Σελίδες

31 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα “άνθη” του κακού ζουν από το κράτος

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πολιτικός αναλυτής - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Απεβίωσε προσφάτως ο επί πολλά χρόνια Βουλευτής και υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Γεώργιος Καλός! Ο οποίος θήτευσε στο εν λόγω Υπουργείο (σ.σ. εκ των κορυφαίων για μένα και αντιλαμβάνεστε τους λόγους) από τις 10 Μαρτίου 2004 – 19 Σεπτεμβρίου 2007! Με Υπουργό την ίδια εποχή την Μαριέττα Γιαννάκου!

Έτσι θυμήθηκα, στο όχι πολύ μακρινό 2006 (σ.σ. 10 Ιουλίου – ΦΕΚ 867) πως ο Γεώργιος Καλός δεχόταν την εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως αυτή διατυπωνόταν στην υπ΄ αριθμ. 7/2006 πράξη του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφάσιζε με την υπογραφή του, καθορίζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία Τουρκικής Γλώσσας στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου ως εξής:

Με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Γυμνάσιο επιδιώκεται οι μαθητές να αναπτύξουν την επικοινωνιακή ικανότητα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας. Συγκεκριμένα: 
  • Να κατανοούν και να παράγουν προφορικό και γραπτό λόγο. 
  • Να αναπτύσσουν γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα. Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας θα συμβάλλει στην ενεργό συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και την κατανόηση της διαφορετικότητας. 
  • Να εξοικειώνονται με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου. 
  • Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα, δηλαδή να αναπτύσσουν λειτουργικές δεξιότητες λόγου. 
  • Να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα ως μέσο απόκτησης νέων γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών.
Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιο ευεργετικό για την Τουρκία Νόμο δεν θα προωθούσε ούτε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν! Πολλώ μάλλον, Έλληνες Υπουργοί!

Και τα Συστημικά κανάλια από τότε θέσπισαν τις τηλεοπτικές τουρκικές σαπουνόπερες, προκειμένου να “αγαπήσει” ο Έλληνας τον Τούρκο, με μια άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου!

Έτσι, για άλλη μια φορά ισχυρίζομαι, πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόμματα αντεθνικά και του ιδίου νομίσματος με διαφορετική όψη το κάθε ένα!

Προχωράει ο διαμελισμός της Ελλάδος…

Ωστόσο, αυτή η θύμησή μου συνδυάστηκε και με ένα έγγραφο που έφτασε στα χέρια μου από ανώτατη αξιόπιστη πηγή μου, η οποία θήτευσε στις υψηλότερες βαθμίδες Ασφάλειας της Πατρίδος μας!

Και που ισχυροποιεί τον ισχυρισμό μου, πως δηλαδή: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα εχθρικά προς την Πατρίδα!

Τα οποία έχουν ψευδεπίγραφη ιδεολογική ταμπέλλα, απλά για να ξεγελούν τον Έλληνα και την Ελληνίδα ψηφοφόρο!

Άλλωστε, το αποδεικνύει αυτό η συμπόρευση των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο τελευταίος ανασχηματισμός! Το αποδεικνύει επίσης, η προηγούμενη συμπόρευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! 

Επανερχόμενος όμως, στο έγγραφο που σας προανήγγειλα και πριν σας πω τι ακριβώς αναφέρει να σας ενημερώσω πως, φέρει ημερομηνία Ιανουαρίου 2001 και με το άκρως απόρρητο – για την εποχή του - περιεχόμενο είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη!

Το θέμα του εγγράφου είναι: Καρασάββα Ανθή – Ελένη, γεννηθείσα στο Μόντρεαλ του Καναδά – Αμερικανίδα υπήκοος, κάτοικος Κολωνακίου – Δημοσιογράφος!

Με το εν λόγω έγγραφο ενημερώνεται η κυβέρνηση Σημίτη με τα παρακάτω:

Η ανωτέρω αναφερόμενη στο θέμα είναι ανταποκρίτρια στη χώρα μας του Αμερικανικού Τ/Σ CNN, του περιοδικού The Times καθώς και της εφημερίδος Washington Post. Φέρεται δε να εργάζεται και στο γραφείο Τύπου της ενταύθα Πρεσβείας των ΗΠΑ! 

Σε πρόσφατη συζήτηση που είχε με την αναφερόμενη πηγή της υπηρεσίας μας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εάν πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα (σ.σ. Αθήνα 2004), αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες αυτονόμησης αρχικά της Δυτικής Θράκης η οποία στο τέλος είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στην Τουρκία (σ.σ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υλοποιείται αυτό το σχέδιο των ΗΠΑ, ξεκινώντας με την “συνταξιοδότηση” των νόμιμων Μουφτήδων και την εγκαθίδρυση εκλογής τους κατ΄ επιθυμία του Ρ. Τ. Ερντογάν)!

Στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου θα επιβληθεί συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση (σ.σ. αυτό το σχέδιο υλοποιείται με την επιβολή “γκρίζας ζώνης” των Ιμίων και με τις καθημερινές παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας, κατόπιν της άτυπης συμφωνίας Σημίτη - Ετζεβίτ, όπου οι Τούρκοι θα προβαίνουν σε παραβιάσεις και η Ελλάδα απλά θα διαμαρτύρεται)!

Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει “Αλβανική μειονότητα”. Είναι ένα σενάριο που μεθοδεύεται σιγά – σιγά, ενώ θα έχει σοβαρό πρόβλημα στα σύνορα με την Αλβανία στην περιοχή της Ηπείρου (σ.σ. ήδη ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς “ανοίγει” το ανύπαρκτο θέμα της Τσαμουριάς)!

Όταν το ελληνικό κράτος πληρώνει αυτούς που το εχθρεύονται…

Διαβάζοντας τα παραπάνω, αναζήτησα στο διαδίκτυο την “εικόνα” της Ανθής Καρασάββα και παρακάτω σας ενημερώνω για τα ευρήματα:

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα Tvxs.gr υπάρχει το εξής άρθρο με τίτλο: “Το ελληνικό κρατικό χρήμα διχάζει τους ξένους ανταποκριτές” και με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2009!
Σε αυτό το άρθρο διαβάζουμε: 

«Η κυρία Ανθή Καρασάββα, ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN στην Αθήνα διεγράφη πριν από δέκα περίπου ημέρες από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών. Το καταστατικό της Ένωσης θεωρεί ασυμβίβαστη με την δημοσιογραφική ιδιότητα την έμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες. Η κυρία Καρασάββα όπως παραδέχθηκε ότι είχε συνεργαστεί με την Agrocert, που παρήγε τηλεοπτικά προγράμματα για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το 2005 επί υπουργίας Μπασιάκου (σ.σ. Υπουργού της ΝΔ) ανετέθη στην Agrocert ή αλλιώς ΟΠΕΓΕΠ (Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Αγροτικών Προϊόντων) να παράγει τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα του υπουργείου για την ενημέρωση των αγροτών μέσω της ΕΡΤ αλλά και ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Τέτοιες υπηρεσίες παρείχε το υπουργείο από παλιότερα στους αγρότες, αλλά ο κ. Μπασιάκος “αναβάθμισε” την υπηρεσία με στόχο την προσωπική του προβολή. Μια γνωστή δημοσιογράφος προσελήφθη με αποκλειστικό σκοπό τις συνεντεύξεις με τον υπουργό…

…Η κυρία Καρασάββα δεν απάντησε στο τηλεφώνημα και το μήνυμα του Tvxs για να δώσει την δική της ερμηνεία για τα γεγονότα. Απομένει η αντίδραση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που - αντίθετα με τα ελληνικά που σιώπησαν ή και την υποστήριξαν εμμέσως - συνήθως είναι πολύ αυστηρά όταν δημοσιογράφοι τους δουλεύουν για λογαριασμό της κυβέρνησης στην χώρα που καλύπτουν»! 

H Ανθή Καρασάββα, εκλεκτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…

Σε άλλο δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2015 και τίτλο: Ποια είναι η δημοσιογράφος και ο καθηγητής που λένε ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται… για μια τυρόπιτα», διαβάζουμε:

«Η γνωστή για την μόνιμα επιθετική προς την Ελλάδα στάση της Ανθή Καρασάββα ξαναχτύπησε με μια ανταπόκριση που με επιλεκτικά στοιχεία και έωλα επιχειρήματα φέρνει τις Ελληνίδες να εκδίδονται για μια… τυρόπιτα! Σάλο και οργή έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το δημοσίευμα της γνωστής για τα μόνιμα επιθετικά της αισθήματα για την Ελλάδα αγγλικής εφημερίδας Times σύμφωνα με το οποίο οι νεαρές Ελληνίδες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική απόγνωση που πουλάνε το κορμί τους για ένα σάντουιτς ή μία τυρόπιτα. Το παντελώς ανυπόστατο όσο και ακραία δυσφημιστικό για την χώρα μας δημοσίευμα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιστορικής αυτής εφημερίδας με την Ανθή Καρασάββα, μία δημοσιογράφο η οποία έχει αναλάβει... εργολαβικά εδώ και χρόνια να προβάλει ό,τι πιο αρνητικό στερεότυπο υπάρχει για τους Έλληνες υπό τον μανδύα του “ρεπορτάζ”! Πρόκειται ίσως για την πιο αμφιλεγόμενη ξένη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα διεγράφη το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών γιατί όπως είχε ανακοινωθεί είχε έμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες (μεταξύ άλλων και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί σειρά ετών, τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ)…»! 

