Σελίδες

28 Φεβρουαρίου 2019

ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτες συναντήσεις Τσίπρα όταν οι Τούρκοι “χτίζουν δικαιώματα”

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Με την κωδική ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα” ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας που λαμβάνει χώρα στις ελληνικές θάλασσες! Σε μια επίδειξη δύναμης βγαίνουν για σουλάτσο τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας στο Αιγαίο και όπως επεσήμανε το CNN Turk είναι μια “πρόβα πολέμου”! Φυσικά εναντίον της Ελλάδος, αφού από ότι φαίνεται χοντραίνει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Αγγλίας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου προς υφαρπαγή του τεράστιου ορυκτού του πλούτου, που κρύβεται στα “σωθικά” του! 

Μια πολύδυναμική άσκηση στρατιωτικής ισχύος, η οποία θα διαρκούσε από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου και όλως περιέργως παρατάθηκε ως τις 8 Μαρτίου 2019! Και η ελληνική απάντηση, χαλαρή όπως πάντα! “Οι ελληνικές και κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται σε επιφυλακή”! 

Καματερός και Κοτζαογλάν…

Ωστόσο, επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει ηγέτες πατριώτες, οι οποίοι θα έστελναν στον αγύριστο τους Τούρκους, υπερασπιζόμενοι το εθνικό μας συμφέρον κι επειδή πολλά παράξενα συμβαίνουν στα Δωδεκάνησα, που ως τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, εμείς με σειρά άρθρων μου σας ενημερώνουμε ανελλιπώς με όλα τα περίεργα που συμβαίνουν εκεί!

Έτσι λίγες ημέρες πριν ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων μας αναγγείλει προκλητικά ότι στα Δωδεκάνησα απαιτείται μια ανάλογη Συμφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως μας ενημέρωσαν, συναντήθηκε με την νέα Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν! Η οποία όταν είχε αναλάβει τον Μάιο του 2018 είχε πει: «Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση των μνημείων και η βοήθεια συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως θρησκεύματος (;;;)»!

Αληθεύει λοιπόν, ότι η κ. Κοτζαογλάν παρακάλεσε τον κ. Καματερό να προσπαθήσει να επανυψωθεί ο μιναρές του Τζαμιού Defterdar στην πλατεία Ελευθερίας της νήσου Κω, κι ο οποίος είχε καταστραφεί από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 και η απάντηση ήταν καταφατική;

Όμως εμείς να θυμίσουμε, ότι το Τζαμί Defterdar έχει κτισθεί επάνω σε Ορθόδοξο Χριστιανικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τον οποίο είχαν ισοπεδώσει οι Χαριτζήδες Οθωμανοί!

https://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2018/05/elvan-kotzaoglan-696x557.jpg
Αλλά όπως επίσης μας καταγγέλλεται, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μουσταφά Καϊμακτσί! Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων (;;;) Ρόδου - Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER), που ιδρύθηκε το 1996! Ο Καϊμακτσί ως πρόεδρος του ROİSDER υπερασπίζεται την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των “Τούρκων” των Δωδεκανήσων και κάνει εργασίες για να μην αφομοιωθούν. O καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί στις 31 Αυγούστου 2016 απελάθηκε από την Ελλάδα!

Πρώτα από όλα να υπενθυμίσουμε, ότι οι ολίγοι Οθωμανοί στην Κω και στη Ρόδο δεν είναι Τούρκοι και κατά καμιά έννοια δεν αποτελούν τουρκική μειονότητα και οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα προνόμια με τους Ορθόδοξους Έλληνες πολίτες! 
Κατά δεύτερον να ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό αν συναντήθηκε με τον Μουσταφά Καϊμακτσί και εάν ναι, για ποιον λόγο;

Συνελήφθη στη Ρόδο και απελάθηκε ο Τούρκος καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί – πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων
Ύποπτες συναντήσεις του κ. Τσίπρα στην Τουρκία;

Μας καταγγέλλεται επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με την λέκτορα Νεβάλ Κονούκ! 
Η οποία στις 8 Φεβρουαρίου του 2010 – όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα Aksam - αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την ίδια την Neval Konuk του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά (Marmara Üniversitesi) για τα “Οθωμανικά μνημεία” στην Ελλάδα με χρηματοδότηση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η έρευνα αυτή φέρεται να ανέδειξε 600 περίπου εναπομείναντα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία θεωρούνταν από τους Τούρκους κατεστραμμένα. Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως η ερευνήτρια ενήργησε “στα κρυφά σαν κατάσκοπος” («Bakanlık tarafından görevlendirilen Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Neval Konuk, adeta bir hafiye gibi Yunanistan’da adım adım Osmanlı eseri aradı»)! 

http://www.karadenizrumeli.com/Icerik/Large/www.karadenizrumeli.com_330_PT9W86DYDPHE.jpg
Έγινε αυτή η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ή όχι;
Γιατί αν έγινε αυτή η συνάντηση, όπως και η προηγούμενη, θα πούμε ιδιαίτερα κομψά, ότι είναι ατιμωτικό Έλληνας Πρωθυπουργός να συναντάται με ανθρώπους που εκφράζουν αλυτρωτικές ιδέες και σκέψεις, που στρέφονται κατά του εθνικού συμφέροντος της Πατρίδος μας! 
Και εναπόκειται να δούμε αν στο άμεσο μέλλον θα υλοποιηθεί το “πρόγραμμα” της κ. Νεβάλ Κονούκ! 

Πάντα μας ενέπαιζε ο ΟΗΕ…

Μια πρόγευση των επικείμενων τουρκικών πολεμικών ενεργειών έλαβε ο ελληνισμός στα Στροβίλια της Κύπρου! Όπου εκεί, την 1η Φεβρουαρίου 2019 ο τουρκικός στρατός προκλητικότατα έθεσε υπό τον έλεγχό του τρεις κατοικίες Ελλήνων, λέγοντας ότι τώρα είναι πολίτες του ψευδοκράτους! 

Τα Στροβίλια βρίσκονται στην Δερύνεια επαρχίας Αμμοχώστου και ένα μέρος του οικισμού βρίσκεται εντός της Βρετανικής (;;;) Βάσης Δεκελείας! Το υπόλοιπο μέρος του οικισμού βρίσκεται σε νεκρή ζώνη! 

Η αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως στη νέα αθλιότητα της Τουρκίας, ήταν να διαμαρτυρηθεί στο ΟΗΕ! Τα ψηφίσματα του οποίου, για την κατοχή της Κύπρου μας, η Τουρκία να γράφει επί δεκαετίες στα παλαιότερα υποδήματά της! 

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ο ΥΠΕΞ μας Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ! Θέτοντας ο κ. Κατρούγκαλος το ζήτημα των παραβάσεων στα Στροβίλια!

ΚΚΚ
Και βεβαίως η κ. Τζέιν Χολ Λουτ θα καθησύχασε τον Έλληνα ΥΠΕΞ – όπως γίνεται άλλωστε πάντα – την στιγμή που οι Τούρκοι λιθαράκι – λιθαράκι “χτίζουν τα δικαιώματά τους” στην Κύπρο! 

Κλείνοντας, να επισημάνω καταγγελίες που κάνουν λόγο, για περίεργες έως ύποπτες κινήσεις υπαλλήλων διαφόρων ΜΚΟ που δρουν στην Ρόδο και την Κω – πάντα εναντίον των ελληνικών συμφερόντων – αλλά και στελεχών της πολυεθνικής δυνάμεως της Frontex!
Μετά ταύτα επανέρχομαι…

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» ΜΑΚΡΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΜΑΔΟΥΡΟ

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΤΑ«ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ» ΑΛΛΑ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο «ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ» 

Ο αριθμός των νεκρών που συνδέονται με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία έχει φθάσει τους δέκα, ανακοίνωσε επίσημα η «δημοκρατική» γαλλική κυβέρνηση.

«Έχει υπάρξει ένας ένατος θάνατος, σε μια διασταύρωση υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Ήταν ένα «κίτρινο γιλέκο» που διαμαρτυρόταν στο ύπαιθρο αλλά δεν ακολουθούσε τις οδηγίες ασφαλείας για το κατάστρωμα της οδού»(!!!) δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους.

Οι νεκροί βέβαια είναι πολύ περισσότεροι και από τους σοβαρά τραυματίες υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν το μάτι τους ή το χέρι τους στις διαδηλώσεις από τις μονάδες καταστολής του «δημοκράτη» Μακρόν, αλλά αυτά δεν γίνονται γνωστά στις ευρωπαϊκές «δημοκρατίες»... 

Αντίθετα ο εκλεγμένος με 67,7% Μαδούρο είναι «δικτάτορας» κι ας έχει παραδεχτεί ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον ότι η Αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα γίνεται για το πετρέλαιο

Αυτός που αναγνώρισε για πρόεδρο της Βενεζουέλας κι ας μην έχει εκλεγεί, η ευρωπαϊκή νέα τάξη είναι ένας δολοφόνος πράκτορας της CIA! 

Δεν είναι μόνο ο πλούτος που θέλουν να αρπάξουν από την Βενεζουέλα. Αυτό που φοβούνται στις ΗΠΑ είναι η αντίσταση της Μπολιβαριανής επανάστασης που εμπνέει τήν ηγεσία της Βενεζουέλας ενάντια στην σιωνιστική νέα τάξη... 

Αυτή είναι η «Ευρώπη των λαών» την οποία ακολουθούμε και τα βοθροκάναλά μας μηρυκάζουν την σιχαμερή προπαγάνδα της... 

Όσο για την υποστήριξη του ψευτοαριστερού Τσίπρα προς τον Μαδούρο, είναι μόνο στα λόγια...Στην πράξη είναι πειθήνιο όργανο των σιωνιστών αμερικανών και γερμανών και δεν κάνει τίποτε αν δεν πάρει την άδειά τους... 

http://oimos-athina.blogspot.com/
το είδαμε ΕΔΩ

ΔΕΚΑΕΤΊΑ 70 «όση θάλασσα παιδί μου έχει η Ελλάδα, άλλο τόσο πετρέλαιο και αέριο έχει από κάτω. Θα προσπαθήσουν οι ξένοι να μας τα πάρουν αλλά δεν θα προλάβουν»

Εισερχόμαστε στον κρισιμότερο Μάρτιο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. 
Ο ιστορικός κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει με την ανακάλυψη τεραστίων ενεργειακών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων που ανήκουν στα νερά μας. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ελλάδα - Κύπρος βρίσκονται στο ίδιο πακέτο ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΩΡΕΩΝ και τοκογλυφικών εκβιασμών. 
Μια ματιά στην επικαιρότητα και είναι εύκολο να κατανοήσουμε περισσότερα. 
«Είναι πλέον επίσημο: Την ανακάλυψη κοιτάσματος το μέγεθος του οποίου κυμαίνεται από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσαν από κοινού Υπουργείο Ενέργειας και Exxon Mobil.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ!.» https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/754747 

«FAZ: Η Ελλάδα μπορεί να αναμένει τη δόση μόνο αν κλείσει τις εκκρεμότητες»
https://www.iefimerida.gr/news/482091/faz-i-ellada-mporei-na- 


Ο ΟΥΡΑΝΟΣ έχει καταγράψει εδώ και χρόνια αφ ενός μεν τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, αφ ετέρου τι θα πάθουμε εξ αιτίας αυτών και τι μέλει γενέσθαι.

