Σελίδες

31 Ιουλίου 2022

Από τον Bill Gates στη Μεγάλη Άρνηση - Οι αγρότες στην πρώτη γραμμή

28 Ιουλίου 2022, Colin Todhunter Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος  
 
Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνταν με τη γεωργία. Η σχέση μας με τη φύση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες μόνο γενιές, ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η σχέση τους με τη γη έχει διακοπεί. 
 
Τα τρόφιμα φτάνουν πλέον προσυσκευασμένα (συχνά προμαγειρεμένα), συντηρημένα με χημικά και περιέχουν επιβλαβή φυτοφάρμακα, μικροπλαστικά, ορμόνες ή/και διάφορους άλλους μολυσματικούς παράγοντες. Μας σερβίρεται επίσης ένα στενότερο μενού τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλό περιεχόμενο σε θρεπτικά συστατικά. 
 
Είναι σαφές ότι υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λάθος με τον τρόπο παραγωγής των σύγχρονων τροφίμων. 
 
Παρόλο που υπάρχουν διάφορα στάδια μεταξύ του αγροκτήματος και του πιρουνιού, και όχι μόνο οι σύγχρονες πρακτικές επεξεργασίας τροφίμων, που είναι μια ιστορία από μόνη της, ένα βασικό μέρος του προβλήματος έγκειται στη γεωργία. 
 
Σήμερα, πολλοί αγρότες είναι παγιδευμένοι σε χημικούς και βιοτεχνολογικούς διάδρομους. Έχουν ενθαρρυνθεί και εξαναγκαστεί να χρησιμοποιούν μια σειρά από δαπανηρές εισροές εκτός γεωργικής εκμετάλλευσης, από συνθετικά λιπάσματα και σπόρους που κατασκευάζονται από εταιρείες μέχρι μια ευρεία γκάμα φυτοφαρμάκων και φυτοφαρμάκων. 
 
Με την εκβιομηχάνιση της γεωργίας, πολλοί φτωχοί μικροκαλλιεργητές εργάστηκαν και βρέθηκαν σε ευάλωτη θέση. Η παραδοσιακή γνώση έχει υπονομευθεί, έχει εξουδετερωθεί ή έχει επιβιώσει μόνο αποσπασματικά. 
 
Γράφοντας στο περιοδικό Journal of South Asian Studies το 2017, οι Marika Vicziany και Jagjit Plahein αναφέρουν ότι οι αγρότες έχουν λάβει εδώ και χιλιετίες μέτρα για τη διαχείριση της ξηρασίας, την καλλιέργεια δημητριακών με μακριά στελέχη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφές, την εφαρμογή καλλιεργητικών πρακτικών που προάγουν τη βιοποικιλότητα, την εθνομηχανική διατήρηση του εδάφους και του νερού και τη χρήση συλλογικών συστημάτων διανομής. 
 
Οι αγρότες γνώριζαν το μικροπεριβάλλον τους, ώστε να μπορούν να φυτεύουν καλλιέργειες που ωριμάζουν σε διαφορετικούς χρόνους, διευκολύνοντας έτσι την ταχύτερη εναλλαγή καλλιεργειών χωρίς να εξαντλείται το έδαφος. 
 
Ο πειραματισμός και η καινοτομία ήταν το κλειδί. Δύο όροι που διεκδικούν οι σύγχρονες εταιρείες αγροτεχνολογίας/αγροτικών επιχειρήσεων, αλλά κάτι που οι αγρότες κάνουν εδώ και γενιές. 
 
Πολλοί αγρότες χρησιμοποίησαν επίσης την "ισορροπία των εντόμων" και τις γνώσεις τους σχετικά με το ποια έντομα σκοτώνουν τα παράσιτα-θηρευτές των καλλιεργειών. Ο αναλυτής τροφίμων και πολιτικής Devinder Sharma λέει ότι έχει συναντήσει γυναίκες στην Ινδία που μπορούν να αναγνωρίσουν 110 μη χορτοφαγικά και 60 χορτοφαγικά έντομα. 
 
Πολύπλοκα, εξαιρετικά ωφέλιμα παραδοσιακά συστήματα γνώσης και οικολογικές πρακτικές στη γεωργική εκμετάλλευση διαβρώνονται καθώς οι αγρότες χάνουν τον έλεγχο των παραγωγικών τους μέσων και εξαρτώνται από τα ιδιόκτητα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της εμπορευματοποιημένης εταιρικής γνώσης. 
 
Οι αγρότες σε μέρη όπως η Ολλανδία κατηγορούνται τώρα ότι βλάπτουν το περιβάλλον λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου. Αν και οι Ολλανδοί αγρότες δέχονται τα πυρά τους, αυτό που βλέπουμε επίσης είναι μια επίθεση στους μεγάλους παραγωγούς ζωοτροφών και κρέατος. Δεν έχουν απομείνει πολλές μικρές φάρμες στην Ολλανδία και οι περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες είναι επιχειρήσεις συγκεντρωτικής σίτισης. 
 
Ο γεωργικός τομέας της Ολλανδίας είναι ιδιαίτερα εντατικός στην κτηνοτροφία και φαίνεται να υπάρχει μια πολιτική για τη μείωση του μεγέθους της βιομηχανίας κρέατος στη χώρα αυτή. Στους αγρότες έχει ειπωθεί να εγκαταλείψουν τη γεωργία ή να στραφούν στην καλλιέργεια φυτών. 
 
Αντί οι αρχές να διευκολύνουν μια σταδιακή στροφή προς τη βιολογική, αγροοικολογική γεωργία και να προσελκύσουν μια νέα γενιά στον τομέα, οι αγρότες κινδυνεύουν να εκτοπιστούν. 
 
Αλλά οι Ολλανδοί αγρότες δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται στη γραμμή του πυρός. Οι αγρότες σε άλλα ευρωπαϊκά έθνη διαμαρτύρονται επίσης, επειδή διάφορες πολιτικές καθιστούν όλο και πιο δύσκολο για αυτούς να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. 
 
Φαίνεται ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να καταστεί η γεωργία οικονομικά μη βιώσιμη για πολλούς αγρότες και να απομακρυνθούν από τη γη τους. Οι διαμαρτυρίες των αγροτών στην Ευρώπη ακολουθούν τον απόηχο της μαζικής αντίστασης των Ινδών αγροτών κατά της νομοθεσίας που υποστηρίζεται από τις επιχειρήσεις και η οποία θα επιτάχυνε την προσπάθεια να εκδιωχθούν από τη γεωργία πολλοί ήδη οικονομικά προβληματικοί αγρότες. 
 
---> ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ  
 
Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ιδιωτικής γεωργικής γης στις ΗΠΑ - ο Bill Gates - έχει ένα όραμα για τη γεωργία: μια γεωργία εξαρτώμενη από χημικά, εξαρτώμενη από τις επιχειρήσεις, μια γεωργία ενός κόσμου (πρωτοβουλία Ag One) για να διευκολύνει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού των ομίλων. Αυτή η πρωτοβουλία παραμερίζει τις γηγενείς γνώσεις και πρακτικές προς όφελος της εταιρικής γνώσης και της περαιτέρω αποικιοποίησης της παγκόσμιας γεωργίας. 
 
Η εταιριοποίηση της γεωργίας των μικροκαλλιεργητών από τον Gates συσκευάζεται με φιλανθρωπικούς όρους - "βοηθώντας" τους αγρότες σε μέρη όπως η Αφρική και η Ινδία. Αυτό δεν έχει αποδώσει καλά μέχρι στιγμής, αν ανατρέξουμε στη Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική (AGRA), που υποστηρίζεται από τον Γκέιτς και ιδρύθηκε το 2006. 
 
Η πρώτη μεγάλη αξιολόγηση των προσπαθειών της AGRA να επεκτείνει τη γεωργία υψηλών εισροών στην Αφρική διαπίστωσε ότι - μετά από 15 χρόνια - είχε αποτύχει. Με τις ανησυχίες που εκφράζονται για τη χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τις όχι και τόσο εντυπωσιακές αποδόσεις, την ιδιωτικοποίηση των σπόρων, την εταιρική εξάρτηση και την υπερχρέωση των αγροτών, μεταξύ άλλων, μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από τα ίδια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ag One. 
 
