Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2020

Ότι μείνει από Ελλάδα και Χριστό για τους επόμενους θα είναι επειδή εμείς παλεύουμε, εμείς αντιστεκόμαστε

Κάποια στιγμή θα τελειώσει κι αυτό το αστείο με το "τι θα μας πουν οι επόμενες γενιές".

Γελάνε και τα κοτόπουλα και τα παρδαλά κατσίκια με την σκέψη και μόνο ότι μπορεί ποτέ μια οποιαδήποτε μελλοντική "νέα γενιά", των iphones του facebook των social media των τατουάζ και των amateur πορνοβίντεο και της εύκολης ξενιτιάς-απόδρασης στην πολιτισμένη δύση, να δείξει ενδιαφέρον ή πόνο ψυχής ή κριτικό λόγο και ευκρίνεια σκέψης ώστε να ασκήσει κριτική σε εμάς τις παλιότερες γενιές που δήθεν τα ανεχθήκαμε όλα αυτά αμαχητί.
 
 
Γέλιο προκαλεί και θράσσος οι άθεοι και άθρησκοι και εναγκαλιστές της ηλεκτρονικής ευκολίας να κρίνουν έστω και μία μόνο γενιά παλαιότερη.  
 
Ειδικά την γενιά της μεταπολίτευσης όλων ημών που γεννηθήκαμε μέσα σε οικογένειες με Χριστό, με πατέρα και μάνα, με δάσκαλο και πληθυντικό ευγενείας, και αναγκαστήκαμε να ζήσουμε με σοσιαλισμό, καφρίλα, μπουζουκοτσιφτετέλια, τηλεοπτικές ξεβρακωμένες γλάστρες. Που αναγκαστήκαμε να ανεχθούμε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα πλήρως διεφθαρμένο και απόλυτα υποτακτικό σε κάθε μικρό γείτονα βρωμιάρη που έτρωγε ψωμί από εμάς και σε κάθε μεγάλο δυνάστη που μας διέταζε πόσα κομμάτια από την σάρκα μας να κόψουμε.
 
Ένα σύστημα που δεν είχε πρόβλημα να ικανοποιεί κάθε χαμηλό ένστικτο, κάθε ματαιοδοξία, κάθε ψέμμα και εύκολο πλουτισμό, που δεν είχε πρόβλημα να σκοτώνει κάθε μέρα το δίκαιο και το ορθό ώστε να γίνουν όλοι απατεώνες και ψεύτες και υποκριτές και κυνηγοί της αρπαχτής και της προστυχιάς.
 
Ένα σύστημα που δεν είχε ενδοιασμούς να πει ψέμματα για το χρηματιστήριο, ψέμματα για το ευρώ, ψέμματα για τους ολυμπιακούς, ψέμματα για τα διακοποδάνεια, ψέμματα για το μεταναστευτικό, ψέμματα για το χρέος, ψέμματα για τα μνημόνια, ψέμματα για το δημοψήφισμα, ψέμματα για τις εκλογές.....ψέμματα για κάθε μικρό και μεγάλο θέμα προκειμένου αυτοί να μένουν αιώνια στην εξουσία και ο λαός να απογυμνώνεται από κάθε ηθική κάθε αξία κάθε δίκαιο κάθε λογικό μέτρο και πολιτισμένο τρόπο ζωής.
 
Ένα σύστημα ολόκληρο αποτελούμενο από δειλούς και φιλοτομαριστές πολιτικούς, από κανάλια, από αμόρφωτους ψευτοεπιχειρηματίες, από ματαιόδοξους κολαούζους, και στηριζόμενο από πακτωλό χρημάτων και διαφθοράς από το δυτικό σύστημα "αξιών" δηλαδή διαίρει και βασίλευε και τάιζε τους πρίγκηπες για να ξεσκίζουν τον λαό τους.
 
Ενάντια σε αυτήν την πραγματικότητα παλεύει έστω ένα μικρό τμήμα αυτού του λαού εδώ και δεκαετίες.
 
Ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα με νύχια και με δόντια κρατιόμαστε στον Χριστό, στην παράδοση και τα ιερά της πατρίδας μας σε έναν κόσμο χυδαίο και σατανικό όπου η φυσιολογική αγάπη προς το οικείο και το πάτριο ονομάζεται φασισμός και εθνικισμός από όλα ατά τα σιχαμένα καθάρματα. 
 
Σε έναν πολιτικο-τηλεοπτικό κόσμο που αποσιωπά μισό εκατομμύριο ελεύθερους πολίτες διαμαρτυρόμενους για το άδικο εναντίον της πατρίδας μας... σε έναν πολιτικό κόσμο όπου όλοι οι οργανωμένοι θεσμοί (παρατάξεις, συνδικαλισμός, επιμελητήρια, υψηλή ιεραρχία) 8 χρόνια τώρα εξαφανίστηκαν αφού αποδείχτηκαν σκυλιά της εξουσίας και παντελώς ανίκανοι και απρόθυμοι να βοηθήσουν τον κοσμάκη.  
 
Ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα της ύφεσης που η πολεμική της φύση είναι κρυμένη και ντυμένη με το ρούχο της οικονομικής πολιτικής και της δήθεν μοντέρνας αντιμετώπισης των πραγμάτων... ενάντια σε αυτήν ψήφισε ο κόσμος στο δημοψήφισμα.... ενάντια σε αυτήν κατέβηκε μισό εκατομμύριο κόσμος στο συλλαλητήριο... ενάντια σε έναν πόλεμο που δεν φαίνεται καν σαν πόλεμος, πολεμάει ο Έλληνας κόντρα σε όλα αυτά τα καθάρματα που θέλουν να φάνε τις σάρκες του ενώ συνεχώς του τραγουδάνε οι σειρήνες της ευκολίας, του χρήματος, του τσιπαρίσματος, των ηλεκτρονικών πληρωμών...  
 
Ναι είμαστε εύπιστοι. Ναι είμαστε επιρρεπείς στις υποσχέσεις και την ευκολία.  
Όχι όμως σε βαθμό που να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και από που ερχόμαστε.  
Όχι σε βαθμό που να έχει το θράσσος το παιδί των τατουάζ, του facebook και του άθεου πολυπολιτισμού να αρθρώσει έστω μισή λέξη κριτικής απέναντι σε ανθρώπους που παλεύουν να καταλάβουν τι συμβαίνει στον τόπο τους, γιατί οι πολιτικοί τους συστηματικά τους υπονομεύουν και πως γίνεται πόλεμος χωρίς πόλεμο!
 
Εμείς με όλα τα προβλήματα και τα κουσούρια μας απέναντι σους άθεους και χρόνια διεφθαρμένους σταθήκαμε και φωνάξαμε Ελλάδα και Χριστός. Χωρίς σύστημα, χωρίς πολιτικούς, χωρίς αλήθεια, χωρίς στήριξη....με όλα και όλους εναντίον μας, εμείς παλεύουμε. Δουλειά του ανθρώπου είναι να παλεύει όπως μπορεί, όσο μπορεί. Όχι να εγγυάται στους επόμενους ότι η ζωή τους θα είναι καλύτερη.
 
Ότι μείνει από Ελλάδα και Χριστό για τους επόμενους θα είναι επειδή εμείς παλεύουμε, εμείς αντιστεκόμαστε. Επειδή μεσα στην λαίλαπα αυτή ο Έλληνας δεν ξέχασε ποιος είναι και από που προέρχεται.
 
Αφήστε λοιπόν την νέα γενιά να ζει ερμαφρόδιτη, να ξημερώνεται περιμένοντας να αγοράσει το νέο iphone και να αυνανίζεται με τεχνολογία VR. Δεν έχουν απολύτως καμία ικανότητα να κρίνουν, ούτε διάθεση να καταλάβουν, ούτε επιθυμία να ζουν Ελλάδα, Χριστό και παράδοση. Όσοι από αυτούς θέλουν να κρίνουν τότε μπορούν πρώτα να καταλάβουν τι ζούμε εμείς τόσα χρόνια... και μετά να τραβήξουν κουπί.  
 
Η μάχη είναι εδώ. Όποιος θέλει, μικρός και μεγάλος, δεν κρίνει.... απλά βουτάει και πολεμάει.
 
