1 Οκτωβρίου 2022

Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση γυρίσαμε στο σπίτι μας οι ΑΕΚτζήδες.

Το νέο σπίτι της ΑΕΚ είναι εδώ! Η OPAP Arena άνοιξε κι επίσημα τις πύλες της με μία φαντασμαγορική εκδήλωση που καθήλωσε τους περισσότερους από 32.000 οπαδούς της Ένωσης που έδωσαν βροντερό “παρών” στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και όσους την παρακολούθησαν τηλεοπτικά. 
 
 
Η ΑΕΚ είχε προετοιμάσει μία τρομερή “γιορτή” για τα εγκαίνια του νέο γηπέδου της ομάδας, το οποίο και είναι πλέον γεγονός, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια “ξεριζωμού” για τον “Δικέφαλο”.
 
 

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (30/09) οι φίλοι της Ένωσης είχαν κατακλύσει την OPAP Arena, δημιουργώντας “κλίμα” γηπέδου για το νέο “σπίτι” της ομάδας τους.  
 
 
Δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν όμως και οι θρύλοι της ΑΕΚ, με πλήθος παλαιμάχων να παίρνει θέση μέσα στο γήπεδο για να αποθεωθεί στη συνέχεια και από τον κόσμο της Ένωσης. 
 
 
 
Κεντρικό πρόσωπο ήταν φυσικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος και ξέσπασε σε κλάματα από την αναγνώριση των οπαδών για τη “μάχη” που έδωσε για τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομιλία του στη συνέχεια έδωσε το… έναυσμα για τον παροξυσμό της κερκίδας, αλλά και για το θέαμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.  
 
H γιορτή για τα εγκαίνια της OPAP Arena διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες, με την παρουσίαση να αναλαμβάνουν οι ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη.  
 
 
 
 
 
 
 

 
 


 
Δείτε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του Σάββας Καλεντερίδης 
 
 
Δείτε πολλά μικρά βίντεο από την εκδήλωση
 
Η ομιλία του Μελισσανίδη
 

Οι παλαίμαχοι


Ο Υμνος της ΑΕΚ


Ο εθνικός μας ύμνος


Η ΑΕΚ τίμησε όσους διάσημων αλλά και άσημων οπαδών μας που δεν μπόρεσαν να δουν το γήπεδο ολοκληρωμένο
 
 
Η αμαζόνες της ΑΕΚ


Ο αγιασμός


Πανζουρλισμός


Το "πρώτο γκολ"
 

Ο Πόντος γιόρτασε μαζί μας


Το φαντασμαγορικό τέλος
 
 
Και ένα όμορφο βίντεο από την κατασκευή του νέου μας γηπέδου


Και τέλος ένα επετειακό ιστορικό βίντεο της ιστορίας της ΑΕΚ


ΣΧΟΛΙΟ

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η αγαπημένη μας ομάδα να ζήσει στιγμές δόξας στο νέο της γήπεδο και να μας κάνει όλους περήφανους.



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιμώ ιδιαίτερα την ΑΕΚ ( Πατριωτική ΑΕΚ έχουμε και στην Λάρνακα).
Τιμώ ιδιαίτερα τους Μικρασιάτες αδελφούς μας. Δεν λησμονώ τα ιερά μας πάτρια εδάφη, την Αγιά Σοφιά..., αλλά νομίζω ότι μη ηθελημένη παράλειψη ήταν που δεν αναφέρθηκε, ούτε τιμήθηκε η πολύπαθη Κύπρος έστω με μια απλή αναφορά....και θα επισημάνω σαν Μικρασιάτισσα, ότι οι λιγοστοί επιζήσαντες πρόγονοι μου, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, πρόσφυγες φιλοξενηθήκαν στην Ελληνική Κύπρο με αγάπη και στοργή. Περί τις 20-25000 Έλληνες Μικρασιάτες κατέφυγαν στο Ελληνικό νησί ....και οι Κύπριοι από το υστέρημα τους, τους πρόσφεραν στέγη και τους συντήρησαν για πολλά χρόνια, μέχρι που ενσωματώθηκαν στην Κυπριακή κοινωνία και από πλευράς τους προόδευσαν ...
Παρακολούθησα την εκδήλωση από αρχή και ρίγη συγκίνησης με κυρίευσαν πραγματικά αλλά και μια μικρή πικρία, που κάποιοι σήμερα ξέχασαν το δράμα της Κύπρου... με τους 350000 πρόσφυγες, τις 6000 αμάχους δολοφονημένους από τους Τούρκους, με τις 550 συλημένες εκκλησιές, με τις 850 ομήρους γυναίκες, που κακοποιήθηκαν βάναυσα, με 38% των κυπριακών εδαφών κατεχόμενα.