Αλλά το απόλυτο όραμα της υψηλής τεχνολογίας για τη γεωργία είναι αγροκτήματα χωρίς αγρότες, τα οποία επιβλέπονται σε μεγάλο βαθμό από οχήματα χωρίς οδηγό και αισθητήρες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τεχνητή νοημοσύνη που συνδέονται με υποδομές που βασίζονται στο cloud. Οι εταιρείες όπως η Microsoft θα συλλέγουν δεδομένα αγρών σχετικά με τους σπόρους, την ποιότητα του εδάφους, τις ιστορικές αποδόσεις των καλλιεργειών, τη διαχείριση του νερού, τα καιρικά φαινόμενα, την ιδιοκτησία της γης, τις γεωπονικές πρακτικές και άλλα παρόμοια. 
 
Οι τεχνολογικοί γίγαντες θα ελέγχουν αγορές διαχείρισης δεδομένων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα διευκολύνουν τις ανάγκες των θεσμικών επενδυτών γης, των αγροτικών επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπό το πρόσχημα της "γεωργίας με βάση τα δεδομένα", οι ιδιωτικές εταιρείες θα είναι σε καλύτερη θέση να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις των αγροτών για τους δικούς τους σκοπούς. 
 
Με το συνθετικό κρέας που προωθείται στο εργαστήριο και προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, ο Gates και ο τομέας της αγροτεχνολογίας οραματίζονται επίσης μια σε μεγάλο βαθμό "φιλική προς το κλίμα" γεωργία χωρίς ζώα, η οποία, όπως ισχυρίζονται, θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τεράστιων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης (μπορούμε μόνο να εικάσουμε για ποιο λόγο). 
 
Μένει να δούμε πόσο ενεργειακά αποδοτικά, φιλικά προς το περιβάλλον και την υγεία θα είναι τα εργαστήρια συνθετικού κρέατος, όταν αυτά επεκταθούν σε βιομηχανικά επίπεδα. 
 
Ταυτόχρονα, η βιομηχανική γεωργία θα χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες - πλην των αγροτών - και θα εξακολουθεί να βασίζεται και να ενισχύει τη χρήση αγροχημικών που εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα (με όλα τα συναφή προβλήματα υγείας και περιβάλλοντος) και θα παραμείνει επικεντρωμένη σε αλυσίδες εφοδιασμού μακράς γραμμής, στέλνοντας άσκοπα τρόφιμα σε όλο τον κόσμο. 
 
Ένα σύστημα υψηλής ενέργειας που θα εξαρτάται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που τροφοδότησε την αποικιοποίηση του συστήματος τροφίμων ("παγκοσμιοποίηση") από τους ομίλους αγροτικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες χωρίς ανθρώπους στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα είναι ενεργοβόρες για να λειτουργήσουν και θα βασίζονται στην καταστροφική για το περιβάλλον εξόρυξη πεπερασμένων πόρων, όπως το λίθιο, το κοβάλτιο και άλλα στοιχεία σπάνιων γαιών για την παραγωγή τους. 
 
Οι αγροοικολογικές προσεγγίσεις χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που βασίζονται στις αρχές και τις πρακτικές της τοπικοποίησης, των τοπικών αγορών, της αυθεντικής αναγεννητικής γεωργίας και της ορθής διαχείρισης του εδάφους (η οποία εξασφαλίζει την αποτελεσματική και οικολογικά ορθή αποθήκευση αζώτου και άνθρακα) είναι το κλειδί για την εξασφάλιση πραγματικής μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας στην παραγωγή τροφίμων. 
 
Πολλοί που ανήκουν στο λόμπι των αγροτικών επιχειρήσεων έχουν επιστήσει την προσοχή στη Σρι Λάνκα σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η βιολογική γεωργία μπορεί να οδηγήσει μόνο σε καταστροφή. Η μετάβαση στη βιολογική γεωργία πρέπει να γίνει σταδιακά, όχι μόνο επειδή η αναγέννηση του εδάφους δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. 
 
Ανεξάρτητα από αυτό, το άρθρο ‘Sri Lanka Faces Food Crisis – No, It’s Not Due to Organic Farming’ (Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση - Όχι, δεν οφείλεται στη βιολογική γεωργία) που εμφανίστηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα The Quint αποκαλύπτει γιατί η χώρα αυτή όντως οδηγήθηκε σε κρίση. 
 
---> Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΝΗΣΗ
 
Το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που ρίζωσε τη δεκαετία του 1980 έχει πλέον φτάσει σε ένα χρεοκοπημένο, πληθωριστικό αδιέξοδο. Ως απάντηση, ο καπιταλισμός έχει ξεκινήσει μια "μεγάλη επανεκκίνηση" με τη μετασχηματιστική τεχνολογία να βρίσκεται πολύ μπροστά στο προσκήνιο υπό το πρόσχημα μιας "4ης βιομηχανικής επανάστασης", υποσχόμενος ένα γενναίο νέο αύριο για όλους. 
 
Ωστόσο, υπάρχουν βαθιά ριζωμένες ανησυχίες σχετικά με το πώς αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο ολόκληρων πληθυσμών, ιδίως καθώς γινόμαστε μάρτυρες μιας βίαιης οικονομικής αναδιάρθρωσης και αυξανόμενων περιορισμών των προσωπικών ελευθεριών. Αν ο νεοφιλελευθερισμός προωθούσε τον ατομικισμό, η "νέα κανονικότητα" απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση - η ατομική ελευθερία λέγεται ότι αποτελεί απειλή για την "εθνική ασφάλεια", τη "δημόσια υγεία" ή την "ασφάλεια". 
 
Υπάρχει επίσης ανησυχία για την οικονομική κατάρρευση, τον πόλεμο και την έκθεση ενός συστήματος τροφίμων σε κλυδωνισμούς των τιμών της ενέργειας, βλάβες στην αλυσίδα εφοδιασμού και κερδοσκοπία στην αγορά εμπορευμάτων. 
 
Στο Μάλι το 2015, το Nyeleni - το διεθνές κίνημα για την επισιτιστική κυριαρχία - δημοσίευσε τη Διακήρυξη του Διεθνούς Φόρουμ για την Αγροοικολογία. 
 
Η Διακήρυξη ανέφερε: "Βασικοί φυσικοί πόροι έχουν εμπορευματοποιηθεί και το αυξανόμενο κόστος παραγωγής μας οδηγεί εκτός γης. Οι σπόροι των αγροτών κλέβονται και πωλούνται πίσω σε εμάς σε υπέρογκες τιμές, εκτρεφόμενοι ως ποικιλίες που εξαρτώνται από δαπανηρά, μολυσματικά αγροχημικά". 
 
Πρόσθεσε δε: "Η αγροοικολογία είναι πολιτική- απαιτεί από εμάς να αμφισβητήσουμε και να μετασχηματίσουμε τις δομές εξουσίας στην κοινωνία. Πρέπει να θέσουμε τον έλεγχο των σπόρων, της βιοποικιλότητας, της γης και των εδαφών, των υδάτων, της γνώσης, του πολιτισμού και των κοινών αγαθών στα χέρια των λαών που τρέφουν τον κόσμο". 
 
Η Διακήρυξη κατέστησε σαφές ότι το κυρίαρχο καπιταλιστικό σύστημα διατροφής πρέπει να αμφισβητηθεί και να ξεπεραστεί. 
 
Αναλύοντας τις δυνατότητες αμφισβήτησης της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, ο Herbert Marcuse δήλωσε τα εξής στο διάσημο βιβλίο του One-Dimensional Man του 1964: 
"Μια άνετη, ομαλή, λογική, δημοκρατική ανελευθερία επικρατεί στον προηγμένο βιομηχανικό πολιτισμό, δείγμα της τεχνικής προόδου". 
 
Σήμερα, θα μπορούσαμε να πούμε - επικρατεί μια άβολη, μη ομαλή, παράλογη, αντιδημοκρατική ανελευθερία, δείγμα μιας αναδυόμενης τεχνο-δυστοπίας. 
 
Ο Marcuse θεωρούσε ότι η μεταπολεμική μαζική κουλτούρα είχε κάνει τους ανθρώπους καταπιεσμένους και άκριτους. Αποτελούσαν αντανάκλαση ενός μονοδιάστατου συστήματος που βασιζόταν στην κατανάλωση εμπορευμάτων και στις επιδράσεις του σύγχρονου πολιτισμού και της τεχνολογίας, οι οποίες χρησίμευαν για την άμβλυνση της διαφωνίας. 
 