Ποια είναι η δημοσιογράφος και ο καθηγητής που λένε ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται... για μια τυρόπιτα
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εχθροί του Έθνους των Ελλήνων…

Όμως προσέξτε! Την ανθελληνική δράση της Ανθής Καρασάββα την γνώριζαν οι Υπηρεσίες μας από το 2001!

Ωστόσο, αυτή η “κυρία” πληρωνόταν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ασκεί το ανθελληνικό – πρακτορικό έργο της! Πληρωνόταν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, που σήμερα πένεται και δυστυχεί! 

Έτσι, τι ακριβώς δεν καταλάβατε;
Θα ψηφήσετε για άλλη μια φορά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μας αποτελειώσουν ως Έθνος;

Θα τους δώσετε αυτήν την νέα ευκαιρία; 

ΥΓ.: Στο παραπάνω άρθρο του Tvxs αναφέρεται επίσης: Επί υπουργίας Κοντού παραδείγματος χάριν προσελήφθη ως διευθυντής σύνταξης ο Τέρενς Κουίκ με μισθό 5-6 χιλιάδων τον μήνα αλλά στις εγκαταστάσεις στην Λυκόβρυση παρουσιάστηκε δύο - τρεις φορές… (σ.σ. ο δεξιούλης Τέρενς Κουίκ που μετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)!

ΥΓ2.: Ο αναφερόμενος καθηγητής στο άρθρο του “Πρώτου Θέματος” είναι ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γρηγόρης Λάζου!

Η εξαπάτηση με τις συντάξεις

Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Ένα τεράστιο πολιτικό παιχνίδι έχει στηθεί από την κυβέρνηση εδώ και καιρό με τις συντάξεις. Η ματαίωση της περικοπής τους έχει αναδειχτεί σε πρώτο θέμα και προπαγανδίζεται σαν κορυφαία επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρόκειται για κορυφαία απάτη.

Το θέμα είναι απλό και δεν χρειάζεται πολλές κουβέντες για να αποκαλυφθεί. Θα γινόταν απλούστερο αν σύσσωμη η αντιπολίτευση το αναδείκνυε καθημερινά, τοποθετώντας το στις σωστές του βάσεις. Αν έκοβε το βήχα της κυβέρνησης αυστηρά και επίμονα.

Χτες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης ανήγγειλε ότι οι περικοπές των συντάξεων δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωνε ότι έχει όλα τα οικονομικά στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν στους δανειστές ότι οι περικοπές είναι επιζήμιες και αχρείαστες.

Τι καταλαβαίνει από όλο αυτό ο λαός εδώ και καιρό; Ότι η καλή αυτή κυβέρνηση παλεύει, καταφέρνει ή θα καταφέρει να ματαιώσει τις περικοπές των συντάξεων, δίνοντας μάχη γι αυτό. Και πώς το καταλαβαίνει καλύτερα; Τρώγοντας το προπαγανδιστικό παραμύθι της κυβέρνησης, που ρωτάει … την αντιπολίτευση τι θα κάνει με το θέμα!

Βρε απατεώνες. Οι περικοπές στις συντάξεις είναι δικό σας νομοθέτημα. Είναι δικό σας δημιούργημα, που έφτιαξε ο δικός σας υπουργός Κατρούγκαλος, μετά την καταστροφική διαχείριση του α εξαμήνου του 2015. Όταν οι δανειστές συνειδητοποίησαν ότι η κυβέρνηση, που μέχρι τότε προωθούσαν με κάθε τρόπο, είναι επικίνδυνη και αφερέγγυα και επέβαλλαν σκληρά μέτρα δύο ειδών: Τιμωρίας για την κοροϊδία από τον Φεβρουάριο του 2015 ως τον Ιούλιο του 2015 και προστασίας των δανεικών τους στο μέλλον από ενδεχόμενη επανάληψη του φαινομένου «μοιράζω λεφτά απ αυτά που δεν έχω».

Η περικοπή των συνάξεων- ο σφαγιασμός τους για την ακρίβεια- και του ΕΚΑΣ μαζί με όλα τα επιδόματα, είναι δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσμα της πολιτικής του. Τελεία και παύλα.

Το τελευταίο κεφάλαιο της διακυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου δεν προέβλεπε καμιά περικοπή στις συντάξεις, όπως μαρτυράει αδιάψευστα το ρεπορτάζ της εποχής και το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη, για το οποίο είχε λυσσάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι συντάξεις είχαν ήδη σφαγιαστεί 9 (εννιά) φορές από το 2010 ως το 2014 κι εκεί τελείωναν. Η μόνη υποχρέωση που αναλάμβανε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να φτιάξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σε βάθος 30ετίας, χωρίς υποχρέωση συγκεκριμένων περικοπών.

Όπως μαρτυράει ο πιο φερέγγυος γνώστης, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, και ο Σάββας Ρομπόλης, άνθρωπος κάθε άλλο παρά δεξιός, το ασφαλιστικό μετά τις περικοπές που είχαν γίνει ήταν εξασφαλισμένο για πολλά χρόνια και είχε ανάγκη απλού μηχανισμού εξορθολογισμού για τις μελλοντικές παροχές.

Ακόμα κι αν τα 800 εκατομμύρια ευρώ περικοπές που περιελάμβανε το μέηλ Χαρδούβελη γίνονταν 1 δις 600 εκατομ. από τους δανειστές, οι περικοπές στις συντάξεις περίττευαν γιατί το ποσό είναι γελοίο μπροστά στα 14 δισεκατομμύρια, που υποχρεώθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός μετά τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που στοίχησαν πάνω από 100 δις ευρώ, σύν την οπισθοδρόμηση.

Κάθε προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι τάχα μάχεται για να ματαιώσει τις περικοπές στις συντάξεις- που θα τινάξουν στον αέρα το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών- έχει μόνο μια απάντηση:

Εσείς τις περικόψατε, κόφτε τον απαυτό σας να τις σώσετε. Δικό σας είναι το έγκλημα, και δική σας δουλειά είναι η ματαίωσή του. Κάντε την γρήγορα και πέστε και συγνώμη. Αλλιώς, τσιμουδιά.

Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

liberal

Ο Ν. Λυγερός για την Μακεδονία και την προδοτική κυβέρνηση.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Άλλος ένας κενός ανασχηματισμός

Αυτός ο καινούργιος ανασχηματισμός δείχνει και την αρχή του τέλους αυτής της εξουσίας που δεν έχει τίποτα να προσφέρει, διότι η ίδια νιώθει ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο από την προπαγάνδα της. Οι απειροελάχιστες αλλαγές δείχνουν και αυτές ότι ξεφούσκωσε οριστικά το πνεύμα της αλλαγής κι ότι δεν υπάρχει επιστροφή πια. Είναι απλώς η προετοιμασία μιας διαδικασίας που οδηγεί στη λήξη αυτής της περιόδου. Δεν είναι μόνο μια απεγνωσμένη κίνηση χωρίς πράξη, αλλά και η αρχή της προεκλογικής αναμέτρησης, όπου ο στόχος δεν θα είναι καν η νίκη, αλλά η μη οριστική ήττα. Αυτός ο ανασχηματισμός δεν έχει όμως καμιά δυναμική για την Ελλάδα και φαίνεται τώρα επίσημα μετά την ανακοίνωση των ονομάτων. 

Ο μοναδικός στόχος του είναι να κρατηθούν μερικές ισορροπίες όχι σε πολιτικό επίπεδο, διότι αυτό δεν είναι δυνατόν πια ειδικά λόγω του νέου Μακεδονικού αγώνα, αλλά μόνο σε κομματικό επίπεδο. Είναι βέβαια λογικό, αφού ποτέ αυτό το κόμμα δεν κατάφερε να πείσει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους ξένους ότι είναι κάτι άλλο από ένα κόμμα διότι δεν κυβέρνησε ποτέ. Έτσι μπαίνουμε στην τελική φάση μιας άδοξης πορείας που δεν άλλαξε τίποτα επί της ουσίας από το να καταστρέφει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας ότι μια τέτοια εξουσία δεν μπορεί να έχει μια εθνική στρατηγική, αφού το κόμμα είναι τα όρια του δόγματος λόγω απουσίας κριτικής σκέψης.

πηγή 

Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία

Όσο και να θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παρουσιάσει το Σκοπιανό ως ένα θέμα που έχει λήξει, δεν πρόκειται να μην τον βάζουν στη θέση του οι νατοϊκοί, διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με την Ελλάδα. Σίγουρα βασίζεται στον Πρωθυπουργό και στον ΥπΕξ για να μην καταπατηθεί και ταπεινωθεί αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν από τη γελοιοποίηση διότι και αυτοί είναι θύματα της ίδιας τους γελοιότητας. 

