Σελίδες

28 Απριλίου 2009

Φάρμακο για το κρυολόγημα είναι ο ύπνος.


Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων επαναβεβαιώνει ότι ο ύπνος λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για το κοινό κρυολόγημα, αφού επιβραδύνει την καταπόνηση του οργανισμού και φυσικά, ενισχύει την αυτοάμυνα του.

Η ποιότητα του ύπνου αξιολογήθηκε με εθελοντές, εκ των οποίων όσοι αργούσαν να αποκοιμηθούν, ξυπνούσαν στη διάρκεια της νύχτας ή έκαναν «ταραγμένο» ύπνο, είχαν 5,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τα παιδιά.

Όπως εξηγεί ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας - Δ/ντης ΓΝΑΕΛΠΙΣ", κ. Χάρης Κατσαρδής, «Ακόμα κι οι εθελοντές που έχαναν το 2% έως 8% του οκτάωρου ύπνου που συνιστάται για καλή υγεία, είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυολογήματος, ενώ όταν κάποιος κοιμάται λίγο και ταυτοχρόνως δεν κοιμάται καλά, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η έλλειψη ποιότητας στον ύπνο διαταράσσει τη ρύθμιση ορισμένων χημικών ουσιών του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και ακριβώς για τον λόγο αυτό, μειώνεται η αντίστασή μας στους ιούς του κρυολογήματος, αλλά και άλλων λοιμώξεων, όπως είναι η γρίπη, όταν κοιμόμαστε λίγο.

πηγη ask4.gr

Από ότι καταλάβαμε οι οκτώ ώρες ύπνου κάθε μέρα, είναι απαραίτητες στον οργανισμό του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ξεκουραζόμαστε, (κοιμόμαστε) λοιπόν όσο μπορούμε και είναι δυνατόν,για μια καλύτερη υγεία και αποφεύγοντας δυσάρεστες παρεμβολές στον οργανισμό μας.

1 σχόλιο:

  1. @Καλη σας μερα φιλοι μου,περασα να σχολιασω το οτι,αν ο υπνος ειναι φαρμακο για το κρυολογιμα,τοτε εχω να πω σε σας και τους εξαιρετους αναγνωστες σας,οτι οι πολιτικοι μας ειναι ολοι αρρωστοι.Τωρα καταλαβα.Εχουν Κρυολογημα!Ειπα και εγω...τοσος υπνος δεν ειναι λογικο!Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.