Σελίδες

31 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΗΡΘΑΝ Στηρίξτε τους άλλους συνοδοιπόρους της ζωής σας στην ΥΠΟΜΟΝΗ. Τα γεγονότα κτυπούν την πόρτα μας.

Φώτο από το ιστολόγιο ΗΓΓΙΚΕΝ

Άνοιξε ο Άδης και θέλει να κλείσει λογαριασμούς που άνοιξαν μετά τους δυο Παγκοσμίους Πολέμους. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αρχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και πολύ σύντομα έρχεται το μεγάλο κακό; 
ΤΡΑΜΠ Vs FED, όχι δεν είναι ανέκδοτο 
«Μία ακόμη επίθεση ενάντια στη Fed και τη νομισματική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ. 

Η υποχώρηση της ανάπτυξης των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο 2019, αν και η Wall Street στο ίδιο διάστημα εμφάνισε εξαιρετική πορεία, «θύμωσαν» τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος στο tweet του αναφέρει:

«Εάν η Fed λανθασμένα δεν προχωρήσουμε σε αύξηση επιτοκίων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός και δεν είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε γελοία σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, τότε η ανάπτυξη θα είχε φθάσει στο 3% και η αγορά θα βρίσκονταν υψηλότερα, ενώ οι διεθνείς αγορές θα ήταν σε καλύτερη» κατάσταση»…https://www.pronews.gr/…/762152_ragdaies-exelixeis-meta-tin… 

Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΓΩΝΙΑ 

«Γερμανοί βιομήχανοι: Απόλυτο χάος το Brexit -Οδηγούμαστε σε άτακτη έξοδο» https://www.iefimerida.gr/news/488603/germanoi-viomihanoi-apolyto-haos-brexit- 
για αυτό και έκτακτη οικονομική σύμπραξη ΕΕ με την Κίνα σε ανώτερο επίπεδο πριν λίγο πολλών δισεκατομμυρίων.

ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ 

Παρέμβαση N.Τραμπ με «κεραυνούς» υπέρ Brexit: «Φύγετε τώρα από την ΕΕ» - «Σβήνει» την γερμανική κυριαρχία... https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/761951_ektakto-paremvasi-tramp-me-keraynoys-yper-brexit-fygete-tora-apo-tin?fbclid=IwAR2tbFzqfO7X5Cbla- 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Έτσι εξηγείται γιατί άνοιξαν και κεντρικό πυρηνικό καταφύγιο διαχείρισης κρίσεων, να γιατί επίσης κυκλοφορεί και στρατός στους δρόμους.

Στην Ελλάδα το ψευτορωμαίικο του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ φεύγει πίσω; 
Δείτε τι συμβαίνει τούτες τις ώρες και ανατρέξτε στις προφητείες των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.. ήδη τις γνωρίζουμε και είναι δώρα πραγματικής πνευματικής ενημέρωσης στην αδικημένη Ελλάδα. 

Οι τούρκοι αποφάσισαν να μας κτυπήσουν πριν υλοποιηθεί η ενεργειακή συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδος – Κύπρου - Αιγύπτου 

Που και πως είναι το ερώτημα.
Μέσα σε αυτήν την αναμπουμπούλα… 


Οι Ρώσοι χαράσσουν γεωπολιτικό μονοπάτι από Κριμαία – Μαύρη Θάλασσα - ΣΤΕΝΑ – ΑΙΓΑΙΟ - Συρία – Σουέζ- Θάλασσες Αραβίας. 
Πως; 
Το έθεσαν πριν ένα 24ωρο… 
«Η Κριμαία επιδιώκει την αλλαγή της Σύμβασης Μοντρέ – για Στενά Βοσπόρου 

Η Σύμβαση του Μοντρέ, η οποία ρυθμίζει τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Βοσπόρου, την είσοδο και παραμονή των πλοίων στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα), πρέπει να αναθεωρηθεί, δήλωσε ο Γιούρι Χέμπελ πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κριμαίας.

«Όλοι προτάσσουν τα όπλα. Μια τέτοια συμπεριφορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μαύρη Θάλασσα προκαλεί ένταση. Εάν αυτό συνεχισθεί, θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα της αλλαγής της Σύμβασης του Μοντρέ, όσον αφορά τη μείωση της χρονικής παραμονής στα πλοία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η στρατιωτική αυτή συμμαχία να γίνεται το επίκεντρο των εντάσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Χέμπελ, σχολιάζοντας τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γεωργία και την Ουκρανία.»  

The Hellenic Information Team  
https://www.echedoros-a.gr/2019/03/blog-post_493.html 

«Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας», είχε προφητεύσει ο Άγιος Παΐσιος. 
Αν αυτό δεν είναι πιστευτό σήμερα.… ο ΑΓΙΟΣ είπε σε άλλες μαρτυρίες του «τώρα της κάνουν όλα τα χατίρια» «θα την κομματιάσουν ευγενικά» «μόλις σταματήσουν οι δυτικοί να την υποστηρίζουν, τέρμα η τουρκία» 

Δείτε σήμερα την βύθιση τα τουρκικής οικονομίας και τα πάρε δώσε των ισχυρών όσο αφορά τα οπλικά συστήματα που παζαρεύουν να της δώσουν. 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: 

Η τουρκία δεν θα προλάβει να πάρει τους S400 μέχρι την ημερομηνία παράδοσης των θα ανοίξουν όλα τα μέτωπα στο ΑΙΓΑΙΟ και την Αν. Μεσόγειο. 
Μετά.. τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

«Μετά, θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη». 
«Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους», επισημαίνεται στις προφητείες του Αγίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο. Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα Έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους, το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό».  
https://www.dogma.gr/diafora/gerontas-pa%CE%90sios-tha-ginei-polemos-metaksy-rosias-kai-tourkias/97367/ 

«Αδελφοί να αξιοποιήσουμε την καθημερινότητα για να κερδίσουμε την αιωνιότητα» ακούσαμε να λέει ο σεβ. Νικόλαος Σπάτων και Λαυρεωτικής στο προσκύνημα του ΧΡΙΣΤΟΥ, σήμερα το πρωί της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Απάντηση στις ύβρεις του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε δημοσίευμα του thestival που αναφέρει μια (υποτίθεται) ανακοίνωση από το δήμο Καλαμαριάς ως δήθεν "απάντηση" στην αίτηση μας για παραχώρηση χώρου στον πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν ισχύει η ανακοίνωση αφού ο δήμος Καλαμαριάς ΔΕΝ μας έχει απαντήσει στο αίτημα που καταθέσαμε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που έχει στην ιστοσελίδα του.

Είτε όμως ισχύει ως ανακοίνωση από το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς είτε όχι, εμείς

α) ως νόμιμο σωματείο θα καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προς πάσα κατεύθυνση και
β) στις 7/4 θα ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας (άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος) να συναθροιζόμαστε ως ελεύθεροι Έλληνες.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη μέρος του στρατοπέδου τελεί υπό κατάληψη από βουλγαρορομά ρακοσυλλέκτες που εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τον χώρο σε εστίες μόλυνσης από τα σκουπίδια που μαζεύουν και εμπορεύονται!

Όμως για αυτούς ο Δήμος Καλαμαριάς δεν ενοχλείται. Ούτε ενοχλείται από την εικόνα εγκατάλειψης του πρώην στρατοπέδου. Τον Δήμο Καλαμαριάς πειράζει μόνον ο Ιερός Λόχος 2012!

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναγράφει η ανακοίνωση ότι απαγορεύει στον Ιερό Λόχο 2012 να κάνει χρήση του Στρατοπέδου. Κάνει λόγο η ανακοίνωση ότι "δεν θα διευκολύνει την φασιστική φιέστα ο δήμος Καλαμαριάς", ότι "δηλώνουν την αντίθεση τους", "ότι δεν χωράνε οι ναζί στην Καλαμαριά" κτλ

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την χρήση του Στρατοπέδου Κόδρα, προφανώς γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ΔΕΝ ανήκει μόνο σε αυτούς!

