Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2019

Εθνομηδενισμός… ασθένεια για την οποία δεν βρήκε “εμβόλιο” η νέα κυβέρνηση

Γράφει ο Γιώργος Καραμπελιάς
Οι 110 ημέρες που πέρασαν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη διαπίστωση για το οριστικό τέλος μιας ιστορικής εποχής, αλλά και το μετέωρο βήμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η εποχή της μεταπολίτευσης, παρότι συνέχισε σερνάμενη κατά την τελευταία μνημονιακή δεκαετία, εν τούτοις δεν έπαψε, με τα φαντάσματα και το πολιτικό της προσωπικό, να κυριαρχεί με το αβάσταχτο βάρος της πάνω στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, επί 45 ολόκληρα χρόνια.
Αυτό το τέλος διαγράφεται σε όλα τα πεδία: Κατ’ αρχάς, σε εκείνο της αντίθεσης Αριστεράς-Δεξιάς, που μετά τα 10 μνημονιακά χρόνια εκκενώθηκε ολοκληρωτικά, μέσα από τη μίξη και τον συμφυρμό όλων των τάσεων και των κομμάτων σε μία ενιαία στρατηγική οικονομικής υποδούλωσης της χώρας και υποταγής στους δυτικούς εταίρους – κατεξοχήν στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.

Σε αυτά τα μνημονιακά χρόνια παρέλασαν από την εξουσία όλες οι δυνάμεις της μεταπολίτευσης, συχνά σε συμμαχία μεταξύ τους, και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Μάλιστα, στην τελευταία τους εκδοχή, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, υπερακόντισαν σε ανικανότητα, εθελοδουλία και αθλιότητα όλους τους προηγούμενους, ερχόμενοι έτσι να κλείσουν οριστικά και αμετάκλητα τον μεταπολιτευτικό κύκλο.

Ταυτόχρονα, συνιστά τέλος της μεταπολίτευσης, από μία δεύτερη, σημαντικότερη άποψη. Από την άποψη της βαθύτατης αλλαγής της παγκόσμιας και εγχώριας συγκυρίας. Η μεταπολίτευση είχε σφραγιστεί από τη σχετική γεωπολιτική ισορροπία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και παρά την ιστορική ήττα του Ελληνισμού στην Κύπρο το 1974, μπορούσε να διατηρείται στον ελληνικό λαό, και κυρίως στις ελίτ της χώρας, η αυταπάτη ότι είχαμε εισέλθει σε μία εποχή υλικής ευημερίας. Κι αυτό παρά την απομείωση της εθνικής κυριαρχίας που σηματοδοτούσε τόσο η μόνιμη τουρκική επιθετικότητα, όσο και η ένταξη στην υπερεθνική ΕΕ.

Όμως, μετά την κρίση του 2009, το παγκόσμιο τοπίο μεταβάλλεται δραματικά. Αρχίζει η σταδιακή αποσύνθεση της pax americana, τουλάχιστον στην περιοχή μας, και η ανάδειξη νέων περιφερειακών δυνάμεων που αποκτούν δυνατότητα σχετικής αυτονομίας σε ένα νέο πολυκεντρικό διεθνές σύστημα. Εξάλλου, οι ΗΠΑ θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την αντιμετώπιση της Κίνας, που αποτελεί το νέο μεγάλο ανταγωνιστή τους.

Η αναβάθμιση της Τουρκίας

Στην ευρύτερη βαλκανική και μεσανατολική περιοχή ανατράπηκαν ριζικά οι παλαιότερες ισορροπίες. Ενισχύθηκαν μόνο δύο κράτη, η Τουρκία και το Ισραήλ, αναβαθμίστηκε η ρωσική παρουσία, ενώ κατέρρευσαν η Συρία και το Ιράκ, καθώς και η Γιουγκοσλαβία στα Βαλκάνια. Την ίδια περίοδο υποβαθμίστηκε και συρρικνώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα η Τουρκία, κατόρθωσε μέσα στα τελευταία 30 ή 40 χρόνια να μεταβληθεί σε μία ισχυρή οικονομική και στρατιωτική δύναμη, που διεκδικεί έναν ενισχυμένο γεωπολιτικό ρόλο ελέγχου των Βαλκανίων και μεγάλου μέρους της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα ανακαλύπτει αιφνιδίως αυτήν τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Η πρώτη αντίδραση των ελληνικών ελίτ είναι ο στρουθοκαμηλισμός και η φυσική τους αντίδραση θα ήταν η μεταβολή της παλαιότερης πολιτικής του κατευνασμού σε στρατηγική υποχώρηση και υποταγή στη νέα περιφερειακή υπερδύναμη. Εδώ έφτασαν να υποχωρήσουν απέναντι στον σκοπιανό μεγαλοϊδεατισμό! Μόνο που κάτι τέτοιο, εξαιτίας της χιλιόχρονης σύγκρουσης Ελλήνων και Τούρκων, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς κάποια προηγούμενη αντιπαράθεση, ακόμα και πολεμική. Διότι η Ελλάδα θα πρέπει να αγωνιστεί για την ιστορική της ύπαρξη ως ανεξαρτήτου έθνους-κράτους, ή αντίθετα θα πρέπει να αποδεχτεί την εθνική και γεωπολιτική της έκλειψη.

Αυτή λοιπόν η νέα ιστορική περίοδος σημαδεύεται από δύο μείζονες αλλαγές, οι οποίες και συγκλίνουν προς μία κοινή κοίτη. Πρώτον, το τέλος της εποχής των εμφυλίων, που κράτησαν με τη μια ή την άλλη μορφή σχεδόν 100 χρόνια και οδήγησαν στη συρρίκνωση του Ελληνισμού από το 1919 μέχρι το 2019. Έσχατη μορφή αυτής της εποχής –έστω και νερωμένη– αποτέλεσε η εποχή της μεταπολίτευσης. Δεύτερον, την παράλληλη ανάδυση μιας εποχής, κατά την οποία αποκλειστικό σχεδόν ζήτημα καθίσταται η επιβίωση και η ανασυγκρότηση του υπαρκτού Ελληνισμού. 

Το μετέωρο βήμα της κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί στην πραγματικότητα μία κυβέρνηση μετάβασης προς τη νέα ιστορική περίοδο, στην οποία έχουμε εισέλθει. Μία ιστορική περίοδο, κατά την οποία δεν κρίνεται πλέον ο χαρακτήρας και η πολιτική κατεύθυνση της εξουσίας, όπως κατά κόρον συνέβαινε στη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά κρίνεται η δυνατότητα της επιβίωσης του Ελληνισμού ως αυτόνομου πολιτικού και πολιτειακού υποκειμένου.

Ως προς τη μία πλευρά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη υπέρβασης του δίπολου Αριστερά-Δεξιά, που σφράγισε τη μεταπολίτευση. Γι' αυτό και όλες οι επιλογές της, τόσο πριν τις εκλογές όσο και κυρίως μετά από αυτές, στρέφονται στην επιδίωξη μιας διακυβέρνησης, η οποία να κινείται στο κοινωνικό και πολιτικό κέντρο.

Εξ ου και οι επιλογές της για μία φιλελεύθερη οικονομική πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν, ή μήπως ήλπιζαν, οι του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και η επιλογή αναρίθμητων υπουργών και κυρίως υφυπουργών και συμβούλων από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα και της Αριστεράς. Και φημολογείται πως κάτω από τις πιέσεις και των ξένων παραγόντων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει και την Προεδρία της Δημοκρατίας σε κάποιον εκπρόσωπο του "κεντροαριστερού" εθνομηδενισμού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκπροσωπεί τον μέσο όρο της τρέχουσας πολιτικής ιδεολογίας των ελίτ – και εν μέρει του ίδιου του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Γι' αυτό και η αποδοχή που συναντά η πολιτική της, σε ό,τι αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική, τουλάχιστον σε αυτές τις πρώτες 110 ημέρες. Από την άλλη πλευρά όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω και πολύ έξω από τις πραγματικότητες και τις ανάγκες του ελληνικού έθνους. 

Τα αφηγήματα της ύστερης μεταπολίτευσης 

Αντιπροσωπεύει μία γενιά και μία ταξική σύνθεση αποφοίτων του κολεγίου και του Χάρβαρντ, που έχει ανατραφεί με τα εθνομηδενιστικά αφηγήματα της ύστερης μεταπολίτευσης, τόσο και κυρίως της πολιτιστικά κυρίαρχης Αριστεράς, όσο και της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Γι' αυτό και στους τομείς που αφορούν στην εθνική επιβίωση του Ελληνισμού, σχεδόν από την πρώτη μέρα έδειξε να αποτυγχάνει παταγωδώς. 

Καθόλου τυχαία, εξάλλου, οι Έλληνες πολίτες αξιολόγησαν ορθά αυτή την πραγματικότητα. Σε δύο τουλάχιστον δημοσκοπήσεις, η τελευταία στις 14 Οκτωβρίου από την Opinion Pol, η κυβέρνηση εισπράττει πλειοψηφικά αρνητικές αξιολογήσεις στα εθνικά θέματα και κατεξοχήν στο μεταναστευτικό. Έτσι, στην τελευταία αυτή δημοσκόπηση το 72% των Ελλήνων τοποθετείται αρνητικά ή μάλλον αρνητικά για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται, σε ό,τι αφορά στα κεντρικά διακυβεύματα της περιόδου, πολύ πίσω, δεκαετίες ολόκληρες, από την πραγματικότητα και τις ανάγκες που επιτάσσει. Διότι δεν έχει συνειδητοποιήσει, από τη φύση της, πως η υπέρβαση της μεταπολίτευσης, την οποία και ευαγγελίζεται, δεν θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον αστερισμό μιας νεοφιλελεύθερης και οικονομίστικης "κανονικότητας", αλλά αντίθετα κάτω από εκείνον μιας μεγάλης, τιτάνιας μάχης για την επιβίωση του Ελληνισμού. 

Πρόσκρουση στους υφάλους του εθνομηδενισμού 

Έτσι, ενώ ήλθε με εξαγγελίες που αφορούν το Ελληνικό ή τα Εξάρχεια, βρίσκεται μπροστά σε μία πραγματικότητα, η οποία δεν ορίζεται από τον Παπαγγελόπουλο, τον Τσίπρα ή τον Ρουβίκωνα. Ορίζεται από τον Ερντογάν, την έκρηξη του μεταναστευτικού, τη νέα εισβολή στην Κύπρο, την εισβολή στη Συρία, τις απειλές στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο. Μία πραγματικότητα που δεν ορίζεται από τα spreads και τα ομόλογα αποκλειστικά, αλλά από το δημογραφικό, τη φυγή των νέων, την αποσύνθεση της εθνικής συνείδησης.

Γι' αυτό και είμαστε πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση, η οποία έχει εν πολλοίς συγκροτηθεί με τα υλικά της ύστερης μεταπολίτευσης, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η ιστορία μπροστά στη χώρα. Αντιπροσωπεύει μόνο το πρώτο βήμα της υπέρβασης, την υπέρβαση τις αντίθεσης Αριστερά-Δεξιά, αλλά όχι ακόμα την υπέρβαση της βαθύτερης ιδεολογίας της ύστερης μεταπολίτευσης, δηλαδή του εθνομηδενισμού. Για την ακρίβεια θα προσκρούσει πάνω στους υφάλους του.

Ή θα τσακιστεί ολοκληρωτικά ή θα αποφασίσει –στην καλύτερη περίπτωση γι’ αυτή, επίπονα και μετά από καταστροφές για τη χώρα– να αλλάξει ρότα. Ας μην ξεχνάμε δε ότι ο Μητσοτάκης μπόρεσε να ανέβει στην εξουσία, γιατί το 2018 άλλαξε, έστω φραστικά, γραμμή για το Μακεδονικό και προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί με τη βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Την άκρα μεταβατικότητα της εποχής καταδεικνύει και το γεγονός της παντελούς έλλειψης πολιτικής και ιδεολογικής προετοιμασίας της ελληνικής κοινωνίας και προπαντός των πολιτικών και ιδεολογικών ελίτ για μία τέτοια στροφή. Κατεξοχήν, σε ό,τι αφορά στα πολιτικά κόμματα. Εδώ πρόκειται για ένα τοπίο ερήμου. Αξιωματική αντιπολίτευση ο εκπρόσωπος του εθνομηδενισμού. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα θλιβερό υπόλειμμα της εθνομηδενιστικής εκσυγχρονίστικης πτέρυγας του άλλοτε ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ είναι μία καρικατούρα των πιο απαρχαιωμένων ιδεολογημάτων. Για να μην αναφερθούμε σε κόμματα τύπου Βελόπουλου ή Βαρουφάκη.

Μια νέα αφετηρία

Τα ίδια και χειρότερα θα διαπιστώσουμε σε ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ των διανοουμένων, της καλλιτεχνικής ελίτ. Αρκεί να διαβάσουμε τις πολιτιστικές και "ιδεολογικές" στήλες της Καθημερινής, του Βήματος, των Νέων για να διαπιστώσουμε πως η εκπεσούσα ιδεολογία της ύστερης μεταπολίτευσης αντιστέκεται με νύχια και με δόντια στη νέα πραγματικότητα που ανατέλλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη Δύση. Θα λέγαμε μάλιστα πως ο μηδενισμός, μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας της ηγεμονίας, συσπειρώνεται και οδηγείται στα άκρα, κατά τον ίδιο τρόπο που οι "αντίφα" μπαχαλάκηδες, μπροστά στην ανάπτυξη της τουρκικής επιθετικότητας, συντάσσονται ανοιχτά μαζί της.

Κι όμως, στο επίπεδο της κοινωνίας και σταδιακώς σε ένα αυξανόμενο τμήμα των ελίτ –τουλάχιστον στον χώρο των διεθνολόγων– έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση πως μεταναστευτικό, δημογραφικό, τουρκική επιθετικότητα, φυγή των νέων, εκπαιδευτική και πολιτισμική παρακμή, απαιτούν ένα μεγάλο κίνημα ανόρθωσης και ανάταξης του Ελληνισμού.

