26 Ιουνίου 2022

Μας μετατρέπουν σε απρόσωπους αριθμούς αιτήσεων σε μια πλατφόρμα – Ή αλλιώς χωρίς «Pass» πουθενά δεν πας!

Ο πολίτης γίνεται «όμηρος» σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, απρόσωπος αριθμός που εκπαιδεύεται στην επαιτεία επιδομάτων και την «πιστοποίηση» του κράτους.
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Ο πολίτης – «όμηρος» σε μια πλατφόρμα: Είναι καιρός να αναλογιστούμε πως η «εκπαίδευση» της υγειονομικής υστερίας, αυτής της μόνιμης κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» που ισχύει εδώ και δυόμιση έτη, δεν είναι το μοναδικό εντατικό «φροντιστήριο» που γίνεται στους πολίτες.  
 
Υπάρχει και μια άλλου τύπου «εκπαίδευση», εξίσου διαβρωτική, αν όχι και πιο επικίνδυνη. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ψηφιακή «εκπαίδευση» σε άμεσο συνδυασμό με την επιδοματική πολιτική.  
 
Οι πολίτες εκπαιδεύονται στη νοοτροπία του ψηφιακού «pass», και μαθαίνουν να απευθύνονται στο gov.gr για κάθε παροχή του κράτους. Μαθαίνουν να απέχουν από την διεκδίκηση της επαγγελματικής επιτυχίας και εκπαιδεύονται σε μια ζωή επαιτείας επιδομάτων, ή όπως «προφητεύει» το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «You’ll own nothing. And you’ll be happy» – «Δεν θα κατέχεις απολύτως τίποτα, άλλα θα είσαι χαρούμενος»!  
 
Το επίδομα σου – το «διαβατήριο» σου  
 
Ας θυμηθούμε πως ήρθαν τα «pass» στις ζωές μας, που μην ξεχνάμε πως δεν είναι παρά εξελιγμένοι «απόγονοι» του κοινωνικού μερίσματος, που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.  
 
Πρώτο κατέφθασε το περιβόητο «Covid Pass», δηλαδή το πιστοποιητικό… υγειονομικών φρονημάτων που έκοψε την συνοχή της κοινωνίας στη μέση. Στη συνέχεια εμφανίστηκε το «Freedom Pass», η κάρτα για τους νέους 18 – 25 ετών που χάριζε «προνόμια» ως ανταμοιβή για την επίδειξη… (και πάλι) υγειονομικών φρονημάτων. Μετά ήρθε το «Fuel Pass» ως επιδότηση για τα καύσιμα, άλλα και το «Power Pass» ως επιδότηση στο ρεύμα. Ψηφιακού τύπου επιδόματα που χαρίζουν πότε ψήγματα «ελευθερίας» και πότε ψίχουλα χρημάτων με τον καθόλου τυχαίο όρο «pass», που σημαίνει διαβατήριο/πάσο.  
 
Ο κόσμος εκπαιδεύεται με το να μαθαίνει πως κάθε είδους ανακούφιση του από την ανελευθερία ή την ανέχεια, προϋποθέτει ένα είδος «διαβατηρίου» που εγκρίνει το πατερναλιστικό κράτος, εάν και εφόσον ο πολίτης πληροί τις απαιτήσεις που θέτει ο «πατερούλης». Είτε αυτές είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός, είτε αναγκαστικό lockdown, είτε στέρηση εργασίας (βλέπε υγειονομικούς), είτε ψηφιακό «φακέλωμα», είτε παραχώρηση άλλων ελευθεριών.  
 
Η κάθε παροχή του κράτους, ανεξαρτήτως αν είναι ενίσχυση κοροϊδίας, περνάει από μια και μόνο πλατφόρμα του διαδικτύου όπου όλοι μαθαίνουν να καταθέτουν την ψηφιακή συμμετοχή τους. Ενώ είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που με τις αποφάσεις του οδηγεί στη φτωχοποίηση τον λαό, τα επιδόματα εμφανίζονται ως μέτρα «κοινωνικής δικαιοσύνης» για τα κακώς κείμενα που δήθεν προκύπτουν από κάποιον εξωγενή παράγοντα (φταίει ο… πόλεμος, η πανδημία, η κακή μας η τύχη κ.λπ.), επιστρέφοντας πίσω κάποια ξεροκόμματα από τα τεράστια ποσά που υφαρπάζονται από την λαϊκή «πίτα».  
 
