7 Μαΐου 2021

Εμβόλια COVID: Αναγκαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ασφάλεια

Γιατροί για τη δεοντολογία της Covid
 
 
5 Μαΐου 2021 Δείτε το άρθρο των Doctors for Covid Ethics στο OffGuardian εδώ: https://tinyl.io/43NP [1]
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Αυτό το έγγραφο φιλοξενήθηκε αρχικά στον λογαριασμό των Medium Doctors for Covid Ethics, αλλά η πλατφόρμα λογόκρινε την ομάδα εμπειρογνωμόνων και αφαίρεσε το έγγραφο, ισχυριζόμενη ότι η ανάρτηση ήταν "υπό έρευνα": 
 
Μια αρχειοθετημένη έκδοση εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη εδώ. 
 
Περίληψη: Οι κατασκευαστές του εμβολίου COVID-19 έχουν απαλλαγεί από τη νομική ευθύνη για βλάβες που προκαλούνται από το εμβόλιο. Επομένως, είναι προς το συμφέρον όλων όσων επιτρέπουν, επιβάλλουν και χορηγούν εμβολιασμούς COVID-19 να κατανοήσουν τα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη αυτών των εμβολίων, δεδομένου ότι η ευθύνη για βλάβες θα βαρύνει αυτούς. 
 
Εν ολίγοις, τα διαθέσιμα στοιχεία και η επιστήμη δείχνουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι περιττά, αναποτελεσματικά και μη ασφαλή. 
 
Αναγκαιότητα: Τα ανοσολογικά ικανά άτομα προστατεύονται από τον SARS-CoV-2 με κυτταρική ανοσία. Συνεπώς, ο εμβολιασμός ομάδων χαμηλού κινδύνου είναι περιττός. Για τα ανοσοκατασταλμένα άτομα που νοσούν από COVID-19 υπάρχει μια σειρά ιατρικών θεραπειών που έχουν αποδειχθεί ασφαλείς και αποτελεσματικές. Συνεπώς, ο εμβολιασμός των ευάλωτων ατόμων είναι εξίσου περιττός. Τόσο οι ανοσοκατασταλμένες όσο και οι ευάλωτες ομάδες προστατεύονται καλύτερα από τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 με τη φυσική ανοσία και τη φαρμακευτική αγωγή παρά με τον εμβολιασμό. 
 
Αποτελεσματικότητα: Τα εμβόλια Covid-19 δεν διαθέτουν βιώσιμο μηχανισμό δράσης κατά της λοίμωξης των αεραγωγών από τον SARS-CoV-2. Η επαγωγή αντισωμάτων δεν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από έναν παράγοντα όπως ο SARS-CoV-2 που εισβάλλει μέσω της αναπνευστικής οδού. Επιπλέον, καμία από τις δοκιμές εμβολίων δεν έχει παράσχει στοιχεία ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μετάδοση της λοίμωξης από τα εμβολιασμένα άτομα- η προτροπή για εμβολιασμό για την "προστασία των άλλων" δεν έχει επομένως καμία πραγματική βάση. 
 
Ασφάλεια: Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα τόσο για τα υγιή άτομα όσο και για τα άτομα με προϋπάρχουσες χρόνιες ασθένειες, για λόγους όπως οι ακόλουθοι: κίνδυνος θανατηφόρων και μη θανατηφόρων διαταραχών της πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων αιμορραγικών διαταραχών, θρόμβωσης στον εγκέφαλο, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής, αυτοάνοσων και αλλεργικών αντιδράσεων, ενίσχυσης της νόσου που εξαρτάται από τα αντισώματα και προσμίξεων του εμβολίου λόγω βιαστικής κατασκευής και μη ρυθμισμένων προτύπων παραγωγής. 
 
Ο υπολογισμός κινδύνου-οφέλους είναι επομένως σαφής: τα πειραματικά εμβόλια είναι άσκοπα, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. Οι φορείς που επιτρέπουν, εξαναγκάζουν ή χορηγούν τον πειραματικό εμβολιασμό με το COVID-19 εκθέτουν πληθυσμούς και ασθενείς σε σοβαρούς, περιττούς και αδικαιολόγητους ιατρικούς κινδύνους. 
 
1. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ 
 
1. Πολλαπλές σειρές ερευνών δείχνουν ότι τα ανοσολογικά ικανά άτομα εμφανίζουν "ισχυρή" και διαρκή κυτταρική (Τ-κυτταρική) ανοσία στους ιούς SARS-CoV [1], συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του [2]. Η προστασία των Τ-κυττάρων δεν προέρχεται μόνο από την έκθεση στον ίδιο τον SARS-CoV-2, αλλά και από τη διασταυρούμενη ανοσία μετά από προηγούμενη έκθεση σε κορονοϊούς του κοινού κρυολογήματος και του SARS [1,3-10]. Η ανοσία αυτή ήταν ανιχνεύσιμη μετά από λοιμώξεις έως και 17 χρόνια πριν [1,3]. Επομένως, τα ανοσολογικά ικανά άτομα δεν χρειάζονται εμβολιασμό κατά του SARS-Cov-2. 
 
2. Η φυσική ανοσία των Τ-κυττάρων παρέχει ισχυρότερη και πιο ολοκληρωμένη προστασία έναντι όλων των στελεχών SARS-CoV-2 από ό,τι τα εμβόλια, επειδή η φυσικά προετοιμασμένη ανοσία αναγνωρίζει πολλαπλούς επιτόπους του ιού και κοστοκινητικά σήματα, όχι απλώς μια μοναδική πρωτεΐνη (spike). Έτσι, τα ανοσολογικά ικανά άτομα προστατεύονται καλύτερα από τον SARS-CoV-2 και τις παραλλαγές που μπορεί να προκύψουν από τη δική τους ανοσία παρά από την τρέχουσα σοδειά εμβολίων. 
 
3. Τα εμβόλια έχουν διαφημιστεί ως μέσο για την πρόληψη της ασυμπτωματικής λοίμωξης [11] και κατ' επέκταση της "ασυμπτωματικής μετάδοσης". Ωστόσο, η "ασυμπτωματική μετάδοση" είναι ένα τεχνούργημα των άκυρων και αναξιόπιστων διαδικασιών και ερμηνειών των δοκιμών PCR, που οδηγούν σε υψηλά ψευδώς θετικά ποσοστά [12-15]. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά στην PCR, ασυμπτωματικά άτομα είναι υγιή ψευδώς θετικά και όχι φορείς. Μια ολοκληρωμένη μελέτη 9.899.828 ατόμων στην Κίνα διαπίστωσε ότι τα ασυμπτωματικά άτομα που βρέθηκαν θετικά για το COVID-19 δεν μόλυναν ποτέ άλλους [16]. 
 
Αντίθετα, τα έγγραφα που επικαλείται το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών-CDC [17,18] για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς περί ασυμπτωματικής μετάδοσης βασίζονται σε υποθετικά μοντέλα και όχι σε εμπειρικές μελέτες- παρουσιάζουν υποθέσεις και εκτιμήσεις και όχι στοιχεία. Η πρόληψη της ασυμπτωματικής μόλυνσης δεν αποτελεί βιώσιμη αιτιολογία για την προώθηση του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. 
 
4. Στις περισσότερες χώρες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον ανοσία στον SARS-CoV-2 [19]. Ανάλογα με τον βαθμό της προηγουμένως αποκτηθείσας διασταυρούμενης ανοσίας τους, δεν θα έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, ήπια και αχαρακτήριστα συμπτώματα ή σοβαρότερα συμπτώματα, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένης της ανοσμίας (απώλεια της αίσθησης της όσφρησης) ή άλλων κάπως χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της νόσου COVID-19. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της νόσου, θα έχουν πλέον επαρκή ανοσία ώστε να προστατεύονται από σοβαρή νόσο σε περίπτωση νέας έκθεσης. Αυτή η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα ωφεληθεί καθόλου από τον εμβολιασμό. 
 
5. Η επιβίωση του πληθυσμού από την COVID-19 υπερβαίνει το 99,8% παγκοσμίως [20-22]. Σε χώρες που έχουν μολυνθεί έντονα επί αρκετούς μήνες, λιγότερο από το 0,2% του πληθυσμού έχει πεθάνει και ο θάνατός του έχει χαρακτηριστεί ως "με covid19". Το COVID-19 είναι επίσης τυπικά μια ήπια έως μέτρια σοβαρή ασθένεια. Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν κινδυνεύει από την COVID-19 και δεν χρειάζεται εμβολιασμό για τη δική της προστασία. 
 