Απέναντι στην αποστασία και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος και των ελίτ, όλο και περισσότεροι, συνειδητοποιούν την ανάγκη για μία νέα αφετηρία του ελληνικού έθνους το 2021 και όχι για παράτες και δημόσιες σχέσεις. Συνειδητοποιούν την ανάγκη για μία μεγάλη ιδεολογική επανάσταση, που θα ξαναφέρει στο κέντρο της συζήτησης τις αξίες του Ελληνισμού, μοναδική προϋπόθεση για την επιβίωσή του. 

πηγή

Έχουμε το Προσφυγικό, έρχεται και το Πειρατικό. ΣΗΚΩ ΕΛΛΑΔΑ

Η φώτο δίνει την λύση πως θα πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με σεβασμό στον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας. Την επιλέξαμε αντί να διαφημίζουμε τα ογκώδη τουρκικά γεωτρύπανα και την δυστυχία των προσφυγικών ροών στο ΑΙΓΑΙΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 αρθρογραφούμε «Ο τελευταίος πειρασμός δεν είναι του Καζαντζάκη αλλά επί του Μητσοτάκη, αν αποφασίσει ο γείτονας να στείλει σε ένα 24ωρο 50000 πρόσφυγες;» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/09/24-50000.html 

Και αυτό το επισημάναμε εξ αιτίας του γεγονότος ότι με την ανάληψη της νέας διακυβέρνησης της χώρας αλλάζει το μείγμα της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής απέναντι μας και σε πολλά ανοικτά θέματα. 

Ο Ερντογάν παίζει με τον ανθρώπινο πόνο των προσφύγων και τους πυρήνες των τζιχαντιστών που φαίνεται να διακινεί μέσω αυτών. 
Ήδη τα γεγονότα μας ξεπερνούν και τρέχουν από επάνω μας. 

«Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Αν δεν κάνουμε κάτι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας» https://www.capital.gr/epikairotita/3390845/mix-xrusoxoidis-an-den-kanoume-kati-oi-roes-tha-perasoun-apo-pano-mas-oxi-dipla-mas 

Το τι γίνεται στην Ελληνική Επαρχία και στα νησιά μας το γνωρίζει καλά ο κοσμάκης εκεί, οι ιθύνοντες και ο Ερντογάν. 

Άλλωστε οι δηλώσεις Καραμανλή από το Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη μόλις προχθές δείχνουν την κρισιμότητα των επικείμενων. 

Σχεδόν όλοι μας και αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κατάλαβαν, θα το καταλάβουν πολύ σύντομα, ότι μας έβαλαν στα μνημόνια «για να μας χορέψουν το ταψί» σε όλα τα θέματα κυρίως στα Εθνικά, παίζοντας ακόμα και με την παγκόσμια Ελληνική Ιστορία ( βλ. Μακεδονία) 

Επανερχόμαστε στον πειρασμό των κρίσιμων ημερών μας που είναι συνδυασμός δυο μεθοδευμένων στρατηγικών επιλογών εκ μέρους της τουρκίας και των χορηγών της από το παρασκήνιο. 

Το προσφυγικό με την μαζικότητα του και με το μη διαχειρίσιμο του φαίνεται ότι είναι στρατηγικό εργαλείο άλωσης- αποσταθεροποίησης της Ελλάδος , όπως στα χρόνια του Πορθητή που έσυρε τα πλοία μέσα στον Κεράτιο Κόλπο. 
Όμως υπάρχει και ένας άλλος Πορθητής με τρυπάνι. 

Την στιγμή που ανακοινώνονται τα παρακάτω όσο αναφορά τα ενεργειακά της Ελληνικής ΑΟΖ, το τουρκικό γεωτρύπανο ΠΟΡΘΗΤΗΣ φαίνεται να αλλάζει ρότα. 

«Εβδομήντα φορές την ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου της χώρας μπορεί να κρύβει η Δομή Ταλώς που να σημειωθεί, ως ακτινογραφία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το κοίτασμα Zohr που έχει βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η περιγραφή έγινε από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο που είναι ο Γιάννης Γρηγορίου διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Upstream.

Πρόκειται για μια κρατική εταιρεία που έχει ως αρμοδιότητα την έρευνα και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα». http://www.bankingnews.gr/index.php
 

«Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής», ετοιμασίες για νέα παραβίαση 

Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής», ετοιμασίες για νέα παραβίασηΠέμπτη 31/10/2019 - 12:40 
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως λόγω πληροφοριών για κίνηση εντός των τεμαχίων 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει δεσμεύσει μεγάλη περιοχή για πολυεθνική άσκηση.
Από νωρίς το πρωϊ το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» απαγκιστρώθηκε από το σημείο της δεύτερης παράνομης γεώτρησης που πραγματοποίησε σε περιοχή δυτικά της Πάφου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου. 

Το γεωτρύπανο έβαλε πλώρη για το αγκυροβόλιο της Αττάλειας. 
Ωστόσο, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα, πρέπει να αναμένεται ότι θα προετοιμαστεί για νέα παράνομη κίνηση παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ. 
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως λόγω πληροφοριών για κίνηση εντός των τεμαχίων 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει δεσμεύσει μεγάλη περιοχή για πολυεθνική άσκηση.»
http://www.bankingnews.gr/index.php 

Τώρα που κλείνουν την τουρκία στην παγίδα της Συρίας οι μεγάλοι ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ, τα πάντα είναι πιθανά για τον τούρκο και σε σχέση με την Ελληνική ΑΟΖ. 
«θα πηδήξει η αλεπού και θα κάνει κουταμάρες για να πιαστεί στα δόκανα και με τα τέσσερα» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Το ΠΕΙΡΑΤΙΚΌ ρεσάλτο των τούρκων όποτε γίνει σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία που αδυνατούμε να διαχειριστούμε το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ που μας φόρτωσαν όλοι από την Δύση μέχρι την Ανατολή είναι και ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ. 

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου άνωθεν άσχετα αν κάποιοι δεν την θέλουν.  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι (το αμφίφυλο νεοταξίτικο φρικιό)

Αποσπάσματα από το άρθρο μιας οπαδού της διαστροφής της Νέας Τάξης η οποία αυτοπροβάλλεται ως erotic artist...... (δείτε το ολόκληρο ΕΔΩ)

Μια Ελληνίδα erotic artist γράφει γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα έχει νόημα να αναρωτιέσαι πόσο «άνδρας» είσαι.

Γράφει η miss LNI

Κάποτε ήμασταν αγόρια ή κορίτσια, ομοφυλόφιλοι ή στρέιτ, δεν υπήρχαν ενδιάμεσα. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζονται πλέον όχι μόνο ως ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και τρανς, αλλά ως ένα μη δυαδικό ή «ρευστό» φύλο. Για πρώτη φορά στην ιστορία αγοράζουμε gender-neutral sex toys και δημιουργούμε όλο και περισσότερο gender-fluid τάσεις στη μόδα και σε οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Για παράδειγμα, το 2016 το 51% των ατόμων που βαφτίστηκαν με το καθιερωμένο ανδρικό όνομα «Charlie» ήταν κορίτσια.

Στον δημόσιο λόγο η «αρρενωπότητα» αμφισβητείται, προσδιορίζεται ως «τοξική», κι ας πρόκειται για μια δομή φύλου που έχει ωφελήσει ιστορικά εκατομμύρια λευκούς, στρέιτ άνδρες. Η ανασκευή της «αρρενωπότητας» διαφοροποιεί σημαντικά όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο αυτή γίνεται αντιληπτή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιτελείται. Τόσο οι millennials όσο και η γενιά Ζ (όσοι γεννήθηκαν από τα μέσα των 90s μέχρι τις αρχές των 00s) αμφισβητούν το νόημα και τους παραδοσιακούς περιορισμούς του φύλου.

Χωρίς αμφιβολία, τα σχολεία -αλλά και οι επιχειρήσεις- δεν ήταν προετοιμασμένα να υποδεχτούν αυτή την αλλαγή, όπως καταδεικνύει η πρόσφατη «μάχη της τουαλέτας» στις ΗΠΑ, που αφορά τη σήμανση στους χώρους υγιεινής (πλέον ο διαχωρισμός με βάση το βιολογικό φύλο δεν αρκεί) αλλά και τη χρήση τους. Η κυβέρνηση Trump επιβάλλει στα διεμφυλικά άτομα τη χρήση αυτών των χώρων με κριτήριο το βιολογικό και όχι το κοινωνικό τους φύλο. Πρόκειται για μια πολιτική που προκαλεί περιττό πόνο, νομικά προβλήματα, και κυρίως δεν σέβεται την έμφυλη διαφορετικότητα. Ωστόσο, η gender-fluid επανάσταση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη: το παρόν είναι σε μια κατάσταση ροής και το μέλλον προδιαγράφεται μη δυαδικό.

Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε αν αυτό το μη δυαδικό μέλλον δεν είναι παρά ένα fashion trend ή αν όντως σηματοδοτεί την έλευση μιας καινούργιας αντίληψης σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα. Αντί όμως να σταθούμε απέναντι του με καχυποψία, δεν θα ήταν προτιμότερο να το αντιμετωπίζαμε ως ένα άνοιγμα προς τις πιο δημιουργικές και αυθεντικές πτυχές της ψυχής και της σκέψης μας; Έχουμε μπροστά μας τη δυνατότητα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να δούμε πίσω από το είδωλο, εκεί όπου το σώμα αποτελεί τη βαθύτερη ρίζα της ανθρώπινης ταυτότητας.
........

Ίσως ακούγεται ουτοπικό, αλλά σε ένα μη δυαδικό μέλλον μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχείς τόσο πολύ για το αν «ανήκεις» σε κάποια καθιερωμένη κατηγορία φύλου. Αν δεν υπάρχει μια κατηγορία για εσένα, μπορείς να τη δημιουργήσεις. Για πρώτη φορά, έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το σώμα μας ως μια πρώτη ύλη που μας ανήκει απόλυτα.
.....

Τα καλά νέα είναι πως η μη δυαδική γενιά που έρχεται πιθανόν θα καταργήσει τα ερωτήματα που βασάνιζαν τις παλιότερες γενιές: «Πόσο ‘‘άνδρας’’ είμαι;»· «Πόσο ‘‘θηλυκή’’ δείχνω;»

*H miss LNI είναι visual and performance artist, σκηνοθέτης and freelance αρθρογράφος. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και πλέον ζει και εργάζεται μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ. Μετά από σπουδές Πολιτικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Κινηματογράφο στη Σορβόνη και Σπουδές σκηνοθεσίας στο Παρίσι. Η σεξουαλική της περιέργεια την οδήγησε γρήγορα στο κόσμο του ερωτισμού και έκτοτε εργάζεται, μεταξύ άλλων, ως γυμνό μοντέλο και μοντέλο ερωτικής τέχνης. 

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι σχετικά εύκολη η αντιμετώπιση αυτής της νεοταξικής ιδεολογίας που αφορά τα λεγόμενα "κοινωνικά φύλα"...
Το ερώτημα είναι ένα και περιλαμβάνει ΟΛΗ την ουσία της θέσης του ανθρώπου για το συγκεκριμένο ζήτημα: 

Πιστεύεις στον Θεό Δημιουργό; Ναι ή Οχι; 

Απαντώντας ο άνθρωπος αυτό το ερώτημα με ειλικρίνεια, αυτομάτως λύνεται και το θέμα του κοινωνικού, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ από τον άνθρωπο, φύλου...

Ο άνθρωπος που θα απαντήσει στο ερώτημα που θέσαμε ΟΧΙ, πράγμα που σημαίνει ότι δηλώνει άθεος, μένει ελεύθερος στην κυριολεξία να αυτοαποκαλείται ακόμα και πίθηκος και να απαιτεί να τον κλείσουν σε ζωολογικό κήπο και να τον ταϊζουν μπανάνες...

Φυσικά για όλους εμάς που πιστεύουμε στον Θεό και πιστεύουμε ότι η ψυχή μας πρωτίστως αλλά και το σώμα μας, Του Ανήκουν, οφείλουμε να σεβόμαστε το κτήμα που μας χάρισε και ακόμα περισσότερο να σεβόμαστε την δική Του άποψη (του Θεού Δημιουργού των πάντων) για τα πάντα, γι αυτό και να μην δεχόμαστε με κανέναν τρόπο οποιαδήποτε και οποιουδήποτε άλλου τις απόψεις για όλα τα κτίσματα συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου...

Ο άθεος λοιπόν μέσω της αθεϊας του και ασκώντας το θεϊκό δικαίωμα στην ελευθερία και την ελεύθερη σκέψη και βούληση που του έδωσε ο Θεός, τον οποίο ΔΕΝ αναγνωρίζει ως Δημιουργό του, αποφασίζει ελεύθερα και αλαζονικά, για οτιδήποτε γουστάρει μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν...
Ετσι αποφασίζει όταν μείνει έγκυος να κάνει έκτρωση διότι το έμβρυο θεωρεί ότι είναι δικό του, μέρος του σώματός του, που του ανήκει ολοκληρωτικά διότι έτσι γουστάρει.....
Οποτε γουστάρει μπορεί να μεθάει, να παίρνει ναρκωτικά και γενικώς να ταλαιπωρεί το σώμα του, διότι απλά είναι δικό του και έτσι γουστάρει....
Οταν αρρωστήσει μπορεί να γουστάρει να κάνει ευθανασία όπως γίνεται στα ζώα διότι κι αυτός αισθάνεται ζώο...
Οταν πεθάνει θέλει να τον κάψουν διότι μπορεί να αισθάνεται αντικείμενο προς ανακύκλωση όπως το γυαλί, το χαρτί κλπ, ή τα αποριμματα που καίγονται στις χωματερές...