Ενώ θέλουν να παρουσιαστούν ως μεγάλοι διπλωμάτες που έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει ξεπεράσει ακόμα και η ουρά του προσυμφώνου τους πριν προλάβει να γίνει μια συμφωνία κι όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν σεβάστηκαν την ιστορία και τον πολιτισμό. Θεώρησαν μέσω της σταλινικής τους προσέγγισης ότι όλα είναι γεωγραφία και μόνο κι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με ριζοσπαστικό τρόπο. Μόνο που ξέχασαν ότι οι ρίζες των λαών είναι πιο βαθιές από την εγκλωβισμένη επιφάνεια όπου βρίσκονται γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισαν την ιστορική πραγματικότητα, αφού πάντα ήταν σε μια δημοκρατική χώρα ενώ μιλούσαν για αντιδημοκρατικές ιδέες άλλων χωρών αλλά ποτέ δεν έζησαν εκεί να δουν τι σημαίνει απώλεια ελευθερίας και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο σε μας και στον Ελληνισμό αλλά αυτό είναι λάθος, και θα το δει και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων. 

πηγή 

Το γελοίο της κρατικής προπαγάνδας

Στην αρχή η εξουσία για να αντιμετωπίσει τους νέους Μακεδονομάχους, έλεγε ότι είμαστε όλοι αμερικανάκια διότι είχαμε δεχτεί μια μεγάλη υποστήριξη από τους Ελληνοαμερικάνους τόσο σε ηθικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Και ήθελε να παρουσιάσει τον αγώνα μας σαν ένα ταξικό αλλά ο λαϊκισμός δεν τα έβγαλε πέρα. Όταν τα Συλλαλητήρια πολλαπλασιάστηκαν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό παρόλο που έγινε στις λεγόμενες δυτικές χώρες, προσπάθησε να μας πείσει ότι έκρυβαν τοπικά συμφέροντα για εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή με άλλα λόγια ότι υπήρχαν άτομα που επένδυσαν σε αυτό τον αγώνα για να έχουν πολιτικά οφέλη. Όταν πια ξεφούσκωσε και αυτό γιατί τα Συλλαλητήρια είχαν ένα μη οργανωμένο τρόπο να γίνονται τότε άρχισε μια άλλη προπαγάνδα του τύπου: είμαστε υπό ρώσικη επιρροή. 

Βέβαια δεν μας εξήγησαν γιατί στις χώρες της ρωσικής επιρροής δεν υπήρξε κανένα Συλλαλητήριο υπέρ του ονόματος της Μακεδονίας αλλά τέλος πάντων δεν θα μετρήσουμε το πλήθος των παράλογων επιχειρημάτων της εξουσίας. Διότι το πιο βασικό θέμα είναι ότι άτομα που έχουν όλα μια μεταμοντέρνα σταλινική προσέγγιση των πραγμάτων, που έρχονται σε σύγκρουση με τη θέληση του ελληνικού λαού, τον κατηγορούν ότι ακολουθεί τη ρώσικη στρατηγική. Δηλαδή ποιος από εμάς έχει πάει στη Ρωσία να ζητήσει οικονομική στήριξη ενάντια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν το ξέρουμε. Το γελοίο της εξουσίας θυμίζει το αντίστροφο του αστείου του Κούντερα.

πηγή

Οι μάταιες προσπάθειες των Σκοπίων

Η κυβέρνηση των Σκοπίων και ειδικά ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ θεωρίας αποφάσεων όπου υπάρχει ένας μοναδικός παίχτης και θεωρίας παιγνίων όπου είναι πολλοί. Για να σώσει την πολιτική του καριέρα είναι απαραίτητο να περάσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, άρα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό κι αν χρειάζεται προπαγάνδα για να μπερδέψει τους ψηφοφόρους του θα τη χρησιμοποιήσει χωρίς κανένα ενδοιασμό. Το πρόβλημά του στη συνέχεια είναι ότι τα Σκόπια δεν αποφασίζουν μονομερώς για το όλο θέμα, διότι σε αυτήν την περίπτωση η ύπουλη στρατηγική του θα είχε νόημα. Κάνει σαν να έχει ξεχάσει τον λόγο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Σίγουρα ο Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ του έχουν υποσχεθεί τα πάντα ακόμα και αυτά που δεν ζήτησε και του έχουν δώσει την εντύπωση ότι ελέγχουν τους Έλληνες και τις αντιδράσεις τους. Όμως και αυτό είναι λάθος κι αν ποντάρει πάνω σε αυτή την οφθαλμαπάτη, θα του βγει το μάτι με την ακύρωση της Συμφωνίας. 

Κατά συνέπεια όλες αυτές οι προκλητικές δηλώσεις που κάνει για να εμψυχώσει τους ψηφοφόρους των Σκοπίων, διότι αυτοί που είναι αλβανικής καταγωγής δεν του φτάνουν, δημιουργούν ένα αρνητικό πλαίσιο που θα του προκαλέσει κόστος ακόμα και μετά από ένα θετικό δημοψήφισμα για αυτόν. Αυτά παθαίνουν οι πολιτικοί που δεν έχουν βαθύ μέλλον, διότι δεν έχουν μάθει την επιρροή του βαθέως παρελθόντος πάνω στο παρόν και το προσεχές μέλλον.

πηγή  

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Λιέβισκα στην Πριζρένη 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Τα σενάρια για πιθανή διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου/Κοσσόβου και για ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία έχουν προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για την ειρήνη στην περιοχή. Το πρώτο ερώτημα, το οποίο ευλόγως έρχεται στο μυαλό μας, αφορά την παρουσία της Ελληνικής Δυνάμεως Κοσσυφοπεδίου, της ΕΛΔΥΚΟ, η οποία αριθμεί 370 στρατιωτικούς. Οι Έλληνες έχουν ενταχθεί στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη KFOR και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δύο σημεία: Στην Πριζρένη, πρωτεύουσα του Κοσσόβου, το οποίο όμως η Ελλάς δεν αναγνωρίζει ως κράτος, και στη Μητρόβιτσα, δηλαδή στη ζώνη του βορείου Κοσσόβου όπου κατοικούν οι περισσότεροι από τους ενπομείναντες Σέρβους.

Τα Ορθόδοξα μοναστήρια της περιοχής αποτελούν την κοιτίδα του σερβικού έθνους, γι’ αυτό και η Σερβία δεν έχει αποδεχθεί την ύπαρξη ανεξαρτήτου Κοσσόβου με αλβανική κυβέρνηση. Σημαντική, όμως, είναι και η πολιτιστική παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή.

Επτακόσια χρόνια πριν από την άφιξη των Ελλήνων στρατιωτικών της ΕΛΔΥΚΟ, έφταναν στο σερβικό τότε Κοσσυφοπέδιο Έλληνες αγιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη Μακεδονία. Πρόκειται για την περίφημη Μακεδονική Σχολή αγιογραφίας, στην οποία ανήκει και ο γνωστός από τα έργα του στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους Μανουήλ Πανσέληνος. Καλό είναι να θυμόμαστε και να τονίζουμε αυτή τη σπουδαία περίοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας, διότι το όνομα «Μακεδονική» θα διεκδικηθεί από τους Σκοπιανούς, αν -ό μη γένοιτο- κυρωθεί και εφαρμοσθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως καταγράφει ο αείμνηστος βυζαντινολόγος Μανόλης Χατζηδάκης στο περιοδικό ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ των Χριστουγέννων 1985 (Αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη), από το 1300 μέχρι το 1330 ο Μιχαήλ Αστραπάς από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον συνεργάτη του Ευτύχιο βρίσκονται στην υπηρεσία Σέρβων ηγεμόνων και αγιογραφούν Ορθοδόξους ναούς στο Κοσσυφοπέδιο και στην κυρίως Σερβία. Στρέφουν την αγιογραφία από τη βαριά τεχνοτροπία προς μία πιο ελαφριά, πιο πολύχρωμη και πιο αφηγηματική. Το μαρτυρούν η Παναγία στη Λιέβισκα της Πριζρένης (1308/9), ο Άγιος Γεώργιος στο Στάρο Ναγκορίτσινο (1317) και άλλα έργα.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ανοιχτό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο οποίο οι Έλληνες έχουμε βάλει τη σφραγίδα μας. Άλλωστα τα Σερβικά Μοναστήρια, πολλά από τα οποία υπέστησαν καταστροφές και επιθέσεις, πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος και μελέτης από όλους τους Ορθοδόξους, αλλά και από κάθε μελετητή του Βυζαντίου/ Ρωμανίας. Οι Έλληνες στρατιώτες κατά τα τελευταία χρόνια προστάτευσαν αρκετά Ορθόδοξα μοναστήρια και ναούς.

Σήμερα η Ελλάς πρέπει να ενδιαφερθεί για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Αλβανών και Σέρβων και για την προστασία της Ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια.

Και ας μην ξεχνούμε ότι η πόλη Μητρόβιτσα του Κοσσόβου πήρε το όνομά της από τον Άγιο Δημήτριο! 

