Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2021

Ιστορική συνεδρίαση του FDA: Που είναι οι μελέτες για τις μακροχρόνιες παρενέργειες;

Συγκλονιστικά στοιχεία για όσα ακούστηκαν στην ιστορική συνεδρίαση του Αμερικανικού FDA (Oμοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων) έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
 
Μέλη της επιτροπής που συνεδρίασε και έλαβε την απόφαση να μην επιτραπεί η ενισχυτική δόση του γονιδιακού σκευάσματος της Pfizer στον γενικό πληθυσμό, ακούστηκαν να λένε φοβερά πράγματα.
 
Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα όλα όσα αφορούν τις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής που παίρνει αποφάσεις για τις ζωές όλων μας, καλύπτονται από πυκνό σκοτάδι, στην Αμερική, μια χώρα που λειτουργούν ακόμα οι θεσμοί, τα πάντα βγαίνουν στο φως. 
 
Συγκεκριμένα η Κίμ Βίτζακ εκπρόσωπος των καταναλωτών που σύμφωνα με την Αμερικανική νομοθεσία πρέπει να παρίσταται στις συνεδριάσεις του οργανισμού σε μια συγκλονιστική της ομιλία ανέφερε τα εξής: «καλούμαστε εδώ να αποφασίσουμε για την ενισχυτική δόση που ζητάει η Pfizer την στιγμή που έχουμε στα χέρια μελέτες που αφορούν μόνο 300 άτομα! Δηλαδή καλούμαστε να αποφασίσουμε για εκατοντάδες εκατομμύρια με στοιχεία μόνο για 300 εκ των οποίων μόνο οι 12 ήταν άνω των 65 ετών» 
 
Και συνεχίζει στην ίδια ομιλία της η Βίτζακ: «Γιατί ο Λευκός Οίκος μιλάει για εμβόλια που είναι ανώτερα της φυσικής ανοσίας; Και γιατί στραφήκαμε εξ αρχής στα εμβόλια και όχι στις εξειδικευμένες θεραπείες για όσους νοσούν πριν αυτοί καταλήξουν;»  
 
Ακόμα ένα μέλος της επιτροπής ο χειρούργος Γουάϊζμαν ρώτησε την επιτροπή: «γιατί δεν υπάρχουν μελέτες για μακροχόνιες επιπτώσεις από τα εμβόλια. Μελέτες για το τι συμβαίνει μετά από 5 η 15 χρόνια, όπως ο νόμος ορίζει για τις γονιδιακές θεραπείες; Ας μην κρυβόμαστε εδώ δεν έχουμε ένα εμβόλιο που θα σταματήσει την μετάδοση της νόσου, όπως αυτό της ευλογιάς αλλά μια γονιδιακή θεραπεία. Που είναι λοιπόν, οι μελέτες;» 
 
Ακόμα ένα μέλος της επιτροπής δήλωσε: «είναι πολλές φορές που δεν έχω τι να απαντήσω στους αρνητές. Πρόσφατα μια ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια μου παρουσίασε μελέτη που αποδεικνύει ότι οι πιθανότητες να νοσήσει σοβαρά ένας υγιής 30χρονος είναι μία στις 7.000 και οι πιθανότητας να καταλήξει 1 στις 250.000 και με ρώτησε αν έχω στα χέρια μου μελέτες που να αποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες να της εμφανιστεί μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό της είναι μικρότερες. Δεν είχα τι να της απαντήσω γιατί δεν υπάρχουν μελέτες» 
 
Να λοιπόν που στις ΗΠΑ, χώρα προέλευσης πολλών από τις BIG PHARMA ακούγονται πράγματα που εδώ θα έκαναν τον προαλειφόμενο για νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θ. Βασιλακόπουλο να φρίξει. 
 
Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της επιτροπής κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παραμένουν ανεμβολίαστοι δεν θα πειστούν με την χρήση εξ αναγκαστικών μέσων. 
 
Τ' ακούει η ελληνική κυβέρνηση;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έγγραφο-όνειδος σε Πολεμικό Ναυτικό - «Έγκλημα των στελεχών» (!) αν δεν θέλουν να μπολιαστούν!

Την στιγμή που ο ελληνικός λαός καταβάλλει δισεκατομμύρια ευρώ για την άμυνά του και μόνο για την προμήθεια των φρεγατών FDI Belharra και την αναβάθμιση των MEKO-200HN του Πολεμικού Ναυτικού θα δαπανήσει 5 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση διχάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και απαιτεί από την στρατιωτική ηγεσία να επιβάλλει μέτρα επαγγελματικής εξόντωσης του προσωπικού που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν από τα σκευάσματα για την αντιμετώπιση (;) του Covid-19. 
 
Σε έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα το pronews.gr και το οποίο συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κατ'επέκταση του πρωθυπουργικού γραφείου και υπογράφεται από τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχο Γεώργιο Καμπουράκη, με αντικείμενο το «πώς θα αντιμετωπιστούν στα στελέχη που αρνούνται να εμβολιαστούν», η εισήγηση είναι ανατριχιαστική: Προτείνονται μια σειρά σκληρών μέτρων σε βάρος των ανεμβολίαστων, ενώ υπάρχει η παραδοχή ότι:
 
«...κατ'αντιστοιχία με τις διατάξεις του σχετικού (α) νόμου που τέθηκε σε ισχύ για το προσωπικό των υγειονομικών δομών, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει τα ακόλουθα:
 
α. Το ποσοστό στελέχωσης των Πολεμικών Πλοίων αναμένεται να απομειωθεί από 87,26% του προβλεπόμενου Π.Ο.Υ. (συνολικά 6.030 στελέχη) που ισχύει σήμερα, σε ποσοστό έως 47% (με βάση τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία), γεγονός που θα επιφέρει επιπτώσεις στην ετοιμότητα και στο αξιόμαχο αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι: 
 
α. Το ποσοστό στελέχωσης των Πολεμικών Πλοίων αναμένεται να απομειωθεί από 87,26% του προβλεπόμενου Π.Ο.Υ. (συνολικά 6.030 στελέχη) που ισχύει σήμερα, σε ποσοστό έως 47% (με βάση τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία), γεγονός που θα επιφέρει επιπτώσεις στην ετοιμότητα και στο αξιόμαχο αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι: 
 
(1) Αδυναμία ανάληψης πολυήμερων αποστολών λόγω μη δυνατότητας εναλλαγής προσωπικού κατά τον πλου.
(2) Υποστελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες που θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων. 
(3) Διακοπή κύκλου προληπτικής συντήρησης υλικού λόγω ανεπάρκειας τεχνικού προσωπικού. 
(4) Δραστική μείωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων. 
(5) Απώλεια κεκτημένης τεχνικής εκπαίδευσης και εμπειρίας που δεν δύναται να αναπληρωθεί. 
 
β. Υποστελέχωση ανάλογης έκτασης στους επισκευαστικούς φορείς του ΠΝ η οποία θα απομειώσει περαιτέρω τη δυνατότητα υποστήριξης των Πολεμικών Πλοίων, 
 
γ. Ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό (YKT, ΥΒ, Χ/ΕΛ, ΚΠΕ) Πολεμικών Πλοίων και Νατυτικών Υπηρεσιών, η αντικατάσταση του οποίου καθίσταται πρακτικά αδύνατη. 
 
δ. Απαίτηση συγχώνευσης πληρωμάτων προκειμένου να επιτευχθούν ικανοποιητικά επίπεδα στελέχωσης κύριων μονάδων κρούσης και Ι.Μ. από εμβολιασμένο προσωπικό, γεγονός που θα προκαλέσει τη μείωση αριθμού μονάδων σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα»! 
 
Δηλαδή, κι ενώ περιγράφεται με σαφήνεια η διάλυση του Πολεμικού Ναυτικού σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαφοροποίηση της στάσης των στελεχών, εντούτοις, όπως θα διαβάσετε στο έγγραφο, προτείνονται μια σειρά από τιμωρητικές πράξεις που ξεκινούν από καταστροφή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, μέχρι και να τους αποκλείουν ακόμα και από παραμονή σε θέρετρα του ΠΝ! 
 
Διαβάστε και φρίξτε: 
 
«1) Λήψη μέτρων υγειονομικού αποκλεισμού (καραντίνα) εντός Π. Πλοίων μόνο για το μη εμβολιασμένο προσωπικό τους. Πλην περιπτώσεων αποστολών εξωτερικού που θα επιβάλλεται αποκλεισμός στο σύνολο του πληρώματος κατά περίπτωση. 
 
(2) Εξαίρεση από επιλογικές διαδικασίες τοποθέτησης/εκπαίδευσης στο εξωτερικό και σε θέσεις υψηλής ευθύνης, 
 
(3) Πειθαρχικός έλεγχος όσων δεν εμβολιαστούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας. 
 
(4) Απαγόρευση πρόσβασης ανεμβολίαστων στελεχών και των μελών οικογενειών αυτών σε παροχές και ευκολίες διοικητικής μέριμνας (θέρετρα, χώροι εστίασης κλπ).» 
 
Πάλι καλά που δεν τους ρίχνουν στην ανοικτή θάλασσα να τους φάνε οι καρχαρίες! 
 
Και στο τέλος και αν δεν πειθαρχήσουν από όλα τα παραπάνω, υπάρχει το «κερασάκι»: Η απόταξη! Ναι, προτείνεται και αυτό! 
 
