Σελίδες

18 Απριλίου 2009

Αντεθνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Χριστόφια στο θέμα του Εθνοφρουρού που έκλεψε την τουρκική σημαία, ο οποίος θα κάνει Ανάσταση στο κελί !!!!


Αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόσφατο συμβάν με την υποστολή τουρκικής σημαίας και την υφαρπαγή στρατιωτικού εξοπλισμού από φυλάκιο του κατοχικού στρατού δεν έτυχε του κατάλληλου πολιτικού χειρισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αποτέλεσμα της νέας επίδειξης αδυναμίας στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπονομεύει και να εξευτελίζει το κράτος μας, την Εθνική Φρουρά και τον αγώνα του λαού μας κατά της κατοχής. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα προσωπικά ή/και πολιτικά κίνητρα πίσω από την πράξη αυτή του εθνοφρουρού. Αλλά, καλή ή κακή, η πράξη του στρεφόταν κατά της κατοχής και έτσι αναπόφευκτα το ζήτημα αποκτά πολιτική χροιά και επιβάλλεται λεπτός χειρισμός.

Η κριτική μας ως προς τις πράξεις του Υπουργείου Άμυνας και του Προέδρου Χριστόφια έχουν ως εξής:

  1. Η Εθνική Φρουρά έχει τον δικό της εσωτερικό νομικό και πειθαρχικό μηχανισμό, για να χειριστεί την περίπτωση του στρατιώτη και να επιβάλει τις όποιες ποινές. Η πρωτοφανής και αχρείαστη δημοσιοποίηση του θέματος από πλευράς κυβέρνησης προσβάλλει ανεπανόρθωτα την Εθνική Φρουρά, αφού, για χάριν του κατοχικού στρατού (;), η κυβέρνηση υποδεικνύει ότι ο στρατιώτης που κατέβασε την κατοχική σημαία πρέπει να δικαστεί ως κοινός ληστής από Στρατοδικείο!
  2. Η διαπόμπευση της πράξης του στρατιώτη στα ΜΜΕ υπονομεύει ανεπανόρθωτα τον αγώνα μας. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται έγκλημα του κοινού ποινικού κώδικα η «κλοπή» της κατοχικής σημαίας και εξοπλισμού του τουρκικού στρατού, ο οποίος, από το 1974, έχει κλέψει 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μαζί με αυτό έχει κλέψει τις ζωές νεκρών, αγνοουμένων, εγκλωβισμένων και προσφύγων.
  3. Το αποκορύφωμα της ξεκάθαρης αμφισβήτησης των αρμοδιοτήτων, της κυριαρχίας, της νομιμότητας και της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ίδια την εκλελεγμένη της κυβέρνηση, είναι η εγκληματική πράξη να επιστραφούν, μέσω της UNFICYP, τα «λάφυρα» στον τουρκικό στρατό κατοχής!
Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θεωρεί πως ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας επέδειξαν ασύγγνωστη επιπολαιότητα, σε σημείο που ο λεγόμενος «εκπρόσωπος προεδρίας» του ψευδοκράτους Χασάν Ερτσακιτσά να κομπάζει πως «δεν υπήρξε ‘κλοπή’ της σημαίας» και μάλιστα να δηλώνει με στόμφο πως «δεν έγιναν διαβήματα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, επειδή έχει διαταχθεί έρευνα» και διότι η ε/κ πλευρά «έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες»! Μόνο που δεν ευχαρίστησε, δηλαδή, την Κυπριακή Δημοκρατία, για την συνεργασία και την προσφορά της στις κατοχικές δυνάμεις! Ποιός επέτρεψε στην πολιτική πτέρυγα του κατοχικού στρατού να θεωρεί σχεδόν αυτονόητο πως η Εθνική Φρουρά (η οποία είναι επιφορτισμένη με την προστασία μας από τον ίδιο!) θα τιμωρεί όσους στρέφονται εναντίον του! Ας μην ξεχνάμε πως αν ο εθνοφρουρός γινόταν αντιληπτός και εκτελείτο από τους Τούρκους στρατιώτες, καθώς κατέβαζε την τουρκική σημαία, θα είχαμε άλλη μια περίπτωση δολοφονίας Κύπριου πολίτη που εισήλθε νόμιμα σε παρανόμως κατεχόμενο έδαφος της δικής του πατρίδας, όπως και στις περιπτώσεις Ισαάκ, Σολωμού και των άλλων εθνοφρουρών που εκτελέστηκαν κατά καιρούς. Τί θα έκανε τότε η Κυβέρνηση; Θα τον καταδίκαζε στον επικήδειο για παραβίαση της σκλαβιάς του, που δεν βοηθά στην διατήρηση καλού κλίματος; ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δείτε όλο το κείμενο εδώ

Στο κελί θα κάνει Πάσχα ο Εθνοφρουρός.

Την ώρα που εμείς θα τρώμε, θα πίνουμε και θα γλεντάμε ο Εθνοφρουρός που τόλμησε και μπήκε στα κατεχόμενα αρπάζοντας από τουρκικό φυλάκιο τη σημαία του εχθρού και στρατιωτικό εξοπλισμό χώρις κανένας Τούρκος στρατιώτης να τον πάρει χαμπάρι, αυτή την ώρα ο Εθνοφρουρός θα βρίσκεται στο κελί του στο πειθαρχείο της Αθαλάσσας.

Ο Εθνοφρουρός που ξύπνησε τις κοιμισμένες συνειδήσεις των ραγιάδων σε Ελλάδα και Κύπρο (όσων δηλαδή πληροφορήθηκαν το γεγονός καθώς τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης φρόντισαν να θάψουν το θέμα) θυσιάζεται στο βωμό της ψευτοφιλίας και καταδικάζεται άνευ δίκης από το Σταλινικό καθεστώς του νεκροθάφτη του νησιού Χριστόφια.

Ο Εθνοφρουρός που ξεβράκωσε τους Τούρκους δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα όπως νομίζουν οι προσκυνημένοι της Νέας Τάξης. Εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε και όσο περνάει από το χέρι μας θα θυμίζουμε σε όλους πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες Στρατιώτες που τιμούν το Εθνόσημο και είναι πραγματικοί Φρουροί του Έθνους.

Σήμερα το βράδυ της Ανάστασης του Κυρίου και αύριο Κυριακή του Πάσχα ας κάνουμε το ελάχιστο.

Ας βάλουμε ένα επιπλέον πιάτο στοι τραπέζι και ας πιούμε ένα ποτήρι κρασί προς τιμήν του.
Ας κάνουμε τουλάχιστον αυτό.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

πηγή ΕΓΕΡΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.