Τι είπε μια αγιασμένη ψυχούλα από την Αν. Μακεδονία που έζησε εκεί δίπλα στο ποταμό Νέστο, ορφανό και από τους δυο γονείς του, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσουπόλεως.

Προρρήσεις που τις δόθηκαν άνωθεν από την Υπεραγία Θεοτόκο σε ανύποπτο χρόνο βλ. το 1970 και καταγράφηκαν το 1973 από συγγενικό της πρόσωπο, όπως διεξοδικά αναρτήθηκαν από πολλά ιστολόγια στις αρχές του Φεβρουαρίου 2019, πριν ανακοινωθούν τα πλούσια κοιτάσματα.

“Στην Ελλάδα θα βγει ένας καινούργιος πολιτικός, ένας απλός άνθρωπος, όπως εμείς αλλά θα είναι άνθρωπος του ΘΕΟΥ. Θα κυβερνήσει και θα κάνει την Ελλάδα Πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη.”

“Θεία Μαρία πως αυτός ο απλός ο άνθρωπος θα κάνει την Ελλάδα την πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη;” 
Και μου απαντά χαριτολογώντας: 
“όση θάλασσα παιδί μου έχει η Ελλάδα, άλλο τόσο πετρέλαιο και αέριο έχει από κάτω” 
“θα προσπαθήσουν οι ξένοι να μας τα πάρουν αλλά δεν θα προλάβουν” 
“είναι θέλημα ΘΕΟΥ να τα εκμεταλλευθεί η ΕΛΛΑΔΑ” 
“και ο κόσμος που θα έρχεται στην Ελλάδα για να μάθει για την Ορθοδοξία και για τον Χριστό, θα ζητάει να βαπτισθεί… θα είναι τόσοι πολλοί που δεν θα προλαβαίνεται να τους ταΐσετε και να τους κοιμίσετε” 
ΠΗΓΗ «ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!»-ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  
http://orthodoxathemata.blogspot.com/2019/02/blog-post_5.html 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ στην δεκαετία του 1970 , όπως την άκουσα, την βίωσα και την κατέγραψα στις 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2012 στον άρθρο μου 

«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» 
«Γιατί σήμερα η πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα φυσικού αερίου ΠΑΤΡΙΔΑ μας να κρυώνει αυτό τον χειμώνα; 
Και να διακινδυνεύουν οι ζωές των ανθρώπων από τις ξυλόσομπες. 
Γιατί οδηγούν το επίπεδο ζωής μας δραματικά και βίαια προς τα πίσω; 
Οι τοκογλύφοι δανειστές μας εδώ και χρόνια γνώριζαν ότι είμαστε πλούσιοι. 

Μικρό παιδί 17 ετών την Πασχάλια περίοδο του 1974, βρέθηκα συμπτωματικά λόγω συγγένειας με τον καπετάνιο του Motor ship στο πλοιάριο που μετέφερε δημοσιογράφους για να ιδούν ιδίοις όμματι την δοκιμαστική καύση του αερίου που εξερχόταν από την θαλάσσια γεώτρηση του Πρίνου ανοικτά της Θάσου. 

Η πρώτη έξοδος και καύση του αερίου συνοδεύτηκε με επιφωνήματα χαράς από όλους τους παρευρισκόμενους. 
Το γεγονός αυτό ήταν μια ευτυχής συγκυρία λίγους μήνες μετά τα θλιβερά γεγονότα του Πολυτεχνείου που με γέμιζε με επιπλέον αισιοδοξία και για το μέλλον της ιδιαίτερης μου πατρίδας.
Δίπλα μου όμως στεκόταν ένας παππούς σιωπηλός, δεν έμοιαζε με δημοσιογράφο και ήταν σκεπτικός. 
Πιθανώς να ήταν μέλος του πληρώματος. 
Κατάλαβε ότι τον παρατηρούσα και τότε μου είπε τους εξής συγκλονιστικούς λόγους 
«- μην χαίρεσαι, από σήμερα η πατρίδα μας μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτά τα πετρέλαια τα γνώριζαν από την κατοχή και οι ξένοι τα θέλουν για δικά τους». 

Ο σοφός παππούς φαινόταν άνθρωπος Θρήσκος γιατί τελείωσε τους λόγους του με τα εξής 
«- ό,τι και να κάνουν ο ΘΕΟΣ θα επιτρέψει να τα βγάλουν πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ». 
Τότε όλα αυτά με προβλημάτισαν. 

Ο σοφός γέροντας στην συνείδηση μου επαληθεύτηκε πολλές φορές. Σε τρείς σχεδόν μήνες μετά την δοκιμαστική καύση στο κοίτασμα του Πρίνου είχαμε την Τουρκική εισβολή του Αττίλα και την Κυπριακή Τραγωδία. Σε λίγο ήρθε και η Μεταπολίτευση «μετά βαγιών και κλάδων». 
Τότε απονήρευτο παιδί σκέφτηκα 
«να έρχονται οι πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ του παππού να βγάλουν τα πετρέλαια …». 

Απογοητεύθηκα σφόδρα, αντί για εξόρυξη πετρελαίων έβλεπα ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ προς την καθ’ όλα πλούσια πατρίδα μας. 

Αντίκριζα ανθρώπους που δεν τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας και από πάνω να είναι τακτικοί θαμώνες των γνωστών νυκτερινών κέντρων. 
Ήταν πασιφανές ότι τουλάχιστον αδιαφορούσαν για το ενεργειακό μέλλον της πατρίδας. 

Μέχρι που ήρθε η ώρα των μνημονίων και η μετατροπή των κρατικών χρεών μας σε ενυπόθηκα με βάσει το Βρετανικό δίκαιο. Τότε κατενόησα τα λόγια εκείνης της τυχαίας συνάντησης πριν 38 ολάκερα χρόνια» δημοσιεύθηκε στο http://hggiken.pblogs.gr  
https://epanastasilae.blogspot.com/2012/12/blog-post_125.html koukfamily.blogspot.com/2017/12/2010-2017-2018.html  
https://www.triklopodia.gr/i-tris-pedes-en-ti-kamino-ton-mnimonion/  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς, καλή και αγαθή τύχη πεφιλημένη πατρίδα. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι επιδιώκει η Τουρκία με το δόγμα «Γαλάζια Πατρίδα»

Γράφει η Αντωνία Δήμου
Οι προσδοκίες της Άγκυρας για άμεση αποκατάσταση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και απόδοση σε αυτή κεντρικού εποπτικού ρόλου στη ζώνη αποκλιμάκωσης που πρόκειται να δημιουργηθεί στην βόρεια Συρία διαψεύστηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Ουάσιγκτον. Στην πραγματικότητα, ο δρόμος για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων είναι τραχύς. Αυτό αποδεικνύουν οι αντιδράσεις των ΗΠΑ σε νομοθετικό και προεδρικό επίπεδο, τόσο ως προς το ζήτημα της απόκτησης του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, όσο και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι αν και ο Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος βρίσκονταν την Ουάσιγκτον, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας ανησυχίες για τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης στην Τουρκία με αφορμή την καταδίκη από τουρκικό δικαστήριο 16 εκπροσώπων από τους χώρους της δημοσιογραφίας, του επιχειρείν και της κοινωνίας των πολιτών.

Tα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Τουρκία λόγω των πολιτικών που αναπτύσσει στο εσωτερικό της σε συνδυασμό με την ανεπιτυχή υλοποίηση του δόγματος Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» την έχουν κατατάξει στους γεωπολιτικούς ταραξίες που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η απόφαση του προέδρου Ερντογάν να συμπήξει συμμαχία με τους Τούρκους Εθνικιστές αντί των Κούρδων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ο αποκλεισμός της Άγκυρας από τους αμερικανικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία εξηγούν εν πολλοίς την τρέχουσα κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα και η Κύπρος κατατάσσονται στο μέτωπο χωρών που κατέχουν σημαντικό ρόλο στην αμερικανική στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου.
 

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» 

H πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan) που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο του ομώνυμου τουρκικού οράματος που στοχεύει στη δημιουργία διεκδικήσεων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σε αυτή την θαλάσσια περιοχή συγκαταλέγεται το σύμπλεγμα Καστελόριζου-Ρόδου-Καρπάθου, η νοτιοανατολική Κρήτη και η Κύπρος.

Προδήλως, η Τουρκία επιδιώκει την υλοποίηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για εμπέδωση της τουρκικής παρουσίας στις θαλάσσιες οδούς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου είτε θέτοντας υπό τον στρατιωτικό της έλεγχό με την έκδοση ΝΟΤΑΜ περιοχές μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και Κρήτης είτε αποστέλλοντας το σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Με τη διεξαγωγή της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», η Άγκυρα επιχειρεί αφενός να προσδώσει ένα διεθνή μανδύα στις πάγιες διεκδικήσεις της επί θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς στην επικείμενη άσκηση αναμένεται να συμμετέχουν χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Αφετέρου επιδιώκει να κατευνάσει το εσωτερικό εθνικιστικό μέτωπο εν όψει των δημοτικών εκλογών καθώς πληθαίνουν οι φωνές που ασκούν κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, όπως αυτές βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), για την κυβερνητική αποτυχία να υποστηριχθεί ολοκληρωμένο ενεργειακό πρόγραμμα για την εξεύρεση και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι θέσεις του Τούρκου επιτελάρχη 

Αναμφίβολα, η αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» εξυπηρετεί την πάγια στρατηγική των τουρκικών διεκδικήσεων σε ελληνικά χωρικά ύδατα και έλεγχο των θαλασσίων οδών ώστε να ευνοηθεί η τουρκική ιδιοποίηση ή η συνδιαχείριση θαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Η επικείμενη άσκηση αποτελεί μάλιστα αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου pax Turcana βασικός εκφραστής του οποίου είναι ο νυν επιτελάρχης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Τζιχάτ Γιαγτζί.

