Σελίδες

31 Ιουλίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Πετυχημένα ήταν τα συλλαλητήρια με χιλιάδες λαό που βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, για τον παραλογισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτόν που επιβάλλει πέρα από κάθε λογική και ανύπαρκτη ανθρωπιά ο «εκπρόσωπος» του λαού παρανοϊκός Κούλης. Αυτό το ανθελληνικό υποχείριο του Μεγάλου Αδελφού, που αποδεικνύει αναιδώς το απύθμενο μίσος του για την Ελλάδα. «Αγνωσται αι βουλαί του ζαβού»
 
    Πετυχημένα ήταν τα συνθήματα του αγανακτισμένου λαού, για τον βίο αβίωτο, που τους έκαναν οι διεθνείς εξουσιαστές. Τα «συνέλαβαν» όμως οι επαγγελματίες ψεύτες πολιτικάντηδες, που στους φανατισμένους υπηκόους τους χρωστάνε την καλοπέρασή τους; ΄Η «στου κουφού την πόρτα…»  
 
    Πετυχημένα τα μηνύματα εκτόνωσης των πολιτών, παρόλο που οι επιθέσεις με νερό και καπνογόνα από τον Στρατό Κατοχής, (κακώς τα λένε ΜΑΤ) τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή… αυτό που πετυχαίνουν πάντα οι αντιλαϊκές Κυβερνήσεις με την εμφάνιση των δικών τους «παιδιών», να προκαλούν τους οπλισμένους αντιπάλους τους… Ω! ποία κυνική υποκρισία!  
 
    Πετυχημένη θεατρική παρωδία στημένη από «ειδικούς» επιστήμονες του παρακράτους για διάλυση των διαδηλώσεων και για εκφοβισμό του οργισμένου λαού. Μόνος ανταγωνιστής τους ίσως, οι «διεθνείς» Μ.Κ.Ο. του «φιλάνθρωπου» μπάρμπα-Σόρος. Μόνο αυτές στήνουν τέτοιο παραπλανητικό σκηνικό και φυσικά προς όφελός τους. Κατά το Συμπόσιο του Πλάτωνος: Ο όμοιος τον όμοιο πλησιάζει… «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».  
 
    Όμως αποδείχτηκε, πως το μόνο όφελος των διαδηλώσεων είναι η προσωρινή εκτόνωση του λαού. Δυστυχώς κρατάει χρόνια η Ελπίδα για ανατροπή της Κυβέρνησης, αφού καμία δεν έπεσε από λαϊκή διαδήλωση. Επομένως τι νόημα θα είχε η συνέχειά τους, αφού οι ανθέλληνες πολιτικοί ποτέ δεν έδειξαν -τυπικά έστω - πως διακατέχονται από το Ελληνικό Φιλότιμο;  
 
    Φως φανάρι πως και η λέξη Πατριωτισμός ανύπαρκτη ή χωρίς νόημα στο λεξιλόγιό τους. Τι είναι γι’ αυτούς η Πατρίδα; Ένας όμορφος τόπος, που τους χαρίστηκε, για να ικανοποιούν τις κούφιες φιλοδοξίες τους; Η Ελλάδα ανήκει στα νεοταξικά αρπακτικά χωρίς ημερομηνία λήξης; Είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ;

Πυθίες

Γράφει ο Θεόφιλος Πουταχίδης, Καθηγητής Σχολής Υγείας του ΑΠΘ 
 
Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τις δημόσιες τοποθετήσεις των υπέρμαχων του μαζικού ή ακόμα και του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και διαπιστώνω ότι τις περισσότερες φορές παραβιάζουν τα όρια του δημοκρατικού ήθους. Είτε χονδροειδώς και άμεσα, είτε με ρητορικά σχήματα ειρωνείας και σοφιστείες, ο καταγγελτικός λόγος έναντι αυτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν είναι οξύτατος.
 
Σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις προσωπικά δεν ενοχλούμαι από τις αντιλογίες και την έντονη ανταλλαγή επιχειρημάτων. Αντιθέτως, τις επικροτώ ως ένδειξη ζωντάνιας σε μια δημοκρατία. Αυτή, όμως, δεν είναι τέτοια περίπτωση. Αντιδρώ, λοιπόν, επειδή οι τοποθετήσεις αυτές: 
  • Προβάλλονται μονομερώς και σχεδόν αποκλειστικά από τα μέσα ενημέρωσης.
  • Αποτελούν το ιδεολογικό υπόβαθρο της επίσημης έναρξης μιας νομοθετικής μεθόδευσης που στοχεύει στον καταναγκαστικό εμβολιασμό πολιτών μέσω ισχυρών εκβιαστικών διλημμάτων.  
  • Εμφορούνται από εξουσιαστικό φρόνημα, αλαζονεία, προπέτεια, υποκριτικό ηθικισμό και απολυτότητα
  • Επιχειρούν να μονοπωλήσουν τις έννοιες της κοινωνικής ευθύνης, της αγάπης προς τον πλησίον, της επιστημοσύνης και του ορθολογισμού κατηγορώντας παράλληλα τους αντιφρονούντες ως κοινωνικά ανάλγητους, εγωπαθείς, μισερούς, αμαρτωλούς, ανήθικους, σκοταδιστές και παράλογους έως και διανοητικά καθυστερημένους.
  • Χρησιμοποιούν τις έννοιες του επικίνδυνου εξωτερικού εχθρού (στην περίπτωση μας ο ιός) και των εσωτερικών πρακτόρων και συνεργατών του και εχθρών του λαού (στην περίπτωσή μας οι ανεμβολίαστοι), οι οποίες αποτελούν τους τίτλους των δύο πρώτων κεφαλαίων στο εγχειρίδιο οδηγιών για την εγκαθίδρυση της κάθε μορφής ολοκληρωτικών καθεστώτων. 
Μετά από αυτά, λοιπόν, και με την εσωτερική ησυχία της αγάπης και του σεβασμού στο πρόσωπο του κάθε υπέρμαχου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επιτρέψτε μου τώρα να ανασκευάσω ολοκληρωτικά τα σαθρά επιχειρήματά του.  
 
Ο κάθε –μα ο κάθε!– συλλογισμός και επιχειρηματολογία υπέρ του μαζικού ή υποχρεωτικού εμβολιασμού (όπως κι αν διατυπώνεται, συγκροτείται και ολοκληρώνεται) αναφύεται από μία συγκεκριμένη παραδοχή. Η κάθε τοποθέτηση, όσα ρητορικά σχήματα, όσα παχιά λόγια, όσες ειρωνείες, όσο πάθος, όσο συναισθηματισμό, όσο χιούμορ, όση πειθώ κι αν μετέρχεται, έχει ένα ζωτικό θεμέλιο. Άνευ αυτού σβήνει∙ είναι άκυρη, στρεβλή, αστήρικτη, ψεύτικη κι επικίνδυνη.  
 
Ποια είναι η παραδοχή, ποιο το θεμέλιο; Μα φυσικά το ότι τα εμβόλια κατά του συγκεκριμένου ιού αντιπροσωπεύουν την απόλυτα ή έστω την επαρκώς ικανοποιητική λύση στο πρόβλημά μας.  
 
Αν αυτό το αξίωμα δεν ισχύει ό,τι έχει ειπωθεί και προτρέπει ή εξαναγκάζει τον κάθε πολίτη σε εμβολιασμό αντιστρέφεται πλήρως. Για παράδειγμα, εάν ο πολίτης πιστεύει ότι το εμβόλιο μπορεί να θέσει την υγεία του σε κίνδυνο, τότε το εύλογο είναι να μην το κάνει και το παράλογο να το κάνει. Επίσης, επειδή αγαπά τον πλησίον του «ως σεαυτόν», θα ευχόταν και ο πλησίον του να μην το κάνει, για να μην βλαφτεί.  
 
Επομένως, το ποιος είναι ανεύθυνος, παράλογος, σκοταδιστής, εγωιστής, ψεκασμένος, αμαρτωλός, ανεγκέφαλος (και άλλα τέτοια ανοίκεια και φαιδρά που διατυπώνονται στην περίπτωση που εξετάζουμε) εξαρτάται αποκλειστικά και μονοσήμαντα από ένα και μόνο πράγμα: την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των συγκεκριμένων εμβολίων.  
 
Εάν κάποιος ακολουθεί τη γενίκευση: Τα εμβόλια γενικώς είναι ευεργετικά για την ανθρωπότητα, άρα και τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι δώρο Θεού για τον κόσμο, βρίσκεται σε οικτρή πλάνη. Δεν είναι όλοι οι παθογόνοι ιοί ίδιοι. Στην βιολογική-ιατρική έρευνα εργαζόμαστε βουτηγμένοι στην περιπλοκότητα και τις λεπτομέρειες των χιλιάδων παραμέτρων που επηρεάζουν κάθε διαφορετικό παθογόνο αίτιο και κάθε διαφορετική παθολογία, με την επίγνωση και την ταπεινόφρονα παραδοχή της άγνοιας εκατομμυρίων ακόμα τέτοιων παραμέτρων, τις οποίες δεν γνωρίζουμε ακόμα.  
 