Λέει η εισήγηση: 
 
«...(2) Ως προς την στρατιωτική ποινική διάσταση, παρέχεται ένα συγκροτημένο πλέγμα πλειάδας καθορισμένων στρατιωτικών εγκλημάτων (σ.σ.: !!!), όπως:
 
(α) Η πράξη της πρόσκαιρης λειτουργικής αυτοαχρήστευσης στρατιωτικού διά της ανυπακοής (άρ. 53 ΣΠΚ), όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση o στρατιωτικός προκαλεί την αυτοαχρήστευση της μαχητικής του λειτουργίας, πράξη που ανάγεται στην προσβολή της κρατικής βουλήσεως εν τη γενέσει της. 
 
(β) Η πράξη της πρόκλησης ανικανότητας (αρ. 42 ΣΠΚ) ως αυτοτελής μορφή αξιόποινης συμπεριφοράς. 
 
(γ) Η πράξη της παράβασης και εκβίασης στρατιωτικής εντολής (αρ. 55, 56 ΣΠΚ), όπου ως αυτοτελές στρατιωτικό έγκλημα τιμωρείται ακόμη και η από αμέλεια παράβαση μιας στρατιωτικής εντολής, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. 
 
(δ) Η πράξη της αποφυγής στρατιωτικής υπηρεσίας (αρ. 44 ΣΠΚ) του πειθαρχικού ελέγχου και η κατά συνεκδοχή από το πειθαρχικό συμβούλιο, στάθμιση σε κάθε περίπτωση της αναγκαιότητας επιβολής καταστατικής πειθαρχικής ποινής, όπως:  
 
(α) Η πρόσκαιρη παύση 
(β) Η προσωρινή απόλυση
(γ) Η απόταξη
 
δύναται να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα της δρώσας διοίκησης που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα». 
 
Η «δρώσα διοίκηση» προφανώς αρέσκεται στο να εκτελεί ιατρικές πράξεις στο σώμα των στελεχών. Αυτό να το προσέξουν γιατί παραπέμπει σε άλλες εποχές... 
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το έγγραφο αναφέρει το ποσοστό των στελεχών που αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε 48%, δηλαδή σχεδόν οι μισοί. 
 
Ιδού ολόκληρο το έγγραφο-όνειδος για το οποίο ευθύνεται 100% η πολιτική ηγεσία της χώρας. 
 
Ούτε καν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
 
Και η ευθύνη για τυχόν διχασμό και την αχρήστευση ενός ολόκληρου στρατιωτικού Κλάδου, με ότι καταστροφικό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας, αφορά το Μαξίμου και τον διαχειριστή του «επιτελικού κράτους», τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη. 
 
«ΘΕΜΑ: Διάφορα θέματα (διεύρυνση δυνατοτήτων εφαρμογής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στις ΕΔ λόγω πανδημίας Covid-19 
 
1. Σε εκτέλεση σχετικού (γ), υποβάλλονται απόψεις/προτάσεις επί της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στο προσωπικό των ΕΔ λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες στην οργανωτική δομή και τις ανάγκες στελέχωσης των μονάδων του ΠΝ. 
 
2. Προκειμένου η λειτουργία του ΠΝ να καθίσταται αποτελεσματική, και λαμβανομένου υπόψη του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει στην τελέσφορη άμυνα της χώρας, καθίσταται απολύτως επιβεβλημένο να ερείδεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού. 
 
3. Κατά ακολουθία η άμυνα της χώρας ως επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος, καθορίζει ότι, η επιτυχής εκτέλεση των στρατιωτικών καθηκόντων θέτει εκ προοιμίου το προσωπικό των ΕΔ σε ειδική λειτουργική (εξουσιαστική/κυριαρχική) σχέση με το Κράτος, 
 
4. Αυτή η ειδική λειτουργική σχέση με τον κρατικό πυρήνα οδήγησε νομοτελειακά στη συνταγματική παραδοχή περιορισμού θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων των στελεχών των ΕΔ, σε κάθε περίπτωση που σταθμίζεται ότι η άσκηση ορισμένων εξ' αυτών βαίνει ασυμβίβαστη με το λειτούργημα τους, δυναμένη να αποτελέσει κώλυμα για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του εννόμου αγαθού της στρατιωτικής υπηρεσίας. 
 
5. Περαιτέρω η φύση των καθηκόντων των στελεχών των ΕΔ και Ιδίως των ειδικών συνθηκών υπό τις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους (έκτακτες και ιδιαιτέρως αυξημένης δυσκολίας περιστάσεις, ανάγκη αυξημένης κινητικότητας Μονάδων, Πολεμικών Πλοίων και Ι.Μ. του ΠΝ) επιβάλλουν την υψηλότερη δυνατή προστασία της υγείας από τον κίνδυνο νόσησης λόγω κορωνοϊού covid-19, ενόψει της ομαδικής εργασίας που αυτόθροα προσήκει προς επιτυχή εκτέλεση επάλληλων, άρρηκτα συνδεδεμένων και αλληλεξαρτώμενων καθηκόντων. 
 
6. Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας διασφάλισης αδιάλειπτης επιχειρησιακής ετοιμότητας και λειτουργίας στο ΠΝ (προϋπόθεση που κρίσιμα διαταράσσεται στην περίπτωση που στελέχη των Κλάδων προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό Covid-19) και λαμβανομένου υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού του ΠΝ κρίνεται απαραίτητος o εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού του ΠΝ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19) 
 
7. Στην παρούσα χρονική στιγμή τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην πρόοδο εμβολιασμού του στρατιωτικού προσωπικού του ΠΝ, συνοψίζονται ως ακολούθως: 
 
8. Επί τη βάσει των ανωτέρω στοιχείων ενδεχόμενη άμεση επιβολή ειδικού διοικητικού μέτρου αναστολής καθηκόντων, ως συνέπεια μη συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού από το συνόλου του στρατιωτικού προσωπικού, κατ'αντιστοιχία με τις διατάξεις του σχετικού (α) νόμου που τέθηκε σε ισχύ για το προσωπικό των υγειονομικών δομών, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει τα ακόλουθα:  
 
α. Το ποσοστό στελέχωσης των Πολεμικών Πλοίων αναμένεται να απομειωθεί από 87,26% του προβλεπόμενου Π.Ο.Υ. (συνολικά 6.030 στελέχη) που ισχύει σήμερα, σε ποσοστό έως 47% (με βάση τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία), γεγονός που θα επιφέρει επιπτώσεις στην ετοιμότητα και στο αξιόμαχο αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι: 
 
(1) Αδυναμία ανάληψης πολυήμερων αποστολών λόγω μη δυνατότητας εναλλαγής προσωπικού κατά τον πλου. 
(2) Υποστελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες που θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα οπλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων. 
(3) Διακοπή κύκλου προληπτικής συντήρησης υλικού λόγω ανεπάρκειας τεχνικού προσωπικού. 
(4) Δραστική μείωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων. 
(5) Απώλεια κεκτημένης τεχνικής εκπαίδευσης και εμπειρίας που δεν δύναται να αναπληρωθεί. 
 
β. Υποστελέχωση ανάλογης έκτασης στους επισκευαστικούς φορείς του ΠΝ η οποία θα απομειώσει περαιτέρω τη δυνατότητα υποστήριξης των Πολεμικών Πλοίων, 
 
γ. Ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό (YKT, ΥΒ, Χ/ΕΛ, ΚΠΕ) Πολεμικών Πλοίων και Νατυτικών Υπηρεσιών, η αντικατάσταση του οποίου καθίσταται πρακτικά αδύνατη. 
 
δ. Απαίτηση συγχώνευσης πληρωμάτων προκειμένου να επιτευχθούν ικανοποιητικά επίπεδα στελέχωσης κύριων μονάδων κρούσης και Ι.Μ. από εμβολιασμένο προσωπικό, γεγονός που θα προκαλέσει τη μείωση αριθμού μονάδων σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα, 
 
9. Με στόχο την κατά το δυνατόν αποφυγή των προαναφερόμενων δυσμενών συνεπειών, προτείνεται η κλιμακούμενη λήψη διοικητικών μέτρων, ως ακολούθως:  
 
α. Σε πρώτο στάδιο: 
 
(1) Η εντατικοποίηση των ενεργειών ενημέρωσης του προσωπικού για την αναγκαιότητα εμβολιασμού αφενός για λόγους προστασίας της υγείας του και κατ' επέκταση της Δημόσιας Υγείας γενικότερα και αφετέρου για επιχειρησιακούς λόγους (διατήρηση αξιόμαχου των μονάδων του ΠΝ, διατήρηση ενεργού του συστήματος υγείας των ΕΔ), ώστε να καταστεί σαφής η επιτακτική ανάγκη λήψης διοικητικών μέτρων σε αντίθετη περίπτωση. 
 
(2) Η διενέργεια δύο εργαστηριακών τεστ (rapid test) ανά εβδομάδα σε δημόσια ή Ιδιωτικά εργαστήρια αναφοράς, με ευθύνη και έξοδα των στελεχών, κατά το πρότυπο των διαδικασιών που αποφασίστηκαν σε έτερους φορείς του δημόσιου τομέα και σε αντίθετη περίπτωση, ο πειθαρχικός έλεγχος όσων δεν προσκομίζουν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις.  
 
(3) Ο καθορισμός μεταβατικής περιόδου εύλογης χρονικής διάρκειας, προ λήψης δραστικών διοικητικών μέτρων, παρέχοντας χρόνο συμμόρφωσης. 
 
(4) Η εξέταση των περιπτώσεων προσωπικού που δεν δύναται να εμβολιασθεί για δικαιολογημένους ιατρικούς λόγους (εξαιρέσεις εμβολιασμού) κατά αντιστοιχία με τις προβλέψεις άρθρου 2 της σχετικής (β) ΥΑ που αφορά στο προσωπικό των υγειονομικών δομών.  
 