Η απόφαση φυσικά και είναι πολιτικού τύπου -το αναφέρει και ο επίλογος της ανακοίνωσης.

Είναι αδιανόητο λοιπόν για αυτούς που έχουν αλλεργία σε οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα να δώσουν άδεια χρήσης σε εμάς, ενός εγκαταλειμμένου στρατοπέδου που έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ερειπίων με σκουπίδια.

Για αυτό επί της ουσίας, όλες αυτές οι ύβρεις που μας προσάπτουν είναι πιθανόν όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την δική τους απολυταρχική ιδεολογία, και που έχουν βαθιά ριζωμένα στα μονολιθικά μυαλά τους.

Στις 7/4/2019 ΟΛΟΙ στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα.

ΕΛΛΑΣ Εναντίον ΟΛΩΝ! 

Ιερός Λόχος 2012 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς όπως την διαβάσαμε στο Thestival

"Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς, κατηγορηματικά δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του «Ιερού Λόχου2012», την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφασίζει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Οι πολίτες της μαρτυρικής και ηρωικής Καλαμαριάς των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, της προσφυγιάς και της εργατιάς, του πολιτισμού και της μνήμης οφείλουν να εκπληρώνουν κάθε μέρα το Χρέος τους απέναντι στην Ιστορία.

Στην Καλαμαριά του Μπλόκου, των αγωνιστικών παραδόσεων και των λαϊκών αγώνων δεν χωράνε οι νεοναζί, ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.

Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας, και ειδικότερα, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τοίχος στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού.

Η Καλαμαριά πρέπει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Είναι πρέπον ο δήμος μας να είναι ένας Δήμος που θα μπαίνει μπροστά σε ζητήματα ιστορικής μνήμης, μπροστά σε ζητήματα υπεράσπισης της ιστορίας αυτής της πόλης, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των αγώνων που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι για την απελευθέρωση από το φασισμό.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχει χώρος στην Καλαμαριά για αυτούς που διχάζουν.
Για πολιτικούς, κοινωνικούς και νομικούς λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή του στρατοπέδου «Κόδρα» σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού".
 

Οι φωτογραφίες του πρώην στρατοπέδου από σχετικά άρθρα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Διαβάστε το αρχικό ΚΑΛΕΣΜΑ μας

Ανακοίνωση για το street party "Makedonian Pride ΄19" :
https://ierosloxos2012.blogspot.com/2019/03/street-party-makedonian-pride-19.html 


ierosloxos2012.blogspot

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι ιδιαιτέρως τραγικό το κατάντημα των Καλαμαριωτών μικρασιατών και ποντίων προσφύγων να έχουνε στον Δήμο τους, κομμουνιστικά αποβράσματα...
Μην ξεχνάμε ότι τουρκικά αεροπλάνα κατά την Μικρασιατική εκστρατεία πετούσαν στους Ελληνες στρατιώτες εφημερίδες του "Ριζοσπάστη" που έγραφαν ότι ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός ήταν ιμπεριαλιστικός.... και ο πόλεμός του κατακτητικός!!!!

Σιχάματα απόγονοι των τότε προδοτών έχουν εγκατασταθεί στον Δήμο Καλαμαριάς εδώ και δεκαετίες.... νομίζοντας ότι είναι δημοκράτες και προοδευτικοί...
Απεναντίας πρόκειται για νεοταξικά μαρξιστικά σιχάματα και πραγματικά φασιστόμουτρα.....

Και να τονίσουμε εδώ ότι ο Ιερός Λόχος 2012 δεν είναι ούτε κόμμα ούτε και ανήκει σε καποιο κόμμα....
Είναι απλά πατριώτες που ΜΟΝΟΙ τους αντιστέκονται στην προδοσία της Μακεδονίας μας... 

Ο Δήμος Καλαμαριάς τι είδους αντίσταση έχει προβάλλει στην προδοσία της Μακεδονίας μας από τους συντρόφους του;

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αθώωση Τραμπ: Παίρνει τα «κεφάλια» Δημοκρατικών & κόβει την βοήθεια σε σοσιαλιστικές χώρες!

Ραγδαίες εξελίξεις για ΗΠΑ αλλά και για Ελλάδα συνιστά η τροχιά ξεκαθαρίσματος πολιτικών λογαριασμών στην οποία εισήλθε η Ουάσιγκτον, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πανηγυρική αθώωση του από μια τεράστια πλεκτάνη έστειλε ήδη, αμέσως μετά τη δημοσίευση του πορίσματος του Ρόμπερτ Μιούλερ, μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες με προειδοποιήσεις και… «υποσχέσεις».

Πλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανενόχλητος, έχει απασφαλίσει σε όλους τους τομείς, και φέρεται αποφασισμένος και να πάρει εκδίκηση από τους Δημοκρατικούς, και να προωθήσει με ταχύτητα τις πολιτικές του εντός και εκτός χώρας, κάτι που γρήγορα θα φανεί και στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο πως στην ιστορική συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζ.Μπολσονάρου, το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν "τέλος ο σοσιαλισμός". 

Πλέον ο Ν.Τραμπ εξαπολύωντας "κεραυνούς" ζητά τα "κεφάλια" των Peter Strzok, John Brennan, Andrew McCabe, Bruce Ohr ,Jim Comey, Glenn Simpson, Hillary Clinton, Μ.Ομπάμα. Για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ θέτει θέμα υπέρβασης των ορίων παρακολούθησης. 

Το "ρεύμα" που έχει πλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ακι στο βίντεο όπου μιλά για τις "ελίτ". Η πατριωτική ατζέντα θα προωθηθεί με ταχύτητα "φωτός" πλέον.

Δηλώσεις Ν.Τραμπ

"Είναι ντροπή για την χώρα μας αυτό που έγινε. Εστησαν μια παράνομη πλεκτάνη. 
Νικήσαμε τους διεφθαρμένους και κρατήσαμε την υπόσχεση μας στον αμερικανικό λαό. Αυτό πλέον τους έχει τρελάνει.
Πλέον θα ξεκινήσουν οι πραγματικές έρευνες εναντίον τους.
Κανένας άλλος πρόεδρος δεν πρέπει να ερευνηθεί για ένα «ψευδές αφήγημα»
Θα εξεταστούν σίγουρα αυτοί άνθρωποι, τους παρακολουθώ καιρό»

Η έρευνα Μιούλερ είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε κατά πόσον η ομάδα, που ανέλαβε την προεκλογική του καμπάνια συνωμότησε ή συντόνισε τη δράση της με οποιονδήποτε τρόπο με τους Ρώσους. To δεύτερο σκέλος αφορούσε κατά πόσον υπήρξε παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

Εμφανώς μουδιασμένα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στην απανταχού… γερμανική Ευρώπη μετέφεραν τα πικρά μαντάτα για την οριστική απαλλαγή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που οδηγεί όχι μόνο στην απρόσκοπτη εξάντληση της θητείας του, αλλά είναι βέβαιο πως θα επανεκλεγεί. 

Ο Ν.Τραμπ με το αδιαπραγμάτευτο στιλ και την ξεκάθαρη πατριωτική ατζέντα του «Make America great again» αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και πολύ δύσκολος αντίπαλος για τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που επιχείρησαν να τον εξοντώσουν.

Τεράστια μιντιακά συγκροτήματα, τράπεζες, επιχειρηματικά λόμπι, σύσσωμο το στερέωμα του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Ρεπουμπλικάνοι «αντιφρονούντες», αστέρες του Χόλιγουντ και πίσω απ’ όλους βέβαια η κυρία του Βερολίνου ένωσαν δυνάμεις και συνωμότησαν για να τον καταστρέψουν.

Και τώρα οι ΗΠΑ "τρέχουν": Τέλος η οικονομική βοήθεια σε σοσιαλιστικές χώρες

Εκτελούμε την οδηγία του προέδρου και τερματίζουμε τα προγράμματα βοήθειας για τα οικονομικά έτη 2017 και 2018, ανέφερε το State Department

Η Ουάσινγκτον διακόπτει την οικονομική βοήθεια προς το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, ανακοίνωσε χτες το State Department μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ν.Τραμπ επέκρινε δριμύτατα αυτές τις τρεις χώρες επειδή, όπως υποστηρίζει, στέλνουν παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ.