Είναι εγγενώς παράλογο να εξισώνει κανείς γενικεύοντας την παγιωμένη επιστημονική αλήθεια με την επίπονη και χρονοβόρα αναζήτησή της στη διαδικασία της επιστημονικής έρευνας αιχμής.  
 
Επίσης, η πρόταση που –δυστυχώς– διατυπώνεται και από ανθρώπους με επιστημονικούς τίτλους, ότι η ασφάλεια των εμβολίων κατά του συγκεκριμένου ιού έχει ήδη αποδειχτεί από τη μέχρι τώρα χρήση τους, είναι ανεπίτρεπτη όχι μόνο επιστημονικά, αλλά και στο επίπεδο της κοινής λογικής. Δεν ξέρω αν ανακάλυψαν την χρονομηχανή και δεν μας το λένε…  
 
Πάντως, με την πρόταση αυτή ουσιαστικά απορρίπτουν ως υπερβολικά και λανθασμένα τα χρονικά όρια ελέγχου των δοκιμών ασφάλειας των εμβολίων, όπως έχουν καθιερωθεί και ισχύουν μέχρι σήμερα παγκοσμίως. Δεν γνωρίζω αν ταυτόχρονα προτείνουν ότι τα συντομευμένα χρονικά όρια των δοκιμών ασφάλειας που αποδέχονται αυθαίρετα οι ίδιοι για την περίπτωση των εμβολίων του κορονοϊού θα πρέπει να ισχύσουν για κάθε είδους εμβόλιο που θα αναπτυχθεί από τον οποιονδήποτε στο μέλλον. Η ορθή ερευνητική μεθοδολογία δεν περιλαμβάνει αντιλήψεις του τύπου «ποιώ την ανάγκη φιλοτιμία».  
 
Προφανώς ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν ένα πειραματικό σκεύασμα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πάροδο του χρόνου σε μια κλινική δοκιμή. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πάροδο του χρόνου σε μια ερευνητική διαδικασία. Ίσως μόνο η αλαζονεία ή… τα φύλλα της δάφνης. Επειδή, όμως, ούτε η αλαζονεία, ούτε η Πυθία έχουν σχέση με την κανονική επιστήμη, καλό θα είναι οι τόνοι να χαμηλώσουν και οι νομοθετημένες πιέσεις προς εμβολιασμό να αποσυρθούν.  
 
Όσο προβλέψιμη και βαρετά αναμενόμενη είναι η παγιωμένη επιστήμη, τόσο αναπάντεχη και γεμάτη εκπλήξεις είναι η επιστημονική έρευνα. Αλλά μήπως τέτοια δεν είν’ κι η ζωή. Άλλα περιμένεις κι άλλα σου ‘ρχονται…  
 
το είδαμε ΕΔΩ 

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ''ΚΟΠΟΣ'' ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΛΛΟΝ;;;

Γράφει ο Δαναός
 
Δυστυχώς δεν θα είναι πάντα για γέλια.... ευτυχώς όμως για τώρα ΕΙΝΑΙ...
 
Οι εποχές άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν. 
Τα θέλω των ανθρώπων διαφοροποιήθηκαν, άλλαξαν και οι προτεραιότητες ... 
 
Επί παραδείγματι οι πιο πολλές σημερινές γυναίκες δίνουν πιο μεγάλη σημασία στην καριέρα... στην εμφάνιση και σε κάθε τι που θα τις κάνει θηλυκότερες και αυτό συμβαίνει γιατί χάνονται οι κυνηγοί.
 
Λόγω επίσης ανταγωνισμού με μερίδα πρώην!! αντρών που πλέον γυναικοφέρνοντας κοντράρονται με αυτές για τα ίδια σχεδόν θέλω ....και πρωτίστως για την κατάκτηση, άλλων αντρών παλιάς κοπής και να κάνουν και την διαφορά να γίνονται σαν τις παλιές νοικοκυρές, αυτές που έγιναν πλέον σπάνια περίπτωση. 
 
ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ (...;;;!!!!) ΤΟΥ ΜΕ ΓΕΝΑΚΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΜΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΗΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ!!! 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΩΜΑΛΙΚΗ ΧΛΙΔΑ. 
 
Που λοιπόν καταλήγουμε;;; 
Ότι μην βρίσκοντας άντρες, άντρες στο τετράγωνο, οι γυναίκες θα αποφασίζουν ίσως αν θελήσουν παιδιά (λέμε τώρα!!!) να κάνουν και αυτές λάθος με μονογονεΐκες οικογένειες!! 
 
ΑΣ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 
ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ;;; 
ΑΠΑΝΤΩ.... ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ ΧΡΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ..... 
 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΛΟΙΠΟΝ. 
Όσοι δεν έχουν τώρα δουλειά αλλά, ακόμα παράγουν παιδιά.... να κάνουν ιδιωτικές υπερωρίες να βλέπουν και τον κόπο τους να τον καταθέτουν σε αυτές τις τράπεζες και να εξασφαλίσουν το μέλλον το δικό τους στα γεράματά τους, λαμβάνοντας ποσά και τους τόκους!!!
Κάποια στιγμή η κάθε ριξιά θα αξίζει μία περιουσία.... κάτι σαν κρυπτονόμισμα σημερινό. 
Η ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΑ..... 
 
Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αν γίνεις επαγγελματίας και για καλό σκοπό λαλάκας δεν θα πεινάσεις ποτέ! 
Η πελατεία στο άμεσο μέλλον είναι σίγουρη. 
 
Βέβαια η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να γίνει το σημερινό αντίπαλο οικονομικό δέος, στην πρόταση του κοκοκούλη για τα 150 ευρά ...γιά νέους.  
Διότι... άλλο να στο βάζουν για το τσιφούτικο σφιχτοχέρικο 150αρι στο χέρι και να πονάς και άλλο να το δίνεις εσύ απλόχερα όποτε θελήσεις και να χαίρεσαι που επενδύεις με τον ιδρώτα σου τον τίμιο, για τις μελλοντικές συναυλίες - διακοπές - θέατρα και διακοπές στο ματσου πιτσου..... κλπ κλπ. 
 
Και εννοείται ότι ισχύει και για ζευγάρια... διότι και η σύντροφος πάντα βάζει ένα χεράκι βοήθειας στα ''προβλήματα''.  
Όμως δεν θα την κάνω την πρόταση μην του χαλάσω το όνειρο. 
 
Υ.Γ Ελπίζω δε, μην κάποιος όλα αυτά τα χαζά που έγραψα τα πιστέψει και τον κάνει χωρίς σκέψη σφεντόνα... και να περιμένει και αμοιβή!!! 
Διότι λέμε και καμμιά δικιά μας λαλακία να περνάει η ώρα! 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ....ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, δηλαδή σχεδόν μας έχουν λοβοτομήσει με την νέα επιστήμη.... κοβιτ! 
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ .......

Επείγουσα έκκληση των γιατρών προς τον Πρωθυπουργό της Ινδίας: "Σταματήστε την διάθεση των εμβολίων COVID-19 τώρα"

26 Ιουλίου 2021 Δείτε το άρθρο του Colin Todhunter στο OffGuardian εδώ: https://tinyurl.com/y53bezb9
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Οι Ινδοί Γιατροί για την Αλήθεια (IDT) απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Narendra Modi, τονίζοντας τη σημασία της επείγουσας ανάγκης να σταματήσει η με υπερβάλλοντα ζήλο καθολική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19.
 
Είκοσι γιατροί έχουν υπογράψει την επιστολή και υπογραμμίζουν πολυάριθμα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ανοσία που έχει επιτευχθεί από τον ινδικό πληθυσμό τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, υπό το πρίσμα της τελευταίας ορολογικής έρευνας που έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών όλων των Ινδιών στο Δελχί μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
 
Με βάση τα στοιχεία, η IDT καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει αμέσως την προσπάθεια εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού και να την περιορίσει στον εθελοντικό εμβολιασμό μόνο των ατόμων άνω των 60 ετών ή/και των ατόμων με σοβαρού βαθμού συννοσηρότητα. 
 