Ο Γιαγτζί υποστηρίζει την παράκαμψη της Κύπρου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου ώστε να οριοθετηθεί η τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη απευθείας με κάθε χώρα ξεχωριστά της Ανατολικής Μεσογείου. Η εν λόγω τουρκική θέση παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) στο οποίο Τουρκία δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος παρά το γεγονός ότι η ίδια επιλεκτικά το εφαρμόζει σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου ώστε να αποκοπεί η ζώνη επαφής των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας και Κύπρου, εγείροντας με αυτό τον τρόπο τουρκικές διεκδικήσεις στα θαλάσσια οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7 που βρίσκονται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Το σχέδιο pax Turcana υποστηρίζεται πλήρως από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και συνοδεύεται από πακέτο χαρτών, μέρος των οποίων επέδειξε ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν τόσο στον τουρκικό Τύπο όσο και κατά τις επίσημες συνομιλίες στη διάρκεια επίσκεψης του στην Λιβύη.

Ο εθνικισμός, και ο εγγενής τυχοδιωκτισμός της Τουρκίας αναμένεται να ενταθούν έτι περαιτέρω το προσεχές χρονικό διάστημα τη στιγμή μάλιστα που ίδια θεωρεί ότι βρίσκεται εκτός νυμφώνος τόσο όσον αφορά τους αμερικανικούς σχεδιασμούς ασφάλειας στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία όσο και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ως εκ τούτου, η αύξηση της προκλητικότητας της γειτονικής χώρας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου θα πρέπει να αποτιμηθεί ως αναμενόμενη και όχι ως μία έκπληξη.

πηγή

Που βρίσκεται πραγματικά ο ανθελληνισμός;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ


Εν Πειραιεί τη 25η Φεβρουαρίου 2019 

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ανακοίνωσή μας με θέμα: «Αναζητώντας τις ανθελληνικές ρίζες σε λάθος χώρο», (7-2-2019), στην οποία απαντήσαμε σε δημοσίευμα του κ. Χ.Ε. Μαραβέλια, στο περιοδικό «The Athens Review», με τίτλο: «Στις ρίζες του Χριστιανικού ανθελληνισμού». Δώσαμε, κατά τη γνώμη μας, επαρκείς απαντήσεις στα αστήρικτα επιχειρήματά του, τα οποία βεβαίως δεν είναι δικές του επινοήσεις, αλλά το καταστάλαγμα αιώνων της αντιχριστιανικής πολεμικής. Ο συντάκτης στο μακροσκελές άρθρο του απομόνωσε φράσεις του Χριστού και του αποστόλου Παύλου, τις οποίες ερμήνευσε κατά το δοκούν, για να «αποδείξει» τον δήθεν ανθελληνισμό τους.

Αποσιώπησε όμως πολλά άλλα χωρία, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα το πρωτοποριακό, για την εποχή εκείνη, άνοιγμα του Χριστού και της διδασκαλίας Του προς τον εθνικό κόσμο. Όπως επίσης αποσιώπησε το γεγονός, ότι ο απόστολος Παύλος μαζί με τον απόστολο Πέτρο ήταν οι δύο πρωτοπόροι ιεραπόστολοι, οι οποίοι πρώτοι τόλμησαν να κηρύξουν τον Χριστιανισμό στους εθνικούς, σπάζοντας το φράγμα της προκατάληψης, που επικρατούσε μέχρι τότε σε πολλούς εξ’ Ιουδαίων Χριστιανούς, ότι το μήνυμα του Ευαγγελίου προοριζόταν μόνο για τους Εβραίους και αδιαφορώντας για τις πολλές και ποικίλες αντιδράσεις πολλών εξ’ Ιουδαίων Χριστιανών, που ήταν φανατικά προσηλωμένοι στον Ιουδαϊσμό. 

Μάλιστα αγωνίστηκαν όχι μόνο να καλέσουν τους εθνικούς στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και να τους απαλλάξουν από την εντολή της περιτομής και την υποχρέωση της τηρήσεως των τελετουργικών διατάξεων του Μωσαϊκού νόμου, με μεγάλους αγώνες στην Αποστολική Σύνοδο, (48 μ.Χ.). Ένα γεγονός συγκλονιστικό και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής εκείνης, που άνοιγε νέους ορίζοντες στον Χριστιανισμό. Ας μην ξεχνούμε ακόμη ότι ο Παύλος, παρ’ όλο που ήταν Εβραίος στην καταγωγή, εν τούτοις σπούδασε την ελληνική φιλοσοφία στα νεανικά του χρόνια στην Ταρσό της Κιλικίας, πράγμα που δείχνει ακριβώς τον σεβασμό του σε κάθε υγιές στοιχείο που διέσωσε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.

Στην απάντησή μας αναπτύξαμε ακόμη, με στοιχεία, ότι η αντιχριστιανική πολεμική άρχισε στους κόλπους του Ιουδαϊσμού και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο εθνικός κόσμος με τους επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας φοβερούς και αμείλικτους διωγμούς, με αποκορύφωμα τον επί αυτοκράτορος Διοκλητιανού, (285-304), ο οποίος κήρυξε τον φονικότερο και πλέον εξοντωτικό διωγμό κατά των Χριστιανών, με την παρότρυνση του μαύρου και σκοταδιστικού Ιερατείου, των τσαρλατάνων «ιεροθεραπευτών» και των διαβόητων μικρασιατικών μαντείων, Κλαρίου και Διδυμαίου Απόλλλωνα, ως δήθεν εντολή των «θεών», προκειμένου να προστατεύουν το κράτος!

Ο κ. Μαραβέλιας επανήλθε με νέο άρθρο του, με τον ίδιο τίτλο, ως «μέρος Β΄», στο οποίο προσπαθεί με εκτενείς αναφορές, να παρουσιάσει ως «ανθέλληνες» τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Τους θεωρεί a priori εχθρούς του Ελληνισμού! Φυσικά όπου δεν μπορεί να «αποδείξει» τον «ανθελληνισμό» τους, όπως λ.χ. στους Απολογητές, καταφεύγει σε απίστευτους ακροβατισμούς. Γράφει: «Η κάπως διαλλακτική στάση απέναντι στον Ελληνισμό οφείλεται σε απολογητές της εποχής που ο χριστιανισμός δεν είχε προσκολληθεί σαν οστρακόδερμο στον βράχο της κρατικής εξουσίας – οπότε και αυτοαχρηστεύτηκε σαν θρησκεία των φτωχών…Οι Πατέρες αυτοί είχαν εξοικειωθεί με την θήραθεν παιδεία, μάλιστα μερικοί απ’ αυτούς πριν γίνουν χριστιανοί άσκησαν το μυαλό τους ως φιλόσοφοι. 

Έτσι συχνά προσπαθούν να χρησιμοποιούν ελληνικές διαλεκτικές μεθόδους για την υποστήριξη άλογων δογμάτων»! Δεν μας εξηγεί όμως, γιατί άραγε οι απολογητές ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμό και προσπάθησαν να τον υπερασπίσουν από τις άδικες συκοφαντικές κατηγορίες των ειδωλολατρών, αφού «πριν γίνουν χριστιανοί άσκησαν το μυαλό τους ως φιλόσοφοι». Μήπως ήταν ανόητοι; Αυτό δεν προκύπτει από τα συγγράμματά τους. Μάλλον το αντίθετο βεβαιώνεται, ότι υπήρξαν συγκροτημένες προσωπικότητες και δόκιμοι συγγραφείς. Το ότι ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμό, τι άλλο μπορεί να σημαίνει, παρά το ότι βρήκαν στη νέα πίστη κάτι νέο και μοναδικό, ένα πολύτιμο θησαυρό, που δεν μπορούσε να τους τον προσφέρει η ελληνική φιλοσοφία; 

Και μάλιστα όχι μόνο ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμό, αλλά προτίμησαν να πάνε κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των διωγμών και της γενικής κατακραυγής κατά του Χριστιανισμού και μερικοί από αυτούς προτίμησαν να χύσουν και το αίμα τους, όπως ο άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος και μάρτυς. Ως νουνεχείς και φωτισμένοι άνθρωποι διαπίστωσαν, ότι οι συκοφαντικές κατηγορίες από μέρους των κρατικών λειτουργών, (όργια, αιμομιξίες, ανθρωποθυσίες, θυέστια δείπνα οιδιπόδειες μίξεις κ.α.), ήταν παντελώς ανυπόστατες και άδικες. Διαπίστωσαν ακόμη ότι όλο το οικοδόμημα του αρχαίου ειδωλολατρικού κόσμου προοδευτικά κατέρρεε και σωριαζόταν κάτω με πάταγο σε ερείπια, μπροστά στην αλματώδη επέκταση του γεμάτου σφρίγους και ανίκητης δύναμης Χριστιανισμού.

Αναφέρει ακόμη ότι «στην αντίληψη περί σπερματικού λόγου η ανθρωπότητα οφείλει χάριτες. Διότι εκεί κυρίως οφείλεται η μη καταστροφή όσων αρχαίων ελληνικών κειμένων τελικά διασώθηκαν. Αν όμως πιστώσουμε στους χριστιανούς ολόκληρο το 1/10 των αρχαίων ελληνικών κειμένων που διασώθηκαν, σε ποιους θα πρέπει να χρεώσουμε τα οριστικά χαμένα 9/10;». Φυσικά όχι στους Χριστιανούς, οι οποίοι αφού διέσωσαν το 1/10, δεν είχαν κανένα λόγο να καταστρέψουν τα υπόλοιπα 9/10, αλλά στους φανατικούς ειδωλολάτρες ιερείς, οι οποίοι μισούσαν φοβερά τους φιλοσόφους, διότι αυτοί αποκάλυπταν συνεχώς το σκοτεινό και δεισιδαίμον πρόσωπο του Παγανισμού.

Στην αρχαία Αθήνα, όπως είναι γνωστό, δίκαζαν τους φιλοσόφους που στηλίτευαν την ειδωλολατρική θρησκεία για «αθεΐα» και έκαιγαν τα συγγράμματά τους δημόσια στη αγορά, όπως του σοφιστή Πρωταγόρα! Τότε κάηκαν πολλά συγγράμματα των προσωκρατικών φιλοσόφων, οι οποίοι αμφισβητούσαν την ειδωλολατρική θρησκεία, ενώ άλλα από αυτά τα έκαψαν οι ρωμαίοι ειδωλολάτρες, μαζί με την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Και το υπόλοιπο το αποτελείωσε ο φρενοβλαβής και ονειροπαρμένος Ιουλιανός ο παραβάτης, (361-363), καίγοντας όσα συγγράμματα είχαν απομείνει, στην προσπάθειά του να νεκραναστήσει την ειδωλολατρία! Ό,τι διασώθηκε, (το 1/10 όπως ισχυρίζεται), διασώθηκε στις τεράστιες βιβλιοθήκες των Ιερών Μονών!