6. Σε όσους είναι επιρρεπείς σε σοβαρή λοίμωξη, το Covid-19 είναι μια θεραπεύσιμη ασθένεια. Μια σύγκλιση των στοιχείων δείχνει ότι η έγκαιρη θεραπεία με τα υπάρχοντα φάρμακα μειώνει τη νοσηλεία και τη θνησιμότητα κατά ~85% και 75%, αντίστοιχα [23-27]. Τα φάρμακα αυτά περιλαμβάνουν πολλά δοκιμασμένα αντιφλεγμονώδη, αντιιικά και αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς και μονοκλωνικά αντισώματα, ψευδάργυρο και βιταμίνες C και D. 
 
Οι αποφάσεις της βιομηχανίας και της κυβέρνησης να παραγκωνίσουν τέτοιες αποδεδειγμένες θεραπείες μέσω επιλεκτικής ερευνητικής υποστήριξης [24], ρυθμιστικής προκατάληψης, ακόμη και άμεσων κυρώσεων κατά των γιατρών που τολμούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες θεραπείες με δική τους πρωτοβουλία, δεν συνάδουν με τους ισχύοντες νόμους, την καθιερωμένη ιατρική πρακτική και την έρευνα- η νομική απαίτηση να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά στοιχεία έχει μείνει στο περιθώριο [28]. 
 
Η συστηματική άρνηση και δυσφήμιση αυτών των αποτελεσματικών θεραπειών έχει στηρίξει την ψευδή αιτιολόγηση για την έγκριση της επείγουσας χρήσης των εμβολίων, η οποία απαιτεί ότι "δεν υπάρχει καμία συνήθης αποδεκτή θεραπεία" [29]. Με απλά λόγια, τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. 
 
2. ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ ΔΕΝ ΕIΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚA 
 
1. Σε μηχανιστικό επίπεδο, η έννοια της ανοσίας έναντι της COVID-19 μέσω της επαγωγής αντισωμάτων, σύμφωνα με τον εμβολιασμό COVID-19, είναι ιατρική ανοησία. Οι αερομεταφερόμενοι ιοί, όπως ο SARS-CoV-2, εισέρχονται στον οργανισμό μέσω των αεραγωγών και των πνευμόνων, όπου οι συγκεντρώσεις αντισωμάτων είναι πολύ χαμηλές για να αποτρέψουν τη μόλυνση. Τα αντισώματα που προκαλούνται από τον εμβολιασμό κυκλοφορούν κυρίως στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι συγκεντρώσεις στις βλεννογόνες μεμβράνες των πνευμόνων και των αεραγωγών είναι χαμηλές. 
 
Δεδομένου ότι η COVID-19 εξαπλώνεται και προκαλεί νόσο κυρίως μέσω της μόλυνσης αυτών των βλεννογόνων, τα εμβόλια χάνουν τον ανοσολογικό στόχο. Τα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τους κατασκευαστές εμβολίων στους διάφορους ρυθμιστικούς φορείς δεν περιέχουν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μόλυνση των αεραγωγών, η οποία θα ήταν ζωτικής σημασίας για τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης. Συνεπώς, τα εμβόλια είναι ανοσολογικά ακατάλληλα για την COVID-19. 
 
2. Η μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι άγνωστη. Οι μεσοπρόθεσμες δοκιμές φάσης 3, διάρκειας 24 μηνών, δεν θα ολοκληρωθούν πριν από το 2023: Δεν υπάρχουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα διαχρονικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19. 
 
3. Τα βραχυπρόθεσμα δεδομένα δεν έχουν τεκμηριώσει την πρόληψη της σοβαρής νόσου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει σημειώσει για το εμβόλιο Comirnaty (Pfizer mRNA) ότι τα σοβαρά κρούσματα COVID-19 "ήταν σπάνια στη μελέτη και δεν μπορούν να εξαχθούν στατιστικά ασφαλή συμπεράσματα" από αυτήν [30]. Παρομοίως, το έγγραφο της Pfizer που υποβλήθηκε στον FDA [31] καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αποτελεσματικότητα έναντι της θνησιμότητας δεν μπόρεσε να αποδειχθεί. Έτσι, τα εμβόλια δεν έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν το θάνατο ή τη σοβαρή νόσο ακόμη και βραχυπρόθεσμα. 
 
