Σελίδες

5 Φεβρουαρίου 2009

Σαν σήμερα το 1843 έφυγε ένας από τους ανθρώπους στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας. Ο Γερος του Μωρηά.


"ΟΤΙ ΚΑΜΟΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΟΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ"

Στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 φεύγει από φυσικό θάνατο (εγκεφαλική συμφόρηση) και μετά από γλέντι για το γάμο του μικρού του γιού Κολίνου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ετάφη στο Α Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Γέρος του Μοριά φεύγει φτωχός από υλικά αγαθά, αλλά πλούσιος από την αγάπη του απλού λαού και ευτυχής που πρόλαβε να δει την αγαπημένη του πατρίδα ελεύθερη. Μιας πατρίδας για την οποία αγωνίσθηκε σκληρά. Με αυταπάρνηση, μεγαλοψυχία, ήθος, όραμα και πίστη.

Αιωνία η μνήμη σου ...............

Στην εποχή του κάποιοι έλληνες (με μικρο ε) πρόδιδαν και συνεργάζονταν με τον Τούρκο. Ο Κολοκοτρώνης μαζί με τους άλλους οπλαρχηγούς τους έλεγαν προσκυνημένους και τους έκοβαν τα κεφάλια.
Σήμερα οι προσκυνημένοι βρίσκονται παντού γύρω μας, στην τηλεόραση, στην Βουλή, στην κυβέρνηση, στον Τύπο, στα δικαστήρια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής κοινωνίας. Δουλεύουν φανερά ή υπόγεια για την αλλοτρίωση των Ελλήνων.
Σήμερα κουμάντο κάνουν οι προσκυνημένοι και προσπαθούν να κόψουν τα δικά μας κεφάλια. Προσπαθούν να "κόψουν" τα Ελληνικά μας κεφάλια και να "φυτέψουν" ξένα.
Με ξένες νοοτροπίες, ξένα έθιμα, αλλότρια, βαρβαρικά. Προσπαθούν να μας παρουσιάζουν γραφικούς, φασίστες, συντηρητικούς, οπισθοδρομικούς, σκοταδιστές, φιλοπόλεμους. Μας λένε περιπαικτικά Ελληναράδες.

Εγώ μόνο ένα έχω να πω, το οτι ζουν ελεύθεροι και ακόμα μιλούν με το κεφάλι τους στην θέση του, το οφείλουν σε κάποιους ανθρώπους σαν τον Κολοκοτρώνη, οι οποίοι τους ομοϊδεάτες τους εκείνης της εποχής, που επιθυμούσαν να μείνει ο Ελληνας ραγιάς υπό του Τούρκου, τους εξόντωναν.
Ο Κολοκοτρώνης κρατούσε την Ελληνική σημαία ψηλά και δεν φορούσε κουκούλα.......

(Δείτε την ανάρτηση του 2011 με βιογραφικό του Γέρου του Μωριά ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.