Η ίδια η επιστολή εκτείνεται σε πέντε σελίδες, αλλά οι υπογράφοντες επισυνάπτουν 21 σελίδες με παραπομπές και στοιχεία για την υποστήριξη των ισχυρισμών τους. Αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω είναι μια περίληψη ορισμένων από τα βασικά σημεία που αναφέρονται στην πεντασέλιδη επιστολή. Η πλήρης επιστολή και ο κατάλογος των υπογραφόντων μπορούν να διαβαστούν στον ιστότοπο του Awaken India Movement. 
 
Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πρώτη αρχή της ιατρικής είναι να μην κάνει κακό και να ωφελεί τους ασθενείς. Επισημαίνουν ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στον λαό της Ινδίας και παρουσιάζουν στον πρωθυπουργό επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ανοσία που σχετίζεται με τον SARS-CoV-2 και τον εμβολιασμό. 
 
Όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 αναπτύσσουν ισχυρή και μακροχρόνια ανοσία έναντι του SARS-CoV-2, ακόμη και μετά από ήπιες ή ασυμπτωματικές λοιμώξεις. Οι πιθανότητες επαναμόλυνσης μεταξύ αυτών των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παραλλαγών του ίδιου ιού, είναι εξαιρετικά σπάνιες ή ανύπαρκτες. Ο ΠΟΥ στην ενδιάμεση καθοδήγησή του που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου 2021 αναγνώρισε επίσης το γεγονός της επίκτητης ανοσίας σε όλους εκείνους που είχαν προηγούμενη μόλυνση με τον ιό SARS-CoV-2. 
 
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι όσοι έχουν αναρρώσει από τη λοίμωξη θα έχουν πρόσθετο όφελος από τον εμβολιασμό. 
 
Η επιδημιολογία του COVID-19 στην Ινδία είναι πολύ διαφορετική από άλλες χώρες και ποικίλλει πολύ στο εσωτερικό της ίδιας της χώρας: υπάρχουν διαφορές μεταξύ αστικών και αγροτικών κοινοτήτων και μεταξύ κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για πολιτικές που αφορούν την πρόληψη του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής για τον εμβολιασμό, οι οποίες να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση στην Ινδία. 
 
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αναφορές, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει μολυνθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και παρόμοιες χώρες είναι στο 1-23%. Στην Ινδία, πρόσφατες ορολογικές έρευνες στο Δελχί και τη Βομβάη ανέφεραν θετικότητα 50-70%, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό Ινδών έχει ήδη μολυνθεί και επομένως δεν θα χρειαστεί το εμβόλιο. 
 
Έχουν δημοσιευθεί διάφορες εκθέσεις που τονίζουν ότι η Ινδία έχει ήδη επιτύχει ανοσία αγέλης. Μαθηματικά μοντέλα έχουν εξηγήσει ποιο ποσοστό ενός πληθυσμού απαιτείται για να μολυνθεί και ποικίλλει για διαφορετικούς πληθυσμούς: το επίπεδο ανοσίας αγέλης που προκαλείται από την ασθένεια μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο το 43%. 
 
Το ποσοστό θνησιμότητας των κρουσμάτων (CFR) αναφέρεται συνήθως από την κυβέρνηση: ο αριθμός των θανάτων ανά 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανιχνεύονται με τη δοκιμασία αντιγόνου ή rt-PCR. Όμως, όπως δείχνει ο γνωστός επιδημιολόγος Dr. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο σωστός τρόπος καταμέτρησης του ποσοστού θνησιμότητας σε ασθένειες με CFR μικρότερο του πέντε είναι το ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης. 
 
Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός του υψηλού επιπέδου λοιμώξεων στην Ινδία, της σχεδόν ανοσίας αγέλης και των πολύ χαμηλών επιπέδων θνησιμότητας από λοιμώξεις, ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού δεν θα εξυπηρετήσει κανένα σκοπό. Επιπλέον, δεδομένου του αμελητέου κινδύνου για τα παιδιά από το COVID-19, η δοκιμή των εμβολίων για αυτά ή ακόμη και η εξέταση της έγκρισης είναι άκρως ανήθικη. 
 
Τέσσερις πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν το 99,9% του πληθυσμού έχει μνήμη του ανοσοποιητικού συστήματος από προηγούμενες λοιμώξεις από κορονοϊό και ότι, είτε πρόκειται για την πραγματική λοίμωξη από κορονοϊό είτε για το εμβόλιο, το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται και τα εμβόλια στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο επιβλαβή σε έναν ήδη ανοσοποιημένο πληθυσμό. 
 
Ταχείες και αποτελεσματικές ανοσολογικές αποκρίσεις τύπου μνήμης εμφανίζονται αξιόπιστα σε όλα σχεδόν τα ανεμβολίαστα άτομα που εκτίθενται στον SARS-CoV-2. Η αποτελεσματικότητα της περαιτέρω ενίσχυσης της ανοσολογικής απόκρισης μέσω του εμβολιασμού είναι επομένως εξαιρετικά αμφίβολη. Ο εμβολιασμός μπορεί αντιθέτως να επιδεινώσει τη νόσο μέσω της εξαρτώμενης από τα αντισώματα ενίσχυσης. 
 
Οι ίδιες οι επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές της ινδικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι: "τα εμβόλια COVID-19 έχουν περιορισμένα δεδομένα ασφάλειας". Επιπλέον, ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου διαπιστώνονται σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έκθεση της EUDRA με ημερομηνία 19 Ιουνίου, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες της ΕΕ είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και 13.867 άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, όπως σε πολλές χώρες, έτσι και στην Ινδία, το ποσοστό θανάτων από το COVID-19 φαίνεται να έχει αυξηθεί με την αύξηση της εκστρατείας εμβολιασμού. 
 
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η IDT προτρέπει έντονα να σταματήσει αμέσως η υπερβάλλουσα προσπάθεια καθολικού εμβολιασμού, με εκτεταμένα περιστατικά εξαναγκασμού και με τον εμβολιασμό να καθίσταται υποχρεωτικός για την πρόσληψη σε θέσεις εργασίας και για τις εξετάσεις των μαθητών. 
 
Οι γιατροί καλούν επίσης την κυβέρνηση να προσφέρει σε άτομα άνω των 60 ετών και σε άτομα με σοβαρές συννοσηρότητες τον εμβολιασμό σε εθελοντική βάση με πλήρη γνωστοποίηση των προειδοποιήσεων σχετικά με τις παρενέργειες και την έλλειψη δεδομένων ασφαλείας - όπως αναφέρεται στις επιχειρησιακές οδηγίες της κυβέρνησης για το COVID-19. 
 
Ζητούν να σταματήσουν όλες οι δοκιμές σε παιδιά για το εμβόλιο και καλούν την κυβέρνηση να θεσπίσει λεπτομερείς μελέτες για να αναλύσει την παρατήρηση ότι υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω του COVID-19 στην Ινδία από τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2021, που συμπίπτει με την εξάπλωση της εκστρατείας εμβολιασμού. 
 
Όμως υπάρχει μια κραυγαλέα παράλειψη από την επιστολή της IDT είναι οποιαδήποτε εστίαση στον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών. Αυτό, επίσης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
__________________ 
 
Δικτυογραφία: 
Urgent Plea by Doctors to India’s PM: “Halt Roll-Out of COVID-19 Vaccines Now” – OffGuardian 

Το σιδερένιο… δάσος

Η έξοδος από την περίοδο καραντίνας μάς επιφύλασσε διάφορες εκπλήξεις. Μία από αυτές ήταν η ανακάλυψη του σιδερένιου δάσους πάνω σε ένα σωρό κορυφογραμμές, οι οποίες «γαζώθηκαν» κυριολεκτικώς από ανεμογεννήτριες όσο εμείς ασχολούμασταν με τον Covid. 
 
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
 
Ενα σωρό βουνά της όμορφης πατρίδας μας, η παρθένα της φύση, τα δάση της, τα νησιά της και εντός ολίγου και οι θάλασσές της καταστρέφονται από μία δήθεν πράσινη ανάπτυξη, που το μόνο πράσινο που έχει είναι αυτό που καταστρέφει.
 
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος η τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται τόσο στις κορυφές, που ξυρίζονται κυριολεκτικώς από τα δάση τους, όσο και στις εκτάσεις, που, ενώ έχουν κριθεί αναδασωτέες, οι αναδασώσεις τους πάνε περίπατο χάριν των ανεμογεννητριών. Με επιχειρήματα που απευθύνονται σε ηλίθιους, αν μη τι άλλο, προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός ότι έχει πουληθεί ως οικόπεδο κάθε σπιθαμή της πατρίδας μας, κάθε κορυφή, κάθε πλαγιά, ακόμη και κάθε κύμα της σε διάφορες εγχώριες και αλλοδαπές εταιρίες, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει αδειοδοτήσεις να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες παντού – ακόμη και στις θάλασσες.  
 