β. Στο δεύτερο στάδιο και μετά την πάροδο μεταβατικής περιόδου από την έναρξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού, εφαρμογή των κάτωθι συμπληρωματικών μέτρων: 
 
(1) Λήψη μέτρων υγειονομικού αποκλεισμού (καραντίνα) εντός Π. Πλοίων μόνο για το μη εμβολιασμένο προσωπικό τους. Πλην περιπτώσεων αποστολών εξωτερικού που θα επιβάλλεται αποκλεισμός στο σύνολο του πληρώματος κατά περίπτωση. 
 
(2) Εξαίρεση από επιλογικές διαδικασίες τοποθέτησης/εκπαίδευσης στο εξωτερικό και σε θέσεις υψηλής ευθύνης, 
 
(3) Πειθαρχικός έλεγχος όσων δεν εμβολιαστούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας. 
 
(4) Απαγόρευση πρόσβασης ανεμβολίαστων στελεχών και των μελών οικογενειών αυτών σε παροχές και ευκολίες διοικητικής μέριμνας (θέρετρα, χώροι εστίασης κλπ). 
 
γ. Σε τρίτο στάδιο και σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απόδοσης των ανωτέρω μέτρων, προτείνεται εφαρμογή των διατάξεων του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (ΣΠΚ) δεδομένου ότι:  
 
(1) Η δικαιοπολιτική διάσταση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και του Πειθαρχικού δικαίου των ΕΔ (εξειδικευμένου και ανεξάρτητου από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα), αποτελούν ασφαλές νομικό πλαίσιο ανώτερης τυπικής ισχύος προς υλοποίηση κρίσιμων συνταγματικών επιταγών έναντι των όποιων εγκύκλιων διαταγών, ΚΥΑ κ.λπ. 
 
(2) Ως προς την στρατιωτική ποινική διάσταση, παρέχεται ένα συγκροτημένο πλέγμα πλειάδας καθορισμένων στρατιωτικών εγκλημάτων (σ.σ.: !!!), όπως: 
 
(α) Η πράξη της πρόσκαιρης λειτουργικής αυτοαχρήστευσης στρατιωτικού διά της ανυπακοής (άρ. 53 ΣΠΚ), όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση o στρατιωτικός προκαλεί την αυτοαχρήστευση της μαχητικής του λειτουργίας, πράξη που ανάγεται στην προσβολή της κρατικής βουλήσεως εν τη γενέσει της. 
 
(β) Η πράξη της πρόκλησης ανικανότητας (αρ. 42 ΣΠΚ) ως αυτοτελής μορφή αξιόποινης συμπεριφοράς. 
 
(γ) Η πράξη της παράβασης και εκβίασης στρατιωτικής εντολής (αρ. 55, 56 ΣΠΚ), όπου ως αυτοτελές στρατιωτικό έγκλημα τιμωρείται ακόμη και η από αμέλεια παράβαση μιας στρατιωτικής εντολής, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. 
 
(δ) Η πράξη της αποφυγής στρατιωτικής υπηρεσίας (αρ. 44 ΣΠΚ) του πειθαρχικού ελέγχου και η κατά συνεκδοχή από το πειθαρχικό συμβούλιο, στάθμιση σε κάθε περίπτωση της αναγκαιότητας επιβολής καταστατικής πειθαρχικής ποινής, όπως:  
 
(α) Η πρόσκαιρη παύση 
(β) Η προσωρινή απόλυση 
(γ) Η απόταξη  
 
δύναται να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα της δρώσας διοίκησης που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα 
 
(4) Περαιτέρω κατά τον προσήκοντα πειθαρχικό έλεγχο, η κατά περίπτωση επιμετρηθείσα πειθαρχική ποινή στους αρνητές εμβολιασμού, δύναται κατά τα προεκτεθέντα να αποτελέσει σημαντικό σωφρονιστικό πλαίσιο στους ιδίους, καθώς και παράγοντα συνετισμού γενικότερα. 
 
10. Ωσαύτως, εκτιμάται ότι τυχόν εφαρμογή του μέτρου αναστολής εργασίας κατά το πρότυπο του σχετικού (α) νόμου: 
 
α. Τείνει προς οιονεί υποβάθμιση των αυστηρά κεχωρισμένων αρμοδιοτήτων της στρατιωτικής ιδιότητας και καθήκοντος, εντάσσοντας στην πράξη αλλά και στην κοινωνική συνείδηση τους στρατιωτικούς στη δημοσιο-υτταλληλική σφαίρα. 
 
β. Δύναται να αποτελέσει εφαλτήριο αποδιοργάνωσης κρίσιμων μονάδων, λόγω της αποστέρησης στελεχών που είναι τοποθετημένοι σε κρίσιμες θέσεις επί ΠΠ-Υ/Β-ΙΜ του ΠΝ 
 
11. Χειριστής θέματος: 
Αντιπλοίαρχος (Μ) Ιωάννης Κακαβελάκης ΠΝ, Τμηματάρχης Β3-ΙΙ, τηλ 210-6551931 
Πλωτάρχης (E) Μαρία Καπόλα ΠΝ - Βοηθός Τμηματάρχη ΓΕΝ/Β3-ΙΙ 
Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ - Υπαρχηγός ΓΕΝ»
 

Στην Κρήτη μας δημιουργήθηκε αποταμιευτικός λογαριασμός πόνου και προσευχής, σε λίγο και στην Ελλάδα.

 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Οι ειδικοί επιστήμονες λένε ότι το σεισμικό προφίλ της Ελλάδος άλλαξε δραματικά με όλες αυτές τις τεκτονικές ανατροπές. Δεν γνωρίζουν όμως , ότι ο προφητικός λόγος πριν χρόνους αναδείκνυε εν δυνάμει μεγάλα σεισμολογικά φαινόμενα σε όλη την ευρύτερη περιοχή μας. Η ανάδειξη αυτή δεν γινόταν για να προκαλέσει φόβο ή ταραχή, αλλά συναίσθηση και μετάνοια, που πάμε και που πατάμε; Το να προκαλείς το ΘΕΙΟ με την διαστροφή προκαλείς και τον πνευματικό νόμο της οργής. 
 
ΠΡΙΝ λίγο 
 
"Διπλή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρήτη, αναστάτωσε και πάλι τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου, εκεί όπου υπάρχουν πολλά κτήρια τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές."  
 
Αυτές οι εικόνες προκαλούν αμέριστη συμπόνοια για τους συνανθρώπους μας και μας δείχνουν τι μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή. 
 
Είναι γεγονός ότι άλλαξε το σεισμικό προφίλ της Ελλάδος και της Λεκάνης της Μεσογείου, φυσικά και όλου του πλανήτη. 
 
Η συχνότητα των καταστροφικών αυτών φαινομένων παγκοσμίως μπορεί να ενταθεί και η πανδημία με τα παρελκόμενα της δύναται να παίζει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο; 
 
ΓΙΑΤΙ " σεισμός" μπορεί να είναι και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση των πάσης λογής φουσκών που ενισχύθηκαν από την πλάνη και την πλεονεξία. 
 
ΓΙΑΤΙ " σεισμός" μπορεί να είναι και η πολεμική σύγκρουση με κάθε λογής φονικά όπλα. 
 
Πριν πάμε στην έμπρακτη μετάνοια είναι βέβαιο ότι πρώτα καταθέτουμε πόνο και προσευχή. 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους ανεξαιρέτως"

φώτο η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ η Δακρυορροούσα η Μυροβλήτισσα στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα Αθηνών.
 
Βοηθήστε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των γνώσεων που έχει ο καθένας πως θα διαχειριστούμε τυχόν δραματικές ελλείψεις που θα παρουσιαστούν.. σε πολλά πράγματα.
 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
στην διατροφή ..στα φάρμακα.. στις μετακινήσεις μας.. στην κηπουρική ..στην ασφάλεια μας, στις επικοινωνίες,,, στην ενέργεια... στην θέρμανση και σε πολλά άλλα. 
 
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΩΦΕΛΙΜΑ. 
ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ 
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.. ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ  
Η ΓΝΩΣΗ και Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ 
(αυτά επισημαίναμε τον Σεπτέμβριο του 2017)  
 
ΣΗΜΕΡΑ τα πράγματα είναι πλέον συγκλονιστικά.  
Στην Μεγ. Βρετανία παίζουν ξύλο για τα καύσιμα κίνησης. 
Στις πέντε θάλασσες του πλανήτη έχει ξεκινήσει ο οικονομικός πρώτα αρμαγγεδώνας και μετά ο πολεμικός μεταξύ των ισχυρών της γης. 
Από τα νερά ξεκινάει το κακό, έτσι και στην Ελλάδα από τα νερά θα πιαστούμε με τους διπλανούς. 
 
Αξέχαστη η φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ "μετά την εμπλοκή της Ελλάδος - τουρκίας η Ελλάδα θα πεινάσει, θα πει το ψωμί- ψωμάκι."  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μέσα σε λίγες μέρες σκάζει το ένα ηφαίστειο μετά το άλλο. Τι γίνεται στην Ελλάδα;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;
Χαβάη: Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα -Σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού.
 
ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ μέρες εξερράγη το ηφαίστειο στα Κανάρια νησιά
βλ.στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/09/blog-post_19.html 
 
Λίγο μετά εξερράγη η ΑΙΤΝΑ 
 
Μέσα σε λίγες μέρες σκάζει το ένα ηφαίστειο μετά το άλλο. Τι γίνεται στην Ελλάδα που έχει ενεργά υποθαλάσσια ηφαίστεια; 
Κολούμπο – Ενεργό Υποθαλάσσιο Ηφαίστειο κοντά στην Σαντορίνη 
 
" Βορειοανατολικά της Σαντορίνης, ανατολικά της Νέας Καμμένης, στα 40 μέτρα βάθος βρίσκεται το Κολούμπο, ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο,που ο κρατήρας του έχει διάμετρο μεγαλύτερη του 1,5 χλμ. και βάθος περίπου 500 μ. Στον πυθμένα του κολοσσιαίου κρατήρα σημειώνονται εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα, όπως η έκλυση χρυσού και αργύρου, αλλά και βαρέων μετάλλων όπως το αντιμόνιο και ο ψευδάργυρος. Παράλληλα, εκλύονται φυσαλίδες θερμοκρασίας 220 βαθμών Κελσίου, οι οποίες περιέχουν κατά 99% διοξείδιο του άνθρακα. Σε κοντινή απόσταση από τον κρατήρα υπάρχουν ακόμα 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια."  
 
 
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 
ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. 
 
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ. 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Wuhan: Πίσω στην αρχή, εκεί όπου ξεκίνησε όλη η απάτη. Θαμμένες αποκαλύψεις. (μια ενδιαφέρουσα αιρετική άποψη)

21 Σεπτεμβρίου 2021 
Δείτε το άρθρο του Jon Rappoport στο GreenMedInfo εδώ: https://tinyl.io/4rbi 
Αρχικά δημοσιεύτηκε στο www.nomorefakenews.com  
----------------------  
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Πρόσφατα επέστρεψα στα αρχικά μου άρθρα για το COVID.  
 
Περιέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο Wuhan, στις αρχές του 2020, όταν κηρύχθηκε για πρώτη φορά η ψευδής πανδημία.  
 
Οι αναγνώστες πρέπει να κατανοήσουν ένα κεντρικό σημείο που διατυπώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: αυτό που αποκαλείται COVID δεν είναι μία ασθένεια. Ως επί το πλείστον, πρόκειται για μια επαναταξινόμηση παλαιότερων παραδοσιακών πνευμονικών παθήσεων - γρίπη, ΧΑΠ, πνευμονία κ.λπ. Έχω εξηγήσει αυτό το σημείο σε πολλά άρθρα.  
 
Το επαναλαμβάνω τώρα, επειδή η επαναταξινόμηση ξεκίνησε στη Wuhan. Και η αιτία της ασθένειας εκεί δεν ήταν και δεν είναι ένας ιός. Κανείς δεν ανακάλυψε έναν νέο ιό. Έχω αναλύσει λεπτομερώς και αυτό το γεγονός σε πολλά άρθρα.  
 
Άρα... τι ΕΙΝΑΙ αυτό που συνέβαινε στη Wuhan, το 2019 και στις αρχές του 2020;  
 
Μια πολύ συνηθισμένη και διαδεδομένη ασθένεια, που ονομάζεται πνευμονία, ξαφνικά επαναδιατυπώθηκε ως το βασικό σύμπτωμα μιας "νέας ασθένειας", του COVID.  
~~~~~~  
 
Ακολουθούν αποσπάσματα από τα πολύ πρώιμα άρθρα μου για το COVID...  
 
-- 25 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2020: Wuhan, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, αποκαλείται "το Σικάγο της Κίνας". Είναι τόσο ένας οικονομικός κολοσσός όσο και ένας κόμβος μεταφορών - σιδηρόδρομοι, δρόμοι, αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τους ταξιδιώτες με άλλες κινεζικές πόλεις.  
 
Αρκετές πηγές αναφέρουν το ετήσιο ΑΕΠ της Wuhan στο ιλιγγιώδες ποσό των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  
 
230 ξένες εταιρείες του Fortune 500 έχουν γραφεία στη Wuhan και δραστηριοποιούνται εκεί. Συνολικά, 80 ξένες χώρες χρηματοδοτούν εταιρείες στην πόλη.  
 
Το κινεζικό νέο έτος βρίσκεται σε εξέλιξη. Διαρκεί από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Κινέζοι ταξιδεύουν. Ταξιδεύουν πολύ μακριά. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια ανθρώπινη μετανάστευση στον πλανήτη. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που μετακινούνται.  
 
Παρέχει μια τέλεια αφορμή για να πούμε ότι ένας νέος ιός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και απαιτεί πρωτοφανή αποκλεισμό 50 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Κίνα.  
 
Στη συνέχεια, υπάρχει αυτό, από το Bloomberg News, 23 Ιανουαρίου 2019: "Όταν ο πρωθυπουργός Li Keqiang κήρυξε "πόλεμο κατά της ρύπανσης" το 2014, μερικές εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Wuhan στην κεντρική Κίνα το πήραν ως σύνθημα".  
 
"Τύπωσαν τα λόγια του Λι σε ένα πανό έξι μέτρων (20 πόδια) και διαμαρτυρήθηκαν έξω από ένα εργοστάσιο αποτέφρωσης που μύριζε άσχημα και φοβόντουσαν ότι προκαλούσε ασθένειες στην κοινότητα. Ενισχυμένοι από την πεποίθηση ότι ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα της ηγεσίας, οι κάτοικοι αντ' αυτού παρενοχλήθηκαν από τοπικούς αστυνομικούς που κατέβασαν το πανό και το ποδοπάτησαν".  
 
"Ανησυχήσαμε και θυμώσαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι προκαλούσε τη δυσοσμία και αρρώσταινε τα παιδιά μας", δήλωσε ο Zhang Xijiao, 44 ετών, ο οποίος κρατήθηκε για μια εβδομάδα επειδή έφτιαξε το πανό. “Αλλά είμαστε σαν τα μυρμήγκια, η τοπική κυβέρνηση μπορεί να μας συνθλίψει όπως θέλει'".  
 
"Η Ren Rui, 40 ετών, εγκατέλειψε το διαμέρισμά της το 2017, αφού ο γιος της εμφάνισε μια πάθηση στους πνεύμονες που απαιτούσε επαναληπτική χειρουργική επέμβαση. Είπε ότι ο καπνός από το εργοστάσιο φυσούσε προς το μέρος της υπό ορισμένες συνθήκες. Προσπάθησε να το νοικιάσει, “αλλά κανείς δεν θέλει να μετακομίσει εδώ. Μερικές φορές η διάθεσή μου εξαρτιόταν από την κατεύθυνση του ανέμου", δήλωσε η Ren. Παρά την οικονομική πίεση από τότε, “δεν μετάνιωσα ποτέ που μετακόμισα'".  
 
Ελαττωματικός αποτεφρωτήρας. Ασθένεια. Ρύπανση. Πνευμονικά προβλήματα.  
 
Ας προχωρήσουμε σε μια άλλη περιγραφή των κινεζικών διαμαρτυριών - στη Wuhan.  
 
CNN, 11 Ιουλίου 2019: "...Τις τελευταίες εβδομάδες [στη Γουχάν] έχουν σημειωθεί μεγάλες διαμαρτυρίες εκεί --από μόνες τους μια σπανιότητα στην Κίνα-- για τα σχέδια ενός νέου εργοστασίου αποτέφρωσης σκουπιδιών".  
 
"Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "δεν θέλουμε να δηλητηριαστούμε, απλά χρειαζόμαστε μια ανάσα φρέσκου αέρα", χιλιάδες [!] άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης επί δύο εβδομάδες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ζητώντας την αναστολή των σχεδίων για την κατασκευή του εργοστασίου".  
 
"Φοβόμαστε ότι το εργοστάσιο είναι πολύ κοντά στην περιοχή κατοικίας", δήλωσε ένας διαδηλωτής στην πόλη των 10 εκατομμυρίων κατοίκων στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι εκπομπές θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να βλάψουν την υγεία των κατοίκων".  
 
"Οι τοπικοί αξιωματούχοι ήταν προφανώς έκπληκτοι από την κλίμακα και το μέγεθος των διαμαρτυριών, οι οποίες ήρθαν μετά από αρκετές παρόμοιες μονάδες παραγωγής αποβλήτων που φέρεται να βρέθηκαν να εκπέμπουν επικίνδυνες εκπομπές. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλα πλήθη να διαδηλώνουν στους δρόμους κοντά στο σημείο όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί το εργοστάσιο και την αστυνομία να συλλαμβάνει πολλούς διαδηλωτές".  
 
"Η κυβέρνηση ανέστειλε έκτοτε την κατασκευή του εργοστασίου, γεγονός που σύμφωνα με τους ντόπιους σταμάτησε τις διαμαρτυρίες, αλλά η ισχυρή αστυνομική παρουσία παραμένει στην πόλη, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη".  
 
"Η δημόσια πίεση υπήρξε η κινητήρια δύναμη της πολιτικής για τη ρύπανση στην Κίνα και δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι θα σταματήσει".  
 
"Το 2016, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Chengdu φορώντας μάσκες προσώπου για να απαιτήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, ενώ άλλες διαδηλώσεις είχαν ως στόχο εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και χημικά εργοστάσια στις επαρχίες Σιτσουάν, Τζιανγκσού και Heilongjiang τα τελευταία χρόνια".  
 
"Η κινεζική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην απειλή διαδηλώσεων όπως αυτές στη Wuhan, με τη σκιά της σφαγής της Tiananmen το 1989 να δεσπόζει. Οι εκκλήσεις για συλλογική δράση είναι από τα πιο λογοκριμένα θέματα στο διαδίκτυο και τα άτομα που οργανώνουν διαμαρτυρίες ή εργάζονται για ομάδες της κοινωνίας των πολιτών μπορεί να αντιμετωπίσουν παρενοχλήσεις και φυλάκιση".  
 
Με άλλα λόγια, οι διαμαρτυρίες κατά της ρύπανσης σε μια κινεζική πόλη μπορούν να εμπνεύσουν διαμαρτυρίες σε άλλες πόλεις. Μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την κινεζική κυβέρνηση. Επιπλέον, είναι γενικά παραδεκτό ότι οι επίσημες και εταιρικές εκθέσεις για τα επίπεδα ρύπανσης είναι πλαστογραφημένες, για να γίνει το "επικίνδυνο" "βελτιωμένο".  
 
Grist[dot]org, 12 Ιουνίου 2012: "Περίπου στις 2 π.μ. τοπική ώρα το πρωί της Δευτέρας, ένα πυκνό νέφος άρχισε να καλύπτει την επαρχία. Μέχρι νωρίς το απόγευμα, έφθασε στο αποκορύφωμά του στην ίδια την πόλη Wuhan, που είναι αποκλεισμένη από την ξηρά... Ο αποδεδειγμένος κίνδυνος είναι για τους πνεύμονες και το αίμα".  
 
Yale Environment 360, 17 Απριλίου 2018: "Ο βρώμικος αέρας δεκάδων ταχέως αναπτυσσόμενων πόλεων σε ολόκληρη την Κίνα περιέχει κοκτέιλ τοξικών ρύπων, πρωτοφανών σε εύρος ρύπων που περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις. Τώρα, νέες έρευνες σε αυτές τις στροβιλιζόμενες δίνες αερίων και μικροσκοπικών σωματιδίων δείχνουν ότι μπορεί να επωάζουν χημικές αντιδράσεις που επιτείνουν τις επιπτώσεις στην υγεία με τρόπους που δεν έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν - επιπτώσεις που οι γιατροί λένε ότι κόβουν πέντε χρόνια από την αναμενόμενη διάρκεια ζωής μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων στη βόρεια Κίνα... Η Κίνα έχει την πιο επικίνδυνη εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο".  
 
"Τρεις άλλες πόλεις που αναφέρονται ως πόλεις που υποφέρουν τακτικά από επικίνδυνα επίπεδα τεσσάρων ή πέντε από τους ρύπους είναι η Jining, επίσης στη Shandong, η Wuhan στην επαρχία Hubei και οι Jiayuguan και Jinchang στην Gansu. Καμία από τις επτά δεν εμφανίζεται στους καταλόγους των δέκα πιο μολυσμένων κινεζικών πόλεων που δημοσιεύθηκαν από τον ΠΟΥ ή το κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος".  
 
"Και οι πέντε κύριοι ρύποι της αιθαλομίχλης - SO2, NOx, όζον, PM10 και PM2.5 - είναι γνωστό ότι συνδέονται μεμονωμένα με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών παθήσεων, καρκίνου του πνεύμονα και άσθματος, καθώς και με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των ποσοστών θανάτου κατά τη διάρκεια της αιθαλομίχλης. Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις για συνεργιστικές επιδράσεις μεταξύ αυτών των διαφορετικών ρύπων που καθιστούν το σύνολο χειρότερο από το άθροισμα των μερών".  
 
Πνευμονοπάθεια, πνευμονία--και δεν χρειάζεται να επικαλεστείτε έναν ιό για να το εξηγήσετε.  
Καταλαβαίνετε τι εννοώ;  
 
Έχουμε ένα σημαντικό στοιχείο εδώ. Η χρήση μιας ιστορίας προκάλυψης του "κορονoϊού" για να συγκαλύψει τεράστιους κινδύνους ρύπανσης και να καταστείλει τις διαμαρτυρίες ενάντια σε αυτή τη ρύπανση, μέσω μαζικών λουκέτων και καραντίνας.  
 
"Όλα αφορούν τον ιό και τίποτα άλλο". Πόσες φορές έχω δει αυτή την ιστορία βιτρίνας να αναπτύσσεται;  
 
Πάρα πολλές φορές για να τις μετρήσω. Όπου στον κόσμο βλέπετε εξαιρετική χημική ρύπανση, εξοντωτική φτώχεια, πόλεμο, πείνα, θανατηφόρα αφυδάτωση, απουσία βασικών συνθηκών υγιεινής, υπερπληθυσμό στις πόλεις, φρικτά μολυσμένα αποθέματα νερού, εξαγορά αγροτικής γης από τους ανθρώπους από τις εταιρείες--θα βρείτε την ιστορία βιτρίνας του ιού να δημοσιοποιείται στον ουρανό ως εξήγηση για τον πόνο, την ασθένεια και τον θάνατο.
~~~~~~  
 