Ο ελεγκτικός χαρακτήρας της τεχνολογίας διαπερνά σήμερα όλες τις πτυχές της ζωής. Όμως, είτε πρόκειται για διαμαρτυρίες αγροτών στην Ευρώπη και την Ινδία, είτε για την προώθηση μιας πολιτικής αγροοικολογίας, είτε για τους φορτηγατζήδες που βγαίνουν στους δρόμους στον Καναδά, είτε για απλούς ανθρώπους που διαμαρτύρονται ενάντια στον ταχέως εξελισσόμενο αυταρχισμό στις δυτικές κοινωνίες, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά. 
 
Για να δανειστούμε από τον Μαρκούζε, βλέπουμε μια "μεγάλη άρνηση" - οι άνθρωποι λένε "όχι" σε πολλαπλές μορφές καταπίεσης και κυριαρχίας - πλοκάμια ενός οικονομικού συστήματος σε κρίση.
 
*********** 
 
Δικτυογραφία:
From Bill Gates to the Great Refusal – Farmers on the Frontline – OffGuardian
https://off-guardian.org/2022/07/28/from-bill-gates-to-the-great-refusal-farmers-on-the-frontline/

Ένας χρόνος μετά...Καλή αντάμωση παπά Λιά μας! Το 3ο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον μακαριστό π.Ηλία Αλευρά

Γράφει ο Νώντας Σκοπετέας
 
...28 Ιουλίου 2021 ήταν η ημέρα της μεταβάσεώς του εκ του Θανάτου εις την Ζωήν ...
Το τόσο ταλαιπωρημένο και γερασμένο πρόσωπό του ξαναμεταμορφώθηκε ! Μια λέξη μόνο : Γαλήνη! Αυτή του Παραδείσου! Το πριν και το μετά ...το αιώνιο!  
 
Πλέον ο παπα Λιάς μας βρίσκεται εκεί που πάντοτε ποθούσε! Στο επουράνιο θυσιαστήριο!  
Τι να ανταποδώσουμε στον Κύριο που τόσο μας ευεργέτησε στέλνοντάς τον ιχνηλάτη και οδηγό στης επιστροφής τον δρόμο! Ακαταγώνιστες οι μεσιτείες του στον θρόνο του Δεσπότη Χριστού. 
 
Τώρα θα ναι περισσότερο δίπλα μας! Μετά των Αγίων παππούλη μας γλυκέ, της υπομονής και της πίστης εργάτη, του Χριστού μας δούλε ακάματε!  
 
Αυτό που δεν θα λησμονήσουμε όσο ζούμε είναι το πνεύμα της θυσιαστικής σου αγάπης!  
Τοις πάσι γέγονα τα πάντα συνήθιζες πάντοτε να λες μα κυρίως να βιώνεις!  
Δοτικός ως εκεί που η αγάπη γινόταν ασύνορη. Για κάθε απόκληρο , αγνοημένο , αποσυνάγωγο, ξεστρατισμένο, εξαρτημένο, με τον Θεό θυμωμένο και απ ΄τους ανθρώπους πληγωμένο, ήσουν μια ορθάνοιχτη αγκαλιά! Χωρίς ημετέρους, αυλές και προσωποληψίες , δεν δίσταζες πάντοτε να ορθώνεις ανάστημα και να υπερασπίζεσαι την Αγάπη και την Αλήθεια! 
 
Και έγινες ο παπά Λιάς όλων μας, που σήμερα κλάψαμε πρώτα από χαρά αντικρίζοντας την γαλήνια οσιακή σου μορφή και έπειτα σαν εψάλη το Χριστός Ανέστη μόλις έσμιξες και πάλι με το δουλεμένο τόσο από τα χέρια σου Τσακώνικο χώμα ! Καλή αντάμωση παπά Λιά μας! 
 
Ήδη έχεις φτάσει στην επιγραφή που λέει:Καούρ εκάνατε στον Παράδεισο ...
Τέλος και τω Θεώ η Δόξα! 
 
Νώντας Σκοπετέας  
 
Από το 3ο και τελευταίο μέρος του ραδιοφωνικού αφιερώματος (με σπάνιο ηχητικό αρχείο με τον ίδιο να αφηγείται), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από της κοιμήσεως του π.Ηλία Αλευρά (+28-7-2021).  
 
Σήμερα Κυριακή 31-07-2022 τελέστηκε στον αγαπημένο του Τυρό το ετήσιο μνημόσυνό του.
 
 
Δείτε το πρώτο μέρος ΕΔΩ
Δείτε το δεύτερο μέρο ΕΔΩ 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απάτη, οι ουκρανοί σκοτώνονται και ο Zelensky αρπάζει τα δισ. – Γιατί προειδοποιεί ο Trump;

Ενώ οι Ουκρανοί σκοτώνονται κατά εκατοντάδες καθημερινά, χάνουν εδάφη καθημερινά και η οικονομία τους έχει καταρρεύσει αφού η ύφεση φθάνει το -40% στο ΑΕΠ… ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky βρίσκει πάντα χρόνο για φωτογραφήσεις και δημόσιες σχέσεις.
Ο Zelensky ζητάει συνεχώς χρήματα μάλιστα έχει προβλέψει ότι για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας απαιτούνται 750 δισεκ. δολάρια… ή 31 δισεκ. δολάρια τον μήνα για 24 μήνες…
 
Το τελευταίο παράδειγμα το περιοδικό Vogue 
 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και η σύζυγος του πόζαραν για μια ρομαντική φωτογράφιση στο περιοδικό Vogue, όπου ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky εκφράζει την αγάπη του για την αγαπημένη του σύζυγο. 
 
Πως βρίσκει χρόνο ο Zelensky για μια φωτογράφιση στο περιοδικό Vogue εν μέσω πολυάσχολου προγράμματος εμφανίσεων δημοσίων σχέσεων για άλλα μεγάλα δυτικά ιδρύματα;  
 
Ο Volodymyr Zelensky ήταν τόσο απασχολημένος κάνοντας εμφανίσεις σε βιντεοσκοπημένα μηνύματα για τα βραβεία Grammy, το Φεστιβάλ των Καννών, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την λέσχη Bilderberg και έχοντας συναντήσεις με διασημότητες όπως ο Ben Stiller, ο Sean Penn και Bono and the Edge από το U2.
 
Η Ουκρανία δεν έχει πόλεμο ή κάτι τέτοιο;  
 
Θα νόμιζε κανείς ότι μάλλον θα ήταν κάπως απασχολημένος και με τον πόλεμο.  
Πολλοί επικρίνουν τον Zelensky… φωτογραφήσεις μόδας εν καιρώ πολέμου, δεν είναι και πολύ σοβαρό.  
 
Ας συνεχίσουν να στέλνουν στην Ουκρανία οι αμερικανοί εβδομαδιαία πακέτα βοήθειας δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία της δήθεν «δημοκρατίας».  
 
Συντονισμένη προσπάθεια χειραγώγησης
 
Ορισμένοι δεν αποκλείουν ότι μπορεί να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια χειραγώγησης του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε τον πόλεμο στην Ουκρανία.  
Είναι ο πιο επιθετικά διαχειριζόμενος πόλεμος που έχουμε βιώσει ποτέ. 
 
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022, η προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι πρωτοφανής, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει έως και σήμερα, ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης απομονώνονται.  
 
Επίσης βλέπουμε το νέο στοιχείο των μέσων μαζικής ενημέρωσης την άνευ προηγουμένου διαδικτυακή λογοκρισία. 
 
Ποτέ στην κυριολεξία δεν έχουμε δει τόση συνολική προσπάθεια για χειραγώγηση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες σκέφτονται για έναν πόλεμο.  
 
Και το εντυπωσιακό πρόκειται για να ένα πόλεμο όπου η Δύση συγκρούεται με την Ρωσία μέσω του Ουκρανικού στρατού… 
 
Οι πολίτες υποφέρουν από τις οικονομικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού και ταυτόχρονα ανέχονται τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κάτι δεν πάει καλά…  
 
Υπάρχει χαοτική διαφορά ανάμεσα στο να θέλεις να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια για κάτι και στο να θέλεις να χειραγωγήσεις την αντίληψή τους για κάτι.  
 
