24 Μαΐου 2020

"Ως λέων, πυρ πνέων", & του Άη Νικολάου... του βουνού και του πελάου…

Τελειώνοντας οι πικραμένες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, η Ανάσταση χωρίς χαρά, μόνο με πόνο και δάκρυ, χωρίς Θεία Μετάληψη για τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, βλέπουμε εκκλησιαστικούς ανθρώπους χωρίς αυτοκριτική, χωρίς σταγόνα αυτοέλεγχο, χωρίς φόβο Θεού να προσπαθούν να πείσουν το δαρμένο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι «...ευτυχώς που είμασταν εμείς, και η κυβέρνηση και σας σώσαμε την ζωή»!! Ή ότι "χειρότερος ιός, είναι ο νέος εκλησιαστικός θεολογίζων ιός, από τον οποίο κινδυνεύει η εκκλησία", υπονοώντας τους ανθρώπους που αντέδρασαν στον πρωτοφανή διωγμό, και "τόλμησαν" να ομολογήσουν και να πουν αυτό που έλεγε η πονεμένη καρδιά τους. Μερικοί βεβαίως ήδη το πλήρωσαν αρκετά, όπως ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος στον Ι Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών, και πολλοί άλλοι οι οποίοι βρέθηκαν σε δυσμένεια. 

Είδαμε εκκλησιαστικούς ανθρώπους, που εξαΰλωσαν κάθε συνοδικότητα στην Εκκλησία μας, οι οποίοι φίμωσαν κάθε φωνή, κάθε αντίρρηση πνευματικής συνειδήσεως, σε ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς, θεολόγους μέχρι τον τελευταίο λαϊκό, πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Εκκλησία του Χριστού, συνοδευόμενο επίσης με την εικονομαχία (την με απαγορευτικές κορδέλες αδυναμία προσκυνήσεως των ιερών εικόνων), και το κλείσιμο των Ιερών Ναών, μερικές φορές, κάπου εκεί στην Πελοπόννησο, καρφώνοντας (μαζί με τον Εσταυρωμένο), και τις πόρτες των Ναών, για να μην μπορούν ούτε ιερείς να μπουν, ούτε το παραμικρό Μυστήριο να τελεστεί εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος και Αναστάσιμης Ακολουθίας.

Ανθρώπους που βεβήλωσαν τους Ιερούς Ναούς δίνοντας εντολή για χημικούς καθαρισμούς εντός των Ναων, λες και το Ζωοποιόν Άγιο Πνεύμα που βρίσκεται παντού μέσα στους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς αδυνατεί να δώσει Ζωή, και αυτό αφέθηκε στα χέρια των χημικών αμμοβολισμών. Τι βλασφημία στο πρόσωπο του Παρακλήτου!

Αυτή η συγκυρία μας έκανε να δούμε καθαρά να ξεχωρίζει η ἠρα από το σιτάρι, και ότι τελικά άλλο είναι ο «άνθρωπος της Εκκλησίας», και άλλο ο «άνθρωπος του Θεού». Όταν συμβαίνει οι δύο έννοιες να ταυτίζονται είναι βεβαίως μεγάλη ευλογία για όλους.

Από ανθρώπους που περιμέναμε τα αυτονόητα λόγω θέσεως και διακονήματος προδωθήκαμε θανάσιμα, και από ανθρώπους που δεν περιμέναμε τίποτα, όπως οι άνθρωποι της λεγόμενης σημερινής «τέχνης» η οποία σιωνιστικώς ελεγχόμενη βαδίζει σε ολισθηρότατους δρόμους, αν όχι σε ελευθέρα πνευματική και ηθική πτώση, γίναμε μάρτυρες ομολογιακών καταθέσεων για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, της Θείας Μεταλήψεως, του κοσμικού φόβου θανάτου, που δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε. Γνωρίσατε αρκετά δείγματα αυτές τις ημέρες, οι οποίοι προφανώς δεν πτοήθηκαν από την τιμωριτική πορεία που με κάθε βεβαιότητα θα ακολουθήσει η καριέρας τους. 

Για να κερδίσουμε χρόνο θα αναφερθώ σε κάποιον ακόμη που μπορεί να σας διαφεύγει η ομολογία του.

Μας απέστειλε δύο θεολογικότατα κείμενα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο των Αναβάσεων, και μας έκανε να συγκινηθούμε βαθύτατα, και να δούμε έντονα την προσωπική μας ομολογιακή αδυναμία, και μικρότητα.

Χριστός Ανέστη 

Θερμές Αναστάσιμες ευχές στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

Σπυρίδων Αρναούτογλου
Διαχειριστής Αναβάσεων 


“Ως λέων, πυρ πνέων”
(Φράση από την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως)

Οι Άγιοι Δεκατρείς Μάρτυρες τής Παναγίας τής Καντάρας· Κύπρος· 1231.

Οι μαρτυρήσαντες υπό των Λατίνων, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Ορθόδοξο τρόπο Θείας Κοινωνίας, με λαβίδα (κουταλάκι). Ας το σκεφθούν αυτό, όσοι με την "υπεύθυνη" στάση τους, άνοιξαν τον δρόμο γιά ακόμα μεγαλύτερη άλωση, με την σκέψη για δρομολόγηση τής Θείας Κοινωνίας σε στερεά μορφή και σφραγισμένη, που θα προσιδιάζει με των Λατίνων! 

