21 Οκτωβρίου 2019

Οι ΗΠΑ γυρνούν την πλάτη στον Χριστιανισμό - Δραματική μείωση των χριστιανών μέσα σε 10 χρόνια

Οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος το οποίο βασίστηκε πάνω σε χριστιανικές αρχές.Όμως οι χριστιανοί μειώνονται ραγδαία και κανείς δεν ξέρει το αντίκτυπο που θα έχει αυτό στο μέλλον.

Οι Αμερικανοί γίνονται λιγότερο Χριστιανοί όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται λιγότερο χριστιανική χώρα και η μείωση της θρησκευτικής συνείδησης είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη μεταξύ των νεώτερων Αμερικανών, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Το ποσοστό των ενηλίκων των ΗΠΑ που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως Χριστιανούς (65%) έχει μια πτώση 12 ποσοστιαίων μονάδων την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητικού κέντρου Pew.

Την ίδια περίοδο, το ποσοστό εκείνων που χαρακτηρίζονται ως άθεοι, αγνωστικιστές ή «τίποτα συγκεκριμένα» έχει αυξηθεί κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες σε περισσότερο από το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού.

Αν και οι εκκλησίες και τα θρησκευτικά κινήματα συνεχίζουν να ασκούν ισχυρή πολιτική επιρροή στη διοίκηση Trump και σε κρατικό επίπεδο, το ποσοστό των Αμερικανών ενηλίκων που παρακολουθούν θρησκευτικές λειτουργίες έχει μειωθεί.

Το ποσοστό των ενήλικων Αμερικανών που είναι ευαγγελιστές προτεστάντες – η θρησκευτική ομάδα που αγωνίζεται πιο σκληρά για να υιοθετηθεί η πολιτική της ατζέντα – είναι τώρα 16%, από 19% πριν από μια δεκαετία.

Ο αριθμός που πηγαίνει στην εκκλησία τουλάχιστον μια φορά ή δύο φορές το μήνα έχει μειωθεί κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία δεκαετία. Περισσότεροι Αμερικανοί λένε τώρα ότι παρακολουθούν θρησκευτικές λειτουργίες μερικές φορές το χρόνο ή λιγότερο (54%).

Η πτώση της θρησκευτικής ταυτοποίησης και δραστηριότητας έχει επηρεάσει τόσο τις προτεσταντικές όσο και τις ρωμαιοκαθολικές κοινότητες. Σύμφωνα με την Pew, το 43% των ενηλίκων ταυτίζεται με το προτεσταντισμό, από 51% το 2009. Και το 20% είναι καθολικό, από 23% το 2009.

49% των νέων περιγράφουν τον εαυτό τους ως Χριστιανούς. Τέσσερις στους 10 είναι θρησκευτικά «τίποτα» και το 9% ταυτίζεται με τις μη χριστιανικές θρησκείες.

Πολλοί νέοι λένε ότι δεν παρευρίσκονται ποτέ σε θρησκευτικές λειτουργίες(22%), ενώ λίγοι είναι εκείνοι που λένε ότι πηγαίνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η έκθεση Pew, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αναφέρει ότι η παρακμή των χριστιανικών κοινοτήτων συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Κατά τα λοιπά, το 2% των Αμερικανών είναι Εβραίοι, το 1% είναι μουσουλμάνοι, το 1% είναι Βουδιστές, το 1% είναι Ινδουιστές και το 3% ταυτίζονται με άλλες θρησκείες.

Τα στοιχεία της Pew βασίζονται σε τηλεφωνικές έρευνες που διενεργήθηκαν το 2018 και το 2019.

πηγήShare

1 σχόλιο:

Άκων είπε...

Όλοι αυτοί
ήτανε

δυνάμει
προσκυνητές

των μοναστηριών,
που ο Θεός,
δια του γέροντος
Εφραίμ
ευλόγησε να
ανθίσουν

στην Αριζόνα,

αλλά και στις
...πνευματικές
ερήμους των πόλεων
της υπερδύναμης.

Γι αυτό η
πανικόβλητη πλέον
νέα τάξη πραγμάτων
σπεύδει να προωθήσει
και να "ενώσει"
τις απανταχού
μετριότητες
για να

δείξει

στις μάζες

ότι όλοι το ίδιο
είμαστε.

Όσο περισσότερο
φαίνονται να
υψώνονται
τόσο πιό δυνατό
το χαστούκι
που
θα τους βάλει στη
θέση τους
και
στα πραγματικά τους
κυβικά,
(σύμφωνα με τα όσα
έχουν λεχθεί).


Υπομονή!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.