1 Οκτωβρίου 2021

Το ναζιστικό καθεστώς Μητσοτάκη εγκαταλείπει στην μοίρα τους ανθρώπους με Μεσογειακή αναιμία!!!!

Η αιμοδοσία του νοσοκομείου αρνείται να χορηγήσει στους πάσχοντες τις φιάλες που έχουν δοθεί για λογαριασμό τους από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό
 
Την ώρα που Υπουργείο Υγείας και διοικητές νοσοκομείων ασχολούνται μόνο με το κυνήγι των ανεμβολίαστων και με το πώς θα βάλουμε παιδιά 5-12 ετών να κάνουν ένα εμβόλιο που τους είναι τελείως άχρηστο, έως και επικίνδυνο, οι πραγματικές υπηρεσίες υγείας καταρρέουν και οι κανονικοί ασθενείς βρίσκονται σε κίνδυνο.
 
Ίσως το πιο εμφατικό παράδειγμα είναι οι 700 πάσχοντες που μεταγγίζονται στις δυο κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ομόζυγο β-Μεσογειακή αναιμία. 
 
Πρόκειται για τη σοβαρή μορφή της νόσου, στην οποία, λόγω της ατελούς αιμοποίησης, είναι απαραίτητες οι μόνιμες μεταγγίσεις αίματος. 
 
Στη Μεσογειακή αναιμία (ή θαλασσαιμία) απαιτούνται δύο μονάδες αίματος, συνολικού όγκου 500-650 ml, κάθε 14 ημέρες περίπου. Αυτά υπό κανονικές συνθήκες και βάσει πρωτοκόλλου για τους αιματολογικούς ασθενείς. Φαίνεται, όμως, ότι τα πρωτόκολλα είναι ιερά και απαραβίαστα μόνο για τον κινεζοϊό, ενώ όλοι οι άλλοι ασθενείς είναι αδιάφοροι, έως και ενοχλητικοί, για το υπουργείο και τους «επιστήμονες». 
 
Στην περίπτωση της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», οι ελλείψεις αίματος είναι ενδημικό φαινόμενο, παρουσιάζουν περιόδους έξαρσης και ύφεσης, αλλά είναι πάντα εκεί, μια που κανείς υπεύθυνος δεν ασχολείται πραγματικά με το πρόβλημα, ούτε έχει καταστεί δυνατή η κεντρική διαχείριση του αίματος στην Ελλάδα, κάτι που εξαγγέλλεται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ουδέποτε υλοποιείται. 
 
Η έλλειψη αίματος κάθε χρόνο εμφανίζεται τις περιόδους που μειώνονται οι εθελοντές αιμοδότες (διακοπές Αυγούστου και Χριστουγέννων), και συμβαίνει πάντα στο Παίδων και σε κάποιο βαθμό και στα άλλα νοσοκομεία όπου υπάρχουν μεταγγιζόμενοι, και αναγκάζει τους θαλασσαιμικούς να φέρνουν αιμοδότες από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τους, προκειμένου να μεταγγιστούν κανονικά με τις δύο φιάλες αίματος που είναι απαραίτητες.
 
Ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει φιάλες αίματος
 
Σε αντίθετη περίπτωση, η αιμοδοσία τους μεταγγίζει με μία φιάλη, με το 40-50% της απαιτούμενης ποσότητας, με αποτέλεσμα να πρέπει να επαναληφθεί η μετάγγιση σε μία εβδομάδα το πολύ, αντί των κανονικών 14-16 ημερών. Με αυτήν την πάγια τακτική του Παίδων, στα όρια του εκβιασμού και, μάλιστα, σε βάρος ευπαθών ατόμων, μέχρι φέτος το καλοκαίρι διατηρείτο μια ισορροπία στις μονάδες μεσογειακής αναιμίας, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις 300 με 450 φιάλες αίματος που στέλνει τακτικά ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός, αποκλειστικά για τις ανάγκες της Μεσογειακής αναιμίας. 
 
