27 Μαΐου 2019

Όταν σκύβει ένα Κράτος το καβαλάνε όλοι

Γράφει ο Δρ. Αναστάσιος Κοπανίδης 

Η είδηση ότι η Τουρκία ζητά αποζημίωση βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης για τις «παραβιάσεις τον νόμων του πολέμου» (sic) που διέπραξε ο ελληνικός Στρατός κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία υποσκελίζεται σε αστειότητα από την ανακοίνωση-απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο λόγος είναι ότι τα σοβαρότατα επιχειρήματα του ελληνικού Υπουργείου, συνοδεύονται από τη φράση «Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών συνιστά ακόμη μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας», ενώ λίγο παρακάτω αναφέρεται σε «αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας». 

Ναι, σωστά διαβάσατε: 
- το ίδιο Υπουργείο που πρωτοστάτησε στην εκχώρηση της ιστορικής ταυτότητας των Μακεδόνων στους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων δικαιώνοντας τους τελευταίους ως «Μακεδόνες» στη μεγαλύτερη εκστρατεία πλαστογραφίας της Ιστορίας που είδε ποτέ ο πλανήτης, 

- το ίδιο Υπουργείο που καταστρατήγησε κάθε ιστορική αλήθεια της περιοχής με τη Συμφωνία της Πρέσπας, που φέρθηκε πλήρως αντιεπιστημονικά σε ότι αφορά ζητήματα ιστορικής συνέχειας ψευδόμενο για τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και δήθεν διαμερισμό τότε της «γεωγραφικής» Μακεδονίας, 
τώρα το ίδιο υπουργείο ζητά από τους γείτονές του να σεβαστούν την Ιστορία. 

Να σεβαστούν οι γείτονες την Ιστορία απέναντι σε ένα Κράτος που δε σεβάστηκε τον εαυτό του, τους αγώνες του, το αίμα των υπηκόων του, την Ιστορία του.

Είναι ακόμη και για αυτόν τον λόγο που όλοι όσοι ήμαστε αντίθετοι στη Συμφωνία της Πρέσπας γράφαμε, μιλούσαμε, διαδηλώναμε κι αγωνιζόμαστε τώρα για την κατάργηση της προδοτικής Συμφωνίας. Διότι δε μπορεί ξανά η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει σαν δίκαια επιχειρήματα Ιστορικά γεγονότα, χωρίς να προκαλέσει το γέλωτα του οποιουδήποτε συνομιλητή της. Κι αυτό, διότι κανείς δε θα σεβαστεί ένα Κράτος που αυτοαναιρεί τα δικά του επιχειρήματα με τη συμπεριφορά του. Ένα Κράτος που έχει κάψει το «χαρτί» της Ιστορικής αλήθειας η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο ακόμη και στο πεδίο των κυνικών -κατά τα άλλα- Διπλωματικών διαπραγματεύσεων (ή σχέσεων;;;). A la cart Ιστορική αλήθεια δεν υπάρχει. Ή τη σέβεσαι εν συνόλω ή την ξεχνάς.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει, είναι να συστρατευθεί όλος ο ελληνισμός στο στόχο της κατάργησης της Συμφωνίας της Πρέσπας (υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις Διεθνώς) και στην τιμωρία των ενόχων που άφησαν πολλαπλό άγος στις επόμενες γενεές, ενώ απογύμνωσαν τη χώρα από ένα εκ των σημαντικότερων Διπλωματικών όπλων της που πρέπει να ξανακερδηθεί: αυτό της Ιστορικής αλήθειας που έχει κατακτηθεί με αμέτρητες θυσίες και αίμα από τις προηγούμενες γενεές.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ξανά το ελληνικό Κράτος να μιλά σε όλους (και ιδίως σε όσους γείτονές του το έχουν καβαλήσει) με όρους Ιστορικής αλήθεια και θα γίνεται σεβαστό. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.