Σελίδες

30 Απριλίου 2020

ΟΡΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ας φωτίζει τα βήματα των ηγετών της Πατρίδος μας ο Έβρος…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Η πανδημία του φοβερού θανατηφόρου ιού εξακολουθεί να μαίνεται στον πλανήτη, παρ΄ ότι σήμερα βρίσκεται η εξάπλωσή της σε φθίνουσα πορεία. Αυτή η επιδημία έχει σαρώσει κυριολεκτικά πολλές χώρες με χιλιάδες νεκρούς αθώους συνανθρώπους μας. Περισσότερα κατά πολύ τα θύματα στις χώρες εκείνες που δεν έλαβαν άμεσα προληπτικά μέτρα. Σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται και η Τουρκία. Της οποίας η κυβέρνηση την θεωρούσε “ασφαλισμένη χώρα” από τον κορονοϊό, όταν στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία τα κρούσματα αυξάνονταν με γεωμετρική μέθοδο καθώς και οι νεκροί. Την ίδια χρονική στιγμή ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν, ενώ δεν είχε ανακοινώσει κανένα νεκρό στην χώρα του, εν τούτοις πράκτορες της ΜΙΤ με θερμοκάμερες, θερμομετρούσαν όσους τον περιστοίχιζαν στις δημόσιες εμφανίσεις του. Σήμερα ωστόσο η Τουρκία με χιλιάδες πλέον νεκρούς, ανακοινώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχει θέσει σε ισχύ θα χαλαρώσουν αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου του Ραμαζανιού. Μετά από ένα μήνα, δηλαδή, στο τέλος του Μαΐου και αυτό θα γίνει σταδιακά. 

Καταρρέει η οικονομία στην Τουρκία…

Αυτή η καραντίνα του πληθυσμού της γης, που έχει σβήσει τις μηχανές της οικονομίας, είναι εκτίμηση όλων των οικονομολόγων, πως θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις χώρες και οι οποίες θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις προκειμένου να επανεκκινήσουν την οικονομία τους και να φέρουν τις χώρες τους στην κανονικότητα που είχαν πριν από την εμφάνιση της θανατηφόρας πανδημίας.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα για την Ευρώπη, θα το έχουν χώρες, όπως η Τουρκία, που βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως του κοινού νομίσματος. Γι΄ αυτό φαντάζει για την Τουρκία η προσπάθεια επανάκαμψης της οικονομίας της, ως το υπ΄ αριθμόν ένα σοβαρότερο πρόβλημα του Τούρκου Σουλτάνου.

Αφού το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας, η λίρα συνεχώς καταρρέει και η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Με την ασυγκράτητη υποτίμησή της έναντι του δολαρίου, αφού τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στην κεντρική της τράπεζα συνεχώς μειώνονται και ταυτόχρονα τρέχουν οι βραχυπρόθεσμες οφειλές της, που αγγίζουν τα 170-180 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπροστά σε αυτήν την οικτρά οικονομική κατάσταση, ο Πρόεδρος Ερντογάν κήρυξε προ μηνός λαϊκή πανστρατιά εθνικής αλληλεγγύης, έχοντας κατά νου τον χρυσό που κρύβουν στα σπίτια τους παραδοσιακά οι Τούρκοι, προερχόμενος από τα δώρα κατά τους γάμους, τις γεννήσεις, τις βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις (στην Ελλάδα τον αντίστοιχο χρυσό τον υφάρπαξαν τα Μνημόνια της Κατοχής)!

Άλλωστε δεν μπορεί να ήταν τυχαία η προ ημερών δήλωση – εκτίμηση του Ρ. Τ. Ερντογάν, περί ύπαρξης πέντε (5) χιλιάδων τόνων χρυσού στα σεντούκια των πολιτών! Και βέβαια είναι έτοιμα τα κατά τόπους χυτήρια χρυσού των τραπεζών για να αναλάβουν έργο! 

Όμως η οικονομία της Τουρκίας πλήττεται ανεπανόρθωτα και από δυο βασικούς πυλώνες της και οι οποίοι την στήριζαν οικονομικά! Ο ένας τεράστιος πυλώνας της ήταν ο τουρισμός και ο οποίος αντιστοιχεί στο 10 – 15% της τουρκικής οικονομίας, κι ο άλλος είναι οι εθνικές αερομεταφορές της. Και οι δυο αυτοί πυλώνες εισροής συναλλάγματος στην τουρκική οικονομία έχουν ήδη βαλτώσει εν μέσω της πανδημίας και ουδείς στην Τουρκία μπορεί να εκτιμήσει πότε θα γίνει η επανεκκίνηση τους! 

Έτσι το άστρο του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Τουρκία αρχίζει να δύει, αφού είναι σε όλους γνωστό, ότι έλαμψε λόγω της οικονομικής του πολιτικής, που του έδωσε το δικαίωμα να “περιθωριοποιήσει” την περαιτέρω ισλαμοποίηση της κοινωνίας, κάτι που άρεσε και στην πλειοψηφία των πολιτών της Τουρκίας, αφού πλησίαζε στον τρόπο ζωής της “λαμπερής” Δύσεως! 

Τώρα λοιπόν που η οικονομία της Τουρκίας δέχεται απανωτά χτυπήματα, καθημερινά αυξάνει η εσωτερική αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν, αλλά και μια βουβή προς το παρόν λαϊκή οργή! 

Η Συρία θα γυρίσει ανάποδα στον Ερντογάν…

Μπορεί οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας στη Συρία να περνούν από “σαράντα κύματα”, ωστόσο στο τέλος δείχνουν πάντα να τα βρίσκουν! Έτσι μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στις αρχές Μαρτίου φάνηκε να βγαίνει “λευκός καπνός” για την αποκλιμάκωση της έντασης και της παύσης του πυρός στην πολύπαθη επαρχία του Ιντλίμπ! Βέβαια στις τελευταίες ημέρες έχουμε κάποιες ρωσικές ανησυχίες με την συμπεριφορά της Τουρκίας και δεν είναι διόλου απίθανο να διαλυθεί αυτός ο πρόσκαιρα δημιουργηθείς “λευκός καπνός”!

Όμως το μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία, βρίσκεται εντός των τειχών και είναι ο “εμφύλιος” πόλεμος που έχει ξεσπάσει μέσα στο εκστρατευτικό της σώμα στη Συρία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ανταρσία κατά του καθεστώτος του Τούρκου Σουλτάνου και της εγκλώβισης εκεί μεγάλης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή του Ιντλίμπ επί μεγάλο χρονικό διάστημα! 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η “αναταραχή” που δημιουργείται στο εκστρατευτικό τουρκικό σώμα στη Συρία! Αφού σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι τζιχαντιστές, το “εκστρατευτικό” σώμα δολοφόνων του Ερντογάν, σε όλα τα πολεμικά μέτωπα και στα οποία συμμετέχει ενεργά η Τουρκία! Οι τζιχαντιστές, ακραίοι δολοφόνοι που σαρκάζονται με τα κομμένα κεφάλια ανά χείρας των “εχθρών” της πίστεώς τους! Αυτούς τους αιμοσταγείς δολοφόνους, ο Ρ. Τ. Ερντογάν τους αναβάθμισε σε σώμα της πολεμικής του μηχανής! Όμως, όταν χαϊδεύεις το φίδι, αυτό κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει! 

Αυτό το “φιλί του φιδιού” έχει δυο παραμέτρους. Η πρώτη είναι οικονομική. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, ο Ρ. Τ. Ερντογάν αφήνει τακτικά απλήρωτους τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η δεύτερη έχει να κάνει με την πολιτική αντίληψη της εκεχειρίας Τουρκίας – Ρωσίας στην περιοχή του Ιντλίμπ από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται στην παραπάνω συμφωνία!
Δυο λόγοι πάρα πολύ σοβαροί, που ενδεχομένως να αλλάξουν και πάλι την εκεί κατάσταση!

Αλλά έχουμε και μια ακόμη τελευταία εξέλιξη που μπορεί να γυρίσει τούμπα τα πράγματα! Ο Καναδάς το περασμένο φθινόπωρο είχε αποφασίσει να μην τροφοδοτήσει με άδειες εξαγωγής οπλικών συστημάτων την Τουρκία. Μια απόφαση που την ανανέωσε πρόσφατα και από την οποία επηρεάζονται άμεσα παραγωγές πολεμικού οπλισμού! Το ίδιο άλλωστε έπραξαν και χώρες της Ευρώπης, αφού διαπιστώνουν ότι ο Τούρκος Σουλτάνος δεν θέλει την ειρήνη στην περιοχή, αλλά επιζητά την υλοποίηση των επεκτατικών του σχεδίων για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! 

Το Ισραήλ γυρίζει τη σελίδα των εξελίξεων στη Λιβύη… 

Το άλλο πολεμικό επεκτατικό μέτωπο του Ρ. Τ. Ερντογάν βρίσκεται στη Λιβύη. Σε αυτήν την χώρα της Βόρειας Αφρικής με την φιλελληνική παράδοση, όπως και στη Συρία, μαίνεται εμφύλιος πόλεμος. Η αναγνωρισμένη κυβέρνηση διεθνώς (δυστυχώς και από τον ΟΗΕ που δεν στηρίζει καμιά από τις αποφάσεις του κατά των τουρκικών θηριωδιών) είναι η κυβέρνηση της Τριπόλεως όπως λέγεται και της οποίας ηγείται ο φιλότουρκος Φαγέζ αλ Σάρατζ. Το μεγαλύτερο όμως κομμάτι της Λιβύης ελέγχεται, όπως και η Λιβυκή Βουλή, από τον φιλέλληνα Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ! Ενώ λοιπόν ο φιλέλληνας Στρατάρχης πυρπολούσε την Τρίπολή για να δώσει τέλος στην εσωτερική διαμάχη, ή Τουρκία αποφάσισε να συνδράμει ποικιλοτρόπως τον Φαγέζ αλ Σάρατζ, προκειμένου να μην τεθεί σε ακύρωση και η συμφωνία που συνήψαν οι Σάρατζ και Ερντογάν για τις θαλάσσιες ζώνες (δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης)! Αυτή η στρατιωτική συνδρομή της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την ανακατάληψη πόλεων που κατείχε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του Στρατάρχη Χαφτάρ από τη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φαγέζ αλ Σάρατζ!

xaftar erntogan
Όμως παρ΄ ότι πολλοί πίστεψαν ότι η πλάστιγγα γέρνει πλέον υπέρ του Φαγέζ αλ Σάρατζ και της Τουρκίας, όλα άλλαξαν με την ενίσχυση του Στρατάρχη Χαφτάρ με οπλικά συστήματα από το Ισραήλ. Τα οποία είναι άκρως προηγμένα συστήματα και ειδικευμένα στον ηλεκτρονικό πόλεμο, στην αναχαίτιση μη επανδρωμένων εναερίων αεροσκαφών! Έτσι η αναχαίτιση – κατάρριψη πολλών τουρκικών UAV του στρατού του Σάρατζ, από τα ισραηλινά ηλεκτρονικά συστήματα είναι σε καθημερινή βάση! 

