Σελίδες

4 Μαρτίου 2009

Ιταλίδα η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης

Λέγεται Λουτσία Λαουρία και σήμερα γιορτάζει τα εκατοστά δέκατα τρίτα γενέθλιά της. Ζει κοντά στην πόλη Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας και θεωρείται η γηραιότερη γυναίκα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μυστικό της, όπως αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή, χωρίς απρόβλεπτα, ο διακριτικός χαρακτήρας και ο πάντα μετρημένος λόγος της.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, παράλληλα με τα οικοκυρικά, η γιαγιά Λουτσία, καλλιεργούσε και μέρος των εκτάσεων της οικογένειάς της, στο χωριό Πιετραπερτόζα, που ανήκει στην περιφέρεια Μπασιλικάτα. Εδώ και τριάντα χρόνια, ζει μαζί με μια από τις κόρες της, σήμερα ογδόντα τριών ετών, και με τον γαμπρό της. Είχε, δε, πάντα κοντά της και τα εγγόνια και τα δισέγγονα, που της έδειξαν και συνεχίζουν να της δείχνουν όλη τους την αγάπη.

Τα σημερινά γενέθλια, θα γιορτασθούν με μια τούρτα και χαρακτηριστικά εδέσματα της νότιας Ιταλίας, αλλά χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Η Λουτσία Λαουρία, δεν θέλησε ποτέ να παραχωρήσει συνεντεύξεις, προτίμησε να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ, θεωρώντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα το αξιοσημείωτο. Η κοινή καθημερινή της ζωή, τονίζουν άλλωστε οι συγγενείς της, αποδεικνύει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, καμία εξαιρετική συνήθεια να αποκαλύψει. Μόνον αγάπη και αίσθηση του μέτρου.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της, το μόνο σχετικά σοβαρό πρόβλημα, το αντιμετώπισε το 1953: μια επέμβαση για την αφαίρεση χολής. Από τότε, καμία άλλη εισαγωγή στο νοσοκομείο, ούτε καν σοβαρή γρίπη. Τις τελευταίες είκοσι ημέρες, όμως, η υπέργηρη Λουτσία, είναι κάπως αδύναμη, και σήμερα θα σβήσει τα κεράκια της τούρτας από το κρεβάτι. Όλοι, όμως, οι συγχωριανοί της, ελπίζουν να την ξαναδούν σύντομα να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όπως συνηθίζει, και να ξαναρχίσει να σχολιάζει την κίνηση και τις μικρές, καθημερινές εξελίξεις.


πηγη flash

ΣΧΟΛΙΟ

Απίστευτη πραγματικά η γιαγιά. Να της ευχηθούμε να τα.....χιλιάσει και να την έχει ο Θεός καλά για την υπόλοιπη ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.