από έναν ανώνυμο Έλληνα  
 

Τι γίνεται εδώ πέρα; Οι νεοταξίτες θέλουν να μας πάρουν και τα παιδιά μας όταν δεν δεχόμαστε το αίσχος τους; (βίντεο)

 
από το κανάλι askitis 
 
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!! Σοκάρει η καταγγελία μητέρας για τη συμπεριφορά Διευθύντριας Δημοτικού σχολείου που την απείλησε να της στείλει την αστυνομία για να αναζητήσει το παιδί της επειδή δεν το στέλνει λόγω μάσκας! Το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και το σχολείο όπως λέει η μητέρα στον Stefanos Damianidis και στον focus fm είναι πλήρως ενημερωμένοι με σχετικά ιατρικά έγγραφα! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ! 

ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ προ των Πυλών. Από τον στρατηγικό Καύκασο μέχρι τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ θα στενάξουν τα όπλα.

Μία τρίχα μας χωρίζει από τα ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα δοκιμάσουν την ανθρωπότητα.
Η πολυκέφαλη αμαρτία, η πολυμέτωπη διαστροφή θα διακοπούν από το ανεξιχνίαστο ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Ψήγματα μας έδωσαν οι ΑΓΙΟΙ του και κατά την ΑΦΑΤΟ ΦΙΛΑΝΡΩΠΙΑ του. 
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Αυτές τις στιγμές διεθνή ΜΜΕ (eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront) ομιλούν για εμπλοκή πολλών κρατών στην σύγκρουση Αρμενίων και Αζέρων στον κρίσιμο στρατηγικό αυχένα του Καυκάσου. 
Κάνουν λόγο για εμπλοκή μέσω πολλών αιτιολογιών του Ιράν, του Πακιστάν, της Ινδίας ακόμα και του Ισραήλ (πέρα της Ρωσίας και δυτικών κρατών)  
 
Φυσικά και αυτός ο πόλεμος γίνεται μέσω αντιπροσωπειών και αφορά την επεκτατική προώθηση των σχεδίων της Άγκυρας που εξυπηρετεί και τα γεωπολιτικά σχέδια των Δυτικών να στραγγαλίσουν τους στρατηγικούς και οικονομικούς επίγειους διαδρόμους καθόδου της Ρωσίας προς την Μέση Ανατολή. 
 
Υπάρχει και άλλο σχέδιο στην συνέχεια που είναι ο αποκλεισμός του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θαλάσσης μέσω των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, μέ αιτιολογία την σύγκρουση Ελλάδος - τουρκίας στο ΑΙΓΑΙΟ. 
 
ΤΩΡΑ ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπορεί να γίνει πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας και ώρα με την ώρα αυτό αποκαλύπτεται και με τις ειδήσεις που έρχονται. 
Έλεγε το 1989 ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στον Κύπριο προσκυνητή κ Ξενοφώντος Ανδρέα.
 
«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.» 
 
Μαρτυρίες Προσκυνητών- Νικολάου Ζουραντζόγλου , Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370.
Ήδη αναφέρεται αρχή μετακίνησης τουρκικών δυνάμεων από τα Κατεχόμενα μέσω αερομεταφοράς, μάλλον για ενίσχυση των άλλων μετώπων που άνοιξε πρόσφατα η τουρκία. 
Αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ έλεγε πριν πάρα πολλά χρόνια ... 
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός στον Κολινδρό Πιερίας είπε μεταξύ των άλλων: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" https://choratouaxoritou.gr/?p=67965 
 
Τόσο μικρό κράτος σαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει. 
Αυτά πριν λίγες ώρες γράφαμε σχετικά με τους αγίους μας
και σήμερα η επικαιρότητα δίνει αλήθειες σε αυτά που έρχονται:  
"Η Αρμενία προειδοποιεί την Τουρκία για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της- Η Ρωσία άρχισε μεταφορά αεροσκαφών MiG-29 στην Αρμενία". 
 
"Σε περίπτωση που Τουρκία-Γεωργία συνεχίσουν να κλείνουν τον αεροπορικό διάδρομο Μόσχα-Αρμενία, η Ρωσία μέσω βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει την ικανότητα να χτυπήσει τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την υπόλοιπη Ευρώπη, προκαλώντας πολυάριθμες πολιτικο-οικονομικές επιπτώσεις. Μέχρι στιγμής η Ρωσία χρησιμοποιεί εκτεταμένα δύο Ιρανικές βάσεις για εφοδιασμό της Αρμενίας". 
 
Με πληροφορίες από: eurasianmonitor, eurasiadaily, southfront-Άγγελος Χωριανόπουλος https://www.militaire.gr/o-polemos-azermpaitzan-armenias-kai-oi-diethneis-proektaseis-o-ypogeios-rolos-toy-israil-kai-tis-indias/ 
 
Ουδείς γνωρίζει αν το πολεμικό μέτωπο εκεί επάνω το σταματήσουν προσωρινά για να προετοιμαστούν για το μέτωπο που επιθυμούν να ανοίξουν στο ΑΙΓΑΙΟ άνομα σχέδια ή θα τρέχουν όλα μαζί.  
Δεν είναι απλώς κρίσιμες ώρες αλλά ώρες υψίστης επιφυλακής. 
Αυτοί όλοι που ξεγύμνωσαν την Ελλάδα τα τόσα χρόνια της μνημονιακής κατοχής γνώριζαν τι έκαναν; 
 
Σήμερα είναι άκρως αναγκαίο να ντύσουμε την γύμνια μας με το ένδυμα της ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τα άλλα κενά θα τα τακτοποιήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ. 
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Δένδιας αδειάζει την Αρμενία – Η γεωπολιτική της αυτοεξάλειψης

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
 
Του ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΒΑ
 
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό Ναγκόρνο Καραπάχ με μια ανακοίνωση η οποία παίρνει απόλυτα ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο μερών και τα καλεί σε αυτοσυγκράτηση και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτή η αξιοθρήνητη ανακοίνωση όχι μόνο είναι ηθικά απαράδεκτη και ουσιαστικά αποτελεί προσβολή στην Αρμενία στον φίλο αρμενικό λαό αλλά πρόκειται και για μια ενέργεια διπλωματικής αυτοχειρίας.  
 
Μια ανακοίνωση σε αυτό το ύφος θα είχε νόημα μόνον αν αναφερόταν σε μια σύγκρουση κάπου μακριά, μεταξύ Καμπότζης και Λάος για παράδειγμα, ή αν η Ελλάδα ήταν μια μεγάλη “εποπτική” δύναμη της περιοχής. Θα μπορούσε ίσως να ταιριάζει στη Ρωσία, μιας και οι δύο χώρες ήταν απάρτια της Σοβιετικής Ένωσης και τώρα η Ρωσία είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή.
 
Η Ελλάδα όμως δεν ανήκει ούτε στη μία ούτε στην άλλη κατηγορία. Είναι μια σύγκρουση που διεξάγεται στην περιοχή της και στην οποία μια φίλη χώρα δέχεται επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν με την καθοδήγηση, τη βοήθεια και την έμπρακτη στήριξη της Τουρκίας. Η εισβολή, δηλαδή, αποτελεί κομμάτι της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, ενάντια της οποίας η Ελλάδα ανθίσταται. Και αυτό σημαίνει ότι υποχρεούται να στηρίζει όσους υφίστανται την τουρκική επιθετικότητα, ειδάλλως κινδυνεύει να περάσει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν ανθίσταται και τόσο πολύ…
 
Επίσης, αφού έχουμε δώσει τόση έμφαση στις συμμαχίες, οφείλουμε να λειτουργούμε υπέρ των φίλων και των συμμάχων, έτσι ώστε να αποκτούμε αξιοπιστία και να μας εμπιστευτούν αυτοί που θέλουμε να μας εμπιστευτούν. Ειδάλλως πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πλέγμα της αντιτουρκικής συμμαχίας που επιδιώκουμε (;).  
 
Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Αρμενίας  
 
Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα υποχρεούται να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Αρμενίας, αν θέλει να λειτουργεί ως ισότιμος παράγοντας στην περιοχή. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν βγάζει τον εαυτό της έξω από τη διένεξη, όπως ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι, αλλά μειώνει τη γεωπολιτική της υπόσταση. Τοποθετεί στον πυρήνα της γεωστρατηγικής της την σπουδή να μην ενοχλήσει κανέναν και ιδιαίτερα τη γειτονική της Τουρκία. Μετατρέπεται σε γεωπολιτικό “ανθρωπάκι”.
 
Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια. Εδώ και χρόνια, η Ελλάδα, υπό διαφορετικές κυβερνήσεις, δείχνει να έχει επιλέξει μια πολιτική αυτοεξάλειψης, περιμένοντας κάποια στιγμή να ανταμειφθεί για το ότι δεν προκαλεί ανησυχίες σε κανέναν. Η πολιτική αυτή όμως θολώνει τη γεωπολιτική της υπόσταση και απειλεί να την οδηγήσει σε μερική ανυπαρξία. Και καλά να περιμένεις να ανταμειφθείς από τις ΗΠΑ γιατί είσαι “καλό παιδί” αλλά και από την Τουρκία;
 
Γιατί, πιθανώς περί αυτού πρόκειται. Η ελληνική εξωτερική πολιτική φαίνεται πως προσπαθεί να επιμηκύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το “τέρμινο αποκλιμάκωσης” που θεωρεί πως έχει εξασφαλίσει με την Τουρκία, όπως παραστατικά έγραψε ο Κώστας Βενιζέλος πριν λίγο καιρό στο SLpress και για αυτό δεν κάνει τίποτα που θα είχε την παραμικρή πιθανότητα να “τσιγκλήσει” την Άγκυρα.
 
Έτσι λοιπόν, αφού οδηγηθήκαμε σε έναν πρωτοφανή διαχωρισμό των πολιτικών μας με τη Λευκωσία, τώρα ταπεινωνόμαστε και στο θέμα της αζέρικης εισβολής. Και φυσικά, αυτή η εικόνα νεκρικής απάθειας που προβάλει η χώρα μας δεν περνάει απαρατήρητη από τον αντίπαλο, ο οποίος βγάζει πιθανώς συμπεράσματα που δεν πρέπει να βγάλει για το πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα σε άλλες περιπτώσεις, όπου θα θίγονται πιο ζωτικές της ευαισθησίες και όχι η ακεραιότητα της “μακρινής” Αρμενίας.
 
Γενικά οι χώρες οφείλουν να έχουν ενεργητικές πολιτικές. Πρέπει να στηρίζεις τους φίλους και τους συμμάχους σου για να περιμένεις να σε στηρίξουν και αυτοί. Πρέπει να στηρίζεις τους φίλους και τους συμμάχους σου για να σε σέβονται οι εχθροί σου. Τόσο απλά. Δια της αυτοεξάλειψης κανείς δεν κέρδισε τίποτα παραπάνω από χρόνο. Και ο χρόνος κάποτε τελειώνει.
 
Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 

Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε):
 
Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν. 
Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα Αρχαία Μνημεία και την Αρχιτεκτονική τους. 
1. γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. γκρεμίστε όλη την Ιταλία σε βάθος 100 μέτρων. 
3. αδειάσετε όλα τα Μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. 
4. γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.. 
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού : 
1. απο την Ιατρική σας, την Φαρμακευτική σας. 
2. απο τα Μαθηματικά σας (Γεωμετρία, Αλγεβρα,..) 
3. απο την Φυσική σας, την Χημεία 
4. απο την Αστρονομία σας 
5. απο την Πολιτική σας 
6. απο την καθημερινότητά σας. 
 
Διαγράψτε τα Μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την Γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την Δημοκρατία και την Πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μια Ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε Ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την Ελληνική Γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την Παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα Πανεπιστήμιά σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την Φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε...  
 
Θα πείτε "δεν γίνεται". 
 
Σωστά. Δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας και η προσφορά τους πάνω σε αυτόν τον Πλανήτη...
 Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει! 
 
Ένα από τα ωραιότερα άρθρα που διάβασα. Αξίζει να το διαβάσετε..
 

To αρχαίο θέατρο της Ασπένδου

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης
 
Η Άσπενδος ήταν παρόχθια πόλη, στον ποταμό Ευρυμέδοντα, που ήταν πλωτός, και σε απόσταση περί τα 10 χιλιόμετρα από τις εκβολές του, στην Μεσόγειο, 47  χιλιόμετρα ανατολικά από την Αττάλεια, στην Μικρά Ασία. 
 
Οικήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1000 πΧ από άποικους από το Άργος. Έγινε μία πολύ πλούσια πόλη χάρη στο εμπόριο των προϊόντων της ενδοχώρας. 
 
Το 333 πΧ έφτασε στην Άσπενδο ο Αλέξανδρος ο Μέγας κατά την εκστρατεία του κατά των Περσών.  
Η Άσπενδος διέθετε ένα εκπληκτικό θέατρο δωρεά δυο πλουσίων Ασπενδίων.  
Το θέατρο αυτό θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στον κόσμο. Το αμφιθεατρικό κοίλο φέρει τρία διαζώματα. Το ανώτερο διάζωμα καταλήγει σε θολωτές καμάρες. Κάθε ενδιάμεσο των διαζωμάτων αποτελείται από είκοσι σειρές μαρμάρινων καθισμάτων. Έχει διάμετρο 96 μέτρων και χωρητικότητα 7.000 καθισμάτων (θεατών). 
 
Φθάσαμε ένα πρωινό στην Άσπενδο και εισήλθαμε στο θέατρο. Σχεδόν ταυτόχρονα έφθασε και μία ομάδα τουριστών από τις ΗΠΑ, συνοδεία ενός τούρκου ξεναγού. 
Ένας από τους Αμερικανούς απευθυνόμενος στον Τούρκο ξεναγό του λέει «αυτό σίγουρα είναι ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο». Ο Τούρκος ξεναγός αλλάζει όψη, η φωνή του γίνεται πιο δυνατή, αγριεμένη. «Είναι ρωμαϊκό θέατρο» φωνάζει. «Δεν είναι ελληνικό» επαναλαμβάνει και προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει. Εγώ βρίσκομαι στην σκηνή και ψάχνω για κάποιο στοιχείο της ελληνικότητας του θεάτρου.  
 
Ξεχωρίζω μία επιγραφή στην τοιχοποιία της σκηνής: ΖΗΝΩΝΟΣ ΕΠΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ έγραφε η επιγραφή. Πράγματι έργο του αρχιτέκτονα Ζήνωνος είναι το θέατρο, που εγκαινιάστηκε το 155 μΧ επί άρχοντος Θεοδώρου.  
 
Την Άσπενδο σήμερα οι Τούρκοι ονομάζουν Μπελκίς, από το όνομα κοντινού τουρκικού χωριού. Το 1959 μιμούμενοι την Ελλάδα άρχισαν να οργανώνουν θεατρικά φεστιβάλ στην Άσπενδο και σε άλλα αρχαία θέατρα, όμως αργότερα εγκατέλειψαν την προσπάθεια.  
 
Τότε κυκλοφόρησαν μία σειρά δυο γραμματοσήμων με το θέατρο της Ασπένδου, ενώ ένα ακόμα γραμματόσημο είχε εκδοθεί τέσσερα χρόνια πριν, το 1955, στην σειρά για την τουριστική προβολή της Αττάλειας.
 

Λονδίνο: Η Βουλή ενέκρινε την μονομερή και άνευ συμφωνίας αποχώρηση της Βρετανίας από την «μισητή» στον βρετανικό λαό ΕΕ

Μεγάλη νίκη κατήγαγαν σήμερα οι οπαδοί του Brexit στην Βρετανία, καθώς επιτέλους η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση της Βρετανίας το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει συμφωνία με τις Βρυξέλλες και να αποχωρήσει άτακτα από την ΕΕ.
 
Παρά την απειλή των Βρυξελλών ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αλλά και τις διαφωνίες μελών του συντηρητικού κόμματος, η Βουλή των Λόρδων εγκρίθηκε πανηγυρικά με 340 ψήφους υπέρ και 256 κατά, καθώς ο βρετανικός λαός θέλει πάση θυσία αποχώρηση από την μισητή ΕΕ.
 
Στην επόμενη φάση, θα συζητηθεί από τη Βουλή των Λόρδων, όπου και εκεί αναμένεται να εγκριθεί πανηγυρικά.
 
Το κείμενο αναθεωρεί ορισμένους όρους της αρχικής Συμφωνίας Αποχώρησης που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία και είχαν τεθεί προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή σε «σκληρό σύνορο» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. 
 