Η επιτυχής λοιπόν αεράμυνα του LNA του Χαφτάρ, που εξολοθρεύει τα τουρκικά drone, έχει επιφέρει σύγχυση στον Τούρκο Σουλτάνο, που καταμετράει συνεχείς ήττες στα πεδία των μαχών, σμπαραλιάζοντάς του το ηθικό του ιδίου αλλά και των τουρκικών δυνάμεων που καταμετρούν μεγάλες απώλειες! 

Αλλά όπως και στην εμπλοκή των Τούρκων στη Συρία, έτσι και στη Λιβύη – όπως αναφέρουν πολλές πληροφορίες - υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις στο τουρκικό στράτευμα, γιατί πολλοί συλληφθέντες από δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ, ομολογούν ότι δεν είναι Τούρκοι, αλλά είναι μισθοφόροι τζιχαντιστές, φέροντες τουρκική στρατιωτική στολή! 

Μια ακόμη ένδειξη της υποχώρησης του γοήτρου του Ρ. Τ. Ερντογάν στον τουρκικό λαό και στα τουρκικά στρατεύματα! 

https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main_full/public/2020-04/1018316866%20%281%29.jpg?itok=HvrDatOv
Σκληρή θα είναι η στάση της νέας κυβέρνησης Ισραήλ κατά της Τουρκίας…

Στις αρχές Μαρτίου (2 του μηνός) στο Ισραήλ, είχαμε ίσως τις πιο κρίσιμες εκλογές, Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φάνταζε ως αουτσάιντερ και εάν ήταν ο χαμένος της εκλογικής αναμετρήσεως θα “συνταξιοδοτούταν”! Όμως έγινε η μεγάλη έκπληξη και εξήλθε αυτής της αναμετρήσεως νικητής, αλλά όχι αυτοδύναμος! Τότε αναθάρρησε ο Τούρκος Σουλτάνος, ο οποίος επένδυσε πολλά στη μη εκλογή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και είδε να του παρουσιάζεται μια δεύτερη ευκαιρία για να επιτύχει το μη σχηματισμό κυβερνήσεως συνασπισμού με Πρωθυπουργό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αυτή η αναμονή έφτασε περί τους δυο μήνες, αφού στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, Μπέντζαμιν Νετανιάχου (πρώτος με ποσοστό 29,46%) και Μπένι Γκαντζ (δεύτερος με ποσοστό 26,59%) συμφώνησαν για κυβέρνηση ενότητας! 

Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Μπένι Γκαντζ θα μοιραστούν την πρωθυπουργία κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας κυβερνήσεως, με πρώτο Πρωθυπουργό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου! Μη αλλάζοντας η νέα κυβέρνηση την επιθετική της πολιτική έναντι της Τουρκίας! 

Τα πρώτα δείγματα γραφής δε, φάνηκαν από την τοποθέτηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του στρατηγού ε.α. Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος κατά το παρελθόν (2007-2011) είχε διατελέσει Α/ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ!

Ο επονομαζόμενος “Τουρκοφάγος”, διέταξε τον Μάιο του 2010 την επίθεση κατά του πλοίου τουρκικής ισλαμικής ΜΚΟ που προσπαθούσε να σπάσει τον “αποκλεισμό της Γάζας”! Λέγεται πως η Μοσάντ είχε πληροφορίες ότι υπήρχε συνεργασία της Τουρκίας με την “Μουσουλμανική Αδελφότητα” και την Αλ Κάιντα (ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις ισλαμιστών)! 

Σε αυτήν την επιχείρηση σκοτώθηκαν Τούρκοι ακτιβιστές και πράκτορες της ΜΙΤ που επέβαιναν του καραβιού (Μαβί Μαρμαρά)! 

Ο σχηματισμός αυτής της κυβερνήσεως είναι άλλη μια ήττα, άλλο ένα πλήγμα του μεγαλοϊδεατισμού και της αυτοκρατορικότητας του Ρ. Τ. Ερντογάν! 

Κάντε το όπως στον Έβρο…

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν στα όνειρά του για την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα. Και παρά τα πολλαπλά στραπάτσα που δέχεται σε όλα τα πολεμικά μέτωπα που έχει ανοίξει, εν τούτοις εξακολουθεί να προξενεί υπέρ-κλιμάκωση στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Παρ΄ ότι ρεζιλεύτηκε πρόσφατα διεθνώς και από την αποτυχημένη “εκστρατεία” του στον Έβρο, όπου συντονισμένα προσπάθησε να παραβιάσει τα σύνορά μας με πληθώρα παράνομων μεταναστών! Αποτυγχάνοντας και στα τρία σχέδια που είχε καταρτίσει για την παραβίαση των χερσαίων συνόρων μας. Όταν αρχικά “έριξε” τα γυναικόπαιδα μπροστά στον φράχτη, ακολούθως αποσύροντάς τα, έβαλε ως προμετωπίδα ανατροπής του φράχτη τους παράνομους νεαρής ηλικίας μετανάστες και ακολούθως επιχείρησε με τη βοήθεια της στρατοχωροφυλακής (του πλέον επίλεκτου σώματος και της απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν) τους οποίους συνέδραμαν σκληροί τζιχαντιστές να δημιουργήσει δεδικασμένα, ακόμη και με θύματα, επιρρίπτοντας το ανάθεμα στην ελληνική πλευρά! 

Παρόλα ταύτα ο Τούρκος Σουλτάνος ετοιμάζεται για την υλοποίηση του επόμενου στρατηγικού σχεδίου του! Εξακολουθώντας, Ρ. Τ. Ερντογάν και αξιωματούχοι του να αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, επιδιώκοντας και ελπίζοντας πως μια μέρα των ημερών θα πετύχουν την αναθεώρησή της, αλλάζοντας τα Ελληνοτουρκικά σύνορα!

Έτσι δεν θα πάψει να παραμένει επικίνδυνος και γι΄ αυτό απαιτείται επαγρύπνηση από την ελληνική κυβέρνηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις την Αστυνομία, τον ελληνικό λαό! Απαιτείται όμως και ελληνικός τσαμπουκάς, ανάλογος και στα πρότυπα της "μάχης του Έβρου"! Όπου φάνηκε ότι ο αυτοαποκαλούμενος “γίγαντας” είναι με ξύλινα πόδια! Ο Έβρος έδειξε τον δρόμο. Τον τρομάζεις τον Τούρκο και μαζεύεται. Γίνεσαι υποχωρητικός και αυτός αποθρασύνεται!

Άρα ας φωτίσει τα βήματα των ηγετών της Πατρίδος μας ο Έβρος στους μελλοντικούς τσαμπουκάδες των Τούρκων!

Ξεκινά η ώρα της κρίσης για τη Νότια Ευρώπη

Του Adriano Bosoni 

Για πολλές κυβερνήσεις στη Νότια Ευρώπη, ο περιορισμός της μετάδοσης της Covid-19 τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να αποδειχθεί το εύκολο κομμάτι.

Μετά την υποχώρηση της άμεσης υγειονομικής κρίσης στην περιοχή, θα ακολουθήσουν γρήγορα τα πολύ μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα στο β’ εξάμηνο του έτους. Χώρες περιλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας θα βιώσουν βαθιές υφέσεις και σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιδεινωθούν από την επιστροφή της πολιτικής αστάθειας και της ενίσχυσης των εθνικιστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Βαθιές υφέσεις

Οι περισσότερες, αν όχι όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης, θα βρίσκονται σε ύφεση φέτος λόγω των μέτρων καραντίνας που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της Covid-19. Πολλές οικονομίες στην περιοχή ήδη επιβραδύνονταν πριν την πανδημία. Το δ’ τρίμηνο του 2019 η οικονομία της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 0,1%, της Ιταλίας κατά 0,3% και της Ελλάδας κατά 0,7%. Χώρες όπως η Ισπανία (+0,5%) και η Πορτογαλία (+0,7%) είδαν κάποια ανάπτυξη, η οποία όμως ήταν αδύναμη.

Τα δεδομένα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα είναι αρνητικά, όμως τα δεδομένα για το β’ τρίμηνο θα είναι ακόμα χειρότερα. Οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες εισήγαγαν τα σκληρότερα μέτρα καραντίνας τους τον Μάρτιο, που σημαίνει πως η κανονική οικονομική δραστηριότητα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα μετριάσουν κάπως την επίπτωση της Covid-19 το πρώτο τρίμηνο. Όμως με τα μέτρα καραντίνας να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ τον Απρίλιο, και την προοδευτική άρση των μέτρων να ξεκινά δυνητικά τον Μάιο, το β’ τρίμηνο πιθανότατα θα δείξει βαθύτερες συρρικνώσεις του ΑΕΠ στη Νότια Ευρώπη.

Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε την ακριβή διάρκεια και το βάθος της ύφεσης αφού θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της μετάδοσης και την προοδευτική άρση των lockdown. Όμως επειδή πολλές χώρες έχουν σταματήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της καραντίνας και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, η παραγωγή, η κατανάλωση και οι επενδύσεις πιθανότατα θα παραμείνουν αδύναμα το γ’ τρίμηνο και ενδεχομένως ακόμα και το δ’ τρίμηνο του 2020.

Υψηλότερη ανεργία

Τα επίπεδα της ανεργίας μειώνονταν σταθερά στη Νότια Ευρώπη από την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης των αρχών της δεκαετίας του 2010. Στις αρχές του 2020 η ανεργία ήταν κάτω από το 10% στην Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία και γύρω στο 14% στην Ισπανία και 16% στην Ελλάδα. Όμως αυτά τα ποσοστά θα αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες, επειδή πολλοί εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους ή μπήκαν σε πρόγραμμα αναστολής σύμβασης εργασίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν θα βρουν αμέσως εργασία μόλις τελειώσει η πανδημία.

