4 Οκτωβρίου 2019

Ο έφηβος που κατέβασε την σημαία της κατοχής στην Κύπρο, ο Νεοκλής Σαρρής και το ΟΧΙ του Μεταξά.

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερή μας ήττα» - «Βρίσκεται σε εξέλιξη μία νοοτροπία σε ηγετικά κλιμάκια του κυπριακού κράτους που προσλαμβάνει τα δεδομένα της κατοχής ως κανονικότητας, εξ ου και η εκκωφαντικά αμήχανη και φοβική αντίδρασή των»

Διάβασα πολλά άρθρα που επικρίνουν όλους εκείνους που έπεσαν σαν γύπες πάνω στον 16χρονο νεαρό Έλληνα της Κύπρου, που τόλμησε να κατεβάσει τη σημαία της κατοχικής δύναμης (ΤΟΥΡΚΙΑΣ), που ατιμάζει την κατεχόμενη γη μας. Ας αναφέρω μόνο δύο. Το «Ο έφηβος που τολμά» (17.9.2019 huffingtonpost.gr) του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και το «Από τέτοια πλύση εγκεφάλου δεν πέρασε άλλος λαός» του Άριστου Μιχαηλίδη, στον «Φιλελεύθερο, 20.9.2019.

«Τα δεδομένα της κατοχής ως κανονικότητα»

Έγραψε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής: «Βρίσκεται σε εξέλιξη μία νοοτροπία σε ηγετικά κλιμάκια του κυπριακού κράτους που προσλαμβάνει τα δεδομένα της κατοχής ως κανονικότητας, εξ ου και η εκκωφαντικά αμήχανη και φοβική αντίδρασή των… Ο συγκεκριμένος έφηβος, διαπνεόμενος από τα ιδεώδη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, προχώρησε σε μία ενέργεια, η οποία διατυπώνει τη διαμορφωθείσα θέλησή του για ελευθερία, η οποία δεν συνιστά κατά τα ανωτέρω ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μια πράξη με ισχυρό συμβολισμό. Η κυπριακή Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τον άνθρωπο που είχε το θάρρος να πλήξει με τις μικρές του δυνάμεις το σύστημα κατοχής της πατρίδας του…».

Και ο Α. Μιχαηλίδης: «Μα, με τι υλικά τούς έκαναν την πλύση εγκεφάλου κι έγιναν τόσο γελοίοι, τελικά; Είναι ανεξήγητο το φαινόμενο. Και εξωφρενικό. Να προσπαθούν, βιάζοντας τη λογική, να δικαιολογήσουν καθετί που παρουσιάζει την τουρκική πολιτική των ξεριζωμών και των γενοκτονιών… Μάταια, βέβαια, το λέμε… Κάποιους τούς τα φυτεύουν και σε ειδικά σεμινάρια κι αυτοί τα μεταφέρουν στους εντελώς ανόητους».

«Ποινικό αδίκημα να μιλάς εναντίον των Τούρκων εποίκων»!

Δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που η ίδια ηττοπαθής νοοτροπία εκδηλώθηκε εναντίον πολιτών που τολμούν κατά διαστήματα να καταγγείλουν τον κατακτητή και τα συνεχιζόμενα απορρέοντα από τις δύο τουρκικές βάρβαρες εισβολές. Το 2017 κάποιος άλλος επιτέθηκε του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, ότι τάχα… διέπραξε ποινικό αδίκημα (!) και υποκίνησε βία και μίσος, γιατί καταφέρθηκε εναντίον των Τούρκων εποίκων, δηλαδή του εγκλήματος πολέμου! Και είχα γράψει σχετικά τον Ιούνιο του 2017 με τίτλο «Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα», χρησιμοποιώντας μια ιστορική «προφητεία» του μ. καθηγητή Δρος Νεοκλή Σαρρή, η οποία συνεχώς επαληθεύεται…

Γλαύκος Κληρίδης και Μάργκαρετ Θάτσερ

Κάποτε και ο Γλαύκος Κληρίδης καταφέρθηκε εναντίον κάποιων άλλων Ελλήνων νεαρών, που είχαν αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο εναντίον του κατοχικού καθεστώτος χαρακτηρίζοντάς τους «ανεγκέφαλους». Και η Βρετανίδα τότε Πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ ως “childish pranks” και σε επιστολή της συμφωνούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, με τον Τ/κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς (σ.σ. και οι τρεις μακαρίτες), με αποτέλεσμα, και εις διαμαρτυρία της επιστολής εκείνης, να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για δημοτική σύμβουλος στη δημαρχία του Μπάρνετ στο Λονδίνο με το Συντηρητικό Κόμμα Βρετανίας…