Στη συνέχεια μέμφεται τους αγίους Πατέρες και ιδιαίτερα τον Μέγα Βασίλειο ότι ήταν επιλεκτικοί της ελληνικής φιλοσοφίας. ΄Ισως αγνοεί όμως το γεγονός, ότι ο Ελληνισμός είναι κατά κύριο λόγο εκλεκτισμός. Ότι η ελληνική φιλοσοφία είχε εξελικτική πορεία και ουδέποτε υπήρξε στατική. Η εποχή των αγίων Πατέρων, (εν προκειμένω ο 4ος μ.Χ. αιώνας), δεν είναι η ελληνική αρχαιότητα και επομένως οι πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Οι φιλοσοφικές θεωρίες των κλειστών κλαμπ των φιλοσόφων δεν είχαν καμιά επιρροή στον πολύ κόσμο, ο οποίος ζητούσε απεγνωσμένα λύτρωση, την οποία δεν μπορούσε να προσφέρει η φιλοσοφία, αλλά ο Χριστιανισμός.

Κάνει ακόμη λόγο για εχθρότητα των αγίων Πατέρων κατά της ελληνικής φιλοσοφίας, επειδή πάνω σ’ αυτή στηρίχτηκαν οι αιρέσεις. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Η ελληνική φιλοσοφία με τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις της και τον ορθολογιστικό τρόπο σκέψεώς της, δημιούργησε τις ποικίλες αιρετικές θεωρίες των αιρετικών, τις οποίες όμως η Εκκλησία συνοδικώς καταδίκασε, τους δε αμετανοήτους αιρετικούς απέκοψε από το Σώμα Της, προκειμένου να διαφυλάξει ανόθευτη και απαραχάρακτη την σώζουσα διδασκαλία Της. 

Αντιμετωπίζοντας οι άγιοι Πατέρες τις ποικίλες αιρετικές θεωρίες, αναγκάστηκαν να καταδείξουν και την προέλευσή των, που ήταν ο φιλοσοφικός τρόπος σκέψεως και θεολογίας των αιρετικών. Το γεγονός δηλαδή ότι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τα δόγματα της πίστεως με βάση τις φιλοσοφικές θεωρίες του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους, τη φαντασία και τον στοχασμό, ενώ οι άγιοι Πατέρες θεολογούσαν με βάση την αποκάλυψη του Χριστού, την εμπειρία των προφητών και των αποστόλων, αλλά και τη δική τους. Η στάση των αγίων Πατέρων απέναντι στους αιρετικούς δεν σημαίνει απαραίτητα εχθρότητα προς τον Ελληνισμό, όπως νομίζει ο αρθρογράφος.

Με βάση τα όσα παρά πάνω ειπώθηκαν, τόσο στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, όσο και στην παρούσα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια κάποιων να «βλέπουν» διάσταση και ανθελληνισμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, πέφτει συνεχώς στο κενό, διότι απλούστατα δεν υπάρχει! Η προσπάθεια αυτή δεν είναι νέα, είναι πολύ παλιά και ανάγεται στην εποχή του Καρλομάγνου και των Φράγκων ηγεμόνων της Δύσεως, (800 μ.Χ. και εντεύθεν) και στη συνέχεια των ευρωπαίων διαφωτιστών του 18ου και 19ου αιώνα. 

Ο Καρλομάγνος και οι Φράγκοι ηγεμόνες ήταν αυτοί που πρώτοι επεδίωξαν με κάθε τρόπο, να διαχωρίσουν την Ορθοδοξία από τον Ελληνισμό, με απώτερο βέβαια στόχο να καταστρέψουν το μεγαλειώδες οικοδόμημα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. Ποτέ δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» την άρρηκτη αυτή σύζευξη του Ελληνισμού, (απαλλαγμένου από τα σαθρά στοιχεία της ειδωλολατρίας και των αντικοινωνικών του θέσεων), με την Ορθοδοξία, η οποία αποτέλεσε την εξοχότερη πνευματική σύζευξη της ιστορίας, η οποία δημιούργησε τον λαμπρότερο και μακροβιότερο πολιτισμό στην ιστορία της ανθρωπότητος. Έναν πολιτισμό που πήρε σάρκα και οστά στην πιο ένδοξη και λαμπρή Αυτοκρατορία, που είδε ποτέ ο πλανήτης Γη, την Ελληνορθόδοξη Ρωμανία. Μια Αυτοκρατορία η οποία, για 1123 χρόνια, μετέδιδε τα φώτα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού στους βάρβαρους, τότε, λαούς της Δύσεως και σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Θα θέλαμε λοιπόν, (και μ’ αυτό κλείνουμε την σύντομη ανακοίνωσή μας), με αφορμή τα όσα αναφέραμε προηγουμένως, να απευθυνθούμε στους νεοέλληνες αδελφούς μας και να επισημάνουμε και να τονίσουμε μια μεγάλη αλήθεια και ταυτόχρονα επείγουσα αναγκαιότητα: Μέσα στη σημερινή πνευματική και οικονομική σκλαβιά, που αυτή την περίοδο διανύει η πατρίδα μας από τους νεώτερους Φραγκογερμανούς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, χρειάζεται να πάρει σάρκα και οστά μια νέα παλιγγενεσία της Ελληνορθόδοξης Ρωμιοσύνης. 

Είναι αναγκαία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια νέα γνήσια και δυναμική ελληνορθόδοξη πορεία και συλλογική δράση. Μια σύγχρονη εθνική και δραστήρια κίνηση, που θα εργασθεί συστηματικά και εντατικά με μοναδικό εθνικό στόχο την πνευματική απελευθέρωση από τη δουλεία στον σημερινό φράγκικου τύπου Δυτικό Πολιτισμό, του υλισμού, του ευδαιμονισμού, του νεοπαγανισμού και της αθεΐας και την αναβίωση των αρχών, των αξιών και των ιδεωδών του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού. 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

ΑΒΕΡΩΦ

Νόμιμα τα γκράφιτι της “Πανθρησκείας” στην Ελλάδα σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια και Σχολεία

Γράφει ο Νικόλαος Σ. Στεργιάδης

Με Απόφαση των Εισαγγελικών Αρχών:
Νόμιμα τα γκράφιτι της “Πανθρησκείας” στην Ελλάδα σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια και Σχολεία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια έξαρση στο σχεδιασμό επάνω σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια των Χανίων, κάποιων ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους γκράφιτι με παραθρησκευτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με την παναίρεση του Οικουμενισμού, την «Πανθρησκεία», που αποτελεί μια σύνθεση δοξασιών παραθρησκειών και Ανατολικών θρησκειών και η οποία προωθείται στην Ελλάδα από το διεθνές πολιτικο-θρησκευτικό κίνημα της «Νέας Εποχής».

Στην Κίσαμο Χανίων, σχεδιάστηκε γκράφιτι 150 τ.μ. σε εξωτερικό τοίχο Δημόσιου Σχολείου, γκράφιτι γνωστό και ως ο «θρόνος του θηρίου», καθώς και άλλο επάνω σε εξοπλισμό κοινής ωφέλειας, το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνει αποκρυφιστικά-οικουμενιστικά σύμβολα όπως τα παραθρησκευτικά σύμβολα της Χαόσφαιρας, της Ημισελήνου δίπλα σε τραγόμορφη παράσταση κ.α., καθώς και επιμέρους σχέδια γκράφιτι που αποτελούν μια οπτική έκφραση των δοξασιών του «Νιρβάνα», της «Μετεμψύχωσης», του «Κάρμα» και του «Δωδεκαθεϊστικού Καθαρτήριου», βασικών δοξασιών του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού, κύριων παραθρησκευτικών ομάδων που συνθέτουν το αποκρυφιστικό πλέγμα της «Πανθρησκείας».

Στα γκράφιτι που σχεδιάστηκαν στους εσωτερικούς τοίχους νεότευκτου Δημοτικού πάρκινγκ στα Χανιά, συμπεριλαμβάνεται γκράφιτι 40 τ.μ. στο οποίο είναι αποτυπωμένο ως να μεσουρανεί το Ταοϊστικό σύμβολο «Γιν Γιανγκ», με διάμετρο 2 μέτρων, το μεγαλύτερο σε μέγεθος παραθρησκευτικό σύμβολο που έχει αποτυπωθεί ποτέ σε όλη την Ελλάδα, δίπλα στα πολύ μικρότερα σε μέγεθος γερμένα ταφικά σύμβολα του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού. Κεντρικό θέμα του γκράφιτι είναι ένας νεαρός στη μορφή κινέζικος δράκος σε κατάσταση έκστασης-διαλογισμού, υποστηριζόμενος από το εξ’ ουρανού γυναικείο χέρι της Θεάς Γκουάν-Γιν, της θηλυκής μορφής του Βούδα, ενώ από τα χέρια του κινέζικου δράκου εκπέμπεται μια μορφή ενέργειας προς το Γιν Γιανγκ.

Συνολικά, το γκράφιτι αυτό αποτελεί οπτική έκφραση του «Νιρβάνα» - ταύτιση με το «Έν Όλον» - Θέωση, της βασικής δοξασίας κύριων παραθρησκειών και ανατολικών θρησκειών του συγκριτιστικού μείγματος της «Πανθρησκείας», όπως του Ινδουισμού και του Βουδισμού.

Το γκράφιτι που σχεδιάστηκε σε εξωτερικό τοίχο Δημοτικού κτιρίου σε Δημοτικό πάρκο στα Χανιά, έχει κεντρικό θέμα του τη μορφή του Εωσφόρου – Σατανά – Διάβολου, αποδιδόμενη εδώ με το πρόσωπο του Βάαλ ή Μολώχ, κύριας θεότητας του Σατανισμού και του Νεοπαγανισμού, κύριων παραθρησκευτικών ομάδων της «Πανθρησκείας». Άνωθεν της σχεδιασμένης κεφαλής επικάθεται η «Φλόγα της νόησης» και ένας κύλικας, το αρχαίο παγανιστικό σύμβολο της θηλυκότητας που παραπέμπει στη Μεγάλη Θεά (δυϊσμός), ενώ ανάμεσα στα κέρατα είναι σχεδιασμένη μια κρεμασμένη ανθρώπινη μορφή ως συμβολισμός της ανθρωποθυσίας ή της αυτοχειρίας. Το μπλε στρογγυλό σημάδι στο κέντρο του μετώπου, απεικονίζει το «τρίτο Μάτι», το έκτο τσάκρα, που έχει σχέση με τις ανατολικές τεχνικές διαλογισμού-Γιόγκα, ένα θρησκευτικό σύμβολο που παραπέμπει στην πνευματική κατάσταση «Νιρβάνα» και το οποίο είναι από τα ισχυρότερα στοιχεία θρησκειολογικού συγκρητισμού, είναι δηλαδή 100% «Πανθρησκεία».