Με νομοθεσία κρίθηκε ότι οι αναδασωτέες περιοχές, ακόμη και περιοχές χαρακτηρισμένες Natura, μπορούν να γίνουν αιολικά πάρκα. Και κάπως έτσι ο καμένος Χελμός, το καμένο Παναιτωλικό, τα καμένα βουνά της Εύβοιας έχουν γεμίσει με εκατοντάδες σιδερένια σκιάχτρα, μπηγμένα πάνω σε τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις, καρφωμένα μέσα στην παρθένα ελληνική φύση. Παρά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και συλλόγων, το σχέδιο καταστροφής προχωρά κανονικά. Και η Δικαιοσύνη μοιάζει να είναι όχι απλά τυφλή μπροστά στο οφθαλμοφανές έγκλημα, αλλά και κουφή, καθώς φαίνεται να μην ακούει καν τις εύλογες και τεκμηριωμένες διαμαρτυρίες. Το γεγονός αποσιωπάται και από τα συστημικά ΜΜΕ της λίστας Πέτσα -διόλου περίεργο, με τόσα χρήματα που πήραν- και όλοι κοιτάνε το έγκλημα που συμβαίνει ατάραχοι.  
 
Για να πείσουν, έχουν αλλάξει και το νόημα των λέξεων. Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει τα κέρδη του κάθε ιδιώτη, που θα βιάσει την ελληνική φύση με τις πλάτες της κυβέρνησης. Προστασία του περιβάλλοντος είναι η καταστροφή κάθε βλάστησης σε παρθένα μέρη για να περάσουν τα φορτηγά των εταιριών και να στηθούν οι ανεμογεννήτριες. Ακούγονται φωνές που λένε ότι η χώρα με αυτή την πολιτική καθίσταται ενεργειακά εξαρτημένη, από ενεργειακά ανεξάρτητη που ήταν.  
 
Μας πείραζε ο λιγνίτης ως αντιοικολογικός, ενώ το να κόβουμε τα δάση μας, να μην κάνουμε αναδασώσεις και να φυτεύουμε ανεμογεννήτριες σε ξηρά και θάλασσα έχει οικολογικό αποτύπωμα. Ο βιασμός της πατρίδας μας βαφτίστηκε βιώσιμη ανάπτυξη σε μία χώρα η επιβίωση της οποίας τελικά περνάει μόνο μέσα από την καταστροφή της.  
 
Δυστυχώς!  
 
Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
 

ΜΕΛΕΤΗ: Οι εφηβικές εγκυμοσύνες στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 42.6% μετά τη διακοπή των επιδοτήσεων στην σεξουαλική αγωγή!

Αντίθετα με τις πεποιθήσεις των «φιλελεύθερων», το γεγονός ότι τα παιδιά γνωρίζουν πολλά για τις σεξουαλικές επαφές δε σημαίνει ότι έχουν ορθές αντιλήψεις για αυτά τα θέματα.
 
Ιούνιος του 2017
 
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι δείκτες κυήσεων κατά την εφηβεία πέφτουν όταν η επιδότηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τους φιλελεύθερους κόβεται, ανέφερε το UK’s Catholic Herald. Η μελέτη «Τα αποτελέσματα της μείωσης των δαπανών στην εφηβική κύηση» ανέλυσε δεδομένα στην Αγγλία πριν και μετά το κόψιμο των δαπανών στην σεξουαλική αγωγή που βασίζεται στην αντισύλληψη – μειώσεις που κατέκριναν οι φιλελεύθεροι και υποστήριξαν οι Χριστιανοί.  
 
Οι ερευνητές David Paton της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Nottingham και Liam Wright, της σχολής Υγείας και Σχετικής Έρευνας στο πανεπιστήμιο του Sheffield, ηγήθηκαν της έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Health Economics.  
 
Η Αγγλία έχει αναγκαστεί να κάνει σημαντικές μειώσεις στον προϋπολογισμό της τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων μέσω των φόρων για την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και την παροχή δωρεάν αντισυλληπτικών.  
 
Η μελέτη επιδίωξε να «εξετάσει την επίδραση της μείωσης στις τοπικές δαπάνες σε έναν συγκεκριμένο στόχο της δημόσιας υγείας: τη μείωση των δεικτών εφηβικής κύησης.»  
 
Η ερευνητική ομάδα των Paton και Wright χρησιμοποίησε στατιστικά από 149 δήμους από το 2009 έως το 2014 και βρήκε ότι αφότου οι προϋπολογισμοί της σεξουαλικής αγωγής κόπηκαν, οι δείκτες εφηβικής κύησης έπεσαν κατά 42.6 %.  
 
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σταματώντας τις επιδοτήσεις μέσω φόρων της σεξουαλικής αγωγής που βασίζεται στην αντισύλληψη στην πραγματικότητα μείωσαν τις εφηβικές κυήσεις.
 
«Εν αντιθέσει με τις προβλέψεις που έγιναν την περίοδο των περικοπών, οι εκτιμήσεις από δεδομένα των επιτροπών δεν παρέχουν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι οι περιοχές που μειώσανε περισσότερο τις δαπάνες τους έχουν σημειώσει σχετικές ανόδους στους δείκτες εφηβικών κυήσεων. Αντιθέτως, οι μειώσεις δαπανών σχετίζονται με μικρές μειώσεις στους δείκτες αυτούς,» σημείωσαν.  
 
Με της κυβερνητικές μειώσεις στην επιδότηση της σεξουαλικής αγωγής, οι εφηβικές κυήσεις στην Αγγλία έχουν πέσει στο χαμηλότερο τους επίπεδο από το 1969, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά δείχνουν ότι οι δείκτες εφηβικής κύησης έχουν μειωθεί περισσότερο στις περιοχές όπου οι προϋπολογισμοί της εκκοσμικευμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είχαν πιο «επιθετικά» κοπεί.  
 
Οι Paton και Wright προτείνουν τα δεδομένα τους να συμπληρωθούν με έρευνα που θα μελετά τους λόγους για τους οποίους η διακοπή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης οδηγεί σε μικρότερους δείκτες εφηβικής κύησης. Σκέφονται, «Υποκείμενοι κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες όπως τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και η κατανάλωση αλκοόλ έχει βρεθεί ότι είναι σημαντικά μέσα πρόβλεψης εφηβικής κύησης.»  
 
Οι φιλελεύθεροι έχουν υποστηρίξει για δεκαετίες ότι οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα μειώνονταν αν το κράτος επιχορηγούσε πιο πολλές οδηγίες «ασφαλούς σεξουαλικής επαφής» στα δημόσια σχολεία και πλήρωνε για να δίνονται αντισυλληπτικά στα έφηβα κορίτσια. Αλλά έως το 1999, μετά από τρεις δεκαετίες σεξουαλικής αγωγής, η Αγγλία έφθασε έναν από τους πιο υψηλούς δείκτες εφηβικής κύησης στην Ευρώπη.  
 
Η έρευνα των Paton και Right δείχνει ότι αυτά τα κυβερνητικά προγράμματα στην πραγματικότητα αυξάνουν τις εφηβικές κυήσεις, και έπειτα, αυξάνουν και τις εκτρώσεις για τις έφηβες άγαμες μητέρες.  
 
«Το να ξοδεύονται χρήματα σε projects σχετικά με την εφηβική κυηση μπορεί να είναι ακόμη και αντιπαραγωγικό,» συμπέρανε η μελέτη. «Η αντισύλληψη θα μειώσει τον κίνδυνο να προκληθεί κύηση σε σεξουαλικές πράξεις που θα είχαν γίνει έτσι κι αλλιώς, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μεταξύ εφήβων που προκαλούνται από την ευκολότερη πρόσβαση σε μέτρα αντισύλληψης, ή να αρχίσουν τις σεξουαλικές επαφές ή να αυξήσουν τη συχνότητα τους.»  
 
Μια άλλη μελέτη, η οποία διεξήχθη το 2009 από την Ενότητα Εφηβικής Κύησης έφτασε σε παρόμοια συμπεράσματα. Το 2016, η Cochrane Review δημοσίευσε ευρήματα που υποστήριζαν ότι η κυβερνητική αγωγή «ασφαλούς σεξ» δεν είχε «καμμία προφανή επίδραση» στη μείωση εφηβικών κυήσεων.  
 
Το βρετανικό γραφείο εθνικών στατιστικών αναφέρει ότι οι δείκτες τοκετών εφήβων κοριτσιών έχουν πέσει κατά 8.7%, μιλώντας μόνο για τον τελευταίο χρόνο.  
 