Τα μέτρα της καραντίνας καταστρέφουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Στην Ισπανία σχεδόν 900.000 θέσεις (από ένα εργατικό δυναμικό περίπου 23 εκατ. ατόμων) χάθηκαν μεταξύ απολύσεων και αναστολών μόνο κατά το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου. Στη Γαλλία, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι (από ένα εργατικό δυναμικό περίπου 30 εκατ. ατόμων) βρίσκονταν σε επιδοτούμενες από το κράτος αναγκαστικές άδειες στις αρχές Απριλίου. Στην Πορτογαλία, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι εταιρείες είχαν ζητήσει για κρατική άδεια να απολύσουν περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους (από ένα εργατικό δυναμικό μικρότερο των 6 εκατ. ατόμων).

Τα επιδόματα ανεργίας και οι κρατικές επιδοτήσεις δεν είναι ένα πλήρες υποκατάστατο του μισθού, γεγονός που μειώνει την ικανότητα των εργαζομένων που επηρεάζονται να καταναλώσουν και αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την οικονομία.

Υψηλότερα επίπεδα ελλείμματος και χρέους

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ρίξει τεράστια ποσά χρήματος στην οικονομία, υπό τη μορφή στηριζόμενων από το κράτος δανείων για επιχειρήσεις, καθυστερήσεων στην καταβολή φόρων για τα νοικοκυριά, και βοήθειας για εργαζόμενους που έχουν χάσει τις δουλειές τους.

Ένα μεγάλο μέρος των μέτρων αυτών θα χρηματοδοτηθεί με την ανάληψη επιπλέον χρέους. Μέχρι στιγμής, οι κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης έχουν καταφέρει να αναλάβουν νέο χρέος με χαμηλά επιτόκια, εν μέρει λόγω της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αγορές. Όταν όμως λήξει η μετάδοση της Covid-19, οι χώρες αυτές θα βρεθούν με υψηλότερα επίπεδα χρέους εν μέσω βαθύτατων υφέσεων.

Το ιταλικό επιχειρηματικό lobby Confindustria υπολόγισε πρόσφατα πως το χρέος της χώρας θα μπορούσε να αγγίξει το 147,2% του ΑΕΠ το 2020, από 134,8% το 2019. Η Goldman Sachs, εν τω μεταξύ, είπε πως το χρέος της Ιταλίας θα μπορούσε να αγγίξει έως το 160% του ΑΕΠ φέτος. Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Credit Suisse, το κρατικό χρέος της Ισπανίας θα αγγίξει το 105,3% του ΑΕΠ το 2020 από 94,4% το 2019. Και η ιταλική τράπεζα Unicredit εκτιμά πως το χρέος της Πορτογαλίας θα μπορούσε να φτάσει το 145,7% του ΑΕΠ από 117,6% πέρυσι.

Το βασικό ερώτημα που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι αγορές μετά τη λήξη της πανδημίας είναι εάν αυτά τα επίπεδα χρέους είναι βιώσιμα. Ένα από τα σημεία στα οποία θα αναζητήσουν απάντηση είναι στα δημοσιονομικά ελλείμματα, και η κατάσταση εκεί δεν θα είναι καθησυχαστική.

Πριν την τρέχουσα υγειονομική κρίση, ορισμένες χώρες στη Νότια Ευρώπη δυσκολεύονταν να φέρουν τα ελλείμματά τους κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που ορίζει η ΕΕ. Όμως η ευρεία πορεία ήταν προς την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του μπλοκ. Ωστόσο, τα τεράστια πακέτα τόνωσης στη Νότια Ευρώπη θα οδηγήσουν σε ελλείμματα που, αναλόγως του υπολογισμού, θα μπορούσαν να είναι από 5% έως 10% του ΑΕΠ το 2020 (ορισμένοι αναλυτές μάλιστα λένε πως θα μπορούσαν να είναι ακόμα υψηλότερα).

Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε αυτά τα επίπεδα χρέους και ελλείμματος υποβαθμίζοντας τις προβληματικές χώρες. Αυτό θα κάνει ακόμα ακριβότερο τον δανεισμό των κυβερνήσεων και, σε χώρες όπως η Ιταλία, θα μπορούσε να φέρει το χρέος αυτό επικίνδυνα κοντά στην βαθμίδα «junk», που σημαίνει ότι πολλοί επενδυτές δεν θα μπορούν να αγοράσουν ιταλικά ομόλογα λόγω των εσωτερικών κανόνων τους εναντίον της αγοράς τίτλων υψηλού κινδύνου. Μια υποβάθμιση της ποιότητας των ομολόγων θα είχε επίσης αρνητική επίπτωση στο χαρτοφυλάκιο των τίτλων που διακρατούν οι τράπεζες –ένα πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ιταλία, όπου οι τράπεζες διακρατούν χρέος ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ της εθνικής κυβέρνησης.

Ένα ακόμα μεγαλύτερο βάρος χρέους, σε συνδυασμό με υψηλότερα κόστη δανεισμού, θα περιόριζε επίσης το περιθώριο των κυβερνήσεων των νοτιοευρωπαϊκών χωρών να δαπανήσουν εγχωρίως, καθώς ένα σημαντικό μέρος των δημοσίων εσόδων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους. Με την πάροδο του χρόνου, οι εθνικές κυβερνήσεις μπορεί να πρέπει να προβούν σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων για να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα και να μειώσουν τα ελλείμματα, περιορίζοντας την ικανότητά τους να βγουν από την ύφεση.

Η οικονομική κρίση θα δημιουργήσει επίσης πρόβλημα στις τράπεζες που διακρατούν ιδιωτικό χρέος. Τα τελευταία χρόνια, οι τράπεζες της Νότιας Ευρώπης μείωναν την έκθεσή τους σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια με ταχείς ρυθμούς. Όμως ο κίνδυνος κήρυξης χρεοστασίου από νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αυξηθεί ταυτόχρονα με την άνοδο της ανεργίας και τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Τα τέσσερα κράτη μέλη με το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι νοτιοευρωπαϊκά: η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Αυτές είναι οι χώρες που θα πρέπει να παρακολουθούμε για πιθανή κατάρρευση τραπεζών λόγω της οικονομικής κάμψης.

Ενα ακόμα εθνικιστικό κύμα;

Η κρίση της Covid-19 έφερε προσωρινή πολιτική σταθερότητα σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη. Πολιτικοί σε όλη την Ήπειρο έχουν βάλει στην άκρη τις ιδεολογικές τους διαφορές για να στηρίξουν έκτακτα μέτρα, αυξάνοντας τη δημοφιλία πολλών κυβερνήσεων όταν όμως περάσουν τα χειρότερα της υγειονομικής κρίσης, τότε θα επιστρέψουν οι προϋπάρχουσες πολιτικές διαμάχες. Και κυβερνήσεις που είτε ήταν εύθραυστες (όπως της Ιταλίας) ή μη δημοφιλείς (όπως της Γαλλίας) θα δουν τα παλιά τους προβλήματα να επιστρέφουν.

Όταν τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα αρχίσει το παιχνίδι των ευθυνών, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επικεντρώνουν τις επικρίσεις τους σε πράγματα που θα έπρεπε να είχαν κάνει διαφορετικά οι κυβερνήσεις. Τα εθνικιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα του Νότου θα επιτεθούν στις χώρες του βορρά για την έλλειψη αλληλεγγύης, και θα επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αργή αντίδρασή της στην κρίση.

Τα μέτρα λιτότητας θα μπορούσαν να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο την πολιτική κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης των αρχών του 2010, οι περισσότερες κυβερνήσεις που εφάρμοσαν αντιλαϊκές περικοπές δαπανών τιμωρήθηκαν από τους ψηφοφόρους στις επόμενες εκλογές. Η κρίση συνέβαλε επίσης στην ανάδυση αντικαθεστωτικών κομμάτων, ορισμένα από τα οποία είχαν αντιμεταναστευτικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις.

Μέχρι στιγμής, τα εθνικιστικά κόμματα όπως η Λέγκα στην Ιταλία και ο Εθνικός Συναγερμός στη Γαλλία, έχουν δυσκολευτεί να εκμεταλλευτούν την πανδημία του κορωνοϊού. Όμως αυτού του είδους τα κόμματα ακμάζουν σε εποχές ύφεσης, κάτι που σημαίνει πως η πόρτα θα είναι ανοικτή για τα υπάρχοντα ή για τα νέα κόμματα που θα αναδυθούν ως αποτέλεσμα της νέας οικονομικής κρίσης, που μόλις τώρα αρχίζει στην Ευρώπη.

Stratfor
Euro2day


ΣΧΟΛΙΟ

Ο μόνιμος φόβος των νεοταξιτών σε όλο τον κόσμο η αναζωπύρωση του εθνικισμού...
Επειδή η λέξη εθνικισμός είναι μια λέξη παρεξηγημένη καλό θα είναι να ακούσουμε την άποψη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ Χρήστου Σαρζετάκη ενός ανθρώπου μορφωμένου που γνωρίζει ιστορία και προέρχεται από την κεντροαριστερά....

Παρακολουθείστε ένα ιστορικό απόσπασμα από συνέντευξη στον νεαρό τότε δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου που όμως δείχνει ότι από τότε είχε τα φόντα για να γίνει το σημερινό νεοταξικό ξεπουλημένο έκτρωμα...


Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί: Μην ανοίγετε αυτό το μήνυμα, είναι απάτη

Ενα fake μήνυμα από την Ελληνική Αστυνομία διακινείται τις τελευταίες ώρες μέσω email και καλεί τους παραλήπτες να ανοίξουν συνημμένα αρχεία τα οποία μπορούν να μολύνουν τον υπολογιστή τους και να υποκλαπούν προσωπικά στοιχεία των παραληπτών.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό. 

πηγή

ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους και στην μέση η Ευρώπη.

