6 Οκτωβρίου 2019

Παρέμβαση Anonymous προς την Γκρέτα Τούνμπεργκ με σκληρά υπονοούμενα…

Με μια κίνηση-σοκ, το γνωστό παγκόσμιο δίκτυο χάκερ “Anonymous”, παρεμβαίνει ηχηρά στη συζήτηση περί κλιματικής αλλαγής με επιστολή προς την έφηβη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ, αφήνοντας ιοβόλα υπονοούμενα για χειραγώγηση του αγώνα της από συμφέροντα τα οποία το μόνο που δεν έχουν ως προτεραιότητα είναι το καλό του πλανήτη, αλλά το οικονομικό κέρδος. Πολλοί μπορεί να αντιτάξουν ότι και οι Anonymous θα μπορούσαν αν είναι είτε διαβρωμένοι είτε “κατασκεύασμα” ισχυρών μυστικών υπηρεσιών ισχυρών χωρών του πλανήτη. Όμως, η ουσία όσων υποστηρίζονται, δεν μπορούν να προσπεραστούν εύκολα… Ας δούμε λοιπόν τη μετάφραση-απόδοση του κειμένου τους, όπως εντοπίστηκε στην πηγή

Χαιρετίσματα. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη Greta Thunberg, από τους Anonymous. Καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας για το περιβάλλον και συμφωνούμε ότι η ευθύνη ανήκει σε πολλές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Εντούτοις, θα έπρεπε να είστε προσεκτική ώστε να μην καθοδηγείστε από ανθρώπους που αποτελούν μέρος του προβλήματος… και φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει. Πολλοί από τους ισχυρούς πολιτικούς, τους οποίους συναντήσατε και φωτογραφηθήκατε, εμπλέκονται βαθιά σε πολλές από τις βιομηχανίες για τις οποίες μιλάτε.

Πολλές από τις πολιτικές που υποστηρίζετε είναι επίσης λανθασμένες, παρά τις φαινομενικά καλές προθέσεις τους. Για παράδειγμα, οι βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις στον άνθρακα δεν θα έχουν μεγάλη επίδραση στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, εκτός από το γεγονός ότι το κόστος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας θα είναι λίγο υψηλότερο. 

Οι μεγάλες εταιρείες που καταστρέφουν τον πλανήτη έχουν ομάδες δικηγόρων εν αναμονή για τυχόν κατηγορίες που θα απευθυνθούν εναντίον τους και έχουν χρήματα που προορίζονται ειδικά για την αντιμετώπιση όλων των προστίμων που ενδεχομένως τους επιβληθούν.

Τα πρόστιμα, οι φόροι και οι κανονισμοί σπάνια οδηγούν τις επιχειρήσεις να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με διαφορετικό τρόπο, αλλά οι πολιτικές αυτές συνήθως καταλήγουν να πλήττουν τους μέσους ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ οι αρχικοί στόχοι αυτών των πολιτικών. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μέσος άνθρωπος δεν έχει ομάδες δικηγόρων ή χρήματα για πρόστιμα.

Στην περίπτωση των φόρων άνθρακα, ο μέσος άνθρωπος που οδηγεί το αυτοκίνητό του θα είναι το πρόσωπο που τελικά πληρώνει το πραγματικό κόστος και είναι πολύ πιθανό οι επιχειρήσεις να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα με ένα τέτοιο μοντέλο. Είναι επίσης σημαντικό να θεωρήσουμε ότι το να ρίχνουν χρήματα σε ένα πρόβλημα δεν είναι μια εφικτή λύση, ειδικά στην υπό εξέταση περίπτωση. 

Εάν δισεκατομμύρια δολάρια διοχετευτούν σε κυβερνητικά ταμεία ως αποτέλεσμα κάποιας μορφής “πράσινης νέας συμφωνίας”, τι συμβαίνει στη συνέχεια; Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα χρήματα, και όταν προσφέρονται πραγματικά σχέδια, συνήθως υπολείπονται. 

Για παράδειγμα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, τον οποίο συναντήσατε πρόσφατα, ανακοίνωσε ένα σχέδιο χρήσης χρημάτων από αγωγούς πετρελαίου για να φυτευθούν δέντρα. Αυτό δε φαίνεται να είναι λύση, καθώς πολλές από τις αυτόχθονες φυλές του Καναδά, οι οποίες δεν αγαπούν την κυβέρνηση του Τριντό, θα εξακολουθούν να απομακρύνονται από τη γη τους, την οποία φροντίζουν καλά, για να κάνουν χώρο για επικίνδυνους αγωγούς που είναι επιρρεπείς σε διαρροή. 

Αυτός ο τύπος λύσης δεν είναι πολύ διαφορετικός από την ιδέα του φόρου άνθρακα, είναι ένα μικρό και πιθανά αντιπαραγωγικό μέτρο που δεν θα αντιμετωπίσει πραγματικά τα προβλήματα του τρόπου με τον οποίο ο άνθρωπος παράγει και καταναλώνει ενέργεια, αλλά αντ’ αυτού θα κυκλοφορήσει μόνο περισσότερο χρήμα μέσω της άρχουσας τάξης. 

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του [φαινομένου του] πολέμου έχουν αποκλειστεί εξ ολοκλήρου από πολλές από τις πρόσφατες συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή. Οι στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου είναι υπεύθυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία της ρύπανσης στον πλανήτη, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη ρύπανση αυτή. 

Οι άνθρωποι που καταστρέφουν τον πλανήτη έχουν ονόματα και διευθύνσεις και είναι στις ειδήσεις κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν είναι υπόλογοι. Στις σπάνιες περιπτώσεις κατά τις οποίες καλούνται να δώσουν λόγο, λαμβάνουν συνήθως ένα πρόστιμο που μοιάζει με μεγάλο σε μέγεθος για εμάς τους υπόλοιπους, αλλά [στην πραγματικότητα] αποτελεί απλώς ένα μικρό ποσοστό της καθαρής αξίας τους, συνεπώς οι κυρώσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα χαστούκι στον καρπό του χεριού. 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μην αφήσουμε τα άτομα που αποτελούν μέρος του προβλήματος να ελέγχουν τις λύσεις, διότι διατρέχουμε τον κίνδυνο να τους επιτρέψουμε να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. 

Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το μέλλον του πλανήτη, να είστε εξαιρετικά προσεκτική με τους ανθρώπους γύρω σας και να αναλύετε τις λύσεις τους πολύ προσεκτικά, επειδή είστε περιτριγυρισμένοι από μερικούς πολύ επικίνδυνους ανθρώπους που δεν έχουν στο μυαλό τους το συμφέρον του πλανήτη. 

Είμαστε οι Anonymous! 
Είμαστε Λεγεώνα! 
Δε συγχωρούμε! 
Δεν ξεχνάμε! 
Να μας περιμένετε. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.