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωνε ότι ο στόχος ήταν να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να διασφαλιστούν οι ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
 

Κατ’ οἶκον ἐκπαίδευσι (“homeschooling”) Ἦλθε ἡ ὥρα;

Γράφει
Νεόφυτος Βάτος
 
Πρὸ τριετίας περίπου, σὲ μία ἡμερίδα περὶ τῶν θρησκευτικῶν, ἐθέσαμε σὲ ἕνα ἀγαπητὸ ἀγωνιστὴ δικηγόρο καὶ τὸ ἑξῆς ἐρώτημα: «Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἀγωνισθοῦμε ὥστε νὰ ψηφισθῇ καὶ ἐν Ἑλλάδι (ὅπως συμβαίνει σὲ πολλὰ κράτη τῆς ὑφηλίου) ἡ κατ’ οἶκον ἐκπαίδευσι (homeschooling);» (δὲν ἐννοούσαμε, βεβαίως, τὴν τηλεκπαίδευσι, σὰν αὐτὴ ποὺ προώθησε ἐσχάτως τὸ Ὑπουργεῖο. Καὶ δὲν ἐπιδιώκουμε, δὲν ἐπιθυμοῦμε, ἀσφαλῶς, νὰ ἐπιτραπῇ μία κατ’ οἶκον ἐκπαίδευσι μὲ ἄμεση, καθημερινή, μέσω ἠλεκτρονικῶν μέσων, ἐπίβλεψί της ἀπὸ παράγοντες τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας. Γιὰ τὴν κατ’ οἶκον ἐκπαίδευσι δῆτε σχετικὰ ἄρθρα στὸ διαδίκτυο, καὶ κυρίως ἀπὸ χῶρες ποὺ προβλέπεται). Ἡ ἀπάντησί του ἦταν, περίπου, ὅτι τώρα πρέπει νὰ ἀγωνισθοῦμε μὲ τὰ μέσα ποὺ διαθέτουμε προκειμένου νὰ παραμείνῃ τὸ μάθημα ὀρθόδοξο καὶ ὁμολογιακό, καὶ τὰ ὑπόλοιπα θὰ τὰ συζητήσουμε ἀργότερα στὸ μέλλον. 
 
Σήμερα, λοιπόν, κατόπιν τῆς μὴ συμμορφώσεως τῆς νῦν κυβερνήσεως στὶς ἀποφάσεις τοῦ Σ.Τ.Ε. γιὰ τὰ θρησκευτικά (θὰ συμμορφωθῇ ἆραγε στὸ μέλλον;), τῆς εἰσαγωγῆς μαθήματος σεξουαλικῆς ἀγωγῆς, τῶν μέτρων κατὰ τοῦ κορωνοϊοῦ, καὶ ὅλων τῶν ἄλλων νεοταξικῶν ἀλλαγῶν στὴν ἐκπαίδευσι, ἐρωτοῦμε δημοσίως: Μήπως ἦλθε τώρα ἡ ὥρα;
 
Εἴχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα (μὲ ἄρθρα μας σὲ διάφορες ἰστοσελίδες καὶ τὸν «Ὀρθόδοξο Τύπο», ὅπως π.χ.: http://trelogiannis.blogspot.com/2017/08/blog-post_164.html ) τὴν πρότασι ἡ Ἐκκλησία καὶ χριστιανοὶ ἰδιῶτες νὰ προχωρήσουν σὲ ἵδρυσι φθηνῶν, προσιτῶν σὲ ὅλους, σχολείων. Ἀλλά, μᾶλλον δὲν διαφαίνεται πουθενὰ καμμία τέτοια πρόθεσι. Ὡς ἐκ τούτου, ἴσως πρέπει νὰ στραφοῦμε στὴν λύσι τῆς κατ’ οἶκον ἐκπαιδεύσεως (ποὺ ἐπίσης εἴχαμε προτείνει στὰ ἐν λόγῳ ἄρθρα μας, καὶ σὲ πολλοὺς πατέρες καὶ ἀδελφοὺς προσωπικῶς τὴν τελευταία δεκαετία). Χωρὶς σαφῶς νὰ ἔχουμε φροῦδες ἐλπίδες περὶ πλήρους ἀπαγγιστρώσεως ἀπὸ τὴν κρατικὴ «μέγγενη», ποὺ ὁλοένα καὶ περισσότερο σφίγγει, με προβλεπόμενες συνέπειες (τὴν ἔλευσι τῶν ἐσχάτων καιρῶν).

7η Ταξιαρχία: Η μετακόμιση της ντροπής

Το να κλείνει η κυβέρνηση μεσάνυχτα τα περίπτερα για να μην αγοράζουμε μπίρες και γλεντάμε στις πλατείες ή να μοιράζει στα νήπια μάσκες για κύκλωπες απλώς τη γελοιοποιεί και πολύ λίγο με νοιάζει.
 
Από τον Χρήστο Μπολώση
«δημοκρατία»
 
Το να σκέπτεται όμως να μεταφέρει την 7η Ταξιαρχία, προκειμένου στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις της να στεγάσει λαθρομετανάστες, αυτό είναι άλλου είδους αστοχία. Γνωρίζουν, μωρέ, πού βρίσκεται η 7η Ταξιαρχία; Αν δεν το ξέρουν, απέχει μόνο 4 χιλιόμετρα από τον Εβρο. Εκεί λοιπόν σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν λαθραίους τουρκολάγνους, διώχνοντας τον Ελληνικό Στρατό; Και η στρατιωτική ηγεσία συναινεί;
 
Το ξεγύμνωμα των συνόρων με ξεκάθαρη την απειλή και τον ελληνοτουρκικό διάλογο δημιουργεί άσχημους συνειρμούς. Μήπως η «δημοκρατία» πρέπει να αρχίζει να σκέφτεται κάποιο πρωτοσέλιδο με σιχτίρισμα κατά δω μεριά αυτή τη φορά;
 

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας 29-09-2020 (βιντεο)

από το κανάλι Evonymos 
 
Σύντομη επισκόπησις θεμάτων που άπτονται της επικαιρότητας εν σχέσει με την Γεωστρατηγική και την Ιστορία από τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky με τον Δημοσιογράφο και Αμυντικό Αναλυτή Γιάννη Θεοδωράτο στις 29/9/2020.

Πού πατάμε και πού πηγαίνουμε

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς
 
Τόσο οι φίλοι της χώρας μας (αν πραγματικά υπάρχουν) όσο και οι επίβουλοι, γνωρίζουν εμπεριστατωμένα την παρακμή μας – την αποδιοργάνωση και κωμική αναποτελεσματικότητα θεσμών και δομών της κρατικής μας συλλογικότητας. Κατά την ιστορική νομοτέλεια, «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» – όταν ξεριζωθεί και καταπέσει η περήφανη δρυς, καθένας, πέρα από αισθήματα και πειθαρχώντας στην ανάγκη, προσπαθεί να προσεταιριστεί, για δική του ωφέλεια, τα προϊόντα αποσύνθεσης του ατυχούς ή αδύναμου «φίλου» – συμμάχου του.
 
Χαρακτηριστική η πολιτική της κυρίας Μέρκελ μπροστά στο ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης Ελλάδας – Τουρκίας: Για λόγους που θα άξιζαν εμπεριστατωμένη ανάλυση, η ιστορική εμπειρία βεβαιώνει καταγωγικές (φυλετικού χαρακτήρα) τις ομοιότητες Τούρκων και Γερμανών – γι’ αυτό και αυτονόητη η συμμαχία τους σε πολέμους ή σε ειρήνη. Αντανακλάται στις συμπεριφορές και στη νοο-τροπία των δύο λαών κάτι από τα ορμέμφυτα της ορδής – όχι από το άθλημα των σχέσεων, όχι η αυτονόητη προτεραιότητα του συμφέροντος ή η χαρά της κοινωνίας. Είναι τεκμηριωμένα δεδομένο ότι οι γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων είχαν εκτελεστές τους Τούρκους, αλλά οργανωτές Γερμανούς επιτελικούς. Μιλάμε για απηχήσεις συλλογικών εθισμών (ή χαρακτήρων), όχι για τελεσίδικες αξιολογήσεις μεμονωμένων συμπεριφορών.
 