Το ηρωικό «όχι» του Ιωάννη Μεταξά

Με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 να πλησιάζει είναι καλά να θυμηθούμε κάποιες ιστορικές δηλώσεις του Έλληνα τότε Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά προς τους εκδότες και αρχισυντάκτες των αθηναϊκών εφημερίδων στο «Μεγάλη Βρετανία». Δύο μέρες μετά το ένδοξο ΟΧΙ του προς τον Ιταλό πρεσβευτή Γκράτσι.

Το κείμενο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στον οικείο τόμο της «Ιστορίας του Στρατεύματος», που εκδίδει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, όπως δημοσίευσε η «Καθημερινή» στις 27.10.2002.

Αντιγράφω ορισμένα αποσπάσματα όπως δημοσιεύθηκαν:

«…Μη νομίσητε ότι η απόφασις του OXI πάρθηκε έτσι, σε μια στιγμή. Μη φαντασθήτε ότι εμπήκαμε στον πόλεμο αιφνιδιαστικά… Εις τας 16 Αυγούστου έγινεν ο τορπιλλισμός της ’’ΕΛΛΗΣ’’. Γνωρίζετε ότι από την πρώτην στιγμήν διεπιστώθη ότι το έγκλημα ήτο Ιταλικόν…. Διά να αποφύγωμεν τον πόλεμον θα έπρεπε να γίνωμεν εθελονταί δούλοι!

Ομολογώ ότι εμπρός εις την φοβεράν ευθύνην της αναμίξεως της Ελλάδος εις τέτοιον μάλιστα πόλεμον, έκρινα πως καθήκον μου ήτο να δω εάν θα ήτο δυνατόν να προφυλάξω τον τόπον από αυτόν έστω και διά παντός τρόπου, ο οποίος όμως θα συμβιβάζετο με τα γενικότερα συμφέροντα του Έθνους… μου εδόθη να εννοήσω ότι η ένταξις εις την Νέαν Τάξιν προϋποθέτει προκαταρκτικήν άρσιν όλων των παλαιών διαφορών με τους γείτονάς μας, και ναι μεν αυτό θα συνεπήγετο φυσικά θυσίας τινάς διά την Ελλάδα, αλλά αι θυσίαι θα έπρεπε να θεωρηθούν απολύτως ’’ασήμαντοι’’ εμπρός εις τα ’’οικονομικά και άλλα πλεονεκτήματα’’, τα οποία θα είχεν διά την Ελλάδα η Νέα Τάξις εις την Ευρώπην και εις την Βαλκανικήν. Φυσικά, με πάσαν περίσκεψιν και ανεπισήμως επεδίωξα δι' όλων των μέσων να κατατοπισθώ συγκεκριμένως ποίαι θα ήσαν οι θυσίαι αυταί, με τας οποίας η Ελλάς θα έπρεπε να πληρώση την ατίμωσίν της εξ ιδίας θελήσεως προσφοράς της, να υπαχθή υπό την Νέαν Τάξιν.

Δηλαδή θα έπρεπε διά να αποφύγωμεν τον πόλεμον, να γίνωμεν εθελονταί δούλοι και να πληρώσωμεν αυτήν την τιμήν... (!)…Το συμπέρασμα αυτό δεν προέκυπτεν μόνον από την πλέον απλήν λογικήν, αλλά και από ασφαλείς και βεβαίας πληροφορίας εξ Αιγύπτου…

’’Ο ελληνικός λαός θα εστρέφετο εναντίον της κυβερνήσεως αν τον είχε καταδικάσει εις εθελουσίαν υποδούλωσιν’’.

Έζησα κύριοι την περίοδον του Εθνικού Διχασμού, που εδημιουργήθη το 1916, όταν από την κατάστασιν εκείνην προέκυψαν δύο Ελλάδες, η των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Τον κίνδυνον από μίαν νέαν διαίρεσιν της Ελλάδος προκύπτουσαν συνεπεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η διαίρεσις του 1916 προέκυψε συνεπεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μίαν νέαν διαίρεσιν μάλιστα, πολύ τραγικωτέραν, διότι όπως την εσκιαγράφησα δεν θα είναι καν διχασμός, αλλά τριχοτομισμός…

Γιατί οι Γερμανοί δεν θα νικήσουν. Δεν μπορεί να νικήσουν.