Στις 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, έγραψα: Στην αρχή της ενημέρωσης μου για την "επιδημία της Κίνας", ανέφερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ποιότητα του αέρα στη Wuhan είναι διαχρονικά επικίνδυνη.
 
Μεταξύ άλλων πηγών, αναφέρθηκα σε μια ανασκόπηση του Yale που ανέφερε ότι το μείγμα τοξικών στοιχείων στον αέρα είναι πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. Οι συνεργιστικές επιδράσεις αυτών των επιμέρους τοξινών είναι άγνωστες.  
 
Ανέφερα επίσης τις μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους κατά της ποιότητας του αέρα στη Γουχάν που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι [2019]. Οι διαμαρτυρίες αυτές πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες κινεζικές πόλεις. Η κυβέρνηση προφανώς θορυβήθηκε από την εκκολαπτόμενη εξέγερση.  
 
Αυτές οι διαμαρτυρίες έχουν πλέον εξαφανιστεί. Επειδή οι πόλεις έχουν κλειδωθεί. Όλα αφορούν τον "ιό" ως αιτία της ασθένειας.  
 
Η τρομακτική ποιότητα του αέρα προκαλεί λοιμώξεις των πνευμόνων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας. Η πνευμονία είναι η ασθένεια που αποδίδεται στον κορονοϊό. Πόσο βολικό.
 
Ποιότητα αέρα; Παραμερίζεται.  
 
Αξιολογώντας μελέτες για τους ετήσιους θανάτους από πνευμονία στην Κίνα -που καλύπτουν χρόνια πολύ πριν από την υποτιθέμενη εμφάνιση του νέου ανθρώπινου κορονοϊού- κατέληξα στην εκτίμηση των 300.000 θανάτων ετησίως, σε ολόκληρη τη χώρα.  
Υποθέτοντας ότι αυτός ο ρυθμός θανάτων είναι λίγο πολύ σταθερός, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν τώρα να αποκαλούνται αποβιώσαντες "περιπτώσεις κορονοϊού", χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος ενδιαφέροντος για την πραγματική αιτία της ασθένειάς τους.  
 
Πρόσφατα, βρήκα ένα άρθρο από το cambodiacapital.com, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2020. Κάνει μερικά εκπληκτικά σχόλια για την ποιότητα του αέρα της Wuhan στο χρονικό παράθυρο που κηρύχθηκε η "πανδημία":  
 
"...τρεις παράγοντες: Πρώτον, η αύξηση του στατικού ανέμου στην οριζόντια κατεύθυνση, ο οποίος δεν ευνοεί τη διάχυση και την αραίωση των ατμοσφαιρικών ρύπων. Δεύτερον, η εμφάνιση ενός στρώματος θερμοκρασιακής αναστροφής στην κατακόρυφη κατεύθυνση, το οποίο δυσχεραίνει την ανοδική κίνηση των ρύπων και τους εμποδίζει σε χαμηλά υψόμετρα και κοντά στο έδαφος.  
 
Τρίτον, η αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα. Όλες αυτές οι τρεις συνθήκες είναι διαθέσιμες κατά την περίοδο υψηλής επίπτωσης της πνευμονίας της Wuhan".  
 
