24 Σεπτεμβρίου 2019

Έναρξη μαθημάτων Ιστορίας της Επανάστασης

:Zografos-Makriyannis_02_tn.jpg
Τα μαθήματα της ΣΧΙΣΜΗΣ αρχίζουν για φέτος από Οκτώβρη. Το πρώτο, με θέμα την Επανάσταση του 1821, θα ξεκινήσει στον Άλιμο, στην Ζωοδόχο Πηγή, που φιλοξενεί μαθήματά μας από παλιότερα. Ελάτε να μάθουμε τι ήταν η Ελληνική Επανάσταση και τι πράγματι συνέβη σε αυτήν. Ελάτε να μάθουμε για να ξέρουμε τι να πούμε στα παιδιά μας απέναντι στην ανθελληνική προπαγάνδα και τις φιέστες που ετοιμάζονται σχετικά. Φέρτε και τα παιδιά σας μαζί. Από φέτος θα λειτουργούν και τμήματα ειδικά για παιδιά (πληροφορίες στο minaoglou@gmail.com).

Η Ελληνική Επανάσταση (1821 - 1827) 
Ακαδημαϊκό Έτος: 2019 - 2020

Διδάσκων: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα μαθήματα αφορούν στην Επανάσταση του 1821 και για φέτος εστιάζονται στην προετοιμασία της Επανάστασης και τα πρώτα χρόνια μέχρι την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει: 
α) στην οργάνωση της Επανάστασης 
β) στους στόχους των επαναστατημένων Ελλήνων 
γ) στη συμβολή της Ρωσίας και ιδίως των Ελλήνων της Ρωσίας στην διεξαγωγή της 
δ) στις περιοχές που επαναστάτησαν χωρίς όμως επιτυχία καθώς και 
ε) στα πολεμικά γεγονότα και την οργάνωση των Ελλήνων στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα, όπου τελικά επικράτησε η Επανάσταση.

Είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας πλέον, όλοι οι Έλληνες να μάθουμε πραγματικά τι ήταν η Επανάσταση του 1821 και τι έγινε σε αυτήν. Πέρα από κούφια πανηγύρια και ξενόδουλες φιέστες, η Επανάσταση είναι μία ιστορική στιγμή πολυδύναμη, ελληνική, τέτοια που μπορεί να διδάξει τον Ελληνισμό και στις μέρες μας.
Τα μαθήματα απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές και πτυχιούχους, αλλά και σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την ελληνική ιστορία. Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από Οκτώβρη μέχρι Μάιο, κάθε Τετάρτη 19.00 - 20.30 στον Ιερό Ναό. Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2019

Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο γραφείο του Ναού, 50 μέτρα από τον σταθμό Αλίμου του Μετρό (πληροφορίες στο τηλ. 2109912258 και στις ηλ. Διευθύνσεις minaoglou@gmail.com και zoodohospege@gmail.com)
https://sxismi.blogspot.comShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.