Ο Scott Phelps της Σύμπραξης Εκπαίδευσης ονόματι «Εγκράτεια και Γάμος» είπε στο LiveSiteNews ότι για όσους μάχονται κατά των εκτρώσεων και υπέρ της οικογένειας, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι έκπληξη.  
 
«Τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής υπηρετούν στο να κάνουν τις σεξουαλικές επαφές φυσιολογικές για άγαμους εφήβους και νεαρούς ενηλικες,» είπε ο Scott, ο οποίος υποστηρίζει τον γάμο. «Την ίδια στιγμή αυτά τα προγράμματα αποτυγχάνουν ακόμη και να παρουσιάσουν απλώς την επιλογή της εγκράτειας μέχρι το γάμο ως επιλογή. Ως αποτέλεσμα αυτά τα προγράμματα στην πραγματικότητα αυξάνουν τον κίνδυνο των εφήβων για εγκυμοσύνη εκτός γάμου, όπως έχει παρατηρηθεί πρόσφατα εδώ στις ΗΠΑ».  
 
Ο Phelps είπε στο LifeSiteNews ότι το έχει ξαναδεί. «Ειδικότερα, η Planned Parenthοοd του Great Northwest έλαβε μια επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων δολλαρίων από την τομέα σεξουαλικής αγωγής της κυβέρνησης του Ομπάμα» συνέχισε. «Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύθηκε από το αυτόν τον τομέα, κορίτσια που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα ανέφεραν εγκυμοσύνες σε μεγαλύτερη ποσοστά απ’ όσο τα κορίτσια που ήταν στο εναλλακτικό πρόγραμμα».  
 
«Οπότε, μετά από επιχορήγηση μέσω φόρων ύψους 4 εκατομμυρίων δολλαρίων, η εφηβική κύηση αυξήθηκε μεταξύ εφηβων που έλαβαν την σεξουαλική αγωγή της κυβέρνησης, η οποία στηρίζεται στην αντισυλληψη», συμπέρανε ο Phelps.  
 
Μερικοί συντηρητικοί προτείνουν ότι η σεξουαλική αγωγή των φιλελευθέρων κυβερνήσεων στα σχολεία αυξάνει ακόμη και την εμπορία ανθρώπων, την σεξουαλική εκμετάλλευση των μειονοτήτων και τη βία.  
 
Ο διευθυντής του Family Education Trust, Norman Wells, προειδοποίησε, «Οι ενδείξεις από πρόσφατες σοβαρές αξιολογήσεις μεμονωμένων περιπτώσεων σαφώς καταδεικνύουν ότι λάθη σε βασικά σημεία στις στάσεις των επαγγελματιών ως προς την σεξουαλική δραστηριότητα ανηλίκων έχουν άμεσα συντελέσει στην εκμετάλλευση και τη βία».  
 
Παρ’ όλα αυτά, η Αγγλία έκανε την σεξουαλική αγωγή που βασίζεται στην αντισύλληψη υποχρεωτική στα κρατικά δημόσια σχολεία, στο πλάισιο του προγράμματος «Δράση για τα παιδιά και την Κοινωνική Εργασία» του 2017.  
 
 
Αναδημοσίευση από 12 Ιουνίου 2020
 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.

Ένα μικρό αφιέρωμα ευ…ΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ, χωρίς πολλά λόγια, προς τους συμπατριώτες μας πρόσφυγες ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΥΣ, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην περίκλειστη, αιχμάλωτη, λεηλατημένη, συλημένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ, υπό τουρκική κατοχή και διοίκηση…….
 
Γράφει η ΑΡΣΙΝΟΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ του *Τεύκρου εκ Σαλαμίνας Κύπρου. 
 
*Σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα, ιδρυτής της Ελληνικής Σαλαμίνας ήταν ο Τεύκρος γιος του Τελαμώνα και αδελφός του Αίαντα. Ο Τεύκρος έλαβε μέρος στον τρωικό πόλεμο, όπου διακρίθηκε.  
 
Με το πιο πάνω τουρκικό καλωσόρισμα και με νταούλια και ζορνέδες, θα υποδεχθούν οι εισβολείς τους τυχόν επιστρέψαντες στις πατρογονικές κατεχόμενες εστίες Αμμοχωστιανού ή κατά τους Τούρκους *«Βαρουσιωτες» υπό τουρκική κατοχή και διοίκηση … στην Αμμόχωστο ….  
 
*Σημ. Η ορθή ονομασία της πόλης είναι ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Το Βαρώσι προέρχεται από την τουρκική λέξη VAROS – VAROUS, από την εποχή της κατάληψης της από Οθωμανούς, που σημαίνει προάστειο, τοποθεσία που είχαν εκτοπισθεί μετά την κατάληψη της πόλης, οι γηγενείς ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ,από τους Οθωμανούς. Οι υπερασπιστές της πόλης, τότε αντιστάθηκαν ηρωϊκά στους εισβολείς Τούρκους και τους επέφεραν μεγάλες απώλειες, από τον Σεπτέμβριο του 1570 μέχρι τον Αύγουστο του 1571, που η πόλις εάλω λόγω έλλειψης τροφίμων και πυρομαχικών ( 6000 μαχητές κατά 150000 Οθωμανών με 200 κανόνια και 150 πολεμικά πλοία). Ακολούθησαν σφαγές και εκτοπισμοί …Μοιραία χρονική σύμπτωση ο μαύρος Αύγουστος του 1974, της νέας Άλωσης….. 
 
Αυτές τις σημαίες θα υψώνετε και εσείς συμπατριώτες Αμμοχωστιανοί, υπό τουρκική διοίκηση
 
Αναχωρήστε για την κατεχόμενη πόλι μας λοιπόν για να είστε και εσείς αιχμάλωτοι ψυχή τε και σώματι υπό τον ζυγό των βάρβαρων κατακτητών, που λεηλάτησαν και άλωσαν την βασιλεύουσα της Μεσογείου το 1974 και δεν θα διστάσουν να το ξανακάνουν, όταν πλέον ξεγελάσουν τους όποιους Αμμοχωστιανούς, που θα επιστρέψουν και επικαρπωθούν και πάλι κυπριακές πατρογονικές εστίες, που ξανά με ιδρώτα και αίμα θα ανοικοδομήσουν, οι τυχόν αφελείς πρόσφυγες μας….  
 
Μην επιτρέψετε στους Τούρκους να σας μετατρέψουν σε Δούρειο Ίππο για την πλήρη τουρκοποίηση, όχι μόνο της Αμμοχώστου, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, άθελα σας θα είστε συνένοχοι και συναυτουργοί…. Η τυχόν επιστροφή σας αυτονόητο είναι ότι αναγνωρίζει και την εισβολή και την κατοχή… Διανοηθείτε ότι σε τουρκικές επετείους το πλέον πιθανόν είναι να σας εξαναγκάζουν να αναρτάται δύο σημαίες, σε ασπροκόκκινο ψηλό ιστό. Μια της Τουρκίας και μια του ψευδοκράτους …. 
 
Ο κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους Τατάρ, ο οποίος μισεί θανάσιμα τους Έλληνες Κυπρίους, όπως οι μέρες και πράξεις του απέδειξαν, εθιμοτυπικά θα σας επισκεφθεί σαν λύκος καμουφλαρισμένος με προβιά, για να σας καλωσορίσει και σας παραδώσει τις τουρκικές σημαίες με τον πλαστό τίτλο ιδιοκτησίας και τα κλειδιά από τα οποία θα κρατήσεις αντικλείδια, της ιδιοκτησίας σας με βούλα το μισοφέγγαρο… Και προσέξτε τα ψιλά γράμματα … υπακοή στο ψευδοσύνταγμα του ΤΚ καθεστώτος και … όλη η περιουσία σας θα είναι υποθηκευμένη στο ψευδοκράτος ……! Αν έχετε και αυτοκίνητο θα είστε υποχρεωμένοι να αντικαταστήσετε τις πινακίδες του με τουρκικές και με έμβλημα και πάλι το μισοφέγγαρο …. Για να μπορείτε να επισκέπτεσθε τις ελεύθερες περιοχές, θα πρέπει να υποβάλλετε αίτημα στις αρχές του ψευδοκράτους …. Τουτέστιν …. «Ελεύθεροι» … πολιορκημένοι στα ίδια σας τα άγια χώματα… και άλλα πολλά … 
 
Στα ραμαζάνια να πέφτετε στα τέσσερα μαζί με τους κατοχικούς στρατιώτες και τους βαρβάρους εποίκους, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να λεηλατήσουν το ανακαινισμένο σας σπίτι κάποια στιγμή και να δοξάζετε τον … Αλλάχ που σας ευλόγησε και σας πρόσφερε τις εστίες σας ξανά πίσω …. 
 