Η νέα «κοινωνική πολιτική» δεν χτυπάει ποτέ την ακρίβεια και την αδικία στην ρίζα της, άλλα αντιθέτως την προστατεύει με κάθε κόστος. Το κράτος γίνεται υπερασπιστής της κερδοσκοπίας των ολιγαρχών και παράλληλα προωθεί το ψηφιακό «μάντρωμα» για λογαριασμό της παγκόσμιας ελίτ. Ο λαός στραγγαλίζεται, και η κυβέρνηση εμφανίζει ως «ενίσχυση» το περιστασιακό χαλάρωμα της θηλιάς, για λίγες ανάσες οξυγόνου. Και μέσα από την εξοικείωση των διαφόρων «pass», στρώνεται το μονοπάτι για μια τέλεια ψηφιακή δικτατορία.
 
Γιατί δεν γίνονται απευθείας ελαφρύνσεις;  
 
Ας σκεφτούμε λίγο, για ποιο λόγο η κερδοσκοπία στο ρεύμα δεν χτυπήθηκε, άλλα επιδοτήθηκε; Γιατί ο ΕΦΚ στα καύσιμα δεν μειώθηκε, άλλα επιδοτείται η αγορά της «χρυσής» βενζίνης; Γιατί δίνεται επιδότηση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και οχημάτων; Για ποιο λόγο γίνεται επιδότηση κοινωνικού τουρισμού; Γιατί δόθηκαν ψηφιακά voucher αγοράς ηλεκτρονικού υπολογιστή στα σχολεία; Γιατί απλά δεν μειώθηκε η φορολογία σε όλα αυτά, ώστε να γίνουν απευθείας προσβάσιμα στον καταναλωτή;  
 
Μα η απάντηση είναι απλή. Για να «εκπαιδευτείς» να απευθύνεσαι για τα πάντα στην «θεόσταλτη» πλατφόρμα του κράτους! Σε εκείνη που κατέθεταν οι πολίτες τα υγειονομικά… διαπιστευτήρια τους (με το Covid Pass), για να διατηρήσουν τα δημοκρατικά «προνόμια» τους!  
 
Με συστηματικό τρόπο οι πολίτες αποτραβιούνται από την δημόσια σφαίρα συμμετοχής και την αλληλεπίδραση της αγοράς (πέρα από τον ρόλο του παθητικού καταναλωτισμού) και γίνονται απρόσωπες μονάδες που δηλώνουν συμμετοχή και υποταγή σε μια ψηφιακή «εκκλησία του δήμου» που μοιράζει διαβατήρια «καλού πολίτη», άλλα ποτέ δεν ζητάει τη γνώμη του.  
 
Ο Κυριάκος Πιερακάκης είναι έτοιμος να καταργήσει τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και τον ΑΔΤ, και να μοιράσει τον «προσωπικό αριθμό του πολίτη», ώστε οι υπήκοοι (και υπάκουοι) της «μεγάλης επανεκκίνησης» να γίνουν και επίσημα αριθμοί σε ένα κράτος που θα θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης μιας τεχνοφασιστικής σοβιετίας, με εκσυγχρονιστικό προσωπείο.  
 
Κάπως έτσι σφίγγει ο κλοιός ενός απόλυτου κρατικού ελέγχου στους πολίτες, που θα επεκτείνεται στην επιδοματική πολιτική, στην υγεία, στην δημόσια τάξη και ασφαλώς στην ίδια τη ζωή τους και τα δικαιώματα τους.  
 
Ο ενιαίος αριθμός θα χρησιμοποιείται για κάθε είδος συναλλαγής και επιδότησης, και σε έναν φτωχοποιημένο, φοβισμένο και πλήρως εκπαιδευμένο λαό, μια ψηφιακή πλατφόρμα ελεγχόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση, θα παίζει τον ρόλο του Ρωμαίου αυτοκράτορα στην αρένα, όπου με μια χειρονομία (δηλαδή μια έγκριση) θα αποφασίζει ποιος θα ζήσει στην «κανονικότητα» της νέας εποχής και ποιον θα κατασπαράξουν τα άγρια θηρία της «ατομικής ευθύνης»… 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΧΑΝΟΥΣ Κ ΣΑΛΙΑΡΕΣ.
ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΕΙΝΑΣ Κ ΧΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΖΩΙΑΣ. ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.