Σίγουρα υπάρχουν και σήμερα Γερμανοί που εκτιμούν τους σημερινούς Ελληνες με κριτήρια της φολκλορικής αποκλειστικά ελληνικότητας, εξυπηρετικής του εμπορικού τουρισμού. Ισως να ξαφνιάζει τους Γερμανούς και όση ελληνική ιδιαιτερότητα επιβιώνει στη χαρά της φαμίλιας, όταν συνάζεται σε «γιορτή». Πάντως, σίγουρα, αυθεντική «ελληνικότητα» λογαριάζουν οι Γερμανοί μόνο τη δική τους κατανόηση της Αρχαίας Ελλάδας – οι σύγχρονοι Ελληνες χρειάζονται στην Ε.Ε., γιατί πάντοτε η Ευρώπη θα έχει ανάγκη και από ταβερνιάρηδες, γκαρσόνια, χειρώνακτες, μαζί με τη φιοριτούρα ελάχιστων πανεπιστημιακών, για βιτρίνα. 
 
Το τι ζητάει η Γερμανία από τη σημερινή Ελλάδα το κάνει πράξη πολιτική η κυρία Κεραμέως: Αγραμματοσύνη εφιαλτική των αποφοίτων Δημοτικού – Γυμνασίου και στη συνέχεια το «φροντιστήριο» να εμπεδώνει χρυσοπληρωμένη τη γνώση σαν χρηστικό εμπόρευμα. Από κοντά και η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη παλεύει να καταδείξει ότι πολιτισμός είναι η εμπορία των εντυπώσεων από το παρελθόν, η αφέλεια να κηρύττεις ότι το άγαλμα και ο ναός και η τραγωδία ήταν τα ευρήματα για να ψυχαγωγείται (να «χαλαρώνει») ο αρχαίος Ελληνας! 
 
Οταν η φωτιά κατάπινε τη Notre Dame στο Παρίσι, τον Απρίλη του 2019, στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μακρόν είπε τη φράση: «Για μας τους Γάλλους η Παναγία του Παρισιού είναι η ψυχή μας»! Δεν είπε: «για τους θρησκευόμενους Γάλλους» ή «τους φιλότεχνους Γάλλους» ή «τους φιλίστορες Γάλλους» – είπε «για εμάς όλους τους Γάλλους». Ομως, όταν ο Ερντογάν βεβήλωσε χυδαία και με αδιάντροπο πρωτογονισμό την Αγια-Σοφιά και τη Μονή της Χώρας μεταλλάζοντας το (αρχιτεκτονικό και ζωγραφικό) ελληνικό στους αιώνες ποίημα σε τέμενος θρησκευτικής παιδαριωδίας, Κεραμέως και Μενδώνη επικαλούντο το «κύρος» της UNESCO για να αναχαιτίσουν την ασέλγεια!! 
 
Δεν μοιάζει να υπήρξε ελλαδίτης πολιτικός, μετά τη μεταπολίτευση, που θα μπορούσε να πει τη φράση: «η Αγια-Σοφιά είναι η ψυχή μας των Ελλήνων» – και η φράση να σημαίνει κάτι διαφορετικό από έναν ψυχολογικό ρομαντισμό, μια γλυκερή πατριωτική αοριστολογία. Αρκεσαν σαράντα μόλις χρόνια, μετά τη δικτατορία 1967-1974, για να χάσουμε οι τώρα πια στοιχειωδώς ελληνόφωνοι τη συνείδηση της γλωσσικής μας συνέχειας, να παγιδευτούμε στη συγκεχυμένη άγνοια της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας, να ταυτίσουμε την ιστορική μας επιβίωση με μόνη την παραμονή μας στην Ε.Ε., έστω διαπομπευόμενοι συνεχώς και λαφυραγωγούμενοι από τους εταίρους μας. 
 
Ποιος να τολμήσει να απαριθμήσει τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που συνεπέφερε η υστερική μονομανία του «εξευρωπαϊσμού» μας, άτυπου αρχικά και θεσμοποιημένου μετά το 1981; Ολική και ανεπανόρθωτη πολεοδομική καταστροφή – δεν καταλαβαίνεις πια αν βρίσκεσαι στο Ρέθυμνο ή στην Καβάλα, στο Αγρίνιο ή στον Βόλο, Αττική πια δεν υπάρχει: το πιο ζηλευτό, έκπαγλο κομμάτι γης στη Μεσόγειο, έγινε σωστή κόλαση τριτοκοσμικής ακαλαισθησίας και αυθαιρεσίας του «ματσωμένου» πρωτογονισμού. 
 
Ολική γλωσσική καταστροφή με την εισαγωγή του μονοτονικού, απόσπαση του Ελληνισμού από τη γλωσσική του συνέχεια και ταυτότητα. Ολική κοινωνική αλλοτρίωση με την κατάλυση της αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας, της μονοεδρικής περιφέρειας. 
 
Ολοκληρωτική αποβιομηχάνιση της χώρας, μεθοδική καταστροφή της εργοστασιακής παραγωγής σε Μαγνησία, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αχαΐα, Κιλκίς, Ιωάννινα. Ολική καταστροφή της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας και της αξιολογικής αποτίμησης, χαριστικές συνταξιοδοτήσεις σε εξωφρενικά ποσοστά, ξεπούλημα κάθε κοινωνικής περιουσίας (αεροδρομίων, λιμανιών, οδικού δικτύου, ηλεκτροπαραγωγής). Το ελληνικό ελαιόλαδο, το ελληνικό βαμπάκι, η σταφίδα, τα αναρίθμητα ψαροκάικα που «κόπηκαν» σε καυσόξυλα γιατί το απαιτούσαν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Και τελικά ο προγραμματικός υπερδανεισμός, η χρεοκοπία, είκοσι χρόνια φρίκης, στέρησης και διεθνούς χλευασμού, με υποθηκευμένα τα «χρυσαφικά» της πατρίδας – από τις αρχαιότητες ώς το απαρόμοιαστο κάλλος του ελληνικού τοπίου. 
 
Σε αυτή τη σαδιστικά και διαστροφικά ατιμασμένη χώρα, τη λεηλατημένη από κάθε αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό, να σε έχουν διορίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας ή της Βουλής ή του ΣτΕ ή των ανώτατων δικαστηρίων, τι μπορεί να σημαίνει, με ποιο μέτρο να αξιολογηθεί ως προνόμιο ή καταδίκη; 
 
Χρήστος Γιανναράς 
το είδαμε ΕΔΩ 

Είμαστε με τους Αρμένιους

Αυτός ο ηρωικός και βασανισμένος λαός βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα που ήταν και παραμένει ο τουρκισμός.
 
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
«δημοκρατία»
 
Oι Τούρκοι, ετοιμάζοντας την επίθεση εναντίον της Ελλάδας, φροντίζουν να απασχολήσουν έναν εκ των πιθανών συμμάχων μας, την Αρμενία, με έναν… πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος ήδη διεξάγεται μεταξύ της Αρμενίας και του υπαλληλικού προς την Αγκυρα κράτους του Αζερμπαϊτζάν.
 
Σχετικά υπενθυμίζεται ότι ο Ταμτάκος πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ, όταν υποδέχθηκε (στις 3/9/2020) τον νέο πρεσβευτή της Ελλάδας Ν. Πιπερίγκο, του είπε αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες εναντίον μας: «Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην ανατολική Μεσόγειο». 
 
Οι Αρμένιοι, που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει τουρκική πολιτική, επειδή γενοκτονήθηκαν από τους Τούρκους, μιλούν ανοιχτά για ανάμειξη της Αγκυρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον τους.
 
Εμείς, οι Ελληνες, έχουμε μνήμη και κοινά συμφέροντα με τη χριστιανική Αρμενία. Επίσης, είναι ηθική υποχρέωσή μας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους κατασφαγμένους από τους Τούρκους προγόνους μας, να βρισκόμαστε απέναντι στη βαρβαρότητα που εκπροσωπούν οι απόγονοι του Ερτογρούλ, του Τοπάλ Οσμάν και κάθε αιμοσταγούς δολοφόνου που συνέβαλε στην ίδρυση ενός κράτους που λειτουργεί με όρους μαφίας.
 