Γράφει η Μαρίνα Χατζηκώστα

Ανταλλάζουν κατηγορίες, υπονοούμενα και σκληρές δηλώσεις, ενώ διεκδικούν τη φιλία των ίδιων κρατών – Είμαστε άραγε σε έναν αόρατο παγκόσμιο πόλεμο;

Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα λεκτικά πυρά ανταλλάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Κίνα, κατηγορώντας η μία κυβέρνηση την άλλη πως ευθύνεται για την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ισορροπημένες ούτε και πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, καθώς ο εμπορικός ανταγωνισμός είχε κορυφωθεί απότομα τα τελευταία χρόνια και είχε οδηγήσει σε επιβολή δασμών και άλλων οικονομικών κυρώσεων, με ό,τι συνέπειες συνεπάγονται στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του πλανήτη. Ο κορωνοϊός είναι, λοιπόν, άλλη μια αφορμή για τη διατάραξη της ισορροπίας. 

Από τη μια οι Η.Π.Α. υπονοούν ότι η Κίνα είχε εντοπίσει κρούσματα του κορωνοϊού ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 αλλά άργησε να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης. Από την άλλη η Κίνα κατηγορεί την Ουάσιγκτον πως κατασκεύασε τον ιό, κατηγορία όμως που έχει εκτοξεύσει και ο Αμερικανός Πρόεδρος εναντίον του Πεκίνου.

Αυτό που παραμένει, πάντως, ως γκρίζα ζώνη είναι αν πρόκειται για κατασκευασμένο ιό, ή έναν ιό που μεταδόθηκε τελικά στον άνθρωπο από νυχτερίδα.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Γερμανία και η Γαλλία ζητούν επίσημες εξηγήσεις από την Κίνα, τονίζοντας πως πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και τη σχέση της με την πανδημία και κάνουν λόγο για απόδοση ευθυνών. 

Στον αντίποδα η Μόσχα, καλεί τη διεθνή κοινότητα να μην πολιτικοποιεί το θέμα και δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό της Κίνας, ώστε μαζί να υπερασπιστούν το παγκόσμια σύστημα ιατρικής περίθαλψης. Η ίδια η Κίνα αρνείται κάθε ανάμειξη με την εκδήλωση του ιού και την έκρηξη της πανδημίας, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βλέποντας την πολιτική ένταση να κορυφώνεται με επίκεντρο το ζήτημα της δημόσιας υγείας, παίρνει θέση, υποστηρίζοντας πως ο COVID-19 δεν είναι κατασκεύασμα ενός εργαστηρίου, αλλά κορωνοϊός που μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κατανάλωση νυχτερίδας.

O κορωνοϊός φέρνει παγκόσμιες αλλαγές

Ατομικά, συλλογικά και εθνικά επηρεαζόμαστε όλοι από τις αλλαγές που έχει επιφέρει στις ζωές μας ο Covid-19. Πέρα όμως από τις αλλαγές που βιώνουμε, βίαια ομολογουμένως και χωρίς χρόνο συνειδητοποίησης των όσων συμβαίνουν, ο τρόπος με τον οποίο η κάθε κυβέρνηση αντιδρά – κυρίως μεταξύ των ισχυρών – αποκαλύπτει και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να λειτουργήσει στο μέλλον. Η θεώρηση των πραγμάτων έχει αλλάξει ριζικά. Επιταχυντής των εξελίξεων η ίδια η πανδημία. Δεν είναι μόνο η υγεία, ούτε μόνο η οικονομία που ταράζονται συθέμελα. Είναι και η πολιτική. Κοινωνικά, ιδεολογικά. Η άρση των μέτρων, που θα επέλθει σύντομα αν και σταδιακά, θα αποκαλύψει – επίσης σταδιακά – όλες αυτές τις αλλαγές τόσο σε πρακτικό, όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

«Πόλεμος» στην οικονομία

Οι ειδικοί μάς προετοιμάζουν πως, σε οικονομικό επίπεδο, όλες οι χώρες θα έρθουν αντιμέτωπες με μια ύφεση αντίστοιχη ή και χειρότερη από το 1929. Πέρα από την αβεβαιότητα που διαδραματίζει καθοριστικό παράγοντα για τη συμπεριφορά του καταναλωτή, είναι γεγονός που τα μέτρα που λήφθηκαν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής έχουν προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό, τις αερομεταφορές, τη βιομηχανία.

Οι συνήθειες που αναγκαστικά αποκτήθηκαν, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, τηλεψυχαγωγία, τηλεξυπηρέτηση δεν αποκλείεται να κρατήσουν πιο μόνιμο χαρακτήρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μειώσεις μισθών, απώλεια θέσεων εργασίας. Η επισιτιστική κρίση είναι ορατή για εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο φάσμα της πείνας ή στα όρια αυτού του φάσματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να θυσιάσουν ζωές για να αντιμετωπίσουν την κρίση με οικονομίστικους υπολογισμούς. Η Κίνα έκανε άμεσα lockdown θυσιάζοντας σημαντικούς τομείς της οικονομίας της, με καθεστωτικές πρακτικές, ωστόσο σήμερα είναι η χώρα που φόρεσε τον μανδύα της αλληλεγγύης, χαρίζει εκατομμύρια μάσκες και αναλώσιμα και πουλά πολλαπλάσιο αριθμό.

Οι ανταγωνισμοί, οι ανακατατάξεις, οι αναδιατάξεις είναι εμφανείς. Η Κίνα επιχειρεί να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος και να αρπάξει την αμερικανική πρωτοκαθεδρία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν από την εποχή της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας νέος όρος μπαίνει στις ζωές μας. Η γεωγραφία της αγοράς. Η μετατόπιση του πλούτου, η δημιουργία της βιομηχανίας του μέλλοντος. Όλα αυτά συνέβαιναν και προηγουμένως. Μόνο που τώρα είναι εμφανή σε όλους μας.

Η Ευρώπη

Οι χώρες της Ευρώπης άργησαν να συνεννοηθούν, ενώ κάποιες άργησαν – σε αρχικό στάδιο – να αντιδράσουν. Τελικά, άλλες νωρίτερα και άλλες αργότερα, έδωσαν προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία. Κοινωνική αλληλεγγύη δεν έδειξαν. Αργά μόνο και όχι εξολοκλήρου. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο στήριξαν τους εργαζόμενους, τις ευπαθείς ομάδες και τους εργοδότες. Αναλόγως δυνατοτήτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενώθηκε μόνον όταν οι ηγέτες της κατάφεραν να διαβάσουν τις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, όταν αντιλήφθηκαν πως μεταξύ άλλων διακυβεύεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η βιωσιμότητα της Ένωσης και εκάστου μέλους της, οι αξίες και ο πολιτισμός. Μπορεί όμως να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία; Μπορεί να ξεπεράσει τις εσωτερικές της αντιπαραθέσεις, ή θα μείνει εγκλωβισμένη στις εσωτερικές διαιρέσεις και ανταγωνισμούς μεταξύ Βορρά και Νότου;

Ποια θέση θα πάρει μεταξύ Δύσης και Ανατολής και πώς θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνεργασία και με τις δύο πλευρές, χωρίς απώλειες; 

«Σφαγή» εφευρετικότητας 

Σαν να μην έφταναν οι αντιπαραθέσεις και οι ανταγωνισμοί, σε παγκόσμια κλίμακα, για όλα τα υπόλοιπα, ένας «πόλεμος» μαίνεται και σε σχέση με την εφεύρεση του εμβολίου για την καταπολέμηση του Covid-19. Η χώρα, ή η συμμαχία χωρών που θα καταφέρει να «κλειδώσει» την πατέντα της πιο σημαντικής – σήμερα – εφεύρεσης για ολόκληρο τον πλανήτη, θα είναι η ηγέτιδα των επόμενων ετών, σε οικονομικό επίπεδο. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα ήδη έχουν «διαβάσει» τις εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μόνο τυχαίο δεν ήταν το ψήφισμα των 193 χωρών-μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μέσω του οποίου υιοθετήθηκε απόφαση για την εξασφάλιση της «δίκαιης και ισότιμης πρόσβασης» στα «μελλοντικά εμβόλια» εναντίον του κορωνοϊού και η απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών, με συμμαχία ΟΗΕ και ΠΟΥ, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην απουσία του Ντόναλντ Τραμπ και την παρουσία ηγετών της Ευρώπης και της Κίνας. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση εμβολίου έχει αναλάβει πάντως και η Γερμανία, προτάσσοντας πως είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με απόλυτα άρτιο σύστημα υγείας, όπως διεφάνη και από τη διαχείριση της πανδημίας.  

simerini

Ο παππούλης Παναγιώτης, ο αξέχαστος ποιμένας.

Γράφει ο Αγις Μπεκιάρης

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Αδέρφια...

Όταν αγαπάς κάποιον αληθινά, θέλεις να μιλάς συνέχεια για αυτόν,
Έτσι, ως νέοι και νέες της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, εκζητούμε την κατανόηση σας, αλλά η καρδιά μας, μας ωθεί να μιλήσουμε και πάλι, για τον αείμνηστο πνευματικό μας πατέρα, παππούλη Παναγιώτη Καραγιάννη, τον άνθρωπο που μας έμαθε να τιμούμε υπερβαλλόντως την Ιερωσύνη και τους ανθρώπους που την φέρουν.

Κοντά στον παππού διδαχτήκαμε ότι η Εκκλησία είναι η Μάνα μας, το Σώμα του Χριστού.
Μόνο μέσα στην Εκκλησία, θα αγωνιζόμαστε, θα ομολογούμε, θα κινούμαστε.


Ο πατέρας Παναγιώτης ήταν ένα κόσμημα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Άνθιμος, του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του, δίνοντας το παρών, στην εξόδιο ακολουθία του, κατά την διάρκεια της οποίας, μίλησε με λόγια καρδιάς, για τον αείμνηστο Ιερέα του Υψίστου.


Μέχρι σήμερα ο τάφος του παππού, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το Ιερό των Ταξιαρχών, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων.
Είθε να έχουμε πάντοτε την ευχή του και να αγωνιστούμε να του ομοιάσουμε.
Αμήν.  


https://www.facebook.com/agiosgeorgiospanoramatos/

ΜΙΤ εναντίον Μοσάντ, με μήνυμα στην νέα κυβέρνηση του Ισραήλ

Με ένα «παράξενο» δημοσίευμα που αφορά «αποκαλύψεις» και ονόματα για την δράση της ισραηλινής Μοσάντ κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα επιχειρεί όχι μόνο να ενοχοποιήσει το Ισραήλ για την αρνητική εικόνα της χώρας αλλά και να στείλει μήνυμα στην νέα ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από την συνεργασία Νετανιάχου- Γκαντζ...

