Σελίδες

31 Δεκεμβρίου 2008

Σοκ και δεος για βρεφη

ΠΑΓΩΣΕ χθες νωρίς το πρωί η καρδιά της Κύπρου στο άκουσμα του θανάτου ενός από τα βρέφη που νοσηλεύονταν σε στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το αγγελούδι -το οποίο μαζί με άλλα δέκα νεογνά πιστεύεται ότι μολύνθηκε από βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας κατά την παραμονή του στο μαιευτήριο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου- υπέκυψε λίγη ώρα μετά τη βάπτιση του, γεμίζοντας θλίψη το παγκύπριο και διασκορπιζόντας αγωνία για τα υπόλοιπα μωράκια. Άλλο ένα βρέφος νοσηλεύονταν χθες σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, την ίδια ώρα που δύο νεογνά παραμένουν στον αναπνευστήρα και άλλα επτά ήταν σε καλύτερη, πλην "σταθερή κατάσταση". Ομάδα ισραηλινών νεογνολόγων και εντατικολόγων που έφθασαν εσπευσμένα στην Κύπρο, εξέτασαν χθες τα βρέφη και δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη θεραπεία που ακολουθείται. Πάντως, ο υπουργός Υγείας, φοβούμενος ενδεχόμενη μόλυνση και άλλων νεογνών που γεννήθηκαν στο Ιπποκράτειο, έδωσε οδηγίες για επείγουσα μεταφορά θερμοκοιτίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο από τη Λεμεσό. Παράλληλα, ο κ. Πατσαλίδης, διέλυσε την εκδοχή ότι η πηγή της μόλυνσης των μωρών προήλθε από το πόσιμο νερό, όπως άφησε να νοηθεί νωρίτερα η διεύθυνση του Ιπποκράτειου, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα εξαερισμού τις κρίσιμες μέρες ήταν κλειστό. Χθες, έγινε δειγματοληψία από σημεία παροχής νερού του Ιπποκράτειου νοσοκομείου από λειτουργούς των Υγειονομικών Υπηρεσιών για να εντοπισθεί η πηγή της μόλυνσης. Τα δείγματα στάληκαν στο Κρατικό Χημείο και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων αναμένεται να είναι έτοιμα την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγη φιλελευθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.