εσωτερικού.......

Παραθέτω για την ενημέρωσή σας αποσπάσματα του νέου εχθρού της Ελλάδος.
Γνωρίζω ότι κάποιοι ίσως πουν ότι τα αποσπάσματα είναι επιλεγμένα για να παρουσιάσουν την οργάνωση με συγκεκριμένο πρόσωπο. Σε αυτούς, η απάντησή μου είναι να διαβάσουν τότε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.

Από ΄δω και πέρα όταν μιλάμε για Λ.Μ.Α.Τ. εννοούμε την Λούμπεν ΜικροΑστική Τάξη. Αυτή η κοινωνική τάξη που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής ως πλειοψηφικός ρυθμιστής της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αποτελεί ένα συρφετό, αδίστακτο σαν αρπακτικό, που έχει ως στόχο την ανέλιξη του στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Είναι αυτό το κατακάθι των σύγχρονων νεοελλήνων, η παθητική σαπίλα των υπαλληλίσκων, των εμπόρων, των οικογενειαρχών νοικοκυραίων, των πρόθυμων δούλων που έχουν ως φιλοδοξία να μοιάσουν στους αφέντες τους.
Σ΄ αυτό το αλισβερίσι ιδεολογικής σύγχυσης και κοινωνικοπολιτικής αντίφασης ορίζουμε τους εαυτούς μας φανατικούς απάτριδες.

Εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για λογαριασμό τρίτων, σίγουρα όμως θα κόψουμε την γλώσσα όσων μιλάνε πολύ με φόντο τον πατριωτισμό και την μισαλλοδοξία τους.

Η αφετηρία είναι πάντα η προσωπική ενόραση του καθενός ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, εθνικότητας και ηλικίας. Είναι το ξεπέρασμα όλων των συμβάσεων επίσημων και ανεπίσημων, της εργασίας, της οικογένειας, της θρησκείας, του κομφορμισμού, του πατριωτισμού, του σεξισμού, των αξιωμάτων με την κατάργηση τους μέσα απ΄ την συμμετοχή στην επαναστατική πάλη.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου μπάτσου ήταν γι΄ αυτόν το θλιβερό τέλος μιας ακόμα πιο θλιβερής και επαίσχυντης επιλογής που ο ίδιος είχε κάνει αποφασίζοντας έτσι και για το τέλος του.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά φαντασιόπληκτη κυράτσα να προσβάλλει την τιμή και την ιστορία του Ε.Λ.Α. Αν η Σοφία Κυριακίδου συνεχίσει το παραλήρημα και τις ψευτιές της θα της ξεριζώσουμε την γλώσσα, όπως και σε κάθε επίδοξο «πολυλογά» στο μέλλον. Να το θυμούνται αυτό όλοι οι περίοικοι της περιοχής που αυτοβούλως θα θελήσουν να δώσουν πληροφορίες. Γνωρίζουμε τα ονόματα τους και τα κουδούνια τους, τα΄ αυτοκίνητα τους και τον τόπο εργασίας τους.

Μπορούμε ν΄ αποδεχτούμε το ενδεχόμενο της σύλληψης, ακόμα και της δολοφονίας μας (αφού δεν πρόκειται να παραδοθούμε έτσι απλά...), ως αποτέλεσμα της δράσης μας. Όμως θ΄ αναγκάσουμε πρώτα την Ελλάδα να ματώσει.
Ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει την δημόσια εξωτερική εικόνα και να δημιουργήσει διεθνή ανυποληψία, να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να προκαλέσει τον εθνικό διχασμό.

ΣΧΟΛΙΟ
Από τα παραπάνω ελπίζω όλοι να καταλάβαμε το ποιόν των δολοφόνων και τις απόψεις τους. Κατά την άποψή μου οι τύποι αυτοί πρέπει να εκλαμβάνονται, όπως το επιθυμούν και οι ίδιοι, ως αλλόφυλοι μη Ελληνες. Συνεπώς δεν έχουμε να κάνουμε με έναν εσωτερικό εχθρό. Δηλαδή με κάποιον που από αγάπη για την πατρίδα, ενεργεί υπέρ της, ώστε να φέρει το καλό που ο ίδιος πιστεύει γι αυτήν. Εχουμε να κάνουμε για κάποιους, που σχεδόν σίγουρα, κινούνται από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Εχθρό τους θεωρούν, όπως φαίνεται, κάθε Ελληνα ή Ελληνίδα που πιστεύει στις προαιώνιες αξίες του Γένους μας. Και δεν εννοώ μόνο το τρίπτυχο πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας αλλά της τιμής, της αγάπης και της θυσίας για το κοινό καλό.
Οι δείλοι και άνανδροι αυτοί δολοφόνοι που νομίζουν ότι θεωρούνται αντάρτες πόλεων σκότωσαν εν ψυχρό τον τελευταίο ιεραρχικά αστυφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Ενα παλικάρι 41 ετών, που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς ή τα παιδιά μας. Εναν πατέρα ανήλικου παιδιού, συμπατριώτη μας.
Οι βλακώδεις δικαιολογίες ιδεολογικού τύπου για τάξεις, μικροαστικές, μεγαλοαστικές και προλεταριάτα δεν ενδιαφέρουν ποσώς το μικρό αγγελούδι που άφησαν ορφανό.

