Σελίδες

2 Φεβρουαρίου 2009

Πατατοπόλεμος στο λιμάνι

Λίγο μετά τις 8:30 στο λιμάνι του Πειραιά επικράτησε ένταση, όταν αγρότες από την Κρήτη, που αποβιβάστηκαν από τα πλοία μαζί με τα τρακτέρ τους, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να βγουν από το λιμάνι.

Η Αστυνομία από την πλευρά της έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνει τους αγρότες, ενώ οι αγρίτες απάντησαν με πατάτες και ντομάτες.
Εξαιτίας των δακρυγόνων κάποιοι παραγωγοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο λιμάνι άργησαν να πάνε τα ασθενοφόρα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο με τρεις τραυματίες, καθώς και για συλλήψεις.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να σπάσουν τον κλοίο και να πορευτούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρά την απαγόρευσης της Αστυνομίας.

"Περιμένουμε τους αγρότες της Κρήτης με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα για να κάνουμε διάλογο" δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος.

"Οι αγρότες δεν είναι δεύτερης σειράς πολίτες και το μόνο που επιδιώκουν είναι να γίνει αισθητή η παρουσία τους. Γι΄αυτό βρίσκονται εδώ με έναν τρόπο φιλικό και συμβολικό" δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης και την κάλεσε να μη δημιουργήσει σκηνικό έντασης.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να σπάσουν τον κλοίο και να πορευτούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρά την απαγόρευσης της Αστυνομίας. Διαβουλεύσεις γίνονται αυτήν την ώρα μεταξύ αγροτών και του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Οι αγρότες έφθασαν νωρίς το πρωΐ με τα πρώτα πλοία από τη Κρήτη. Από νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Αυτό είναι μόνο η αρχή.Θα πάει μακρύα η βαλίτσα στην υπόθεση αυτή.

2 σχόλια:

  1. Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι όλοι αυτοί, Θάνο μου, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι ικανή ν' αναπτύξει μια κοινωνική πολιτική ευαισθησίας, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της, μηδενός και του αρχηγού της μη εξαιρουμένου, δεν έχουν μια στάλα ένσημα εργασίας;

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου Πάνο εχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό. Αν και το άρθρο δεν ειναι δικό μου αλλά αναρτήθηκε απο τον συντακτη φίλο Δημήτρη, πρέπει να πώ ότι παρόλα αυτά η ευθύνη ξαναβαραίνει τον ίδιο τον λαό που ψηφίζει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.