«Εκτελούμε την οδηγία του προέδρου και τερματίζουμε τα προγράμματα βοήθειας για τα οικονομικά έτη 2017 και 2018 για το Βόρειο Τρίγωνο» (σ.σ. όπως αποκαλούνται από κοινού οι τρεις χώρες) ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Την Παρασκευή (29/3), ο Ν.Τραμπ ανέφερε πως οι τρεις χώρες «συγκρότησαν» καραβάνια μεταναστών για να τους στείλουν στις ΗΠΑ. 

«Τους δίναμε 500 εκατομμύρια δολάρια. Πληρώναμε τεράστια χρηματικά ποσά και δεν θα τα πληρώνουμε πλέον επειδή δεν έκαναν τίποτα για εμάς», είπε, απειλώντας επίσης να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό.

Επίθεση Ν.Τραμπ και στην FED: "Εάν δεν εφάρμοζε γελοία νομισματική πολιτική όλα θα ήταν καλύτερα"

Μία ακόμη επίθεση ενάντια στη Fed και τη νομισματική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ.

Η υποχώρηση της ανάπτυξης των ΗΠΑ στο α’ τρίμηνο 2019, αν και η Wall Street στο ίδιο διάστημα εμφάνισε εξαιρετική πορεία, «θύμωσαν» τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος στο tweet του αναφέρει:

«Εάν η Fed λανθασμένα δεν προχωρήσουμε σε αύξηση επιτοκίων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός και δεν είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε γελοία σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, τότε η ανάπτυξη θα είχε φθάσει στο 3% και η αγορά θα βρίσκονταν υψηλότερα, ενώ οι διεθνείς αγορές θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση»…

Ν.Τραμπ: "Kλείνουν τα σύνορα με Μεξικό την επόμενη εβδομάδα"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως θα κλείσει τα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό την ερχόμενη εβδομάδα, ή τουλάχιστον μεγάλα τμήματα των συνόρων, εάν το Μεξικό «δεν σταματήσει αμέσως όλους τους παράνομους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ» από εκεί. 

«Εάν το Μεξικό δεν σταματήσει αμέσως ΟΛΟΥΣ τους παράτυπους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ (μέσω) των Νοτίων Συνόρων μας, θα ΚΛΕΙΣΩ τα Σύνορα, ή μεγάλα τμήματα των συνόρων, την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Ν.Τραμπ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ χάνουν χρήματα από το Μεξικό, «ειδικά εάν προσθέσουμε και το εμπόριο ναρκωτικών» κι επομένως «το κλείσιμο των Συνόρων θα είναι ένα καλό πράγμα!». 

Eπιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του Μεξικού υποστηρίζοντας ότι «απλά παίρνουν τα χρήματά μας και μιλάνε». 

(δείτε πολλά βίντεο στην πηγή)  

πηγή

Φιλανδία: Έδιναν ναρκωτικά και κακοποιούσαν μέχρι θανάτου ανήλικα αγόρια σε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο

Ένα φρικιαστικό κύκλωμα κακοποίησης παιδιών κατάφερε να εξαρθρώσει η αστυνομία της Φινλανδίας. Άγνωστοι μαγνητοσκοπούσαν μικρά αγόρια ακόμη και έξι χρονών να κακοποιούνται και μετά διένημαν τα βίντεο στο Διαδίκτυο!

Η επικεφαλής των ερευνών Σάνα Σπρίνγκαρε δήλωσε ότι οι έρευνες για το κύκλωμα παιδεραστίας έχουν εξαπλωθεί σε 17 δυτικές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές, όπως τόνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πέντε άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την άγρια κακοποίηση και την ασέλγεια των θυμάτων τους – έξι αγόρια ηλικίας από 6 έως 15 ετών που ήταν μερικές φορές ναρκωμένα – σε διάστημα 14 ετών από το 2004 έως το 2018.

«Βίαζαν παιδί επί 10 ώρες»

«Η ηπιότερη μορφή κακοποίησης ήταν η προβολή πορνό για ενήλικους σε ένα (παιδί) θύμα και το χειρότερο ήταν ο βιασμός επί 10 ώρες ενός παιδιού στο οποίο είχαν χορηγηθεί ναρκωτικά», είπε η Σπρίνγκαρε.

Ο βασικός ύποπτος κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους άνδρες στην παραγωγή των βίντεο, τα οποία διένεμε διεθνώς, μερικές φορές σε ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου, για να παραλάβει παρόμοιο υλικό από άλλες χώρες ως αντάλλαγμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Πόσταραν» βίντεο με παιδί να… πεθαίνει κατά την κακοποίηση!

Το παράνομο υλικό, που είχε παραληφθεί από το εξωτερικό και αναδιανεμόταν από το φινλανδικό δίκτυο, περιλάμβανε και ένα βίντεο που έδειχνε ένα παιδί να σκοτώνεται στη διάρκεια της κακοποίησης, ανακοίνωσε η ομάδα έρευνας.

Η Σπρίνγκαρε αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία για τους ύποπτους ή για τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Η αστυνομία θα παραπέμψει τώρα την υπόθεση στον εισαγγελέα, ο οποίος θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε απαγγελία κατηγοριών κατά των υπόπτων.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Πολλές φορές μας παρουσιάζουν αυτές τις προοδευτικές και ανεπτυγμένες χώρες της Σκανδιναβίας σαν επίγειους παραδείσους....
Είναι όμως έτσι ή μας δουλεύει η Νέα Τάξη; 

Στην κόλαση της Νορβηγίας (η χώρα που παραδόθηκε από χρόνια στην Νέα Τάξη)
 

Η δικτατορία των gay στην Νορβηγία. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα σε σύγχρονη έκδοση... (πρέπει να το διαβάσετε)
 

Η Σουηδία με νέες "προοδευτικές" νεοταξίτικες απόψεις: Νομική έκτρωση για πατέρες, νομιμοποίηση αιμομιξία και νεκροφιλίας!!!!
 

Η Σουηδία στις φλόγες από τα χέρια του Ισλάμ
 

Η σουηδική παράκρουση

ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΓΚΙΣ ΧΑΝ!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΡΧΙΚΑΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ, ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΚΙ' ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΤΑΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ (ΚΑΘΌΤΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ)

Ο ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΕΓΚΙΣ ΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ

ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΒΑΨΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. 

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΤΗΣ Ν.Α ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ 

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  
http://amphiktyon.blogspot.com/

ΗΠΑ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

Αμερικανοί γερουσιαστές κατέθεσαν σήμερα νομοσχέδιο, που έχει τη στήριξη Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, το οποίο απαγορεύει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία έως ότου η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα δεν θα παραλάβει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι τέσσερις γερουσιαστές-εισηγητές του νομοσχεδίου είναι οι Δημοκρατικοί Τζιν Σάχιν και Κρις Βαν Χόλεν μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους Τζέιμς Λάνκφορντ και Τομ Τίλις.

Όλοι τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 υπογραμμίζοντας ότι η σύμμαχός της Ουάσιγκτον στους κόλπους του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει και τα δύο συστήματα.

«Η προοπτική η Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά αεροσκάφη και την αμερικανική τεχνολογία σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, συνιστά σοβαρό κίνδυνο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» σημειώνει η Σάχιν.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και πρόθυμος εταίρος στην αντιμετώπιση μιας σειράς προτεραιοτήτων των ΗΠΑ σε επίπεδο εθνικής ασφαλείας» αναφέρει ο Λάνκφορντ.

«Είναι ανησυχητικό που η Τουρκία επιδιώκει στενή αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, η απολυταρχική ηγεσία της οποίας προσπαθεί να υπονομεύσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αδιαλείπτως». 