Τώρα όσοι τυχόν πάρουν αυτή την απόφαση βέβαιον είναι ότι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως προδότες … Στις πατρογονικές κατεχόμενες περιουσίες πάνε, αλλά καλό θα ήταν αν διατηρείται όποια προσφυγική κατοικία, που σας πρόσφερε η πατρίδα σας στις ελεύθερες περιοχές, να την παραχωρήσετε, αφού θα είστε μόνιμοι κάτοικοι και υπήκοοι του ψευδοκράτους, σε κάποια φτωχή κυπριακή οικογένεια …. 
 
Συμπατριώτισσα σας Αμμοχωστιανή με λυγμούς άφησε το πιο κάτω σημείωμα …….Και σίγουρα δεν εννοούσε να ανοίξει η αιχμάλωτη πόλη υπό τουρκική διοίκηση …. ΑΦΗΣΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ. ΑΝΟΙΞΕΤΕ … ΠΟΤΕ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ…ΠΟΤΕ!
 
«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή». Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) 
 
Με αυτούς τους βαρβάρους θα συνυπάρξετε και συμβιώσετε;;; 
 
Έγραψε και λάλησε συμβολικά ο Αμμοχωστιανός πρόσφυγας εθνικός μας ποιητής Κ. Μόντης…. 
 
ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ 
 
Είναι δύσκολο να πιστέψω 
πως μας τους έφερε η θάλασσα της Κερύνειας, 
είναι δύσκολο να πιστέψω 
πως μας τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας. 
 
Αυτή η κούκλα με το κομμένο χέρι, 
που κρεμάστηκε στο παράθυρο 
του γκρεμισμένου σπιτιού, 
ποιο παιδάκι ήθελε ν’ αποχαιρετήσει, 
 
σε ποιο παιδάκι σύρθηκε ως το παράθυρο 
ν’ ανεμίσει το χέρι και της το ’κοψαν; 
 
Φώτο από βομβαρδισμένη Αμμόχωστο. 
 
Τι γρήγορα που κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι 
πως ήταν περιττό 
και τα μάζεψε κι έφυγε στις μύτες των ποδιών 
 
Ανασήκωσε την πλάτη 
κι απόσεισέ τους, Πενταδάχτυλέ μου, 
ανασήκωσε την πλάτη 
κι απόσεισέ τους 
 
ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ 
 
Την Άνοιξη ποιος πρόδωσε 
νησί μου περιστέρι 
στην Άνοιξη ποιος τόλμησε 
και σήκωσε το χέρι 
 
Την Άνοιξη ποιος σταύρωσε 
νησί μου κυπαρίσσι 
κι έγειρε και σταμάτησε 
η Ανατολή στη Δύση 
 
Τόσο καημό μου φόρτωσαν 
και πώς να τον σηκώσω 
τέτοιο μαχαίρι στην καρδιά 
πώς να το ξεκαρφώσω 
 
Οι μάνες κλαιν τους που ‘χασαν 
και ποιοι να τους τούς δώσουν 
αλλά δεν τους απέμειναν 
μαλλιά να ξεριζώσουν 
 
Καρδιά που πριν δεν λύγιζες 
πώς τόσο πια λυγίζεις 
καρδιά που δεν μ’ απέλπιζες 
πώς τόσο μ’ απελπίζεις… 
 
Παντελής Μηχανικός, «Ονήσιλος» 
 
Δίπλα μου ήτανε ο Ονήσιλος 
βγαλμένος απ’ την ιστορία και το θρύλο 
ολοζώντανος. 
 
Αρχιλεβέντης Έλληνας βασιλιάς αυτός 
κρατούσε στο χέρι ό,τι του ΄χε απομείνει: 
ένα καύκαλο 
―το δικό του κρανίο― 
γεμάτο μέλισσες. 
 
Σαράντα χρόνια στέλλει τις μέλισσές του ο Ονήσιλος 
να μας κεντρίσουν 
να μας ξυπνήσουν 
να μας φέρουν ένα μήνυμα. 
 
Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλος 
κι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμα 
χωρίς τίποτα να νιώσουμε. 
 
Κι όταν το ποδοβολητό των βαρβάρων 
έφτασε στη Σαλαμίνα 
φρύαξε ο Ονήσιλος. 
 
Άλλο δεν άντεξε. 
Άρπαξε το καύκαλό του 
και το θρυμμάτισε απάνω στα κεφάλια μας. 
 
Κι εγείραμε νεκροί…. 
Άδοξοι και άθλιοι, 
καταραμένοι απ’ τον *Ονήσιλο. 
 
*Ο Ονήσιλος, (497 π.Χ.) ήταν βασιλιάς του Ελληνικού Βασιλείου της Σαλαμίνας της Κύπρου, που έζησε κατά τα τέλη του 6ου και τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. 
 
Όταν έγινε ναυμαχία και πεζομαχία στην οποία αρχικά οι Ίωνες κέρδισαν τους Πέρσες, στη μάχη διακρίθηκε ο Βασιλιάς Ονήσιλος που σκότωσε τον αρχηγό του Περσικού στρατού Αρτύβιον. Όταν όμως ο τύραννος του Κουρίου Στασάνωρ, μαζί με τον στρατό του, αποχώρησε από την μάχη με αποτέλεσμα η μάχη να γείρει προς τους Πέρσες ο Ονήσιλος, μαχόμενος απεγνωσμένα, σκοτώθηκε. 
 
Οι Αμαθούσιοι τον αποκεφάλισαν και κρέμασαν το κεφάλι του σε δημόσια θέα. Ένα σμήνος από μέλισσες κατέφυγε στο κρανίο του Ονήσιλου και έκαναν εκεί τη φωλιά τους. Μετά από αυτό οι Αμαθούσιοι ζήτησαν χρησμό από μαντείο το οποίο τους προέτρεψε να τον θάψουν με τιμές ήρωα και να του προσφέρουν θυσίες όπως και έγινε.
 
ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΞΕΧΑΣΕΣ του Αντώνη Αντωνά. (Απόσπασμα)
 
ΕΣΥ ξέχασες, όμως εμείς για την κατεχόμενη πατρίδα μας θε να μιλάμε. 
Αιώνια θα γράφουμε, θα κλαίουμε, αλλά περήφανα θα αναπολάμε. 
Αυτήνης της πατρίδα μας πάντα για λευτεριά θα πολεμάμε. 
 
Αυτής της έρημης της γης, πατρίδας αγίων και ηρώων, 
που όλοι την πολέμησαν μ΄αυτή όρθια στέκει και θλιμμένη, 
αλλά περήφανη πάνω σε τούτη την ιερή γη την κατακαμμένη, 
που σπόροι ηρώων φυτρώνουν ξανά σ αυτή την νήσο την καημένη…. 
 
‘Εγραψε με πόνο ψυχής και πύρινα δάκρυα η ΑΡΣΙΝΟΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ του Τεύκρου εξ Ελληνικής Σαλαμίνας Κύπρου.

Δημοσιονομικός εκτροχιασμός

Γράφει ο Ζώης Τσώλης  
 
Παραμονές των εκλογών του Ιουλίου 2019 η Τράπεζα της Ελλάδος εξέφραζε την ανησυχία της για την πορεία της οικονομίας, τη χαλάρωση και τις παροχές της τελευταίας στιγμής στις οποίες προχωρούσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τα υψηλά χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, που συνιστούσαν τότε «κρυφό έλλειμμα».
 
Και μπορούμε να πούμε ότι η κεντρική τράπεζα είχε δίκιο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της: να κρατάει το Ταμείο, να προβλέπει τις εξελίξεις και να προειδοποιεί. 
 
Δεν είναι της ώρας να επιστρέψουμε στη συζήτηση εκείνης της εποχής, αν η χώρα έπρεπε να ζητήσει «προληπτική πιστωτική γραμμή» ή να περιοριστεί στο «μαξιλάρι» του ESM με τους ενισχυμένους όρους εποπτείας που ζητούσαν ως αντάλλαγμα οι Ευρωπαίοι (όπως και έγινε), γιατί προφανώς το ποιος είχε δίκιο έχει κριθεί από την πορεία του κόστους δανεισμού της χώρας. 
 
Αυτό που έχει σημασία είναι πού βρισκόμασταν τότε – όταν η Τράπεζα της Ελλάδος ανησυχούσε – και πού βρισκόμαστε τώρα λόγω της πανδημίας – και η Τράπεζα της Ελλάδος σιωπά… 
 
Ας αφήσουμε να μιλήσουν οι αριθμοί… Μέσα από τις επίσημες ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας: 
 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2019: «Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 3,3 δισ. ευρώ. 
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 6,49 δισ. ευρώ». 
 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2021: «Την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2021 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 13,2 δισ. ευρώ. 
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα 9,2 δισ. ευρώ». 
Και αυτά τα ελλείμματα έρχονται να προστεθούν στα ελλείμματα και στα χρέη που άφησε πίσω το 2020. 
 