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 26.8.2018
πηγή

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ αναφέρει περί Δημοκρατίας ο Περικλής: «… Το Πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι Πολίτες, αλλά όλος ο λαός. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μπροστά στο Νόμο, για τις ιδιωτικές τους διαφορές. Για τα Δημόσια αξιώματα προτιμώνται εκείνοι που είναι ικανοί και τα αξίζουν και όχι εκείνοι που ανήκουν σε μία ορισμένη τάξη…». Σε άλλο σημείο του Επιτάφιου ο Περικλής αναφέρει: «…Έπαινος ταιριάζει στους προγόνους μας, αλλά ακόμη μεγαλύτερος στους πατέρες μας. Μόχθησαν για να προσθέσουν σ’ εκείνα που κληρονόμησαν την όση εξουσία και δύναμη μας άφησαν…». Τέλος! και σε άλλο σημείο του Επιτάφιου, που αξίζει να αναφέρουμε λέει ο Περικλής· «…Πρέπει να βλέπετε το Μεγαλείο της Πατρίδος στις καθημερινές της εκδηλώσεις και να συλλογίζεσθε πως της το έδωσαν άνδρες γενναίοι που είχαν το αίσθημα του καθήκοντος και μεγάλη φιλοτιμία, σε κάθε έργο που αναλάμβαναν. Αν καμιά φορά, ατυχούσαν σε κάποιο εγχείρημα, δεν στερούσαν όμως την πατρίδα από την ανδρεία τους…».

- Ας έλθουμε στην σημερινή Δημοκρατία της Πατρίδος μας και συγκεκριμένα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις Δημοκρατικές ενέργειες αυτής:

- ΠΡΩΤΟΝ: Υπέγραψε αυτή η Κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραχώρησε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ στους Σλάβους των Σκοπίων, την παρεφθαρμένη Βουλγαρική γλώσσα, αναγνώρισε ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και τέλος δέχτηκε τους Σκοπιανούς ως Μακεδονικό Έθνος, ποδοπατώντας την συντριπτική θέληση του Ελληνικού λαού. Πήγε ετσιθελικά στις Πρέσπες, υπό αυστηρότατη αστυνομική κάλυψη ενισχυμένη από Αστυνομία δυστυχώς και του εξωτερικού, έναντι του θυμωμένου και προδομένου Ελληνικού λαού και υπέγραψε την καταδίκη της Ελληνικής Μακεδονίας μας και μέρος της εθνικής κληρονομίας της Ελλάδος. Την Συμφωνία των Πρεσπών ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης, την χαρακτηρίζει, «Ιστορική ήττα της Πατρίδος και εθνική μειοδοσία…».

- Αυτή! είναι η Δημοκρατία σήμερα στην Ελλάδα που την ασκούν λίγοι και όχι ο Ελληνικός λαός.

- ΔΕΎΤΕΡΟΝ: Σε κάθε διαπραγμάτευση διακρατική ή ιδιωτική, οι συμβαλλόμενοι παίρνουν και δίδουν, αυτή είναι και η έννοια της διαπραγμάτευσης. Έπρεπε λοιπόν! ο Πρωθυπουργός της χώρας μας να βγει στον Ελληνικό λαό, μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και να τον ενημερώσει. Ποια τα οφέλη της Ελλάδος από την συμφωνία αυτή, δυστυχώς τι να μας πει, διότι για την Ελληνική Κυβέρνηση, αυτοί που διαφωνούν με τις αποφάσεις της είναι ακροδεξιοί και φασίστες. Εν αντιθέσει με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ο οποίος, ενημέρωσε για τα ανέλπιστα εθνικά οφέλη των από την συμφωνία των Πρεσπών και παρά ταύτα θα λάβει χώρα και δημοψήφισμα στον Σκοπιανό λαό εν όψει του νέου συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

- Η Ελλάδα που πρωτοκαθιέρωσε την Δημοκρατία, ως ύψιστο σύστημα διοικήσεως του λαού, που μεταλαμπαδεύθηκε σ’ όλο τον κόσμο, σήμερα δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας από την Σκοπιανή Κυβέρνηση.

- ΤΡΊΤΟΝ: Δεν μπορώ να βρω ένα λόγο να δικαιολογήσω την εθνοκτόνο αυτή Κυβέρνησή μας, για την εθνική μειοδοσία εις βάρος της πατρίδος μας και ειδικότερα της Μακεδονίας μας. Σκέφτηκα ίσως πιέστηκαν από τους Ισχυρούς του κόσμου και που είμαστε εξαρτημένοι (Αμερική, Ε.Ε. κλπ.) και πάλι με καμία δύναμη δεν δικαιολογείται το μέγεθος αυτό της Εθνικής μειοδοσίας. 

- Κατά την γνώμη μου, ο Πρωθυπουργός μιας ιστορικής χώρας, όπως είναι η Ελλάς, που προσέφερε τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα, θα έπρεπε να επισκεφθεί τους δυνατούς του κόσμου Αμερική κ.λπ. και να τους πει: «…Κύριοι εσείς είστε οι δυνατοί του Κόσμου, η Ελλάς δεν είναι σε θέση να παρεμποδίσει τα σχέδιά σας και δεν το θέλει, εσείς έχετε τα γένια και τα κτένια όπως λέει ο Ελληνικός Λαός. Θέλετε τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και όπου αλλού θέλετε και με όποιο όνομα θέλετε, δεν μπορεί να σας εμποδίσει η Ελλάς, μόνο που εγώ σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πιστεύω δεν θα βρεθεί, κανείς Έλλην Πρωθυπουργός ν’ αναγνωρίσει, τους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων ότι, αυτοί είναι Μακεδόνες, η γλώσσα που ομιλούν είναι η Αρχαία γλώσσα των Μακεδόνων και ότι είναι Μακεδονικής Εθνότητας, αυτό δεν έχει το δικαίωμα κανείς να το κάνει υπό οιεσδήποτε συνθήκες, διότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Φιλίππου και του ΜεγάλουΑλεξάνδρου. 
- Σε μία τέτοια έντιμη, πατριωτική και υπεύθυνη θέση θα είχατε όλο τον Ελληνικό λαό με το μέρος σας και όμως δεν το κάνατε.

Ας λυπηθεί ο Θεός εσάς, αλλά και την αγαπημένη μας Πατρίδα.

- ΤΈΤΑΡΤΟΝ: Προ ημερών εξεμάνη ο Αγαπητός Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, διότι ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αποκάλεσε τον εαυτόν του «Μακεδόνα». ΝΑΙ! κ. Υπουργέ είναι Μακεδόνας με υπογραφή αυτής της ελληνικής Κυβέρνησης, της οποίας είστε βασικός μέτοχος. Είναι μάλιστα τόσο Μακεδόνας, κατά την Ελληνική Πατριωτική Κυβέρνησή μας, όσο είμαι κι εγώ Μακεδόνας που κατάγομαι από την πόλη της Δράμας, της καθ’ υμών, Νότιας Μακεδονίας. 

- Κρίμα! ο Σκεπτόμενος Έλληνας είχε μία ελπίδα, σύμφωνα πάντα με τις κατά καιρούς δηλώσεις σας, ότι είστε ο μόνος που θα σώζατε την Μακεδονία μας, από την ιδεοληψία των Μπολσεβίκων της Κυβέρνησής σας. Φθάνει κύριε Υπουργέ, το λέω με θλίψη, μην εκτίθεσθε άλλο.

- «…Δύο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη. Το ένα είναι, όταν βρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της Πατρίδος του, το δε έτερον είναι ανά πάσα στιγμή, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το καλό της Πατρίδος του. Δεν είναι δυνατόν, ν’ αγαπά την Πατρίδα του εκείνος, ο οποίος στο όφελος του εχθρού βρίσκει το δικό του» (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Δημηγορία περί του Στεφάνου).

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί, δυο λαοί διαφορετικοί

H Αρβανίτικη ή Αρβωνίτικη δεν είναι γλώσσα των Αλβανών αλλά των μακρινών προγόνων μας των Πελασγών. Εδώ θα αναφερθώ μόνο σε λίγα αποσπάσματα από το βιβλίο.

Την Αρβωνίτικη γλώσσα που πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη ΑΡΒΩΝ ή Αρβανίτικη αργότερα, την ομιλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες της Ηπείρου, και της Ιλλυρίας, χιλιάδες χρόνια πριν έρθουν οι Αλβανοί στην Ευρώπη, από την εποχή των Πελασγών.

Οι Αλβανοί ήρθαν στην Ευρώπη τον 12ο αι. μ.Χ. πρώτα στην Λομβαρδία και μετά στην Β. Ιλλυρία. Προτού έρθουν στην Ευρώπη η κοιτίδα τους ήταν στην Ασία. ΣΤΡΑΒΩΝ Γεωγραφικά ΣΤ’ 211: Αναφέρει την ΑΛΒΑΝΙΑ ως αποτελούμενη από την κοιλάδα του Κύρου ποταμού που έχει στην Ανατολή την Κασπία Θάλασσα και δυτικά τον Καύκασο.

Άλλη μια πηγή που επισφραγίζει την πατρίδα των Αλβανών, είναι: Άπιου Μιθρυδάτου 103 Διων Κασσ. 36, 37: Βασιλέας των Αλβανών Οροίζην ή οροίσων εν τω Καυκάσω, πολεμίσαντα κατά του Ρωμαίου στρατηγού Πομπήιου εις εν Ασία εκστρατείαν. Στην συνέχεια του εδαφίου αναφέρεται ότι οι Αλβανοί του Καυκάσου νικήθηκαν από τον Πομπηίο και ζούσαν σε αρχέγονο κατάσταση, έχοντας ακόμη ξύλινα άροτρα μη αριθμούντες υπέρ τα εκατό τελούντες ανθρωποθυσίας και εν γένει νομαδικώς ζώντες εμβάλες των περί τω Καυκάσω κοιτίδος.