Εχει απόλυτο δίκιο ο συνάδελφος Κωνσταντίνος του "Ας μιλήσουμε επιτέλους" όταν λέει :
Αυτό που καταφέρατε, επιδέξιοι πρακτορίσκοι, είναι να μην υπάρχουν γωνίες και σκοτάδια για να κρυφτείτε. Τώρα δεν θα σας ψάχνει μόνο η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, αλλά ολόκληρος σύσσωμος ο Ελληνικός λαός. Μπορείτε να αρχίσετε να τρέχετε...

Είμαστε όλοι λοιπόν εχθροί τους και αποδεχόμαστε την πρόκληση. Γιατί είμαστε Ελληνες. Γιατί δεν "κολλώσαμε" μπροστά στην περσική λαοθάλασσα που ήρθε να μας πνίξει, πριν απο 2500 χρόνια. Γιατί δεν δειλιάσαμε μπροστά στους ατελείωτους εχθρούς που χτυπούσαν, επί αιώνες, την αυτοκρατορία μας και ήθελαν να πάρουν την Πόλη μας. Γιατί δεν αφελληνιστήκαμε και δεν προσκυνήσαμε τον Τούρκο που έκατσε στο σβέρκο μας 400 χρόνια. Γιατί τα βάλαμε με 2 πανίσχυρες αυτοκρατορίες το 1940-1941 και αντισταθήκαμε κάνοντας τους συνανθρώπους μας, εχθρούς και φίλους, να τρίβουν τα μάτια τους.

Πιστεύουν τώρα 5-6 ψωριάρηδες προοδευτικοκουλτουριάρηδες δολοφόνοι ότι θα τους φοβηθούμε; Οσους κι αν φάτε ρε από εμάς, η εξαφάνισή σας είναι θέμα χρόνου. Αλλά η μεγάλη μας νίκη δεν θα είναι ότι θα συλληφθείτε ή θα σκοτωθείτε. Η μεγάλη μας νίκη θα είναι ίδια με αυτήν που πετύχαμε κατά όλων των άλλων εξωτερικών εχθρών. Η επικράτηση της Ελληνικής Ιδέας, των Ελληνικών Πιστεύω, των Ελληνικών Αξιών της Ελληνικής Ελευθερίας.

Κάνατε το λάθος και χτυπήσατε λάθος λαό. Καλύτερα να πηγαίνατε στις χώρες που αναφέρετε στην προκηρυξή σας. Εκει που τα "αντάρτικα" του δικού σας και καλά τύπου, επιβιώνουν και οι ιδέες τους προωθούνται.

Από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά.

Μην γελιέστε και νομίζετε φίλοι μου ότι υπερβάλλω χρησιμοποιώντας τα λόγια του Εθνικού μας Υμνου. Οι άνθρωποι αυτοί (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος) θέλουν να μας στερήσουν την ελευθερία μας. Θέλουν όταν βγαίνουμε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, εμείς και τα παιδιά μας, να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο, στο μετρό, στην εξοχή, παντού. Αν λοιπόν αυτό, δεν είναι στέρηση της ελευθερίας μας, τί είναι;

Ε, λοιπόν ΟΧΙ.
Για μια ακόμα φορά.
Δεν θα μας την στερήσετε εσείς θρασύδειλοι, ξένοι δολοφόνοι.............

ΘΑΝΟΣ

Οριστικοποιείται το Βόρεια Μακεδονία; Μπακογιάννη, ποτέ δεν θα το δεχτούμε οι Ελληνες. Να τα φωνάζεις έτσι μόνη σου. Εσύ και οι γύρω σου.....

