Σελίδες

24 Αυγούστου 2025

"Εφυγε" ένας αγαπημένος φίλος και τακτικός αρθρογράφος του ιστολογίου μας. Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία ενός αγαπημένου μας φίλου και τακτικού αρθρογράφου του ιστολογίου μας. Του Δημήτρη Κωνσταντάρα που έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 79 ετών. Ηταν γιός του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα και πατέρας του επίσης δημοσιογράφου Λάμπρου Κωνσταντάρα.
 
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ήρθε σε επαφή μαζί μας από το 2010 μέσω ενός άρθρου του στην εφημερίδα Α1 (δείτε ΕΔΩ) και από το 2011 έγινε τακτικός αρθρογράφος του ιστολογίου μας. Εχουμε αναρτήσει 422 άρθρα του και έχουμε λάβει μέρος και σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε παλιά στην οποία παρουσίαζε διάφορες ιστοσελίδες.
 
Στο ιστολόγιό μας θα υπάρχει για πάντα η ετικέττα στην οποία είχαμε συλλέξει τα άρθρα που μας έστελνε από το 2011 μέχρι και το σημερινό.
Μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ
 
Για την εκδημία του ενημερωθήκαμε μέσω της ανάρτησης του γιου του στο facebook ο οποίος έγραψε:

Δεν το πιστεύω μπαμπά μου ότι χθες μιλήσαμε για τελευταία φορά στο τηλέφωνο.
Η τελευταία μας φορά που βγάλαμε φωτογραφία γενεθλίων ήταν στις 6 Αυγούστου.
Το τελευταιο καπέλο που σου πήρα απο τα ταξίδια μου, αυτό απο το Moulin Rouge.
Χαμογελαστό και δυνατό θα σε έχω στο μυαλο μου πάντα και ξέρω ότι ταλαιπωρηθηκες αφανταστα αυτά τα δυο χρόνια.
Σε λιγους μήνες θα κλείνατε 60 χρόνια με τη μαμά. Τώρα μείναμε οι 3 μας και ο Στέφανος, αλλά χαμογελάμε γιατί ζήσαμε όλοι μαζί πολύ καλά, πολλά χρόνια.
Κάτι ξεριζώθηκε.
Δεν θα πω άλλα, κλείνω με τη φωτογραφία με το δαχτυλίδι σου. Όπως το έβγαλες εσύ από τον πατέρα σου στο Ασκληπιείο το 1985, έτσι τώρα έκανα κι εγώ.
Σε ευχαριστούμε για ολα σαγαπάμε.
Παυλινα Λάμπρος και μαμά
 
 
Σύντομο βιογραφικό 
 
Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1946 στην Αθήνα και ήταν γιος των ηθοποιών Λάμπρου Κωνσταντάρα και Ιουλίας Γεωργοπούλου. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Wilson High School, στην Πενσυλβάνια. Σπούδασε αγγλική και ελληνική φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1972. 
 
Έγραφε άρθρα, αναλύσεις και συνεντεύξεις σε διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) και βιβλία. 
 
Ήταν παντρεμένος με τη Βίκυ Βουρλάκη και είχε δύο παιδιά, την Παυλίνα που είναι σκηνοθέτης, μουσική-ραδιοφωνική παραγωγός και επιχειρηματίας και τον Λάμπρο που είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων και μουσικός-ραδιοφωνικός παραγωγός. Απεβίωσε στις 24 Αυγούστου 2025, σε ηλικία 78 ετών.
 
Φιλόλογος, δημοσιογράφος / τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός από το 1972 ως το 2003, νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών το 2002-2004, βουλευτής της Α΄ Αθηνών το 2004- 2007 με τη Νέα Δημοκρατία, συγγραφέας 18 βιβλίων, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων επί 9 χρόνια ως το 2019 και κατόπιν ως συνταξιούχος και "Ενεργός Πολίτης", ο Δημήτρης Κωνσταντάρας μοίραζε πλέον το χρόνο και τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην αρθρογραφία, τα βιβλία του και την οικογένειά του. 
 
Το χειμώνα του 2010 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, και εξελέγη Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στο 6ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του ραδιοφωνικού Σταθμού του ΑΘΗΝΑ 9.84.
 
Μέσα από την ιστοσελίδα του, αναφέρει τις δραστηριότητές του, καταθέτει τις θέσεις και τις απόψεις του και αποθηκεύει την αρθρογραφία και τα σχόλιά του. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2009 υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Ε.Ρ.Τ. αλλά δεν πήρε ποτέ την παραμικρή ειδοποίηση για τη διαδικασία της... αξιοκρατικής αξιολόγησής του. 
 
