6 Οκτωβρίου 2019

Όταν οι τούρκικες δυνάμεις θελήσουν να πατήσουν Ελληνικό νησί «ένας ΘΕΟΣ γνωρίζει τι θα γίνει».

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Πομπέο: «Tι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε Ελληνικό νησί;»

Αυτές τις ερωτήσεις έπρεπε να τις κάνουμε από το 1974 (βλ. Κυπριακή τραγωδία) ή τουλάχιστον από το 1996 (βλ. ντροπή των Ιμίων) διότι η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, καθότι κάποιοι εξακολουθούν να μας θεωρούν χαμηλού νοητικού επιπέδου. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τέτοιες ερωτήσεις είναι λαγοί και προπομποί γεγονότων εν μέσω της μη διαχειρίσιμης προσφυγικής κρίσης που στα χέρια των τούρκων έγινε βασικό στρατηγικό εργαλείο να επεκταθούν γεωπολιτικά στις γκρίζες ζώνες που έφτιαξαν στο ΑΙΓΑΙΟ το 1996 και εντεύθεν και οι οποίες σήμερα ταυτίζονται με την δήθεν λεγόμενη γαλάζια πατρίδα τους. 

«Θερμές χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η Ελλάδα σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ελληνικό νησί (όπως είχε γίνει το 1996 στα Ίμια), έστειλε το μήνυμα πως «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας». 

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ερωτηθείς αν αναμένουμε κυρώσεις, απάντησε πως «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τους Τούρκους ότι αυτά δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» και τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτή «η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί» και ότι οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου και ότι θα συνεχίσει να μιλά γι' αυτό.

Κατέστησε σαφές πως η αμυντική συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελλάδα δεν σχετίζεται με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ότι αφορά μόνο τις δύο χώρες που την υπέγραψαν. 

«Αυτή η συμφωνία υπογράφηκε γιατί ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας και των ΗΠΑ» ανέφερε και έκανε λόγο για στρατηγική επιλογή, προσθέτοντας θα έχει πολύ μεγάλη επίδραση στις δυνατότητες των δύο χωρών για να εργαστούν στρατιωτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως κάθε κράτος στον κόσμο έχει συμφέρον να προστατεύει την κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο και σε αυτή την περίπτωση και το δίκαιο που αφορά τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και συμπλήρωσε ότι μερικές φορές κράτη προσποιούνται ότι δεν κατανοούν αυτούς τους θεμελιώδεις κανόνες.»  
https://www.iefimerida.gr/politiki/pompeo-prostateysoyme-basikes-axies-kyriarhias 

Μετά τις δηλώσεις αυτές η Ελλάδα θα κοιμηθεί άραγε ήσυχη; 
Και όμως η πραγματική Ελλάδα αυτές τις ώρες ανησυχεί και προσεύχεται. 

Σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί γνωρίζει ότι είναι ΜΟΝΗ και ΕΡΗΜΗ (Ανάδελφον Έθνος – η πιο πετυχημένη έκφραση). 

Όλοι γνωρίζουν τι έρχεται και αυτό δείχνουν τα γεγονότα που βιώνουμε. Το ξέρουν και οι ξένοι και σπεύδουν να μας καθησυχάσουν. 

Αφού μας ξεγύμνωσαν με τα μνημόνια τώρα μας πετούν καραμέλες παρηγοριάς . 
Αυτά να τα πούνε στα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας και στα τρία παλληκάρια μας που έπεσαν στα ΙΜΙΑ από τους δολοφόνους τούρκους. 

Πάμε όμως στα ουσιαστικά.
Ο Ουρανός όμως φαίνεται να προηγείται των δηλώσεων του Πομπέο; 
Μια βδομάδα πριν τα γεγονότα στην Μόρια της Λέσβου μια αγιασμένη σεβαστική ψυχούλα βρέθηκε κατ όναρ στην όμορφη προκυμαία της Μυτιλήνης, εκεί κοντά στο τελωνείο που είναι τα επιβατικά πλοία και μας αφηγήθηκε παράδοξα πράγματα. 