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε σε ένα απόσπασμα του βιβλίου που αφορά και το Μαρτίνο: Οι Αρβανίτες Έλληνες που ήρθαν από την Β. Ηπείρο και παρέμεναν κυρίως στην Στερεά και Πελοπόννησο ήταν μια ασήμαντη μειοψηφία μέσα στον Ελληνικό κορμό στον οποίο κι αφομοιώθηκαν, όσο για την Αρβωνίτικη ή Αρβανίτικη γλώσσα μεταδόθηκε από τους Αρβανίτες κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας που ήταν πιο εύκολο να μάθει Αρβανίτικα παρά Ελληνικά.

Γι’ αυτό όσοι ομιλούν Αρβανίτικα δεν έπεται ότι είναι και Αρβανίτες. Επίσης ψευδή είναι ότι ερημώθηκαν ορισμένες περιοχές και κατοικήθηκαν από Αρβανίτες.

Τα πάρα πάνω μας τα βεβαιώνουν: Ο Κων/νος Παπαρρηγόπουλος: «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», ο Κ. Μπίρης: «Αρβανίτες οι Δωριείς του Νεότερου Ελληνισμού», ο Περικλής Περάκης: «Η Διαμόρφωση του Ελληνικού Έθνους». κ.ά.

Για παράδειγμα θα αναφέρουμε το Μαρτίνο της Λοκρίδας σε μια κάρτα απογραφής του πίνακα 4 του 1540 μΧ. από τα Οθωμανικά αρχεία της Κωνσταντινούπολης.

Είναι μια οικονομική απογραφή για φόρους που απέδιδαν στον Σουλτάνο οι οικισμοί της Λοκρίδας.

Και βλέπουμε στον πίνακα 4 για το Μαρτίνο υπάρχουν δύο στήλες, η μια αναφέρεται στο Μαρτίνο Μουζάκι αυτό είναι το Αρβανίτικο τμήμα του Μαρτίνου από τον οικιστή Έλληνα χριστιανό Β. Ηπειρώτη Αρβανίτη Μουζάκι (από την Μουζακιά) μάλιστα και σε άλλο σημείο των Οθωμανικών αρχείων αναφέρεται ως «Νικόλα Μουζάκι».

Από το όνομα του Έλληνα οικιστή Αρβανίτη Νικόλαου Μουζάκι, πιθανόν οι Τούρκοι για κάποια περίοδο ονόμαζαν το Μαρτίνο Μουζάκ όπως αναφέρει και ο Γ. Μίχας στο βιβλίο του.

Αργότερα όμως επικράτησε και πάλι το όνομα Μαρτίνο που είχε πάρει από τους Φράγκους όταν άλλαξαν τα αρχαία ονόματα των χωριών μας. Βουμελιταία-Μαρτίνο, Λάρυμνα-Καστρί, Ακραίφνιο-Καρδίτσα, Κώπας-Τοπόλια, Ασπληδώνα-Πύργος κ.λ.π. Το τμήμα αυτό του Μαρτίνου είναι στο δεύτερο λόφο δυτικά στο Λιμθ (Αλώνια) έχει 63 σπίτια, 58 άγαμους, καμία χήρα, κανένα Μουσουλμάνο και αποδίδει φόρους 6.516 άσπρα.

Η άλλη από κάτω στήλη του πίνακα 4 αναφέρει σκέτο Μαρτίνο είναι το παλαιό τιμήμα του χωριού γύρω από την εκκλησία των Ταξιαρχών που είναι οι ντόπιοι κάτοικοι από την αρχαία πολή ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑ από το Παλιοχώρι του Μαρτίνου στον Άϊ Γιώργη αφού υπήρξε μια από τις μακροβιότερες αρχαίες πόλεις της Λοκρίδας αυτό το αναφέρουν ο Ιεροκλής 5ος -6ος αι. μ.Χ. στο βιβλίο «Συνέδκημος» και το Πανεπιστήμιο Αθηνών στον Αρχαιολογικό Άτλα του Αιγαίου κ.α.

Το παλιό τμήμα του Μαρτίνου γύρω από την εκκλησία είναι μεγαλύτερο από το Αρβανίτικο έχει 81 σπίτι, 10 άγαμους, 5 χήρες, κανένα Μουσουλμάνο και αποδίδει φόρο 10.000 άσπρα. 

Οι Λιμιθιέοι Αρβανίτες ήσαν πιο σκληροί μέχρι τις ημέρες μας αλλά σιγά-σιγά αφομοιώθηκαν από τους παλαιούς ντόπιους κατοίκους.

Η δε Αρβανίτικη γλώσσα μεταδόθηκε σε όλον τον πληθυσμό του Μαρτίνου. 
Άπαντες οι κάτοικοι του Μαρτίνου Λιμιθιέοι και μη μιλούσαν καθαρά τα Ελληνικά, αλλά μιλούσαν και τα Αρβωνίτικα ή Αρβανίτικα.

Γι’ αυτό όπως αναφέρει ο Κ. Μπίρης, όσοι ομιλούν Αρβανίτικα δεν έπεται ότι είναι και Αρβανίτες.

O Αθανάσιος Νυδριώτης συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών στο βιβλίο του ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ αναφέρεται για τους Μαρτιναίους ότι αγαπημένη τους ασχολία ήταν ο πόλεμος, που είχαν κληρονομήσει από τους Αρβανίτες που είχαν φέρει παλαιά οι Φράγκοι για να φυλάνε το πέρασμα της Λοκρίδας προς Θήβα και Αθήνα.

Μαζί κύλαγε στις φλέβες τους και το αψύ αίμα των πανάρχαιων Λοκρών του ανδρόκαρδου Αίαντα ένα παράξενο κράμα ήταν αυτοί οι άνθρωποι εκείνων των δύο προγόνων. 

Επίσης ένας άλλος οικιστής Αρβανίτης ο Μάλεσης, πέρασε από το Μαρτίνο και έμεινε μαζί με την φαμίλια του για λίγο καιρό στην λεγόμενη σπηλιά του Μάλεση (Σπέουα ή Μέλεσιτ). Σήμερα η μεγάλη αυτή προϊστορική σπηλιά χρησιμοποιείται σαν αποθήκη κτηνοτροφών κάποιου Μαρτιναίου τσοπάνου και βρίσκεται στους πρόποδες στις χερόμες απέναντι από το Παλιοχώρι.

Αλλά οι Μαρτιναίοι τον έδιωξαν και αυτός όπως λένε πολλοί πήγε στην Μαλεσίνα και ότι από αυτόν πήρε το όνομα και έτσι η έχθρα με το Μαρτίνο ανανεώθηκε. (παλαιά έριδα ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑΣ ΑΛΩΝ) οι Έλληνες Αρβανίτες πολέμησαν εναντίον των Σλάβων του Στέφανου Δουσάν και του Συμεών, των Βουλγάρων, Γαλατών, Αλβανών και Τούρκων.

Οι Έλληνες Αρβανίτες που κατέβηκαν στην Ν. Ελλάδα ήταν ελάχιστοι σε σύγκριση με τον ντόπιο πληθυσμό. Και η μετάδοση της Αρβανίτικης γλώσσας σε ευρύ κλίμα μέσα στην ελληνική επικράτεια έγινε στους χρόνους της Τουρκοκρατίας στο κοινό αγώνα κατά των Τούρκων και των Αλβανών στα αρματολίκια και στα κλέφτικα λημέρια και στα χωριά.

Γι’ αυτό η γλώσσα δεν αποτελεί πανάκεια σε όλες τις περιπτώσεις για την καταγωγή κάποιου, αυτό υποστηρίζουν στις διατριβές τους οι καθηγητές Σάθας, Νερούτσος και Λάμπρου.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα έχουμε με τους Πομάκους της Θράκης, στους οποίους το D.N.A. δείχνει ότι είναι απόγονοι των Αρχαίων Θρακών Ελλήνων αλλά λόγω θρησκείας (Μουσουλμάνοι) και γλώσσας (Τουρκικής) και λόγω μη προσοχής του ελληνικού κράτους, δηλώνουν Τούρκοι.

Οι Αρχαίοι Έλληνες της Ηπείρου και της Ιλλυρίας Αρβωνίτες ή Αρβανίτες μιλούσαν και έγραφαν τα ελληνικά, ενώ μιλούσαν μόνο και δεν είχαν γραφή για τα Αρβωνίτικα ή Αρβανίτικα στα οποία τα ίχνη τους χάνονται στα χρόνια των Πελασγών.

Το μπέρδεμα Αρβανίτες και Αλβανίτες έγινε κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας και αντί να λένε Έλληνες Χριστιανοί Αρβανίτες και Αλβανοί Μωαμεθανοί Αλβανίτες τους ονόμαζαν όλους Αρβανίτες.

Ασφαλώς λοιπόν από πλάνη και καλήν πίστη ή και σκοπιμότητα εκινήθηκαν όσοι πίστεψαν και επανέλαβαν την θεωρία της παραφρασεολογίας και της πλαστογραφίας του Γερμανού Falmerayer περί ερημώσεως αγροτικών περιοχών της Ελλάδας και εποικίσεως από Αλβανούς, όσοι παρεννόησαν τον σκοπόν της εποικήσεως όσοι έγραψαν υπερβολές περί μεγάλου αριθμού Αρβανιτών κ.α.

Συνέχεια στο βιβλίο για να αισθανθείς περήφανος που είσαι Έλληνας Αρβανίτης (Πελασγός).