Την χρονιά του 2009 ασχολήθηκε με 3 βιβλία. Το πρώτο, ένα πρωτότυπο στη γραφή και την επικοινωνία του μυθιστόρημα με τίτλο "Το μυθιστόρημα των 12" το οποίο έγραψε μαζί με άλλους 11 συγγραφείς και το οποίο δημοσιεύθηκε και σε συνέχειες στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://dodeka-book.blogspot.com, εκδόθηκε από την "ΕΜΠΕΙΡΙΑ" Εκδοτική στις 2 Μαρτίου και παρουσιάστηκε επίσημα στο Αθηναϊκό κοινό τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, στις 20.30, στον ΙΑΝΟ. Είχαν προηγηθεί παρουσιάσεις στα Ιωάννινα και την Πάτρα.
 
Το δεύτερο, το μυθιστόρημα "Η Κυρία Μέλπω" εκδόθηκε το Νοέμβρη του 2010 πάλι από την "Εμπειρία Εκδοτική".
Τελείωσε επίσης ένα θεατρικό έργο με τίτλο "Η γοητεία του να είσαι βουλευτής", το οποίο αργότερα πήρε τον τίτλο "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου". 
 
Το καλοκαίρι του 2012 άρχισε να γράφει ένα νέο μυθιστόρημα, επάνω σε μια πραγματική ιστορία, ενός πραγματικού ανθρώπου . Και το βιβλίο αυτό, εκδόθηκε το 2013, με τον τίτλο "Η Αφροδίτη της Ανάφης", από την "Εμπειρία Εκδοτική". Το φθινόπωρο του 2014, όντας στο Νοσοκομείο για μια σοβαρή επέμβαση, αποφάσισε να γράψει το επόμενο μυθιστόρημά του που, με αρκετές αναφορές στην προσωπική του περιπέτεια, κυκλοφόρησε το 2016 από ένα νέο Εκδοτικό Οίκο, τον Entypois, με τον τίτλο "Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα Παπούτσια". Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2016, ανέλαβε υπεύθυνος διευθυντής και επιμελητής έκδοσης της Διαχρονικής Βιβλιοθήκης του Εκδοτικού Οίκου Εμπειρία – Σμυρνιωτάκης για την έκδοση των 100 σπουδαιότερων Βιβλίων που διαμόρφωσαν τον κόσμο. 
 
Η συνεργασία διεκόπη τον Νοέμβριο του 2017. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ολοκλήρωσε τη συγγραφή Α. του θεατρικού έργου "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου" που δεν "ανέβηκε" σε θεατρική σκηνή αλλά εκδόθηκε από τις Εκδόσεις "Βακχικόν", Β. το κοινωνικό-ιστορικό ανάγνωσμα "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ" ) σε τρία μέρη) που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις "Εντύποις", Γ. Άρχισε την εβδομαδιαία συνεργασία του με το ενημερωτικό ιστολόγιο Reporter.gr, Δ. Συνέχισε και επεξέτεινε τη συνεργασία του με το Ειδικό ιστολόγιο για την Αναπηρία meallamatia.gr, Ε. Το 2020, ολοκλήρωσε τη συγγραφή του μυθιστορήματός του ( βασισμένου σε μια πραγματική ιστορία) "Ο γιός της παπαρούνας" σε συνεργασία με την κόρη του Παυλίνα και ΣΤ. Έγραψε μια νέα, ανανεωμένη μετάφραση από αδημοσίευτη μετάφραση στα Γαλλικά του "Ημερολογίου της Άννας Φρανκ.
 
Επίσης, μεταξύ 2019 και 2020, σε συνεργασία με τον εκδοτικό Οίκο "Vaporia" , ολοκλήρωσε ένα άλμπουμ με 37 συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το χώρο της Ναυτιλίας και της Επιχειρηματικότητας, η έκδοση του οποίου καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.
 
Το ιστολόγιό μας εύχεται στην οικογένειά του Συλλυπητήρια και να έχει Καλό Παράδεισο.
Εις ένδειξη πένθους θα έχουμε αναρτημένη στο ιστολόγιό μας την προμετωπίδα του πένθους.

2 σχόλια:

  1. Αξιοπρεπής η παρουσία του, μέσα στον δύσκολο δρόμο της δημοσιογραφίας. Ξεχωριστή φυσιογνωμία, η οποία απέπνεε σοβαρότητα και εμπιστοσύνη. Κύριος αναπαύσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μας πατριωτη καλο ταξιδι Αιωνια και ευλογημενη η μνημη σου.
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.