Σημειωτέον ότι ολόκληρο το δημοσίευμα εστιάζεται στην προσπάθεια προστασίας του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν από τις «επιχειρήσεις σπίλωσης» του από το Ισραήλ… 

Το δημοσίευμα με τίτλο «Πως η Ισραηλινή Μοσάντ συνδέεται με το Ριάντ και την FETO (το κίνημα Φ.Γκιουλεν) για να στοχεύσουν την Τουρκία» δημοσιεύθηκε λίγες ώρες αφότου στο Ισραήλ ανακοινώθηκε η... Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας που έδινε τέλος στην πολύμηνη πολιτική κρίση. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sabah η οποία δεν είναι απλώς φιλοκυβερνητική αλλά και ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του τούρκου ηγέτη και υπουργού Οικονομικών Μ. Αλμπαϊρακ.

Η «αποκάλυψη» επιχειρήσεων αλλά και του τρόπου δράσης της Μοσάντ, από την τουρκική εφημερίδα, θέλει να αναδείξει βεβαίως τις συνωμοσιολογικές θεωρίες ότι όλοι συνασπίζονται με το Ισραήλ προκειμένου να στραφούν κατά της Τουρκίας- ακόμη και η FETO, όπως αποκαλεί το καθεστώς Ερντογάν το κίνημα Γκιουλέν- αλλά ίσως στέλνει και κρυφά μηνύματα της Άγκυρας προς τις Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες, θέλοντας να δείξει ότι γνωρίζει το δίκτυο τους… 

Για την Τουρκία ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στο Ισραήλ ήταν «κακή είδηση» καθώς ο Νετανιάχου με τον οποίο το ρήγμα με τον Ερντογάν είναι αγεφύρωτο παραμένει τουλάχιστον ένα ακόμη 18μηνο στην πρωθυπουργία και Υπουργός εξωτερικών αναλαμβάνει ο δεύτερος στην ηγεσία του κόμματος «Μπλε και Άσπρο» Γκαμπί Ασκενάζι πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ την περίοδο 2007-2011. 

Το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει εκδώσει από το 2014 ένταλμα σύλληψης εναντίον του νέου ισραηλινού ΥΠΕΞ ως υπεύθυνου από την θέση του ΑΓΓΕΘΑ για την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, επεισόδιο που έκτοτε ρίχνει την βαριά του σκιά στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας. Συγχρόνως η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε το βασικό στοιχείο στην προγραμματική Συμφωνία Νετανιάχου -Γκαντζ, που δεν είναι άλλο από τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης. 

Η Sabah διαφημίζει το θέμα της: «Πως επιχειρούν εναντίον της Τουρκίας και της ΜΙΤ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα δημοσιογράφους; Πως το Ισραήλ επιχειρεί σε αυτή την αλυσίδα; Η Sabah έχει πρόσβαση σε αποκλειστικές λεπτομέρειες των επιχειρήσεων των ισραηλινών Υπηρεσιών Πληροφοριών στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή, που υλοποιούνται μέσω και ΜΜΕ και δημοσιογράφων -κατασκόπων». 

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι λεπτομέρειες του σκοτεινού δικτύου τρομοκρατίας και μυστικών υπηρεσιών που στήθηκε από το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία και την τρομοκρατική οργάνωση του Φ.Γκιουλέν FETO, με την χρήση των ΜΜΕ, έχει αποκαλυφθεί», ενώ προσθέτει ακόμη στην ομάδα αυτή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που δεν έχει υπογραφή και είναι προφανές ότι είναι δοτό από την ΜΙΤ, αναφέρεται ότι στόχος όλου αυτού του «δικτύου» είναι η ίδια η Τουρκία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ).

Ένα από τα πρώτα δημοσιεύματα που επικαλούνται οι πληροφοριοδότες της SABAH είναι από ισραηλινή ιστοσελίδα που παρουσίασε άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη: Η εικόνα του τρόμου της Ιρανικής δύναμης Quds και το Παράρτημα Πληροφοριών στην Τουρκία» με φωτογραφία όπου το τουρκικό έδαφος καλύπτεται από ιρανικές σημαίες. 

Άλλη ισραηλινή εφημερίδα, η Makor Rishon, που σύμφωνα με την τούρκικη αναφορά είναι στενά συνδεδεμένη με τον Μ. Νετανιάχου, είχε δημοσιεύσει άρθρο (αναφέρει και το όνομα του δημοσιογράφου) με τίτλο «Ο Σουλτάνος και ο Σολειμανί» με την οποία «στοχοποιούσε» τον Χακάν Φινταν (αρχηγό της ΜΙΤ) γράφοντας ότι « τώρα που ο Κασέμ Σολειμανί (ο δολοφονημένος αρχηγός της επίλεκτης μονάδας Quds των Φρουρών της Επανάστασης του Ιραν) είναι θαμμένος, είναι καιρός να επικεντρωθούν στις συνωμοσίες του δίδυμου του, του Χακαν Φινταν». 

Ο ίδιος δημοσιογράφος μάλιστα λίγο αργότερα δήλωσε ότι «για τον Κασέμ Σολεϊμανί πηγή έμπνευσης ήταν οι ιδέες του Χακάν Φιντάν και η νεοοθωμανική ιδεολογία του Νταβούτογλου» 

Για την «πηγή» του ρεπορτάζ «η προσπάθεια δημιουργίας διασύνδεσης μεταξύ του επικεφαλής της ΜΙΤ και του Ιράν δεν είναι έργο μόνο του Ισραήλ αλλά υπάρχει συνεργασία και χρηματοδότηση από την FETO, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενίοτε από το Ριαντ».

Το δημοσίευμα που όπως όλα δείχνουν εκπορεύεται από την ΜΙΤ , επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που είχαν στόχο να …σπιλωθεί ο αρχηγός της Χ.Φινταν. Έτσι γίνεται αναφορά στην υπόθεση Selam-Tevhid το 2010, όταν υπήρξε κινητοποίηση από μέλη της FETO που ήλεγχαν την αστυνομία για την εξάρθρωση «δικτύου κατασκοπείας του Ιραν», ενώ κατόπιν το 2012, σύμφωνα με την Sabah, η Μοσάντ διέρρευσε στοιχεία στους αστυνομικούς που ελέγχονταν από τον Φ. Γκιουλέν με στόχο να εμπλέξουν και τον Χ. Φιντάν στην υπόθεση των κατασκόπων του Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι οι ισχυρισμοί της υπόθεσης συνωμοσίας Selam-Tevhid που ξεκίνησε η FETΟ και οι επιχειρήσεις σπίλωσης κατα του Φιντάν, μέσω των μέσων ενημέρωσης για 10 χρόνια, αλληλεπικαλύπτονται πλήρως. Επιπλέον, πολλές εκθέσεις πληροφοριών επιβεβαιώνουν ότι η FETO εξασφάλισε την συνεργασία με το Ισραήλ μέσω της εβραϊκής διασποράς στις ΗΠΑ και χρηματοδότησε την Haaretz, μια από τις κορυφαίες πολιτικές εφημερίδες του Ισραήλ στη διεθνή σκηνή, για την αντί-τουρκική προπαγάνδα.

Κατηγορείται επίσης η Μοσάντ ότι συνεργάσθηκε με την FETO μέσω της εβραϊκής διασποράς στις ΗΠΑ και εκτός των άλλων χρηματοδότησε την Haaretz για να ενοχοποιήσει την ΜΙΤ με δημοσίευμα που είχε τίτλο «About black Sites Turkey» και το οποίο αναφέρονταν σε συγκαλυμμένες αποστολές απαγωγής μελών του FETO σε άλλες χώρες και κράτησης τους σε μυστικούς χώρους.

Κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι είχε εμπλοκή και στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε δοθεί στους Σαουδάραβες το λογισμικό του προγράμματος Pegasus με το οποίο και παρακολουθούσαν τον Κασόγκι. 

Περιγράφεται ο τρόπος που η Μοσάντ ιδρύει επιχειρήσεις σε Βαλκανικές η κεντροευρωπαϊκές χώρες (π.χ. την BDC στην Σερβία). Σύμφωνα με αυτό, φτιάχνει ειδικά websites μέσω των οποίων οι πράκτορες της με ψεύτικα ονόματα προσεγγίζουν και στρατολογούν πράκτορες τους. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι παραπάνω προσεγγίζουν με ενδιάμεσους τους στόχους τους και κατόπιν αποκτώντας την εμπιστοσύνη τους υποκλέπτουν στοιχεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους παρασύρουν υποτίθεται για επαγγελματικά ταξίδια σε κάποια χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας , όπου εκεί τους «ανακρίνουν ή και τους εκτελούν».

Αναφέρει μάλιστα ονόματα συγκεκριμένων "θυμάτων" των επιχειρήσεων αυτών της Μοσάντ. Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μοσάντ στρατολογεί δημοσιογράφους κάνοντας ειδική αναφορά στους δημοσιογράφους Adi Lieberman και Neda Amin σε επιχειρήσεις όπου συγκέντρωναν πληροφορίες από Ιρανούς αντικαθεστωτικούς. Ειδικά η δεύτερη, ως πρόσφυγας αρχικά στην Τουρκία, συγκέντρωνε πληροφορίες και έκανε «προπαγάνδα» εναντίον της Τουρκίας μέχρι που απελάθηκε και ζήτησε και πήρε άσυλο στο Ισραήλ..

Τόσο το δημοσίευμα, όσο και οι πολύ κακές σχέσεις των δυο χωρών δείχνουν ότι ο πόλεμος των Μυστικών Υπηρεσιών τους, της ΜΙΤ και της Μοσάντ συνεχίζεται αμείωτος με πολλά άγνωστα «επεισόδια»…  

liberal
το είδαμε ΕΔΩ

Η νύχτα με τις μάσκες

Ούτε μια ευχάριστη σκηνή δεν έχει περιληφθεί ακόμα στα γυρίσματα του εθνικού θρίλερ μας 

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πρώτα είδαμε τους Κινέζους να τρώνε νυχτερίδες, οι οποίες τους έκατσαν βαριές και αρρώστησαν. Μετά τους είδαμε να φορούν μάσκες. Ύστερα ενημερωθήκαμε ότι φάγανε μεν νυχτερίδες, αλλά τους αρρώστησαν οι παγκολίνοι (είδος μυρμηγκοφάγου). Στην Ελλάδα, αρχικά μας έλεγαν ότι οι μάσκες μπορεί να μας δώσουν μια «ψευδαίσθηση ασφάλειας». Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας στις 4 Απριλίου είπε ότι, αν φορέσουμε μια αυτοσχέδια μάσκα χωρίς να νοσούμε και φτερνιστεί κάποιος φορέας ή ασθενής δίπλα μας, τα φονικά σταγονίδια μπορεί να κάτσουν πάνω στη μάσκα και να ψωνίσουμε κι εμείς την αρρώστια.