Νίκος Αθ. Μπάτσος, Ιστορικός Ερευνητής
[Πηγή]https://www.himara.gr/ 
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

Ο «Ατλαντικός» της γειτονιάς μας είναι το Αιγαίο και η κυπριακή ΑΟΖ

Το ναυτικό σε πρώτο ρόλο

Των Αλέξανδρου Δρίβα και Δημητρίου Τσαϊλά 

Η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις μας θυμίζει για άλλη μια φορά πως η ανθρωπότητα δεν έχει αποβάλει την εχθρότητα και τη σύγκρουση από το «menu» της διεθνούς πολιτικής πρακτικής.

Μας θυμίζει και κάτι άλλο. Το πρόσκαιρο και το βραχυπρόθεσμο των συμμαχιών ακόμη και όταν αυτές, για καιρό, υπήρξαν στρατηγικές συμμαχίες. ΗΠΑ και Τουρκία (μαζί με το Ισραήλ) αποτελούσαν ένα στρατηγικό τρίγωνο σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη εικόνα όμως, αφορά τον Ελληνισμό.

Την Ελλάδα και την Κύπρο που σήμερα έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Να πάνε ξανά την ιστορία τους, στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου. Εκεί που το περίφημο Δόγμα Τρούμαν, έδινε στην Ελλάδα μεγαλύτερη σημασία, κάτι που αποδείχθηκε με τα περίπου 2 δις $ που ξόδεψαν οι Αμερικανοί στην καθημαγμένη από τον Β’ Π.Π Ελλάδα. Η θάλασσα ήταν και θα είναι εκείνη που καθιστά κάποια έθνη πλουσιότερα από άλλα (περίκλειστα και ηπειρωτικά). Αυτό ηταν και είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Όσα φαύλα και αν έκαναν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ο Ελληνισμός επιβίωσε και επαυξήθηκε χάρη στην επικράτησή του στη Θάλασσα.

Η θάλασσα δημιούργησε αυτοκρατορίες και όσες αυτοκρατορίες αντικατέστησαν τις εκάστοτε υφιστάμενες, απλώς «έκλεψαν» τα κλειδιά για να έχουν πρόσβαση στα κύματα. Η πρώτη περίοδος της Ευρωπαϊκής Εποχής, ξεκίνησε με την κυριαρχία της Ισπανίας. Η Ισπανία, για να «σπάσει» τους εκβιασμούς του Σουλτάνου ο οποίος έκανε πιο ακριβό τον Δρόμο του Μεταξιού, προσπάθησε το 1492 να κάνει τον περίπλου της Αφρικής ώστε να περάσει στον Ινδικό Ωκεανό.

Τελικά, ανακάλυψε την Αμερική. Η Βρετανία στη μάχη του Τράφαλγκαρ εκτόπισε την Ισπανία από την πρωτοκαθεδρία των υδάτων και κυριάρχησε στον κόσμο, υποβοηθούμενη από την παρακμή Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ολλανδίας. Όλα αυτά, έως το τέλος του Β’ Π.Π όπου οι ΗΠΑ διατηρώντας τεράστιες ακτογραμμές σε Ειρηνικό και Ατλαντικό, κατάφεραν να επωμιστούν το κόστος φύλαξης των θαλασσίων οδών. Τη δεκαετία του 1990 το εμπόριο που λάμβανε χώρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, αυξήθηkε κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο του Ατλαντικού.

Η Ατλαντική περιοχή (ανατολική και δυτική) έπαψε να είναι το κέντρο βαρύτητας του κόσμου. Παρόλα αυτά, λόγω του οτι μόνο οι ΗΠΑ μπορούσαν να επωμιστούν αυτό το κόστος φύλαξης των θαλασσίων οδών (η συντήρηση ενός αεροπλανοφόρου τους, συχνά ξεπερνά το ποσοστό ΑΕΠ που δαπανάται για την άμυνα άλλων χωρών) η Βόρεια Αμερική παραμένει το κυρίαρχο κέντρο ισχύος ανάμεσα σε άλλα κέντρα που έχουν αναδυθεί.

Πώς συνδέεται η Ελλάδα; Μέσω Τουρκίας. Η Τουρκία για άλλη μια φορά προσπαθεί με άλλους όρους και άλλα μέσα να γίνει ο κόμβος του Δρόμου του Μεταξιού. Η Κίνα έχει από το 2014 «απαντήσει» στο American Pivot to Asia με τη δημιουργία του One Belt-One Road. Οι φιλοδοξίες της Κίνας, περνούν από την Τουρκία και η τελευταία, έχει ρισκάρει στο οτι το κέντρο παγκόσμιας ισχύος θα μεταφερθεί από τη Βόρεια Αμερική στην Ασία.

Ο έλεγχος της Μεσογείου Θάλασσας και κυρίως της ανατολικής της πλευράς, γίνεται όλο και πιο σημαντικός για τις ΗΠΑ οι οποίες γνωρίζουν ότι Αιγαίο Πέλαγος, Δαρδανέλλια και Σουέζ, αποκτούν και πάλι ζωτική σημασία. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι το 6ο πιο ισχυρό εντός του ΝΑΤΟ και το Ισραήλ αναζητά πνεύμονα προς τη Δύση και ασφαλή έξοδοστη θάλασσα για να αποφύγει την περικύκλωση που βιώνει πλέον και από την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει θέσει ως στόχο της στη «Λευκή Βίβλο» της την ανάδειξή της σε ναυτική δύναμη. Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν πρωτίστως στον εαυτό τους να ισχυροποιήσουν τη δύναμή τους στα ύδατα καθώς ο «Ατλαντικός» της γειτονιάς μας είναι το Αιγαίο και η ΑΟΖ της Κύπρου.

Πολλοί σκέφτονται με χαρά το ενδεχόμενο ενός αγωγού σαν τον East Med όμως ξεχνούν οτι η Ελλάδα έχει ανάγκη την ισχυροποίηση του Ελληνικού ΠΝ ενώ η Κύπρος έχει ανάγκη τη δημιουργία ενός ΠΝ. Οι ΗΠΑ δε σκοπεύουν να σπαταλούν πολλές δυνάμεις στη Μεσόγειο και επιθυμούν η ναυτική ισχύς του 6th Fleet να είναι συμπληρωματική. Το Ισραήλ αναζητά από την Ελλάδα και την Κύπρο για γεωπολιτικούς λόγους και κυρίως, για την ναυτική ισχύ τους.

Ας μην ξεχνάμε πως για τους ίδιους λόγους το Ισραήλ έχει βάλει σε πρώτο πλάνο τις σχέσεις του και με την Ινδία. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου και η Ελλάδα ακόμη, δεν μπορεί να εξαργυρώσει αυτήν την παντοδυναμία η οποία πιθανή εξαργύρωση, θα ήταν ικανή να αλλάξει πολλά στην Ανατολική Μεσόγειο. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Το κυρίαρχο ζήτημα αφορά τις προβλέψεις των χωρών που επιδιώκουν και κατέχουν την ικανότητα να είναι σημαντικές ναυτικές δυνάμεις τις επόμενες δεκαετίες στο ζωτικό μας χώρο του Ελληνισμού. Ένα χρήσιμο σημείο εκκίνησης είναι να υπενθυμίσουμε με έμφαση τις σκέψεις του Θουκυδίδη. Το σεβασμό, το φόβο και τα συμφέροντα μας. Πόσο μακριά θα μπορούσαν αυτά τα τρία κίνητρα να ωθήσουν και να αυξήσουν τις ναυτικές δυνάμεις μας;

Επίσης τα βασικά στοιχεία θαλάσσιας εξουσίας μας προσφέρουν τροφή για να καθοριστεί εάν η χώρα μας απολαμβάνει τις προϋποθέσεις για γίνει η αδιαφιλονίκητη ναυτική δύναμη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εννοούμε παράγοντες όπως η οικονομική ανάπτυξη, η δημοσιονομική ικανότητα, η τεχνολογική πολυπλοκότητα, οι πολυεθνικές διπλωματικές σχέσεις μας και η ισχυρή στρατιωτική ηγεσία. Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας και στον τομέα της θαλάσσιας ισχύος. Όσον αφορά τον Ελληνισμό, οι ιστορικές περιπτωσιολογικές μελέτες μας καταδεικνύουν πόσο σημαντική ήταν η θαλάσσια ισχύς στην ιστορική μας εξέλιξη.

Καθώς ατενίζουμε τις νέες προκλήσεις, οι προσπάθειες μας πρέπει να εστιαστούν σε μια προοπτική που να μας εμπνεύσει, ακόμα κι όταν τα όρια της προνοητικότητας μας περιορίζουν την ανάγκη για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Σαφώς, το μέλλον δεν έχει προκαθοριστεί αλλά εξαρτάται από τις στρατηγικές επιλογές που θα κάνουμε εμείς και οι άλλοι πιθανοί αντίπαλοι και εταίροι, καθώς και το παιχνίδι των τριβών όπως τονίζει ο Clausewitz. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για διαφορετικά πιθανά μελλοντικά σενάρια, μερικά από τα οποία έχουν λίγο ως πολύ αναφερθεί τα τελευταία χρόνια.

Εάν στο μέλλον υπάρξουν θαλάσσιες συγκρούσεις ή κρίσεις, οι πιθανές περιοχές αναμετρήσεων βρίσκονται σε όλη τη ζώνη της Ευρασίας: της Αρκτικής, της Βαλτικής Θάλασσας, της Μαύρης Θάλασσας, της ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς θάλασσας, του Περσικού Κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και του Δυτικού Ειρηνικού.