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Wuhan, η στιγμή που εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων πνευμονίας στη Wuhan ήταν κατά την περίοδο από τις 19 Ιανουαρίου 2020 έως τις 23 Ιανουαρίου 2020 και ο αέρας της Wuhan κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βρισκόταν στο στάδιο της σοβαρής ρύπανσης. Οι δείκτες είναι όλοι υψηλότεροι από 100. Αυτό σημαίνει ότι η περίοδος εμφάνισης της πνευμονίας της Wuhan συμπίπτει με τη σοβαρή περίοδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αυτός είναι ένας από τους λόγους. Ο δεύτερος υποστηρικτικός λόγος είναι ότι οι περιοχές υψηλής επίπτωσης της πνευμονίας της Wuhan συμπίπτουν με τις περιοχές σοβαρής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παρατηρήσαμε παίρνοντας τυχαία μία ημέρα ως δείγμα και διαπιστώσαμε ότι η περιοχή με το υψηλότερο επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Wuhan ήταν η Huanan Wholesale Seafood Market. Αυτό δείχνει ότι ακόμη και σε "κανονικές καιρικές συνθήκες", η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της αγοράς θαλασσινών ήταν η σχετικά χειρότερη περιοχή στη Wuhan... Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι η Wuhan Huanan Wholesale Seafood Market έχει γίνει περιοχή υψηλής συχνότητας εμφάνισης πνευμονίας της Wuhan...".
~~~~~~  
 
Στις 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, έγραψα: Εδώ είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας και τις καταστροφικές επιπτώσεις της---The Lancet, 19 Νοεμβρίου 2005- CHINA: THE AIR POLLUTION CAPITAL OF THE WORLD, από τον Jonathan Watt:  
 
"Πάνω από 400.000 πρόωροι θάνατοι ετησίως στην Κίνα αποδίδονται στα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης...".  
 
"Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, το Πεκίνο και οι γειτονικές βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας έχουν τα χειρότερα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου στον κόσμο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες βλάβες στους πνεύμονες." [Η λεγόμενη "νόσος των κοροναϊών" είναι η πνευμονία.]  
 
"Σε ένα πρόσφατο σεμινάριο, ο Zhang Lijun, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος, δήλωσε ότι τα επίπεδα ρύπανσης θα μπορούσαν να υπερτετραπλασιαστούν μέσα σε 15 χρόνια, αν η χώρα δεν επιβραδύνει την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και της χρήσης αυτοκινήτων". [15 χρόνια αργότερα, είναι μια "επιδημία κορονοϊού". Πόσο βολικό.]  
 
"Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, που διεξήχθη από την Κινεζική Ακαδημία Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των κατοίκων των πόλεων της Κίνας εκτίθενται σε επιβλαβή επίπεδα ρύπανσης. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε πόλεις όπου ο αέρας φτάνει σε επίπεδα που θεωρούνται "πολύ επικίνδυνα"".  
 
"Η ακαδημία κατηγόρησε την ατμοσφαιρική ρύπανση για 411.000 [ετήσιους] πρόωρους θανάτους--κυρίως από ασθένειες που σχετίζονται με τους πνεύμονες και την καρδιά".  
 
"Είναι ένας συντηρητικός αριθμός. Ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι υψηλότερος", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Wang Jin'nan, επικεφαλής μηχανικός της ακαδημίας. 'Όλοι αυτοί οι αριθμοί υπάρχουν, αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις δεν θέλουν να τους αποκαλύψουμε'. Κληθείς να παραχωρήσουν συνέντευξη στο The Lancet, οι αξιωματούχοι της ακαδημίας αρνήθηκαν, λέγοντας ότι το θέμα είναι 'πολύ ευαίσθητο'".  
 
"Οι πολιτικές επιπτώσεις της επιδεινούμενης ρύπανσης γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Αν και δεν δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τη σχέση μεταξύ ρύπανσης και υγείας, η [κινεζική] κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι αναπνευστικές ασθένειες είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Κίνα...". [Η πνευμονία ονομάζεται η ασθένεια των "κορονοϊών".]  
 
"Τέτοιες ανησυχίες για την υγεία, ιδίως όσον αφορά τον καρκίνο και τις γενετικές ανωμαλίες που πιστεύεται ότι προκαλούνται από τα χημικά εργοστάσια, αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα σε ένα πρόσφατο κύμα διαμαρτυριών. Μεταξύ των πιο πρόσφατων ήταν η διαδήλωση τον περασμένο μήνα από εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν σε ένα προάστιο του Πεκίνου ενάντια στα σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στη γειτονιά τους. Αλλά παρόμοιες εκρήξεις [διαμαρτυρίες] συμβαίνουν σε εθνικό επίπεδο σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση". [Όλες οι διαμαρτυρίες έχουν εξαφανιστεί τώρα το 2020- βασικές πόλεις έχουν αποκλειστεί.]  
 
"Η κατάσταση αυτή δεν είναι μοναδική στο Πεκίνο. Οι συχνοί βρώμικοι γκρίζοι ουρανοί θεωρούνται δεδομένοι στη Σαγκάη, τη Γουχάν, το Τσονγκτσίνγκ, τη Γκουανγκζού, τη Σενζέν και το Χονγκ Κονγκ... Το νερό έχει υποστεί την ίδια μοίρα με τον αέρα. Όλο και πιο πιθανό είναι να αξιοποιηθεί για φράγματα και χωματερές, εκτιμάται ότι τα τρία τέταρτα των ποταμών που διασχίζουν τις κινεζικές πόλεις είναι τόσο μολυσμένα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πόση ή αλιεία".  
 
"Το 2008, είναι πολύ πιθανό αυτή η αυταρχική κυβέρνηση να περιορίσει την κυκλοφορία και να κλείσει εργοστάσια για να εξασφαλίσει γαλάζιο ουρανό για τον μήνα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά αυτό θα είναι μόνο μια προσωρινή λύση. Αν δεν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα σύντομα, το κόστος της ρύπανσης για την υγεία θα πληρώνεται στην Κίνα για τις επόμενες γενιές".  
 
---Μπορώ να σκεφτώ ένα πιο δραστικό μέτρο. Ισχυριστείτε ότι ένας νέος ιός σκοτώνει ανθρώπους, κλείστε τις πόλεις και βάλτε σε καραντίνα 50 εκατομμύρια ανθρώπους, και βάλτε όλες τις ειδήσεις για τη θανατηφόρα ρύπανση που προκαλεί πνευμονία πολύ, πολύ στο παρασκήνιο.  
~~~~~~  
 
Όλα ξεκίνησαν στη Wuhan - η ψεύτικη ανακάλυψη ενός νέου ιού, η προσποίηση μιας νέας αιτίας για την ασθένεια που στην πραγματικότητα προκαλείται από τη θανατηφόρα ρύπανση.  
 
Χωρίς αυτό το κεντρικό ψέμα, ολόκληρη η αφήγηση για την πανδημία θα είχε καταρρεύσει πριν καν ξεκινήσει.  
 
Σε άλλα άρθρα, έχω εξηγήσει την ασθένεια και το θάνατο από "COVID" σε άλλα μέρη του κόσμου--δεν απαιτείται ιός. Αυτό το άρθρο δείχνει την πρώτη εξαπάτηση, την αρχή της τερατώδους απάτης.  
 
Σκεφτείτε πώς χιλιάδες υπάκουοι ψεύτες επιστήμονες και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε πολλές χώρες αγνόησαν εντελώς αυτό που τους κοιτούσε κατάματα στη Wuhan- η θανατηφόρα ρύπανση.
 
Έχω αναλύσει τους ισχυρισμούς ότι οι πρώτοι ασθενείς με COVID στην Κίνα (και σε άλλα μέρη) εμφάνιζαν ασυνήθιστα συμπτώματα και σημεία που δεν υποδήλωναν συνηθισμένη πνευμονία. Η "πνευμονία COVID" ήταν υποτίθεται διαφορετική και μοναδική.  
 
Ασχολήθηκα με δύο γνωστούς ισχυρισμούς: οι ασθενείς του COVID προσέρχονταν στα νοσοκομεία με ακραία δύσπνοια και οι ακτινογραφίες τους αποκάλυπταν ένα περίεργο μοτίβο "γυαλιού εδάφους".  
 
Ακολουθεί αυτό που έγραψα στις 4 Φεβρουαρίου 2021:  
Ακραία δύσπνοια. Υποξία. Αυτό είναι ένα από τα "παράξενα συμπτώματα".  
 
Αλλά το WebMD απαριθμεί μια σειρά από προφανείς αιτίες για την υποξία: κρίση άσθματος, τραύμα (τραυματισμός), ΧΑΠ, εμφύσημα, βρογχίτιδα, παυσίπονα φάρμακα, "και άλλα φάρμακα που συγκρατούν την αναπνοή", καρδιακά προβλήματα, αναιμία, "χαμηλός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο".  
 
Μεταξύ των φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν τη στέρηση οξυγόνου, γνωστή ως υποξία; Από το drugabuse.com: "...τα οπιούχα [οπιοειδή] φάρμακα επιβραδύνουν επίσης την αναπνοή σας... και σε περίπτωση υπερβολικής δόσης, η αναπνοή σας επιβραδύνεται σε ένα σχεδόν ανύπαρκτο και θανατηφόρο επίπεδο".  
 
Το ερευνά κανείς ΑΥΤΟ, στην Κίνα;  
Εγώ το έκανα. Ανακάλυψα (και έγραψα γι' αυτό) ότι η Wuhan τυχαίνει να είναι το κέντρο των οπιοειδών για την παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για το θανατηφόρο ναρκωτικό, τη φεντανύλη (fentanyl), και τα σχεδιασμένα παρακλάδια της.  
 
Το ότι οι Κινέζοι εγκληματίες εξαπολύουν πόλεμο οπιοειδών εναντίον πολλών χωρών από τη Wuhan είναι ΑΛΛΟ ένα γεγονός που καλύπτεται από τον ανόητο ισχυρισμό ότι μια πανδημία που προκλήθηκε από έναν ιό ξεκίνησε από τη Wuhan.  
 
Ας εξετάσουμε τώρα το λεγόμενο φαινόμενο του "γυαλιού εδάφους" (ground glass). Από το MEDPAGE Today: "Ο όρος [ground glass] αναφέρεται στο θολό, λευκό-χρωματισμένο μοτίβο που παρατηρείται στις αξονικές τομογραφίες των πνευμόνων, ενδεικτικό της αυξημένης πυκνότητας".  
 
"Οι ακτινολόγοι θώρακος τον υιοθέτησαν [τον όρο] τη δεκαετία του 1980, με πρώτη εμφάνιση στο Γλωσσάριο Όρων για τη Θωρακική Ακτινολογία της Εταιρείας Fleischner το 1984".  
 
"Βλέπουμε [τις θολερότητες γυαλιού εδάφους] τόσο συχνά στην απεικόνιση του θώρακα", δήλωσε ο Guo ["Henry Guo, MD, PhD, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας"] στο MedPage Today.
 
"Έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, ποσότητες και θέσεις και μπορούν να υποδηλώνουν πολλές διαφορετικές υποκείμενες παθολογίες - συμπεριλαμβανομένων άλλων ιογενών λοιμώξεων, χρόνιων πνευμονοπαθειών, ίνωσης, άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων και καρκίνων".  
 
Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή ιδιαίτερα παράξενο στο φαινόμενο του γυαλιού εδάφους.  
 