Γενικώς ο άθεος κάνει ότι του γουστάρει....
Και μην ξεχάσουμε ότι αν γουστάρει μπορεί να σκοτώσει τον άλλο άνθρωπο διότι όσα θεωρεί για το τομάρι του τα ίδια θεωρεί και για τον άλλο άνθρωπο...
Δηλαδή αξία μηδενική... ένα άψυχο όν κάτι σαν έπιπλο....
Ετσι το μόνο για το οποίο φοβάται είναι ο ανθρώπινος νόμος, μήπως και τον συλλάβουν και περιορίσουν την ελευθερία του στο να κάνει ότι γουστάρει....
Αν φύγει από την μέση ο ανθρώπινος νόμος τότε ο άθεος είναι έτοιμος να μετατρέψει την κοινωνία σε ζούγκλα...

Αυτός ο λοιπόν ο δυστυχής άθεος άνθρωπος, θεωρεί σαν κάτι απλό να δηλώσει αντράς ενώ έχει γεννηθεί γυναίκα ή το αντίστροφο.... 
Μπροστά στα τόσα που γουστάρει αυτό φαίνεται σαν κάτι πανεύκολο...
Μάλιστα με την επικράτηση των ιδεών της Αθεης Νέας Τάξης τα χέρια του λύνονται συνεχώς και η διαστροφή του λαμβάνει διαστάσεις νόμου.... Είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε χαρακτηριστικά το "πολιτικά ή κοινωνικά ορθό"....

Η διαστροφή, ο σοδομισμός, η ομοφυλοφιλία από ανωμαλία και αρρώστια ψυχής γίνονται το "ορθό".....

Ας αφήσουμε όμως την κατηγορία αυτή των ανθρώπων, καθώς ούτως ή άλλως αποτελούν την ισχνή μειοψηφία της κοινωνίας μας κι ας έρθουμε στην συντριπτική πλειοψηφία που δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό Δημιουργό (και δεν το περιορίζω στα χριστιανικά μας Ορθόδοξα πιστεύω με τα οποία θα ασχοληθώ στον επίλογο του σχολίου μου).

Ο Θεός λοιπόν έφτιαξε ΜΟΝΟ δύο φύλα ανθρώπων κι αυτό δεν το αμφισβητεί καμία μονοθεϊστική θρησκεία στον κόσμο...
Οσοι εξ ημών λοιπόν, δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στον Θεό και θεωρούμε ότι αυτή η πίστη μας οφείλει να συνοδεύεται όπως είναι φυσικό, από την ευγνωμοσύνη μας προς Αυτόν για τα χαρίσματα, τις ευλογίες Του και γενικώς την παρουσία Του στην ζωή μας, αλλά ακόμα περισσότερο θεωρούμε ότι του οφείλουμε την ίδια μας την ζωή (την δική μας αλλά και όλων των συνανθρώπων μας) είναι βέβαιο ότι ενδιαφερόμαστε και σεβόμαστε την δική Του άποψη αντί οποιουδήποτε άλλου, γύρω από την ζωή μας γενικώς....

Αυτό πολύ απλά μεταφράζεται...
Οτι θέλουμε να μάθουμε αν ο Θεός μας συμφωνεί με όσα γενικώς μας προωθούν οι διάφοροι νεοταξίτες προπαγανδιστές....
Για παράδειγμα: 
Συμφωνεί ο Θεός με την ευθανασία ανθρώπων;
Συμφωνεί ο Θεός με την έκτρωση εμβρύων;
Συμφωνεί ο Θεός με κάθε παρακμιακή επέμβαση στην ζωή μας που ξεφτιλίζει την προσωπικότητά μας; Ναρκωτικά, αλκοολισμό, καταχρήσεις, πάθη κλπ....
Συμφωνεί ο Θεός με την σεξουαλική διαστροφή, τον σοδομισμό και την ομοφυλοφιλία;
Συμφωνεί ο Θεός με τις καύσεις των νεκρών;
Με την αλλαγή φύλου; Με τις παρένθετες μητέρες; Με τα παιδιά του σωλήνα; Με την "δωρεά οργάνων" από κλινικά και εγκεφαλικά "νεκρούς".....
Συμφωνεί ο Θεός με τους πολιτικούς γάμους, τα αυτόματα διαζύγια και τις πολιτικές κηδείες;

Τα ερωτήματα φίλοι μου δεν έχουν τέλος....
Ομως εμείς χρειαζόμαστε τις απαντήσεις. Διότι αφορούν την ζωή μας. Την ζωή των γύρω μας...
Ποιος θα μας δώσει τις απαντήσεις αυτές;
Υπάρχει κάποιος;

Οσοι από εμάς αντιμετωπίζουμε την πίστη σαν κάτι ελαφρύ και επιφανειακό, δεν πολυσκοτιζόμαστε και στο τέλος τέλος αρχίζουμε να δεχόμαστε τις νεοταξίτικες πλύσεις εγκεφάλου, οι οποίες σίγουρα έχουν ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στα ίδια μας τα παιδιά (και μέσω των ΜΜΕ, του σχολείου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της μόδας) που σιγά σιγά τα οδηγούνε στην αθεϊα και μετά χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο μόλις καταλάβουμε ότι έγιναν παντελώς αδιάφορα και άθεα χάνοντας την ψυχή τους για πάντα.... όμως τότε είναι πλέον αργά...

Οσοι όμως έχουμε συνειδητοποιημένη πίστη είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ψάξουμε και να μάθουμε τις απαντήσεις του Θεού στα ερωτήματά μας... και να τις σεβαστούμε.

Καλοί μου φίλοι ευτυχώς που παράλληλα με όλους αυτούς τους νεοταξίτες προπαγανδιστές σαν την "erotic artist" υπάρχουν γύρω μας και άνθρωποι του Θεού. Ανθρωποι πνευματικοί που δεν γνωρίζουν απλά το τι θέλει ο Θεός αλλά το βιώνουν και το κάνουν πράξη με την ίδια τους την ζωή. Κι ο Θεός γι αυτές τους τις θυσίες τους χαρίζει το πνευματικό φως του Αγίου Πνεύματος...

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε κορυφαίους οδηγούς όπως οι Γέροντες, οι Πατέρες και οι Αγιοι μας που μας φέρνουν τον Λόγο Του Θεού...
Κι έχουμε πάνω από όλα, τον ίδιο τον Λόγο Του Θεού μαζί μας. Τον Ιησού Χριστό μας. 
Ηρθε δίδαξε την Αλήθεια έκανε απίστευτα θαύματα, βασανίστηκε από τους νεοταξίτες της εποχής του και τελικώς σταυρώθηκε δημιουργώντας με την θυσία Του ένα σύμβολο βασανιστηρίων όπως ο σταυρός σε σύμβολο ζωής αιώνιας... και τέλος υπέγραψε την Αλήθεια των Λόγων Του με την πιο ισχυρή υπογραφή... Την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

Αυτός λοιπόν μας απάντησε, ο ίδιος ή και μέσω των Αγίων Του, σε όλα τα βασανιστικά ερωτήματα όλων των αιώνων του παρελθόντος, του παρόντος και θα απαντήσει και στα ερωτήματα του μέλλοντος... 

Γνωρίζουμε λοιπόν εμείς σήμερα τις απαντήσεις....
Και όποιος θέλει και ενδιαφέρεται ας τις μάθει....

Αυτός μας έμαθε να μην μισούμε αλλά να αγαπάμε τον άνθρωπο.... να μισούμε όμως την αμαρτία και το πάθος που τον ταλαιπωρεί.
Γι αυτό θα επαναλάβω όπως πολλές φορές το έχω κάνει σε παρόμοια θέματα, ότι εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να μισούμε τον άρρωστο ψυχικά άνθρωπο... 
Δεν μισούμε για παράδειγμα, τον ομοφυλόφιλο συνάνθρωπό μας. Τον αγαπούμε και θέλουμε να τον βοηθήσουμε.... Μισούμε την ομοφυλοφιλία. 
Το παράδειγμα μάς το έδωσε ο ίδιος ο Χριστός μας...
Οταν κάποια φορά συνάντησε μια μοιχαλίδα την οποία ο όχλος ετοιμαζόταν να πετροβολήσει μέχρι θανάτου κατ' εντολήν των Φαρισαίων εκείνος την έσωσε...

Ξέρουμε ότι και σήμερα στο Ισλάμ σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους...
Τι θα συνέβαινε αν ο Χριστός συναντούσε σήμερα έναν ομοφυλόφιλο που ο όχλος ετοιμαζόταν να πετροβολήσει;
Ο Χριστός πλησίασε κι αγκάλιασε την μοιχαλίδα που έπεσε στα γόνατά του ζητώντας σωτηρία... έτσι θα έκανε και με τον ομοφυλόφιλο. Και όταν ο όχλος πλησίασε να λιθοβολήσει την αμαρτωλή γύρισε και τους είπε: "Οποιος από εσάς είναι αναμάρτητος να ρίξει πρώτος την πέτρα..." Ηθέλε να τους δείξει ότι δεν είναι σωστό οι αμαρτωλοί να διώκουν έναν επίσης αμαρτωλό συνάνθρωπό τους...
Κι αυτοί ντράπηκαν και άφησαν τις πέτρες κι έφυγαν....
Τότε ο Κύριος γύρισε στην μοιχαλίδα (σήμερα στον ομοφυλόφιλο) λέγοντας της: Είδες κανείς δεν σε καταδικάζει κι ούτε κι εγώ... (σε αυτό το σημείο κάποτε που είπα την ιστορία σε έναν ομοφυλόφιλο άρχισε να κραυγάζει.... ότι "να κι ο Χριστός το δέχθηκε")...
Δυστυχώς η επόμενη όμως φράση του Κυρίου καταδίκασε αμέσως την αμαρτία...
Πήγαινε και να μην ξαναμαρτήσεις.... 

Πόσοι άραγε απο τους σημερινούς (κυρίως αλάζονες και προκλητικούς) ομοφυλόφιλους θα δέχονταν αυτήν την φράση του Κυρίου;
Ελάχιστοι...
Εδώ προσπαθούν να επιβάλλουν σαν κάτι φυσιολογικό την παραφύσιν διαστροφή τους...
Προσπαθούν να την επιβάλλουν στην κοινωνία, στα σχολεία.... παντού. 

Κάποτε όταν ήμουν μαθητής λυκείου έτυχε να συναντήσω έναν τραβεστί στον δρόμο....
Με ρώτησε ευγενικά τι ώρα είναι και του απάντησα "11 και τέταρτο κύριε"...
- Τι κύριε μου λέει δεν βλέπεις ότι είμαι κυρία;
- Και ποιος το λέει; του είπα....
- Μα εγώ η ίδια, μου απάντησε...
- Εγώ κύριε μου γνωρίζω μόνο ότι θέλει ο Θεός μου κι όχι ο καθένας του απάντησα....
Εσείς μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας πίθηκο, νομίζετε ότι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σας κλείσω σε ένα κλουβί στον ζωολογικό κήπο και να σας δίνω μπανάνες, μόνο και μόνο επειδή οφείλω να σεβαστώ την επιλογή σας;
Ο Θεός σε έπλασε άνθρωπο κι εγω σέβομαι την δική του άποψη.... και κανενός άλλου.
Και επίσης σε έπλασε άντρα κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς κι ούτε να να με κάνει να το σεβαστώ κανείς, κόντρα στο θέλημα Του...
Μετά από αυτό έφυγε...


Οφείλουμε λοιπόν να βρούμε τις απαντήσεις του Θεού στα ερωτήματά μας και να τις σεβαστούμε σε όλη μας την ζωή....

ΘΑΝΟΣ

(ΥΓ. Ευχαριστώ τον καλό μου φίλο Δαναό για την ενημέρωση επί του άρθρου.)

Έλληνες και Τούρκοι. (Απλά συγκλονιστικό!)

Γράφει ο Φώτης Κόντογλου

Τον καιρό που φανερωθήκανε οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία ήτανε μια μικρή φυλή. Για να πληθύνουνε πιάσανε και αλλαξοπιστούσανε τους ντόπιους, που οι περισσότεροι ήτανε Έλληνες. Μ’ αυτόν τον διαβολικό τρόπο, που λένε πως τον σοφίστηκε ένα ιμάμης, γινήκανε ένα μεγάλο έθνος.

Αλλά αυτός ο τεχνητός τρόπος για να πληθαίνουνε έπαψε κάποτε και πιάσανε πάλι να λιγοστεύουνε. Ο Γερμανός καθηγητής Krumbacher γράφει πως όσον καιρό η Τουρκία θρεφότανε από τους λαούς που είχε σκλαβώσει κι από τα πλούτη που ήτανε μαζεμένα επί αιώνες, μεγάλωνε και δυνάμωνε, ως που έγινε ο φόβος της Ευρώπης.

Αλλά σαν περάσανε πια εκείνα τα ευτυχισμένα χρόνια άρχισε να πίνει το δικό της αίμα, που δεν μπαίνει στη θέση του με τίποτα.
Μ’ όλο που είχανε χαρέμια με πολλές γυναίκες και μ’ όλο που ήταν αφέντες σ’ αυτή τη χώρα, ολοένα κατρακυλούσανε, αντί να πάνε μπροστά, Σ’ αυτό συνέργησε πολύ η αδιάκοπη και πολύχρονη στρατολογία, μα περισσότερο η παρά φύση ασωτεία κι ο εκφυλισμός ήταν η αιτία που αραίωνε ολοένα ο τούρκικος πληθυσμός, βάλε και την κακή διοίκηση, μ’ όλο που την ίδια διοίκηση είχανε και οι Έλληνες ραγιάδες και μάλιστα πολύ χειρότερη. 

Ο Έλληνας αντέχει πολύ περισσότερο από τον Τούρκο, γιατί έχει περισσότερη ζωή μέσα του κι η εξυπνάδα του τον δυναμώνει, το πνεύμα του τον στερεώνει, η εργατικότητά του κάνει τη ζωή του πιο ευχάριστη κι αυτόν ανοιχτόκαρδο και αισιόδοξο.