Ενα είναι το συμπέρασμα: η δημοσιονομική κατάσταση είναι δραματική, τα έσοδα του Δημοσίου δύσκολα συγκεντρώνονται, η φοροδιαφυγή και το «μαύρο χρήμα» όπου λειτουργεί η οικονομία οργιάζουν και οι πιέσεις που ασκούνται στους οικονομικούς υπουργούς για παροχές αντιμετώπισης της πανδημίας τεράστιες. 
 
Δεν χρειάζονται άλλοι αριθμοί ή ειδικές γνώσεις για να αντιληφθούμε ότι οδηγούμαστε σε δημοσιονομικό αδιέξοδο, ούτε να αναφερθούμε στις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά μας. 
 
Αυτό όμως που μας ανησυχεί είναι η σιωπή και η ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας από αυτούς που γνωρίζουν… 
 

Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν στρατιωτικά οι Τούρκοι στην Κύπρο;

Του ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΒΑ 
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η επιθετικότητα της Άγκυρας εισέρχεται σε νέο στάδιο και κάθε προσπάθεια “συμβιβασμού” με την Τουρκία είναι εκτός πραγματικότητας. Κατά την άποψη του γράφοντος έχει έλθει πλέον η ώρα να αρχίζει να εξετάζεται ως ρεαλιστική επιλογή η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, η επιβολή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και η απελευθέρωση του κατεχόμενου μέρους της Κύπρου, δια της ισχύος.
 
Ωστόσο, αυτή είναι μια επιλογή την οποία το Κυπριακό αλλά και το ελλαδικό πολιτικό σύστημα θεωρεί αδύνατη και αδιανόητη. Είναι όμως πράγματι έτσι; Η πίστη στην αναντίρρητη στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, δρα αποδομητικά εδώ και καιρό δημιουργώντας έναν ηττοπαθή βρόχο ανάδρασης. Συγκεκριμένα, η πίστη στη ματαιότητα της στρατιωτικής αντίστασης έναντι της τουρκικής επιθετικότητας οδηγεί σε απαξίωση των μαχητικών ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς, που με τη σειρά της εδραιώνει περαιτέρω την αντίληψη της “βέβαιης ήττας”, που εν συνεχεία οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση των μαχητικών ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς κοκ.
 
 Με άλλα λόγια, έχει δημιουργηθεί μια αυτοτροφοδοτούμενη αντίληψη ότι η Κύπρος είναι έρμαιο των τουρκικών διαθέσεων και κατά συνέπεια η “ρεαλιστική” επιλογή είναι η αποδοχή των αξιώσεων της Άγκυρας, δηλαδή, κατ’ ουσίαν, η εθελούσια εξάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητου γεωπολιτικού δρώντος. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει απόλυτη στρατιωτική ισχύς, αλλά μόνο σχετική, η οποία λαμβάνει υπόσταση ανάλογα με τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα δεδομένα της εκάστοτε αντιπαράθεσης. Κατά συνέπεια, δεν νικάει αυτός που είναι πιο “ισχυρός”, αλλά ο πιο προσαρμοσμένος.  
 
Εκ προοιμίου νικητές και ηττημένοι  
 
Βέβαια, η Τουρκία κατέχει ήδη ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου και διαθέτει εκεί μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις. Επίσης, η τουρκική αεροπορία απολαμβάνει περίπου πλήρους κυριαρχίας πάνω από τη Μεγαλόνησο και πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να συντρίψει την κυπριακή άμυνα. Παρεμπιπτόντως, η άποψη αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη αντίληψη περί πρωτοκαθεδρίας της αεροπορικής ισχύος και της δυνατότητάς της να ολοκληρώσει επιτυχώς μια πολεμική αναμέτρηση, σχεδόν από μόνη της, η οποία είναι έτσι και αλλιώς αμφισβητήσιμη.  
 
Τέλος, προβάλλεται η άποψη ότι και αν ακόμη ήταν εφικτή η επιτυχής άμυνα της Εθνικής Φρουράς αυτό θα απαιτούσε την αγορά ακριβών οπλικών συστημάτων, η απόκτηση και συντήρηση των οποίων είναι εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, μια αρχική ανάγνωση των διεθνών εξελίξεων στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία του πολέμου μας υποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρός αντίλογος και για τις τρεις αυτές απόψεις.  
 
Ας ξεκινήσουμε από το θέμα των χρημάτων για εξοπλισμούς. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους στις αγορές οπλικών συστημάτων είναι συνήθως αυτό της απόκτησης πλατφορμών μάχης, δηλαδή μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης κλπ. Όμως, όπως ο γράφων έχει αναφέρει σε πολλά προηγούμενα κείμενά του, τείνουμε να ξεχνάμε ότι, κατ΄ ουσίαν, η δουλειά κάθε πλατφόρμας είναι να μεταφέρει βλήματα, με τα οποία ασκεί καταστρεπτικά αποτελέσματα σε κάποιους στόχους.  
 
Κατά συνέπεια, εάν τα βλήματα μπορούν να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β από μόνα τους, χωρίς να χρειάζεται η πλατφόρμα μεταφοράς, τότε το κόστος περιορίζεται δραστικά. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί όντως να συμβεί σε γεωγραφικά περιορισμένους χώρους, όπως είναι η Κύπρος, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη συστημάτων πυροβολικού αυξημένου βεληνεκούς, που είναι μια από τις κυρίαρχες σημερινές τάσεις στην τεχνολογία του πολέμου.  
 
Μεγάλοι αριθμοί-πολλοί στόχοι  
 
Το πρώτο επίπεδο της ανανεωμένης στρατιωτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς θα μπορούσε να είναι πλέγματα συστημάτων πυροβολικού, ιδιαίτερα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών, τα οποία θα εξαπολύουν σαρωτικές καταιγίδες πυρών εναντίον στόχων περιοχής, τόσο στατικών, όσο και κινούμενων και θα λειτουργούν ως υποκατάστατα τακτικών πυρηνικών, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης και άμυνας στις εχθρικές δυνάμεις.  
 
Τα αποτελέσματα αυτών των πληγμάτων μπορεί να είναι τόσο καταστρεπτικά (destructive) όσο και αποδιοργανωτικά (disruptive), αποσκοπώντας όχι μόνο στην άμεση εξόντωση των αντιπάλων αλλά στην εξάλειψη της συνοχής των μονάδων τους. Ένας τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι με τη χρήση μη φονικών πυρομαχικών προσβολής ηλεκτρονικών υποδομών. Ένας άλλος τρόπος που θα μπορούσε να προκαλέσει αποδιοργάνωση στον αντίπαλο θα ήταν η υιοθέτηση ενός “χαοτικού” τρόπου μάχης, που θα δίνει έμφαση στην ταχύτητα, τη ρευστότητα, την ασάφεια και την ταχεία προσαρμογή.  
 
Το δεύτερο επίπεδο μπορεί να αποτελείται από συστήματα κρούσης σημειακής ακριβείας. Μια κατηγορία παρόμοιων όπλων μπορεί να είναι επίσης συστήματα πυροβολικού, ιδιαίτερα αυτοκινούμενα πυροβόλα. Η μεθοδολογία λειτουργίας θα είναι αποκεντρωτική και τα όπλα θα διεσπαρμένα στον χώρο, ώστε τα πυρά προς τον εχθρό να προέρχονται από πολλές διευθύνσεις για να μεγιστοποιούνται τα αποτελέσματα και να περιορίζονται οι δυνατότητες εντοπισμού από ραντάρ αντιπυροβολικού.  
 
Τα αποτελέσματα παρόμοιων συστημάτων μπορούν να συμπληρωθούν με τα επιλεκτικά πυρά πυραύλων σημειακής ακριβείας. Η πιο υποσχόμενη κατηγορία σε αυτόν τον τομέα είναι εξελιγμένοι διάδοχοι βαρέων όπλων πεζικού, που μπορούν να προσβάλουν στόχους σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικό όπλο αυτής της κατηγορίας είναι ο ισραηλινός πύραυλος Spike NLOS, που αναμένεται να εισέλθει σύντομα (;) στο ελληνικό οπλοστάσιο.  
 
Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί  
 
Όλα τα παραπάνω δεν αποσκοπούν στο να αποδείξουν ότι η αντιμετώπιση της τουρκικής πολεμικής μηχανής από την Εθνική Φρουρά είναι μια εύκολη υπόθεση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αδύνατη. Άλλωστε η Ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα όπου ο ισχυρός στα χαρτιά ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης, ακόμη και αν η διαφορά ισχύος φάνταζε συντριπτική υπέρ του. Επίσης, δεν επιχειρηματολογούμε υπέρ ενός πολέμου στη Μεγαλόνησο.  
 
