Σελίδες

16 Μαΐου 2021

Ο Γάμος της Χρονιάς! Ζευγάρι από τα Τρίκαλα παντρεύτηκε Ελληνικά και Ορθόδοξα και τίμησε τους προγόνους μας... (βίντεο)

από το κανάλι Up Stories 
 
Ζευγάρι από τα Τρίκαλα θέλησε να τιμήσει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους.  
 
Συγκεκριμένα πραγματοποίησε τον Γάμο του τηρώντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις (Υπ όψιν πως ο γάμος που προβάλλεται στο βιντεο μας είναι πέρα για πέρα αληθινός) και ακόμα και οι φορεσιές του Γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων είναι εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης. 
 
Ο γάμος του Απόστολου Κωσταρέλλου και της αγαπημένης του Αριάννας, με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα. 
 
Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τον αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη , έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δασος στο Ναό για το μυστήριο. Εκεί υποδέχθηκε τη νύφη η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα. 
Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορωνοϊό.
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Μια πανέμορφη και συγκινητική γαμήλια τελετή που θύμισε την εποχή των Ελλήνων και των ηρώων...
Μια εποχή που οι Ελληνες είχαν ακόμα μέσα τους Ορθοδοξία και Πατρίδα και αδιαφορούσαν για ξενόφερτα έθιμα...
Δυστυχώς σήμερα οι νέοι παρασυρμένοι από την πολτοποίηση της παγκοσμιοποίησης είτε αδιαφορούν πλήρως για την Ορθοδοξία μας και κάνουν πολιτικούς "γάμους", είτε για την Ελληνική μας παράδοση και αντιγράφουν τα ήθη και τις συνήθειες που βλέπουν να πλασάρονται στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και τον κινηματογράφο με γελοία γονατίσματα για προτάσεις γάμου και μονόπετρα... καθώς και απαράδεκτα εξευτελιστικά εφευρήματα για πρωτότυπες και εντυπωσιακές επιδείξεις που τελικά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εκεί που οδηγούνται οι περισσότεροι "γάμοι" των ξένων που δίνουν τους ψεύτικους και υποκριτικούς "όρκους αιώνιας αγάπης".... στον χωρισμό.

1 σχόλιο:

  1. ΑΞΙΟΙ, να ζησουν και να κανουν ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ !
    Τετοια παιδια κρατανε το Εθνος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.