12 Απριλίου 2023

Βάζουν λουκέτο σε άρθρα του Συντάγματος!

Διάβασα την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το κόμμα Κασιδιάρη και θα γίνει νόμος του κράτους αυτή την εβδομάδα. Είναι η τρίτη ή τέταρτη στη σειρά που αφορά ρύθμιση περιορισμού των δικαιωμάτων μελών ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος και αυτό που έχω να επισημάνω είναι το εξής: όσο πιο πολύ προσπαθεί η κυβέρνηση να προστατεύσει τη δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και του κόμματος Κασιδιάρη τόσο πιο πολύ καταστρέφει τη δημοκρατία. Οξύμωρο αλλά ισχύει!
 
Του Μανώλη Κοττακη
 
Με την προηγούμενη τροπολογία, η οποία ήταν τόσο πρόχειρη και ατελής, ώστε χρειάστηκε το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει ξανά, η κυβέρνηση κατήργησε με νόμο το Σύνταγμα! Απαγόρευσε τη λειτουργία κόμματος κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κανέναν όσο αυτό ισχύει με αυτή τη μορφή να απαγορεύει τη λειτουργία οιουδήποτε κόμματος στη δημοκρατία μας. Ακόμη και ναζιστικού. Διότι, αν η δημοκρατία φοβάται τα άκρα και βάζει λουκέτο στα κόμματά τους, αυτό σημαίνει ότι είναι μια άρρωστη δημοκρατία που δεν πείθει τους πολίτες και στο τέλος εξελίσσεται σε αυτό που αντικατέστησε: σε υβρίδιο δικτατορίας.
 
Με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση καταπάτησε ωμά το άρθρο 51 του Συντάγματος που επιτρέπει σε οιονδήποτε Ελληνα πολίτη να είναι υποψήφιος στις εκλογές αν δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κάποιο αδίκημα. («ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνον ως συνέπεια αμετάκλητης καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα»).
 
Οποία αντίφασις: Ενώ η Νέα Δημοκρατία φιλοξενεί στα ψηφοδέλτιά της για τις εκλογές της 21ης Μαΐου υπόδικους κατηγορούμενους για κακουργήματα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, αυτή η ίδια Νέα Δημοκρατία στερεί το δικαίωμα σε κάποιους που έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές. Τους αποκαλεί μάλιστα σε επίπεδο κυβερνητικού εκπροσώπου και «μαχαιροβγάλτες» όταν οι ίδιοι -με βάση το κατηγορητήριο- δεν είχαν εμπλακεί στο τραγικό συμβάν ως φυσικοί αυτουργοί παρά μόνο ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ρισκάροντας έτσι μία καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας.
 
Ωμή επέμβαση
 
Με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη (δεν είναι ο συντάκτης της) η κυβέρνηση επεμβαίνει ωμά στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και αναθέτει σε νέο τμήμα του Αρείου Πάγου με διευρυμένη σύνθεση την ανακήρυξη ή μη του κόμματος Κασιδιάρη, υποχρεώνοντάς το να αναζητήσει τεκμηρίωση από δικαστικές ή άλλες Αρχές πριν προχωρήσει στον αποκλεισμό (εκθέσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δράση ακροδεξιών ομάδων, δικαστικές αποφάσεις και λοιπά).
 
Νέα παραβίαση του Συντάγματος, δηλαδή. Νομοθετική κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών. Ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης. Νέο επικίνδυνο προηγούμενο. Είναι πολλά τα προηγούμενα πια.
 
Με νόμο η Ελληνική Δημοκρατία απαγορεύει τη λειτουργία κόμματος. Με νόμο απαγορεύει την ανακήρυξη υποψήφιου βουλευτή που δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα. Με νόμο επεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία του Αρείου Πάγου προσδιορίζοντας ακόμη και τη σύνθεση του τμήματος το οποίο θα ανακηρύξει ή όχι το κόμμα Κασιδιάρη για τις εθνικές εκλογές. Στιγματίζοντας ως δικούς της εκτελεστές της υπερήμερης αντισυνταγματικής νομοθεσίας τους δικαστές μέλη του τμήματος. Εχει προηγηθεί με επιστολή η δημόσια υπόδειξη του πρωθυπουργού προς εισαγγελικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου να περιλάβουν υποχρεωτικά στη δικογραφία των Τεμπών το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνέστησε η κυβέρνηση για το δυστύχημα.
 
Είναι τέτοια η πρόκληση της νέας τροπολογίας, ώστε κάθε καλόπιστος φιλελεύθερος πολίτης δικαιούται να ρωτήσει: Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου τι παριστάνει εκεί; Δεν προσβάλλεται που το Κοινοβούλιο θεωρεί ότι το Α1 Τμήμα στην πενταμελή σύνθεσή του (όπως δεκαετίες είχε την αρμοδιότητα) σήμερα θεωρείται ύποπτο συνταγματικής μεροληψίας ώστε να του απαγορεύεται να ανακηρύξει κόμματα και συνδυασμούς; Δεν προσβάλλεται που το Κοινοβούλιο της ορίζει τη σύνθεση του δικαστηρίου της που θα αποφασίσει για την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και του υποδεικνύει τι τεκμηρίωση να ζητήσει; Τι παριστάνει λοιπόν εκεί η κυρία Γεωργίου, όταν δεν μπορεί να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη των δικαστών;
 