4. Οι συσχετίσεις της προστασίας έναντι της COVID-19 είναι άγνωστες. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον τρόπο μέτρησης της προστασίας έναντι της COVID-19. Ως αποτέλεσμα, οι μελέτες αποτελεσματικότητας είναι μαχαιριές στο σκοτάδι. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών φάσης 1 και 2, για παράδειγμα, μια δημοσίευση στο περιοδικό Vaccine σημείωσε ότι "χωρίς την κατανόηση των συσχετίσεων της προστασίας, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν επί του παρόντος ερωτήματα σχετικά με την προστασία που σχετίζεται με το εμβόλιο, τον κίνδυνο επαναμόλυνσης από την COVID-19, την ανοσία αγέλης και τη δυνατότητα εξάλειψης του SARS-CoV-2 από τον ανθρώπινο πληθυσμό" [32]. Έτσι, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν μπορεί να αξιολογηθεί επειδή δεν έχουμε ακόμη καθορίσει τον τρόπο μέτρησής της. 
 
3. ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚIΝΔΥΝΑ 
 
1. Ακριβώς όπως το κάπνισμα θα μπορούσε και προβλεπόταν να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα με βάση τις πρώτες αρχές, όλα τα εμβόλια που βασίζονται σε γονίδια αναμένεται να προκαλέσουν διαταραχές της πήξης του αίματος και αιμορραγίες [33], με βάση τους μοριακούς μηχανισμούς δράσης τους. Σύμφωνα με αυτό, έχουν παρατηρηθεί ασθένειες αυτού του είδους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οδηγώντας σε προσωρινή αναστολή των εμβολίων σε όλο τον κόσμο: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 
 
2. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι οι διαταραχές του αίματος μετά τον εμβολιασμό είναι "σπάνιες", πολλές κοινές παρενέργειες των εμβολίων (πονοκέφαλοι, ναυτία, εμετός και αιματώδη "εξανθήματα" σε όλο το σώμα) μπορεί να υποδηλώνουν θρόμβωση και άλλες σοβαρές ανωμαλίες. Επιπλέον, οι διάχυτες μικροθρομβώσεις που προκαλούνται από το εμβόλιο στους πνεύμονες μπορεί να μιμούνται την πνευμονία και να διαγνωστούν λανθασμένα ως COVID-19. Τα περιστατικά θρόμβωσης που λαμβάνουν σήμερα την προσοχή των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανότατα μόνο η "κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου" [34]: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 
 
3. Λόγω της ανοσολογικής προετοιμασίας, οι κίνδυνοι πήξης, αιμορραγίας και άλλων ανεπιθύμητων συμβάντων αναμένεται να αυξάνονται με κάθε επανεμβολιασμό και κάθε ενδιάμεση έκθεση στον κοροναϊό. Με την πάροδο του χρόνου, είτε πρόκειται για μήνες είτε για χρόνια[35], αυτό καθιστά τόσο τον εμβολιασμό όσο και τους κορονοϊούς επικίνδυνους για τις νεαρές και υγιείς ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες χωρίς εμβολιασμό το COVID-19 δεν ενέχει ουσιαστικό κίνδυνο. Μετά την εξάπλωση του εμβολίου, η συχνότητα εμφάνισης της COVID-19 έχει αυξηθεί σε πολλές περιοχές με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού [36-38]. 
 
Επιπλέον, πολλαπλές σειρές θανάτων από COVID-19 σημειώθηκαν λίγο μετά την έναρξη των εμβολιασμών σε γηροκομεία [39,40]. Οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να οφείλονται όχι μόνο σε αντισωματικοεξαρτώμενη ενίσχυση αλλά και σε μια γενική ανοσοκατασταλτική επίδραση των εμβολίων, η οποία υποδηλώνεται από την αυξημένη εμφάνιση του έρπητα ζωστήρα σε ορισμένους ασθενείς [41]. 
 
Η ανοσοκαταστολή μπορεί να προκάλεσε την κλινική εκδήλωση μιας προηγουμένως ασυμπτωματικής λοίμωξης. Ανεξάρτητα από τον ακριβή μηχανισμό που ευθύνεται για αυτούς τους αναφερόμενους θανάτους, πρέπει να αναμένουμε ότι τα εμβόλια θα αυξήσουν παρά θα μειώσουν τη θνησιμότητα της COVID-19 - τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 
 