Η Ελλάς... είναι αποφασισμένη να υπερασπίση τα εδάφη της, έστω και αν πρόκειται να πέση. Ήδη, δε, η απόφασίς της αυτή και η πολιτική της αυτή, χάρις εις την οποίαν απρόκλητα προσεβλήθη, χάρισαν στον τόπο και στον λαό μας το πλέον ανεκτίμητον των αγαθών και το μεγαλύτερον στοιχείον της δυνάμεώς του: Αυτή η πολιτική έδωσεν εις τον λαόν την απόλυτη ψυχική και πανεθνική ένωσί του.

Τελικώς λοιπόν θα νικήσωμεν… H Ελλάς δεν πολεμά διά την νίκην. Πολεμά διά την Δόξαν. Και διά την τιμήν της. Έχει υποχρέωσιν προς τον εαυτόν της να μείνει αξία της ιστορίας της.

Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να μείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήση, έστω και χωρίς καμίαν ελπίδα νίκης. Μόνον διότι πρέπει. Γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός θα ήτο αδύνατον να δεχθή άλλο τι αυτήν την στιγμήν. Διότι είναι ελεύθερος και απερίσπαστος εις την φυσικήν ευθικρισίαν και υπερηφάνειαν, εφ' όσον δεν εδόθη ευκαιρία να θολωθή η κρίσις του δι' αγοραίων θορύβων και παραπλανητικών εκστρατειών. Εκάμαμεν ό,τι ήτο δυνατόν διά να μην έχωμεν το παραμικρόν άδικον…

Θέλω ακόμη να σας ειπώ κάτι. Ξέρω με βεβαιότητα ότι από την φοβεράν αυτήν δοκιμασίαν η Ελλάς θα υποφέρη. Ξέρω όμως επίσης με βεβαιότητα, ότι τελικώς θα εξέλθη όχι μόνον ένδοξος, αλλά και μεγαλύτερη. Θα προσέξατε το τηλεγράφημα του κ. Τσώρτσιλ, το οποίον εδημοσιεύθη σήμερον στας εφημερίδας, ανακοινωθέν από το Υπουργείον Εξωτερικών. Λοιπόν επιθυμώ να σας τονίσω τούτο: Εκείνοι οι οποίοι εις το τηλεγράφημα αυτό δεν βλέπουν γραπτήν την επιβεβαίωσιν αγράφου συμφωνίας διά τα Δωδεκάνησα, δεν ξέρουν να διαβάζουν μέσα από τις γραμμές... Και κάτι άλλο ακόμη. Τα Δωδεκάνησα προδικάζουν...».

Μήπως με το «Τα Δωδεκάνησα προδικάζουν…» ο Μεταξάς εννοούσε την Κύπρο; 

https://www.kathimerini.gr/689637/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/o-iwannhs-meta3as-htan-etoimos-apo-kairo-na-pei-to-oxi 

Αυτά και άλλα του Ιωάννη Μεταξά δικαιολογώντας το μεγάλο του ΟΧΙ εκ μέρους του Ελληνισμού την 28η Οκτωβρίου 1940 εναντίον της υποδούλωσης και της ατίμωσης του έθνους.

Σήμερα, στην ημι-κατεχόμενη από την Τουρκία Κυπριακή Δημοκρατία γίνονται έντονες προσπάθειες, από δικούς μας και ξένους, να θολωθεί η κρίσης του λαού, «δι' αγοραίων θορύβων και παραπλανητικών εκστρατειών» να δεχθεί ο λαός την υποδούλωση και τη ρατσιστική βρετανο-τουρκική δικοινοτική, διζωνική παράδοση προς ικανοποίηση του κατακτητή.

*Ο Νεοκλής Σαρρής και ο στόχος της «πλύσης εγκεφάλου»: «Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα».

Υ.Γ. Σχετικό το άρθρο Σάββα Ιακωβίδη, «Σημερινή», 22.9.2019, «Ο Βρυχηθμός του Τσώρτσιλ και η Δολοφονία του Εθνικού Φρονήματος των Ελλήνων…».

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Πηγή: Σημερινή
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.