πηγή

Η Σφαγή τής Χίου, μέσα από τα «μάτια» του τοποτηρητού στή Χίο Βαχίτ πασά (30 Μαρτίου 1822)

«Τήν πρωΐαν τής δευτέρας ημέρας τού Ρετζέπ, προσευχηθέντες καί αποχαιρετισθέντες διά τελευταίαν φοράν, αναθέσαντες δ’ άπασαν ημών τήν ελπίδα εις τόν προφήτην, τόν ήλιον τών δύο κόσμων, εξηγάγομεν εκ τής πύλης τού Τειχάρχου έως τετρακοσίους οπλίτας, οίτινες καρτερικώτατα ώρμησαν πρώτον εις τά πέριξ χαρακώματα τών απίστων, περί τήν κυρίευσιν τών οποίων έγινε συμπλοκή πεισματώδης καί διά πολλήν ώραν οι άπιστοι απηλπισμένως εμάχοντο στήθος πρός στήθος πρός τούς ημέτερους ηρωϊκούς καί θεοφρούρητους στρατιώτας.

Η ημέρα αύτη εστάθη αξιοσημείωτος διά τήν ηρωϊκήν καρτερίαν καί πρός τούς κινδύνους αμεριμνησίαν τών ημετέρων λεοντόκαρδων στρατιωτών, καί δέν έπαυσεν ειμή όταν πλέον ο δυστυχώς πρός τούς γκιαούρους ανατείλας εκείνην τήν ημέραν ήλιος έστρεψε τά βήματά του πρός τήν δύσιν, ότε επέστρεψαν εις τήν ακρόπολιν θριαμβεύσαντες καί δοξολογούντες τόν μέγαν προφήτην.

Εις τάς συμπλοκάς τής ημέρας εκείνης έμειναν εις τά πεδία μάχης έως 3000 (ψευδής αριθμός) πτώματα ασπαίροντα βεβήλων καί απίστων κιαφίρων, εξ ημών δέ μόλις έξι μετέβησαν εις τάς αιωνίους μονάς ίνα λάβωσι τόν μαρτυρικόν στέφανον, εννέα δέ ετραυματίσθησαν καί ούτοι όχι κινδυνωδώς.

Τό εσπέρας οι ήρωές μας εκ τής φρουράς έσπευσαν νά θέσωσιν υπό τούς πόδας τού τοποτηρητού τάς αιμοσταγείς κεφαλάς τών αποστατών επισημοτέρων γκιαούρων λαβόντων τά επίχειρα τής απιστίας των υπό τήν μουσουλμανικήν μάχαιραν.

Άλλοι πάλιν προσέφερον εις τόν τοποτηρητήν ουχ ήττον πολύτιμον προσφοράν ζώντας αιχμαλώτους τινάς εκ τών ονομαστών επί απιστία καί αποστασία Χίων Χριστιανών, τούς οποίους άμα είδεν ο τοποτηρητής προσέταξε νά καρατομηθώσι καί νά γεμισθώσι τά κρανία των δι’ αχύρου απαλού, τά δέ βέβηλα καί άπιστα πτώματά των ερρίφθησαν αυθωρεί εις τήν θάλασσαν.

Τούτου δέ γενομένου, ανηγγέλθη μέ μεγάλην χαράν καί αγαλλίασιν τού τε τοποτηρητού καί παντός ισλάμη, ότι πρός τό μέρος Προβατονήσια (Οινούσαι) εφάνησαν τά ιστία τού λυτρωτού αυτοκρατορικού στόλου διοικουμένου παρά τού ναυάρχου Νουαίχ Ζααδέ Αλή πασά καί τωόντι ο στόλος φανείς εκ μέρους τής Ερυθραίας, ήλθε καί ήραξεν εις τήν νήσον, σημειωτέον ότι άμα τή εμφανίσει τού στόλου, τά αντάρτικα πλοιάρια έφυγον όπισθεν τής νήσου, αφ’ ετέρου η ολίγη καί γενναία φρουρά απέκτησεν ηθικώς δύναμιν δεκαπλάσιαν, αποτολμώσα ένθεν μέν εις τήν φροντίδα τού νά στείλη πλοιάρια εις Κρήνην πρός μεταφοράν στρατευμάτων.

Μεταξύ δέ τής οχλοβοής εκείνης η φρουρά μας επέπεσε μετ’ απαραμίλλου ενεργητικότητος, ταχύτητος καί γενναιότητος κατά τών απίστων γκιαούρων, τών οποίων τούς μέν ηλικιωμένους επέρασαν γενναιότατα εν στόματι μαχαίρας, παρομοίως καί τάς ηλικιωμένας γραίας, τήν δέ κινητήν περιουσίαν αυτών ελεηλάτησαν, λείαν ήτις ανήκει κατά τούς πολεμικούς νόμους εις ιδιοκτησίαν τών στρατιωτών, τάς δέ ωραίας κόρας των καί τούς τρυφερούς νεανίσκους των ηχμαλώτισαν, τό αίμα έρρευσε ποταμηδόν, η τέ αντίστασις τών απίστων καί γενναιότης τών πολεμήσαντων στρατιωτών μας ήσαν ανώτεραι περιγραφής.

Τήν επαύριον ο τοποτηρητής εκθέσας εν μακρά εκθέσει τά γεγονότα έστειλεν αντίγραφον επικυρωμένον υπό τών προκρίτων οθωμανών εις τήν Βασιλεύουσαν, φιλοτιμηθείς μάλιστα νά συνοδεύση τόν επί τούτω απερχόμενον πεζοδρόμον μέ πέντε φορτία αποτετμημένων αιμοσταγών κεφαλών τών αποστατών καί τών συμμετόχων αυτών επισημοτέρων γκιαούρηδων, άλλα δέ δύο φορτία αυτίων επίσης θανατωθέντων κατωτέρων πολιτών ανταρτών καί αντισταθέντων εις τήν νόμιμον τού κυριάρχου των εξουσίαν.

Ούτως ο τοποτηρητής εκτελέσας τούς ιερούς κανόνας τής πίστεως καί θρησκείας καί τάς υψηλάς τού κραταιού μονάρχου διαταγάς, επροσευχήθη εις τό ιερόν τέμενος, ευχαριστήσας τόν υπέρτατον Αλλάχ διά τήν εξασφάλισιν τής ατομικής ησυχίας τών μουσουλμάνων. 

Τήν 21ην τού αυτού μηνός, ημέρα Σαββάτω, ο τοποτηρητής προσεκάλεσε τόν αρχηγόν τών εκ τής Ερυθραίας πλευσάντων στρατιωτών, Κιουτσούκ Αχμέτ μπέη τούνομα καί τόν Ντελήμπαση Σουλεϊμάναγα, τούς οποίους συντροφεύσας μετά χιλίων ευζώνων στρατιωτών, ενετείλατο αυτοίς ίνα λόχος πρός λόχον επιπέσωσι κατά τών χωρίων, όπου ίδωσιν αποστασίας οσμήν, εν περιπτώσει δέ εάν ήθελον δεχθή τόν ισλαμισμόν, τότε μόνον νά φεισθώσι τής νεότητος μόνης, τών γερόντων αποκλειομένων καί τής εν τοιαύτη περιπτώσει χάριτος.

Τήν διαταγήν ταύτην λαβόντες, ο μέν Κιουτσούκ Αχμέτ μπέης διευθύνθη εις τό χωρίον Ερυθιανή, ο δέ Σουλεϊμάναγας εις τό χωρίον Θυμιανά, τά οποία χωρία εξηφάνισαν χάριτι θεία από προσώπου γής. Επιστρέφοντα δέ τά τροπαιούχα ταύτα στρατεύματα, ως ροαί πλημμυρούντος ποταμού, μή εμποδιζομένου παρ’ ουδενός εμποδίου, ήκουσαν ότι εις τό χωρίο Καλλιμασιά ένδον τής μονής τής άλλως τε μεγάλης τού Αγίου Μηνά, ήσαν μαζωμέναι πολλαί οικογένειαι αμφιβόλων φρονημάτων ως πρός τό καθεστώς.

