Σελίδες

5 Ιανουαρίου 2009

Νεότερες ειδήσεις για τον άτυχο αστυφύλακα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, τα ξημερώματα έξω από το υπουργείου Πολιτισμού, στην περιοχή των Εξαρχείων. Από την επίθεση με καλάσνικοφ, πυροβόλο όπλο τύπου MP5 και επιθετική χειροβομβίδα τραυματίστηκε σοβαρά άνδρας των ΜΑΤ, 21 ετών.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε, τύπου καλάσνικοφ, είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρόσφατη επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στις 23/12 στην Καισαριανή.

Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο όπλο, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχ χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση εναντίον του Β Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, στις 30/4/2007, την ευθύνη της οποίας, είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η χειροβομβίδα είναι επιθετικού τύπου, ελληνικής κατασκευής, και πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδίου τύπου χειροβομβίδες είχαν εντοπιστεί στη γιάφκα της 17 Νοέμβρη, στην οδό Πάτμου.
Τσιατούρας: Ανανδρη επίθεση
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση κατά αστυνομικού, σημειώνοντας ότι η κατάσταση του άτυχου αστυνομικού είναι σοβαρή. «Κάποια άτομα έχουν χάσει τη λογική τους και βάλλουν κατά παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας» είπε και πρόσθεσε: «Η επίθεση αυτή έγινε από άτομα που θέλουν να πλήξουν το θεσμό της αστυνομίας και τη δημοκρατία και η αστυνομία θα κάνει το καθήκον της προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες».
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο αστυνομικός δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, ο κ. Τσιατούρας ανέφερε τα εξής: «Πήγα στον τόπο και είδα βολίδες να έχουν τρυπήσει τον τοίχο που είναι σχεδόν 100 μέτρα μακριά. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα άλλο». «Οι προσαγωγές ξεκίνησαν αμέσως» τόνισε ο κ. Τσιατούρας, συμπληρώνοντας: «Δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός των προσαγωγών, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι δράστες». Ο κ. Τσιατούρας σημείωσε ότι τα εν λόγω όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες υποθέσεις, ενώ η χειροβομβίδα ήταν επιθετικού τύπου.
Σε σοβαρή κατάσταση
Ιδιαιτέρως σοβαρή αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα έξω από το υπουργείου Πολιτισμού, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία με άλλους δύο συναδέλφους του. Ο 21χρονος Διαμαντής Μαντζούνης τραυματίστηκε στο θώρακα και στα πόδια, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και στο μηρό, ενώ βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 72 προσαγωγές, από την περιοχή των Εξαρχείων, η οποία σχεδόν έχει αποκλειστεί. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γιάννης Μακρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 96, συνέδεσε το περιστατικό με την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδί. Γίνεται βαλλιστική εξέταση στους συνολικά 34 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σύνδεση.

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

Τελευταία ενημερωση

Την ευθύνη ανελαβε ο "Επαναστατικός Αγώνας" αυτός που όπως θυμόμαστε ειχε χτυπήσει με αντιαρματική ρουκέτα την Αμερικανική πρεσβεία.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο αστυφύλακας δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθως ειναι πρακτική όλων των αστυνομικών περιπόλων που κινούνται στα Εξάρχεια, να μην φορούν για λογους ευκινησίας. Τα γιλέκα της ΕΛΑΣ ειναι παλαιού τύπου και πολυ βαριά. Ετσι στερούν την ευκινησία των ανδρών οι οποίοι συχνά την χρειάζονται οταν έρχονται αντιμετωποι με αντιεξουσιαστές που κουβαλούν πέτρες, λοστους και μολότωφ.
Ο άτυχος αστυφύλακας σταθηκε τυχερός (μεσα στην ατυχίας του) καθώς την δύναμη των βολίδων προς το στηθος μείωσαν τα 2 κινητά (υπηρεσιακό και προσωπικό) που έφερε σε τσέπη του στηθους καθως και ο υπηρεσιακός ασυρματος. Ολα τα παραπάνω καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά προστατεψαν καθοριστικά την καρδιά του.
Αλλες πληροφορίες απο τους 2 συναδέλφους του τονίζουν τον ηρωικό χαρακτήρα του νεου, ο οποίος αντιλαμβανόμενος, με την άκρη του ματιού του, εναν απο τους εγκληματίες τρομοκράτες να εχει καθίσει και να σημαδεύει φώναξε στους συναδέλφους του να πέσουν κατω. Ο ίδιος ομως δεν προλαβε και δεχθηκε τις σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.