Κάθε φιλελεύθερος πολίτης όμως έπειτα και από αυτό το εν εξελίξει νομοθετικό πραξικόπημα δικαιούται πλέον να ρωτήσει τους νομοθέτες μας και την κυβέρνησή μας: Είστε δημοκράτες εσείς; Λογίζεστε για δημοκράτες εσείς; Δικαιούστε να νομοθετείτε στο όνομα της δημοκρατίας εσείς; Διαβάζετε ότι στις δημοσκοπήσεις 200.000 Ελληνες επιθυμούν να ψηφίσουν ένα κόμμα και καταργείτε με ένα νόμο και ένα άρθρο 200.000 Ελληνες; Το επόμενο που θα επιχειρήσετε ποιο θα είναι, άραγε; Να αλλάξετε και λαό για να ψηφίσει κατά τα γούστα σας, ώστε η Βουλή να είναι πεντακομματική και όχι επτακομματική και να είναι δυνατή η αυτοδυναμία με τεχνητό τρόπο; Αυτή είναι η δημοκρατία του κόμματος με το οποίο μεγαλώσαμε, της Νέας Δημοκρατίας;
 
Και ακόμη: Είστε δημοκράτες εσείς που ακούτε τα τηλέφωνα των πολιτικών σας αντιπάλων; Είστε δημοκράτες εσείς που περιορίσατε την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο κατά την πανδημία με νόμους και διώκετε πολίτες που δικαιώνονται σήμερα επειδή αμφισβητούσαν τα εμβόλια στο facebook; Είστε δημοκράτες εσείς που διώκετε εισαγγελείς Διαφθοράς επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους και ψάχνουν τις πομπές σας και, όταν αθωώνονται από ειδικά δικαστήρια, δεν τους ζητάτε μισή συγγνώμη; Είστε δημοκράτες εσείς που παρακολουθείτε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων ως ύποπτο για την εθνική ασφάλεια; Είστε δημοκράτες εσείς χάρη στους νόμους των οποίων αφήνονται ελεύθεροι έμποροι τόνων ναρκωτικών που δηλητηριάζουν τη νεολαία μας; Είστε δημοκράτες εσείς που ξηλώνετε τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας επειδή σας το ζητούν ολιγάρχες που επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση του Σώματος;
 
Και εν τέλει. Είστε δημοκράτες εσείς για να βάζετε λουκέτο σε κόμματα, όταν εσείς οι ίδιοι βάζετε λουκέτο κάθε μέρα και περισσότερο σε συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος όπως το 8 (νόμιμος δικαστής), το 14 (ελευθερία του Τύπου), το 19 (απόρρητο επικοινωνιών), το 26 (διάκριση εξουσιών), το 51 (κωλύματα), το 52 (ελευθερία έκφρασης λαϊκής βούλησης), το 87 (ανεξαρτησία δικαστών, «οι οποίοι δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί για την κατάλυση του Συντάγματος»), το 101Α ( ανεξάρτητες Αρχές); Με ποιο δικαίωμα; Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση; Ειδικά μάλιστα τώρα που έχουν εξαγγελθεί οι εκλογές και η εντολή που σας έχει δώσει ο λαός έχει περαιωθεί.
 
Η Βουλή, μετά την εξαγγελία των εκλογών στο υπουργικό συμβούλιο, απαραδέκτως παραμένει ανοικτή και απαραδέκτως νομοθετεί. Επαναλαμβάνω, λοιπόν. Οσο πιο πολύ προσπαθείτε να προστατέψετε τη δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση της Ακροδεξιάς τόσο πιο πολύ την καταστρέφετε.
 
Και το χειρότερο απ’ όλα που δεν καταλαβαίνετε: Δίνετε την εντύπωση σε όλο και περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι η πατρίδα μας κυβερνάται από μία κλειστή ολιγομελή «συνταγματική» οργάνωση Προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών, μιντιαρχών, ολιγαρχών, δημοσκόπων, αναλυτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, δικαστών, στρατιωτικών, αστυνομικών, ανδρών των μυστικών υπηρεσιών και άλλων, που συνθέτουν μία ενιαία παράταξη εξουσίας κατά παράβαση των αρχών της ίδιας μας της δημοκρατίας. Διότι πρόκειται για πρόσωπα τα οποία θεσμικά θα έπρεπε να είναι απέναντι το ένα στο άλλο για να εξισορροπούνται οι εξουσίες και όχι συνδεδεμένα και εξαρτώμενα το ένα από το άλλο. Μεγάλη απογοήτευση.
 
Είναι από τις λίγες φορές που η περίφημη ρήση του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα δικαιώνεται: «Δεν δικαιούστε διά να νομοθετείτε». Εν προκειμένω, το μέγα θέμα δεν είναι η κάθοδος του κόμματος «Ελληνες» στις εκλογές αλλά η υπεράσπιση του Συντάγματος. Και αν φωνάζουμε και αν είμαστε αιχμηροί, είναι γιατί, όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Θανάση Λάλα, «η σιωπή είναι συγκατάθεση». Η συνταγματική Δεξιά δεν σιωπά ποτέ. Ειδικά όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το φιλελεύθερο Σύνταγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ Κ ΔΙΑΒΑΖΩ ....ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ '''' ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ '''' ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ.
Ή ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ Κ ΣΠΑΡΤΑΡΑΝΕ.
ΙΔΩΜΕΝ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβαστε τους εθνικιστες αλλα ο φοβος σας θα μεγαλωσει ακομη περισσοτερο οταν συντομα θα σας εκτοπισουν. Καλως η κακως ειναι ανερχομενη δυναμη και ο ανθελληνισμος σας τους δυναμωνει.
Μπουμεραγκ για εσας ειναι τα οσα πραττετε. Στη Δημοκρατια δεν υπαρχουν αποκλεισμοι.
Μονο ο λαος αποφαιζει ποιους θα αποκλεισει κσι εξοστρακισει.
Τελικα φασιστες εχετε αναδειχθει εσεις και ο κοσμος ο απλος σας εχει παρει ειδηση και θα σας τιμωρησει.
Αφηστε την καλπη να μιλησει.


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.