Και κάτι σημαντικό, που δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, ειδικά τις στιγμές που κορδωνόμαστε σαν τα γύφτικα σκεπάρνια όποτε οι Αμερικανοί πρεσβευτές μάς δουλεύουν ψιλό γαζί αναφερόμενοι σε «στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ – Ελλάδας», στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την αρχαία Ελλάδα, που τους ενέπνευσε, τάχα, να κάνουν την αυτοκρατορία που έχουν: Η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, όπως και η Ελλάδα. Η Αρμενία δεν είναι μέλος στο ΝΑΤΟ. Αν κηρυχθεί πόλεμος Τουρκίας – Αρμενίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε… την Τουρκία! Ναι, να συνδράμουμε τις φρικτές ορδές του Ερντογάν να εξαϋλώσουν μια χριστιανική και υπερήφανη χώρα… 
 

Ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια

από το κανάλι RISE TV 
 
Δείτε το ντοκυμαντέρ για τον Καποδίστρια στο Rise TV
 
Το ανολοκλήρωτο πολιτικό όραμα του Ιωάννη Καποδίστρια, εδραζόμενο στη φιλοπατρία και την ευσέβειά του.
 
Ιωάννης Καποδίστριας, μια σπουδαία προσωπικότητα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η καθοριστική συνδρομή του στην ευόδωση της Επανάστασης του 1821. Η θυσία του για την πατρίδα, πριν προλάβει να ολοκληρώσει το πολιτικό του όραμα, που εδράζονταν στη φιλοπατρία και την ευσέβειά του. Το σύντομο της θητείας του, που δεν τον εμπόδισε να χαραχθεί στη συλλογική μας μνήμη, ως πρότυπο ηγέτη. 
 

Ο έντιμος δημοσιογραφικός κόσμος του Νίκου Ευαγγελάτου

Γράφει ο Νίκος Αντωνιάδης
 
Η μισή Ελλάδα δεν τον αντέχει. Η μισή Ελλάδα ανέμενε τη σύλληψή του για τον τρόμο που σκόρπισε με τις ακτινογραφίες του 2015. Που και ακόμη στα ελάχιστα εκείνα δευτερόλεπτα που προσπαθούσε να καλύψει την απάτη και έκανε πως ήταν στα ψιλά γράμματα η ημερομηνία και δεν την είδε, στο τέλος φρόντισε να τρομοκρατήσει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τον κόσμο, λέγοντας ότι “είτε αυτό είναι πραγματικό είτε όχι, η εικόνα του κορωνοϊού, όπως μας τη λένε οι γιατροί, είναι ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απ’ αυτό”.
 
Ο Ευαγγελάτος βέβαια σώθηκε από τον από μηχανής θεό εισαγγελέα Αντωναράκο. Και άντε τώρα να μαζεύει τα ασυμμάζευτα η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και να προσπαθούν να πείσουν για τη σοβαρότητα των εγκυκλίων για τις αυτόφωρες διαδικασίες.  
 
Φυσικά, τη σύλληψη γλύτωσε ο Ευαγγελάτος, όχι τη δίωξη και την καταδίκη. Και με το βαρίδι που έπεσε τώρα πάνω στη δικογραφία, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους επόμενους εισαγγελείς και δικαστές.  
 
Πολλοί λένε ότι ο Ευαγγελάτος παίρνει γραμμή από την κυβέρνηση. Για όλα αυτά που λέει. Για όλα αυτά που κάνει.  
 
Εγώ δεν τα πίστευα αυτά. Λέω, δεν μπορεί ένας δημοσιογράφος να κάνει θέματα αυτά που του σερβίρει η κυβέρνηση. Είναι ανέντιμο αυτό. Δεν μπορεί.  
 
Αλλά ενώ ήθελα να πιστέψω τον Ευαγγελάτο, βρε παιδί μου, και όχι όλους αυτούς τους κακόπιστους που τον κατηγορούν, επειδή προφανώς, σκέφτηκα, τους ενοχλεί η ανεξάρτητη δημοσιογραφία που ασκεί, πέφτω πάνω σ’ αυτό το βιντεάκι από το 2014. 
 
Πώς;
 
“Να πω βεβαίως ότι όπως όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι κάναμε θέματα τόσο καιρό που μας τα σέρβιραν τα υπουργεία, για να μιλάμε ανοικτά”!!!  
 
Αμάν! Τι είπες, άνθρωπέ μου; Σου σέρβιραν τα υπουργεία, και σένα και σε “όλους εσάς τους δημοσιογράφους”, θέματα;;  
 
Και ήταν σωστό αυτό; Έντιμο; Στο λέω, επειδή μας κουνάς πολύ το δάκτυλο τελευταία, και σκεφτόμουν ότι πρέπει να είσαι τέρας ηθικής και σοβαρότητας για να μας κουνάς έτσι το δάκτυλο. Να το κουνάς στους γονείς, αφού “από το σπίτι ξεκινάει το πρόβλημα με τα παιδιά, και δεν φταίνε αυτά που κάνουν καταλήψεις”. Να το κουνάς σε όλους αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο του κορωνοϊού, όταν έρθει, και θέλεις να τους φυλακίσεις. Και όλα αυτά, τέλος πάντων.  
 
Φαντάζομαι ότι τα υπουργεία που σου σερβίρουν τώρα θέματα, κατά κύριο λόγο είναι της Υγείας και της Προστασίας του Πολίτη. Σωστά υποθέτω;  
 
Ώστε, τελικά, δεν είναι και τόσο τέρας. Ηθικής, εννοώ. Και πόσο ωραίο είναι το στιγμιότυπο που πέτυχα για φωτογραφία. Είναι το ύφος με το οποίο απευθύνεται στην κυβέρνηση, και της λέει “για προσέξτε, εσείς που μας σερβίρετε θέματα και εμείς σαν καλά παιδιά τα βγάζουμε, μην τυχόν και δεν λύσετε το θέμα με το ταμείο των δημοσιογράφων, γιατί θα μιλήσω κι άλλο ανοικτά”!  
 
Και καλά με αυτό. Αλλά έως εκεί, εντάξει, τέλος πάντων δεν έγινε κάτι φοβερό. Ε, μία φορά έκανε την πατάτα με την ακτινογραφία, μία φορά του ξέφυγε πάνω στα νεύρα του το σερβίρισμα των θεμάτων από τα υπουργεία. Αυτά.  
 
Αμ δε…  
Πάω και διαβάζω στο Wikipedia. Και τι διαβάζω; Και για άλλες “ακτινογραφίες”:  
“Το 2003 τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με προσωρινή διαγραφή ενός χρόνου, για εμπλοκή ονόματος ατόμου στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, τριών μηνών και δεκαέξι μηνών το 2007 για χρήση “κομπάρσου” αντί πραγματικής συνέντευξης σε ρεπορτάζ, και εμφάνιση σε διαφήμιση αντίστοιχα, ενώ το 2001 είχε διαγραφεί ξανά προσωρινά για ένα χρόνο επειδή έπειτα από καταγγελία του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου αποδείχτηκε ότι πλάνα της εκπομπής “Στα στρατόπεδα των Ταλιμπάν” που παρουσιάστηκαν από το κανάλι Tempo, όπου ήταν διευθυντής ειδήσεων, στην πραγματικότητα δεν ήταν από το Αφγανιστάν αλλά από το Πακιστάν”  
 
Φαίνεται, ότι όπως δεν είχε προσέξει ότι η ακτινογραφία ήταν του 2015, έτσι δεν πρόσεξε και ότι τα πλάνα εκείνης της εκπομπής δεν ήταν από το Αφγανιστάν. Έτσι είχε μπερδέψει και εκείνον τον φουκαρά με μέλος της 17 Νοέμβρη, έτσι και εκείνον τον κομπάρσο τον πέρασε για κανονικό, και πάει λέγοντας.  
 
Νίκο Ευαγγελάτε, ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτά που έχεις κάνει όλον αυτόν τον καιρό.  
Να είσαι βέβαιος γι αυτό. 
 

Πιάσατε το ΧΑΓΗ, ή το χάσατε;

Εαν δεν βγεί άκρη απο τις συνομιλίες με τους τουρκους, ΠΑΜΕ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΧΑΓΗ.
Πιάσατε τα ψιλά γράμματα του Μονάρχη μας;  
 

Π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «Σήμερα, λείπει η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα...»