Υπάρχουν φορές που τα αληθινά γεγονότα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν την αντίληψη των ανθρώπων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά εάν η ατζέντα είναι να χειραγωγήσετε την αντίληψη αντί να πείτε την αλήθεια, θα αναγκαστείτε απαραίτητα να βασιστείτε σε ψέματα, μισές αλήθειες, διαστρέβλωση ή και παράλειψη της αλήθειας όπου δεν εξυπηρετεί αυτή την ατζέντα.  
 
Αν μας έλεγαν την αλήθεια για αυτόν τον πόλεμο, δεν θα λογόκριναν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.  
Δεν θα λογόκριναν τις διαδικτυακές φωνές που διαφωνούν με τις επίσημες αφηγήσεις για την Ουκρανία.  
Σίγουρα δεν θα έβαζαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue για να αποκτήσει την συμπάθεια… του «καλού κόσμου». 
 
Μας χειραγωγούν, και μας εξαπατούν.
Και μας χειραγωγούν και μας εξαπατούν και το αντιλαμβανόμαστε καθαρά μόνοι μας.  
 
 
Ο Trump προειδοποιεί, όχι η ύφεση είναι ωραία λέξη έρχεται οικονομική καταστροφή στις ΗΠΑ   
 
Ο πρώην πρόεδρος Trump, προειδοποίησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε τροχιά μεγαλύτερης καταστροφής από την ύφεση. 
 
«Το πού πάμε τώρα μπορεί να είναι ένα πολύ κακό μέρος», ανέφερε ο Trump.
«Πρέπει να βάλουμε σε τάξη τις ΗΠΑ, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».
Κατά τον Trump η Πράσινη Νέα Συμφωνία θα συνθλίψει την οικονομική ανάπτυξη.
«Όχι ύφεση. Η ύφεση είναι ωραία λέξη. Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την ύφεση. Θα έχουμε οικονομική καταστροφή» 
 
Οι δηλώσεις Trump πραγματοποιήθηκαν αρκετές ημέρες πριν το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης (BEA) μετά την συρρίκνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά -0,9%.  
 
Δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής αύξησης του ΑΕΠ είναι ο ορισμός της ύφεσης, αν και η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες κηρύσσεται επίσημα από μια επιτροπή οικονομολόγων στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER) χρησιμοποιώντας έναν ευρύτερο ορισμό από τον κανόνας δύο τριμήνων.
 
Επικίνδυνος ο πληθωρισμός
 
Ο Trump κατηγόρησε τον Biden για την εκτίναξη του πληθωρισμού.
«Ο Biden δημιούργησε τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων 47 ετών.
Είμαστε στο 9,1% αλλά ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πολύ μεγαλύτερος»
 
Είναι 17,3% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ
 
Ένας εναλλακτικός δείκτης πληθωρισμού ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή που αναπτύχθηκε από τον οικονομολόγο Τζον Γουίλιαμς, και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980, τοποθετεί τον πληθωρισμό στο 17,3% υψηλό 75 ετών. 
 
Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός σε συνδυασμό με την οικονομική επιβράδυνση έχουν θέσει τη χώρα «στα όρια ενός καταστροφικού» στασιμοπληθωρισμού , που είναι ένας συνδυασμός επιτάχυνσης των τιμών και επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. 
 
Ο πληθωρισμός κοστίζει στις οικογένειες σχεδόν 6.000 δολάρια το χρόνο, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε αύξηση φόρου, ο πληθωρισμός είναι ο χειρότερος φόρος για τις κοινωνίες γιατί χτυπάει όλους τους πολίτες οριζόντια και αδιάκριτα.  
 
Τον πρώτο πλήρη μήνα στην εξουσία του Trump, τον Φεβρουάριο του 2017, ο βασικός δείκτης πληθωρισμού του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) έφτασε στο 2,8% σε ετήσια βάση.  
 
Υπό τον Biden, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σταθερά, φθάνοντας στο 9,1% τον Ιούνιο του 2022, επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια. 
 
Η άνοδος των τιμών της ενέργειας ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στον πληθωρισμό, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 50% του μετρούμενου πληθωρισμού, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.  
 
Διπλασιάστηκε η τιμή της βενζίνης  
 
Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Biden πολέμησε την πετρελαϊκή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της άδειας του αγωγού Keystone XL, διέκοψε τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη και τερμάτισε τις επιδοτήσεις σε ορυκτά καύσιμα.  
 
Η τιμή της βενζίνης είναι περίπου διπλάσια από αυτή που ήταν όταν ο Biden ανέλαβε την εξουσία, με τον πρόεδρο να κατηγορεί διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη ικανότητας διύλισης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απληστία των εταιριών. 
 
Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν ενεργειακά ανεξάρτητοι.
Ήμασταν ακόμη και ενεργειακά κυρίαρχοι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον ζητιάνος της ενέργειας» κατέληξε ο Trump.  
 

Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην Ευελπίδων;

Αύξηση των κενών θέσεων
 
 
Χαρακτηριστικά συστημικού προβλήματος αποκτά πλέον η κάλυψη των θέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2022 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσιάζεται το φαινόμενο των κενών θέσεων (139) και μάλιστα ο αριθμός τους παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι (116). Συγκεκριμένα, στα Οπλα της ΣΣΕ από τις 226 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (οι αρχικές ήταν 146) καλύφθηκαν οι 87 και έμειναν κενές οι 139.
 
Υπενθυμίζεται ότι φέτος για τη ΣΣΕ είχαν προκηρυχθεί 258 θέσεις στα Οπλα και 46 στα Σώματα (έναντι 247 και 61, αντίστοιχα, το 2021), συμπεριλαμβανομένων και 51 θέσεων προβλεπομένων να καλυφθούν εκ μονίμων υπαξιωματικών, 43 στα Οπλα και οκτώ στα Σώματα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 1294/82. 
 
Όπως και πέρυσι, το έλλειμμα που δημιουργείται αποδίδεται στον υψηλό συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) 1,2 που επιλέχθηκε για τη ΣΣΕ αλλά και γενικά για το σύνολο των παραγωγικών Σχολών Αξιωματικών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). 
 
Μάλιστα, η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί για όλη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τη μέγιστη δυνατή που μπορεί να επιλεγεί. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από πέρυσι δεν λήφθηκε καμία πρόνοια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπισή του ή τουλάχιστον τον περιορισμό του.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Στην τελευταία παράγραφο απεικονίζεται η προδοσία..... 

Έρχεται νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων

«Φωτιά» τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σύμφωνα με τα οποία οι χονδρικές τιμές εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 40%.
 
Μπροστά σε ένα νέο εφιαλτικό κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να βρεθούν οι καταναλωτές τους επόμενους μήνες, που έχουν έρθει ήδη αντιμέτωποι με τεράστιες αυξήσεις τιμών σε ρεύμα, καύσιμα, υπηρεσίες και τρόφιμα επί σχεδόν 12 μήνες.
 
Τις νέες ανατιμήσεις «αποκαλύπτουν» τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία οι χονδρικές τιμές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 40%! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο δείκτης τιμών χονδρικής των εγχώριων βιομηχανικών αγαθών παρουσίασε τον Ιούνιο αύξηση 39,9%, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, έναντι αύξησης 12,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021 με το 2020. 
 
Το νέο «τσουνάμι» ακρίβειας καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά με «παγωμένες» αποδοχές, που τους έχει αναγκάσει να βάλουν «ψαλίδι» στην κατανάλωση βασικών αγαθών ή επιλέγοντας τα φθηνότερα προϊόντα, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις αυξημένες δαπάνες του οικογενειακού προϋπολογισμού. 
 
Συνήθως, οι τιμές χονδρικής επηρεάζουν με κάποια καθυστέρηση τις τιμές λιανικής, αλλά αυτό συμβαίνει υπό κανονικές οικονομικές συνθήκες. Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτει πως οι κυριότερες ανατιμήσεις βιομηχανικών αγαθών καταγράφηκαν τον Ιούνιο στα ακόλουθα αγαθά:Παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου 120,9%.
 
Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού 38,3%
  • Βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα, κατασκευή ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής, 18,1% 
  • Χαρτοποιία και κατασκευή χάρτινων προϊόντων 14,0% 
  • Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, με εξαίρεση τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού 11,3% 
  • Παραγωγή βασικών μετάλλων 10,1% 
  • Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων 9,4% 
  • Βιομηχανία τροφίμων 8,6% 
  • Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες 6,8%
Τεράστιες αυξήσεις σε πρώτες ύλες και κόστος παραγωγής 
 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πρέπει να αναμένονται εφιαλτικές ανατιμήσεις μέσα στο φθινόπωρο, καθώς τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. «αποκαλύπτουν» τεράστιες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, αλλά και στο κόστος παραγωγής, οι οποίες θα συμπαρασύρουν τις τιμές των προϊόντων που αγοράζει ο τελικός καταναλωτής. 
 
Το κόστος των αυξήσεων είναι πλέον δυσβάστακτο για τους καταναλωτές και πολλοί είναι εκείνοι που κόβουν από παντού προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, ενώ εδώ και μήνες περιορίζουν ακόμα και το «καλάθι» της νοικοκυράς που περιλαμβάνει βασικά είδη ανάγκης, καθώς οι αυξήσεις είναι συνεχείς και κινούνται σε απαγορευτικά επίπεδα για μια μέση ελληνική οικογένεια. 
 

"Το Φαινόμενο των Αερίων του Θερμοκηπίου δεν υπάρχει", ένας Ελβετός φυσικός αμφισβητεί την "Κλιματική Ορθοδοξία" για την υπερθέρμανση του πλανήτη

28 Ιουλίου 2022, Natural News Διαβάστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος  
 
(Natural News) Ο Thomas Allmendinger, ένας ανεξάρτητος Ελβετός φυσικός, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πειραμάτων που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις φυσικές αρχές της θεωρίας των αερίων του θερμοκηπίου. Ο Thomas Allmendinger, ένας ανεξάρτητος επιστήμονας με σπουδές στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, τόλμησε να αμφισβητήσει τη συμβατική πολιτικά ορθή κλιματική ρήση ότι το CO2 είναι αέριο του θερμοκηπίου με μοναδικές ιδιότητες θέρμανσης του πλανήτη. Σε μια σειρά άρθρων που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά, ο Allmendinger υποστήριξε ότι η πειραματική του έρευνα με τη θερμική απορρόφηση της υπέρυθρης ακτινοβολίας (IR) απέδειξε ότι "τα ατμοσφαιρικά ιχνοαέρια, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, δεν έχουν καμία επίδραση στο κλίμα".
(Άρθρο του Jerome R. Corsi, Ph.D. αναδημοσιευμένο από το ClimateDepot.com) 
 
Η θεωρία των αερίων του θερμοκηπίου ανάγεται σε μια δημοσίευση του 1827 από τον Γάλλο φυσικό Jean Baptiste Joseph Fourier με τίτλο: "Mémoire sur les temperature du globe Terrestre ed de espaces planétaires," [στα αγγλικά: "Memoir on the temperatures of the terrestrial globe and planetary spaces" (Απομνημονεύματα για τις θερμοκρασίες της γήινης σφαίρας και των πλανητικών χώρων)]. Όπως πολλές μεταφορές στην επιστήμη, η εικόνα του θερμοκηπίου είναι παραπλανητική, καθώς υποδηλώνει ότι ορισμένα αέρια όπως οι υδρατμοί και το CO2 δρουν ως ασπίδα που εμποδίζει την υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) που εκπέμπεται από τον ήλιο και απορροφάται από τη Γη να διαφύγει τη νύχτα στο διάστημα. 
 
Μια πηγή τόσο υποτιθέμενα έγκυρη όσο η NASA εξακολουθεί να αναλύει το φαινόμενο των αερίων του θερμοκηπίου ως εξής: 
 
"Ένα πραγματικό θερμοκήπιο είναι κατασκευασμένο από γυαλί, το οποίο αφήνει το ορατό ηλιακό φως να περάσει από το εξωτερικό. Αυτό το φως απορροφάται από όλα τα υλικά στο εσωτερικό του και οι θερμαινόμενες επιφάνειες εκπέμπουν υπέρυθρο φως, που μερικές φορές ονομάζεται "ακτίνες θερμότητας", πίσω. Αλλά το γυαλί, αν και διαφανές στο ορατό φως, λειτουργεί ως μερική ασπίδα στο υπέρυθρο φως. Έτσι, ένα μέρος αυτής της υπέρυθρης ακτινοβολίας ή της θερμότητας παγιδεύεται στο εσωτερικό. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα πάντα μέσα στο θερμοκήπιο, συμπεριλαμβανομένου του αέρα, θερμαίνονται". 
 
Αυτή η περιγραφή της NASA θυμίζει έναν ιστότοπο κηπουρικής που εξηγεί την περίπλοκη φυσική με αυτούς τους απλοϊκούς όρους: "Ενώ το ηλιακό φως μπαίνει μέσα, η θερμότητα δεν μπορεί να βγει έξω", μια περιγραφή που αποδίδει το φαινόμενο του θερμοκηπίου στη συναγωγή θερμότητας. Όμως, αντί να εμποδίζουν την υπέρυθρη ακτινοβολία να διαφύγει από το υαλοποιημένο υπόστρωμα των αερίων του θερμοκηπίου, τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου "θωρακίζονται" έναντι της διαφυγής της υπέρυθρης ακτινοβολίας στο διάστημα απορροφώντας τη διαφυγούσα υπέρυθρη ενέργεια. Η συμβατική φυσική της υπέρυθρης ακτινοβολίας που χρονολογείται εδώ και περίπου 200 χρόνια βασίζεται κυρίως στη φασματογραφική ανάλυση, από την οποία προκύπτει η υπόθεση ότι μόνο τα διπολικά αέρια όπως οι υδρατμοί ή το CO2 μπορούν να απορροφήσουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας αποτελείται από οξυγόνο (O2) και άζωτο (N2), τα οποία δεν είναι διπολικά αέρια. 
 
Το 2016, ο Allmendinger δημοσίευσε μια εργασία με τίτλο: “The thermal behavior of gases under the influence of infrared radiation” ("Η θερμική συμπεριφορά των αερίων υπό την επίδραση υπέρυθρης ακτινοβολίας") στο International Journal of Physical Sciences. Εκεί ο Allmendinger ασχολήθηκε με τη συμβατική άποψη ότι: "οποιαδήποτε IR-δραστηριότητα μορίων ή ατόμων απαιτεί μετατόπιση της ηλεκτρικής διπολικής ροπής, έτσι ώστε τα δι-ατομικά ομοπυρηνικά μόρια (όπως το O2 ή το N2) να είναι πάντα IR-δραστήρια". 
 
Ο Allmendinger επέμεινε ότι αυτή η πρόταση "πρέπει να θεωρηθεί ως θεώρημα και όχι ως κύριος φυσικός νόμος", διότι "είναι γνωστά πολυάριθμα παραδείγματα μη πολικών ουσιών όπου συμβαίνει αλληλεπίδραση με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, π.χ. στα αλογόνα όπου απορροφάται ακόμη και το έγχρωμο και επομένως το ορατό φως". Αυτό που εξέπληξε τον Allmendinger ήταν ότι οι φυσικοί επιστήμονες είχαν βασιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στη φασματογραφική ανάλυση για να μετρήσουν τη μοριακή απορρόφηση της υπέρυθρης ενέργειας από τα αέρια. Τόνισε ότι "προφανώς δεν έχουν γίνει θερμικές μετρήσεις των αερίων παρουσία ακτινοβολίας IR, ιδίως του ηλιακού φωτός", παρόλο που η πρωταρχική κλιματική ανησυχία για τα αέρια του θερμοκηπίου αφορά τη θερμική απορρόφηση της ενέργειας IR. 
 
