Σελίδες

6 Μαΐου 2009

Οι Τούρκοι συνεχίζουν την εριστική, επιθετική πολιτική που σκοπό έχει την δημιουργία και αιτιολόγηση τετελεσμένων στο Αιγαίο.


Ενδεικτικό των προθέσεων των Τούρκων στρατηγών είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», στο οποίο ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα μεταφέρει τις απόψεις του τουρκικού κατεστημένου, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο το Αγαθονήσι είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας, αλλά κατοικείται από κατσίκες, κότες και πρόβατα, λαθρομετανάστες και Έλληνες από την ενδοχώρα, τους οποίους το ελληνικό κράτος έχει σκοπίμως- και λαθραία - εγκαταστήσει εκεί!

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό κράτος προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες για να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αγαθονήσι.
Σχολιάζοντας χθες το επίμαχο δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «προκλητικό» και «άσχετο με την πραγματικότητα» δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε «μνημείο σκόπιμης παραπληροφόρησης».

Σημειώνεται ότι τόσο το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι όσο και οι Φούρνοι αποτελούν στόχο των τουρκικών αεροσκαφών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με συνεχώς αυξανόμενες υπερπτήσεις και μάλιστα σε χαμηλό ύψος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2009 έχουν γίνει 22 υπερπτήσεις των νησιών αυτών. Στο Αγαθονήσι- σύμφωνα με την τελευταία απογραφή κατοικούν περίπου 150 πολίτες, οι οποίοι ασχολούνται με το ψάρεμα, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, ενώ υπάρχει και σχολείο.

Η γνώμη μου είναι ότι οι ενέργειες αυτές των Τούρκων μπορούν να έχουν μόνο ένα σκοπό. Την αιτιολόγηση τετελεσμένων επιθετικών ενεργειών. Πιστεύω πάντως ότι οι ενέργειες αυτές είναι στα πλαίσια των συνηθισμένων τουρκικών λεονταρισμών και οι Τούρκοι ποτέ δεν πρόκειται να δοκιμάσουν ότιδήποτε στο Αιγαίο, αν δεν είναι σίγουροι ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι εκτός μάχης. Πράγμα κομματάκι δύσκολο.
Ετσι το μόνο που μένει είναι να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους σαν αντίβαρο (και καλά) των δικών τους πάμπολλων εποικισμών, Ιμβρος, Τένεδος, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Μ. Ασία αλλά και διεκδικήσεων στο Αιγαίο.
Απομένει στην Ελληνική πλευρά η αντίδραση και η δυναμική απάντηση.
Η Πολεμική μας Αεροπορία βρίσκεται πάντα εκεί που η ανάγκες της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας το απαιτούν. Η πολιτική ηγεσία είναι που χωλαίνει και αδιαφορεί επικίνδυνα και αντεθνικά μερικές φορές στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.