Οι Άγιοι εορτάζουν στις 19 Μαϊου. Βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν· έφαγαν επί 3 χρόνια μουχλιασμένο ψωμί· λιθοβολήθηκαν· δέθηκαν από τα πόδια σε άγρια άλογα, που κάλπασαν πάνω σε κοφτερές πέτρες ξεροποτάμου, ραβδιζόμενοι συνεχώς, και τέλος εκάηκαν ζωντανοί·
ως λέοντες, πυρ πνέοντες, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν την Ορθόδοξη Θεία Κοινωνία. 

Σήμερα οι ξένοι δεν χρησιμοποιούν εναντίον μας τέτοια βάρβαρα μέσα· αλλά πολύ πιό εωσφορικά κ ύπουλα! Διότι είναι ενδεδυμένα, το "νοιάξιμο", την "υγεία", την "υπευθυνότητα", την "φροντίδα", την "αλληλεγγύη", την "αγάπη", την "ειρήνη", την "αδελφωσύνη"... τα λόγια τού Χριστού, στο στόμα τού διαόλου, όπως λέει και ο Πατήρ Γεράσιμος Φωκάς, όπως τον ζούμε!

Και όψονται, στους Δεκατρείς αυτούς μεγαλομάρτυρες Αγίους, όσοι -ειδικά όσοι εκ των Ελλήνων Κυπρίων- συναίνεσαν, με λόγο και με έργο, στην αλητεία αυτή, τού γιά πρώτη φορά από το Πάσχα τού 33 μ.Χ.να μην συνοδεύσουμε τον Χριστό στον Επιτάφιο του, και να μην κάνουμε την Λειτουργία τής Αναστάσεως του.

Και για τι; Γιά μιά απάτη! Γιά ένα δομημένο ψεύδος· για το πέρασμα χιλιάδων ανθρώπων που πεθαίνουν (όπως και γεννιούνται) κάθε μέρα, σε θύματα από μιά ίωση· πολύ λιγώτερο φονική από την απλή γρίππη που σκοτώνει ετησίως εκατόμβες· που δεν είχε σκοτώσει ακόμα καλά καλά 3.000 παγκοσμίως, και έσπευσαν να την ονομάσουν "παν-δημία", κόντρα σε κάθε λογική, και με στραγγαλισμό των νοημάτων της γλώσσας· αλλά και με μιά σειρά εωσφορικών σχεδίων για πλήρη έλεγχο τού Ανθρωπίνου Γένους που ακολουθούν, βασισμένα στο κόλπο των νεκρών και τής "πανδημίας".

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος
Ηθοποιός Σκηνοθέτης Εικαστικός

Η ανάγκη μου να δώσω μαρτυρία, όπως και με άλλα κείμενα μου, είναι και επειδή ό,τι ξέρω για το Θέατρο κ την Τέχνη· και τον πυρήνα τους την Ελληνική Τραγωδία· το ξέρω από την μεγάλη τραγική πράξη τής θυσίας τού ίδιου τού Δημιουργού κ Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Του Άη Νικολάου...
του βουνού και του πελάου…

Το πρόσωπο τού Αγίου Νικολάου όπως το φανέρωσε η ιχνογραφική ανάπλαση των οστών τού προσώπου του, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών τής κεφαλής. 

Καταδεικνύεται ότι η τέχνη τής Ορθόδοξης Αγιογραφίας είναι μυστηριακή, διότι βλέπουμε το πως διασώζεται και πόσο ομοιάζει με τις εικόνες του, η μορφή τού Αγίου!

Στις 20 Μαίου 1087, τα ιερά λείψανα τού Αγίου, φθάνουν στην πόλη Βάρη (Bari) της Ιταλίας, διαρπασμένα, από τους Λατίνους, με το πρόσχημα ότι οι Τούρκοι κατέλαβαν τα Μύρα τής Λυκίας.

Ο Άγιος, σταματά να μυροβλύζει.
Μέχρι το έτος (;) που είχαν την ιδέα να τον ντύσουν, αντί με Λατινικά άμφια που τον έντυναν κάθε χρόνο, με Ορθόδοξα. 

Ο Άγιος άρχισε και πάλι την μυροβλυσία· η οποία πιστοποιήθηκε και από τον καθηγητή 
τής ανατομίας στο πανεπιστήμιο του Μπάρι, Λουΐτζι Μαρτίνο, και τον βοηθό του, ιατρό, Αλφρέντο Ρουγγέρι.

Αφιερωμένα όλα αυτά, σε όσους δεν θα πιστέψουν τίποτα· με την υπόμνηση πως βρίσκονται σε καλό δρόμο· διότι όπως λέει ο Χριστός ...σε θέλω ή ψυχρό ή ζεστό... τους χλιαρούς, θα τους εμέσω… (θα τους κάνω εμετό!)

Αποκάλυψη 3:15-19

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος
Ηθοποιός Σκηνοθέτης Εικαστικός 

Πως θα θέλαμε, και η τέχνη και η ζωή, να ενδυθεί τα άμφια τής ένθεης τρέλλας, την αρχική παιδικότητα, τον αυθεντικό διονυσιασμό*· απεκδυόμενη την ερημωμένη υστερία κ αλαζονεία, -από τις διαφημίσεις μέχρι τις σκηνές τού κόσμου- ενός ολοένα και περισσότερο αναδυομένου φασιστικού –που “φροντίζει” γιά όλα- φουτουρισμού, χωρίς συγκίνηση.

*Η λέξη διόνυσος, σημαίνει υιός θεού· διονυσιασμός, στην πνευματική του διάσταση, σημαίνει, να ενεργείς σαν να είσαι παιδί τού Θεού.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.