5 Οκτωβρίου 2019

Αγνοούμε το "Άσυλο της Δημοκρατικότητας

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Είναι ευτύχημα που -επιτέλους, καιρός ήταν - το Κοινοβούλιο ψήφισε την απαλλαγή των ΑΕΙ από την ρυπαρότητα, την ανομία, την διακίνηση ναρκωτικών , την βία. Έδωσαν σκληρή μάχη οι του "Δημοκρατικού Προοδευτικού Τόξου Αριστεροί" και Αριστεροί για να το αποτρέψουν. Να μην αλλάξει τίποτα. Να μην κατισχύσουν οι ... "εμμονές και ιδεοληψίες της Δεξιάς περί καταργήσεως του Ασύλου", όπως δήλωσε προβεβλημένο στέλεχος / εκπρόσωπος της προηγούμενης Κυβέρνησης. 

Ή επειδή η παρούσα Κυβέρνηση: "Μάχεται /εχθρεύεται τα δημόσια Πανεπιστήμια και βάλει εναντίον τους καταργώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο" (δηλώσεις τ. Υπουργών και τ. Πρωθυπουργού). 

Κοντολογίς το πρόβλημα - για τους "Αριστερούς"- είναι οι ιδεοληψίες της Δεξιάς και η εχθρότητά της για την Δημόσια Παιδεία (;).

Υποψιάζομαι πως αν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τα παραπάνω δύο κουσούρια της Δεξιάς, η "Αριστερά " θα συνέχιζε - ανεμπόδιστα - να απολαμβάνει (και αισθητικά) το αραβούργημα του αίσχους του Ασύλου -. Άραγε το 31,5 % των Ελλήνων ψηφοφόρων της εγκρίνει την συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης; 

Αλλά δεν είναι μόνον η "Αριστερά", η (γνήσια) Αριστερά, η νεοφερμένη αριστεροπροερχόμενη "Ημέρα" που το απολαμβάνουν. Καταψηφίζουν ή αποχωρούν επειδή επιθυμούν σφόδρα την συνέχιση και διαιώνιση της ασυλίας των παράνομων ασυλιτών και αλητών.

Είναι και το ΚΙΝΑΛ που ... δυσκολεύτηκε να πάρει θέση (!!!). Ποιός το περίμενε; Ποιός να το πίστευε !. Δήλωσε ... παρόν!!!

Τι θα πει κ.κ Εθνογονείς παρόν; Ωσεί παρόν; Έτυχε -συμπτωματικά; - να βρίσκεστε και εσείς στο Κοινοβούλιο της ημέρα της ψηφοφορίας; Δεν έχετε στοιχειώδη επίγνωση καθήκοντος και αποστολής; Γιατί νομίζετε ότι σας έστειλαν εκεί; Για να είστε άβουλοι, αναποφάσιστοι, "διπλωματικοί", επαμφοτερίζοντες ή καιροσκόποι; Να μην έχετε γνώμη, συγκεκριμένη, υπεύθυνη θέση; Απαράδεκτο. Ή Ναι ή Όχι. Καθαρές κουβέντες. Τελεία και παύλα. Πρέπει αυτό να ισχύει για όλα τα κόμματα και για κάθε ζήτημα / νομοθέτημα!

Εκτιμώ ως ανεκτίμητη την προσφορά της ΝΔ και της "Ελληνικής Λύσης" που ψήφισαν την κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου (Σ.Σ των παράνομων για να κυριολεκτούμε).

ΥΓ Μακάρι να καταργηθούν και άλλα Άσυλα /Ασυλίες (Υπουργικές, Βουλευτικές κ.ο.κ). Όσο περισσότερα: Άσυλα και Άβατα υπάρχουν σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα τόσο - αναπόδραστα - καταργείται το "Δημοκρατικό Άσυλο" της ίδιας της Δημοκρατίας, με επακόλουθο να οδηγείται σε ... αυτοκατάργησή της!!!...Share

2 σχόλια:

δον κιx ο τις είπε...

Το άσυλο καταργήθηκε
άλλωστε έτσι που είχε
καταντήσει ξευτιλισμένο
τι να υπερασπιστεί
κανείς;
Την απόλυτη ξευτίλα;

Από εκεί όμως, έως να γίνουν
οι φοιτητικές εστίες πχ
χώρος που δεν φοβάσαι να
ζείς,
θέλει πολύ δρόμο
και κανείς δεν νοιάζεται.

Την κατάργηση την θέλανε
όλοι ,
γιατί σύντομα
θα χρειαστούν
ενδεχομένως να δοθούν

μάχες για πραγματική
ανεξαρτησία...ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Νομίζω ότι το έπιασες το νόημα...
Οι υποκριτικές αποφάσεις και καλα κοντρα στην εγκληματικοτητα δεν λυνονται έτσι...
Βγάζεις μια και μονη αποφαση για μαι και μονη εισβολη των δυνάμεων καταστολής και μπαγλαρωνεις ολους τους απατεωνες και λαθρομετανστες που λυμαίνονται τον ώρο των Πανεπιστημίων και τελείωσε...
Η καταργηση του ασυλου ειναι κάτι που πρεπει να μας προβληματιζει ειδικα σε καιρούς κατεχομενης πατριδας...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.