21 Νοεμβρίου 2020

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΥΡΩΠ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΗΣ FRONTEX

https://1.bp.blogspot.com/-a1lZ08xKDOE/X6xeCPTd2wI/AAAAAAAMXZ8/aiP14oxnT1YpZmdaqGVfm4eKE3cvPtmKwCLcBGAsYHQ/w640-h400/front-735x459.jpg
Γράφει η Θωμαϊς Παριανού

Μία πρόσφατη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) πραγματοποίησε στις 10 /11 / 2020 έκτακτη συνεδρίαση, για να συζητήσει μια σειρά θεμάτων σχετικά με θεμελιώδη δικαιώματα καθώς και τους ισχυρισμούς σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για την απώθηση μεταναστών στο Αιγαίο».
 
Ένα από αυτά τα θέματα ήταν η «ταχεία επέμβαση στα σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο». Ουσιαστικά, πρόκειται για τις λεγόμενες «προσφυγικές ροές» των λαθρομεταναστών που μας στέλνει ο Έρντογάν στα πολύπαθα νησιά μας, για τα οποία η ανακοίνωση λέει παρακάτω «σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι όλες οι λειτουργίες της Frontex πρέπει να εκτελούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις, και ειδικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα, ιδίως την αρχή της ΜΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ». Τελικά το Δ.Σ. της Frontex αποφασίζει να δημιουργήσει μία υποομάδα, η οποία θα προβεί στην «διερεύνηση όλων των πτυχών που σχετίζονται με το θέμα» και που αφορούν «την ερμηνεία των διατάξεων των κανονισμών της ΕΕ σχετικά με τις επιχειρησιακές δραστηριότητες στη θάλασσα και τις ανησυχίες που εγείρονται από τα κράτη μέλη (της Ε.Ε.) και αφορούν τις ‘’υβριδικές απειλές’’ που επηρεάζουν την εθνική τους ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα». 
 
https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1553791/638/399/0x000000000178545e/2/ilba-gioxanson.jpg
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΟΥΗΔΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, κ. ΥΛΒΑ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ
 
Πάντως, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ύλβα Γιόχανσον, σε ανάρτησή της στο twitter, αναφέρει: «Χαιρετίζω το συμπέρασμα του διοικητικού συμβουλίου ότι απαιτείται επείγουσα δράση για τη διερεύνηση όλων των πτυχών που σχετίζονται με τους ισχυρισμούς των ΑΠΩΘΗΣΕΩΝ», δηλ. έχει σίγουρη την μη επαναπροώθηση, ΠΡΙΝ την ανακοίνωση των αποφάσεων της υποομάδας του Δ.Σ. της Frontex.  
 
Τώρα, ας δούμε κάποια ‘’δείγματα γραφής’’ που μας έχει δώσει μέχρι τώρα η κ. Ύλβα Γιόχανσον: 
 
- Δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλες Μόριες (Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020), είπε αναφερόμενη στις εγκαταστάσεις της Μόριας, στις οποίες «υπάρχει ανάγκη για κατάλληλες εγκαταστάσεις υποδοχής, αποτελεσματικές και δίκαιες διαδικασίες εισόδου» και προσθέτει:
«Δεν έχουν όλοι οι μετανάστες δικαίωμα να παραμείνουν στην ΕΕ. Υπάρχουν κάποιοι που θα πρέπει να επιστρέψουν». Όμως έτσι, η ίδια αυτοαναιρείται, ή φαίνεται να ξεχνά ότι ΟΛΟΙ όσοι μας έρχονται από την Τουρκία είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και εμείς, ως Ελλάδα δικαιούμεθα να μην τους δεχτούμε, επειδή δεν είμαστε εμείς η πρώτη χώρα υποδοχής τους, αλλά ΕΠΙΣΗΜΩΣ είναι η Τουρκία. 
 
- «Πρέπει να είναι υποχρεωτικό, όλα τα κράτη μέλη να βοηθούν όταν υπάρχει μία κατάσταση όπου ένα κράτος μέλος τελεί υπό πίεσιν (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020). 
 
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες της Ε.Ε. αλλά η κ Ύλβα Γιόχανσον, τόνισε την επίμονη άρνηση ορισμένων χωρών να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο και την αποτυχία του προσωρινού συστήματος των ποσοστώσεων, το οποίο αποφασίσθηκε κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το μόνο κράτος μέλος της Ε.Ε. που ‘’τελεί υπό πίεσιν’’ είναι η Ελλάδα, ενώ όλα τα άλλα κράτη μέλη έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους και, μέχρι στιγμής, δεν εξετάστηκαν μέτρα κατά των χωρών αυτών, ενώ η μόνη χώρα, στην οποίαν η Ε.Ε. ‘’κουνάει το δάχτυλο’’ είναι η δική μας.  
 
- «Χρειαζόμαστε τους μετανάστες γιατί είμαστε μια γηράσκουσα κοινωνία»! (Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020)
 
«Τους χρειαζόμαστε, γιατί είμαστε μια κοινωνία που γερνάει», είπε συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνέντευξή της, μετά τη… φωτιά που άναψε η Μόρια, αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο, πέραν πάσης αμφιβολίας. Μάλλον, η κ. Ύλβα Γιόχανσον ζήλεψε την …. δόξα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, όντας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε πει, επί λέξει: «Ευχαριστώ εκείνους (τους μετανάστες) που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί μας και να αγωνιστούν μαζί μας για μια καλύτερη κοινωνία».  
 
Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε!!! Τώρα δεν μας μένει παρά να πληροφορηθούμε τι θα αποφασίσει η υποομάδα του Δ.Σ. της FRONTEX, Oψόμεθα, αν και, μεταξύ μας, δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.