Σελίδες

2 Μαρτίου 2009

Συγκλονιστική διόραση του Γέροντα Παϊσίου για τον επικείμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο.


…Μία παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε την συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δέντρο και άρχισε την συζήτηση μαζί τους.

Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε:

- Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα…

Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:

- Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι…

Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.

- Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…

- Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…

Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παΐσιος «κοιμήθηκε» και ο αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε.

Είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Γράψας…

Υ.Γ.: Για εκείνους που δεν ξέρουν και πολύ καλά τα κηπουρικά, «ο καιρός για τα σπανάκια» είναι στο Μάρτιο-Απρίλιο…

ΣΧΟΛΙΟ

Πρόκειται σαφώς για μια προφητεία συνταρακτική που όμως την μεταφέρω με καθε επιφύλαξη καθώς δεν έχει διαψευστεί ή επαληθευτεί απο τον κ. Γράψα, αλλά δεν γνωρίζω κι αν ειναι γραμμένη σε καποιον απο τους βίους του γέροντα.
Εν τουτοις εχει δημοσιευθεί και αναδημοσιευθεί σε πολλά ιστολόγια.

Καποιοι βιάστηκαν να πουν ότι ο γεροντας Παϊσιος έκανε λάθος, καθώς ειναι πιθανό ο κ. Γράψας να μην ειναι αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετα τις κρίσεις που θα γίνουν σε λιγο καιρό.
Ομως ο γεροντας του είπε θα εισαι αρχηγός της αμυνας της χώρας μας, πραγμα που μπορεί καλλιστα να σημαίνει ότι θα ειναι αργότερα Υπουργός Εθνικής Αμυνας κλπ.

Καποιοι άλλοι πάλι βιαστηκαν να πουν οτι ο Γεροντας προέβλεψε την απελευθέρωση της Πόλης μας απο τους Τούρκους. Αλλά ουτε αυτο προκύπτει απο τα λόγια του Γέροντα.
Το μονο σίγουρο είναι ότι προέβλεψε Ελληνοτουρκικό πόλεμο και μαλιστα τον καιρό που φυτρώνουν τα σπανάκια.

Λοιπόν μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα και να αφήνουμε τον χρόνο να μας δείχνει αν καποια προφητεία ειναι αληθινή ή οχι. Μην κανουμε προβλέψεις.

Ούτως ή άλλως η πίστη μας δεν προκειται να κλωνιστεί αν νομίσουμε οτι ο Γεροντας έκανε λάθος (αν φυσικά ειναι αληθινά ειπωμένη η διόραση), διότι μονο ο Θεός γνωρίζει την αλήθεια και ειναι αγνωστες οι βουλές του.
Εμεις μονο προσευχη μπορούμε να κανουμε, να ειμαστε σε ετοιμότητα και παντα ξαγρυπνοι στις επάλξεις που μας έβαλε η πατρίδα και το καθήκον.

6 σχόλια:

  1. Γειά σας.
    Η αλήθεια είναι οτι είχα συναντήσει τον Γέροντα Παϊσιο όταν ζούσε και του είχα θέσει ενα ερώτημα προσωπικό, πνευματικό. Μου απάντησε και κάθε φορά που ακούω κάτι γι' αυτόν συμμετέχω στην κουβέντα.
    Συμφωνώ μαζί σας οτι δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύουμε προφητείες, ούτε και η πίστη μας εξαρτάται απο τις ερμηνείες που εμείς θα δώσουμε. Το καθήκον μας είναι η προσευχή και η προκοπή η πνευματική. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και μακάρι οι νεώτεροι και τα παιδιά μας να μην γνωρίσουν τον πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου Γεράκι
    Ανηκεις τοτε στους τυχερους-ευλογημενους που ειχαν επαφή με εναν συγχρονο Αγιο γεροντα. Σε ευχαριστώ για την επισκεψη και τον σχολιασμό.
    Περιμενω σχολιά σου θετικά ή αρνητικά σε οποιοδήποτε θεμα του ιστολογίου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο Πλατεια Βαθης :
    Αν και αρχαιολάτρης, τρέφω βαθυ σεβασμό για όλους τους ΒΑΘΥΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ Ανθρωπους, ανεξαρτητως θρησκειας, αρκει να εκπεμπουν ΕΡΩΤΑ (ΑΓΑΠΗ) με την πλέον πλατιά (Διοτίμεια) εννοια.
    Ο γέρων Παϊσιος (+) ειναι ενας εξ αυτών.

    Αποψη : ο όποιος Ελληνο-Τουρκικός πόλεμος (με προηγουμενη εντολη επιστρατευσης ;; ) θα βρει τους σημερινους 300 εντός αεροσκαφών ή ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
    Αν αυτο επαληθεθεί, τότε καθείς ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ (...και ο στρ. Γράψας ;; ) οφείλει ανεξαρτητων ηλικίας, να αναλαβει ΕΥΘΥΝΕΣ που γνωριζει να χειρίζεται !!
    ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμπληρωνω... μηπως ο Αγιος εκανε λάθος και ηθελε να πει «ο καιρός για τα βλητα; » ... οσονουπο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που την θυμηθηκες φιλε μου Γιαννη αυτην την μακρινη αναρτηση του 2009;
    Εχω μερικους καλους φιλους αρχαιολατρες και ειναι ολοι τους ανθρωποι πνευματικοι και πατριωτες και σεβονται και την ελληνορθοδοξια...
    Δυστυχως ομως οι περισσοτεροι ειναι μανιωδεις εχθροι....
    Οπως ομως σου εχω ξαναπει και παλια φιλε μου γενικως οι Ελληνες Ορθοδοξοι Χριστιανοί εχουν μεσα τους μεγαλη αγαπη για τους αρχαιους μας προγονους τους οποιους τιμουμε ως αληθινοι Ελληνες...
    Την ιδια αγαπη που ετρεφαν και οι βυζαντινοι Ελληνες προγονοί μας για τους αρχαίους όταν με τον καιρό συνειδητοποιησαν ότι ειναι ουσιαστικα η φυσικη τους μοναδική εθνικη συνεχεια την οποια εκτοτε ονομασαν Γένος..
    Το Γενος των Ελληνων σε μια αδιασπαστη εθνικη συνεχεια από την προιστορικη εποχη μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχαχαχααα... ουτε που κοιταξα την ημερομηνία, φιλτατε Θάνο !!
    Οπως τα συζηταγαμε τοτε... ετσι συνεχιζω να τα βλέπω, και δεν με / σε εχει διαψευσει κατι. Ετσι... (ευχομαι)
    ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Ελληνες ΚΑΙ Χριστιανοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ... "υπερ βωμών και εστιών" ΑΛΛΗΛΩΝ !!
    Με αγωνιστικους χαιρετισμούς !!
    ----------------------------
    3η Σεπτ 2020, Συνταγμα
    ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ----------------------------
    ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ... ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ' ΗΜΩΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.