4. Τα εμβόλια είναι εξ ορισμού πειραματικά. Θα παραμείνουν σε δοκιμές φάσης 3 μέχρι το 2023. Οι λήπτες είναι ανθρώπινα υποκείμενα που δικαιούνται ελεύθερη συγκατάθεση μετά από ενημέρωση σύμφωνα με τη Νυρεμβέργη και άλλες προστασίες, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 2361 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης [43] και των όρων του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης[29]. Όσον αφορά τα δεδομένα ασφάλειας από τις δοκιμές φάσης 1 και 2, παρά τα αρχικά μεγάλα μεγέθη δείγματος, το περιοδικό Vaccine αναφέρει ότι, « η στρατηγική εμβολιασμού που επιλέχθηκε για περαιτέρω ανάπτυξη μπορεί να έχει χορηγηθεί μόνο σε μόλις 12 συμμετέχοντες » [32].

Με τέτοια εξαιρετικά μικρά μεγέθη δείγματος, το περιοδικό σημειώνει ότι: «θα χρειαστούν μεγαλύτερες μελέτες φάσης 3 που θα διεξαχθούν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους» για να διαπιστωθεί η ασφάλεια. Οι κίνδυνοι που απομένουν να αξιολογηθούν σε δοκιμές Φάσης 3 έως το 2023, με ολόκληρους πληθυσμούς ως υποκείμενα, περιλαμβάνουν όχι μόνο θρόμβωση και αιμορραγικές ανωμαλίες, αλλά και άλλες αυτοάνοσες αντιδράσεις, αλλεργικές αντιδράσεις, άγνωστους τροπισμούς (ιστικούς προορισμούς) των λιπιδικών νανοσωματιδίων [35], ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα [43-46] και τον αντίκτυπο των βιαστικών, αμφισβητήσιμα εκτελεσμένων, ανεπαρκώς ρυθμιζόμενων [47] και σύμφωνα με πληροφορίες ασυνεπών μεθόδων παρασκευής, που ενέχουν κινδύνους δυνητικά επιβλαβών προσμίξεων, όπως ανεξέλεγκτα υπολείμματα DNA [48]. Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ούτε για τους λήπτες ούτε για όσους τα χορηγούν ή επιτρέπουν τη χρήση τους.

5. Η αρχική εμπειρία θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα εμβόλια που προέρχονται από αδενοϊούς (AstraZeneca/Johnson & Johnson) προκαλούν σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια mRNA (Pfizer/Moderna). Ωστόσο, κατά την επαναλαμβανόμενη έγχυση, τα πρώτα θα προκαλέσουν σύντομα αντισώματα έναντι των πρωτεϊνών του φορέα αδενοϊού. Αυτά τα αντισώματα θα εξουδετερώσουν στη συνέχεια τα περισσότερα από τα σωματίδια του ιού του εμβολίου και θα προκαλέσουν τη διάλυσή τους πριν μολύνουν οποιαδήποτε κύτταρα, περιορίζοντας έτσι την ένταση της ιστικής βλάβης.

Αντίθετα, στα εμβόλια mRNA, δεν υπάρχει πρωτεϊνικό αντιγόνο για να αναγνωρίσουν τα αντισώματα. Έτσι, ανεξάρτητα από τον υφιστάμενο βαθμό ανοσίας, το mRNA του εμβολίου θα φτάσει στο στόχο του - τα κύτταρα του σώματος. Αυτά στη συνέχεια θα εκφράσουν την πρωτεΐνη ακίδας και στη συνέχεια θα υποστούν την πλήρη επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με τα εμβόλια mRNA, ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών είναι πρακτικά εγγυημένο ότι θα αυξάνεται με κάθε διαδοχική ένεση. Μακροπρόθεσμα, επομένως, είναι ακόμη πιο επικίνδυνα από τα εμβόλια φορέων. Η προφανής προτίμησή τους έναντι των τελευταίων είναι ανησυχητική στον ύψιστο βαθμό- τα εμβόλια αυτά δεν είναι ασφαλή.

4. ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ

Οι συγκρούσεις συμφερόντων αφθονούν στην επιστημονική βιβλιογραφία και στους οργανισμούς που συνιστούν και προωθούν τα εμβόλια, ενώ δαιμονοποιούν τις εναλλακτικές στρατηγικές (στήριξη στη φυσική ανοσία και έγκαιρη θεραπεία). Οι αρχές, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατεύονται αξιολογώντας εξαιρετικά προσεκτικά τις πηγές των πληροφοριών τους για συγκρούσεις συμφερόντων.