Στις 9 Απριλίου η γραμμή για τη μάσκα ήταν περίπου ίδια. Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τακτική ενημέρωση είχε πει ότι η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας «στην παρούσα φάση δεν συνιστά γενικευμένη χρήση μάσκας. Θα επανατοποθετηθούμε και για τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, αν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιστημονικά στοιχεία που διαθέτουμε, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. […] Οι ιατρικές μάσκες με βαλβίδα δεν συστήνονται και είναι και επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που ανήκουν στο γενικό κοινό, καθώς μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο».

Τώρα ακούμε ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για υπαλλήλους αλλά και πελάτες σε μπαρμπέρικα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και «λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή» (το τελευταίο δημιούργησε σε αρκετούς διάφορες πονηρές απορίες για τις ροζ υπηρεσίες, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος). 

Ωραίο σχόλιο για το μπανοβγάλσιμο των μασκών από την πεφιλημένη μας κυβερνησούλα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι το ακόλουθο: 

Φάση 1η: Η μάσκα είναι ανώφελη και ενδεχομένως επικίνδυνη (επειδή δεν διαθέτουμε αρκετές). 

Φάση 2η: Η μάσκα είναι χρήσιμη και προφυλάσσει το κοινό από ασθενείς και φορείς που τη φορούν (μόλις παραγγείλαμε). 

Φάση 3η: Η μάσκα είναι απαραίτητη (είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε). 

Φάση 4η: Η μάσκα είναι υποχρεωτική (παράγουμε ή παραλάβαμε). 

Φάση 5η: Φοράτε μάσκα, διαφορετικά τσουχτερά πρόστιμα (έχουν «τιγκάρει» οι αποθήκες και το κράτος χρειάζεται να εισπράξει το 150άρι του παππού για να του πληρώσει τη σύνταξη). 

πηγή

Ο εποικισμός της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Αθήνα, 29 Απριλίου 2020

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης εξετάζεται διεξοδικά στο βιβλίο Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Ελληνισμός, και σε πολλές άλλες αναλύσεις και άρθρα, όπου τονίζεται ρητά ότι αναμφίβολα η παράνομη μετανάστευση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα της Ελλάδας(1). Ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού». Επίσης το πρόβλημα αυτό δεν έχει να κάνει με τους ίδιους τους παράνομους μετανάστες, που ζητούν την μοίρα τους κάτω από τον ήλιο, εκτός βέβαια από τα κακοποιά στοιχεία πάσης μορφής, αλλά αποκλειστικά με την ενδοτική και αντεθνική πολιτική των κομμάτων εξουσίας. Αυτή η δήλωση με αυτήν την απολυτότητα διατυπώνεται για να μην δοθεί αφορμή σε κάποιους «καλοθελητές» να προβούν σε συκοφαντίες ότι τα βάζουμε με τους παράνομους μετανάστες, για λόγους ρατσισμού, ξενοφοβίας κ.λπ. 

Αντιθέτως η κριτική που ασκείται αναφέρεται και αφορά την καταστροφική πολιτική των κομμάτων εξουσίας, μαζί με όλες τις άλλες καταστροφικές πολιτικές τους και φυσικά όσων ταυτίζονται άκριτα και αντεθνικά υπέρ των παράνομων μεταναστών, δήθεν υπερασπιζόμενοι υποκριτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της οικονομίας, με τον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας με παράνομους μετανάστες, όπως διατείνεται η Νέα Δημοκρατία και αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται από τα γεγονότα ότι τα κόμματα εξουσίας προκειμένου να αναδειχτούν στην κυβέρνηση υποτάσσονται στην αντεθνική και αντιλαϊκή τους πολιτική, με ανταλλάγματα την οικονομική τους στήριξη από τα ντόπια συμφέροντα και από τους λεγόμενους «άσπονδους φίλους και συμμάχους μας», κυρίως Γερμανούς και Αμερικανούς.

Ο ισχυρισμός αυτός μπορεί να φαίνεται στους αδαείς αστήρικτος, αλλά τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν την ισχύ του. Οι επίσημες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στην Βουλή αποκαλύπτουν, χωρίς καμία αμφισβήτηση, την πρόθεση της κυβέρνησης να συναινέσει στον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά σχεδόν από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, υπακούοντας στις εντολές των εξωθεσμικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας με κύριους συντελεστές την Ύπατη Αρμοστεία του ΗΟΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (2).

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις τις κυβέρνησης. Στην ομιλία του που θεωρείται ως ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο της Νέας Δημοκρατίας για το «μεταναστευτικό» δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως η ελληνική κοινωνία μπορεί να μετατραπεί σε πολυπολιτισμική, χωρίς αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Συγκεκριμένα για την ενσωμάτωσή των «μεταναστών» στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι «οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να μπολιάσουν μια οικονομία, η οποία γερνάει και χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες και διαδικασίες. Έτσι φυσικά μπορούμε να συζητήσουμε και για το πώς οι πρόσφυγες μπορεί να απορροφηθούν στη χώρα μας, για το που πρέπει να πάνε και πώς πρέπει να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες». Ποιο ξεκάθαρη δήλωση για τον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες δεν γίνεται. 

Στις δηλώσεις αυτές γίνεται λόγος για πρόσφυγες γενικά, χωρίς καν να γίνεται διάκριση σε παράνομους οικονομικούς μετανάστες και πολιτικά διωκόμενους παράνομους μετανάστες. Ο λόγος είναι, όπως εξηγεί ο ίδιος ότι η Ελλάδα χρειάζεται του παράνομους μετανάστες για να λύσει τόσο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας όσο και το πρόβλημα της οικονομίας. Βασικά προγραμματίζει την ενσωμάτωση (λέγεται και «απορρόφηση») στην ελληνική κοινωνία αποκλειστικά μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών που στέλνει η Τουρκία. Η μόνη επιφύλαξη από μέρους της κυβέρνησης είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με «κανόνες και διαδικασίες». Αν αυτό δεν λέγεται εποικισμός της χώρας με παράνομους μετανάστες, μουσουλμανικής προέλευσης από όλες τις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και τις Αφρικής που προωθεί ο Ερντογάν, τότε και οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους. 

Η διασπορά λοιπόν των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα παρά να εφαρμόσει στην πράξη η Νέα Δημοκρατία το ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο της, όπως διατυπώθηκε ανωτέρω και εκφράζεται με τα λόγια: «Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σιγά σιγά σε πολυπολιτισμική». Πρόσθεσε συμπληρωματικά: «Και αν η Ευρώπη και η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα, έχει τη δυνατότητα να το κάνει αλλά οργανωμένα και με κανόνες». 

Είναι χαρακτηριστική επιπρόσθετα και η φράση της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας, η οποία πηγαίνοντας μετά την συζήτηση στην Βουλή προς το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε: «Σήμερα κατάλαβαν όλοι ότι η χώρα έχει φιλελεύθερο πρωθυπουργό»(3).

Για τον σκοπό αυτό εφαρμόζει η κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της κυβέρνησης κ. Νότης Μηταράκης προκήρυξε, όπως φαίνεται από δημοσιεύσεις, 40.000 θέσεις στο πρόγραμμα ESTIA II, δηλαδή δωρεάν διαμερίσματα και επιδόματα για «αιτούντες άσυλο», το οποίο επανέφερε σε ισχύ η κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Έβρου.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν, ο εποικισμός της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες συνεχίζεται με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα πλαίσια του πολυπολιτισμού, ο οποίος βέβαια δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την δημιουργία στην Ελλάδα εθνοτικών, θρησκευτικών και φυλετικών μειονοτήτων.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη μια πανηγυρική ανακοίνωση:

«Τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης “ESTIA II”, επανακαθορίζονται οι όροι εισαγωγής και παραμονής σε αυτό.
Κατά κύριο λόγο, η στέγαση των δικαιούχων πραγματοποιείται με μισθώσεις διαμερισμάτων σε όλη τη χώρα. Μέχρι και τις 23 Μαρτίου είχαν δημιουργηθεί 25.516 θέσεις στέγασης».

Η εφαρμογή του προγράμματος προβλέπει: «Με την ως άνω διάταξη αναμένεται να προκύψουν έξι χιλιάδες θέσεις στέγασης εντός του Β’ τριμήνου, ενώ παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα διατεθούν για την αποσυμφόρηση των νησιών».

Τέλος η κυβέρνηση, ενώ απαγόρευσε για ένα μήνα την υποβολή αίτησης ασύλου για όσους μπήκαν στη χώρα μας παράνομα κατά την περίοδο της «πολιορκίας μας» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τελικά με την πίεση της επιτρόπου Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου Ίλβα Γιόχανσον, παρουσία του κ. Μηταράκη και Χρυσοχοϊδη, προχώρησε στην κατάργηση αυτής της απαγόρευσης, υποτασσόμενη πλήρως στις «ντιρεκτίβες» της ΕΕ. Οπότε: και οι «μετανάστες» που μπήκαν τον Μάρτιο στην χώρα μας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.

Αν πιστέψουμε στη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, οι αιτήσεις ασύλου από μετανάστες οι οποίοι έχουν ζήσει σε τρίτη χώρα περισσότερο από δύο μήνες, χωρίς να υποστούν διώξεις, θα απορρίπτονται και οι αιτούντες θα επαναπροωθούνται νομίμως. Έτσι, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, όσοι «μετανάστες» έχουν έρθει από την Τουρκία – η οποία είναι «τρίτη χώρα» (καθότι μη εμπόλεμη) – και έχουν διαμείνει στην Τουρκία περισσότερο από δύο μήνες (δηλ. η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που στέλνει το τουρκικό κράτος) θα επιστρέφονται, αφού θα απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου τους.