Αλλά περιμένετε. Υπάρχουν κι άλλα. "Ο Adam Bernheim, MD, του συστήματος Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, συνέγραψε μία από τις πρώτες εργασίες σχετικά με τα ευρήματα της αξονικής τομογραφίας θώρακος στο COVID-19. Αυτός και οι συνάδελφοί του μελέτησαν εικόνες που είχαν ληφθεί από 121 ασθενείς σε τέσσερα κέντρα στην Κίνα κυρίως στα τέλη Ιανουαρίου [2020]".  
 
"Υπάρχουν πολλές ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν θολερότητα γυαλιού εδάφους, αλλά στο COVID-19, υπάρχει μια ευδιάκριτη κατανομή, μια προτίμηση σε ορισμένα μέρη του πνεύμονα", κυρίως στους κάτω λοβούς και στην περιφέρεια, και εμφανίζεται πολυεστιακά και αμφίπλευρα, δήλωσε ο Bernheim".  
 
"Οι θολερότητες που σχετίζονται με το COVID έχουν επίσης ένα πολύ στρογγυλό σχήμα, το οποίο είναι 'πραγματικά ασυνήθιστο σε σύγκριση με άλλες θολερότητες γυαλιού', είπε."  
 
Aχα!! Έτσι, ίσως οι ασθενείς με COVID εμφανίζουν ΕΝΑ διαφορετικό ακραίο μοτίβο γυαλιού εδάφους.  
 
Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά προβλήματα με αυτόν τον ισχυρισμό:  
Πρώτα απ' όλα, πώς ορίζουμε έναν "ασθενή με COVID";  
 
Μέσω ενός τεστ PCR για έναν ιό που δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ότι υπάρχει. Επομένως, δεν υπάρχει ξεχωριστή ομάδα που να χαρακτηρίζεται σωστά ως "COVID".  
 
Το δεύτερο πρόβλημα με τη δήλωση του γιατρού στο άρθρο του MEDPAGE;;;  
 
Όλοι οι ασθενείς προέρχονταν από την Κίνα και διαγνώστηκαν πολύ νωρίς, στην αρχή της "επιδημίας". Πώς διαγνώστηκαν;;;  
 
--- "Μαντέψτε τι; Έχουμε 40 ασθενείς με ασυνήθιστες αξονικές τομογραφίες πνευμόνων. Θα τους αποκαλέσουμε μια μοναδική ομάδα "πανδημικών θυμάτων ενός νέου ιού". Γιατί; Επειδή έχουν ασυνήθιστες αξονικές τομογραφίες πνευμόνων". Αυτό ονομάζεται εσφαλμένος κυκλικός συλλογισμός. Είναι ένα κεφάλαιο σε ένα μάθημα που ονομάζεται λογική, το οποίο διδασκόταν κάποτε στα σχολεία, πριν το "έχω σκανδαλιστεί" και το "θέλω να ακυρώσω τα πάντα" γίνουν σημαντικά μαθήματα στο δρόμο για ένα διδακτορικό στο Grunge.  
 
Το άλλο πρόβλημα έχει να κάνει με τη θανατηφόρα ρύπανση, και τι μοτίβα ακτίνων Χ των πνευμόνων μπορεί να προκαλέσει. Στην Κίνα, για παράδειγμα, πάνω από μεγάλες πόλεις όπως το Wuhan, υπάρχει ένα μοναδικό μείγμα πρώιμων βιομηχανικών και σύγχρονων βιομηχανικών ρύπων - που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.  
 
Οι συνεργιστικές επιδράσεις αυτών των μεμονωμένων τοξικών ενώσεων δεν έχουν ποτέ μελετηθεί. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό ότι τα ακραία μοτίβα γυαλιού εδάφους στις ακτίνες Χ είναι το αποτέλεσμα αυτού του νέου και διαφορετικού μείγματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης.  
 
Αυτό που αναφέρω, σχετικά με τα "παράξενα συμπτώματα", πρέπει να γίνει κατανοητό πριν προβούμε σε βαρύγδουπους ισχυρισμούς ότι ένας νέος ιός, ή κάποια άλλη εσωτερική αιτία, είναι υπεύθυνη για το "γυαλί εδάφους σε ασθενείς με COVID" ή για τα "χαμηλά επίπεδα οξυγόνου".  
 
Πίσω στις αρχές του 2020, μια ιστορία για έναν ιό εκτοξεύτηκε σαν πύραυλος, από το Wuhan. Εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ελίτ που ήθελαν να ελέγξουν τους πληθυσμούς και να τους οδηγήσουν σε έναν «Γενναίο Νέο Κόσμο» (Νέα Τάξη Πραγμάτων). Επίσης, επέτρεψε στο κινεζικό καθεστώς να σταματήσει όλες τις διαμαρτυρίες των πολιτών ενάντια στη θανατηφόρα ατμοσφαιρική ρύπανση (μέσω λουκέτων) και να συγκαλύψει το γεγονός ότι η Wuhan ήταν το παγκόσμιο κέντρο διακίνησης οπιοειδών.
 
Όλη η ιστορία με την πανδημία ήταν ένα ψέμα. Όποιος είχε μάτια να δει ήξερε ότι η θανατηφόρα ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλούσε τις πνευμονίες που ξαφνικά μετονομάστηκαν σε "COVID".  
 