Τούς εν τώ μοναστηρίω πάντας επέρασαν εν στόματι μαχαίρας, ανδραποδίσαντες τούς νεωτέρους εξ αμφοτέρων τών φύλων, τάς δ’ αιμοσταγείς κεφαλάς καί τ’ αυτία τών θανατωθέντων εξαπέστειλαν εις τόν τοποτηρητήν, όστις δι’ αδρών δώρων εφιλοτιμήθη ν’ ανταμείψη τήν γενναιότητα καί αφοσίωσιν τών ηρωϊκών ημών στρατευμάτων, πολεμησάντων υπέρ τής τιμής καί τής θρησκείας. Τότε δή μόνον έγνωσαν οι δείλαιοι άπιστοι ότι ουδέν εμποδίζει τήν ορμήν τού πιστού επιπίπτοντος κατά τών απίστων γκιαούρων.

Τήν επιούσαν επεσκέφθησαν τόν τοποτηρητήν πάντες οι εν Χίω ευρισκόμενοι καί σημαίαν αναπεταννύοντες πρόξενοι καί υποπρόξενοι τών ξένων δυνάμεων εκτός τού ρωσσικού, αφ’ ού ηυχήθησαν αείποτε νίκην εις τά αυτοκρατορικά όπλα, συνεχάρησαν τόν τοποτηρητήν επί τή συνέσει καί μετριοπαθεία του, ευχαριστήσαντες επί τέλους ότι ούτε αυτοί, ούτε ουδείς τών εις αυτούς υπαγομένων υπηκόων έπαθον τι καθ’ όλην τήν διάρκειαν τών γεγονότων.

Χαίρει η ψυχή μου, διότι ως εκ τών περιστάσεων τούτων πολλοί νέοι καί νέαι γκιαουρικού αίματος περιτμηθέντες καί δεχθέντες τόν σωτήριον ισλαμισμόν, έτυχον τής αιωνίου αφέσεως τών αμαρτιών, απαλλαχθείσαι αι ψυχαί των εκ τής αιωνίου κολάσεως, ήτις βεβαίως τούς περιέμενε.

Όσον δέ περί τής συνειδήσεώς μου, επί λόγω αμφιβολίας τής ενοχής τών πολιτών ή μή εις τάς επαναστατικάς κινήσεις τών έξωθεν ελθόντων Ρωμηών, είμαι ήσυχος καί ουδαμώς μέ τύπτει, καθότι πολλάκις επαρατήρησα εις τό ιερόν βιβλίον τού Ιμάμ Σερχουσνή ότι η αποτομή ξύλου καί λάρυγγος ανθρωπίνου διαφέρουσιν, αλλ’ όχι εν περιπτώσει λάρυγγος γκιαούρη, κατωτέρω δέ ο σοφός νομολόγος σχολιάζει τόν ιερόν τούτον κανόνα, ότι η εξόντωσις ενός απίστου γκιαούρη είναι παρά τώ ισλάμη ίση ως καί η εξόντωσις δένδρου ή βοτάνης.» 

Απομνημονεύματα τού τοποτηρητού στή Χίο Βαχίτ πασά κατά τό έτος Αιγίρας 1237 (1822)

Πηγή: agiasofia 
ΑΒΕΡΩΦ

ΣΧΟΛΙΟ

Σε τίποτα από όσα διαβάσατε δεν έχουν αλλάξει οι σημερινοί Τούρκοι....

Τούρκοι στρατιώτες επιδεικνύουν κομμένα κεφάλια Κούρδων ανταρτών....

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ

Η καταγωγή της φυλής από την Ινδία, το πρόβλημα με την πολιτική ορθότητα και πώς μπορεί να γίνει πραγματική η ένταξή τους στην κοινωνία 

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη* 

Πριν από πολλά χρόνια άκουσα στο Β’ Πρόγραμμα μια συνέντευξη του ταλαντούχου Κώστα Χατζή. Ελεγε για την πρώτη μπουάτ που έφτιαξε στην Πλάκα. Την ονόμασε «Η παράγκα του Γύφτου», αφού συχνά ο ίδιος έτσι αυτοπροσδιορίζεται. Γύφτους, Τσιγγάνους, Αθίγγανους, Κατσίβελους τους λέει ο λαός μας, αιώνες τώρα.

Ο Παλαμάς έγραψε τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου», πλήθος οι αναφορές του όρου, από βυζαντινά κείμενα, έως τον Παπαδιαμάντη και τον Μάριο Χάκκα. Ακόμη περισσότερες οι παροιμιώδεις εκφράσεις του λαού μας, άλλες αδιάφορες, απλά καταγραφικές κοινωνικού ρόλου, π.χ. σε πολλά μέρη το Γύφτος ήταν συνώνυμο του σιδερά, του γανωματή, ενώ άλλες με αρνητική φόρτιση, π.χ. «Γύφτος παπάς δεν βλογάει» κ.λπ. Κατά μία εκδοχή το Γύφτος είναι παραφθορά του Αιγύπτιος, διότι υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση πως οι Γύφτοι κατάγονται από την Αίγυπτο. Ινδοί είναι, η γλώσσα τους είναι ινδική διάλεκτος, με προσμίξεις ελληνικών, αρμενικών και σλαβικών λέξεων.

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία, που μου ανέλυσε Ελληνοαμερικανός ιστορικός, είναι πως το Γύφτος προέρχεται από το Gupta, από την ομώνυμη Ινδική Αυτοκρατορία που άκμασε από τον 3ο αιώνα έως το 590 μ.Χ., περίοδο ακμής της Ινδικής Υποηπείρου, κατά την οποία διαμορφώθηκαν στην τελική τους μορφή και τα Ινδικά Επη, όπως η «Μαχαμπαράτα». Την κατέλυσαν οι εισβολές φυλών Ούνων, όμως το όνομά της έμεινε συνώνυμο της Ινδίας και υπάρχει ακόμη διαδεδομένο ως επώνυμο. Αρα είναι πιθανό το Γύφτος να μην έχει καμία σχέση με την Αίγυπτο και απλά να σημαίνει Ινδός, αυτός που κατάγεται από την Αυτοκρατορία των Gupta. Η μετακίνησή τους ξεκίνησε περί το 500 μ.Χ. Στα μέρη μας έφτασαν περί το 1000 μ.Χ. Γλωσσικά και γενετικά στοιχεία δείχνουν πως προέρχονται από το Πουντζάμπ και άλλα μέρη της Ινδίας, της πρώην Αυτοκρατορίας των Gupta.

Τα περί Ρομ, Ρομά και Ρομάνι μάλλον προέρχονται από τη διαβίωσή τους στα μέρη της Αυτοκρατορίας μας, ήτοι Ρωμαίοι, Ρωμιοί, Ρωμανία, είναι φρέσκα κουλούρια της «πολιτικής ορθότητας», πως τάχα μου θα αλλάζαμε το όνομα και κάτι θα έτρεχε στα... γύφτικα. Μικρός πάντως ποτέ δεν άκουσα Γύφτο να αυτοπροσδιορίζεται ως Ρομ. Η ηλιθιότητα της «πολιτικής ορθότητας» ευαγγελίζεται πως οι λέξεις παράγουν τα κοινωνικά προβλήματα κι αν τις αλλάξεις θα πιάσεις τα αυτά του Πάπα.

Οι Γύφτοι λοιπόν, εκτός από μάγοι, ήταν τσαμπάσηδες, ταχυδακτυλουργοί, αρκουδιάρηδες, γανωματήδες, σιδεράδες, ακονιστές μαχαιριών, καρεκλάδες. Νομάδες και φορείς μιας περιθωριακής κουλτούρας, άλλοι ζούσαν και ζουν παρασιτικά, ενώ όσοι δούλευαν έκαναν επαγγέλματα που τα έσβησαν ο χρόνος και η πρόοδος της τεχνολογίας. Οσοι επέλεξαν τη μόνιμη εγκατάσταση, πήραν το πλανόδιο εμπόριο στα χέρια τους κι έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, βρήκαν χώρο στον καταμερισμό εργασίας στη νέα εποχή. Οσοι παρέμειναν στο περιθώριο, με τις παραδοσιακές δεξιότητες ξεχασμένες, βούλιαξαν πιο βαθιά στον παρασιτισμό, στη μάστιγα των ναρκωτικών, στις κλοπές και στις ληστείες.

