Σελίδες

16 Ιανουαρίου 2009

Ατύχημα στην Νέα Υόρκη με ευτυχή κατάληξη.


Αεροπλάνο με 153 επιβάτες έπεσε στον ποταμό Χάντσον

Αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της US Airways έκανε αναγκαστική προθαλάσσωση το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Κύπρου) στον ποταμό Χάντσον που χωρίζει το Μανχάταν από το Νιού Τζέρσεϊ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 148 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. Σκάφη και ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να βγάλουν τους 146 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα, γεγονός που κατάφεραν περίπου μισή ώρα αργότερα.
Το αεροπλάνο βρέθηκε στον ποταμό στο ύψος της 48ης Οδού του Μανχάταν.

Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη τη στιγμή του ατυχήματος ήταν -7 βαθμοί Κελσίου.

To αεροπλάνο της πτήσης 1549 είχε απογειωθεί στις 15.26 (τοπική ώρα) από το αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης με κατεύθυνση το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Από στοιχεία προκύπτει ότι σμήνος πουλιών χτύπησε σε έναν από τους κινητήρες, ο οποίος έσβησε, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να αναγκαστεί (και τελικά να καταφέρει) να προσθαλασσώσει το αεροσκάφος στα νερά του ποταμού Χάντσον.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας δήλωσε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ανέφερε στον πύργο του αεροδρομίου La Guardia πρόσκρουση σε δύο σμήνη πουλιών, 30 και 45 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, και ζήτησε να επιστρέψει για προσγείωση. Ο πιλότος στη συνέχεια είδε ότι βρισκόταν πιο κοντά στο αεροδρόμιο του Teterboro, δεν πρόλαβε όμως να κατευθυνθεί εκεί και ανγκάστηκε να προσθαλασσώσει το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, ακούστηκε μία έκρηξη, ένας από τους κινητήρες τυλίχθηκε στις φλόγες και υπήρχε οσμή από καύσιμα.

H εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Λόρα Κίχνερ, δήλωσε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του FBI.

Πηγή: news.in.gr

Σχολιο

Αγιο ειχαν οι ανθρωποι,φανταστητε να μην υπηρχε εκει θαλασσα και να αναγκαζοταν ο κυβερνητης να το προσγειωνε σε στερια. Τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα και θα μπορουσαμε να ειχαμε και θυματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.