Αποτίω φόρο τιμής και στους Μικρασιάτες αδελφούς, αλλά και στην Ελληνική Κύπρο ευγνωμοσύνη, που φιλοξένησε την μητέρα και γιαγιά μου, που μόνο αυτές διασώθηκαν από την πολυμελή μου οικογένεια ...
Ηθική και εθνική υποχρέωση είχα καλοπροαίρετα να αναφέρω τα πιο πάνω ....
Π.Β. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΑ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟ....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε με την κ. Π.Β. και εκφράζουμε και εμείς την πικρία μας. Πιστεύουμε ότι ήταν μια μη ηθελημένη εθνική παράλειψη. Ας ξεχαστεί.
Να ζήσει η ΑΕΚ, καλορίζικο το νέο γήπεδο, σύντομα και στην Κωνσταντινούπολη μας και οι Κύπριοι αδελφοί πρόσφυγες στις κατεχόμενες πατρογονικές τους εστίες.

Έλληνες με καταγωγή από Μικρά Ασία, που ζούμε στην Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Aπόσπασμα από συλλογή Ι. Ιακωβίδη με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια.

Οικογένεια του Μικρασιάτη πρόσφυγα Ιωάννη Σαπαρίλα (συλλογή Ι. Ιακωβίδη)
Η ανάλγητη και απάνθρωπη στάση των Βρετανών έναντι των αδελφών Μκρασιατών προσφύγων, ανάγκασε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να αποστείλει επιστολή προς τη διεθνή κοινότητα και τη βρετανική κυβέρνηση όπου περιγράφει την τραγική κατάσταση: «Χριστιανοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία καταφθάνουν καθημερινά στις Κυπριακές ακτές με ιστιοφόρα. Η Κυβέρνηση αρνείται να επιτρέψει έστω και την πρόσκαιρη αποβίβασή τους υποχρεώνοντάς τους να συνεχίσουν τις περιπλανήσεις τους στη θάλασσα μέσα σε μικρά πλοία και σε καιρό τρικυμίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εχουν σημειωθεί ναυάγια και θάνατοι προσφύγων λόγω συνωστισμού και κακουχιών. Παρακαλώ ενεργήστε έτσι που να τερματιστεί το μαρτύριο χριστιανών και επιτραπεί η αποβίβαση των προσφύγων στην Κύπρο και όπως η Κυπριακή Κυβέρνηση παράσχει σε αυτούς την απόλυτα αναγκαία βοήθεια».
Υπό την πίεση της Κυπριακής εκκλησίας και σύσσωμου του Ελληνικού Κυπριακού λαού τελικά η τότε Αγγλική κυβέρνηση υπέκυψε και λόγω αποφυγής επεισοδίων.
Ήδη πολλοί Μικρασιάτεςς αποβιβάστηκαν και κρυφά και φιλοξενήθηκαν σε παράκτια χωριά και μοναστήρια της Κύπρου, παρ όλον ότι οι Άγγλοι το απαγόρευσαν και οι ποινές ήταν αυστηρές.
Η δημιουργία του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου το 2009 έδωσε μια νέα διάσταση στις προσπάθειες καταγραφής. Εκθέσεις, συλλογές, λογοτεχνήματα αλλά και επιστημονικά συνέδρια επιτρέπουν σήμερα την καλύτερη εποπτεία στο θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων του 1922 στην Κύπρο.
Ο Σύνδεσμος περιγράφει ως εξής την έκθεση: «Τα έγγραφα και τα φωτογραφικά τεκμήρια της έκθεσης πιστοποιούν την άφιξη χιλιάδων Μικρασιατών στην Κύπρο, παρά τις απαγορεύσεις των Αγγλων, την απομόνωση, τα λοιμοκαθαρτήρια, οι οποίοι όμως βρήκαν από τους Ελληνες της Κύπρου θερμή φιλοξενία.

Αυτοί οι πρόσφυγες με την εργατικότητα και το φιλοπρόοδο πνεύμα τους και βοηθούμενοι από τους αδελφούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου, δραστηριοποιήθηκαν σύντομα στην Κύπρο και ρίζωσαν στη νέα τους πατρίδα συμμετέχοντας στους αγώνες του έθνους το 1940, στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59 και τέλος, ορισμένοι απ' αυτούς που ζούσαν στις βόρειες περιοχές της πατρίδας μας υπέστησαν το 1974 τον ξεριζωμό και την προσφυγιά για δεύτερη φορά»....

Ο προπαππούς μου προύχοντας της περιοχής Κερύνειας - Μύρτου - Πανάγρων δεκάδες Μικρασιάτες φιλοξένησε μαζί με τους συγχωριανούς του. Έχω φώτο.

Μ.Ρ. Ερευνήτρια από ημικατεχόμενη Ελληνική Κύπρο.

Καλορίζικο το νέο γήπεδο και ας είναι φάρος, που θα μας φωτίζει και αφυπνίζει, για να μην λησμονούμε κανένα κατεχόμενο Ελληνικό έδαφος, κανένα εθνομάρτυρα, κανένα πρόσφυγα...
Να ζήσει η ΑΕΚ.



Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.