 
Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: «Αυτό που λείπει σήμερα(στην εποχή μας), είναι η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα απλότητα και ειλικρίνεια, αυτά δεν υπάρχουν.. Διότι μόλις ο άνθρωπος δει λίγο μέσα του, θα δει αμαρτίες, κακία, όπως λέει ο Χριστός. Εάν περιφρονήσει αυτήν την όραση, μη αποδεχόμενος την αμαρτολότητα(του), θα φτιάξει μέσα του την βάση για την υποκρισία. Εάν δεν την περιφρονήσει και προσπαθεί να διορθωθεί, μένει στην απλότητα και την ειλικρίνεια. 
 
Η απλότητα και η ειλικρίνεια μία μέρα ο Θεός θα βοηθήσει να γίνουν μετάνοια.» Απόσπασμα από την εισήγηση του κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, πτυχιούχου νομικής, στην Ημερίδα: «Τὸ μεγαλεῖο τῆς Μετανοίας στὴ ζωὴ τοῦ ἀνθρώπου» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 
 
Απόσπασμα από την Ημερίδα με θέμα: «Τὸ μεγαλεῖο τῆς Μετανοίας στὴ ζωὴ τοῦ ἀνθρώπου», η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την Ημερίδα και μετά από τον χαιρετισμό και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, διακεκριμένοι ομιλητές, κληρικοί και λαϊκοί αναφέρθηκαν με τις εισηγήσεις τους στο εν λόγω σημαντικό θέμα.

ΕΓΓΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ; Αυτό που συμβαίνει στην Αρμενία " Άγιος Παΐσιος: "Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με γειτονικό της κράτος – Θα εμπλακούν κι άλλες χώρες "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός: "Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος"

Φώτο από https://www.newsbomb.gr/k 
Αυτή την στιγμή έχουμε ενεργή συμμετοχή της τουρκίας στην σύγκρουση μεταξύ Αρμένων και Αζέρων.
 
"Σύμφωνα με τις αξιόπιστες πληροφορίες μας, [Τούρκοι] στρατιωτικοί εκπαιδευτές και υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό βρίσκονται επί του παρόντος σε θέσεις διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν και περιστασιακά είναι υπεύθυνοι για μαχητικές δραστηριότητες", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας από το https://sputniknews.com/world/2020  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
Παραθέτουμε την παρακάτω μαρτυρία του Ξενοφώντος Ανδρέα, αγιογράφου, Λεμεσός, Κύπρος 
Από το βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370. 
(με τον κύριο Ξενοφώντος Ανδρέα συμμετείχαμε σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή καναλιού Κυπριακής τηλεόρασης τον Νοέμβριο του 2011 με θέμα τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)  
 
"Επισκέφτηκα τον π. Παΐσιο το 1989, έχοντας μόλις διαβάσει ένα σύντομο βιογραφικό του. Αντιμετώπιζα τότε ένα σοβαρό πρόβλημα και πήγα να ζητήσω τη βοήθειά του. 
Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, η κουβέντα γύρισε στο Κυπριακό. Τον ρώτησα τότε αν θα φύγουν ποτέ οι Τούρκοι. 
 
Aυτή ήταν η απάντηση που μου έδωσε ο Γέροντας Παΐσιος: 
«Και βέβαια θα φύγουν. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί.» 
«Πότε, Γέροντα;» 
«Ε, δε θα πάρει όσο ο κομμουνισμός στη Ρωσία.» 
«Μα, Γέροντα, ο κομμουνισμός δεν έπεσε!» επέμενα. 
Κι ο Γέροντας χαμογελώντας μου είπε: 
«Τρέμουν τα πόδια του. Όπου να ‘ναι το θεριό σωριάζεται!» 
«Και πώς θα φύγουν οι Τούρκοι; Θα κάνουμε πόλεμο;» ξαναρώτησα. 
«Όχι, όχι! Πόλεμος θα γίνει, αλλά δε θα τον κάνετε εσείς. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με ένα γειτονικό της κράτος και θα εμπλακούν κι άλλες χώρες. Η Τουρκία θα ανοίξει πολλά μέτωπα και θα αναγκαστεί να πάρει στρατεύματα και πολεμικό υλικό από την Κύπρο, για να τα μεταφέρει αλλού και να ξεκουράσει τους άλλους που θα πολεμούν. Και τότε εσείς θα πάτε πίσω όπως φύγατε: με τα τρακτέρ, τα λεωφορεία, περπατητοί, τρέχοντας.» 
«Κι αυτοί θα το δεχτούν; Δε θ’ αντιδράσουν;» 
«Κάποιοι θα αντιδράσουν και ορισμένοι θα σκοτωθούν» απάντησε ο Γέροντας. Και συνέχισε: 
«Αυτό θα συμβεί γιατί δε θα φεύγουν εύκολα από το σπίτι που γεννήθηκαν, έστω κι αν δεν ήταν δικό τους. Το ίδιο θα γίνει και στις δύο πλευρές, αλλά η Κύπρος θα ενωθεί. Μην το σκέφτεστε. Μόνο να έρθει η μέρα, Ανδρέα, να επιστρέψετε στο Θεό, στην Εκκλησία, στην προσευχή και στην ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον, για να είναι λιγότερες και οι απώλειες εκείνες τις μέρες». 
 
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, όπου και να τα ‘λεγα όλα αυτά, με κορόιδευαν. Όμως εγώ τα πίστευα σαν να τα είχα ακούσει από τον ίδιο το Θεό. Μέχρι που κάποια στιγμή, το 1990, έπεσε ο κομμουνισμός και τότε ορισμένοι απ’ αυτούς μου τηλεφώνησαν για να μου ζητήσουν συγγνώμη. Όσο δε για τα υπόλοιπα, τα προσωπικά μου, ό,τι μου προέβλεψε βγήκε επίσης αληθινό…"  
Ξενοφώντος Ανδρέας, αγιογράφος, Λεμεσός, Κύπρος 
Μαρτυρίες Προσκυνητών- Νικολάου Ζουραντζόγλου, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ. 370"  
 
(Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλαο Ζουρνατζόγλου που με θυσίες και κόπους διεσωσε τόσες και τόσες μαρτυρίες και σήμερα όλες αυτές συνιστούν μια πνευματική παρακαταθήκη μεγάλης αξιακής προβολής για τις επόμενες γενιές και για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας που πολεμάτε, αλλά βγαίνει νικήτρια.) 
 
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός στον Κολινδρό Πιερίας είπε μεταξύ των άλλων: " Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος" https://choratouaxoritou.gr/?p=67965 
 
Τόσο μικρό κράτος σαν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει. 
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΎΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΡΡΑΞΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ. 
ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ (βλ. και ΑΙΓΑΙΟ) είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ.  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

29 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το τουρκικό παρακράτος προστατεύεται από την Γερμανία;
 
Turkish “Sadat” company .. the military arm of Erdogan, Libya | Eg24 News
Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη πηγή μας και η οποία έχει επαληθευτεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν, ενημερωθήκαμε πως το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου 2020 έως 10 Σεπτεμβρίου 2020, εισήλθαν στα νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος– ειδικότερα στην νήσο Κω - νέγροι παράνομοι μετανάστες από τη Σενεγάλη, το Μάλι και την Νιγηρία, όπου “ανθεί” δραστηριοποιούμενη η τουρκική ιδιωτική εταιρεία συμβούλων ασφαλείας SADAT. Η οποία εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και είναι ο “σκιώδης στρατός” του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν και η οποία ιδρύθηκε από έναν πρώην Ταξίαρχο (Adnan Tanriverdi) στα πρότυπα του αντίστοιχου μισθοφορικού ρωσικού στρατού Wagner, που δραστηριοποιείται στη Λιβύη, στο πλευρό του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.
 
Σύμφωνα, πάντα με την υψηλού κύρους πηγή μας, αυτοί οι νέγροι παράνομοι μετανάστες, μαζί με Σομαλούς, Κογκολέζους και Ερυθραίους που ήδη βρίσκονται σε νησιά μας, αποτελούν μέλη της SADAT.  
 
