Σελίδες

2 Ιανουαρίου 2009

Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για προσγείωση Ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Φαρμακονήσι!!!!!!!

Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Άμυνας, η απόφαση να παραστεί κατά τις εορτές των Θεοφανείων στο Αγαθονήσι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αποτελεί «σκληρή απάντηση» στην Τουρκία, που τις τελευταίες ημέρες με χαμηλές υπερπτήσεις αεροσκαφών της πάνω από το Αγαθονήσι και τις Οινούσες επαναφέρει εμπράκτως το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών». Σημειώνεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κώ στην 80η Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) και από εκεί με ελικόπτερο στις νήσους Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και οπλίτες των στρατιωτικών φυλακίων που είναι εγκατεστημένα στα παραπάνω νησιά στις 31.12.2008 . Είχε προηγηθεί παραμονή των Χριστουγέννων, πτήση εφοδιασμού και αλλαγής φρουράς,στο Φαρμακονήσι, από ένα
CH 47D του 4ου ΤΕΑΣ, το οποίο απογειώθηκε από την Λέρο.Οι Τούρκοι επενέβησαν δια ασυρμάτου και ζήτησαν να αποχωρήσει το Ελληνικό μεταφορικό ελικόπτερο, διαφορετικά θα αναχαιτιστεί! Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να απαντήσει στο ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας πως αυτές οι υπερπτήσεις πραγματοποιούνται «εντός ζώνης τουρκικής κυριαρχίας». Το Τουρκικό Επιτελείο προχώρησε σε νέα καταγγελία κάνόντας λόγο "για είσοδο στις 09.26΄ στις 31.12.2008, ενός Ελληνικού ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την Κώ, σε βάθος ενός μιλίου εντός του Τουρκικού εναερίου χώρου επί 30¨, άνω της νήσου "Μπουλαμάτς"(Φαρμακονήσι), προσγειώθηκε στην νήσο "Μπουλαμάτς" στις 09.27΄ και απεχώρησε στις 10.40΄"!!! Η εξοργιστική Τουρκική καταγγελία,αφορούσε την επίσκεψη των Α΄ΓΕΕΘΑ και Α΄ΓΕΣ στην Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι. Σημειώνεται πως η Τουρκική ανακοίνωση εξεδόθει το απόγευμα και αφού ήδη είχε δημοσιοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι.
Τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι Τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου ξεπέρασαν τις 35, ενώ τα Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 8 φορές πάνω από το Φαρμακονήσι, 7 φορές πάνω από το Αγαθονήσι και 3 φορές πάνω από τους Φούρνους.

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

Περιοχή τουρκικής κυριαρχίας το Φαρμακονήσι; τι στα κομματια συμβαίνει;
Ενα ακόμα μπράβο στους αρχηγούς Α΄ΓΕΕΘΑ και Α΄ΓΕΣ, που δεν φέρθηκαν οπως παλιότερα γνωστός πρωθυπουργός, που διέταξε να αποχωρήσουν οι Ελληνικές δυναμεις απο τα Ιμια και να πάρουν μαζί τους και την Ελληνική Σημαία.
Προδοτικός εξευτελισμός. Και μαλιστα με προσχημα οτι ετσι αποφύγαμε τον πόλεμο!!!!
Και στο τέλος τόλμησε και ευχαρίστησε δημόσια μεσα στην Βουλή των Ελλήνων την "Κυβέρνηση των ΗΠΑ" για την μεσολάβησή της.
Κατι τέτοιοι εκαναν τους Τουρκους αχόρταγους και προκλητικούς.
Ετσι λοιπον απο εδω και πέρα να πορευτούμε για το 2009. Ας αφήσουν τα ζειμπέκικα και τις κουμπαριές με τους Μογγόλους και την υπόστήριξη της "Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας" και άλλα κουραφέξαλα.
Μην φοβασαι ρε Καραμανλή τόλμησε ΤΩΡΑ να πας τα χωρικά μας υδατα στα 12 μιλια.
Οι Τουρκοι δεν τολμούν να μας ακουμπήσουν. Ειναι θρασύδειλοι. Εδω δεν ειναι η μικρή Κυπρος και οι ορεσίβιοι Κούρδοι. Μόνο με τετοιους αντιπάλους τα βάζουν.
Ας προκαλέσουμε εμεις ενα θερμό επεισόδιο και θα δεις πως θα αντιδράσουν;
Ρίχτε μερικά τουρκικά μαχητικά που κανουν παραβιάσεις, κι αμα τα ξαναδείτε σφυρίχτε μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.