Με Απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων (α.π. 302/18), που εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης (α.π. 7126/18), δημιουργείται «δεδικασμένο» για όλη την Κρήτη και για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με την Απόφαση αυτή, τα προαναφερόμενα γκράφιτι της «Πανθρησκείας» και όσα ακόμη σχεδιαστούν, θα υπάρχουν νόμιμα, ελεύθερα και ανέπαφα για αρκετά χρόνια αφού σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση διαρκούς τέλεσης τόσο του παράνομου αθέμιτου και καταχρηστικού θρησκευτικού προσηλυτισμού (ΑΝ 1363/1938, ΑΝ 1672/1939, άρθρα 43, 386, 466 ΠΚ, άρθρο 13 Συντάγματος 1975 κ.α.) όσο και της δημόσιας κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρα 198, 199 ΠΚ) είτε από τους σχεδιαστές τους είτε από τις αρμόδιες και υπεύθυνες για τα κτίρια νυν Δημοτικές Αρχές, δηλαδή τα γκράφιτι αυτά δεν προκαλούν διαρκή προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και επιβουλή της θρησκευτικής ειρήνης των πολιτών ούτε προσβάλλουν το ορθόδοξο φρόνημα και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Σύμφωνα με τις Εισαγγελικές Αρχές των Χανίων, τα προαναφερόμενα γκράφιτι σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια και ιδιαίτερα σε Δημόσια Σχολεία, ομοίως δηλαδή σε Εκκλησίες και σε Μνημεία, δεν προκαλούν εξαναγκαστικά και καθημερινά μια μορφή πλύσης εγκεφάλου ούτε αποτελούν προσπάθεια προσέλκυσης οπαδών, κυρίως από τη νεολαία, υπέρ της «Πανθρησκείας». Κατά την κρίση τους, τα γκράφιτι αυτά δεν αποσκοπούν στη μεταβολή του περιεχομένου της θρησκευτικής συνείδησης των ετεροδόξων, λειτουργούν ως θεμιτά κατά τον Νόμο μέσα και έχουν αναλόγως χαρακτήρα έντιμο και θεμιτό με την ευρεία έννοια του όρου. Ως «έργα τέχνης» αποτελούν εκδήλωση της προσωπικότητας των σχεδιαστών τους, η οποία ως άσκηση του δικαιώματος της ατομικής ελευθερίας είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.

Για τις Εισαγγελικές Αρχές των Χανίων, τα προαναφερόμενα γκράφιτι δεν αποτελούν διακεκριμένη περίπτωση φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και είναι αδιάφορο το ότι για τη δημιουργία τους δόθηκε μόνο προφορική άδεια και δεν εφαρμόστηκε καμία από τις αυστηρές προϋποθέσεις που ισχύουν επίσημα όσον αφορά την εκτέλεση εργασιών πολιτιστικού χαρακτήρα επί Δημόσιων-Δημοτικών κτιρίων, όπως είναι και η σχεδίαση εικονογραφημάτων-γκράφιτι. Κατά την κρίση τους, είναι άνευ ουσίας όλες οι διαδικασίες που περιλαμβάνουν υποβολή σχετικών εγγράφων και προσχεδίων, παραπομπή των θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος που αφορούν ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού προς συζήτηση και κρίση τους στα αρμόδια συμβούλια, υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων από τα αρμόδια πρόσωπα και επιτροπές και αξιολόγηση των έργων που υλοποιούνται.

Είναι αδιαμφισβήτητη η κρίση των Εισαγγελικών Αρχών των Χανίων υπέρ της νομιμότητας των γκράφιτι της «Πανθρησκείας», εφόσον Αρχειοθέτησαν ακόμη και τη σχετική Δικογραφία Η16/1789 που σχηματίστηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου. Έτσι, δεν πρόκειται ούτε για πρώτη φορά, να τεθεί δημόσια προς κρίση ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, το ερώτημα εάν τα προαναφερόμενα γκράφιτι προετοιμάζουν ή όχι τη μεταστροφή της κοινωνίας στην Κρήτη και ιδιαίτερα της νεολαίας προς την «Πανθρησκεία» της «Νέας Εποχής», μια θρησκευτική πίστη διαφορετική και ανεξάρτητη από την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Λυγερός για την σταλινική κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η αγραμματοσύνη της κυβέρνησης 

Δεν μας φτάνει που η κυβέρνηση της μειοψηφίας προσπαθεί να καταστρέψει την έννοια του Έθνους με τα χτυπήματά της ενάντια στον Ελληνισμό, θέλει τώρα το Υπουργείο Παιδείας να σβήσει τα λατινικά και να τα αντικαταστήσει με την κοινωνιολογία. Η επιλογή είναι λογική αφού πρόκειται να ενισχύσουν την κοινωνιολογία, τομέας με τον οποίο εισήλθαν πολλοί στο Πανεπιστήμιο από το κυβερνών κόμμα. Επίσης το σβήσιμο των λατινικών ακολουθεί τη λογική του αφανισμού των αρχαίων πολιτισμών, μετά τον Ελληνισμό έρχονται τα Λατινικά. Και τώρα θέλουν να χτυπήσουν και τα Μαθηματικά.

Δεν τους φτάνει να είναι τόσο ανιστόρητοι, τόσο αγεωγράφητοι που θέλουν να είναι και οι μαθητές αγράμματοι. Όμως θα αντισταθούμε και σε αυτήν την παράλογη απόφαση. Ο Ελληνισμός είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο και για τα Mαθηματικά. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Αρχιμήδης, ο Ερατοσθένης, ο Ευκλείδης, ο Πυθαγόρας κλπ. Γιατί λοιπόν να σβήσουμε αυτό το δώρο της Ανθρωπότητας, μόνο και μόνο επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να έχουν οι μαθητές κριτική σκέψη; Μάλλον θέλει απλώς να ακούν τις οδηγίες του και στη συνέχεια τις διαταγές του. Όμως οι Ελλάδα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι Σοβιετική Ένωση. 

πηγή 

Το ψευδοάνοιγμα της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση φοβάται τόσο πολύ την ήττα της στις ευρωπαϊκές εκλογές που προσπαθεί απεγνωσμένα να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, αλλά αυτό είναι βέβαια ένα τέχνασμα. Καμία προοδευτική δύναμη δεν θα ήθελε να συμμαχήσει με τέτοια αντιδημοκρατική κυβέρνηση. Διότι κανένας προοδευτικός δεν νοσταλγεί τη Σοβιετική Ένωση ή τη Γιουγκοσλαβική Ένωση. Κανένας προοδευτικός δεν είναι σταλινικός.

Κανένας προοδευτικός δεν είναι ενάντια στις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών. Κανένας προοδευτικός δεν μισεί τόσο πολύ τον Ελληνισμό. Αυτό το ψευδοάνοιγμα είναι και αυτό ένα εργαλείο της προπαγάνδας που θυμίζει τη συμφωνία μεταξύ Ναζί και Σοβιετικών. Άλλωστε πώς μπορείς να είσαι προοδευτικός όταν έχεις το πολιτικό υπόβαθρο χωρίς ιστορία της κυβέρνησης. Πώς μπορείς να είσαι προοδευτικός όταν πηγαίνεις στην κηδεία του Κάστρο; Πώς μπορείς να είσαι προοδευτικός όταν υποστηρίζεις τον Μαδούρο; Καμία από τις αρχές της κυβέρνησης δεν ταιριάζει με προοδευτικούς. Και το ξέρουμε πολύ καλά διότι οι Έλληνες είναι προοδευτικοί και δεν έχουν ανάγκη από μαθήματα προπαγάνδας. Η κυβέρνηση πρέπει να χάσει τις εκλογές σε όλα τα επίπεδα, διότι πολύ απλά λειτουργεί εχθρικά προς τον Ελληνισμό κι όχι μόνο προς την Ελλάδα. Δεν θέλουμε κι άλλη βαρβαρότητα πάνω μας. 

πηγή

Η σταλινική εκπαίδευση της κυβέρνησης 

Όταν η κυβέρνηση μιλά για προοδευτικές δυνάμεις σίγουρα μιλά για τους εχθρούς της, διότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ίδια ως προοδευτική, μόνο αυτό δεν είναι. Αλλά είναι φυσιολογικό αφού έχει σταλινική εκπαίδευση, διότι αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί παιδεία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν ξέρει ιστορία, δεν ξέρει γεωγραφία, δεν ξέρει αρχαία, αλλά ούτε και μαθηματικά. Με άλλα λόγια είναι αγράμματη. Άλλωστε γιατί να είναι υπέρ των γραμμάτων. Αυτά δεν τα προώθησε ποτέ ούτε ο Στάλιν, ούτε ο Μάο. Μάλιστα τα απαγόρευσαν και τα έκαψαν για να μην μάθουν τίποτα οι λαοί τους. 

Η κυβέρνηση αν δεν ήταν στην Ελλάδα κι αν μπορούσε να εφαρμόσει τέτοιες τεχνικές, θα τις είχε κάνει από την αρχή της θητείας της. Απλώς επειδή βλέπει ότι η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετική Ένωση, ούτε Γιουγκοσλαβική ‘Ενωση προσπαθεί να περάσει διπλωματικά τις αηδιαστικές ιδέες της, οι οποίες καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή κατά βάθος μισούν την ίδια την Ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση δεν αποτελείται καν από διεθνιστές όπως νομίζουν πολλοί, αλλά από αντιφατικούς αντι-εθνιστές. Και μόνο επειδή δεν ξέρουν τελικά τι είναι, μας σώζει η ανικανότητά τους να εφαρμόσουν τα βάρβαρα θέλω τους.

πηγή

Η κατάντια της κυβέρνησης

Όταν η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τα ΜΑΤ για να προστατευθεί και να περάσει την προπαγάνδα της, πόσο προοδευτική μπορεί να είναι; Δεν βλέπει καν πώς έχει καταντήσει. Φοβάται τον ίδιο τον λαό της, διότι πολύ απλά δεν τον αντιπροσωπεύει πια. Ο φανατισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρυφτεί, διότι δεν υπάρχει πια ούτε η δικαιολογία της συγκυβέρνησης. Έχουμε τώρα ένα καθαρά σταλινικό κόμμα που χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ σαν να ήταν ο κόκκινος στρατός, για να χτυπήσει τους απλούς πολίτες. Και μετά πώς μπορεί να πείσει τους ανθρώπους ότι πρόκειται για μια δημοκρατία, για μια προοδευτική παράταξη. 