Η συμμετοχή τους στην εγκληματικότητα είναι μεγαλύτερη της πληθυσμιακής αναλογίας τους, ενώ ο μέσος όρος ζωής τους είναι πολύ χαμηλότερος του γενικού πληθυσμού.

Ως τις αρχές του 1990 η σκληρή εγκληματικότητά τους περιοριζόταν μεταξύ τους, συνήθως για λόγους τιμής. Η θέα και μόνο της αστυνομικής στολής λειτουργούσε αποτρεπτικά. Τα πράγματα άλλαξαν λόγω δύο γεγονότων. Πρώτον, με την κάθοδο των πρώτων Αλβανών μεταναστών, που στην αρχή, πάμπτωχοι, δούλευαν ως εργάτες γης και κοιμόντουσαν σε γιατάκια στα χωράφια, βρήκε κάποιους, προσωρινά, πιο κάτω από αυτούς και γίνονταν επιδρομές εποχούμενων ένοπλων Γύφτων που τους λήστευαν. Ετσι έμαθαν να σηκώνουν χέρι και όπλα σε μη δικούς τους.

Δεύτερον, κατά την περίφημη εισβολή των ΕΚΑΜ σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο, σε αναζήτηση ένοπλων ληστών, τα επεισόδια οδήγησαν σε δημοσιογραφική υστερική εκμετάλλευση και στην αποπομπή του Διοικητή της Μονάδας. Ετσι εκπέμφθηκε ένα μήνυμα ανομίας, το οποίο ακόμη πληρώνουμε. Συχνά πια τα περιστατικά βίας κατά αστυνομικών, με πετροβόλημα, πυροβολισμούς κατά περιπολικών της Αστυνομίας, π.χ. στο Ζεφύρι. Προ καιρού ήμουν πολιτική αγωγή για νεαρό αστυφύλακα που έχασε το ένα του μάτι από απρόκλητο πυροβολισμό που δέχθηκε από Γύφτο, πείτε τον και Χετταίο, η ουσία δεν αλλάζει, που μαζί με άλλους ομοφύλους του ήθελαν να εμποδίσουν αστυνομικό έλεγχο σε άλλους... Χετταίους.

Μαζί με τα παιχνίδια με τις λέξεις ήρθε ο δικαιωματισμός, η παροχή επιδομάτων για τα αυτονόητα, π.χ. για να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο. 

Η ύπαιθρος και πολλές συνοικίες λεηλατούνται από μερίδα αυτών αλλά και εισαγόμενων ομοφύλων τους. Ξηλώνουν σωλήνες, ηλιακούς, καλώδια, καπάκια φρεατίων, πομόνες, κάνουν ζημιά 1.000 ευρώ, για να εισπράξουν 20 ευρώ για το μέταλλο. Θύματα και τα παιδιά τους, που στερούνται παιδείας και βασικής υγιεινής, ενώ εκπαιδεύονται στο έγκλημα.
Η λεηλασία αυτή πρέπει να σταματήσει και ο τρόπος δεν είναι η σχιζοφρένεια του επιδοτούμενου δικαιωματισμού, που τους μονιμοποιεί στο περιθώριο και τον παρασιτικό βίο.


Η πολιτική μας πρόταση είναι αυστηρή εφαρμογή του νόμου και παιδεία. Δεν πας τα παιδιά σου σχολείο; Φυλακή για σένα και τα παιδιά στην Πρόνοια, όχι να παίρνεις επίδομα. Πολιτική μηδενικής ανοχής σε κάθε παραβατική τους συμπεριφορά, από την οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια ως τις κλοπές, την οπλοκατοχή και τα ναρκωτικά. Εισαγωγή της αποτελεσματικής αμερικανικής αρχής «Three strikes out» όχι μόνο για τους Γύφτους/Ρομά αλλά και για τους «μπαλαμούς» συναδέλφους τους στην παρανομία: πρώτη καταδίκη, δικάζεσαι με τα ελαφρυντικά σου, δεύτερη καταδίκη, υπότροπος και αυστηρότερη τιμωρία, τρίτη καταδίκη, ισόβια.

Υποχρεωτική μόνιμη εγκατάσταση και παιδεία, παιδεία, παιδεία. Το δοκίμασε ο μακαριστός Καντιώτης και τους έβαλε σε τάξη στη Φλώρινα, τουλάχιστον τότε. Η Εκκλησία όμως ήταν από πάνω αρωγός και αυστηρός αλλά δίκαιος καθοδηγητής. 

Πρέπει να πετάξουμε την αριστερή ιδεοληπτική σαβούρα, να εφαρμόσουμε τέτοιες πολιτικές, ώστε να μην υποφέρουν από το έγκλημα οι υπόλοιποι πολίτες και να οδηγούνται στην αυτοδικία. Οι δε Γύφτοι πολίτες, με αυστηρότητα και πειθαρχία, να ενταχθούν παραγωγικά στην κοινωνία, στην οποία ζουν σχεδόν αναφομοίωτοι χίλια χρόνια, έχοντας και οι ίδιοι ευθύνη γι’ αυτό.

Και πρέπει επιτέλους κάποιος να το πει: το σπίτι του πολίτη, το οικογενειακό άσυλο, είναι το κάστρο του. Να νομιμοποιηθούν η οπλοκατοχή και οπλοχρησία εντός αυτού και να μη θεωρείται υπέρβαση των ορίων της άμυνας. Οταν παραβιάζεται η περιουσία σου και μέσα κοιμούνται η γυναίκα, τα παιδιά σου, δεν θα ζυγίσεις με το υποδεκάμετρο τη διάθεση του εισβολέα για να του ρίξεις μέσα στο σκοτάδι ή να κάνεις πως κοιμάσαι. 

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

πηγή

Τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες;

Γράφει ο Αναστάσιος Πολυζωίδης Δικαστής
(1802-1873)


«Όταν κανείς ενδιαφέρεται για την τύχην ενός έθνους ή ενός ανθρώπου, πρέπει να τους μιλάει την γλώσσαν της λογικής και της αλήθειας. Θα ’θελα αν είναι δυνατόν να τ’ ακούσει ολόκληρη η Ελλάς. Τυχοδιώκτες κάθε χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε, πολύ λίγοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν από ζήλον αφιλοκερδή…

Αν εμείς οι Έλληνες είμαστε σώφρονες, δεν πρέπει να αφεθούμε να μας θαμπώσουνε οι ψεύτικες και συμφεροντολόγες εκδηλώσεις τους. Πρέπει να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους, να τους αμείψουμε γενναία. Να μη τους δώσουμε, όμως, παρά μια δευτερεύουσα εξουσία, όπου δεν θα μπορούν να κάνουν κατάχρηση. Να θυμόμαστε πάντα πως αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της ελευθερίας είναι άπληστοι για κυριαρχία και σκοταδισμό..

Είστε υποκριταί, γιατί λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα, αλλά ζητάτε να αποκεφαλίσετε τους Έλληνες. Και τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες; Μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς, για να κατοικηθεί από σας, ω Φιλέλληνες; Ζητήσαμε την βοήθειάν σας. Ζητήσαμε τον πολιτισμό σας κι εσείς μας φέρατε κρεμάλες και ξιφολόγχες. Φως ζητήσαμε, σκοτάδι μας φέρατε. 

Κατηγορείς τον Κολοκοτρώνη, γιατί ελευθέρωσε την Ελλάδα. Επιβουλεύεσαι τον Κολοκοτρώνη, που επικεφαλής ενός έθνους σας υποχρέωσε να του παραχωρήσετε την ελευθερία του, γιατί εσύ και οι προϊστάμενοί σου δεν θέλατε να ελευθερωθούμε. Και αφού δεν μπορείτε να αφανίσετε όλους τους Έλληνες και καλυπτόμενοι απ’ την ανάγκη που σας έχουμε, δολοφονείτε τους πρώτους αυτού του τόπου, γιατί έχετε μίσος εναντίον του γένους μας, που πάντα μέσα σε ολόκληρη την Ιστορία του στάθηκε απέναντι στους τυράννους και την τυραννία. Γιατί, όντας τούτος ο τόπος πέρασμα γι’ άλλες θάλασσες, για μεγάλα κέρδη και συμφέροντα, έχει το κακό ιδίωμα να κατοικείται από έναν δύσκολο, ατίθασο και υπερήφανο λαό».

