27 Μαρτίου 2020

Αρχίζουν μεγάλες ελλείψεις προϊόντων στην αγορά αλλά και στα σπίτια των φτωχότερων. Επόμενο μεγάλο πρόβλημα η πείνα.... Στην Ιταλία πολίτες παρακαλούν τις τράπεζες για 50 ευρώ για να φάνε!!!!!!

Παρακολουθώ τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό από όταν ακόμα το πρόβλημα ήταν μόνο στην Κίνα.
Ο ιός ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε παγκόσμιο πρόβλημα, έγινε πανδημία.

Ασφαλώς και πρέπει να υπακούμε στις εντολές της πολιτείας, της κάθε πολιτείας σε όποια χώρα κι αν βρισκόμαστε για το κοινό καλό.

Είναι όμως μέγα λάθος κατά την ταπεινή μου άποψη να μην βλέπουμε και τις υπόλοιπες απειλές που κρύβει αυτή η κατάσταση πέραν αυτής της δημοσίας υγείας. 

Διαβάζουμε σήμερα ότι το Βιετνάμ η 3η χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ρυζιού βάζει πλέον περιορισμούς στην εξαγωγή ρυζιού λόγο κορωνοϊού.
Το Καζακστάν επίσης σήμερα αποφάσισε την απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών λόγο κορωνοϊού. 


Στην γειτονική μας Ιταλία, όπου οι πολίτες τους δεν έχουν ούτε έναν μήνα μέσα λόγο καραντίνας άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι τελειώνουν τα τρόφιμα και δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν. Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο πολίτες να ικετεύουν τις τράπεζες να τους δώσουν 50 ευρώ για τρόφιμα.

Τα κράτη ανά τον κόσμο και μαζί και η Ελλάδα φροντίζουν να δώσουν λίγα χρήματα σε όσους έχασαν τις δουλειές τους τον τελευταίο μήνα λόγο κορωνοϊού.
Με τον υπόλοιπο πληθυσμό τι θα γίνει;
Με τους μακροχρόνια άνεργους που έχει λήξει το επίδομα ανεργίας;
Με όσους αργεί ακόμα να βγει η σύνταξη τους;
Με όσους δούλευαν αδήλωτοι κι έχασαν την δουλειά τους;
Με τους αγρότες;
Θα τους αφήσουμε να πεθάνουν κλεισμένους μέσα όλους αυτούς; 


Να μιλήσω λίγο ως αγρότης;
Εγώ καλλιεργώ ελιές και έχω και μελίσσια.
Επέλεξα συνειδητά φέτος 2020 να μην ρίξω λιπάσματα στα κτήματα, επειδή εισπρακτικά η χρονιά δεν πήγε καλά και θα κατέγραφα ζημία.
Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη σεζόν θα έχω μειωμένη παραγωγή.
Στο θέμα της μελισσοκομίας εξετάζω το ενδεχόμενο της στατικής μελισσοκομίας καθώς δεν γνωρίζω αν με μια ακόμα αυστηρότερη απαγόρευση θα μπορέσω να προσεγγίζω στα μελίσσια ώστε να τα περιποιηθώ.
Οπότε και από πλευράς μελιού η παραγωγή μου θα είναι μειωμένη. 


Φαντάζομαι όλος ο αγροτικός τομέας εφαρμόζει τακτική περιορισμού των εξόδων και ένας λόγος παραπάνω είναι αυτός της περιπέτειας με τον κορωνοϊό.

Με τις επιδοτήσεις στην Ε.Ε να έχουν μειωθεί κοντά στο 50% από το 2009, σε συνδυασμό με ετούτη την παγκόσμια κρίση δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για την φετινή παραγωγή.
Άραγε αυτά όλα τα λαμβάνει υπόψιν του το Υπουργείο;
Και αν ναι, υπολογίζει ότι η κρίση αυτή δεν θα έχει αντίκτυπο στην αγροτική παραγωγή και άρα στα τρόφιμα; 


Σε ενδεχόμενο κλεισίματος των λαϊκών αγορών, μπορεί να φανταστεί κανείς με τι ηθικό θα πάνε οι αγρότες να καλλιεργήσουν αφού θα ξέρουν ότι η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει την σοδειά;
Με μαθηματική ακρίβεια δηλώνω ότι πολλοί δεν θα καλλιεργήσουν, και ακόμα περισσότεροι θα κάνουν περικοπές στις καλλιέργειες. 


Αν αυτό συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπάρξει ίσως πρόβλημα τροφής του πληθυσμού;
Δεν απαντώ σε αυτό, αλλά θέλω να το σκεφτεί σοβαρά ο κάθε ένας. 


Να γνωρίζουμε ακόμα ότι τα χειρότερα δεν περάσαν με τον κορωνοϊό.
Η Τουρκία μια πολύ μεγάλη χώρα ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι του εφιάλτη.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία είναι στα όρια τους.
Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία ζουν ήδη τον εφιάλτη αυτό.
Το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη έχει φθινόπωρο και ήδη τα κρούσματα του ιού αυξάνονται. 


Ξανακάνω έκκληση λοιπόν.
Στηρίξτε την αγροτική παραγωγή.
Δώστε κίνητρα καλλιέργειας πριν χαθεί η άνοιξη και η καλλιεργητική περίοδος. 

Δείτε και τις υπόλοιπες πτυχές αυτού του κινδύνου, που δεν είναι μόνο η υγεία. 

Πηγη: melissocosmos.com
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Να συμπληρώσω το πολύ καλό άρθρο με μια παράμετρο που δυστυχώς δείχνει το πρόβλημα της πείνας που ετοιμάζεται να ξεσπάσει...
Οι Ενορίες μας καθημερινώς μοίραζαν σε μπωλάκια τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ή παρέθεταν τράπεζες αγάπης...
Με την παύση (απαγόρευση) της λιετουργίας τους αλλά κυρίως με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα φιλόπτωχα των ενοριών μας και οι κυρίες που διακονούσαν τους αναξιοπαθούντες αδερφούς μας δεν μπορούν να κάνουν το χρέος τους...
Συνεπώς τι θα φάνε αυτοί οι άνθρωποι;
Με τι θα συντηρηθούν;
Αυτούς δυστυχώς το υποκριτικό πρόσωπο της κυβέρνησης και του απρόσωπου κράτους δεν τους σκέφτηκε...
Το πιο τραγικό όμως είναι οτι δεν τους σκέφτηκε η μητέρα Εκκλησία... ή για να ακριβολογούμε η διοίκηση της Εκκλησίας μας...


Κάντε λοιπόν κάτι πριν είναι αργά...
Αν αρχίσουμε να θρηνούμε και θύματα πείνας, ε, τότε μας αξίζει κάθε τιμωρία ως κοινωνία...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.