Όλη η ιστορία της πανδημίας εξακολουθεί να είναι ένα ψέμα.  
~~~~~~  
 
Δικτυογραφία:  
Wuhan: Back to the Beginning, Where the Whole Fraud Started; Buried  

ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Ο Έλληνας είναι από την φύση του έντιμος άνθρωπος και διακατέχεται από Πνευματική Ανωτερότητα. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και ο τρόπος της σκέψης και της πράξης του στηρίζεται στην εντιμότητά του. Ενεργεί στο φως του ήλιου με διαφάνεια και δεν συμμετέχει σε ύποπτες συναλλαγές.
 
    Οι Έλληνες έχουν ανεπτυγμένη και σωστή Κριτική, δηλαδή την διανοητική λειτουργία που εντοπίζει και επισημαίνει τις λανθασμένες πράξεις. Αυτή είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εξετάζει το βάθος (υποδομή) γεγονότων, ενεργειών και να διαμορφώνει ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα.  
 
    Στην σημερινή εποχή κρίσης Αξιών και απουσίας Ιδανικών, η τιμιότητα θεωρείται είδος «εν ανεπαρκεία», γιατί προϋποθέτει ψυχική γενναιότητα και βαθιά καλλιέργεια. Ο έντιμος Ελληνας πρέπει να επιβεβαιώνει την Αξία της Τιμιότητας, βάζοντας το λιθαράκι του στην διεύρυνση αυτής της Αρετής, σε μια εποχή ανεντιμότητας που ταυτίζεται με την Άγνοια και την Ανοησία.  
 
    Ανά τους αιώνες και κάτω από επιρροές συνύπαρξης με άλλους λαούς, ελάχιστα επηρεάστηκε το πνευματικό υπόβαθρο των Ελλήνων. Όταν απελευθερώνονταν, επανέρχονταν στις Φυλετικές Αξίες τους, οι οποίες παρέμεναν στο DNA τους.  
 
    Προνομιούχοι κάτοχοι αυτών των Αξιών είναι οι αληθινοί Έλληνες με την στάση ζωής τους κι όχι όσοι καπηλεύονται τον τίτλο και το όνομα, όπως πολλοί Ελληνόφωνοι κάτοικοι της σημερινής Ελλάδας. Για αυτά τα προτερήματά τους φθονούν ακόμα και όσοι λαοί εκπολιτίστηκαν από το Ελληνικό Πνεύμα.  
 
    Εξαιρούνται όμως οι Ανθέλληνες Πολιτικοί, για τους οποίους η τιμιότητα δεν συμπίπτει με την διεφθαρμένη τους άσκηση της Εξουσίας. Ευτυχώς η πλειοψηφία του λαού δεν ακολουθεί το παράδειγμά τους παραμένοντας έντιμος και της προσθέτει αξία όταν τους απορρίπτει και τους τιμωρεί με την ψήφο του.
 
    Κι αν αυτά τα προτερήματα του Έλληνα ήταν αυτονόητα στην προ Μνημονίων εποχή, τι αξία έχουν τώρα, που οι επίορκοι πολιτικοί τον υποχρεώνουν να υποκύπτει στις παρανομίες τους; Πώς δέχεται ο έντιμος και περήφανος λαός να τον ταπεινώνουν για τα προσωπικά τους οφέλη; Εδώ σε θέλω έντιμε Έλληνα να καθαρίσεις την κόπρο και να αναλάβεις το ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ.

Αν προσέχαμε τα παιδιά, όπως τα σκυλιά, θα ήμασταν πολύ καλύτερα

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
 
Η σκηνή στο Κιλκίς, έξω από τράπεζα, σφίγγοντας υπομονετικά τα δόντια, τους «τραπεζίτες» μου, και περιμένοντας την σειρά μου. Δίπλα μου δύο «λαδικά», ηλικιωμένες, πάνω από τα 70, παντελονοφορούσες, με ξεχειλισμένα και κρεμασμένα τα «στεατοπυγικά» τους, κρατώντας στο χέρι τους ένα λουρί που καταλήγει σε σκυλί. Άθελα ακούω. «Τι είναι το δικό σου, αγοράκι ή κοριτσάκι; Τι όμορφο! τι χαριτωμένο! Πώς το βάφτισες;». (Δεν θυμάμαι τα …βαφτιστικά τους). Αν δεν τις έβλεπα, θα νόμιζα ότι μιλούν για τα εγγονάκια τους. Δίπλα μου μια νεαρή γυναίκα με το όντως χαριτωμένο παιδάκι της. Τα «λαδικά» σημασία. Μπερδευόταν στα ποδάρια τους το μικρό παιδί και αυτές το μάτι τους, με λαγνεία και θαυμασμό, στα τετράποδα ζώα. Και δώσ’ του οι αγκαλιές και τα χαϊδέματα και τα φιλιά και οι φιλοφρονήσεις για τα αξιολάτρευτα «αγοράκια» και «κοριτσάκια» τους. Έφυγα, γιατί άρχισαν «να καπνίζουν τα μάτια μου» από οργή.
 
Η παρακμή μας είναι βαθιά και ίσως αθεράπευτη. Σκέφτομαι ότι, αν την ίδια προσοχή και αγάπη δείχναμε για τα παιδιά μας (και τα εγγόνια), παρά για τα σκυλιά μας και λοιπά ζώα συντροφιάς, όπως τα ονομάζουν, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση. Εξάλλου οι νόμοι κοστολογούν ακριβότερη την ζωή των σκυλιών από των ανθρώπων. (Αν τα σκυλιά καταλάβαιναν την «αξία» τους, θα κυβερνούσαν την Ελλάδα).
 
Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε τις ανεπίτρεπτες αντιμαχίες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Νέοι αγριεμένοι «αλληλοσκοτώνονται». Οι αριστερόμυαλοι, βυθισμένοι στην επιπολαιότητά τους, αναζητούν ταγματασφαλίτες. Οι «αλλόμυαλοι», όντες εξουσία, με την ίδια ρηχότητα, καλούν εισαγγελείς. (Κάποτε παραιτούνταν για λόγους ευθιξίας οι υπουργοί, όταν συνέβαινε κάτι ντροπιαστικό στο πεδίο ευθύνης τους. Ευθιξία; τι είναι αυτό; τρώγεται;).  
 
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ερμηνεύσει τα αίτια. Τι είναι αυτό που οδηγεί τους νέους να φέρονται βίαια, χωρίς αγκυλώσεις εσωτερικές, ανενδοίαστα πριν, δίχως τύψεις μετά, όπως βλέπουμε να συμβαίνει και μες στα σχολεία πια;  
 
Κι ένα ακόμη ερώτημα, εις επίρρωσιν των προηγουμένων. Πού εντοπίζεται το λάθος ή καλύτερα το έγκλημα: στην ανατροφή των παιδιών, στην οικογένεια ή στην παρεχόμενη στο σχολείο εκπαίδευση; Για την πολιτεία δεν ομιλώ. Τους πολιτικούς, ως γνωστόν, πλην των τιμητικών εξαιρέσεων, δεν τους ενδιαφέρουν οι επόμενες γενεές, αλλά οι επόμενες εκλογές.  
 
«Τις πταίει», λοιπόν, και έγιναν οι πολιτείες μας λημέρια της βίας και καταντήσαμε «των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι» για να θυμηθούμε και τον Παλαμά.  
 
Πρώτον: «Πάρε τις λέξεις μου και δώσ’ μου το χέρι σου», γράφει χαριτωμένα ο ποιητικός λόγος. «Οι νέοι κάνουν διάλογο, επικοινωνούν, αλλά με λόγια του αέρα. Τους δώσαμε τον λόγο, χωρίς να τους δώσουμε τις λέξεις», έλεγε σοφός καθηγητής. Όταν δεν συνομιλείς, δεν συν-ζητάς, τότε αναλαμβάνουν τα χέρια ή οι ύβρεις να λύσουν τις διαφορές. Καταφεύγουν οι νέοι- και όχι μόνο- σε πράξεις βίας, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο με τον διάλογο.  
 
Υπάρχουν πολλές αιτίες που ωθούν την καταφυγή στην βία. Και οι σοβαρότερες είναι η οικογενειακή και σχολική ανατροφή και εκπαίδευση. Στα σπίτια κυριαρχεί το «πρέπει» και όχι το «πρέπον». Το «πρέπει» είναι απρόσωπο ρήμα, το «πρέπον» είναι μετοχή, συμμετοχή, συζήτηση και παράδειγμα. Στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, εφαρμόζουν την προτροπή «όποιος είναι έξυπνος κάνει τον χαζό». Τόλμα να κάνεις αυστηρή παρατήρηση σε μαθητή του Λυκείου γιατί, για παράδειγμα, βρίζει ασυστόλως; Ίσως κινδυνεύσεις να χάσεις την εργασία σου… Οι λέξεις πειθαρχία, σεβασμός, τιμωρία, είναι προγραμμένες από το σχολικό λεξιλόγιο και τα βιβλία. Μόνο κάτι τσιρίδες ακούμε για αντιρατσισμό, διαφορετικότητα, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αξιολόγηση και δικαιώματα των παιδιών.  
 
Δεύτερον: Η καταστρεπτική επίδραση της εικόνας, της τηλεόρασης, του διαδικτύου, οι μάστιγες της εποχής μας. Γι’ αυτήν την επιβλαβή έκθεση ευθύνονται κυρίως οι γονείς, που πολλές φορές κληροδοτούν την προσωπική τους εξάρτηση και στα παιδιά. Η τωρινή τηλεόραση-μείγμα λάσπης, σπέρματος και αίματος- κονιορτοποιεί προσωπικότητες και εξαθλιώνει ψυχικά μικρούς και μεγάλους.  
 
Τρίτον: Τα παιδιά δεν παίζουν σαν παιδιά-στα διαλείμματα «παίζουν ξύλο»- κι αυτό «ανεπαισθήτως» τα εξοργίζει. Παραπέμπω όμως σ’ ένα θαυμάσιο κείμενο του αείμνηστου δασκάλου μας, Σαράντου Καργάκου, σε άρθρο του, στις 24-1-2014, στην έγκριτη εφ. «ΕΣΤΙΑ». «Ο φιλόσοφος Αναξαγόρας, ο δάσκαλος του Περικλή, ο καλούμενος από τους συγχρόνους του "Νους", διότι έθετε τον νουν άξονα των πάντων, διωγμένος από την Αθήνα, κατέφυγε στη Λάμψακο, αποικία των Φωκαέων στον Ελλήσποντο. Οι "εν τέλει" της πόλεως, δηλαδή οι άρχοντες της Λαμψάκου, το θεώρησαν μεγάλη τιμή που ένας τέτοιος σοφός πήρε την απόφαση να περάσει τα στερνά του βίου του στη δική τους γη. Κι έκαναν το παν για να τον ευχαριστήσουν. Τον ερώτησαν κάποτε, ποια θα ήταν η πιο μεγάλη -ίσως η τελευταία του- επιθυμία, που θα ήθελε να ικανοποιήσουν. Και ο φιλόσοφος τους αποκρίθηκε: "Τους παίδας εν ω αν αποθάνω μηνί κατ' έτος παίζειν συγχωρείν" (= Ν' αφήνετε τα παιδιά να παίζουν κάθε χρόνο το μήνα που θα πεθάνω). Οι Λαμψακινοί τήρησαν την υπόσχεσή τους επί αιώνες. Όπως διαβάζουμε σε κείμενο του 3ου μ.Χ., δηλαδή σε κείμενο που γράφτηκε 600 και πλέον χρόνια μετά το θάνατο του Αναξαγόρα, "εφυλάττετο το έθος και νυν". Διότι είχαν κατανοήσει πως, όταν το παιδί δεν παίξει, δεν "παιδιαρίσει", θα αρχίσει να παιδιαρίζει, όταν θα πρέπει ν' αρχίσει το ωρίμασμά του». Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο…  
 
Τέταρτον: Η περιρρέουσα ατιμωρησία. Βρέθηκαν σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης, καδρόνια, μολότωφ, μαχαίρια και αεροβόλα πιστόλια. Έγιναν συλλήψεις. Τι θα συμβεί; Θα προσφύγουν στα καταστρεπτικά ελαφρυντικά. «Είναι έφηβοι, βράζει το αίμα τους, θα διαρρηγνύουν οι γονείς τα ιμάτιά τους για το πόσο καλά παιδιά είναι, φωτοστεφανωμένα, παρασύρθηκαν, κακές παρέες, είναι «ημιπιτσιρικάδες», όπως θα έλεγε και ο Βούτσης πατήρ, για τον 35χρονο υιό του, θα πέσουν και τα σχετικά τηλέφωνα από επωνύμους, κρατικούς και παρακρατικούς, παράγοντες και θα την γλιτώσουν με τις πάρα πολύ αυστηρές «ποινές» του τύπου, «να μην ξαναγίνει αυτό», «θα φωνάξω την μαμά σου», όπως συνηθίζουμε και στο Δημοτικό.  
 
Τι μπορεί να γίνει; Τίποτε, όσο κυβερνούν πορφυρογέννητοι, ανίδεοι από τα προβλήματα του λαού, επαγγελματίες κομματάνθρωποι. Αγοράζουμε όπλα κατά της Τουρκιάς. Καλώς. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι χέρια θα κρατούν αυτά τα όπλα. Το ’21, πολεμούσαμε με τζουγκράνες, σαπιοκάραβα, μπουρλότα και τρέλα κολοκοτρωναίικη. Το ‘12-’13 με τον «παλαβό», ήρωα των ηρώων, Ιωάννη Βελισσαρίου. Το ’40, με το χαμόγελο στα χείλη και τα γαγγραινιασμένα πόδια. Και νικούσαμε, ταπεινώναμε αυτοκρατορίες και δήθεν ανίκητους αντιπάλους. Δεν μεγαλουργούν τα όπλα, μεγαλουργούν οι καρδιές…  
 
Δημήτρης Νατσιός 
δάσκαλος-Κιλκίς