«Όλος ο χώρος ήταν γεμάτος με πρόσφυγες, όμως βορειοανατολικά (προς το λιμάνι της Παναγούδας και την Μόρια) έβλεπε να σηκώνεται ένας πυκνός μαύρος καπνός που έφερνε μια αντάρα μαζί με μια οχλοβοή. 
Αυτό σταμάτησε και επικράτησε μια παράξενη ησυχία. 
Οι μεν κάτοικοι της Πόλης γύρισαν στις δουλειές τους. 
Και τα πρόσωπα των ταλαιπωρημένων προσφύγων που περιμέναν στην προκυμαία ήταν ήσυχα και έβλεπαν προς το μέρος από το οποίο ήρθαν. 

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς από τα Μικρασιατικά παράλια αυτή την φορά δεν ερχόταν βάρκες με πρόσφυγες, αλλά μεταλλικά αποβατικά σκάφη έμφορτα με στρατιώτες.» 
Η απορία αυτής της αγιασμένης ψυχούλας ήταν γιατί στα σκάφη αυτά υπήρχαν «Γερμανοί στρατιώτες» με τα γνωστά κράνη του Β΄ΠΠ που έφεραν στο πλάι μεταλλικά αυτιά. Αυτό γνώριζε η ίδια από τις εικόνες που είχε από την γερμανική κατοχή. Που να γνώριζε ότι τα κράνη των τούρκων πεζοναυτών ομοιάζουν με αυτά των Γερμανών τότε; 

Και συνέχισε να μας αφηγείται το παράδοξο όραμα της… 
«Αμέσως επικράτησε αναταραχή , εκείνη η παράξενη ησυχία διακόπηκε ξαφνικά και οι πολίτες ρωτούσαν αν υπάρχουν χώροι για να ασφαλιστούν τα γυναικόπαιδα» 
Εκεί κόμπιασε και θέλησε να μην συνεχίσει. 
Κατανόησα την δυσκολία της και την καθησύχασα: 
- Έλα μην κάνεις έτσι, μπορεί να ήταν ένα απλό γεγονός της ανησυχίας σου και της αγωνίας σου για το Aγιοτόκο νησί μας; 
Αλλά η ίδια μας είπε: 
«δεν χρειάζεται να με καθησυχάζεις γιατί ο Νεοφανείς ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ μου είπε: 
¨όπως ήρθαν έτσι και θα φύγουν με την ουρά στα σκέλια , ελάχιστα 24ωρα θα κρατήσει το κακό¨ 
¨τους ξέρω καλά τούρκους και θα τους περιποιηθώ, αλλά οι Μυτιληνιοί πρέπει να γυρίσουν στην Πίστη των προγόνων τους¨ μου είπε ο ΑΓΙΟΣ» 

Πέρασαν κάποιες μέρες και βιώσαμε τα θλιβερά γεγονότα της Μόριας με τον φριχτό θάνατο της γυναικός πρόσφυγα. 
Η αγιασμένη αυτή ψυχούλα μας ενημέρωσε πάλι. 
«αυτός ο μαύρος καπνός που ανέβαινε μέσα από την δομή του καταυλισμού της Μόριας, αυτή η αντάρα και η οχλοβοή που είδα και άκουσα από την καταγραφή των γεγονότων από τα τηλεοπτικά μέσα, ήταν ακριβώς αυτό που είδα» 

Πάλι την καθησυχάσαμε 
- Η αγωνία και ο πόνος σου ήταν για τα χάλια που βιώνει η πατρίδα μας, μην δίνεις τόση σημασία. 
ΣΉΜΕΡΑ όμως μετά τις απαντήσεις του Πομπέο προβληματιστήκαμε και εμείς. 
Σε άλλες συγκυρίες δεν θα ρωτούσανε τέτοια πράγματα. 
Μήπως κάποιοι ξέρουν; 
Τα παραπάνω παράδοξα δεν θα τα αναφέραμε αν δεν μεσολαβούσαν οι δηλώσεις του κυρίου Πομπέο. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.