Πληθαίνουν οι αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ότι η ονομασία που συζητείται όλο και περισσότερο, είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδόνιας».
Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας, «Dnevnik»: «Το Βόρεια τσιμεντοποιήθηκε».


Μέχρι τώρα προσπαθούσα να αποκαλώ την Μπακογιάννη κυρία.....
Από σήμερα, όσο κι αν αυτό είναι αγενές, θα την αποκαλώ σκέτα Μπακογιάννη.......

Ξέφυγες λοιπόν Μπακογιάννη. Ετοιμάζεσαι πλεόν για το οριστικό ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Τι Βόρεια και αηδίες......
Σε ποιούς τα πουλάς αυτά; Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Ποτέ οι Ελληνες στην καρδιά και στο μυαλό, δεν προκειται να κάνουν βήμα πίσω για το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας.
Μπακογιάννη η Μακεδονία δεν είναι για διαπραγμάτευση. Το καταλαβαίνεις; Ξέρουμε ότι εσύ κι ο Καραμανλής ο οποίος ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, δεν προκειται να μας πείσετε να αποκαλέσουμε τα Σκόπια, Μακεδονία. Δεν γίνεται. Δεν σκοτώθηκαν οι παπούδες μας στα βουνά της Μακεδονίας για να παραδώσεις εσύ το όνομα και οτιδήποτε άλλο, στους απογόνους των Βουλγαροκομμιτατζήδων. Γιατί για να δεχθούν οι Σκοπιανοί το Βόρεια, είμαι σίγουρος ότι τους εγγυήθηκες για την γλώσσα και για το έθνος. Δηλαδή Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονικό εθνος..........

Είναι περιτό πλέον να σου πω να αυτοσυγκρατηθείς, αφού από ότι φαίνεται τις αποφάσεις σου τις πήρες. Φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εμάς δεν προκειται ποτέ να μας ρωτήσεις με δημοψήφισμα, άρα το μόνο που μας μένει είναι η καθημερινή επίθεση που θα δέχεσαι από όλους τους Ελληνες blogger και όλο των Ελληνικό λαό.
Τα περί πολιτικής, πλεόν, καριέρας ξέχασέ τα. Τελείωσες.

Οτι πρόδωσες, πρόδωσες........φτάνει μέχρι εδώ.

Πρωθυπουργέ Καραμανλή τελευταία προειδοποίηση. Διώξτην πριν είναι αργά και για σένα.

Κλείσε τα σύνορα με τα Σκόπια και σταμάτα κάθε διαπραγμάτευση. Οποια χώρα θέλει να τους αποκαλεί Μακεδονία ας το κάνει. Διαλάλησε παντού ότι εμείς ποτέ δεν θα τους πούμε Μακεδονία, στον αιώνα τον άπαντα. Ούτε Βόρεια, ούτε Νέα, ούτε τίποτα. Βαρντάσκα τους αρέσει; Αν όχι καλή τύχη. Δεν προκειται ποτέ να υπογράψουμε ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Αρκετά. Ολοι είμαστε υπέρ ειρηνικών και διπλωματικών λύσεων αλλά μέχρι εδώ. Οι διπλωμάτες της Μπακογιάννη απέτυχαν οικτρά.

Τώρα έχεις τον λόγο εσύ. Κάνε το χρέος σου. Στείλε μια τελευταία επιστολή σε Γκρουέφσκι και Μιλοσόσκι και δήλωσέ τους την μόνη Ελληνική θέση. Μέτα από αυτό οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ μας θα διακοπούν επ' αόριστο, μέχρι να βάλουν μυαλό.
Τα έχουμε χιλιοπεί. Ολόκληρος ο κόσμος να τους αναγνωρίσει αν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς θα είναι τελειωμένοι........

Είμαστε ισχυρότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας τί άλλο θέλουμε επιτέλους;
Κατάλαβέ το. Μην μετατρέπεις την Ελληνική δίκαιη νίκη σε οικτρή άδικη ήττα.

Αν δε ενεργήσεις για το καλό της Ελλάδος, τα συλλαλητήρια του 1992-1993 θα φαντάζουν πικ-νικ μπροστά σε αυτά που έρχονται......

Πως στα κομμάτια δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αν πάρεις επιτέλους την δίκαιη Ελληνική θέση θα έχεις όλο τον Ελληνικό λαό με το μέρος σου.

Σιγά μην πήρες το μήνυμα των εκλογών....................

ΘΑΝΟΣ