7 Οκτωβρίου 2019

Η Κύπρος δεν ήταν και δεν είναι μακριά...

«ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΝΟΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ» 
Πιττακός ο Μυτιληναίος 

Ακυρώθηκε, με εντολή της κυβέρνησης, η πτήση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση της Λευκωσίας για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου, χωρίς να δοθεί μια ΕΠΙΣΗΜΗ εξήγηση από τους «επισήμους». 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακινούνται σενάρια και συνομωσιολογίες, που καταλήγουν ότι ήταν απαίτηση των Τούρκων, με δυσμενείς συσσωρευμένες επιπτώσεις για άλλη μια φορά στο ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού μας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας. Δυστυχώς ο παρουσιαστής της παρέλασης έμεινε με τη φράση στο στόμα: “Αναμένουμε τα αεροσκάφη από την μητέρα πατρίδα”, είπε, αλλά τα F-16 δεν εμφανίστηκαν ποτέ από την «Μητέρα ΠΑΤΡΙΔΑ», προς απογοήτευση ολοκλήρου του Ελληνισμού. 

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ 

Η πτήση ελληνικών μαχητικών που πραγματοποιούνταν τα δύο τελευταία έτη, ήταν και είναι ένα μήνυμα, ότι το “η Κύπρος είναι μακριά” δεν θα ακουστεί ξανά. Εδώ ο συμβολισμός είναι και ουσία. «Χρόνια Πολλά Κύπρος για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, η Ελλάδα είναι εδώ». Αυτό θα ήταν και είναι το απλό αλλά σημαντικότατο για τον Κυπριακό Ελληνισμό, μήνυμα των πιλότων των μαχητικών F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας . 

Δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στην κατεχόμενη Κύπρο, κάθε χρόνο στα πανηγυράκια που κάνουν για την «επέτειο» της εισβολής και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και να τίθεται θέμα για την πτήση ελληνικών μαχητικών στη Λευκωσία ……. 

Αν η επιλογή ματαίωσης της πτήσης ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών έγινε για να μην “πυροδοτήσουμε το κλίμα”, είναι υπεκφυγή και λάθος. Δεν πυροδοτούμε απολύτως τίποτα με μια τιμητική διέλευση. 

Η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι για πολλοστή φορά έστειλε μήνυμα κατευνασμού και υποχωρητικότητας, απέναντι σε μια Τουρκία που κλιμακώνει την ένταση με κάθε μέσο και τρόπο, θέλοντας να δείξει πως ασκεί μια σκληρή επιθετική στρατηγική του πειθαναγκασμού στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι εάν η Ελληνική πλευρά επέμενε να στείλει τα δύο ελληνικά μαχητικά στη Κύπρο, θα είχε περάσει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας όχι με βαρύγδουπες δηλώσεις περί αποτροπής και ισχύος, αλλά με πράξεις και ουσία. Και πάλι μας «μέτρησαν»και μάλλον έκριναν ότι έχουμε κι αλλά περιθώρια «στρατηγικής ψυχραιμίας»……

Η στρατηγική ψυχραιμία και η ετοιμότητα από μόνες τους δεν φέρνουν αποτελέσματα. Πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική αντιμετώπισης της προκλητικότητας των Τούρκων και να σχεδιάσουμε, έστω και τώρα, την στρατηγική της εθνικής μας επιβίωσης.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως η ΠΑ, κάλυψε με τα φτερά της πολλές φορές τις αεροναυτικές επιχειρήσεις και τις κοινές ασκήσεις Ελλάδος – Κύπρου («Παρμενίων», «Νικηφόρος – Τοξότης») που εκτελέστηκαν από το 1994 και έπειτα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την προσγείωση ζεύγους αεροσκαφών F-16C στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου το 1996, ενώ το 1997 η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την Κύπρο ήταν έντονη, καθώς στο πλαίσιο της κοινής άσκησης πέταξαν βομβαρδιστικά Α-7H Corsair και μαχητικά αεροσκάφη F-16C Fighting Falcon, τα οποία εκτέλεσαν βολές με πραγματικά πυρά και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Πάφου. Επίσης, την ίδια χρόνια έγινε και ρίψεις αλεξιπτωτιστών από C-130H Hercules.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι Πανέλληνες ότι «δεν είναι μακριά η Κύπρος». Ουδέποτε ήταν. Από το 450 π.Χ. του Αθηναίου στρατηγού Κίμωνα, του Μιλτιάδη με τις 200 τριήρεις του στο Κίτιον όπου «και νεκρός ενίκα». Πολύ περισσότερο «δεν ήταν και δεν είναι μακριά η Κύπρος» για τα ηρωικά πληρώματα των μεταγωγικών αεροσκαφών της αποστολής «ΝΙΚΗ», δεν είναι για τους ηρωικούς πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν είναι μακριά για όλους τους πατριωτικά σκεπτόμενους Έλληνες, δεν είναι μακριά για τις σημερινές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ… ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.