Πηγή: Πηνελόπη της Ιθάκης 
ΑΒΕΡΩΦ

ΣΧΟΛΙΟ

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Πολυζωϊδης μαζί με τον Τερτσέτη ήταν οι 2 Ελληνες δικαστές που αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον Κολοκοτρώνη σε θάνατο όπως επιθυμούσαν οι Βαυαροί και οι τότε ευρωπροδότες πολιτικοί, απόγονοι των οποίων σήμερα κυβερνούν σε όλα τα ευρωραγιάδικα προδοτικά κόμματα.... 

Παύλος Μελάς: Η ζωή του (βίντεο)

από το κανάλι ΧΦΔ Αθηνών

Η ζωή, η δράση και ο δοξασμένος θάνατος του θρυλικού ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα.

ΟΥΚ: «Μείναμε όρθιοι επειδή κτυπούσατε τις καμπάνες!» (λεπτομέρειες της προδοσίας για να μείνουν στην ιστορία μας)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη σημαία των Σκοπίων στα φουσκωτά του Λιμενικού 

Οἱ ἱερεῖς τῶν Πρεσπῶν ἀποκαλύπτουν στήν «Ἑστία» διαλόγους-φωτιά μέ ἀξιωματικούς 

Από τίς 12 Ἰουνίου πού ὑπεγράφη στούς Ψαράδες τῶν Πρεσπῶν ἡ ἐπαίσχυντη Συμφωνία Ἑλλάδος – Σκοπίων ἔχουν περάσει πλέον τῶν ὀκτώ μηνῶν. Ἀλλά ὅσα συνέβησαν ἐκείνη τήν ἡμέρα στό γραφικό ψαροχώρι ὅπως καί στήν εὐρύτερη περιοχή ὅπου τά ΜΑΤ ξυλοκόπησαν ἀνηλεῶς Ἕλληνες πολῖτες πού συνεκεντρώθησαν στήν Βίγλα καί τό Πισοδέρι γιά νά διαμαρτυρηθοῦν, ἔχουν μείνει βαθειά χαραγμένα στήν μνήμη τῶν κατοίκων.

Ὅλα ξεκίνησαν ἀπό τόν Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἐορδαίας Θεόκλητο. Ἕναν ἱεράρχη πρᾶο στό πρόσωπο, καμμία σχέση μέ τόν ἁψίκορο προκάτοχό του Αὐγουστῖνο Καντιώτη, ἀλλά ἀποφασιστικό ὅσο δέν «παίρνει». Ὁ Θεόκλητος ἀπεφάσισε ἐκείνη τήν ἡμέρα νά δώσει ἐντολή στόν ἱερέα τῶν Πρεσπῶν Εἰρηναῖο νά κτυπᾶ συνεχῶς τίς καμπάνες τῆς ἐκκλησίας πένθιμα, γιά ὅσο θά διαρκοῦσε ἡ τελετή ὑπογραφῆς τῆς Συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα – Ζάεφ στήν περίφημη τέντα. 

Ταυτοχρόνως ὁ Θεόκλητος τοῦ ἔδωσε ἐντολή νά τελέσει τρισάγιο στήν μνήμη τῶν σφαγιασθέντων κληρικῶν τοῦ Μακεδονικοῦ Ἀγῶνος. Ἐπειδή ὅμως τά πνεύματα ἦταν τεταμένα «ἐπιστράτευσε» δύο ἀκόμη μπαρουτοκαπνισμένους καί ψύχραιμους ἱερεῖς τῆς Μητροπόλεώς του, τόν πατέρα Ἀναστάσιο καί τόν πατέρα Κωνσταντῖνο. Τούς κάλεσε νά σπεύσουν στίς Πρέσπες γιά νά στηρίξουν τόν Εἰρηναῖο καθώς ὀρθά προέβλεψε ὅτι θά τοῦ ἀσκεῖτο ἀφόρητη πίεσις ἀπό τίς Ἀρχές νά σταματήσει τήν πένθιμη κωδωνοκρουσία.

Ὁ Διευθυντής τῆς «Ἑστίας» Μανώλης Κοττάκης συνήντησε κατά τήν ἐπίσκεψή του στίς Πρέσπες τόν ἕνα ἐκ τῶν τριῶν ψυχωμένων ἱερέων, τόν Ἀναστάσιο Γκερτσάκη, ὁ ὁποῖος ἀργότερα ἔγινε γνωστός στό πανελλήνιο μετά τήν πρωτοβουλία του νά ζητήσει ἀπό τόν βουλευτή τοῦ ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντῖνο Σέλτσα νά μετανοήσει δημοσίως γιά τήν «προδοσία τῆς Μακεδονίας». 

Ὁ πατήρ Ἀναστάσιος μᾶς ἀπεκάλυψε ὅτι τρεῖς φορές τούς ἔστειλε ἡ Κυβέρνησις ἀξιωματικούς τῆς Ἀστυνομίας γιά νά σταματήσουν νά κτυποῦν πένθιμα τίς καμπάνες, διότι αὐτό ἐνοχλοῦσε τόν Πρωθυπουργό καί τόν ὑπουργό Ἐξωτερικῶν. Τήν πρώτη φορά τούς πῆραν μέ τό καλό: «Ὑποθέτουμε ὅτι μόλις τελειώσετε τό τρισάγιο θά σταματήσετε νά κτυπᾶτε!» τούς εἶπαν οἱ ἄνδρες τῆς ΕΛΑΣ. «Καί νά τελειώσει τό τρισάγιο ἐμεῖς θά… συνεχίσουμε!» ἀπήντησαν ἤρεμοι καί χαμογελαστοί, ὅπως μᾶς εἶπε ὁ πατήρ Ἀναστάσιος.

Τήν δεύτερη φορά πού πῆγε ἀπηυδισμένος ἀξιωματικός στήν Ἐκκλησία νά τούς ζητήσει νά σταματήσουν τούς μετέφερε τελεσίγραφο: «Σταματῆστε γιατί αὐτοί ἐκεῖ κάτω ἐνοχλοῦνται! Εἰδάλλως θά σᾶς κόψουμε τό ρεῦμα!» τούς δήλωσε ἀπειλητικά. Ἡ ἀπάντησις πού ἔλαβε καί πάλι μέ τό χαμόγελο ἦταν γεμάτη αὐτοπεποίθηση. «Καί νά μᾶς κόψετε τό ρεῦμα θά ἀνέβουμε καί οἱ τρεῖς στό καμπαναριό καί θά τήν κτυπᾶμε μόνοι!».

Στό τέλος οἱ ἀξιωματοῦχοι τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ἀφοῦ εἶδαν καί ἀπόειδαν τούς ἔστειλαν ἕναν ἀξιωματικό πού γνώριζαν ὅτι ἔχει τίς αὐτές ἀπόψεις μέ τούς ἰδίους γιά τό Σκοπιανό μήπως τούς πάρει μέ τό φιλότιμο! Ἀλλά οἱ παπάδες δέν καταλάβαιναν τίποτε. Τηρώντας τήν ἐντολή τοῦ Θεοκλήτου «ἔσπασαν» τά νεῦρα τοῦ Πρωθυπουργοῦ καί τῶν ὑπουργῶν του μέ τά πένθιμα «ντίν ντάν». Ὁ σκοπός τους δέν ἦταν ὅμως αὐτός. Ἡ πρᾶξις τους ἦταν γνησία καί αὐθόρμητος. Ὁ λαός τῆς περιοχῆς εἶχε πένθος. Ἔπρεπε νά ἐκφρασθεῖ.