Τι θα γίνει όμως, αν τα έγγραφα με τα στοιχεία των μεταναστών καταστρέφονται ή, όπως καταγγέλλεται πρόσφατα, κατακρατούνται από τις τουρκικές αρχές; Θα πρέπει λοιπόν να διευκρινιστεί ότι και αυτή η περίπτωση θα εμπίπτει στους λόγους απόρριψης για αίτηση ασύλου. 

Βασικά, η Ελλάδα διαφημίζεται πανταχόθεν ως επίγειος παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες. Προσφάτως φέρεται ότι υπέγραψε συμφωνία που προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες από τη Λιβύη, χωρίς να είναι Λίβυοι, και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται στη Μεσόγειο, θα μεταφέρονται και θα εγκαθίστανται στην Κρήτη. Άραγε, επειδή δεν δέχτηκε καμιά άλλη χώρα να τους φιλοξενήσει, δέχτηκε η μεγαλόκαρδη Ελλάδα; 

Το πρόβλημα όμως δεν τελειώνει στα ανωτέρω. Προαναγγέλλεται επί πλέον και η πολιτογράφηση όλων αυτών των παράνομων μεταναστών. Παράλληλα το πρόγραμμα επικεντρώνεται όχι μόνο στην βέλτιστη φιλοξενία τους με επιδόματα και λοιπές παροχές, τέτοιες που κανένας άνεργος στην Ελλάδα δεν απολαμβάνει. Ενδεικτικό είναι ότι το 73% αυτών έχει ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα. Προσεχώς θα λάβουν και εκλογικά δικαιώματα. Όλα αυτά τα μέτρα, αν υλοποιηθούν θα αποτελέσουν μαγνήτη για τον περαιτέρω εποικισμό της Ελλάδας από παράνομους μετανάστες. Εκτός εάν για όλους τους παράνομα αφιχθέντες μετανάστες καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα το δικαίωμα πολιτογράφησης.

Η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της τα Κέντρα Φιλοξενίας να είναι Προαναχωρησιακά και δημιούργησε προς το παρόν συνολικά 28 κέντρα στην ενδοχώρα, με την προοπτική όλοι οι «φιλοξενούμενοι» να ενσωματωθούν αργότερα (αυτός είναι ο απώτερος σκοπός, εφόσον δεν υπάρξει αντίδραση) στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την επικράτεια. Απ’ ό,τι φαίνεται, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά μας, η κυβέρνηση δημιουργεί στην ενδοχώρα νέες δομές φιλοξενίας, ενώ στα νησιά μας θα δεχτούμε καινούργιες εισροές από την Τουρκία!

Το πρόγραμμα αυτό κατ’ απαίτηση κυρίως της Γερμανίας αλλά και των άλλων «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας» καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που σκοπό έχει την ενσωμάτωση όλων των παράνομων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Φυσικά όλα αυτά αποτελούν προαναγγελία για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον, γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ το μεταναστευτικό ρεύμα. Επειδή όμως στην αποκλειστική τους πλειοψηφία όλοι οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται καθαρά από μουσουλμανικές χώρες, παρά την θέληση ενσωμάτωσής τους στα πλαίσια του πολυπολιτισμού, που προωθούν τα κόμματα εξουσίας Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, η αλλοίωση του πληθυσμού «διά της βίας» είναι δεδομένη, γιατί το μεταναστευτικό ρεύμα δεν πρόκειται να σταματήσει με το πρόγραμμα αυτό. Μάλλον αποτελεί πρότυπο «λύσης» του προβλήματος της μετανάστευσης συνολικά. Η Ελλάδα εκτός από τον κίνδυνο που διατρέχει από τις επεκτατικές βλέψεις και επιδιώξεις των γειτόνων μας, κυρίως εξ Ανατολών, αλλά και όχι μόνο, είναι βέβαιο ότι θα διατρέξει κίνδυνο και στο εσωτερικό, εφόσον όλοι οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιηθούν από τον Ερντογάν ως πέμπτη φάλαγγα στα σπλάχνα της Ελλάδας. 

Παραπομπές 

1. Βλ. Δαμιανός Βασιλειάδης, Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Ελληνισμός, εκδ. «Στοχαστής», Αθήνα 2012, σ. 217-273.

2. Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα λειτουργεί από το Μάρτιο του 1952. Συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. Προσπαθεί επίσης να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανοχής και σεβασμού των δικαιωμάτων των προσφύγων. Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών και επιδομάτων και άλλων διευκολύνσεων των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα. Την προσπάθεια αυτή ενισχύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένα ιδρύματα, όπως του Σόρος με απώτερο στόχο, την οικονομική τους κυρίως στήριξη, έως την πλήρη ενσωμάτωσή τους, όπως προγραμματίζεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία.

3. Πηγή: iefimerida.gr-https://www.iefimerida.gr/politiki/kentroo-manifesto-mitsotaki-gia-tin-metanasteysi

Συμμετέχουμε στη διαβούλευση - ΟΧΙ στην επιβολή της,«Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» από το Νηπιαγωγείο...!

Διατυπώστε σχόλια και επιφυλάξεις, στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης σχετικά με την επιβολή της νέου τύπου αντιεπιστημονικής, αντιπαιδαγωγικής και αντoρθόδοξης «Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης», που προωθεί το Υπουργείο για τα παιδιά μας, από το Νηπιαγωγείο...! (5). 

Το νέο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση του σχολείου, παρουσιάστηκε προ ημερών (22/04/20) από την Υπουργό κα Νίκη Κεραμέως, καθώς και από τους Υφυπουργούς κα Σοφία Ζαχαράκη και κ. Βασίλη Διγαλάκη. Το εν λόγω νομοσχέδιο αναρτήθηκε μάλιστα άμεσα προς δημόσια διαβούλευση.

Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: Εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές στο υποχρεωτικό πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από το επόμενο σχολικό έτος (2020–2021). Στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να ενισχυθεί η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης (από κοινού «δεξιότητες του 21ου αιώνα») στους μαθητές, όπως και η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση. Τα εργαστήρια οργανώνονται σε 4 θεματικούς κύκλους (Ευ ζην, Περιβάλλον, Κοινωνική Ενσυναίσθηση και Ευθύνη, Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία) και περιλαμβάνουν διάφορες επιμέρους θεματικές (ανά ηλικία), όπως π.χ. εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογική συνείδηση, πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα, πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα, ρομποτική, νέες τεχνολογίες κ.α. (1) 

ΆΡΘΡΟ: ΦΡΙΞΟΝ Ήλιε, στενάξατε Γονείς...! Απαράδεκτο πρόγραμμα σεξουαλικής «διαπαιδαγώγησης» για... νήπια.  

Με λίγα λόγια, το υπουργείο θα αναπτύξει «δεξιότητες ζωής» στα «παιδιά του 21ου αιώνα» μέσα από το υποχρεωτικό μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από το νηπιαγωγείο!

Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει ούτε ένας γονέας που θα αρνηθεί να διδαχθεί το παιδί του από το Νηπιαγωγείο, για το πώς θα έχει Ψυχική Υγεία, πώς θα προστατεύει αποτελεσματικά τον εαυτό του από την κακοποίηση, πώς θα είναι καθαρό, θα αρνείται την επικοινωνία με άτομα που δεν εμπιστεύεται, θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις σεξουαλικές του επιθυμίες ώστε να αποφύγει τις κακοποιητικές σχέσεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μια εγκυμοσύνη σε λάθος στιγμή. Δεν υπάρχει γονέας που να μη θέλει το παιδί του να αποφύγει το bullying λόγω κάποιας ιδιαιτερότητας δικής του ή της οικογένειάς του.

Οι γονείς συχνά διστάζουν να προσφέρουν οι ίδιοι στα παιδιά τους αυτό που έχουν ανάγκη και δικαιούνται. Επικαλούνται προβλήματα χρόνου, γνώσεων, κακή επικοινωνία με τα παιδιά τους, φυσική συστολή, προβλήματα αντίληψης του παιδιού. H λύση να υπάρξει η σχετική διδασκαλία από τον «ειδικό» του σχολείου, που θα εργαστεί με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα, εφαρμόζοντας το επιστημονικά καλύτερο για τα παιδιά, με γνώση απαλλαγμένη από θρησκοληψίες, βασισμένη στην εμπειρία του «εξωτερικού» και ενταγμένης στο σύγχρονο κοινωνικό «γίγνεσθαι» φαντάζει μεγαλειώδης! Και μάλιστα από το Νηπιαγωγείο!

Αυτό είναι ακριβώς το «δόλωμα» που ρίχνεται στους φοβισμένους και ανενημέρωτους γονείς και φυσικά φαντάζει πολύ όμορφο, δελεαστικό και «καθώς πρέπει».

ΟΜΙΛΙΑ: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Παιδεία [Ξενοδοχείο Caravel, 9 Φεβρουαρίου 2020]  

Έτσι, ο «ειδικός» της Σεξουαλικής Αγωγής αρχίζει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει με τη θερμή συγκατάθεση του γονέα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο για θέματα της ανθρώπινης ανατομίας, υγιεινής, σεβασμού στον άνθρωπο, την αποφυγή και καταγγελία ατόμων κακοποιητικών για θέματα δηλ. που είναι γενικά αποδεκτά. Αλλά μαζί με αυτά και επιπλέον, διδάσκονται τα βασικά για την ανθρώπινη αναπαραγωγή με αντίστοιχη αναπαράσταση της σεξουαλικής πράξης, το ανατομικό λεξιλόγιο των έξω γεννητικών οργάνων, η ευχαρίστηση του αγγίγματος του ιδίου σώματος (αυνανισμός) ή του σώματος του άλλου, η θετική χρήση του σεξουαλικού λεξιλογίου, η φιλία αλλά και η αγάπη προς τα άτομα του ίδιου φύλου (και οι διαφορές τους), πώς χειριζόμαστε τα δύσκολα συναισθήματα σε μια στενή σχέση, τα διαφορετικά είδη οικογένειας, αποδοχή χωρίς κριτική της διαφορετικότητας και των διαφόρων τρόπων ζωής. (2) 

Τα αποτελέσματα είναι η πρώιμη σεξουαλικοποίηση του παιδιού, που θεωρεί φυσιολογικό τον αυνανισμό, την ασυμβατότητα βιολογικού φύλου και ταυτότητας φύλου, ισότιμες όλες τις μορφές «οικογένειας», εθίζεται στην πορνογραφία, αποδέχεται στη συνείδησή του τις προγαμιαίες σχέσεις, την αντισύλληψη, την άμβλωση, την ομοφυλοφιλία, τη ρευστότητα στη ταυτότητα φύλου και αντιδρά σε όποιον κάνει παρέμβαση προς την κανονικοποίησή του (γονέα, θρησκευόμενο άτομο, ιατρό, κοινωνικό κανόνα) θεωρώντας τον καταχραστή των σεξουαλικών του δικαιωμάτων.