Όλοι τώρα βλέπουν το αληθινό πρόσωπο της κυβέρνησης, διότι αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί από παντού και πρέπει τώρα να ελαχιστοποιήσει το κόστος της ήττας. Κανείς όμως δεν ξεχνά το μίσος που έχει ενάντια στον Ελληνισμό. Όλοι ξέρουν πλέον ποια είναι αυτή η ιδεολογία που οδηγεί σε τόσες απαράδεκτες πράξεις ενάντια στην Ελλάδα. Και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να ζήσει υπό τον ζυγό ενός σταλινικού καθεστώτος που δεν σέβεται τους ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι.

πηγή 

Η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία

Φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση εκβιάζει την αστυνομία για να συνεχίσει τις κινήσεις της ανενόχλητη, διότι φοβάται την αντίσταση του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση εκβιάζει τους αστυνομικούς με τις υπηρεσιακές διαταγές που δίνει και αυτοί φοβούνται να μη χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά πρέπει να καταλάβουν και οι αστυνομικοί ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να τους εκμεταλλεύεται, διότι είναι αδίστακτη και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να αφοπλίσει την αγωνιστικότητα του λαού μας. 

Για αυτόν τον λόγο πρέπει και η ίδια η αστυνομία να αλλάξει τακτική και να μην είναι μόνο σώμα ασφαλείας αλλά και πνεύμα ασφαλείας, αλλιώς λειτουργεί ως εργαλείο μιας προπαγάνδας που προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ίδιο τον Ελληνισμό. Η αστυνομία είναι φτιαγμένη για να προστατεύει τους πολίτες από τη βαρβαρότητα και όχι να υποστηρίζει την τελευταία. Ας απελευθερωθεί από αυτόν τον εκβιασμό. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει και δεν υπάρχει κανένας ορθολογικός λόγος να δειλιάσει τώρα και με αυτά τα δεδομένα.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, επιπόλαια, απερίσκεπτα και αδικαιολόγητα σκεπτομένη, προβαίνει βάσει των οδηγιών των Μνημονίων, στη λεγόμενη νέα (μη) δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, με προϋπολογισμό που δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές ανάγκες λειτουργίας των.

Η Κυβέρνηση μας εφαρμόζει πειθήνια τις οδηγίες της δανειστών, χωρίς να έχει το ανάστημα (όχι μόνο η σημερινή) να πει σ’ αυτούς και τους ευρωπαίους εταίρους μας, την μεγάλη διαφορά της χώρας μας λόγω θέσεως με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν τολμάει ακόμη να πει σ’ αυτούς που την υποχρεώνουν στην αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ότι η χώρα μας περιβάλλεται από όμορα Κράτη, που μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα συνεχώς, με την μεταναστευτική λαίλαπα, με αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, Θράκη, Αιγαίο, ΑΟΖ και όχι μόνο, και με απειλές θερμού πολέμου ακόμη.

Πολιτική εξουσία της χώρας μας (Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης), ζήστε τις ανησυχίες και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων που το καταρρακώνετε, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μειώσετε την Αμυντική Δυνατότητα της χώρας μας, δεν σας έχει δώσει δικαίωμα κανένας Έλληνας να το πράξετε. Τα Λάθη και τα οικονομικά εγκλήματα των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, να τα πληρώσουμε εμείς όλοι οι Έλληνες, ανάλογα με το βαλάντιο ενός εκάστου, μηδενός εξαιρουμένου, γιατί αυτούς επιλέξαμε να μας διοικήσουν, όχι όμως η αμυντική θωράκιση της χώρας και το μέλλον αυτής. Προσέξτε! Διότι η ιστορία θα είναι αμείλικτη για μας.

Δεν βλέπετε τα προβλήματα γύρω μας, δεν αντιλαμβάνεσθε τους προβληματισμούς των σκεπτόμενων Ελλήνων, δεν νοιώθετε την ευθύνη των πράξεών σας στο θέμα της Άμυνας της χώρας; Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μία έκρηξη αγανάκτησης είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό (14-2-2013), από την ιδιαίτερή του Πατρίδα, την Ήπειρο, τιμώντας την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, είπε με μεγάλο προβληματισμό: «Αν δεν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, θα υποκύψεις μοιραία στην πολύ κακή σου μοίρα, το έχω πει και στους οικονομικούς Υπουργούς. Καλή η οικονομική πρόοδος και ανάπτυξη, όμως αν είναι διαλυμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χώρα γίνεται βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων».

Από την άλλη πλευρά, μια Κυβέρνηση, απαράδεκτα ανιστόρητη , σκόπιμα ή μη, “Περί άλλα τυρβάζει”. Παραδίδει την χρυσή κληρονομιά της Μακεδονίας μας (Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονικό έδαφος και Μακεδονικό έθνος),στο συνοθύλευμα του Κράτους των Σκοπίων, που δεν έχει καμία σχέση με την γλώσσα, το έδαφος και το έθνος, της Μακεδονίας του Φιλίππου του Β!. Και! Το απαράδεκτο και ακατανόητο είναι μία Κυβέρνηση εκλεγμένη από τον Ελληνικό Λαό, να προβαίνει στην απαράδεκτη και ακατανόητη αυτή παραχώρηση, χωρίς να λάβει υπ’όψιν τις διαμαρτυρίες σχεδόν ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού. Και! Ακόμη να μην ενημερώσει ποτέ τον Ελληνικό Λαό, γιατί το έκανε αυτό και ποιό το συμφέρον της Ελλάδος. Η Μόνη δικαιολογία από την Κυβέρνηση ήταν, έτσι με αερόλογα, “Κλείσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο χρόνια ταλάνιζε την Ελλάδα” “ Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι ακροδεξιοί φασίστες..”. Δυστυχώς! Η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα,τώρα αρχίζουν τα προβλήματα για την Ελλάδα, που έπονται της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπ’ όψιν της Κυβέρνησης, αλλοίμονο για την Ελλάδα, εάν αυτή η λαοθάλασσα διαμαρτυρίας του Ελληνικού λαού, είναι ακροδεξιοί φασίστες.

- Ακόμη υπάρχουν, και άλλες απαράδεκτες θέσεις πολιτικών και άλλων Κυβερνήσεων, που βέβαια ακολουθεί με αυξημένη ένταση και αυτή η Κυβέρνηση:

. Αμφισβήτηση κατά πόσον οι πόντιοι είναι Έλληνες.
. Η αποποινικοποίηση του καψίματος της Σημαίας μας.
. Την κατάργηση σχεδόν της Θρησκείας μας και την Ελληνική ιστορία από τα Σχολεία μας. 
.Την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τέλος΄! Δεν δεν έχουν τέλος παρόμοιες θέσεις των αυτονομαζομένων προοδευτικών. 

- Θεέ και Κύριε, πού να στηριχθεί σήμερα η Ελλάδα, από πού να ελπίζει και από πού να φυλαχτεί. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, όταν οι γείτονες διδάσκουν στα Σχολεία των, ότι η Ελλάδα είναι χώρα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι Τούρκοι Φωκαείς το 520 π.Χ. ίδρυσαν την Μασσαλία.Τρίζουν τα κόκαλα του Πρωτέα.

Για να υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις, τρία στοιχεία πρέπει να διακρίνουν αυτές, πέραν των Βασικών Στοιχείων της ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ και του ΗΘΙΚΟΥ 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΥΛΙΚΑ- ΜΕΣΑ.

Επομένως για να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε ετοιμότητα και δυνατότητα εκτελέσεως της Αποστολής των, θα πρέπει ο τρίποδας αυτός να έχει ισχυρά και τα τρία σκέλη του για να παραμένει όρθιος. Εάν ένας από τους τρεις ως άνω έχει πρόβλημα τότε ο τρίποδας πέφτει.

Σήμερα, εκείνο που θα πρέπει ν’ ανησυχεί και να προβληματίζει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι αυτές, κατά την γνώμη μου, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και στους τρεις τομείς της ως άνω Δομής. Αλλά παρ’ όλα αυτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν στις επάλξεις, έτοιμες να δράσουν εάν και όταν χρειασθεί.

Η αλόγιστη στο παρελθόν μείωση της θητείας και πρόσληψη οπλιτών μακράς θητείας, χωρίς να το ζητήσει κανείς, και χωρίς προγραμματισμό, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου οι περικοπές δαπανών, στο προσωπικό και υλικά, σε μέγεθος που ξεπερνά κάθε λογική, δημιούργησε πολλά και αξεπέραστα προβλήματα στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις. Συμπεραμαρτούσης και της ολοφάνερης και μεροληπτικής εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (μικρών και μεγάλων), περικοπή των μισθών των.

Έτσι οι ανωτέρω αλόγιστες ενέργειες στο παρελθόν και σήμερα, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, ιδίως της μελλοντικής εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίσης και στο Ηθικό των στελεχών αυτών. Παρ’ όλα αυτά οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντί πάσης θυσίας είναι αφοσιωμένες στην αποστολή των.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα, εκείνο όμως που θα ήθελα να πω σαν Απόστρατος Αξιωματικός που υπηρέτησα 40 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκύψτε ουσιαστικά επάνω στα προβλήματα, με μοναδικό κίνητρο, την ανύψωση του Ηθικού των στελεχών και την δυνατότητα εκτελέσεως της αποστολής αυτών, άλλως θα χαρακτηριστείτε ως απλά διακοσμητικά όργανα και παράλληλα αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Μεγάλο Λάθος.

«Μια Κυβέρνηση, η οποία παραμελεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με οιανδήποτε δικαιολογία, είναι ένοχη ενώπιον των μετέπειτα γενεών, διότι προετοιμάζει την ταπείνωση της Χώρας» (ΙΟΜΙΝΙ περί της Στρατιωτικής τέχνης, Κεφ. 2 αριθ. 15)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

H ψήφος μας παγιδευμένη στο αδιέξοδο

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Η ​«αντιπροσωπευτική δημοκρατία», ο κοινοβουλευτισμός, είναι κατάκτηση του ανθρώπου στη Νεωτερικότητα, επίτευγμα προόδου; Οχι, είναι μια συνταγή, μια πρόταση τρόπου οργάνωσης της συλλογικότητας. Η πραγματοποίηση του τρόπου, η εκτέλεση της συνταγής, αυτή ναι, μπορεί να είναι κατάκτηση, επίτευγμα προόδου – σε σύγκριση με το μεσαιωνικό παρελθόν της Ευρώπης.