Και μας καταγγέλλεται, πως απολαμβάνουν της άτυπης ασυλίας διαφόρων ΜΚΟ που προστατεύονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
 
Συνεχίζοντας η πηγή μας, μας αποκαλύπτει ότι η τουρκική ιδιωτική εταιρεία συμβούλων ασφαλείας SADAT, έχει πρωτοστατήσει στην Γερμανία κατά του Κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού, με την αμέριστη υποστήριξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ). Όταν ΜΙΤ και SADAT είναι οι δυο όψεις του ίδιου τουρκικού νομίσματος! Με την μόνη διαφορά, πως η ΜΙΤ είναι φανερή μυστική υπηρεσία, ενώ η SADAT είναι παρακρατική.  
 
Ωστόσο, εδώ το ζητούμενο είναι, αν το επίσημο Γερμανικό κράτος συμμετέχει ή όχι στην έκνομη δράση των ΜΙΤ και SADAT εντός της γερμανικής επικράτειας. Αν δηλαδή, παρέχει ή όχι η Γερμανία υποστήριξη στην Τουρκία ώστε να καταπνιγεί η κουρδική αντίδραση των περίπου δυο εκατομμυρίων Κούρδων που κατοικούν στο γερμανικό έδαφος! 
 
Εάν ναι, τότε ισχυροποιείται η άποψη όσων λέγουν ότι πίσω από την επιθετική, αλλά ταυτόχρονα παράφρονα Τουρκία και των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο Πέλαγος και την ΝΑ Μεσόγειο βρίσκεται η Γερμανία!
 
Η Γερμανία, η οποία από τα ευρωπαϊκά ταμεία χρηματοδοτεί την Τουρκία για να μας στέλνει λεφούσια παράνομους μετανάστες στα νησιά μας, κατά παράβαση της Συμφωνίας που συνήψε για το “μεταναστευτικό” με την Ασιατική γείτονα χώρα!  
 
Η Γερμανία, η οποία πιέζει κράτη – μέλη της ΕΕ να μην ενεργοποιήσουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ναρκοθετώντας τη συνοχή της ΕΕ, όταν δυο κράτη – μέλη της ΕΕ (Ελλάς – Κύπρος) απειλούνται ευθέως με πόλεμο!
 
Η Γερμανία, η οποία εσχάτως προωθεί την κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, αποστρατικοποίηση των νησιών μας!
 
Γνωρίζει, ή θα φροντίσει να διασταυρώσει η ελληνική κυβέρνηση τις παραπάνω καταγγελίες της πηγής μας; 
 
Θα συνεχίσει η ελληνική κυβέρνηση να θεωρεί αξιόπιστη σύμμαχο και εταίρο την Γερμανία και ειδικότερα την Καγκελάριό της Άγκελα Μέρκελ;  
 
Θα συνεχίζει να κάνει, πως δεν αντιλαμβάνεται το γερμανικό παιχνίδι Κατοχής στην Ελλάδα και να αποζημιώνει την γερμανική Fraport, που ελέγχει 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα, για την τάχατες ζημιά που υπέστη στον τουρισμό ένεκα του κορωνοϊού; 
 
Ως πότε η “γερμανική μπότα” θα πατάει το σβέρκο της Πατρίδας και του ελληνικού λαού;
 
Στα πρόθυρα πολέμου Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μετά τις συγκρούσεις στο  Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Aftodioikisi.gr
Να πάρει θέση η Ελλάς υπέρ της Αρμενίας… 
 
Μετά την φωτιά που έχουν ανάψει οι Τούρκοι σε Συρία, Λιβύη, Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο, δυναμιτίζουν και την διαμάχη Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν κλιμακώνοντας την εκεί έκρυθμη κατάσταση.  
 
Από τη στιγμή που ο Τούρκος Σουλτάνος – διεθνής ταραχοποιός – δεσμεύθηκε να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα, γράφοντας συγκεκριμένα στο twitter: 
«Ο τουρκικός λαός θα στηρίξει τους Αζέρους αδελφούς μας με όλα μας τα μέσα, όπως πάντα»!
 
Χαιρετίζοντας ο Ρ. Τ. Ερντογάν τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, “για τη «συνετή και αποφασιστική στάση του” σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε μαζί του!  
 
Ως γνωστόν το Αζερμπαϊτζάν – χώρα στην περιοχή του Καυκάσου - είναι ένα από τα έξι ανεξάρτητα Τουρκικά μουσουλμανικά κράτη, ενεργό μέρος του Τουρκικού Συμβουλίου και μέλος της κοινότητας TÜRKSOY. 
 
Που στην περίπτωση πολεμικής σύρραξης προ ημερών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος τάχθηκε ευθέως στην υποστήριξη της Τουρκίας!  
 
Από την άλλη μεριά η Αρμενία βρίσκεται στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, ήταν δε, το πρώτο κράτος που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία στις αρχές του 4ου αιώνα!  
 
Αρμένιοι φοιτούν ως μαθητές στη Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων – όπως και Λίβυοι – και είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι, καθώς η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν σβήνει ακόμα και όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Από την ΣΣΕ έχουν αποφοιτήσει 106 Αρμένιοι Αξιωματικοί την περίοδο 1970-2019. 
 
Στο ζήτημα λοιπόν των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, η Τουρκία πήρε θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν! 
Αντίθετα η Ελλάδα κράτησε στάση ουδετερότητας (;;;)! Πώς μπορεί να εκληφθεί μια τέτοια “υποταγή”! Ως δουλική; Ως ανεύθυνη; Ως φοβική; 
 
Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι προσωπικά, αφού στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε ο ΥΠΕΞ μας Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanya, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αφού επιβεβαίωσε στον ομόλογό του Αρμένιο ΥΠΕΞ τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών, εν τούτοις του διατύπωσε, όχι την στήριξη της Ελλάδος, αλλά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για την αποκλιμάκωση της κρίσεως μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν!  
 
Να γιατί πιστεύω, πως αν δεν υπήρχε η δυναμική παρέμβαση της Γαλλίας και του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν υπέρ της Ελλάδος στην κρίση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ισλαμοφασίστας σατράπης Ρ. Τ. Ερντογάν, ήδη θα είχε επιτεθεί στην Ελλάδα! Που ήταν στρατιωτικά αδύνατη, λόγω των Μνημονιακών χρόνων, που όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας άφησαν κυριολεκτικά ξεβράκωτο τον στρατό μας!
 
Κλείνοντας να υπενθυμίσω στην ελληνική κυβέρνηση, πως οι μεγάλες φιλίες, οι μεγάλες συμμαχίες σφυρηλατούν αι σε δύσκολους καιρούς! Και στην υπερήφανη Ελλάδα δεν ταιριάζει η πολιτική των “ίσων αποστάσεων”! Αυτό άλλωστε είναι προτέρημα του ΝΑΤΟ! Ή κάνω λάθος και δεν το έχω καταλάβει σωστά;;
 
Στον πάγο» βάζει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα - Το  θέμα «έχει
Δεν είναι η Γερμανία φίλη χώρα της Ελλάδας… 
 
Αληθεύει η πληροφορία, ότι η Γερμανία δεν μας δίδει τις προηγμένες τορπίλες για τα υποβρύχια TYP 214, ενώ τις ίδιες τορπίλες τις δίνουν στην Τουρκία;
 
Αληθεύει πώς δεν μας δίνουν προηγμένης τεχνολογίας πυρομαχικά των 120 mm για τα άρματα μάχης Leopard, ενώ αυτά τα πυρομαχικά τα δίνουν στους Τούρκους;
 
Αληθεύει η πληροφορία, ότι η Γερμανία δεν μας αποδεσμεύει το σύστημα αυτοκινούμενου ερπυστριοφόρου διασποράς ναρκών Scorpion, ενώ έγινε παράδοση στην Τουρκία; 
 
Όταν, το λέγω για μια φορά ακόμη, η Ελλάς χαρίζει χρήματα στην Fraport που εν μέσω Μνημονίων, της παραχωρήθηκαν 14 αεροδρόμιά μας; 
 
Αν αληθεύουν τα παραπάνω που μας εμπιστεύτηκε στρατιωτική πηγή μας (κρατώντας τις επιφυλάξεις μας γιατί δεν είμαστε ιδιαίτερα γνώστες του αντικειμένου), τι ακριβώς να πούμε για την φιλότουρκη Γερμανία;
 
Ευτυχώς όμως θα έλεγα, παρά την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται ο λαός μας από τα Συστημικά ΜΜΕ, όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται, ότι η Γερμανία είναι διαχρονικά εχθρός της Ελλάδος!!