Ενώ ο Τούρκος έχει πολλά καλά, είναι καλοκάγαθος, απλοϊκός και φιλόξενος, σαν δεν τον έχει πιάσει ο φανατισμός, που τον κάνει από πρόβατο θεριό, αλλά είναι βαρύς και αδιάφορος, δεν αγαπά τη δουλειά, δεν έχει το κέφι που έχει ο Έλληνας, κι αυτή η φυσική νωθρότητά του χειροτερεύει από την πίστη που έχει στο «κισμέτ», στο γραφτό κι έτσι κι η λίγη δραστηριότητά του χάνεται ολότελα. 

Οι Τούρκοι δεν αγαπούνε τη θάλασσα, τη θαλασσινή ζωή και το εμπόριο, γι αυτό φεύγουνε από τη ακροθαλασσιά και τραβάνε παραμέσα στη στεριά.

Ενώ οι Έλληνες κατοικούσανε οι περισσότεροι κοντά στη θάλασσα και κάνανε το εμπόριο με τα καράβια, πηγαίνοντας μέχρι το Μισίρι, τη Ρουμανία, τη Ρουσία, το Τριέστι και τη Μαρσίλια. Κοντά στο εμπόριο οι Έλληνες είχανε στα χέρια τους όλες τις τέχνες και κάθε επιχείρηση. 

Μετά το 1800 ο τούρκικος πληθυσμός της Μικράς Ασίας αραίωσε πολύ κι η κυβέρνηση για να τον δυναμώσει έφερε στην Ανατολή πολλούς Τούρκους από τις χώρες που είχανε λευτερωθεί, όπως από την Παλιά Ελλάδα, από τη Μποσνία, από τη Αυστρία, από τη Βουλγαρία καθώς και πολλούς Τσερκέζους από τη Ρωσία, ως τα 1900.

Αυτοί ήταν οι λεγόμενοι μουατζίρηδες. Αλλά και πάλι δε μπορέσανε οι μετανάστες να δυναμώσουνε τον τούρκικο πληθυσμό. Μάλιστα φέρανε στην Ανατολή μεγάλη αναστάτωση. Τελευταία πήγανε στη Μικρά Ασία κι οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά και από την Κρήτη κι έτσι οι δυσκολίες πληθύνανε, μ’ όλη την απέραντη γή που έχουνε οι Τούρκοι στη εξουσία τους. 

Πολλοί ευρωπαίοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι και άλλοι που ταξιδέψανε στην Ανατολή κατά τα τελευταία χρόνια, προ πάντων πριν από τα 1900, έχουνε γράψει γι αυτή την κατάσταση της Μικράς Ασίας και μάλιστα θαυμάσανε, πως μπορέσανε οι Έλληνες να μην εξοντωθούνε ύστερ’ από τόσα που πάθανε επί αιώνες.

Ανάμεσα σ’ αυτούς ήτανε ο σπουδαίος Γάλλος Γεωγράφος Reclus, o Quinet, που γράφει πως οι Έλληνες φαίνουνται καθαρά πως είναι απόγονοι των Αρχαίων, ο Αυστριακός Αρχαιολόγος Benndorf, ο Duetemple, ο Perrot, ο Henri Mathieu, ο Γερμανός Βυζαντινολόγος Gelzer, o Γερμανός Philippson, που ήταν ένας από τους πιο ενθουσιώδεις, ο Rath, ο Αρχαιολόγος Humann, ο Deschamps, ο Schwinitz και πολλοί άλλοι. Ο Εγγλέζος Ramsay, που ταξίδευε στη Μικρά Ασία δώδεκα ολάκερα χρόνια γράφει: 

«Στα τούρκικα χωριά οι γυναίκες, απ’ όσα είδα κι άκουσα, είναι πιο αδύνατες και στο σώμα και στο πνεύμα, γιατί στην παιδική ηλικία τους ζήσανε άσχημα. Οι Ελληνίδες όμως μου κάμανε μεγάλη εντύπωση, γιατί είναι πιο καλές και ηθικές κι από τους άντρες τους, καλοκανωμένες κι έξυπνες. Από τούτη τη διαφορά πρέπει κανένας να κρίνει το μέλλον για τις δυο φυλές. Οι Ελληνίδες είναι η πλούσια γη που θα ξεπεταχτούνε οι μέλλουσες γενεές με δύναμη.
Ενώ οι Τουρκάλες όπως είναι ελαττωματικές κι εξαντλημένες θα γεννήσουνε παιδιά φτωχά και στο σώμα και στο πνεύμα. Αυτή είναι η αιτία που εκφυλίζεται ολοένα ο τουρκικός λαός» 

Και παρακάτω λέγει: «Ο καμηλαρτζής (ο καμηλάτης) είναι πάντα Τούρκος ή Τουρκομάνος. Αλλά αυτός που έχει δικές του τις καμήλες και τα εμπορεύματα είναι χριστιανός».
Τα πιο σπουδαία κέντρα του Μικρασιατικού πολιτισμού ήτανε οι παρακάτω Πολιτείες:


Η Σμύρνη, το πιο εμπορικό λιμάνι της Ανατολής, το Αϊβαλί (Κυδωνίες), το πιο ελληνικό μέρος της Μικράς Ασίας, τα Βουρλά, το Αϊδίνι με τα μεγάλα παζάρια, η Μαγνησία, μέσα σ έναν μεγάλο κάμπο, η Πέργαμος, η παλιά και η νέα Φώκαια, πολιτείες ελληνικότατες, το Αδραμύτι, πολιτεία πολύ αρχαία, η Προύσα, η ξακουστή πολιτεία, πρώτη πρωτεύουσα των Τούρκων και πολλές άλλες.

Το άσπρο χαρτί που μου απομένει είναι πολύ λίγο για να γράψω όλες τις ελληνικές πολιτείες της Μικράς Ασίας ή τουλάχιστον όσες είχανε ζωντανούς Έλληνες, όπως ήτανε τα Σώκια, ο Τσεσμές, τα Αλάτσατα, το Φρένελι, τα Μοσκονήσια, το Κέμερι, τα Μουντανιά, η Κίος, το Μιχαλίτσι, η Αρτάκη, η Πάνορμος, ο Μαρμαράς, το Εσκί Σεχίρ, η Κιουτάχεια, το Αξάρι, η Φιλαδέλφεια, ο Κασαμπάς, το Ναζλί, το Ντενιζλί, η Αττάλεια, η Μάκρη και πλήθος άλλες.

Και ποιός να μετρήσει και να ιστορήσει τις ελληνικές πολιτείες του Πόντου, αρχαιότατα κάστρα του Ελληνισμού, την Τραπεζούντα, την Κερασούντα, τη Σινώπη, τα Κοτύωρα ή τις πολιτείες της Καππαδοκίας, που στάθηκε η Αγία Τράπεζα της Ορθοδοξίας, την Καισάρεια, το Μουταλάσκι, τη Σινασό και τόσες άλλες; 

Όλοι οι Έλληνες, σε κάθε χώρα, αγαπούνε τη θρησκεία τους. Οι Μικρασιάτες όμως την αγαπούνε ακόμη περισσότερο. Η Μικρά Ασία ήτανε Βυζάντιο. Οι εκκλησιές ήτανε ακαταμέτρητες. Κι όλοι, μικροί μεγάλοι, ακόμη κι οι γυναίκες ξέρανε να ψέλνουνε. Η παράδοση ήτανε ολοζώντανη μέσα στις καρδιές τους.

Κατά τα χρόνια της σκλαβιάς πλήθος Χριστιανοί μαρτυρήσανε κι αγιάσανε. Είναι γραμμένοι σε ένα βιβλίο λεγόμενο «Μέγα Μαρτυρολόγιο». Για τους Έλληνες η θρησκεία είναι τόσο σπουδαία όσο σε κανέναν άλλο λαό. Θρησκεία και Πατρίδα είναι μαζί.

Όσο είχε πίστη ο Έλληνας, οι διάφορες προπαγάνδες δεν κάνανε τίποτα.
Τώρα μονάχα, που μπήκε η απιστία σε πολλές ελληνικές ψυχές, κι ο υλισμός κι η καλοπέραση καταστρέψανε την πνευματική ευαισθησία του, τώρα οι διάφορες προπαγάνδες απλώσανε στο έθνος μας. 
Σα χριστιανός ποθώ να βλέπω να ζούνε σαν αδέρφια όλοι οι άνθρωποι, να μην οχτρεύονται ο ένας τον άλλον.

Οι Έλληνες κι οι Τούρκοι ζήσανε αιώνες ο ένας κοντά στον άλλον. Αν δεν κάνω λάθος οι Έλληνες είναι πιο βολικοί για μια τέτοια ειρηνική ζωή. Δεν το λέγω επειδή είμαι Έλληνας, αλλά γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

Ο φλογερός πατριωτισμός που έχουμε δεν εκφυλίζεται ποτέ σε σιχαμερό σωβινισμό. Κι ούτε οχτρεύονται οι Έλληνες τους ξένους, μάλιστα τους αγαπάνε τόσο, που το παρακάνουνε. Οι αιχμάλωτοι που πιάσανε στους πολέμους, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Τούρκοι, οι ίδιοι μαρτυρούνε πως ο Έλληνας είναι μεγαλόψυχος στους οχτρούς του, πως ξεχνά γρήγορα το κακό που του έκανε ο άλλος.

Οι Εβραίοι, που κακοπαθήσανε και μαρτυρήσανε σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα ζήσανε και ζούνε σα να ‘ναι στον τόπο τους κι αυτό το λένε με ευγνωμοσύνη. Το ίδιο και οι Αρμένηδες. Και τούτο το φαινόμενο έχει μεγαλύτερη σημασία αν συλλογιστεί κανένας τα στενά σύνορά μας και τη φτώχεια μας, σε καιρό που άλλες χώρες, πλούσιες κι απέραντες, δε χωνεύουνε τον ξένο που πάτησε στο χώμα τους.

Σε καμιά χώρα ο ξένος, όποιος και να’ ναι, δε ζει με τόση ελευθερία και τόσο ευχάριστα όσο στην Ελλάδα – στη μικρή, στη φτωχή και στη χιλιοαδικημένη Ελλάδα. 

Από το βιβλίο του «Η Πονεμένη Ρωμιοσύνη» (1963) 

Πηγή
το είδαμε ΕΔΩ

Ερντογάν: Ένας εκκολαπτόμενος Μουσολίνι του 21ου αιώνα

Γράφει η ''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου) 

Ιανουάριος 2019, Σμύρνη: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε φανατικούς οπαδούς του, ξεσηκώνει τους συγκεντρωμένους με αναφορές στην κατοχή της Σμύρνης από τους Έλληνες (1919-1922), τους οποίους προειδοποιεί εκτοξεύοντας απειλές:

- Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε κατά των αλεπούδων και των ποταπών που βρίσκονται εντός και εκτός και προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού... Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι - όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς - να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου...''

Ύστερα συγκινεί τους παρευρισκομένους απαγγέλλοντας στίχους που κάνουν αναφορά στην πυρπόληση της Σμύρνης, αποσείοντας έμμεσα την κατηγορία των Ελλήνων ότι ήταν έργο των Τούρκων αυτή:
- Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα...

Δυο μήνες αργότερα, Μάρτιος 2019, Σμύρνη: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας - απευθυνόμενος σ' ένα έξαλλο ισλαμο-νεοτουρκικό πλήθος (που παραπέμπει στους νεο-οθωμανούς του Κεμάλ) το κάνει να παραληρεί ακούγοντας τις εθνικιστικές κορώνες του, που θυμίζουν στους Έλληνες ότι οι Τούρκοι τούς είχαν ρίξει στη θάλασσα (1922):
- Σμύρνη, που οι στρατοί του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε απελευθέρωσαν ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου!.. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα!.. Σμύρνη, που ανακούφισες τον πόνο της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων και άλλων βαλκανικών πόλεων!

Απρίλιος 2018: Με στρατιωτική στολή παραλλαγής και σε αυστηρό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα συνδέοντάς το με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Λίγους μήνες αργότερα, Σεπτέμβριος 2018: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει με στολή πιλότου απ' το προεδρικό αεροσκάφος, κατά την άφιξη του στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, για να παραστεί στις εκδηλώσεις της πρώτης έκθεσης αεροδιαστημικής και τεχνολογίας στη χώρα, ''Teknofest''.

Ο συγκρητισμός προσωπικοτήτων διαφορετικών εποχών μού επιτρέπει να φέρω στη μνήμη μου εικόνες πανομοιότυπες ή σχεδόν πανομοιότυπες απ' το ιστορικό παρελθόν, που είναι φορτισμένο συγκινησιακά για μας τους Έλληνες:

Νοέμβριος 1940, Palazzo Venezia (Παλάτσο Βενέτσια) στο κέντρο της Ρώμης: Ο Μπενίτο Μουσολίνι, στην αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απευθύνεται στους αφιονισμένους οπαδούς του σε τόνο διθυραμβικό και με θεατρινίστικο ύφος τούς λέει πως οι Έλληνες μισούν την Ιταλία και γι' αυτό ''θα σπάσει τα πλευρά της Ελλάδας'' στο μέτωπο της Πίνδου...

Τι ειρωνεία... Είκοσι μέρες αργότερα τού υπέβαλε την παραίτησή του ο επικεφαλής του ιταλικού Γενικού Επιτελείου Πιέτρο Μπαντόλιο, προ της επέλασης του ελληνικού στρατού που απελευθέρωνε διαδοχικά τις ελληνικές πόλεις της Βορείου Ηπείρου: Άγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Πρεμετή, Χειμάρρα, Δέλβινο κλπ...

Η ιστορία επαναλήφθηκε 23 χρόνια μετά, όταν και πάλι ο ελληνικός στρατός - κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο - προήλαυνε νικηφόρα στο Αργυρόκαστρο, την Πρεμετή, τη Μοσχόπολη, τη Χειμάρρα, τη Ρίζα, το Λεσκοβίκι, την Μοσχόπολη..., με στόχο την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου στο ελληνικό κράτος.