Αντιθέτως, κάθε πολεμική αντιπαράθεση είναι απευκταία και ειδικά στην Κύπρο θα ήταν άκρως επικίνδυνη. Όμως, η άκριτη και άλογη πίστη στην τουρκική στρατιωτική παντοδυναμία, υπονομεύει κάθε προσπάθεια στοιχειωδώς λογικής λύσης στο Κυπριακό. Αντιθέτως, αν στο τραπέζι πέσει η ρεαλιστική πιθανότητα νίκης της Εθνικής Φρουράς σε τυχόν πολεμική αντιπαράθεση, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.  
 
Ακόμη και οι πιο φανατικοί οπαδοί της “συμβιβαστικής” επίλυσης των προβλημάτων με την Τουρκία, λογικά θα πρέπει να καλοδέχονταν μια ασάφεια αναφορικά με τα πιθανά αποτελέσματα μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης Κύπρου-Τουρκίας, η οποία θα αύξανε πιθανώς τη συμβιβαστική διάθεση της τουρκικής πλευράς. Εκτός και αν αυτό δεν είναι και τόσο επιθυμητό από κάποιους και η πραγματική στόχευση των πιο ακραίων οπαδών του συμβιβασμού είναι η μετατροπή της Κύπρου σε γεωπολιτικό “εξάρτημα” της Τουρκίας.
 

Προσωπικός αριθμός Πολίτη: Έρχεται ο 12ψήφιος που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Τι φέρνει σε δύο χρόνια για τους πολίτες το «Ελλάδα 2.0» -με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης- και τα άλλα σχέδια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακύκλωση, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επανακατάρτιση και την κυβερνοασφάλεια – Όλες οι κυβερνητικές, ψηφιακές πρωτοβουλίες στο ρεπορτάζ του newmoney.
 
Περισσότερα άλματα στον ψηφιακό «Χάρτη» προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται ο ένας μοναδικός 12ψήφιος προσωπικός αριθμός (Π.Α.), που θα αποκτήσει ο κάθε πολίτης για τις συναλλαγές του στον δημόσιο τομέα.
 
Βάση εκκίνησης για μια σειρά θετικών «ανατροπών», όπως ο Π.Α, στην καθημερινή ζωή των πολιτών, είναι το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που αξιοποιώντας τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει μεταξύ άλλων στις «εύκολες συναλλαγές» με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω των ψηφιακών «εργαλείων».  
 
Ο ένας και μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη, αφορά το επικυρωμένο πλάνο που θα υλοποιηθεί σε δύο χρόνια. Πρόκειται για το μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα: το προϊόν του μοναδικού συνδυασμού του ΑΜΚΑ, του Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας και του ΑΦΜ.  
 
Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα απλοποιήσει τις συναλλαγές με το κράτος, αυτοματοποιώντας διαδικασίες, δεδομένου ότι στο εγγύς μέλλον ο «Προσωπικός Αριθμός» θα είναι ο αποκλειστικός αριθμός που κάθε πολίτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει για τη συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών του με τον δημόσιο τομέα.  
 
Τα ίδια στελέχη εξηγούν ότι η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) ορίζεται ως το κέντρο ψηφιακών υπηρεσιών για την παροχή ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών- και ειδικά για την παροχή ηλεκτρονικών εγγράφων, η πρόσβαση στα οποία μπορεί να παρέχεται υπό τους ίδιους όρους όπως τα μη ηλεκτρονικά έγγραφα.  
 
Μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά -ταχύτερα μέσα στην πανδημία- βήματα στο ψηφιακό πεδίο, η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, εστιάζει στην προετοιμασία νέων πρωτοβουλιών με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτές παραπέμπουν στην απλοποίηση διαδικασιών, όχι μόνο για τις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο, αλλά και στην ανακύκλωση, τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την επανακατάρτιση και τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  
 
Κυβερνητικοί παράγοντες σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι κύριοι άξονες του σχεδίου έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του σχολείου, τη βελτίωση των υποδομών, τις αλλαγές στη φορολογία, τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων με την ψηφιακή κάρτα εργασίας κ.ά.  
 
«Όλα αυτά, μαζί φυσικά με την ανάπτυξη γενικά της οικονομίας και τη διαχείριση των κρίσεων, θα προσδιορίσουν και το πολιτικό πεδίο», τονίζει κυβερνητικός παράγοντας που έχει σαφή εικόνα για τον ευρύτερο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.  
 
Πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δράσουν στην ψηφιακή εποχή  
 
Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι η «επόμενη μέρα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τον καθορισμό μιας σαφούς στρατηγικής και σχεδίου δράσης για τη δημιουργία ενός ψηφιακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος που προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.  
 
Τούτο μπορεί να συμβεί με τη δημιουργία ψηφιακής υποδομής μέσω χρηματοδότησης της προμήθειας και της εφαρμογής ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών, καθώς και της ευαισθητοποίησης των στελεχών επιχειρήσεων.  
 
Όπως συμπληρώνουν, θα εισαχθούν νέες προβλέψεις σχετικά με την αύξηση της έκπτωσης των εξόδων έως και 200% συνολικά σχετικά με «όχημα» την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων. Ο δε τύπος των δαπανών που υπόκεινται σε έκπτωση, καθώς και οι όροι, οι διαδικασίες και οποιεσδήποτε άλλες απαραίτητες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της υπερ-απόσβεσης θα καθοριστούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.  
 
Ανακύκλωση  
 
Έμφαση δίνουν και στη συγκρότηση πλάνου για την ανακύκλωση, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό σημαίνει:  
 
– Καθορισμός της υποχρέωσης χωριστής συλλογής απορριμμάτων συσκευασίας σε ξεχωριστούς χώρους από:
 
Τους Δήμους σε αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς και άλλους δημοτικούς δημόσιους χώρους.
 
Κινηματογράφους, θέατρα, χώρους συναυλιών, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και κλινικές, αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, επιβατηγά πλοία, τροφοδοσίες κ.ά. 
 
Υποχρεωτική ξεχωριστή συλλογή από νοικοκυριά για τουλάχιστον: μέταλλα, χαρτί, γυαλί και πλαστικό, υφάσματα και άλλα, όπως στρώματα, έπιπλα, φάρμακα που έχουν λήξει και άλλα επικίνδυνα απόβλητα. 
 
Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  
 
Η επαναφόρτιση και ο ανεφοδιασμός είναι τα «κλειδιά» για τις πράσινες μετακινήσεις με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η μεταρρύθμιση στοχεύει στους σημερινούς και μελλοντικούς ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες μπορεί να είναι άτομα από το ευρύ κοινό, ιδιωτικές εταιρείες ή από δημόσιους οργανισμούς, όπως από τους Δήμους.  
 
Επανακατάρτιση  
 
Το «σκεπτικό» της κυβέρνησης για την επανακατάρτιση λέει ότι η μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Δια βίου Μάθησης θα συμβάλει στον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του σχεδίου ανάπτυξης δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς και στις ικανότητες, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας.  
 
Οι πάροχοι μάθησης στην αγορά -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- θα εμπλακούν μέσω ενός σαφώς καθορισμένου συνόλου κριτηρίων και ενός δομημένου πλαισίου.  
 
Ταυτόχρονα, η ευρεία επένδυση στην αναβάθμιση -ειδικά κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022- θα βοηθήσει στην ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα οριζόντιας αναβάθμισης φτάνει το ένα δισ. ευρώ, ενώ οι αναμενόμενες δαπάνες για προγράμματα αναβάθμισης για την περίοδο 2021-2022 υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα 404 εκατομμύρια ευρώ.  
 
Κυβερνοασφάλεια  
 
Η μεταρρύθμιση περί κυβερνοασφάλειας αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας στρατηγικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ένα σύνολο πολιτικών, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για να αυξήσουν την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συστημάτων του δημόσιου τομέα και να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αλληλεπίδρασή τους με τον δημόσιο τομέα.  
 
Οι καλά γνωρίζοντες προϊδεάζουν για την ίδρυση ενός Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την παρακολούθηση, την πρόληψη, τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο.  
 
«Το Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας θα αποτελέσει «ασπίδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», μέσω της ταχύτερης ανίχνευσης και αντίδρασης σε συμβάντα και την προστασία περιουσιακών στοιχείων, πνευματικής ιδιοκτησίας, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, επιχειρηματικά συστήματα κα», υπογραμμίζει κυβερνητικό στέλεχος αναφερόμενος στις δυνατότητες αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείων Ανάκαμψης.