Το 2017, ο Allmendinger δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: "The Refutation of the Climate Greenhouse Theory: A Hopeful Alternative” in Environmental Pollution and Climate Change" ("Η διάψευση της θεωρίας του κλιματικού θερμοκηπίου: Μια ελπιδοφόρα εναλλακτική λύση") στο Environmental Pollution and Climate Change.). Ο Allmendinger υποστήριξε την ανάγκη μέτρησης της θερμικής απορρόφησης για να διαπιστωθεί εάν η φασματογραφική ανάλυση δεν είχε ανιχνεύσει μοριακή δραστηριότητα που απορροφά την ενέργεια IR σε μη διπολικά ατμοσφαιρικά αέρια. Σε εξαιρετικά τεχνική γλώσσα, εξήγησε: 
 
"Όπως γνωρίζουμε σήμερα, η φωτομετρική απορρόφηση συνοδεύεται από την (κβαντισμένη) διέγερση ηλεκτρονίων που ακολουθείται από εκπομπή φωτός, λόγω του παλινδρομικού άλματος των διεγερμένων ηλεκτρονίων στη βασική κατάσταση. Αυτό το ηλεκτρονικό άλμα μπορεί -αλλά δεν χρειάζεται- να συνδέεται με δονήσεις ή περιστροφές των πυρήνων του μορίου. Στα στερεά σώματα, και σε κάποιο βαθμό και στα ρευστά μέσα, αυτές οι δονήσεις ή περιστροφές δεν είναι ανεξάρτητες αλλά συνδεδεμένες. Ωστόσο, στα αέρια είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητες, αφού τα μόρια ή τα άτομα κινούνται υπακούοντας σε στατιστικούς νόμους, σύμφωνα με τους οποίους η μέση κινητική μεταφορική τους ενέργεια είναι ανάλογη της απόλυτης θερμοκρασίας τους". 
 
Συνέχισε: 
 
"Παρ' όλα αυτά, στην περίπτωση μιας ηλεκτρονικής διέγερσης ένα μέρος της ενέργειας δόνησης ή περιστροφής μπορεί να μετατραπεί σε κινητική ενέργεια και επομένως σε αισθητή θερμότητα, αλλά το κλασματικό ποσό αυτής της συντονισμένης ενέργειας δεν είναι εκ των προτέρων θεωρητικά εξαγώγιμο αλλά πρέπει να προσδιοριστεί πειραματικά. Αντίστροφα, ένα μέρος της κινητικής θερμικής ενέργειας μπορεί να μετατραπεί σε ενέργεια μοριακής ή ατομικής δόνησης".
 
κατέληξε ο Allmendinger: 
 
"Έτσι, στα αέρια εμπλέκονται δύο είδη ενέργειας: Η "εσωτερική" ενέργεια που σχετίζεται με ενδομοριακές κινήσεις και η "εξωτερική" ενέργεια που σχετίζεται με διαμοριακές κινήσεις. Το πρώτο είδος αποτελεί αντικείμενο της κβαντομηχανικής, ενώ το δεύτερο είδος αποτελεί αντικείμενο της κινητικής θεωρίας των αερίων. Κατά συνέπεια, οι φωτομετρικές ή φασματοσκοπικές μετρήσεις δεν μπορούν να αποδώσουν ποσοτικές πληροφορίες σχετικά με τη θέρμανση των αερίων λόγω θερμικής ή άλλης υπέρυθρης ακτινοβολίας, ενώ τέτοιες μετρήσεις δεν έχουν γίνει ποτέ μέχρι σήμερα".
 
Ο Allmendinger κατασκεύασε μια πειραματική συσκευή που του επέτρεψε να μετρήσει τη θερμική απορρόφηση στην υπέρυθρη ακτινοβολία (και όχι τη φασματογραφική απορρόφηση των φωτεινών κυμάτων) των ατμοσφαιρικών αερίων, συμπεριλαμβανομένων των CO2, O2, N2 και αργού (Ar). 
 
Σε ένα άρθρο του 2018 με τίτλο "The Real Cause of Global Warming and Its Consequences on Climate" (Η πραγματική αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη και οι συνέπειές της στο κλίμα), που δημοσιεύθηκε στο SciFed Journal of Global Warming, ο Allmendinger συνόψισε τα πειραματικά του ευρήματα. Οι θερμικές μετρήσεις του Allmendinger κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "κάθε αέριο απορροφά την υπέρυθρη ακτινοβολία -ακόμη και τα ευγενή αέρια το κάνουν [όπως το Ar]- όταν θερμαίνεται σε μια οριακή θερμοκρασία, η οποία επιτυγχάνεται όταν η ισχύς απορρόφησης είναι ίση με την ισχύ εκπομπής του θερμαινόμενου αερίου". Συνέχισε: "Θα μπορούσε να αποδειχθεί θεωρητικά ότι η ισχύς εκπομπής ενός αερίου σχετίζεται με τη συχνότητα των σωματιδίων του (ατόμων ή μορίων) και συνεπώς με το μέγεθός τους".
 
Οι πειραματικές δοκιμές του Allmendinger δεν διαπίστωσαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δυνατοτήτων απορρόφησης IR του CO2, του O2, του N2 ή του Ar όταν μετρήθηκε η θερμική απορρόφηση αντί της φασματογραφικής απορρόφησης των κυμάτων. "Κατά συνέπεια, ένα "φαινόμενο του θερμοκηπίου" δεν υπάρχει πραγματικά, τουλάχιστον όχι σε σχέση με τα ιχνοαέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα". 
 
Η "ορθόδοξη" επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει απορρίψει το έργο του Allmendinger ως απόλυτη ανοησία, υποστηρίζοντας ότι "επί του παρόντος δεν συνδέεται με κανένα αξιόπιστο ερευνητικό ινστιτούτο ή πανεπιστήμιο". Ωστόσο, ο Thomas Kuhn, στο εξαιρετικά επιδραστικό βιβλίο του: The Structure of Scientific Revolutions (Η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων) του 1962, μας υπενθύμισε ότι οι αλλαγές του επιστημονικού παραδείγματος περιλαμβάνουν επαναστάσεις, στις οποίες οι νέες, ανταγωνιστικές θεωρίες εμφανίζονται πρώτα ως "αιρέσεις". 
 
Οι προκλήσεις στην επιστημονική ορθοδοξία πρέπει να παλέψουν για να γίνουν αποδεκτές απέναντι σε μια λεγεώνα καθιερωμένων αντιπάλων που έχουν επενδύσει καριέρες βασιζόμενοι στις απόψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή στη θεωρία των αερίων του θερμοκηπίου. Το επιχείρημα του Thomas Allmendinger ότι το φαινόμενο των αερίων του θερμοκηπίου CO2 είναι ανύπαρκτο χρήζει σοβαρής εξέτασης. Το επιχείρημα για την υπερθέρμανση του πλανήτη αποτυγχάνει αν το CO2, ένα ιχνοστοιχείο στην πολύπλοκη ατμόσφαιρα της Γης, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν έχει ικανότητες θέρμανσης της ατμόσφαιρας που να μην μοιράζονται εξίσου με το οξυγόνο και το άζωτο. 
 
Διαβάστε περισσότερα στο: ClimateDepot.com
*********** 
 
Δικτυογραφία:
‘Greenhouse gas effect does not exist,’ a Swiss physicist challenges global warming climate orthodoxy – NaturalNews.com
https://www.naturalnews.com/2022-07-28-greenhouse-gas-effect-does-not-exist.html

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ –ΟΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ- ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ (ΗΠΑ-Ε.Ε). ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΝΩΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ «ΕΛΙΑΜΕΠ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ.
 
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ. Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ Ι.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΤΟ 1968 ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ «ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΑΥΔΟΙ. «ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ» ΜΑΣ ΕΙΠΕ.
 
ΤΟ 1984 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (Στρατηγοί Γ. Κουμανακος, Ρ, Καπελος, ο καπετάνιος του ΕΛΛΑΣ Θ. Καλλινος , ο Ταξιαρχος ΕΛ. ΑΣ Ι.Καρακωστας ο Ναύαρχος Α.Βασιλειαδης , ο γράφων κ.α) ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΤΗΝ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ. ΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
 
(31/7/22) 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


Ξέσπασε αθλήτρια που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα ίδια αποδυτήρια με τρανς κολυμβήτρια

Η Ρίλει Γκέινς εξέφρασε παράπονα γιατί μοιράστηκε τα ίδια αποδυτήρια με την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας.
 
Η Αμερικανίδα που ξεκίνησε να κολυμπάει με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ως άνδρας και μετά από δύο χρόνια ως γυναίκα (τρανς) συνεχίζει να ξεσηκώνει τον αθλητικό κόσμο ειδικά μετά από την υποψηφιότητα της για “γυναίκα κολυμβήτρια της χρονιάς” στο NCAA.
Αυτή τη φορά η Ρίλει Γκέινς Μπάρκερ, πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, μίλησε στο FOX και εξέφρασε παράπονα διότι ανάγκαζαν εκείνη και άλλες κολυμβήτριες να αλλάζουν στα ίδια αποδυτύρια με τη Λία Τόμας.«Δεν ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν δίκαιο από πολλές απόψεις, το να αλλάξουμε σε αποδυτήρια με κάποιον που έχει διαφορετικά μέλη από εμάς», είπε η Γκέινς.
 