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες που το Πολεμικό μας Ναυτικό πρέπει να προχωρήσει επιθετικά και γρήγορα με σκοπό να οικοδομήσουμε την όποια διαφαινόμενη συμμαχία με επιχειρησιακές δυνατότητες. Να αμφισβητήσουμε τις παραδοχές μας, να αναγνωρίσουμε τις προκαταλήψεις μας, να μάθουμε και να προσαρμοστούμε από τις παλαιές αποτυχίες μας ώστε να καινοτομήσουμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα στόλο που να είναι έτοιμος να πολεμήσει όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο.

Πρέπει να γίνει πεποίθηση μας ότι σε αυτό το διαμορφούμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον ασφαλείας απαιτείται κάθε σπιθαμή της επιδεξιότητάς μας, της εφευρετικότητας και του αγωνιστικού μας πνεύματος. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να επικεντρωθούμε στην αποστολή με τον καλύτερο τρόπο επίτευξής της. Ο Ελληνικός Στόλος μπορεί και απαιτείται να ενισχύσει την ικανότητά μας να ελιχθούμε και να αγωνιζόμαστε στην Μεσόγειο και, ως εκ τούτου, θα βοηθήσουμε στη διατήρηση της θαλάσσιας ανωτερότητας της Ελλάδας που θα οδηγήσει στην ασφάλεια, την επιρροή και την ευημερία για το έθνος μας και ολόκληρο τον Ελληνισμό.

* Ο Αλέξανδρος Δρίβας είναι Διεθνολόγος, Μέλος ΑΗΕΡΑ Σόλων HJ04, μέλος Ομάδας Θαλάσσιας Στρατηγικής στο ΕΛΙΣΜΕ, Συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων – Εισήγηση στην εκδήλωση-ομιλία της 4ης Μαϊου 2018 στην ΛΑΕΔ που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ Solon HJ04.
** Ο Δημήτριος Τσαϊλάς είναι Ναύαρχος ε.α. 

HellasJournal

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τα λευτέρωσε για να συμμετέχουν στην φρουρά της Κωνσταντινούπολης μαζί με άλλα Ελληνόπουλα.

Ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ενδιαφέρεται για τα στρατιωτάκια της συνοριογραμμής μας στο μεγάλο ποτάμι, τον Έβρο γιατί «Τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η ΦΡΟΥΡΑ της † ΠΟΛΗΣ † μου»

Σε ανύποπτο χρόνο το αρθρογραφήσαμε (2 Απριλίου 2016) και στις 15 Αυγούστου 2018 μέσα στο ΠΑΣΧΑ του Καλοκαιριού η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ κάνει το Μεγάλο Θαύμα της.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλες πλέον οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε την παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την διαταγή να λευτερωθούν οι δυο απαχθέντες στρατιωτικοί μας δίχως να δώσει καμία περαιτέρω εξήγηση για την ενέργεια του αυτή.

Τι μεσολάβησε, τι είδαν το γνωρίζουν καλά ο ίδιος και η γυναίκα του Εμινέ; 
Μια φορά το ΘΑΥΜΑ είναι ζωντανό και συνεχίζεται προς την Καθ ημάς Ανατολή.

Να γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ μας αγαπάει τα φανταράκια μας. 

2 Απριλίου 2016 γράφουμε: 
«Γνωστή μας οικογένεια με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Προυσού και των Αγράφων ευλαβούμενη ιδιαιτέρως την ΠΑΝΑΓΙΑ την Προυσιώτισσα έχει ένα μέλος της να υπηρετεί αυτήν την στιγμή στην συνοριογραμμή μας στον Έβρο.

Η μητέρα του παιδιού που υπηρετεί στον Έβρο καθημερινά απαγγέλει όρθια τρείς φορές την ημέρα του ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ έμπροσθεν της Εικόνος Της Παναγίας Προυσιώτισσας που έχουν στο οικογενειακό τους εικονοστάσι με το αναμμένο κανδήλι.

Μια μέρα αποκαμωμένη από τον κόπο της ημέρας λύγισε τα πόδια της και στηριζόμενη σε ένα κάθισμα αποκοιμήθηκε ελαφριά ενώπιον της Εικόνος της Προυσιώτισσας.

Όπως η ίδια μας περιέγραψε είδε δίπλα της μια Μαυροφόρα Γυναίκα Πανώρια ( ΠΑΝ- ΩΡΑΙΑ) που της σήκωσε το βιβλίο των χαιρετισμών που είχε πέσει από τα χέρια της και της είπε.

¨κόρη μου τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η Φρουρά στην ΠΟΛΗ μου, για να δω και ΕΓΩ τα δικά μου μέρη ελεύθερα¨

Σήμερα τουρκία διαλύεται 
«Χρεοκόπησε η Turk Telekom -Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας 
Ο κολοσσός της τηλεφωνίας της Τουρκίας κήρυξε χρεοκοπία 
Αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνεια προς τις τράπεζες ύψους 4,7 δισ. δολαρίων

Εισπράττει σε τουρκικές λίρες και πληρώνει σε συνάλλαγμα. Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί σε ποσοστό 70%»  

http://www.iefimerida.gr/news/440579/ 

Μπορεί στην τουρκία να συμβαίνουν φοβερά και συγκλονιστικά πράγματα και σε λίγο δεν θα μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση πάνω σε αυτά.... αλλά εδώ στην Ελλάδα τα φανταράκια μας ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ όπως το θέλει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας που μεριμνάει για αυτά.

Αποκλειστικό βίντεο του ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 4Ε από την Ορεστιάδα, όπου βρέθηκαν αυτή την Τρίτη οι στρατιωτικοί μας Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κλεισσούς, όπου κάθε Τρίτη τελούσαν (και θα συνεχίσουν να το κάνουν) παράκληση. Στην Παναγία μας για τους 2 που ήταν φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

Ο π. Αθανάσιος, πνευματικός του Δημήτρη, στις εικόνες ενώ οι 2 σεμνά και ταπεινά βρέθηκαν με απόλυτη συγκίνηση στο Ναό της Παναγιάς μας

Οι Έλληνες στρατιωτικοί για άλλη μια φορά συγκίνησαν. Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και ταπεινότητας, επέλεξαν να επισκεφτούν μία εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Σε μία αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά σκηνή, οι δύο στρατιωτικοί, σαν άλλοι βυζαντινοί υπερασπιστές της Πόλης εμφανίζονται να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, θέλοντας να τονίσουν τη σημασία της θείας παρέμβασης στην υπόθεση της απελευθέρωσής τους.

Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ που εορτάζουμε την Κατάθεση της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της στις 31 Αυγούστου στο τέλος κάθε εκκλησιαστικού έτους, γεγονός που συνέβη στις ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΣ στην Κωνσταντινούπολη …

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας επιθυμεί τα φανταράκια του ΕΒΡΟΥ και όπως μας το προείπαν οι Άγιοι Πατέρες μας να προκάμουν - να τρέξουν ποιο γρήγορα από όλους λόγου γειτονίας για να ψάλλουν τω ΥΠΕΡΜΑΧΩ μέσα στην εκκλησία των Βλαχερνών.

Τα παραπάνω τα εκθέτω με βαθιά συγκίνηση για αυτό τον λόγο και οι ασυνταξίες του κειμένου αλλά είναι τετελεσμένο και έρχεται.

Το πώς, το γνωρίζει η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ μας που κάμει ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένα πραγματικά σοκαριστικό γεγονός συμβαίνει εδώ και καιρό στην Τουρκία. Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι κάνουν εμπόριο οργάνων αφαιρώντας όργανα από παιδιά Σύριων μεταναστών ενώ είναι ακόμη ζωντανά.

Σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ, στρατιωτικοί στη Συρία οι οποίοι εργάζονται για ξένες υπηρεσίες συμμετέχουν στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες έχουν τις βάσεις τους στην Τουρκία.

Organ Trafficking In #Turkey

Η Λιβανέζική εφημερίδα ad-Diyar αναφέρει πως οι Τουρκικές αρχές μεταφέρουν νεαρούς Σύριους και παιδιά τραυματίες που εισέρχονται στην Τουρκία, σε νοσοκομεία στην Αντάλεια και στο Ισκεντερούν σε αυτοκίνητα που επιβλέπονται από την τουρκική αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες.

Οι Σύριοι τραυματίες αφότου αναισθητοποιούνται, τα όργανα του σώματός τους αφαιρούνται και ύστερα σκοτώνονται για να θαφτούν στα σύνορα της Τουρκίας ή αλλού.

Ο Γενικός Διευθυντής του ιατροδικαστικού γραφείου της Συρίας, Hussein Noufel, αποκαλύπτει πως, σωματικά μέλη και όργανα χιλιάδων Σύριων πολιτών έχουν πουληθεί στη μαύρη αγορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Με τον πόλεμο στη Συρία να συμπληρώνει εξαετία, έχουν πραγματοποιηθεί όλων των ειδών κτηνωδίες και ανθρώπινη εκμετάλλευση. Όλος αυτός ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, που έχει ενορχηστρωθεί από τους Σιωνιστές, πραγματοποιείται για τα συμφέροντα τη ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ-Ισραήλ.