Με άλλα λόγια: Μια συλλογικότητα ενδέχεται να είναι «δημοκρατικά» οργανωμένη, αλλά να μην έχει δημοκρατία. Να έχει κοινοβούλιο, κόμματα, καθολική ψηφοφορία, ελευθερία λόγου, όλες τις εξ ορισμού λειτουργίες της δημοκρατίας, αλλά οι λειτουργίες να μη λειτουργούν, η ύπαρξή τους να είναι προσχηματική, μια παντομίμα που υπηρετεί ψευδαισθητικές εντυπώσεις. Να ονομάζεται «δημοκρατία» και στην πραγματικότητα να πρόκειται για κομματοκρατία, για ολιγαρχία ή για πρωθυπουργική μονοκρατορία.

Πώς να ξεχάσει κανείς ότι ο Χίτλερ κέρδισε με νομότυπες εκλογές την εξουσία; Οτι ο φρικώδης σταλινικός ολοκληρωτισμός ονομαζόταν «Ενωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών»! Οτι μια στεγανή απολυταρχία κομματικού κράτους φιγουράριζε σαν «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό (δηλαδή, κοινωνιοκεντρικό) Κίνημα»! Ευκολότατα η χαζοχαρούμενη αισιοδοξία της Νεωτερικότητας διολίσθησε στην ψευδαίσθηση (ή εσκεμμένη εξαπάτηση) ότι: αρκεί να λανσάρεις τη συνταγή, για να ταυτιστείς συνειρμικά με το, έστω και ανύπαρκτο, επίτευγμα.

Ακόμα και σήμερα, ύστερα από τόσες καπηλείες, πληρωμένες με αίμα και εφιαλτική δυστυχία πλαστογραφίες και απάτες, ακόμα σήμερα η συνταγή της παραπλάνησης έχει τα πρωτεία: Ακόμα και οι πιο απάνθρωπες δικτατορίες ακκίζονται στη διεθνή σκηνή σαν «δημοκρατίες» – η τραγελαφική αγυρτεία επιβιώνει προκλητικά και αναιδέστατα. Στη χώρα μας η «Ριζοσπαστική» Αριστερά (όχι η οποιαδήποτε!) λειτουργεί σαν η πιο πειθήνια θεραπαινίδα του Διεθνούς Καπιταλιστικού Συστήματος και κόμματα σταλινικής ή και χιτλερικής θρησκοληψίας γίνονται δεκτά, με κάθε άνεση, στο «δημοκρατικό» μας κοινοβούλιο.

Σωρεία τα φιμωμένα, βασανιστικά ερωτήματα: Γιατί υπάρχει το Σύνταγμα (κατόρθωμα, υποτίθεται, της Νεωτερικότητας); Γιατί δεν ελέγχει κανείς, αν, τουλάχιστον, τα «Καταστατικά» των κομμάτων συντονίζονται με τις αρχές του Συντάγματος; Γιατί αποδεχόμαστε, όλοι παθητικά, να είναι η «αντιπροσωπευτική» δημοκρατία «μπαίγνιο» των κατά καιρούς μαγείρων του εκλογικού συστήματος, της δόλιας μοδιστρικής καθορισμού ορίων των εκλογικών περιφερειών; Γιατί δεν συγκρίνει κανείς στην Ελλάδα, την έκταση, την ένταση, την ωμότητα της βίας που ασκήθηκε, προκειμένου να διαλυθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα; Να τη συγκρίνει με την παιγνιώδη μετριοπάθεια της αστυνομίας στην αναμέτρησή της, κάθε βράδυ, με την παρανοϊκή κακουργία στα Εξάρχεια;

Είναι πια περισσότερο κι από φανερό ότι η «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» (ο κοινοβουλευτισμός) σήμερα αποδείχνεται στην πράξη η πιο εύχρηστη λεοντή, για να καμουφλάρεται η αδίστακτη απανθρωπία του αμφιπρόσωπου Ιστορικού Υλισμού (μαρξιστικού και καπιταλιστικού) στη Νεωτερικότητα. Η απανθρωποποίηση του ανθρώπου, η αποθηρίωσή του όταν σχεδίαζε τη φρικωδία του Αουσβιτς ή της Κολιμά, είναι ίδια, πανομοιότυπη, με την απανθρωπία (οσοδήποτε ραφιναρισμένη) των «παιγνίων» που στήνουν οι εφιαλτικά απρόσωπες «Αγορές» σήμερα.

Το πεδίο της πολιτικής είναι ολοφάνερα παγιδευμένο, η αντίσταση της ανθρωπιάς στην απανθρωπία οφείλει να αλλάξει γήπεδο: Είναι καιρός για «κρυφό σχολειό», αυτο-οργάνωση της ενορίας, καφενεία χωρίς τηλεόραση, βεγκέρες στα σπίτια, όχι σε ξενυχτάδικα. Ο παγκοσμιοποιημένος ολοκληρωτισμός του Ιστορικού Υλισμού δεν αντιπαλεύεται ούτε με κόμματα, ούτε με κηρύγματα. Είναι η ώρα να σπουδάσουμε εκείνες τις κοινωνίες, που σήμερα τις ονομάζουμε (μάλλον σχετλιαστικά) «παραδοσιακές», όπου οι όροι της συμβίωσης προέκυπταν από την προσωπική καλλιέργεια (cultura) και λιγότερο από τους χρηστικούς θεσμούς. Τα ουσιώδη για τη ζωή και την ευτυχία του ανθρώπου «γεννιώνται», δεν νομοθετούνται – δηλαδή, προκύπτουν ως συνέπειες της αξιολόγησης και ιεράρχησης των αναγκών του, επομένως των κριτηρίων του, της ευαισθησίας του, της ελευθερίας του από τις ενστικτώδεις παρορμήσεις. Το επίπεδο καλλιέργειας των Ελλήνων γέννησε το «κοινόν άθλημα» της δημοκρατίας, όχι κάποιες συντεχνίες «συνταγματολόγων».

Λογική συνέπεια θα ήταν, σήμερα, να καταψηφίζουμε με συνέπεια τους επαγγελματίες της εξουσίας, εξόφθαλμα εξαγορασμένους από τον Ιστορικό Υλισμό, τον αμφιπρόσωπο. Η αγωνία μας ωστόσο για τις συνέπειες της εξωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ θολώνει τη νηφάλια κρίση. Και είναι φυσικό, αφού μετά το ανοσιούργημα των Πρεσπών οι πιθανότητες να έχουμε και οι Ελληνες τη μοίρα των Κούρδων και των Παλαιστινίων, των Βορειοηπειρωτών και των Βορειοκυπρίων, αυξήθηκαν εφιαλτικά.

Ποιον να εμπιστευθούμε; Υποδείξεις δεν τελεσφορούν.
Η ευθύνη της ψήφου μας στις επερχόμενες εκλογές γεννάει φόβο και τρόμο. 

Καθημερινή
το είδαμε ΕΔΩ

Επιστολή αφοσίωσης των Τσάμηδων προς τον Μουσολίνι (26 Φεβρουαρίου 1943)

Μια κατάπτυστη επιστολή του ηγέτη των Τσάμηδων Νουρή Ντίνο Μπέη στον Μουσολίνι δείχνει τον προδοτικό ρόλο των Τσάμηδων εις βάρος της Ελλάδος και την αφοσίωση τους προς την Ιταλία.

Η επιστολή εστάλη τον Φεβρουάριο του 1943, φυλάσσεται στα ιταλικά αρχεία και στην τελευταία της παράγραφο και άσχετα με τις μετέπειτα εξελίξεις ,ο Νορή Ντίνο Μπέης ζητά από τον Καβαλιέρε,όπως αποκαλεί τον Ντούτσε, να περάσουν οι Τσάμηδες στην Αλβανία, προφανώς γιατί είχει αντιληφθεί τις ευθύνες τους για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.

Ο Νουρή Ντίνο Μπέης γεννήθηκε στην Παραμυθιά και όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος κατά της Ελλάδος οργάνωσε ένοπλα τμήματα βοήθειας προς τους Ιταλούς και αργότερα προς τους Γερμανούς.

Η άλλη προσπάθεια των Ιταλών ήταν η υποδαύλιση αποσχιστικού κινήματος από τους μουσουλμάνους αλβανόφωνους τους λεγόμενους Τσάμηδες. Την πρωτοβουλία αυτήν την είδαν θετικά οι Γερμανοί όταν από το 1943 ανέλαβαν τον έλεγχο της ιταλοκρατούμενης ζώνης, γιατί οι Τσάμηδες διέκειντο φιλικά και προς τους Γερμανούς. Έτσι προσπαθώντας να ενδυναμώσουν τους Τσάμηδες δημιούργησαν την «Σκιπετάρικη Χωροφυλακή» η οποία καταδυνάστευε τον εγχώριο πληθυσμό στη Νότια Αλβανία, που ουσιαστικά ήταν Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αλλά και στην Θεσπρωτία.

Οι Βρετανοί που δρούσαν στην κατεχόμενη Ελλάδα, επιχείρησαν να συνεννοηθούν με τους Τσάμηδες, ώστε να τους στρέψουν εναντίον των Γερμανών. Η αποτυχία τους ήταν πλήρης. Οι βιαιότητες εναντίον των Ελληνικών πληθυσμών ήταν πρωτοφανείς.

Έτσι την άνοιξη του 1944, όταν οι σύμμαχοι άρχισαν επιχειρήσεις εναντίον των Γερμανών ζήτησαν από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα Ζέρβα (ΕΔΕΣ) να καταλάβει τις ακτές της Ηπείρου στην περιοχή της Πάργας για να προσορμίζονται συμμαχικά υποβρύχια, που μετέφεραν πολεμοφόδια.

Στις μάχες που ακολούθησαν (Πάργα, Παραμυθιά, Ηγουμενίτσα κ.λπ.) πήραν μέρος μαζί με τους Γερμανούς και οι Τσάμηδες της περιοχής με ένοπλα τμήματα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συμμαχική αποστολή έδωσε εντολή στις δυνάμεις του Ζέρβα να διαλύσει αυτά τα ένοπλα εχθρικά τμήματα. Έτσι όταν άρχισαν τον Οκτώβριο του 1994 να υποχωρούν προς τα Αλβανικά εδάφη οι Γερμανοί, τους ακολούθησαν και οι Τσάμηδες με τις οικογένειές τους περίπου 16 έως 18.000 άτομα, για να αποφύγουν τις επιθέσεις των ανταρτών του ΕΔΕΣ. Και έκτοτε παρέμειναν στην Αλβανία οριστικά..