Φευ!.. Εις μάτην πήγαν οι προελάσεις απελευθέρωσής της και στους δυο Μεγάλους Πολέμους, μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας της και την αναγνώριση της ελληνικότητάς της με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914), το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ τυπικά.

Το 2018, εβδομηνταοχτώ χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου κατά της Ελλάδας απ' την Ιταλία, ακούσαμε τον Ταγίπ Ερντογάν, το κακέκτυπο του Μουσολίνι στην εποχή μας που φαντασιώνεται ένα νεο-οθωμανικό κράτος με τον εαυτό του Σουλτάνο και τους Έλληνες υπηκόους του, να απειλεί με θράσος και κομπασμό τα κεκτημένα της χώρας μας στο Αιγαίο και της Κύπρου στην Α. Μεσόγειο.

Είναι μια ''παραλλαγή'' διαφορετική απ' τις στραταρχικές εμφανίσεις του εθνικιστή Ερντογάν αυτή της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' (του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου), η οποία παραπέμπει ευθέως στο ''mare nostrum'' (η θάλασσά μας) των Ιταλών και δείχνει εξόφθαλμα τη φασιστική νοοτροπία και αυταρχική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, που τον εντάσσουν οι ξένοι χαρακτηρολόγοι και φυσιογνωμιστές σε ομάδα παράλληλη εκείνης του Μουσολίνι.

- Ήταν πάντα έτσι ο Ερντογάν; Είχε στοιχεία δικτάτορα; Γιατί εμείς τον θυμόμαστε πιο δημοκρατικό τότε που ήταν δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη (1994-'98)..., μου είπε κάποιος φίλος τις προάλλες απορημένος, όταν έκανα τη σύγκριση των δύο ανδρών.

Κι είχε δίκιο εν μέρει, γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε πράγματι σαν δημοκράτης Ισλαμιστής, για να καταλήξει να γίνει φανατικός δικτάτορας και να συμπεριφέρεται ως σουλτάνος. Ο αυταρχισμός και η φασιστική νοοτροπία του εκδηλώθηκαν κυρίως μετά το σκηνοθετημένο ή μη πραξικόπημα σε βάρος του (Μάρτιος 2016), εξαιτίας του οποίου οδηγήθηκαν στη φυλακή ή έπεσαν σε δυσμένεια όσοι μεθόδευαν την ανατροπή του ή διαφωνούσαν ανοιχτά με την πολιτική του (στρατιωτικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, απλοί πολίτες).

Τελευταίο παράδειγμα πολιτικού που έπεσε στη δυσμένεια του Ερντογάν λόγω των δηλώσεών του για την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία είναι αυτό του Τουρκοκύπριου ηγέτη, που εξόργισε τον Ερντογάν γιατί αφηγούμενος προσωπικά του βιώματα είπε με ειλικρίνεια την αρνητική άποψή του.

- Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πέθαναν στο πλευρό μου στις μάχες της Λευκωσίας. Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος.‟
” Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε ''Ειρηνευτική Επιχείρηση'', ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε ''Πηγή Ειρήνης'' δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα...

Με τα δεδομένα αυτά αντιλαμβανόμαστε τι σχεδιάζει για μας ο Ταγίπ Ερντογάν και πόσο αποφασισμένος είναι να κυνηγήσει το θέμα αλλαγής των συνόρων, μετά το πέρας των εχθροπραξιών στη ΒΑ Συρία. Όσον αφορά την Ελλάδα, συγκεκριμένα, ο πολυμέτωπος αγώνας του Ερντογάν έχει έναν κυρίως στόχο: Την ευόδωση του τουρκικού αναθεωρητισμού, που θα έχει σαν ''κύριο πιάτο'' του το θέμα των μειονοτήτων στη Θράκη και τη διχοτόμηση του Αιγαίου.

Στον εναέριο χώρο μας ήδη κλιμακώνονται καθημερινά οι παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων, που έχουν σκοπό να τονίσουν την αμφισβήτηση της ελληνικότητάς τους. Αυτό φυσικά αναγκάζει τα δικά μας μαχητικά να δοκιμάζονται νυχθημερόν στην προσπάθεια αναχαίτισής τους.

Γι' αυτό, με αφορμή την εισβολή στη Συρία (έστω κι αν διανύουμε ήδη την περίοδο εκεχειρίας μεταξύ Τούρκων και Κούρδων), είναι ευκαιρία οι ιθύνοντες του ΥΠΕΞ και του ΚΥΣΕΑ, που έχουν την ευθύνη της άμυνας της χώρας, να επανεξετάσουν την περίπτωση Ερντογάν και να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις απειλές και τις προειδοποιήσεις του. Ο Ερντογάν δεν μπλοφάρει και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στον στρατηγικό σχεδιασμό του.

Οι εναέριες τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας και οι θαλάσσιες παρενοχλήσεις τουρκικών ακταιωρών σε βάρος των δικών μας ψαράδικων ή σκαφών του λιμενικού, σε συνδυασμό με τις προκλητικές προσεγγίσεις και παραβιάσεις των πλοίων των Τούρκων στο Καστελόριζο και την Κύπρο, καταδεικνύουν δυστυχώς με τον εμφανέστερο τρόπο την αρνητική προοπτική των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Κι αυτή η αρνητική προοπτική ακολουθεί κλιμάκωση ανιούσα μετά την τουρκική επίθεση στη Συρία και τις προειδοποιήσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον μας, ότι λίγο-πολύ θα είμαστε ο επόμενος στόχος. Τον αυταρχισμό και τη διάθεσή του να περάσει την αποφασιστικότητα και διεκδικητικότητά του, την εκπέμπουν άλλωστε όχι μόνο τα λόγια του και οι απειλές του, αλλά και στραταρχικές στολές εκστρατείας που φορά ενίοτε και παραπέμπουν σε εικόνες του Μουσολίνι.

Το ''αυτοκρατορικό'' ειδικά βήμα του και η κουστωδία των χρυσοποίκιλτων βρακοφόρων γενίτσαρων που τον περιστοιχίζουν στο παλάτι παραπέμπουν σε αντίστοιχες εικόνες του Ιταλού δικτάτορα που κήρυξε 79 χρόνια πριν τον πόλεμο στην Ελλάδα. Πιο πολύ όμως τον θυμίζουν η νοοτροπία, οι τακτικισμοί, η τάση του να στήνει προβοκάτσιες και η αυταρχική συμπεριφορά του.

Γενικά η εικόνα του Μουσολίνι (όπως τη διασώζουν τα ιστορικά ντοκιμαντέρ και οι φωτογραφίες), με την στραταρχική φασιστική ενδυμασία, το κουρεμένο κρανίο και τους δείκτες της αριστερής του παλάμης να κρατούν τη στρατιωτική ζώνη του, προσιδιάζει μερικώς σε εκείνην του Ερντογάν (λόγω διαφορετικού σωματότυπου και τριχωτού της κεφαλής των δύο ανδρών) και καθόλου στη σκηνή που ο Ιταλός δικτάτορας υψώνει την παλάμη του δεξιού χεριού του και χαιρετά φασιστικά το πλήθος των φασιστών συμπατριωτών του.

Ωστόσο η προεκλογική ομιλία στη Σμύρνη του Τούρκου ηγέτη αποδεικνύει πως μιμείται γελοιωδώς τον Μπενίτο στις ομιλίες του, με όλες εκείνες τις ιστορικές αναφορές του που παραπέμπουν στη Μικρασιατική Καταστροφή (''... Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους...)

Εν ολίγοις ο Ερντογάν δείχνει έτοιμος να πάρει τα σκήπτρα απ' τον Μουσολίνι σχεδιάζοντας και προετοιμάζοντας το έδαφος σε βάρος μας. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι θέμα χρόνου ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, που μπορεί να καταλήξει σε σύρραξη κι αυτό θα καταλήξει σε τραγωδία για την πατρίδα μας, που φαίνεται ανέτοιμη οπλικά και ψυχολογικά, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

Απέναντι στον εκκολαπτόμενο Μουσολίνι του 21ου αιώνα η ελληνική πολιτεία, έως τώρα τουλάχιστον, αντιδρά όπως πάντα φοβικά, τη στιγμή που θα 'πρεπε να αναπτερώνει το φρόνημα του λαού και να τον προετοιμάζει ηθικά και ψυχολογικά για κάθε ενδεχόμενο.

Τη στιγμή που θα έπρεπε να προσπαθήσει να τον αφυπνίσει μέσα από μια αναβαπτισμένη στα εθνικά ιδανικά παιδεία, να τον ενώσει και να χαλυβδώσει την αποφασιστικότητά του για αντίσταση απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό της ''Γαλάζιας Πατρίδας''.

Οι βίοι Μουσολίνι και Ερντογάν έχουν περισσότερα κοινά σημεία απ' όσα νομίζουμε και γι' αυτό θα μπορούσαν να... ''ενταχθούν'' στους ''Παράλληλους Βίους'' του Πλουτάρχου. Για τον λόγο αυτό, καλά θα κάνει η στρατιωτική ηγεσία να έχει τον νου της για τυχόν προβοκάτσιες, σαν εκείνην την ιταλική του τορπιλισμού της ''Έλλης'' το 1940.

Άλλωστε η Τουρκία έχει κι αυτή το δικό της παρελθόν σε προβοκάτσιες κεμαλιστών και ισλαμιστών σε βάρος των Ελλήνων μετά το 1945 (πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Κωνσταντινούπολη), όπως κι ο αρχηγός της, που είναι ικανός για τα πάντα (ενορχηστρωμένες προβοκάτσιες για την νομή και την διατήρησή του στην εξουσία).

Οι προκλήσεις είναι ήδη πολλές, με τελευταία αυτή της ''Γαλάζιας Πατρίδας'', που ξεκίνησε ως 'όραμα' του Ερντογάν το 2006, για να αποτυπωθεί σε ανεπίσημους χάρτες των Τούρκων το 2011 και να φιγουράρει καδραρισμένη σήμερα, με το μισό Αιγαίο δικό της.

Απέναντι σ' όλα αυτά, ενδεικτικά του μισελληνισμού του Τούρκου ηγέτη και γενικότερα της τουρκικής πολιτικής σκηνής, εμείς - ο... εκλεπτυσμένος και φιλειρηνικός λαός της Ευρώπης - δείχνουμε την ανημποριά μας κι αντί το ''γιαταγάνι'' του Νικηταρά, υψώνουμε ''λευκή σημαία''.

Αντί ν' απαντάμε στις προκλήσεις, όπως κάνει το Ισραήλ, τρέχουμε έμφοβοι στον ''θείο Σαμ'' για προστασία υπακούοντας στις ''πατρικές'' συμβουλές του να παραμείνουμε σώφρονες και να κοιτάξουμε ''να τα βρούμε'' με τους Μεμέτηδες, ώστε να μη διαταράξουμε την ειρήνη στην περιοχή μας.

Μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως έλεγε κι ο Θουκυδίδης, ''το σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα εστί'', η σωφροσύνη είναι πρόσχημα του άνανδρου. Που πάει να πει είναι γνώρισμα της δειλίας και της ανανδρίας... 

AntiNews
το είδαμε ΕΔΩ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Το παρόν κείμενο είναι απόρροια θλίψης και απογοήτευσης με το τι ασχολείται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αντί των τεραστίων προβλημάτων που κληρονόμησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια οι Προοδευτικές Κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Όπως! γνωρίζουμε από ιδρύσεως του Πολεμικού Μουσείου της Χώρας μας, πρόεδρος ορίζεται ένας απόστρατος Στρατηγός, ο οποίος ανακαλείται στην Ενεργό Υπηρεσία για ορισμένο χρόνο. Κατά την γνώμη μου και ασφαλώς και κατά την γνώμη κάθε σκεπτόμενου Έλληνα, είναι ο πιο κατάλληλος και μάλιστα αμισθί.

Διαβάζουμε λοιπόν στην ΕΣΤΙΑ (24-10-19), η Κυβέρνηση εσπευσμένα και μάλιστα με νόμο και τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, θέλει να απομακρύνει τους αποστράτους αξιωματικούς, από την Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και να τους αντικαταστήσει με «διακεκριμένους» επιστήμονες. Έτσι! με θλίψη διαπιστώνουμε ότι:

ΠΡΩΤΟΝ: Αυτοί που σχεδίασαν αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια, αποκαλύπτουν πως είναι μια κίνηση αποσπασματική, που δεν εντάσσεται σε κάποιο ευρύτερο σχεδιασμό, για την ανάδειξη της Στρατιωτικής μας ιστορίας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να καταλάβει ότι δημιουργούν σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα την εντύπωση ότι θέλουν να βολέψουν κάποιους Πολιτικούς παρατρεχάμενους, αδιαφορώντας για την από ιδρύσεως του Μουσείου θεσμική άριστη λειτουργία του. Βέβαια! δεν μιλάμε για τους μισθούς των διακεκριμένων Επιστημόνων.

ΤΡΙΤΟΝ: Δεν αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την θλίψη και την πικρία που νοιώθουν οι Αξιωματικοί (ε.ε. και ε.α.) και το οποίο άμεσα επιδρά στο ηθικόν των που είναι ένα από τα τρία βασικά στοιχεία για αξιόμαχο Στράτευμα (ΗΘΙΚΟ - ΥΛΙΚΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ). Η Κρίση και τα συμπεράσματα του αναγνώστη.

Τέλος! Δεν μπορούν εκεί στο Υπουργείο να καταλάβουν, ότι και εδώ δημιουργούν ένα καθεστώς, στο βωμό της εξυπηρέτησης των Κομματικών παρατρεχάμενων, ώστε και κάθε κόμμα του λοιπού όταν ανέρχεται στην εξουσία, να διώχνει του παλαιούς και να τοποθετεί τους δικούς του «Διακεκριμένους» Επιστήμονες. Κρίμα! άλλα περιμέναμε. 