Οι αρχές, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί ώστε να μην αγνοούν την αξιόπιστη και ανεξάρτητη βιβλιογραφία σχετικά με την αναγκαιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεδομένων των προβλέψιμων μαζικών θανάτων και βλαβών που πρέπει να αναμένονται αν δεν σταματήσει η εκστρατεία εμβολιασμού.

Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν απαλλαγεί από τη νομική ευθύνη για ανεπιθύμητες ενέργειες για κάποιο λόγο. Όταν συμβούν θάνατοι και βλάβες από τα εμβόλια, η ευθύνη θα βαρύνει τους υπεύθυνους για την έγκριση, τη χορήγηση και/ή τον εξαναγκασμό των εμβολίων μέσω διαβατηρίων εμβολίων, κανένα από τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με μια νηφάλια, τεκμηριωμένη ανάλυση κινδύνου-οφέλους.

Όλοι οι πολιτικοί, ρυθμιστικοί και ιατρικοί παράγοντες που εμπλέκονται στον εμβολιασμό με το COVID-19 θα πρέπει να εξοικειωθούν με τον κώδικα της Νυρεμβέργης και άλλες νομικές διατάξεις προκειμένου να προστατευθούν.

Παραπομπές:

[1] Le Bert, N.; Tan, A.T.; Kunasegaran, K.; Tham, C.Y.L.; Hafezi, M.; Chia, A.; Chng, M.H.Y.; Lin, M.; Tan, N.; Linster, M.; Chia, W.N.; Chen, M.I.; Wang, L.; Ooi, E.E.; Kalimuddin, S.; Tambyah, P.A.; Low, J.G.; Tan, Y. and Bertoletti, A. (2020) SARS-CoV-2-specific T cell immunity in cases of COVID-19 and SARS, and uninfected controls. Nature 584:457–462. [back][2] Tarke, A.; Sidney, J.; Methot, N.; Zhang, Y.; Dan, J.M.; Goodwin, B.; Rubiro, P.; Sutherland, A.; da Silva Antunes, R.; Frazier, A. and al., e. (2021) Negligible impact of SARS-CoV-2 variants on CD4+ and CD8+ T cell reactivity in COVID-19 exposed donors and vaccinees. bioRxiv -:x-x.[back]
[4] Beasley, D. (2020) Scientists focus on how immune system T cells fight coronavirus in absence of antibodies. Reuters, 10/07/2020. [back]
[5] Bozkus, C.C. (2020) SARS-CoV-2-specific T cells without antibodies. Nat. Rev. Immunol. 20:463. [back]
[6] Grifoni, A.; Weiskopf, D.; Ramirez, S.I.; Mateus, J.; Dan, J.M.; Moderbacher, C.R.; Rawlings, S.A.; Sutherland, A.; Premkumar, L.; Jadi, R.S. and al., e. (2020) Targets of T Cell Responses to SARS-CoV-2 Coronavirus in Humans with COVID-19 Disease and Unexposed Individuals. Cell 181:1489–1501.e15. [back]
[7] Mateus, J.; Grifoni, A.; Tarke, A.; Sidney, J.; Ramirez, S.I.; Dan, J.M.; Burger, Z.C.; Rawlings, S.A.; Smith, D.M.; Phillips, E. and al., e. (2020) Selective and cross-reactive SARS-CoV-2 T cell epitopes in unexposed humans. [back]Science 370:89–94. [back]
[8] McCurry-Schmidt, M. (2020) Exposure to common cold coronaviruses can teach the immune system to recognize SARS-CoV-2. La Jolla Institute for Immunology. [back]
[9] Palmer, S.; Cunniffe, N. and Donnelly, R. (2021) COVID-19 hospitalization rates rise exponentially with age, inversely proportional to thymic T-cell production. J. R. Soc. Interface 18:20200982. [back]
[10] Sekine, T.; Perez-Potti, A.; Rivera-Ballesteros, O.; Strålin, K.; Gorin, J.; Olsson, A.; Llewellyn-Lacey, S.; Kamal, H.; Bogdanovic, G.; Muschiol, S. and al., e. (2020) Robust T Cell Immunity in Convalescent Individuals with Asymptomatic or Mild COVID-19. Cell 183:158–168.e14. [back]
[12] Bossuyt, P.M. (2020) Testing COVID-19 tests faces methodological challenges. Journal of clinical epidemiology 126:172–176. [back]