Λίγες ὧρες μετά τό τέλος τῆς τελετῆς καί ἀφοῦ εἶχαν ὁλοκληρώσει τήν ἀποστολή τους οἱ τρεῖς ἱερεῖς, κάθισαν στό καφενεῖο τοῦ χωριοῦ. Ὅπως θυμᾶται ὁ πατήρ Ἀναστάσιος τούς πλησίασαν κάποιοι ἄνδρες τοῦ Λιμενικοῦ, καθώς καί τῆς Ὁμάδος Ὑποβρυχίων Καταστροφῶν (ΟΥΚ) πού εἶχαν μεταφερθεῖ ἀπό τήν Ἀθήνα. «Καί ἐμεῖς μαζί σας εἴμαστε!» τούς ἐξομολογήθηκαν καί προσέθεσαν:
«Σέ ὅλη τήν διάρκεια τῆς τελετῆς κλαίγαμε ἀπό μέσα μας. Εἴχαμε σφιγμένη τήν γροθιά μας. Τό μόνο πού μᾶς κρατοῦσε καί παίρναμε θάρρος ἀπό αὐτό ἦταν οἱ καμπάνες πού κτυπούσατε!».
 Οἱ ἄνδρες τῶν Σωμάτων Ἀσφαλείας «ἔβραζαν» γιά ἕναν ἀκόμη λόγο: τούς ἐζητήθη ἀπό τήν ἡγεσία τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν νά ὑψώσουν τήν σημαία τῶν Σκοπίων στά φουσκωτά τοῦ Λιμενικοῦ δίπλα στήν ἑλληνική! Ἠρνήθησαν! Τό ἐπιχείρημά τους ἦταν ἁπλό:
«Ἔχουν ὑψώσει οἱ Σκοπιανοί τήν ἑλληνική Σημαία στίς βάρκες τους γιά νά κάνουμε ἐμεῖς κάτι ἀνάλογο; Ὄχι!».
Μερικά χιλιόμετρα πιό κάτω, στήν Βίγλα, ὅπου οἱ ντόπιοι εἶχαν ὀργανώσει ἐκκλησιασμό καί συγκέντρωση χιλιάδων πολιτῶν, παίχθηκε ἕνα ἄλλο ἐπεισόδιο πού καταδεικνύει πώς ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἀξιοποιεῖ ἀκροδεξιούς θυλάκους –αὐτούς πού ὑποτίθεται ὅτι πολεμᾶ– γιά νά διαλύσει τόν κόσμο. Γνωστές ἀκραῖες φιγοῦρες χαρακτήριζαν προβοκατόρικα «κυβερνητικούς» τούς Φλωρινιῶτες πού ἔκαναν τήν συγκέντρωση στήν Βίγλα καί παρέσυραν τόν ἀνύποπτο κόσμο στό Πισοδέρι ὅπου ἔγινε ἡ συμπλοκή μέ τίς ἀστυνομικές δυνάμεις. Ὅλοι ξέρουν σήμερα ἀπό ποιό στρατόπεδο ἔφυγε ἡ πρώτη πέτρα πού προεκάλεσε τά ἐπεισόδια. Δέν ἦταν ἀπό τούς φιλήσυχους πολῖτες. Τό αὐτό συνέβη καί στό Σύνταγμα τόν Ἰανουάριο γιά νά διαλυθεῖ τό συλλαλητήριο μέ ἐπίκληση τῶν ἀκροδεξιῶν δυνάμεων…

Τελευταῖο ἀλλά ὄχι ἔλασσον πού μαρτυρεῖ τί μπορεῖ νά δοῦμε στό μέλλον στήν περιοχή: ὁ Πρόεδρος τοῦ «Ἀριστοτέλη» Κωνσταντῖνος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου διαμαρτυρόμενος γιά τήν Συμφωνία σέ ἐπίσκεψη τοῦ ὑπουργοῦ Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ἐκλήθη ἀπό ἀνώτερο ἀξιωματικό τῆς ΕΛΑΣ ὁ ὁποῖος τόν κάλεσε νά διαλύσει τήν συγκέντρωση «γιά νά γλυτώσει τό ποινικό ἀδίκημα τῆς κατάληψης δρόμου». Καί ὅταν ἐκεῖνος ἀπήντησε πώς στέκεται στό πεζοδρόμιο, ὁ ἀξιωματικός τοῦ ἀπεκάλυψε ὅτι τόν θεωρεῖ ὑπεύθυνο γιά τήν κατάληψη ἐπειδή… τά περισσότερα mails γιά τήν συγκέντρωση ἐφέροντο ὅτι ἐστάλησαν ἀπό μέλη τοῦ συλλόγου «Ἀριστοτέλης». Φακέλωμα ἀνώτερο τοῦ Facebook ἡ ὑποκλοπή τῶν mails. 

Ἀπό ἀριστερά Δημήτρης Παπαδόπουλος, πατήρ Ἀναστάσιος, Μανώλης Κοττάκης καί Πέτρος Γῶγος
Εστία
το είδαμε ΕΔΩ

Νέα ήθη... νέα έθιμα: Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντρεμένος με... άνδρα

Νέα ήθη και νέα έθιμα επιχειρεί να εισαγάγει στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι ο 59χρονος Νίκος Γραικός που ήταν ένας από τους 10 υποψήφιους ευρωβουλευτές αποκαλύπτεται ότι για πολλά χρόνια ζει στη Γαλλία είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, «που είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, παλεύει για την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία και συμμετέχει σε οργανώσεις ασθενών» όπως αναφέρεται στο βιογραφικό που έδωσε στο δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πρώτη επαφή του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική έγινε σε ηλικία 16 ετών όταν και οργανώθηκε στην ΚΝΕ ιδρύοντας την ΟΒ ιδιωτικών σχολείων βορείων προαστίων ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του λυκείου στο οποίο φοιτούσε.

Από το 1978 έως το 1984 ο Νίκος Γραικός σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής στην Αθήνα όπου και εκλέχτηκε στην Τμηματική Επιτροπή με έντονη συνδικαλιστική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του μετέβη στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Εκεί αποτέλεσε δραστήριο μέλος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου ενώ εκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας. Για δέκα χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής με ενεργό συμμετοχή «στην πάλη κατά της ακροδεξιάς που θέλησε να την διαλύσει κάνοντας 13 δίκες».

Από το 1989 έως το 1994 δίδαξε ελληνικά στο Πανεπιστήμιο συνεχίζοντας τη συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Συνασπισμού ενώ παράλληλα υπήρξε και εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες για πολλά χρόνια.

Ο Νίκος Γραικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού και ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι «ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το 1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.». 

Υπήρξε, μάλιστα, και υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στο Παρίσι με ενωτικό αριστερό ψηφοδέλτιο ενώ είναι και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας. 

«Η πολιτιστική του δράση επεκτείνεται με εκθέσεις των σχεδίων του σε εναλλακτικούς χώρους στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα. Διοργανώνει ως ηθοποιός θεατρικά αναλόγια με ελληνική λογοτεχνία σε θέατρα στο Παρίσι. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εντάσσεται στη δράση του για την επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον αντιφασιστικό αγώνα» καταλήγει το βιογραφικό του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ.


πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Τελικά τι περιλαμβάνει επιτέλους το ευρωψηφοδέλτιο του Syriza;
Μαύρους, πρασινους, ισλαμιστές, γκέι.....
Ολη η νέα τάξη σε ένα ψηφοδέλτιο....
Και τους πείραξε η άεργη Μυρσίνη που λάμβανε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της για 5,5 χρόνια....
Αντε ρε....

Αυτή ήταν το καλύτερο και λιγότερο περίεργο άτομο του ψηφοδελτίου.... 
Ανούμαλοι....

Τι μας έμεινε από την φετινή εθνική επέτειο; (βίντεο)


από τον χρήστη Taifer

Άνδρας που συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη πηγαίνει μπροστά στην εξέδρα των επισήμων με πανό "Ο Θεός συγχωρεί. Οι Έλληνες Μακεδόνες ποτέ". Ο άνδρας, απόγονος Μακεδομάχων, δείχνει με το χέρι του στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, το περιεχόμενο του πλακάτ που κρατάει και αφού στέκεται για λίγο μπροστά του, συνεχίζει την παρέλαση.

ΣΧΟΛΙΟ

Ο Φάμελλος προσπαθεί να μην κοιτάζει όπως όλοι οι προδότες που ντρέπονται ή που απλά είναι θρασείς...