17 Σεπτεμβρίου 2021

Εκδήλωση του Π. Συλλόγου ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ για τα 200 χρόνια Παλιγγενεσίας μας

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Την Κυριακή (5-9-2021) σ ένα κοσμοπολίτικο χωριό της Ρόδου την Παστίδα, έλαβε χώρα μια καταπληκτική εκδήλωση από τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο "ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ" και θεωρούμε χρέος μας όχι μόνο να αναφέρουμε το γεγονός, αλλά και να συγχαρούμε δημόσια και να χειροκροτήσουμε αυτόν τον Σύλλογο, τον επίσης δραστήριο πρόεδρο του και χοροδιδάσκαλο Ιωσήφ Σιαλούπ, τον "συνάδελφο" ποιητή και ηθοποιό Γιώργο Πάττα για την υποκριτική του δυνατότητα στο θέατρο, αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου ΚΑΜΑΡΙ (που όντως είναι Καμάρι της Ρόδου), για την τέλεια μουσικοχορευτική εμφάνισή τους αλλά και την θεατρική παρουσία τους με τις υπέροχες Μωραίτικες και Ρουμελιώτικες στολές που έφτιαξαν οι ίδιοι, και τις κροτώδεις κουμπουριές στον αέρα. 
 
Η εκδήλωση είχε κεντρικό της θέμα την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 από τους οπλαρχηγούς και καπετανέους του Μοριά, και την ύψωση του λαβάρου από τον μητροπ. Παλαιών Πατρών Γερμανό. 
 
Το όλο θεατρικό δρώμενο, άψογον!!! Οι δε χοροί, τέλειοι(!), δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από τους αυθεντικούς χορούς της Ρούμελης και του Μοριά, ούτε από τους εκεί αντίστοιχους Πολιτιστικούς Συλλόγους. 
 
Έτσι το ΚΑΜΑΡΙ είναι το 1ο Συλλογικό Όργανο της Ρόδου που τιμλα τον ηρωικό ξεσηκωμό του '21. Ανάλογες δύο εκδηλώσεις έχει πραγματοππιήσει τον Μάρτιο και Μάιο το Πολιτισμικό Μέλαθρο Ρόδου και μία 3η θα κάνει τον προσεχή Οκτώβριο. 
 
Έτσι, ακόμα κι εδώ στην εσχατιά του Αιγαίου, στο κοσμοπολίτικο νησί του Απόλλωνος, η καρδιά των κατοίκων χτυπά σε Ελληνικούς Πατριωτικούς ρυθμούς και οι αρχές και εξουσίες (τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής Διοίκησης) πρέπει να αγκαλιάζουν, να προωθούν και να προβάλλουν παντιοτρόπως τέτοιες εκδηλώσεις!! 
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ!!
 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
Ρόδος 15-9-2021Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.