[13] Jefferson, T.; Spencer, E.; Brassey, J. and Heneghan, C. (2020) Viral cultures for COVID-19 infectivity assessment. Systematic review. Clin. Infect. Dis. ciaa1764:x-x. [back]
[14] Borger, P.; Malhotra, R.K.; Yeadon, M.; Craig, C.; McKernan, K.; Steger, K.; McSheehy, P.; Angelova, L.; Franchi, F.; Binder, T.; Ullrich, H.; Ohashi, M.; Scoglio, S.; Doesburg-van Kleffens, M.; Gilbert, D.; Klement, R.J.; Schrüfer, R.; Pieksma, B.W.; Bonte, J.; Dalle Carbonare, B.H.; Corbett, K.P. and Kämmer, U. (2020) External peer review of the RTPCR test to detect SARS-CoV-2 reveals 10 major scientific flaws at the molecular and methodological level: consequences for false-positive results. [back]
[16] Cao, S.; Gan, Y.; Wang, C.; Bachmann, M.; Wei, S.; Gong, J.; Huang, Y.; Wang, T.; Li, L.; Lu, K.; Jiang, H.; Gong, Y.; Xu, H.; Shen, X.; Tian, Q.; Lv, C.; Song, F.; Yin, X. and Lu, Z. (2020) Post-lockdown SARS-CoV-2 nucleic acid screening in nearly ten million residents of Wuhan, China. Nat. Commun. 11:5917.[back]
[17] Moghadas, S.M.; Fitzpatrick, M.C.; Sah, P.; Pandey, A.; Shoukat, A.; Singer, B.H. and Galvani, A.P. (2020) The implications of silent transmission for the control of COVID-19 outbreaks. Proc. Natl. Acad. Sci. U. S. A. 117:17513–17515.[back]
[18] Johansson, M.A.; Quandelacy, T.M.; Kada, S.; Prasad, P.V.; Steele, M.; Brooks, J.T.; Slayton, R.B.; Biggerstaff, M. and Butler, J.C. (2021) SARS-CoV-2 Transmission From People Without COVID-19 Symptoms. JAMA network open 4:e2035057.[back]
[19] Yeadon, M. (2020). What SAGE got wrong. Lockdown Skeptics.[back]
[20] Ioannidis, J.P.A. (2020) Global perspective of COVID‐19 epidemiology for a full‐cycle pandemic. Eur. J. Clin. Invest. 50:x-x. [back]
[21] Ioannidis, J.P.A. (2021) Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates of COVID‐19: An overview of systematic evaluations. Eur. J. Clin. Invest. -:x-x. [back]
[23] Orient, J.; McCullough, P. and Vliet, E. (2020) A Guide to Home-Based COVID Treatment. [back]
[24] McCullough, P.A.; Alexander, P.E.; Armstrong, R.; Arvinte, C.; Bain, A.F.; Bartlett, R.P.; Berkowitz, R.L.; Berry, A.C.; Borody, T.J.; Brewer, J.H.; Brufsky, A.M.; Clarke, T.; Derwand, R.; Eck, A.; Eck, J.; Eisner, R.A.; Fareed, G.C.; Farella, A.; Fonseca, S.N.S.; Geyer, C.E.; Gonnering, R.S.; Graves, K.E.; Gross, K.B.V.; Hazan, S.; Held, K.S.; Hight, H.T.; Immanuel, S.; Jacobs, M.M.; Ladapo, J.A.; Lee, L.H.; Littell, J.; Lozano, I.; Mangat, H.S.; Marble, B.; McKinnon, J.E.; Merritt, L.D.; Orient, J.M.; Oskoui, R.; Pompan, D.C.; Procter, B.C.; Prodromos, C.; Rajter, J.C.; Rajter, J.; Ram, C.V.S.; Rios, S.S.; Risch, H.A.; Robb, M.J.A.; Rutherford, M.; Scholz, M.; Singleton, M.M.; Tumlin, J.A.; Tyson, B.M.; Urso, R.G.; Victory, K.; Vliet, E.L.; Wax, C.M.; Wolkoff, A.G.; Wooll, V. and Zelenko, V. (2020) Multifaceted highly targeted sequential multidrug treatment of early ambulatory high-risk SARS-CoV-2 infection (COVID-19). Reviews in cardiovascular medicine 21:517–530. [back][back]
[25] Procter, {.B.C.; {APRN}, {.C.R.{.; {PA}-C, {.V.P.; {PA}-C, {.E.S.; {PA}-C, {.C.H. and McCullough, {.{.P.A. (2021) Early Ambulatory Multidrug Therapy Reduces Hospitalization and Death in High-Risk Patients with SARS-CoV-2 (COVID-19). International journal of innovative research in medical science 6:219–221. [back]