Σε πολλά παιδιά διαταράσσεται η αντίληψη για το φύλο τους και οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Άλλοτε επιδίδονται σε σεξουαλικά παιγνίδια μίμησης ή και κακοποίηση συνομηλίκων τους επιθυμώντας να μιμηθούν τους μεγάλους και τις εμπειρίες τους.

Ανατίθεται στα παιδιά το βαρύ φορτίο να προστατέψουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική τους κακοποίηση από τον ενήλικα και να την καταγγείλουν κατά την κρίση τους. Πόσο δύσκολο θα είναι για το παιδί να ξεχωρίσει ποιόν να εμπιστευτεί, όταν η κακοποίηση προέρχεται τις περισσότερες φορές από τους δικούς του ανθρώπους! 

Η σεξουαλική ικανοποίηση σε αυτά τα μαθήματα ξεχωρίζει τη σεξουαλική ικανοποίηση από την αναπαραγωγική λειτουργία. Η βιολογική σχέση στην οικογένεια χάνει την αξία της, το πρότυπο της ομόφυλης στείρας ένωσης προωθείται ως ισότιμο με τον σταθερό ετερόφυλο γάμο και το βιολογικό δεσμό που δημιουργεί τα βιολογικά παιδιά και αδέλφια. Αλλάζει στη συνείδηση του παιδιού το πρότυπο της οικογένειας. 

Η παραδοσιακή οικογένεια υπονομεύεται, ως παλιομοδίτικο κατασκεύασμα, που με τις σκουριασμένες της αντιλήψεις στερεί τη σεξουαλική χαρά από το παιδί. Ουδέποτε ο ετερόφυλος σταθερός γάμος προβάλλεται ως πρότυπο ευτυχίας. Το παιδί έχει μεγάλη δυσκολία να συνάψει ώριμο γάμο και σταθερή σχέση όταν ενηλικιωθεί και το επιθυμήσει.

ΒΙΝΤΕΟ: Αξιολογώντας ένα σχολικό πρόγραμμα σπουδών που αφορά την σεξουαλική εκπαίδευση στα παιδιά (Evaluating Sex Ed Curricula)  

Υπάρχει εκτεταμένη επιστημονική βιβλιογραφία που υποδεικνύει τις σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες πάνω στα παιδιά αυτής της πρώιμης και άκαιρης ενασχόλησής τους με τη σεξουαλικότητα. Υπάρχουν βιωματικές εμπειρίες παιδιών και οικογενειών που υπέστησαν τραύματα από αυτή την εκπαίδευση. Υπάρχει ο κοινός νους, που υποδεικνύει πως η σωματική ενότητα δύο ανθρώπων, το πλήρες δόσιμο του ενός στον άλλον, είναι η πιο οικεία σχέση, που για να τους οδηγήσει όμως στην ευτυχία, πρέπει και οι δύο να είναι σε θέση να δείξουν πέρα από τη σχέση αυτή, και σεβασμό ο ένας για τον άλλο . Ο σεβασμός χρειάζεται μακρόχρονη καλλιέργεια των ψυχών και εκδηλώνεται με την ικανότητά τους να θυσιάζονται μεταξύ τους, για πάντα, και με αποκλειστικότητα. 

Η επιτυχημένη σεξουαλική σχέση είναι το δώρο στην υπόσχεση παντοτινής και αποκλειστικής αγάπης και ενότητας, δηλαδή στο γάμο, και μόνο μέσα σε αυτόν φέρνει ολοκληρωμένη χαρά. Κάθε άλλη θεώρηση και ψευτοεκπαίδευση είναι αποσπασματική, παραπλανητική και καταστροφική για τα παιδιά μας. 

Το Υπουργείο όμως προχώρησε στο μέτρο αυτό λαμβάνοντας υπόψιν του μόνο τις απόψεις με τη συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση (3) και χωρίς να προσκαλέσει συμβουλευτικά Εκπαιδευτικούς, επιστήμονες Ψυχικής Υγείας, Συλλόγους γονέων, άτομα εν γένει διαφορετικής τοποθέτησης, αλλά και τους Πνευματικούς πατέρες που αγωνίζονται και εκείνοι για την ευτυχία των παιδιών τους (διότι ο σεβασμός στις θρησκευτικές αξίες είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και τα συγκεκριμένα προγράμματα την προσβάλλουν). Δοκιμασμένες μέθοδοι για ευτυχισμένους, σεξουαλικά υγιής, και σταθερούς γάμους, αγνοήθηκαν επιδεικτικά στα πλαίσια της πολιτικά «ορθής», νέου τύπου αντιεπιστημονικής, αντιπαιδαγωγικής και αντίθρησκης αγωγής του Υπουργείου μας. 

Το μάθημα είναι κατά το νομοσχέδιο υποχρεωτικό. Το σχολείο δεν έχει δυνατότητα να αρνηθεί, ούτε καν λόγω της τυχόν ιδιαίτερης φύσης του, π.χ. σχολείο με διαφορετικές Θρησκευτικές αρχές, διότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θεωρείται «δικαίωμα» του παιδιού και το κράτος το υπερασπίζεται… Η ενημέρωση από το γονέα για θέματα σεξουαλικότητας θεωρείται εκ προοιμίου ελλιπής. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο! Θα ήταν «ευχής έργον» για τους «υπευθύνους» του Υπουργείου να την αρχίσουν και από το Μαιευτήριο…, γιατί τέτοιες είναι οι «Οδηγίες» της Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας – και όχι μόνο. Θα επεκτείνεται βέβαια και στα μεγαλύτερα παιδιά σταδιακά.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως το σχετικό Πολυνομοσχέδιο ανακοινώθηκε (τυχαία;) σε μια δύσκολη περίοδο για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την Εκκλησία μας, περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κορονοϊού. Τα περιθώρια κινητοποίησης γονέων και διδασκόντων ελάχιστα, και η Ιερά Σύνοδος, έχοντας και άλλα θέματα εξίσου σοβαρά να την απασχολούν, δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει άμεσα σε αυτό το ζήτημα πνευματικής καθοδήγησης των παιδιών της.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Σταματήστε ΑΜΕΣΑ τα Σχολικά Προγράμματα Ολοκληρωμένης Σεξουαλικής Εκπαίδευσης. (The War on Children)  

Πραγματικά, η εφαρμογή αυτού του προγράμματος δυναμιτίζει και προσβάλλει όλες τις χριστιανικές αξίες, που αποτελούν τα θεμέλια για τη χαρά και την ευτυχία του ανθρώπου και ως προς το θέμα της σεξουαλικότητάς του. Ο αγώνας της εγκράτειας, της σεμνότητας, της αγνότητας, της μονογαμίας απαξιώνεται με αυτά τα προγράμματα ήδη από το Νηπιαγωγείο. Περιφρονείται ο πνευματικός αγώνας των νέων που επιθυμούν να προσέλθουν αγνοί στο γάμο τους εμπιστευόμενοι την ευτυχία τους ακόμη και στο θέμα της σεξουαλικότητας στην αγάπη του Θεού. Περιφρονείται ο αγώνας όσων θα ήθελαν να ακολουθήσουν το δρόμο του Ορθόδοξου μοναχισμού, για να μην επεκταθούμε και στην αλλοίωση της έννοιας της αγνότητας όπως ορίζεται από αυτά τα προγράμματα.

Επιπρόσθετα, είναι απορίας άξιο, γιατί ενώ το θέμα της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο Νηπιαγωγείο», προαναγγέλθηκε ξεκάθαρα στην «Αιτιολογική Έκθεση στο Σχέδιο Νόμου….» (4), και έγινε η σχετική ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους, η συγκεκριμένη θεματολογία δεν αναγράφετε με σαφήνεια στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης (5), ώστε να έχει τη δυνατότητα ο κάθε γονέας να ενημερωθεί, να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, τις επιθυμίες και τις επιφυλάξεις του.

Αυτό το θεωρούμε εξαιρετικά ύπουλο και παραπλανητικό από τη πλευρά του Υπουργείου, το οποίο προσβάλλει εκτός από τα παιδιά και τη νοημοσύνη του σύγχρονου γονέα. 

Καλούμε τους γονείς: 
Να αρνηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτά τα προγράμματα, 
Να μην επιτρέψουν στους «ειδικούς» εκπαιδευτές του Υπουργείου να γίνουν διαχειριστές της ζωής και των αξιών της δικής τους οικογένειας. 
Να αναλάβουν οι ίδιοι να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ήδη από τη γέννησή τους, ώστε να αναπτύξουν υγιή σεξουαλικότητα. 
Να αγωνισθούν με όλα τα νόμιμα μέσα για να σωθούν τα παιδιά μας, οι οικογένειες, η Πίστη και η Πατρίδα μας, από τέτοιου τύπου καθοδηγητές και προγράμματα Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. 
Να μπουν στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης και να διατυπώσουν τα σχόλια, τις επιφυλάξεις, την έντονη αντίδραση και τη διαφωνία τους σχετικά με την επιβολή, έστω και πιλοτικά, της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης (γίνεται αναφορά στο (4) σελίδα 2). (5) Η συγκεκριμένη διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 6 Μαΐου 2020, 8 π.μ. 

Πηγές: 

(1) http://www.foititikanea.gr/πανεπιστήμια/19069-αναλυτικά-η-παρουσίαση-με-τα-σημεία-του-πολυνομοσχεδίου-εκπαίδευσης 
(2) https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/WHO_BZgA_Standards_English.pdf 
(3) https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/190290_sexoyaliki-diapaidagogisi-55-hronia-sto-perimene 
(4) http://www.opengov.gr/ypepth/wp-content/uploads/downloads/2020/04/ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ_22.4.20_Διαβούλευση-1.pdf 
(5) http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5132#comments 

Ακολουθήστε την προσπάθεια Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά:  
https://mumdadandkids.gr  
https://facebook.com/mumdadandkidshellas  
https://vimeo.com/mumdadandkids  
https://twitter.com/MumDadandKidsGR