Λέει ο ΠΛΑΤΩΝ: Γνώμη δύνανται να έχουν άπαντες, γνώση όμως για να έχουν γνώμη έχουν;

Τον Άρχοντα τρειών δει μέμνησθαι 
Πρώτον μεν ανθρώπων άρχει
Δεύτερον κατά νόμον άρχει και 
ΤΡΙΤΟΝ ουκ αεί άρχει.
ΑΓΑΘΩΝ (450-400 π.Χ.)
Αρχαίος Τραγικός

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

Ὁμιλία Μητροπολίτου κ.Ἀνδρέου στὸ ἐτήσιο Μνημόσυνό τοῦ Κων/νου Κατσίφα

“Ὁ Κων/νος Κατσίφας δὲν πέθανε. Ζεῖ στὶς καρδιὲς τῶν Ἑλλήνων ὅπου γῆς”.

Ὁμιλία Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΟΥ
στὸ ἐτήσιο Μνημόσυνο τοῦ Κων/νου Κατσίφα.
(Ἱ. Ναὸς Κοιμήσεως Θεοτόκου Δελβινακίου 27.10.2019) 


Τελεῖται σήμερα, σεβαστοὶ Πατέρες καὶ ἀγαπητοὶ ἀδελφοί,στὸ ἡρωϊκὸ Δελβινάκι τὸ ἐτήσιο μνημόσυνο τοῦ δολοφονηθέντος ἀπὸ τὴν ἀλβανικὴ ἀστυνομία Βορειοηπειρώτη Ἐθνομάρτυρος Κων/νου Κατσίφα, ἀπὸ τὶς Βουλιαράτες τῆς Δρόπολης. Tιμοῦμε τὸ παλληκάρι ποὺ ἀγαποῦσε τὸν Χριστὸ καὶ τὴν Ἑλλάδα. Συγχρόνως, ὅμως, τιμοῦμε καὶ ὅλους ἐκείνους τοὺς Βορειοηπειρῶτες οἱ ὁποῖοι ἄφησαν τὴν τελευταία πνοή τους στὶς φυλακές, στὶς ἐξορίες, στὰ κάτεργα, στὰ ἠλεκτροφόρα συρματοπλέγματα ποὺ ἔζωναν τὴν Βόρειο Ἤπειρο καὶ τὴν Ἀλβανία 45 ὁλόκληρα χρόνια. 

Ἀλλὰ θὰ ἦταν μεγάλο λάθος νὰ ὑποστηρίξει κανείς ὅτι ἔχει ἀποκατασταθεῖ τὸ δημοκρατικὸ καθεστὼς στὴ γειτονικὴ χώρα. Γιατί, ὅλα φωνάζουν πὼς τὸ ἀπαισίας μνήμης καθεστώς τῶν Χότζα - Ἀλία, συνεχίζει τὶς μεθοδεύσεις του, μὲ ἄλλη βεβαίως μορφή. 

Τὶ ἄλλο εἶναι, ἀδελφοί μου, ἡ δολοφονία τοῦ Ἀριστοτέλη Γκούμα ἐπειδὴ μιλοῦσε Ἑλληνικά; Τὶ σημαίνει ἁρπαγὴ μὲ βίαιο τρόπο τῶν περιουσιῶν τῶν κατοίκων τῆς Χειμάρρας; Τὶ νόημα εἶχε ἡ ἀλλοίωση τῆς συνθέσεως τῶν Δήμων, ὥστε νὰ μὴν ἐκλεγοῦν Δήμαρχοι Βορειοηπειρῶτες; Γιατὶ οἱ Ἀλβανοί, τελευταία, κατελήφθησαν ἀπὸ μανία γιὰ ν’ ἀλλάξουν τὶς ἑλληνικὲς πινακίδες στοὺς δρόμους; 

Καὶ γιὰ νὰ ἔλθουμε στὸν τιμώμενο ἥρωά μας. Ποιός, ἀλήθεια, μπορεῖ νὰ ξεχάσει ὅτι 10 ὁλόκληρες ἡμέρες χρειάστηκε νὰ περάσουν γιὰ νὰ δοθεῖ τὸ βασανισμένο σῶμα του, προκειμένου νὰ τελεσθεῖ ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία καὶ ἐν συνεχείᾳ νὰ ἐνταφιασθεῖ ; Ποιὸς θὰ ξεχάσει τὴν λυσσώδη μανία τῶν Ἀλβανῶν γιὰ νὰ βροῦν τὴν μεγάλη ἑλληνικὴ σημαία, τὴν ὁποία εἶχε φτιάξει μὲ τὰ χέρια του ὁ Κων/νος Κατσίφας; Πῶς νὰ λησμονήσει κανεὶς τὸ κῦμα τῆς τρομοκρατίας ποὺ ἐξαπέστειλαν οἱ γείτονες μετὰ τὴν μεγαλειώδη κηδεία τοῦ παλληκαριοῦ, ἡ ὁποία ἔδωσε ἀφορμὴ στὸ πλῆθος τῶν Ἑλλαδιτῶν καὶ Βορειοηπειρῶτῶν νὰ διαδηλώσουν ἀτρόμητα γιὰ τὴν Βόρειο Ἤπειρο καὶ τὴν Ἑλλάδα; Καὶ ὅταν ἐπρόκειτο νὰ γίνει τὸ τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του, τὶ ἦταν ἐκεῖνες οἱ ἀποφάσεις τῶν Ἀλβανικῶν ἀρχῶν νὰ χαρακτηρίσουν ὡς ἀνεπιθύμητα πρόσωπα πολλοὺς ἀπὸ ὅσους εἶχαν συμμετάσχει στὴν Κηδεία τοῦ Κατσίφα, Ἑλλαδῖτες καὶ Βορειοηπειρῶτες; Ἤ τὸ ἄλλο: Συγχωριανοὶ τῆς χαροκαμμένης οἰκογένειας τοῦ Ἐθνομάρτυρα δὲν τολμοῦν νὰ πᾶνε στὸ σπίτι τοῦ πένθους ἐξ’ αἰτίας τῆς τρομοκρατίας;

Καὶ τώρα, ἕνα χρόνο μετὰ τὸ ἔγκλημά τους οἱ Ἀλβανοὶ τρέμουν τὸν Κωνσταντῖνο Κατσίφα. Διότι, ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, ὁ Κων/νος Κατσίφας δὲν πέθανε. Ζεῖ στὶς καρδιὲς τῶν Ἑλλήνων ὅπου γῆς. Καὶ τὸ αἷμα του, ποὺ πότισε τὴν γῆ τοῦ Πύρρου, φωνάζει καὶ ζητάει ὄχι ἐκδίκηση, ἀλλὰ τὴν ἐθνικὴ ἀποκατάσταση τῆς Βορείου Ἠπείρου.

Πρὶν ἀπὸ μιὰ ἑβδομάδα, σὲ πολυπληθῆ συγκέντρωση στὰ Ἰωάννινα, κάποιοι ἐξέφρασαν τὴν λύπη τους διότι ἡ Ἀλβανία, ὅπως καὶ τὰ γειτονικά Σκόπια, δὲν θὰ ἀρχίσουν ἐνταξιακὲς διαπραγματεύσεις γιὰ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση μετὰ τὴν ἄρνηση τῆς Γαλλίας, τῆς Δανίας καὶ τῆς Ὀλλανδίας. Καὶ ὑποστήριξαν ὅτι, ὅταν ἡ Ἀλβανία γίνει μέλος τῆς Ἑνωμένης Εὐρώπης, τότε δὲν θὰ ὑπάρχουν σύνορα. Καὶ ἑπομένως ἡ Βόρειος Ἤπειρος θὰ εἶναι ἑνωμένη μὲ τὴν Ἑλλάδα. Ἀτυχῶς ἡ Κυβέρνηση, ἡ τωρινὴ Κυβέρνηση, ἐπαναλαμβάνει τὸ ἴδιο λάθος ποὺ εἶχε γίνει παλαιότερα, σχετικῶς μὲ τὴν ἔνταξη τῆς Ἀλβανίας στὴν τότε ΔΑΣΕ, σήμερα ΟΑΣΕ. Καὶ ἡ τότε Κυβέρνηση ὑποστήριζε ὅτι ὅλα θὰ ἄλλαζαν στὴν γειτονικὴ Χώρα, ἄν ἔμπαινε ἡ Ἀλβανία στὴν ΔΑΣΕ. 

Θυμᾶμαι, ὅμως, τὴν ἔντονη ἀντίδραση τοῦ ἀοιδίμου Ἱεράρχου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, ὁ ὁποῖος ἔλεγε ὅτι τίποτε δὲν πρόκειται νὰ ἀλλάξει “μέσα” διότι οἱ ἀλβανοὶ δὲν ἔχουν “μπέσα”. Τὸ ἴδιο θὰ συμβεῖ ὀψέποτε ἡ Ἀλβανία γίνει μέλος τῆς Ε.Ε. Διότι οἱ Ἀλβανοί, καὶ ἐπαναλαμβάνω τὰ λόγια τοῦ μεγάλου προκατόχου μου, δὲν ἔχουν “μπέσα”. Ἀλλὰ τὸ ζήτημα δὲν εἶναι τὶ θὰ γίνει, ἄν καὶ ὅταν ἡ Ἀλβανία μπεῖ στὴν Εὐρώπη. 

Τὸ ζήτημα εἶναι τώρα τὶ γίνεται. Διότι τὸ δράμα τῶν Βορειοηπειρωτῶν, τὸ βλέπετε καὶ ἐσεῖς, τὸ ἀκοῦτε, τὸ πληροφορεῖστε, συνεχίζετε μὲ ἀμείωτη ἔνταση. Ἀρκεῖ νὰ σᾶς πῶ τὸ ἑξῆς: Ἡ οἰκογένεια τοῦ ἀειμνήστου Κατσίφα θέλησε στὴ μνήμη του νὰ χτίσει ἕνα ἐκκλησάκι στὸν τόπο ποὺ δολοφονήθηκε. Ἡ Ἀστυνομία ὅμως τὸ ἀπαγόρευσε μὲ τὴν αἰτιολογία, ὅτι δὲν εἶχαν πάρει τὴν σχετικὴ ἄδεια. Τελικῶς ἡ οἰκογένεια κατώρθωσε καὶ ἔβγαλε τὴν ἄδεια.Τὸ βράδυ, ὅμως, τῆς ἴδιας ἐκείνης ἡμέρας “ἄγνωστοι” ἔσπασαν τὰ τοῦβλα καὶ ἔσχισαν τοὺς σάκκους τῶν τσιμέντων, σκορπίζοντας σὲ μεγάλη ἀπόσταση τὸ περιεχόμενό τους. Αὐτό, ἀλήθεια, μπορεῖ κανεὶς νὰ τὸ ὀνομάσει δημοκρατία ; Κάθε στοιχειωδῶς λογικὸς ἄνθρωπος θὰ ἀπαντήσει : Ὄχι, δὲν εἶναι δημοκρατία αύτό. 

Ὅταν, λοιπόν, συμβαίνουν τέτοια καὶ ἄλλα χειρότερα “μέσα”, εἶναι λάθος νὰ λέμε τὶ θὰ γίνει στὸ ἀπώτερο καὶ ἄγνωστο μέλλον. Ἡ Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος ὀφείλει νὰ ἀναλάβει τὶς εὐθῦνες της. Ἡ Ἀλβανία, ἀγαπητοί ἀδελφοί, δὲν γνωρίζει ἀπὸ χαϊδολογήματα καὶ γλυκόλογα.

Θέλει νὰ δεῖ ἀπέναντί της τὴν ἀποφασιστικότητα τῆς Ἑλλάδος. Ὥστε νὰ ἔχουμε τὴν βεβαιότητα ὅτι θὰ ἀναλάβει, ἐπιτέλους, τὶς ὑποχρεώσεις της. Ὅμως, καὶ ὅλοι ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες ἄς μὴν ξεχνᾶμε αὐτὸ τὸ ἀλύτρωτο κομμάτι τοῦ Ἑλληνισμοῦ, τὴν Βόρειο Ἤπειρο.

Μὴν ἐπαναπαυόμαστε ὅτι δῆθεν ἔχει τακτοποιηθεῖ τὸ Βορειοηπειρωτικό, ὅπως διαδίδουν κάποιοι κύκλοι. Διότι ὄχι μόνον δὲν ἔχει λυθεῖ, ἀλλὰ ἔχει περεταίρω περιπλακεῖ. Ὁ ἀείμνηστος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ σ’ αὐτὴν τὴν περίπτωση ἀνέφερε τὸν θεόπνευστο καὶ γι’ αὐτὸ αἰώνιο λόγο τοῦ Ἀποστόλου Παύλου: “Εἴτε πάσχει ἕν μέλος, συμπάσχει πάντα τὰ μέλη”(Α΄ Κορ. ΙΒ΄, 26). 

Ἄς συμπαραστεκόμαστε στοὺς Βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς, ποὺ εἶναι Ἕλληνες. “Σάρξ ἐκ τῆς σαρκός μας”, καὶ “ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μας”. Εἶναι παιδιὰ τῆς Ἑλλάδος, παιδιὰ ἀληθινά, παιδιὰ πονεμένα, καὶ χρειάζονται τὴν συμπαράστασή μας. Καὶ ἄν δὲν μποροῦμε νὰ κάνουμε κάτι, μποροῦμε ὅμως νὰ προσευχόμαστε θερμὰ γι’ αὐτοὺς τοὺς συνέλληνες. 

Καὶ ἐσύ, Κων/νε Κατσίφα μένε ἥσυχος. Ἡ Ἑλλάδα, ὁ λαός της, δὲν σὲ ἔχει ξεχάσει καὶ δὲν θὰ σὲ ξεχάσει ποτέ. Ὁ ἀγῶνας γιὰ τὴν Βόρειο Ἤπειρο, ποὺ τὸν πότισες καὶ ἐσὺ μὲ τὸ τίμιο αἷμα σου, συνεχίζεται. Καὶ θὰ συνεχίζετε μέχρι τὸ ὅραμά σου, ποὺ εἶναι καὶ ὅλων ἡμῶν τὸ ὅραμα, νὰ γίνει χειροπιαστὴ πραγματικότητα, δηλ. ἡ Ἕνωση τῆς Βορείου Ἠπείρου μὲ τὴν Ἑλλάδα.