Από την έρευνά μας και από τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, διαπιστώσαμε ότι, ενώ ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός μάς δίνει περίπου 25.000 μονάδες αίματος ετησίως, οι οποίες πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά στους θαλασσαιμικούς, το πρόβλημα της έλλειψης αίματος παραμένει αμείωτο. Όπως μάθαμε, μάλιστα, οι ποσότητες της Ελβετίας μειώθηκαν κατά 50% επί κυβέρνησης Σαμαρά, για λόγους κόστους. Διαπιστώσαμε, επιπλέον, ότι αυτό το επιπλέον κόστος, μεταφοράς και διαχείρισης των ελβετικών φιαλών ήταν… 4.000.000 ευρώ! 
 
Το φετινό καλοκαίρι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση χειροτέρεψε κι άλλο. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, δηλαδή για δύο μήνες σχεδόν, η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αρνείται να χορηγήσει στους πάσχοντες τις φιάλες που έχουν δοθεί για λογαριασμό τους, με αποτέλεσμα το σύνολο των 700 ασθενών να υπομεταγγίζεται, να αναγκάζεται να έρχεται στο νοσοκομείο δυο φορές την εβδομάδα και οι κλινικές να διαχειρίζονται διπλάσιο όγκο ασθενών, οι οποίοι συνωστίζονται αναπόφευκτα, με τον αντίστοιχο κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού. 
 
Δηλαδή, ακριβώς τα αντίθετα από όσα συνιστά η επιτροπή για τον ιό. Αν υποθέσουμε ότι οι «ειδικοί» ενδιαφέρονται όντως για την υγεία και την ασφάλεια των ευπαθών συμπολιτών μας, εδώ γιατί δεν παρεμβαίνουν; 
 
Αναβολές μεταγγίσεων και άρνηση στην αναγκαία θεραπεία 
 
Από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η κατάσταση χειροτέρευσε και άλλο, εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Έτσι, έχουμε πια αναβολές μεταγγίσεων, ουσιαστικά άρνηση στη φροντίδα υγείας και στην αναγκαία θεραπεία. Στην Ελλάδα του 2021, Έλληνες ασθενείς αντιμετωπίζονται με αυτόν τον αχαρακτήριστο τρόπο, εν μέσω γενικής αδιαφορίας και απραξίας από τους αρμοδίους. Μεταγγιζόμενοι στις δυο κλινικές του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», έχουν ήδη ή ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά, κατά αυτών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, και αναμένονται και περαιτέρω κινητοποιήσεις. 
 
Όπως μας ανέφερε δικηγόρος που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση, «πέρα από τους προφανείς κινδύνους για την υγεία των ασθενών, από την ανεπαρκή ποσότητα αίματος και την ταλαιπωρία τους, ψυχική και σωματική, έχουμε συστηματική παραβίαση του Ν.2071/92 για τα δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς. Το, δε, Υπουργείο Υγείας, παρότι γνωρίζει το πρόβλημα, δεν έχει πράξει το παραμικρό προς επίλυσή του, ενώ έχει αγνοήσει και τις εκκλήσεις του συλλόγου των ασθενών και των ιατρών τους.  
 
Οι ίδιοι οι θαλασσαιμικοί δεν μπορούν πλέον να κάνουν κάτι περισσότερο, έχουν φέρει πλήθος αιμοδοτών και δεν παίρνουν αυτές τις μονάδες αίματος. Πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι οποίες με τη πρόσφατη διαμορφωθείσα νομοθεσία λόγω του κορωνοϊού είναι και ποινικές πια, καθώς, εάν λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στη Μονάδα Μ.Α. του “Αγία Σοφία” θαλασσαιμικοί προσβληθούν από τον ιό, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, αντιμετωπίζουν κάθειρξη έως 10 έτη». 
 Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι ναζιστικο το καθεστως, ειναι κομουνιστικο απο το 1974....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.