Η επιστολή του Νουρή Ντίνο Μπέη προς τον Μουσολίνι

«Η αφοσίωσή μου και οι από πλέον των 40 ετών παρασχεθείσες υπηρεσίες στην Ιταλία με υποχρεώνουν να σας αναφέρω όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Τσαμουριά, Ελλάδα και Νότια Αλβανία όπου έτυχα μάρτυς και θύμα μιας ύπουλης επίθεσης, που κόστισε την ζωή και αρκετών Ιταλών στρατιωτών.

Στη Νότια Αλβανία η κατάσταση έχει καταντήσει ανησυχητική. Η έλλειψη συνετών οδηγιών και η αδυναμία των αρχών επέτρεψε την διείσδυση της εχθρικής προπαγάνδας με την δημιουργία ανταρτικών ομάδων, οι οποίες καλυμμένες με τη μάσκα υποθετικών εθνικιστικών σκοπών είναι αναρχικά όργανα παρακινούμενα από πράκτορες και οδηγίες, που έχουν διεισδύσει από την Ελλάδα

Όλοι οι καλοί Αλβανοί πατριώτες είναι σύμφωνοι στο συμπέρασμα, ότι αυτοί οι αναρχικοί είναι προδότες της πατρίδας τους, και η ενδεχόμενη αδιαφορία της Ιταλίας θα άφηνε την Αλβανία έρμαιο των Ελληνικών και Σλαβικών βαρβαροτήτων, που θα κατέστρεφαν την Αλβανία και θα κατέσφαζαν τους Αλβανούς επειδή ασπάσθηκαν την Ιταλική υπόθεση.

Η εμπειρία μου και η γνώση μου των μερών και των ατόμων, μου επιτρέπουν να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει ακόμη (δυνατότητα) επανορθώσεως της παρούσης καταστάσεως υπό την προϋπόθεση της δραστηριοποιήσεως αμέσως και με αποφασιστικότητα και του κατακερματισμού στις ρίζες της αρχής αυτού του επικίνδυνου κινήματος, πριν αυτό μπορέσει να πάρει έκταση καταστροφική.

Δεν είναι αυτές οι στιγμές για να αναζητήσουμε τις ευθύνες των διαπραχθέντων σφαλμάτων, ούτε να φανούμε αδύναμοι ανεχόμενοι την αναρχία και την εξέγερση, κι αυτό για να μην ξαναδούμε να επαναλαμβάνονται τα γεγονότα της Vallona (Σ.Σ Αυλώνα) του 1920 όταν χρειάστηκε να επιμείνω πολύ στον κόμη Storza (τότε υπουργό Eξωτερικών) για να τον πείσω ότι εάν δεν μπορούσε να αποφύγει την εκκένωση της Αλβανίας, να μην αποσυρθεί πριν καταστείλει την εξέγερση.

Αυτοί που τον τελευταίο καιρό είχαν την εξουσία στην Αλβανία αποδείχθηκαν αδύναμοι και συμβιβαστικοί προς τους αντάρτες προς μεγάλη ζημιά της Ιταλίας και της Αλβανίας. Σήμερα θα χρειαζόταν να διαλέξουμε κατάλληλα άτομα που μπορούν να αναλάβουν την αποστολή και την ευθύνη της απόλυτης καταστολής αυτών των σκοτεινών κινημάτων.

Αυτά τα άτομα πρέπει να είναι πιστοί και δοκιμασμένοι φίλοι της Ιταλίας, από πατριωτισμό και όχι από χρηματισμό, να κατέχουν όλη την απαραίτητη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο να εμπλακούν με σκοπό να διεξαγάγουν ένα ανηλεές κυνηγητό στους αντάρτες και τους φίλους των και εν ανάγκη να καταστρέψουν τις εστίες τους και τα χωριά που τους βοηθούν αρχίζοντας από το Curvelesi.

Εάν δεν θεωρηθεί σκόπιμο να γίνει αυτό από μέρους των Ιταλικών δυνάμεων, δεν θα είναι δύσκολο να πετύχουμε τον σκοπό με τον σχηματισμό των 6.000 εθελοντών Τσαμουριωτών και Κοσοβάρων που είναι πραγματικοί φίλοι της Ιταλίας επειδή γνωρίζουν τι τους περιμένει εάν αυτή τους εγκαταλείψει.

Όσον αφορά την Τσαμουριά, πρέπει να σας αναφέρω Εξοχώτατε, ότι η αφοσίωση από εμάς τους Τσαμουριώτες στην Ιταλία, μας επέσυρε όλες τις διώξεις που η πονηριά των ελληνικών κυβερνήσεων μπόρεσε να σχεδιάσει. Για την συνεργασία μας με τα Ιταλικά στρατεύματα το 1917 και κατά την διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν υπάρχει οικογένεια που να μην πλήρωσε με το αίμα την καταστροφή του σπιτιού και την αφαίρεση της ιδιοκτησίας. Σήμερα η παρουσία των Ιταλικών στρατευμάτων μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στη χώρας μας, αλλά το μαρτύριο μας συνεχίζεται ακόμα σ’ αυτή την άτυχη περιοχή, παρά την υπόσχεση που μας έδωσε η Εξοχότητά σας.

Εμείς ελπίζαμε να ελευθερωθούμε από την Ελλάδα αλλά δυστυχώς μας κόβεται η ανάσα, βλέποντας ότι εμείς και η χώρα μας είμαστε εγκαταλελειμμένοι στα χέρια των διωκτών μας της Αθήνας, όταν στα νησιά του Ιονίου οι Έλληνες που δεν έκαναν τίποτα, για να το αξίζουν από την Ιταλία χαίρουν μιας απόλυτης δικαιοσύνης και ασφάλειας με μια τέλεια πολιτική και οικονομική Ιταλική διοίκηση, κάτω από τη συνετή διεύθυνση ενός ανθρώπου έξυπνου σωστού και τιμημένου.

Όλοι οι Έλληνες είναι οπλισμένοι, και μέρα με τη μέρα περιμένουν την πολυπόθητη άφιξη των Άγγλων, απευθύνοντας μας συχνά απειλητικά υπονοούμενα. Οι Τσαμουριώτες εν τω μεταξύ μου έχουν συχνά απευθύνει την ερώτηση: «Η Ιταλία πολέμησε την Ελλάδα για την Τσαμουριά, γιατί τώρα δεν υπολογίζει την πίστη μας και μας αφήνει στο έλεος των κοινών μας εχθρών;».

Όλοι φοβούνται ότι η Ιταλία θα αποσυρθεί αφήνοντάς τους σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από εκείνη του 1917 και παρακαλούν οι οικογένειές τους να επιτραπεί να μπουν στην Αλβανία, και στους άνδρες να επιστραφούν τα όπλα που παρέδωσαν στις στρατιωτικές αρχές. 

Αυτός ο κόσμος οπλισμένος δυνατός και γενναιόδωρος θα μπορούσε να υπερασπιστεί τη γη του, και να πεθάνει για την αφοσίωσή του στην Ιταλία.

Ντίνο 

Ρώμη, 26 Φεβρουαρίου 1943» 

Άσχετα με τις κατοπινές εξελίξεις, στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του ο Νουρή Ντίνο Μπέης, ζητούσε από το 1943 από τον Μουσολίνι, να φύγουν οι Τσάμηδες και να περάσουν στην Αλβανία!!! Προφανώς είχε αντιληφθεί τις ευθύνες πολλών για εγκλήματα που είχαν διαπράξει.

Οι αδελφοί Ντίνο στηρίζουν Φασισμό και Ναζισμό 

Ο Νουρή Ντίνο Μπέης γεννήθηκε στην Παραμυθιά. Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος από την φασιστική Ιταλία εναντίον της Ελλάδος, οργάνωσε ένοπλα τμήματα, βοηθώντας τους Ιταλούς και αργότερα τους Γερμανούς. Στο βιβλίο του «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» ο γνωστός αριστερός διανοούμενος Δημήτριος Γληνός, (σελ. 22-23) γράφει: «Και κατέβηκαν ακόμα, πίσω από τους Γερμανοϊταλούς στην Ελληνική Ήπειρο οι γενναίοι Αρβανίτες, για το πατροπαράδοτο πλιάτσικο».

Αμέσως μετά την συνθηκολόγηση και της κατάληψη της Ελλάδας οι Ιταλοί έσπευσαν να ανταμείψουν το Νουρή Ντίνο Μπέη. Με διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης διορίστηκε «Ύπατος Αρμοστής Θεσπρωτίας». Ο αδελφός του Ναζάρ Ντίνο διορίσθηκε συνταγματάρχης της «Μιλίτσια», δηλαδή της Πολιτοφυλακής. Το ίδιο διάταγμα διόριζε τον πρώην υπουργό Φεϊζή Αζότι «Πολιτικό Αρμοστή» της Αλβανικής Κυβέρνησης στα εδάφη Κοσσόβου, της Δίβρης και της Στρούγκας.

Αργότερα, τα δύο αδέρφια με επίνευση των Ιταλών, δημιούργησαν την οργάνωση «Κσίλι Νασιονάλ Σκιπετάρ» (Εθνική Αλβανική Επιτροπή), ένα είδος τοπικής κυβερνήσεως, που για λόγους συντομίας λεγόταν «Ξίλια» (K.S.I.L.I.A) . Η οργάνωση αυτή δημιούργησε 14 τάγματα που έκαναν φοβερά εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής.

Ειδικότερα οι ηγέτες των Τσάμηδων, μπέηδες μεγαλοτσιφλικάδες από την εποχή της Τουρκοκρατίας, συνεργάστηκαν με τις κατοχικές αρχές και συμμετείχαν σε διώξεις, καταστροφές, και μαζικές εκτελέσεις. Γνωστότερη είναι η εκτέλεση 49 προκρίτων της Παραμυθιάς, τον Σεπτέμβριο 1943, που έκαναν οι Γερμανοί με υπόδειξη των Τσάμηδων.

Μετά την απελευθέρωση, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων της Ελλάδας, καταδίκασε με την υπ. αριθμ. 344 απόφαση της 29 Μαΐου 1945, σε θάνατο 1.930 Μουσουλμάνους Τσάμηδες. Όμως ουδεμία απόφαση εκτελέστηκε, γιατί οι Τσάμηδες είχαν ήδη εκδιωχθεί από τα ελληνικά εδάφη. 

Αυτοί με λίγα λόγια ήταν οι Τσάμηδες και ο ηγέτης τους Νουρή Ντίνο Μπέης.

Πηγή: Himara 
ΑΒΕΡΩΦ