Ἡ μνήμη σου, μνήμη ἡρωϊκοῦ ἀγωνιστοῦ, θὰ εἶναι αἰώνια. Καὶ ἡ σημαία σου, ποὺ τώρα εἶναι καλὰ φυλαγμένη, θὰ ὑψωθεῖ στὰ μεσούρανα, ὅταν ἀκουσθεῖ ξανὰ ἡ φωνὴ τοῦ ἐθνεγέρτη Σεβαστιανοῦ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, καὶ ἡ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ἀμήν.

πηγή

HALLOWEEN. Μια ακόμα νεοταξική "γιορτή" για τα (υπό πλύση εγκεφάλου) παιδιά μας.

Πρόλογος

Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε πριν λίγα χρόνια με αφορμή την εισαγόμενη "γιορτή" του Halloween.
Μαζί με τα νέα "ήθη" έρχονται μαζικά έθιμα και γιορτές του αγγλοσαξωνικού προτεσταντικού κόσμου, σε μια προσπάθεια να παγκοσμιοποιηθούν κυρίως τα μικρά παιδιά μας και να αλλοιωθεί ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας τους....

Δεν χρειάζεται να πω άλλα.....
Οπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντάς το τα λέμε σχεδόν όλα στο άρθρο στο οποίο αφού εκφράσει η Αλεξία τις θέσεις της γράφουμε κι εμείς το δικό μας σχόλιο....
Καλή σας ανάγνωση

ΘΑΝΟΣ

Τα βλέπεις και φρίττεις… 
(αν δεν έχει αλλοιωθεί το αισθητήριό σου και είναι καθαρό, όπως ενός μικρού παιδιού, οι μάγισσες, οι νεκροκεφαλές και οι σκελετοί μόνο αποστροφή προκαλούν)… 

Βρέθηκα σήμερα με τα δυο μικρά σε ένα πολυκατάστημα και, μόλις αντίκρισε το τρίχρονο την φάτσα της μάγισσας και την ανάλογη διακόσμηση, γύρισε τρομαγμένο και μου είπε: “Μαμά, είναι κακά αυτά τα πράγματα”… (κάναμε ολόκληρο γύρο για να αποφύγουμε τα 
σχετικά “αντικείμενα”, παντού πρόβαλαν μπροστά μας). 

Μα γιατί να θέλουμε να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε με τέτοιες εικόνες; 
Ποια ομορφιά έχουν, που δεν μπορώ να τη βρω; 
Τι προσφέρουν, ειδικά στις αθώες ψυχούλες των παιδιών; 

Halloween στα σχολεία, στα πάρτυ, στην διακόσμηση του σπιτιού. 
“Κολοκύθια με τη ρίγανη” λέει ο λαός, και τώρα την κολοκύθα την μετατρέψαμε σε εποχιακό διακοσμητικό! 
Και να ήταν μόνο η κολοκύθα… 
Κοστούμια μάγισσας, σκελετοί, μάσκες με αποτρόπαιες μορφές, κεριά και σύμβολα που παραπέμπουν σε μαγικά αντικείμενα.

Εν τέλει, ξέρουμε πώς προήλθε αυτή η γιορτή, ή ακολουθούμε άκριτα όσα μάς πλασάρονται,αρκεί να είμαστε μέσα στο “πνεύμα” των ημερών;… 
(ένα πνεύμα που έχει αφαιρέσει την πνευματικότητα και από τις πιο μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης: τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε τους καλλικαντζάρους και το Πάσχα τα κουνελάκια…) 

Ο Χριστός εκλείπει από την ζωή μας, ενώ εισέρχονται ανούσια στοιχεία- αλλά και στοιχεία που σχετίζονται με τα πονηρά πνεύματα.
Λίγα στοιχεία για τη γιορτή (από άρθρο της κ. Ελένης Παπαδοπούλου στο ιστολόγιο “Ελληνική Ναυς”, φωτογραφίες δεν μεταφέρω, προκαλούν αποστροφή και φρίκη):
Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου.

Ο μύθος που συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες είναι αυτός του Τζακ, ενός ανθρώπου που του αρνήθηκαν την είσοδο και στον Παράδεισο και στην Κόλαση. Ο Τζακ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ. Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του Παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην Κόλαση. Ο διάβολος, όμως, δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της Κολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.

Στις ΗΠΑ θεωρείται η πιο προσοδοφόρα εμπορικά εποχή του έτους, μετά τα Χριστούγεννα. Οι πωλήσεις από γλυκά, κοστούμια, διακοσμητικά αντικείμενα κ.λπ. για την ημέρα λέγεται ότι φθάνουν τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.

Βγαίνει η νεολαία το βράδυ ντυμένη με τερατώδεις αποκριάτικες στολές (μάγισσες, βρικόλακες, φαντάσματα κλπ) πάνε στα σπίτια και λένε: “φάρσα ή κέρασμα”. 
Αν και είναι έθιμο του δυτικού κόσμου, με τα χρόνια το halloween κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. 

Τους παροτρύνουν να μυηθούν στη μαγεία του halloween, να μεταμφιεστούν σε δράκουλες, μάγισσες, φαντάσματα και να πιουν το πότο τους σε «τρομαχτικούς» ήχους, διοργανώνοντας πάρτι σε όλη την Ελλάδα σε κέντρα διασκεδάσεως, με στόχο το κέρδος αδιαφορώντας για το πόσες ψυχές χάνονται, που δυστυχώς έχουν μεγάλη απήχηση από την νεολαία. 

Διαφημίσεις παντού, αφίσες, ενημερώσεις και πολυκαταστήματα που εδώ και δύο μήνες έχουν τοποθετήσει στα ράφια τους αυτές τις στολές και τα αξεσουάρ για να ετοιμαστούν όλοι για την σατανική βραδιά της 31ης Οκτωβρίου. 

(Με την ευκαιρία, να πούμε και το εξής: μακάρι να ετοιμαζόμασταν με τόση ζέση και για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940… κάποιοι έδωσαν την ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα, αλλά μάλλον το ξεχνούμε, για αυτό και υποδουλωθήκαμε με άλλο τρόπο σε κατακτητές…).

Πράγματι, πολύ προβληματίστηκα σήμερα. Η μαγεία και ο μυστικισμός εισέρχεται στην ζωή των παιδιών με τρόπο παιγνιώδη, όχι μόνο με τη γιορτή του halloween, αλλά και με τόσα παιδικά, όπως Χάρι Πότερ -και άλλα φαινομενικά αθώα, όπως το Frozen.

Ίσως φαίνονται υπερβολικές οι τοποθετήσεις μου, αλλά με την φωτιά δεν παίζουμε, ούτε μπορούμε να την δίνουμε στα παιδιά μας για να “παίζουν”…

Δόξα τω Θεώ, έχουμε τόσο όμορφα ελληνικά έθιμα να τους μεταδώσουμε, τόσο όμορφες παραδόσεις και γιορτές. Θα δώσουμε λόγο για τις ψυχές τους, αν δεν φροντίσουμε να παραμείνουν αθώες και καθαρές από κάθε κακό… 

Ο Θεός να μάς φωτίζει… 
με την αγάπη μου,  

Αλεξία

ΣΧΟΛΙΟ

Ενα πολύ επίκαιρο και δυστυχώς αληθινό πέρα ως πέρα άρθρο, από την αγαπητή ιστολόγο Αλεξία. Να προσθέσω κι εγώ για μια ακόμα φορά, τα όσα συνήθως λέω σε τέτοιες περιπτώσεις υπερασπιζόμενος την ελληνική μας παράδοση και αντιστεκόμενος στα νεοταξικά αίσχη που θέλουν με το στανιό μέσω των ΜΜΕ, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αλλά και του σχολείου να πλασάρουν στα παιδιά μας....

Αντιγράφω λοιπόν από παλιότερη ανάρτηση τις σκέψεις μου.... οι οποίες όπως θα διαπιστώσετε είναι διαχρονικές για την εποχή μας και την πατρίδα μας (κι ας γράφτηκαν στην συγκεκριμένη ανάρτηση αρκετά παλιότερα).
(Σημ: Η παρακάτω σκέψεις γράφτηκαν με αφορμή τους νεοταξίτικους santa claus με τους οποίους θέλουν να αντικαταστήσουν τον Μέγα Αγιο Βασίλειο.

Το εμπόριο (βάζω μέσα και την τεχνολογία) μαζί με την παιδεία, την μόδα, τις διεθνείς παγκόσμιες οργανώσεις (ΟΗΕ, ΕΕ, Π.Ο.Υ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, UNICEF, UNESCO, Eurovision, FIFA, FIBA, UEFA κλπ), τα ΜΜΕ και τον κινηματογράφο, είναι τα κύρια όπλα της παγκοσμιοποίησης που προσπαθεί να επιβάλλει η Νέα Τάξη... (δείτε σχετική ανάρτηση κι ΕΔΩ)

Δυστυχώς ξενόφερτες συνήθειες κατακλύζουν την Ελλάδα μας, η οποία προσδεδεμένη στο καταστροφικό κι ανήθικο άρμα της Δύσης οδεύει ολοταχώς για την καταστροφή....

Μια καταστροφή που αναπόφευκτα οδηγεί σχεδόν στην βιολογική εξαφάνιση των Ελλήνων...
Πριν όμως την βιολογική εξαφάνιση θα έρθει η ηθική παρακμή και η αλλοτρίωση....
Αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες κι έχει ενταθεί από την μεταπολίτευση και μετά....
Ξενόφερτες συνήθειες, ξένα ήθη κι έθιμα, και ο ξένος τρόπος ζωής εισβάλλουν στην ζωή των Ελλήνων και την αλλοιώνουν σε τρομακτικό βαθμό...

Πρώτοι πλήττονται κυρίως οι νέοι, οι οποίοι ζουν σε έναν συνεχή ξενόφερτο βομβαρδισμό μέσω των διαφημίσεων, της μόδας και του διαδικτύου... αλλά και μέσω της προδοτικά μεταλλαγμένης νεοταξίτικης "παιδείας" των σχολείων... (μην ξεχνάμε ότι επί δεκαετίες οι Υπουργοί Παιδείας είναι αποκλειστικά φορείς των ιδεών της Νέας Τάξης)

Ετσι ουσιαστικά έχει εισβάλλει η Νέα Τάξη δια της παγκοσμιοποίησης μέσα στα ίδια μας τα σπίτια...

Φτάσαμε λοιπον στο σημείο να ακούμε δίγλωσσα τραγουδάκια γενεθλίων με τα Happy Birthday....
Να γιορτάζουμε κυρίως τα γενέθλιά μας, κι όχι την ονομαστική εορτή του Αγίου μας (διότι οι ξένοι δεν έχουν αγίους)
Να εορτάζουμε τις γελοίες Παγκόσμιες Ημέρες.... π.χ. Παγκόσμια ημέρα της δημόσιας τουαλέτας... (αναλυτικά ΕΔΩ)
Να στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο αντί για το ελληνικό καραβάκι...
Να νομίζουν τα παιδιά μας ότι ο Αγιος Βασίλης είναι εκείνος ο χοντρός γέρος με τα κόκκινα ρούχα και το έλκηθρο με τους τάρανδους....
Να γράφουν τα παιδιά μας greeklish....
Να θεωρείται το "φατούρο"που παίζαμε μικροί.... bullying... (μια ξενόφερτη έννοια που ποτέ δεν είχε νόημα στην Ελλάδα)
Να γιορτάζεται ο Αγιος Βαλεντίνος...
Τώρα τελευταία μερικοί ηλίθιοι έφθασαν στο σημείο να γονατίζουν μπροστά στην κοπέλα που θέλουν να κάνουν πρόταση γάμου και να της δίνουν δαχτυλίδι!!!!! (κοινώς πάνε τα λογοδοσίματα, τα αρραβωνιάσματα και οι βέρες...)

Μερικοί τελευταία θέλουν να φέρουν το Halloween, και την Ημέρα των Ευχαριστιών... (και να είστε σίγουροι ότι έρχονται είναι θέμα χρόνου)

Μας έφεραν πολιτικούς "γάμους", αυτόματα διαζύγια, ελεύθερες εκτρώσεις, σύμφωνα συμβίωσης, καύση νεκρών, πολιτικές κηδείες, δωρεές και μεταμοσχεύσεις οργάνων από ζωντανούς και θέλουν να μας φέρουν ακόμα ευθανασίες, ελεύθερη πώληση ναρκωτικών κλπ....

Καταργούν την βάπτιση ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία...
Καταργούν τα θρησκευτικά ως μάθημα ομολογιακό και τα κάνουν θρησκειολογία με σκοπό να ισοπεδώσουν την Πίστη Του Χριστού και να την κάνουν ίδια με τις, σεβαστές μεν αλλά ηλίθιες, θρησκείες των άλλων λαών... με στόχο τα παιδιά μας να γίνουν απλώς άθεα....
Αλλάζουν την ιστορία μας για να μην θίγονται οι γειτονικοί και άλλοι λαοί.... αλλά και τα παιδιά μας να μην ξέρουν και να μην αισθάνονται τίποτα για τους προγόνους τους...

Ξεπουλάνε την ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες για να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό της πατρίδας μας (γι αυτό εξαφάνισαν εντέχνως τον όρο υπηκοότητα που έχει πολιτικά και νομικά δικαιώματα αλλά, όχι πνευματικά και κληρονομικά, αυτά που ονομάζουν οι Πορτογάλοι "δικαίωμα αίματος")....

Κι όποιος αντιστέκεται σε όλα αυτά, χαρακτηρίζεται αμέσως από τους νεοταξίτες φασίστας, ρατσιστής, οπισθοδρομικός κλπ....

Η ζωή μας λοιπόν, αμερικανοποιείται.... και παγκοσμιοποιείται...