[26] McCullough, P.A.; Kelly, R.J.; Ruocco, G.; Lerma, E.; Tumlin, J.; Wheelan, K.R.; Katz, N.; Lepor, N.E.; Vijay, K.; Carter, H.; Singh, B.; McCullough, S.P.; Bhambi, B.K.; Palazzuoli, A.; De Ferrari, G.M.; Milligan, G.P.; Safder, T.; Tecson, K.M.; Wang, D.D.; McKinnon, J.E.; O’Neill, W.W.; Zervos, M. and Risch, H.A. (2021) Pathophysiological Basis and Rationale for Early Outpatient Treatment of SARS-CoV-2 (COVID-19) Infection. Am. J. Med. 134:16–22. [back]
[30] Anonymous, (2021) EMA assessment report: Comirnaty. [back]
[32] Giurgea, L.T. and Memoli, M.J. (2020) Navigating the Quagmire: Comparison and Interpretation of COVID-19 Vaccine Phase 1/2 Clinical Trials. Vaccines 8:746. [back][back]
[33] Bhakdi, S.; Chiesa, M.; Frost, S.; Griesz-Brisson, M.; Haditsch, M.; Hockertz, S.; Johnson, L.; Kämmerer, U.; Palmer, M.; Reiss, K.; Sönnichsen, A.; Wodarg, W. and Yeadon, M. (2021) Urgent Open Letter from Doctors and Scientists to the European Medicines Agency regarding COVID-19 Vaccine Safety Concerns. [back]
[38] Bhuyan, A. (2021) Covid-19: India sees new spike in cases despite vaccine rollout. BMJ 372:n854. [back]
[39] Morrissey, K. (2021) Open letter to Dr. Karina Butler. [back]
[41] Furer, V.; Zisman, D.; Kibari, A.; Rimar, D.; Paran, Y. and Elkayam, O. (2021) Herpes zoster following BNT162b2 mRNA Covid-19 vaccination in patients with autoimmune inflammatory rheumatic diseases: a case series. Rheumatology -:x-x. [back]
[43] Tseng, C.; Sbrana, E.; Iwata-Yoshikawa, N.; Newman, P.C.; Garron, T.; Atmar, R.L.; Peters, C.J. and Couch, R.B. (2012) Immunization with SARS coronavirus vaccines leads to pulmonary immunopathology on challenge with the SARS virus. PLoS One 7:e35421. [back]
[44] Bolles, M.; Deming, D.; Long, K.; Agnihothram, S.; Whitmore, A.; Ferris, M.; Funkhouser, W.; Gralinski, L.; Totura, A.; Heise, M. and Baric, R.S. (2011) A double-inactivated severe acute respiratory syndrome coronavirus vaccine provides incomplete protection in mice and induces increased eosinophilic proinflammatory pulmonary response upon challenge. J. Virol. 85:12201–15. [back]
[45] Weingartl, H.; Czub, M.; Czub, S.; Neufeld, J.; Marszal, P.; Gren, J.; Smith, G.; Jones, S.; Proulx, R.; Deschambault, Y.; Grudeski, E.; Andonov, A.; He, R.; Li, Y.; Copps, J.; Grolla, A.; Dick, D.; Berry, J.; Ganske, S.; Manning, L. and Cao, J. (2004) Immunization with modified vaccinia virus Ankara-based recombinant vaccine against severe acute respiratory syndrome is associated with enhanced hepatitis in ferrets. J. Virol. 78:12672–6. [back]
[46]Czub, M.; Weingartl, H.; Czub, S.; He, R. and Cao, J. (2005) Evaluation of modified vaccinia virus Ankara based recombinant SARS vaccine in ferrets. Vaccine 23:2273–9 [back]
[47]Tinari, S. (2021) The EMA covid-19 data leak, and what it tells us about mRNA instability. BMJ 372:n627 [back]
[48] Anonymous, (2021) Interview with Dr. Vanessa Schmidt-Krüger, Hearing #37 of German Corona Extra-Parliamentary Inquiry Committee 30 January, 2021. [back]
 
Δικτυογραφία:
1.-- COVID Vaccines: Necessity, Efficacy and Safety – OffGuardian



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.