Η Ρίλει αντιμετώπισε πολλές φορές σε κολλεγιακούς αγώνες την Τόμας και σημειώνει: «Επομένως, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άνδρα, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στα αποδυτήρια με έναν άνδρα. Καθόμαστε εκεί χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιον να μιλήσουμε, σε ποιον να παραπονεθούμε για αυτό που έγινε». 
 
Η αθλήτρια από το Κεντάκι αντέδρασε και στην υποψηφιότητα της Τόμας για τον τίτλο της “κορυφαίας γυναίκας της χρονιάς”: «Είναι ένα ακόμη χαστούκι για τις γυναίκες». 
 
Η Γκέινς δικαιολόγησε την κριτική της στο πρόσωπο της Τόμας: «Έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι εντελώς εκτός ελέγχου όταν αγωνιζόμαστε με βιολογικούς άνδρες. Έχει διαφορετική ικανότητα πνευμόνων, ύψος, επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι εντελώς άδικο και είναι θέμα ισότητας». 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Θα φάτε καλά όλες οι γυναίκες της δύσης...
Φεμινισμό, Νέα Τάξη και Gay Pride δεν θέλατε;
Καλά να περάσετε...  
Θα σαρώσει ο Τόμας....

2ο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού (Καστελλόριζο 6-8 Αυγούστου 2022)

Tο 2ο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού (στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από την Ελλάδα, από την ελληνική ομογένεια ανά την υφήλιο καθώς επίσης και φιλέλληνες), θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο στις 6-8 Αυγούστου 2022 (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) και θα έχει θέμα «Δράσεις για τον ελληνισμό».
 
Σε αυτό το Συνέδριο, πέραν των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν και θα είναι σχετικές με το πιο πάνω θέμα, θα υπάρξει και ένα φόρουμ (την Κυριακή 7 Αυγούστου) με θέμα «Ελληνισμός: Ο κοινός παρονομαστής μας», στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κόμματα, κινήματα αλλά και προσωπικότητες του πατριωτικού χώρου από όλο το πολιτικό φάσμα, πάντα με σεβασμό στη δημοκρατία. Επιδιώκουμε να προκαλέσουμε μία συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα να προκύψουν πολιτικά σχήματα, τα οποία θα συμβάλουν ώστε στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα εθνοκεντρικό δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.
 
Βέβαια, η Επιτροπή Ελληνισμού δεν είναι πολιτικό κόμμα ούτε θα γίνει ποτέ, αυτό άλλωστε αναφέρεται ξεκάθαρα στη Διακήρυξή μας. Είναι όμως ένα σωματείο με εθνικοπατριωτικούς σκοπούς, το οποίο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα μας φιλοδοξούμε να λειτουργήσει ως μία δεξαμενή σκέψης και ως ένα πατριωτικό φόρουμ, ώστε μέσα από αυτό, με γόνιμες συζητήσεις, κατάλληλες διεργασίες και πολιτικές ζυμώσεις, να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης και κοινής εκλογικής καθόδου των πατριωτικών φορέων, με στόχο την αντιπροσώπευση του αδέσμευτου πατριωτικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας προς ενίσχυση της Πατρίδας μας και του Ελληνισμού. 
 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ιωάννης (Ίων) Δραγούμης [31 Ιουλίου 1920]

(Πηγή: Ερανιστής)
 
Γράφει η Ευαγγελία Κ. Λάππα
17 ετών  
22 Ιουλίου 2022  
 
Ο Ιωάννης (Ίων) Δραγούμης γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου (π.η.)/14 Σεπτεμβρίου 1878 στην Αθήνα, με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, και ήταν το πέμπτο από τα έντεκα παιδιά του Στέφανου Δραγούμη1 και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη. 
 
Σπούδασε Νομικά στο Παρίσι και πήρε μέρος στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο ως δεκανέας. Μόλις τελείωσε τη στρατιωτική θητεία του, εργάστηκε ως διπλωμάτης. 
 
Το 1902, κατόπιν δικής του επιθυμίας, τοποθετήθηκε ως υποπρόξενος στην πόλη Μοναστήρι, που ο ίδιος αγάπησε πολύ. Εκεί οργάνωσε την άμυνα των Ελλήνων εναντίον της βουλγαρικής προπαγάνδας και στήριζε τον Ελληνισμό σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα, βλέποντας και ανησυχώντας για την κατάσταση που βρισκόταν ο τόπος, έγραφε συνεχώς στην ελληνική κυβέρνηση να στείλει ενισχύσεις, ώστε να γίνουν ένοπλες συγκρούσεις Ελλήνων και Βουλγάρων. Η επιθυμία του τελικά επιτεύχθηκε με την αποστολή του επ’ αδελφή γαμπρού του Παύλου Μελά ως αρχηγού και τη θυσία του στη Σιάτιστα (σημερινό Μελάς) Καστοριάς. Σ’ αυτόν ο Ίων Δραγούμης αφιέρωσε και το βιβλίο του «Μαρτύρων και Ηρώων αίμα», που εκδόθηκε το 1907. 
 
Ο Ίων Δραγούμης, στη συνέχεια, υπηρέτησε και στα Προξενεία Σερρών (1903), του Πύργου, της Φιλιππούπολης (1904) και στην Ελληνική Πρεσβεία (1908). Όπου και να πήγαινε, ο Ελληνισμός ήταν πάντα το πρώτο και κύριο μέλημά του. 
 
Έγραψε βιβλία όπως τη «Σαμοθράκη» (1908), το «Όσοι ζωντανοί» (1911), το «Ελληνικός Πολιτισμός» (1914) και το «Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες», που εκδόθηκε το 1927 με επιμέλεια του αδελφού του Φίλιππου Δραγούμη. 
 
Κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο του Διαδόχου και Αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου. Μαζί με τον Βίκτωρα Δούσμανη και τον Ιωάννη Μεταξά διαπραγματεύτηκε την παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες και ύψωσε την ελληνική σημαία στη Μητρόπολη του Αγίου Δημητρίου. 
 
Χαιρόταν που το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικότατης Μακεδονίας τουλάχιστον είχε ελευθερωθεί. Αλλά τον τσάκισε η είδηση ότι θα έμενε εκτός συνόρων το αγαπημένο του Μοναστήρι. Τόσο πολύ λυπήθηκε, που σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή του τον συντρόφευαν οι αναμνήσεις που πέρασε εκεί και η νοσταλγία να επιστρέψει σ’ αυτή την πόλη. 
 
Στον Εθνικό Διχασμό, παραιτήθηκε από διπλωμάτης και στράφηκε στην πολιτική. Εκλέχθηκε στη Φλώρινα ανεξάρτητος Βουλευτής, καυτηριάζοντας την πολιτική και εθνική στάση του Βενιζέλου. Αυτός ήταν ο λόγος που το 1918 εξορίστηκε στην Κορσική μαζί με άλλους πολιτικούς αντιπάλους του τελευταίου. Εκεί έγραψε το τελευταίο βιβλίο του, το «Σταμάτημα». Έπειτα, μεταφέρθηκε στη Σκόπελο κι ύστερα αφέθηκε ελεύθερος, συνεχίζοντας τη δράση του κατά του Βενιζέλου. 
 
Όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Βενιζέλου στο Παρίσι, ο Ίων Δραγούμης συνελήφθη από στρατιωτικό απόσπασμα Κρητών του -επίσης Μακεδονομάχου και, δυστυχώς, φίλου του Ίωνος- Παύλου Γύπαρη. Με εντολή του λοχία Σαρτζέτη (η εντολή είχε έρθει από πιο πάνω ιεραρχικά), που ήταν εκείνη την ώρα επικεφαλής του αποσπάσματος, ο Ίων Δραγούμης εκτελέστηκε με πυροβολισμό δίπλα στο ξενοδοχείο Χίλτον (σημερινή λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας) στους Αμπελόκηπους Αττικής στις 31 Ιουλίου 1920. 
 