Τώρα αποφάσισαν ότι ήρθε ο καιρός για την Black Friday....
Σου λέει τώρα που τους εξαθλιώσαμε οικονομικά, θα τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν τα προϊόντα μας και να εφαρμόσουν κι αυτοί μια ακόμα συνήθειά μας....

Καταλαβαίνω ότι όλα φαίνονται μαύρα αδέρφια μου, όμως υπάρχει κάτι λαμπερό μέσα σε αυτό το σκοτάδι...
Είναι το κερί του ελληνικού μας λόγου...
Είναι η φωνές των πατριωτικών ιστολογίων....
Είναι το μικρό ακόμα αριθμητικά, αλλά δυνατό ξύπνημα των Ελλήνων....
Και κάθε ένας μας που ξυπνάει, αναπόφευκτα ξυπνάει κι άλλους γύρω του....
Και το ξύπνημα αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο μέχρι να "τουμπάρει" προς τον πατριωτισμό ολόκληρη η κοινωνία μας...

Και θα το πετύχουμε να είστε βέβαιοι....

Γι αυτό απαντήστε με την ίδια σας την ζωή σε αυτό πολυπολιτιστικό κύμα ξενόφερτης κουλτούρας που εισβάλλει στην πατρίδα μας με τον ελληνικό τρόπο ζωής...

Βαπτίστε τα παιδιά σας, μαθετέ τους για την ιστορία μας, τους ένδοξους προγόνους μας της αρχαιότητας, του Βυζαντίου, της νεότερης ιστορίας μας....

Μάθετέ τους για τον ένδοξο πολιτισμό των αρχαίων μας προγόνων. Την ένδοξη ελληνορθόδοξη, χιλιόχρονη αυτοκρατορία μας... Για το 1821, τους Μακεδονομάχους, τους Βαλκανικούς, την Μικρά Ασία, το 1940....
Μαθετέ τους για τους Φιλοσόφους, τους Ηρωες και τους Αγίους του Γένους μας...

Γιορτάστε την ονομαστική εορτή την δική σας και των παιδιών σας, τιμώντας τον Αγιο του οποίου φέρουν το όνομα...
Μάθετέ στα παιδιά σας τον εκκλησιασμό και την αληθινή πίστη στον Χριστό (όχι την κενή των ξένων)
Μάθετε στα παιδιά σας το αληθινό θρησκευτικό και σωτήριο νόημα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και όλων των μεγάλων εορτών της Ορθοδοξίας μας...
Στολίστε ελληνικά καραβάκια...
Μιλήστε τους για τον αληθινό Ορθοδοξο Ιεράρχη και Ελληνα Πατέρα της Εκκλησίας μας Μεγα Βασίλειο...
Μάθετε τους τις νηστείες και την εν Χριστώ ζωή...

Μάθετέ τους ότι ΜΟΝΟ η Εκκλησία παντρεύει τους ανθρώπους με την ευλογία Του Θεού... κι όχι οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι σε μια γελοιοποίηση του αληθινού μυστηρίου, που μόνο η Χάρις Του Θεού εξασφαλίζει...
Μόνο η Εκκλησία μας, εύχεται για τους ζωντανούς και κηδεύει τους νεκρούς...
Μάθετέ τα να είναι καλοί κι ενάρετοι άνθρωποι και να αγαπούν και να συμπονούν τον συνάνθρωπό τους...
Μάθετέ τα όμως να ξεχωρίζουν την αμαρτία την δική τους και των συνανθρώπων τους...
Μάθετέ τα ότι είναι ψυχοκτόνος αμαρτία και τρομέρη διαστροφή η ομοφυλοφιλία... σε κάθε της μορφή... (ο χριστιανός μισεί την αμαρτία, αλλά όχι τον αμαρτωλό άνθρωπο..)

Μάθετε στα παιδιά σας ελληνικά έθιμα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια...
Τραγουδείστε μαζί τους εθνικά τραγούδια από αυτά που απαγορεύονται πλέον στα σχολεία... (για την Σημαία, για την Β. Ηπειρο, για την Μακεδονία μας, την Κύπρο μας... κλπ)
Περάστε τους τα ιδανικά της Πατρίδας... την υπερηφάνεια και την αξία του να είσαι Ελληνας...
Μάθετέ τους την αξία, την δύναμη και τους συμβολισμούς της Ελληνικής Σημαίας μας...

Αυτά θα είναι οι αυριανοί πατεράδες και μανάδες και θα πρέπει να κουβαλούν μέσα τους την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας...

Και πέρα από όλα τα παραπάνω, μάθετέ τους να ξεχωρίζουν τις εντολές της Νέας Τάξης...

Μόνο έτσι θα ζήσει η πατρίδα μας...

ΘΑΝΟΣ

Συμπληρωματικά να σας παραθέσω και ένα ακόμα άρθρο σχετικό με το θέμα μας στο οποίο αναλύω τις πρακτικές και τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης.
Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα αν αυτό που βλέπουμε ή ακούμε στα ΜΜΕ, στα σχολεία και οπουδήποτε αποτελεί μέρος της προπαγάνδας των νεοταξιτών.... 
ημ: το παρακάτω απόσπασμα γράφτηκε με αφορμή την προώθηση στον παγκόσμιο αθλητισμό των τρανσέξουαλ αθλητών)

Πολλές φορές από το ιστολογίο μας έχω πει ότι η Νέα Τάξη (που προωθείται από μυστικές λέσχες και στοές) ελέγχει όλες τις μεγάλες παγκόσμιες Οργανώσεις, Οργανισμούς, Ομοσπονδίες και ΜΚΟ. Κι αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς.
Οικονομία, Τέχνες, Αθλητισμό, Φιλανθρωπικές οργανώσεις, κοινωνικα δίκτυα κλπ...
Ετσι ελέγχει τον ΟΗΕ μαζί με όλες τις επιμέρους οργανώσεις του UNICEF, UNESCO, κ.α. την ΕΕ, την FIFA, την FIBA, την FIA, την UEFA, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (Νταβός) κι ακόμα την Eurovision κλπ..
Ελέγχει ακόμα και όλες τις παγκόσμιες οργανώσεις υγείας π.χ τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)
Επίσης ελέγχει τα μεγαλύτερα και κυριότερα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου, τις εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών κλπ...
Και κατ' επέκταση και πλήθος κυβερνήσεων και κομμάτων...

Κι έτσι συναντάμε συνεχώς και παντού μηνύματα υπέρ της διεστραμμένης διαφορετικότητας, κατά του ρατσισμού και του φασισμού (από τους πλέον ρατσιστές και φασίστες), υπέρ του πολυπολιτισμού, εντολές να αποκαλούνται "πρόσφυγες" οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες.... γιατί ο κόσμος πρέπει να τους συμπονεί και να μην αντιστέκεται στην μετατροπή της Ευρώπης σε ένα πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα... (Η ΝΤ είναι αυτή που δίνει την εντολή να μετακινούνται οι λαθρομετανάστες προς τις χώρες της Ευρώπης κι όχι προς τις ομόθρησκες και ομόφυλες αραβικές που βρίσκονται και πολύ πιο κοντά τους..
Η ΝΤ είναι αυτή που δίνει εντολή να μην ακούγονται στα δυτικά ΜΜΕ οι βιασμοί και τα εκατοντάδες εγκλήματα των ισλαμιστών λαθρομεταναστών για να μην ξεσηκώνονται οι Ευρωπαίοι...)
 

- Η ΝΤ δίνει εντολές να αλλάζουν τα όσα διδάσκονται στα σχολεία και να προσαρμόζονται στις επιταγές της...
- Να αλλάζονται τα μαθήματα ιστορίας κατά πως βολεύει την Νέα Τάξη...
- Να καταργούνται τα θρησκευτικά και να γίνονται θρησκειολογία γιατί απώτερος στόχος της Νέας Τάξης είναι η Πανθρησκεία... (μια θρησκεία δηλαδή όπου οι άνθρωποι θα αποδέχονται σαν παγκόσμιους σοφούς τον Χριστό, τον Βούδα, τον Μωάμεθ... κ.α.)
- Να αποχριστιανίζεται η κοινωνία...
- Να πολτοποιούνται μέσω της παγκοσμιοποίησης, οι λαοί εξαφανίζοντας τα εθνικά τους χαρακτηριστικά...
- Να παρουσιάζονται συνεχώς σήριαλ στις τηλεοράσεις και στον κινηματογράφο με ομοφυλόφιλους, τρανσέξουαλ κλπ... (μάλιστα προσφάτως μάθαμε ότι στην Ελλάδα από το 1985 χρηματοδοτούνταν και χρηματοδοτούνται όσες σειρές χουν μέσα ομοφυλόφιλους και φυσικά αυτό γίνεται και παγκοσμίως)....
- Να εμφανίζονται και μάλιστα να νικάνε σε διαγωνισμούς οι ανώμαλοι και διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι...(πχ. στo γνωστό πανηγυράκι των ομοφυλόφιλων στην Eurovision)
- Να διδάσκεται στα παιδιά στα σχολεία ότι η σεξουαλική διαστροφή είναι κάτι φυσιολογικό...

Επίσης συνεχώς απειλούνται κράτη ολόκληρα που ζητάνε δάνεια από τους διεθνείς οργανισμούς (ΔΝΤ ή Παγκόσμια Τράπεζα) να αλλάζουν την νομοθεσία τους και να θεσμοθετούν πολιτικούς γάμους, σύμφωνα συμβίωσης και αποδόσης ιθαγένειας και να αποδέχονται με νόμους την ομοφυλοφιλία (το έκαναν πρόσφατα και στην Ουκρανία και στην Ουγκάντα)....

Στον κινηματογράφο ειδικά η ΝΤ επιβάλλει σε όλες τις ταινίες να υπάρχουν διάφορες φυλές ανθρώπων... λευκοί, μαύροι, κίτρινοι κλπ.... ανακατεμένοι όλοι μαζί.
Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό όταν εντοπίζεται σε μερικές ταινίες, αλλά δώστε μια προσοχή διότι είναι σε ΟΛΕΣ τις ταινίες.... (αν κανένας βρεί σύγχρονη αμερικάνικη ή γενικώς δυτική ταινία ΜΟΝΟ με λευκούς...να μου το πει)

- Να προωθούνται συνεχώς θέματα όπως η ευθανασία, οι ελεύθερες εκτρώσεις, οι καύσεις νεκρών, η απελευθέρωση των ναρκωτικών (για τα οποία η Νέα Τάξη επέβαλε να χωρίζονται σε μαλακά και σκληρά)....

- Μέσω των παγκόσμιων οργανισμών υγείας επιβάλλει τους μαζικούς εμβολιασμούς με σκευάσματα ύποπτα...
- Χρηματοδοτεί έρευνες για κλωνοποιήσεις, βιολογικά όπλα κλπ.
- Χρηματοδοτεί παγκόσμιους αεροψεκασμούς με πρόσχημα τον έλεγχο του καιρού ή το φαινόμενο του θερμοκηπίου...
- Πουλάει παραμυθάκια στην ανθρωπότητα για την υπερθέρμανση του πλανήτη για να μπορεί να δίνει παγκόσμιες εντολές υπό το καθεστώς παγκόσμιου τρόμου...
- Απαγορεύει θεραπείες θανατηφόρων ασθενειών (πχ του καρκίνου) επειδή θίγονται οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες από τις οποίες η ΝΤ κερδίζει τρισεκατομμύρια δολάρια... 

- Η ΝΤ καθιερώνει μέσω του ΟΗΕ τις παγκόσμιες ημέρες...
Κι έτσι έχουμε (πέρα από μερικές που έχουν κάποιο νόημα) μια παγκόσμια ημέρα για κάθε βλακεία... που υπάρχει. πχ. Παγκόσμια Ημέρα της Σκέψης, του Ξεναγού, τη αποχής από το κρέας, του ύπνου, της Αστρολογίας, του κουκλοθέατρου, του οργασμού, των αριστερόχειρων, του αυγού, των ζυμαρικών, της Δημόσιας τουαλέτας κ.α. (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ κι αναλυτικό σχολιασμό ΕΔΩ)

- Εδώ και περίπου 40 χρόνια η ΝΤ έχει αρχίσει μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχουν εξωγήινοι, μας έχουν επισκεφθεί και μάλιστα επίκειται εισβολή στην Γη....
Φυσικά το αν υπάρχει ζωή σε κάποιο άλλο μέρος στο διάστημα αυτό είναι θέμα του Θεού, αλλά όπως μας λένε και οι αστροφυσικοί και οι αστρονόμοι, είναι αδύνατον ή σχεδόν απίθανο να μπορούν έστω να επικοινωνήσουν μαζί μας από τις αποστάσεις αυτές...

Γιατί λοιπόν το κάνει η ΝΤ
Για 2 λόγους...
Πρώτον γιατί μέσω του τρόμου που προκαλείται στον κόσμο από την πιθανή εισβολή από ένα άγνωστο (ανώτερο) είδος εξωγήινων, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη πανίσχυρων όπλων μαζικής καταστροφής και μην ξεχνάμε ότι και αυτές τις εταιρείες τις ελέγχει η ΝΤ... 
Και Δεύτερον έρχεται μέσω πάλι του παγκόσμιου τρόμου πιο κοντά ο τελικός της στόχος που θα διαβάσετε στην επόμενη παράγραφο...  
(στο βίντεο δείτε την Carol Rosin βοηθό του δημιουργού της διαστημικής προσπάθειας των ΗΠΑ Βέρνερ Φον Μπράουν να μας εξηγεί τι της είπε ο μεγάλος επιστήμονας το 1977 λίγο πριν πεθάνει... για το τι θα επιχειρηθεί τα επόμενα χρόνια ΕΔΩ) 

Γενικά λοιπόν η ΝΤ μεταλλάσει τον κόσμο συνεχώς γύρω μας με τέτοιο τρόπο που να αλλοτριώνει πλήρως την κοινωνία, ούτως ώστε να επιτύχει τον τελικό της στόχο...
Την Παγκόσμια Κυβέρνηση....

ΘΑΝΟΣ