Σελίδες

21 Οκτωβρίου 2008

Περί ζωδίων

Ξερω ότι υπάρχουν φίλοι μας που δέχονται τα ζώδια και τα πιστεύουν, χωρίς να θέλω να τους προσβάλω άνοιξα αυτό το θέμα, ωστε να ακουστει και η δική τους αποψη και να έχουμε έναν φιλικό διάλογο, που ποιος ξέρει, καποιοι απο εμάς ισως βγάλουν χρησιμα συμπεράσματα. Ολες οι γνώμες των φίλων της παρέας μας είναι σεβαστές όσο κι αν διαφωνούμε με το περιεχόμενό τους.

Καθόμουν και παρατηρούσα σε καποιο φόρουμ θεματα που ειχαν σχέση με τα ζώδια.
Ζωδια και μόδα, ζωδια και φαγητο, ζωδια και σχέσεις, ζωδια και κερατο, πως οδηγούν τα ζώδια, τι εκνευρίζει τα ζώδια, η χειρότερη πλευρά των ζωδίων, το ελιξήριο υγείας για καθε ζώδιο κλπ.
Η γνωμη μου πάνω στο θέμα των ζωδίων είναι ότι πιο πολύ με χιουμορ πρέπει να αντιμετωπίζονται, παρα ότι κανεις μπορεί να μάθει κατι χρήσιμο για τον εαυτό του. Την μοιρα μας την φτιαχνουμε είτε μόνοι μας είτε με την επέμβαση άλλων ανθρώπων, συγκυριών ή και γεγονότων που καθορίζονται απο την ίδια την ζωή, κατα άλλους τον Θεό, κατα άλλους την τύχη.
Τι επίδραση θα μπορούσε να έχει ένας (αψυχος) αστερισμός (που απο κάποιον άλλο πλανήτη δεν θα φαινόταν καν) στην χρονολογία γέννησής μου και στην ίδια την ζωή μου. Ισως η καταγραφή χαρακτήρων μετά από τόσους πολλους αιώνες υπαρξης της αστρολογίας να έχει φθασει σε καποιο σημαντικό επίπεδο, αν και αυτο ειναι αμφισβητίσιμο (κατα την γνώμη μου).
Οι αστρολόγοι θεωρώ ότι ήταν και είναι άνθρωποι έξυπνοι, πονηροί και οξυδερκείς. Παρόμοιοι με τους αρχαίους μάντεις που χρησιμοποιούσαν διφορούμενους χρησμούς.
Σου λένε κάποιες γενικότητες που αφορούν συνήθως μεγάλες μάζες του κόσμου και σε κάποιες απο αυτές θα πέσουν σιγουρα μέσα (και με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων). Πολλές φορές με καταπλήσει το γεγονός ότι μεγάλοι πολιτικοί, επιχειρηματιες και άνθρωποι όλων των κοινωνικών στρωματων έχουν τον προσωπικό τους αστρολόγο. Κι αφού τα άστρα "μας λένε" διαφορα πράγματα πως γίνεται και διαβάζοντας το ζώδιό μου σε διάφορα περιοδικά την ίδια μέρα μου έλεγαν (σε γενικότητες βέβαια όπως πάντα) τελείως διαφορετικά πράγματα για τα επαγγελματικά μου τα προσωπικά μου κλπ.
Γι αυτό πιστεύω ότι περισσότερο με χιούμορ πρέπει να αντιμετωπίζονται παρα να μας φέρνουν ψευτικες ελπίδες ή ανησυχίες.
Περιμένω τις αποψεις της παρέας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.