Ίων Δραγούμης 
 
Του Μακεδονικού Αγώνα η ψυχή,
στην πόλη του Μοναστηρίου πάνω ᾽κει,
αγωνίστηκες για αλήθεια και λευτεριά,
κι ας σ’ εμπόδιζαν χίλια θεριά.
*** 
 
Το φρόνημα των Ελλήνων στήριξες γερά,
με βιβλία και λόγια φλογερά,
τους Βουλγάρους έτρεπες σε φυγή,
με τους Τούρκους έδωσες μάχη σκληρή.
*** 
 
Στη Θεσσαλονίκη ύψωσες σημαία ελληνική,
όταν είχε φτάσει του ποθούμενου η στιγμή!
Σ’ ευχαριστεί με μια γλυκιά καρδιά,
η Μακεδονία για σε, δυο στιχάκια τραγουδά!
*** 
 
Χτύπησες με άρθρα τη δωσίλογη πολιτική,
της Ελλάδος την ανίατη πληγή,
δεν δείλιασες να της αντισταθείς,
μέχρι τελευταίας σου πνοής!
*** 
 
Μα βόλι σου ᾽ριξαν οι εχθροί2,
-«Έλληνες» αυτοί, Έλληνας κι εσύ-
και έφυγες ψηλά στον ουρανό,
όπου στεφάνι σε πρόσμενε λαμπρό!
*** 
 
Ίων Δραγούμη, ας είσαι παράδειγμά μας,
ο λόγος σου ας είναι σύνθημα μας3,
τώρα στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε,
εσέ ποτέ - ποτέ να μην ξεχνούμε! 
 
(Τὸ μοιρολόι τοῦ Μοναστηρίου,
Εὐαγγελία Κ. Λάππα,
Εκδόσεις Πελασγός 2021)
 
Μετά από αυτή την πράξη του, ο λοχίας Σαρτζέτης έφυγε στην Κρήτη, την οποία δήλωσε ως πατρίδα του. 
 
Στο σημείο της εκτελέσεως του Δραγούμη έχει ανεγερθεί αναμνηστική στήλη, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει στηθεί ανδριάντας του. Ο Κωστής Παλαμάς, μάλιστα, τον αμέσως επόμενο μήνα του 1920, είχε γράψει ένα ποίημα για τον Ίωνα Δραγούμη, που οι στίχοι του είχαν γραφεί πάνω στην αναμνηστική στήλη, αλλά τώρα έχουν σβηστεί. Οι στίχοι έχουν ως εξής: 
 
Λευκή, ας βαλθή όπου έπεσες, κολώνα, 
(Πώς έπεσες, γραφή να μην το λέει)
λευκή, με της Πατρίδας την εικόνα.
Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει,
βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίει.

 
Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ίων Δραγούμης, στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας απέναντι από το Χίλτον, υπάρχει ένα απέριττο μνημείο, με μια μαρμάρινη στήλη. Ωστόσο, πολύ λίγοι από τις χιλιάδες διερχομένων αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του. (Πηγή: Επισκόπηση) 
 
Πηγές:
1. Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος Ίων Δραγούμης, Μαρτύρων και Ηρώων αίμα – Ανατομία της ελλαδικής πραγματικότητας. Αθήνα: εκδόσεις Σταμούλης (2008).
2. Μαστέλλου – Γιαννάκενα Ελίνας, Ο Παύλος Μελάς και ο Μακεδονικός Αγώνας (1904 – 1908), Ο σκοπός του και οι ήρωες του, Εκδόσεις Πελασγός Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα, Αθήνα 2018.
 
3. Σμυρνιού – Παπαθανασίου Βιολέττας, Μοναστήρι, Ιστορική περιπλάνηση στην πάτρια γη, Εκδόσεις Μαίανδρος, Θεσσαλονίκη 1996.
(Από το βιβλίο: Ευαγγελία Κ. Λάππα, Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Πολύτεκνης Οικογένειας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων, Εκδόσεις «Νάμα», Αθήνα 2022)
__________________
 
Σημειώσεις
 
1. Ο πολιτικός, δικαστικός και πρωθυπουργός το 1909 Στέφανος Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1848, με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, και ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του Νικολάου Δραγούμη και της Ευφροσύνης Γεωργαντά. Νυμφεύτηκε την Ελισάβετ Κοντογιαννάκη και απέκτησε έντεκα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, ήταν μέλος του Ελληνικού Μακεδονικού Κομιτάτου Αθηνών. Εξέδωσε το 1903 το βιβλίο «Μακεδονική Κρίσις» με το ψευδώνυμο «Γνάσιος Μακεδνός». Απεβίωσε στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου 1923. (Πηγή: Ευαγγελία Κ. Λάππα, Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Πολύτεκνης Οικογένειας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων, Εκδόσεις «Νάμα», Αθήνα 2022)
2. Πολιτικοί εχθροί.
3. «Ἡ πανώρια τούτη χώρα αἷμα διψᾶ καί ἀποζητάει ἀμέτρητα παλληκάρια. Ἀπό τόν Βορριᾶ πάντα γεννεές βαρβάρων θά πλακώνουν γιά νά πνίξουν τήν ἑλληνική τή φύτρα. Ἕλληνες, ἡ φύτρα σας σέ γῆς ἑλληνική γεννιέται, ξεφυτρώνει, θεριεύει και φυτρώνει. Γενεές κλεφτῶν ἄς στέκωνται παντοτεινά, σκοποί ἀκούραστοι, στά σύνορα τά βορεινά, γιά νά φυλάγουν τά Ἑλληνικά, τά ἅγια χώματα. Εἶναι ἀνοιγμένος τώρα μπροστά στά θολωμένα μάτια σας καί στά μυαλά σας τά σκοτισμένα, ἕνας δρόμος ἀληθινός, δρόμος ζωῆς καί πολέμου. Ἄν θέλετε πάρετέ τον. Ἄν δέν σᾶς ἀρέσει πάλι τοῦτος βρίσκονται καί ἄλλοι, ἀληθινοί κι᾽ αὐτοί, δρόμοι ζωῆς καί πολέμου· διαλέξετε καί πάρετε. Εἰδεμή, σαπίστε ἐκεῖ πού εἶσθε!». (Ἴων Δραγούμης «Μαρτύρων καί Ἡρώων Αἷμα».)

Ελληνικά πληρώματα της Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ σηκώνουν ελληνική σημαία σε ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 και καταστρέφουν άλλα ουκρανικά...

Οι ομογενείς μαχητές σώζουν τη τιμή της Ελλάδας
 
Tην στιγμή που οι πληροφορίες για μεταφορά των ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Aιγαίου αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένες και μιλούν για πρώτες μονάδες που φορτώθηκαν σε πλοίο με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, στην Ουκρανία εμφανίστηκε ΤΟΜΑ BMP-1 ρωσόφωνων με… ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα στον πυργίσκο του ΤΟΜΑ!
 
Τι έχει συμβεί; Στους ρωσόφωνους έχουν ενταχθεί εκατοντάδες Έλληνες της Κριμαίας, της Χερσώνας και ειδικά της Μαριούπολης, οι οποίοι υπέφεραν δεινά από το καθεστώς Ζελένσκι.
 
Από την αρχή της εξέγερσης του 2014 οι Έλληνες είχαν στηρίξει τους ρωσόφωνους και για τον λόγο αυτό ο Ζελένσκι απαγόρευσε την ελληνική γλώσσα και την εξαίρεσε από τις επίσημες γλώσσες της Ουκρανίας. 
 
Τώρα οι Έλληνες μαχητές δίνουν την δική τους απάντηση με τα BMP-1 στα οποία υψώνουν την ελληνική σημαία όπως έχουν το δικαίωμα οι εθνότητες της ρωσικής ομοσπονδίας να σηκώνουν τις εθνικές τους σημαίες στα όπλα τους. 
 
Δείτε: 
 
Στον αντίποδα ένα ουκρανικό μαχητικό όχημα πεζικού ίδιου τύπου ΒΜΡ-1 των Ουκρανών καταστράφηκε κοντά στο χωριό Borovskoye, έναν οικισμό αστικού τύπου στο Sievierodoοnetsk Raion στην περιφέρεια Luhansk της ανατολικής Ουκρανίας. 
 
Στην επάνω φωτογραφία μέλος της Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, ποζάρει υπερήφανος μετά την καταστροφή του ουκρανικού ΤΟΜΑ. Την ίδια τύχη θα έχουν και τα ελληνικά BMP-1 που αφήνουν αποπλισμένο το Ανατολικό Αιγαίο για να ενισχύσουν το στράτευμα του Ζελέσνκι.