Israel, Turkey and ISIS are illegally harvesting organs in Syria

Όπως μαρτυρεί η εφημερίδα, στις χώρες της Ευρώπης, ήταν από καιρό γνωστό αυτό το εμπόριο. Μάλιστα, Σύριοι γιατροί οι οποίοι είχαν έρθει από Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο για να φροντίσουν τους τραυματίες, ανακάλυψαν αυτή την κλοπή σωματικών οργάνων αλλά συνάντησαν εμπόδια στη συλλογή περεταίρω πληροφοριών από τον Τουρκικό στρατό.

Η εφημερίδα ad-Diyar τονίζει πως, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ FSA, έχι προκαλέσει μεγάλες καταστροφές με βομβαρδισμού στα νοσοκομεία της Συρίας, καταστρέφοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και τις ιατρικές προμήθειες. Γι αυτό το λόγο Σύριοι από την περιοχή του Χαλεπιού καταλήγουν στα τουρκικά νοσοκομεία αγνοώντας τον κίνδυνο.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι πως η FSA σε συνεργασία με ορισμένα ασθενοφόρα της Συρίας μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της Τουρκίας όπου εκεί γίνεται η αφαίρεση και το εμπόριο οργάνων. Σε πολλά πτώματα τα οποία βρέθηκαν, έλειπαν όργανα όπως μάτια, νεφρά κλπ.

H ad-Diyar, αποκαλύπτει πως, σε μια από τις περιπτώσεις, Τούρκοι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι από τους 60.000 τραυματίες πολίτες και στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, αφαιρέθηκαν όργανα από τους 15.622, των οποίων τα πτώματα στάλθηκαν πίσω στη Συρία για να θαφτούν.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ισχυρίζεται τάχα πως παρακολουθεί στενά όλη αυτή την κατάσταση στην Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια.

18,000 Syrian Children Victim to Organ Harvesting 

CHILDREN KILLED FOR ORGAN THEFT

Jews/Mayors Arrested For Harvesting Illegal Organs! 

Πούλησε το νεφρό του για να πάρει λεφτά και να έρθει στην Ευρώπη , δυστυχώς όμως πλήρωσε με την υγεία του. Καθημερινά παίρνει παυσίπονα ειδεμή δεν αντέχεται ο πόνος.

Organ Trafficking: Syrian refugees selling organs to traffickers

Παίρνουν 5 χρόνια παιδιά και τα αφαιρούν τα όργανα καθημερινά λέει αυτή η κυρία στην κάμερα.

ORGAN THEFT BY TERRORISTS IN EASTERN GHOUTA

Με κρυφή κάμερα η συμφωνία για να πουληθεί ένα όργανο συνήθως είναι φίρμες γιατρών στα κυκλώματα.

Undercover video of human organ traders – BBC News

Σκότωναν τα παιδιά και με παγάκια στα φέρετρα τα μετακινούσαν για την μεταμόσχευση.

Kidnapped children boxed in ice to be transported n sold for their organs

Container having dead body of children without their organs

Γιατροί μιλάνε για 41 000 μεταμοσχεύσεις που έγιναν χωρίς έγκριση αλλά με φόνο. 

Tués pour leurs organes, le marché de la transplantation, un secret d’État chinois

Σατανισμός χωρίς όρια Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ κυκλώματα ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 

PURE EVIL | THE WORLD MUST KNOW | CHILD ORGAN HARVESTING

Το κόστος των ανθρωπίνων οργάνων στη μαύρη αγορά είναι αρκετά μεγάλο με τα φθηνότερα όργανα όπως χέρι και βραχίονας να ξεκινούν από 385 δολάρια. Στα ακριβότερα όργανα συγκαταλέγονται η καρδιά και ο μυελός των οστών, αξίας 119.000 και 23.000 δολάρια αντίστοιχα.

The Cost Of Your Body Parts On The Black Market

Children’s all internal organs removed and replaced a cocaine

Ένα φρικιαστικό παράδειγμα αφάιρεσης οργάνων, συγκεκριμένα των ματιών, ενός 6χρονου αγοριού από την Κίνα.

Organ trafficking: 6-year-old’s eyes stolen by organ traffickers in China 

Οι Σομαλοί μετανάστες σκοτώνονται στην Αίγυπτο και ύστερα τους αφαιρούνται τα όργανα.

Somali Immigrants Killed In Egypt and Stripped Of Organs 

Έτσι γίνονται οι απαγωγές που μπορεί να οδηγήσουν και στη αφαίρεση οργάνων παιδιών ή ενηλίκων. Επτά προσπάθειες απαγωγής που καταγράφηκαν στην κάμερα. 

7 ATTEMPTED KIDNAPPINGS CAUGHT ON TAPE | Morbid Countdowns #8 

Watch Man Attempt To Kidnap 4-Year-Old Girl Right In Front of Her Mom

5 ATTEMPTED KIDNAPPINGS CAUGHT ON TAPE

Προσοχή πολύ στα παιδιά σας από τους λαθρο διότι θα πληρωθούν καλά για όργανα

Post Mortem Photography Warning Graphic images

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

Σημείωση: Ολα τα ενεργά λινκ είναι βίντεο 

125 χρόνια Διώρυγα της Κορίνθου (και φιλοτελισμός)

Το Σάββατο 25 Αυγούστου κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ ένα αναμνηστικό γραμματόσημο για τα 125 χρόνια από την διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου. Το γραμματόσημο είναι αυτοκόλλητο και έχει εκδοθεί σε τευχίδια των 10 τεμαχίων αξίας € 7.20. Η ονομαστική του αξία είναι 1ης κλάσης εσωτερικού, σήμερα 0.72. 

Κυκλοφόρησε μόνο στον νομό Κορινθίας και η αναμνηστική σφραγίδα της 1ης ημέρας κυκλοφορίας χρησιμοποιήθηκε στο κεντρικό ταχυδρομείο Κορίνθου στις 25.08.2018 από ώρα 10.00 ως ώρα 13.00.

Τα ΕΛ.ΤΑ διαθέτουν εικονογραφημένους φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας με επικολλημένο το γραμματόσημο και σφραγισμένους με την σφραγίδα και με ένθετο αναμνηστικό μετάλλιο που κατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Εκτύπωσης της Τραπέζης της Ελλάδος. Διατίθενται από τα ΕΛ.ΤΑ προς € 8. 

Τυπώθηκαν 5000 τευχίδια (50.000 γραμματόσημα) από τα οποία 3000 επικολλήθηκαν σε ισάριθμους φακέλους, από τους οποίους οι 2.000 διατέθηκαν στην Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.

Δεν κυκλοφόρησαν προσπέκτους παρά μόνο μία τρισέλιδος «ειδική εγκύκλιος» στην οποία δεν αναφέρεται ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε, ούτε ο εκτυπωτικός οίκος, ούτε η ποσότητα του γραμματοσήμου, ούτε τα χρονικά όρια διάθεσης.

Αντίθετα αναφέρεται πως τα τευχίδια περιέχουν 10 αυτοκόλλητα ειδικά προσωπικά γραμματόσημα (!!). Ακόμα αναφέρονται σε «ειδικούς αναμνηστικούς φακέλους με μετάλλιο και σφραγίδα. Επίσης αναφέρεται ως σημεία πώλησης, τα ταχυδρομικά γραφεία του νομού Κορινθίας, τα φιλοτελικά γραφεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από τα κεντρικά ταχυδρομεία Πειραιά και Πάτρας (από 27.08.2018).

Στις 27 Αυγούστου επισκέφτηκα το φιλοτελικό γραφείο (Λυκούργου 5) όπου μου ανέφεραν πως είχαν 25 τευχίδια και τα διέθεσαν όλα, ακόμα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα.
Στην συνέχεια συναντήθηκα με τον διευθυντή της διεύθυνσης φιλοτελισμού, ο οποίος μου ανέφερε πως διετέθησαν 50 τευχίδια, και όχι 25. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την κατάσταση.


Η προσωπική μου θέση είναι πως το γραμματόσημο είναι κανονικό και όχι προσωπικό. Εξ άλλου δεν έχει κανένα στοιχείο των προσωπικών γραμματοσήμων που έφτασαν στην Ελλάδα μαζί με ψηφιακά μηχανήματα που τύπωναν στην λευκή παράπλευρη βινιέτα. 
Οι φάκελοι είναι αναμνηστικοί βεβαίως, όμως είναι και 1ης ημέρας κυκλοφορίας ενός κανονικού γραμματοσήμου.

Μπορεί και άλλες χώρες όπως η Γαλλία να ορίζουν ως 1η ημέρα κυκλοφορίας τον τόπο που έχει σχέση με το γραμματόσημο, και από εκεί να αρχίζει η πώληση. Όμως μετά από μερικές ημέρες η διάθεση γίνεται καθολική στα ταχυδρομεία της χώρας και στα φιλοτελικά γραφεία.

Στην συνάντησή μου με τον διευθυντή της υπηρεσίας φιλοτελισμού και με δυο ακόμα στελέχη της υπηρεσίας άκουσα πολλά. Ενδιαφέροντα και περίεργα.

Ο κ. διευθυντής υπεραμύνθηκε πως πρόκειται για προσωπικό γραμματόσημο και πως τώρα τα πράγματα αλλάζουν, όπως είπε. Πρέπει να συγχρονιστούμε και όχι να ζούμε στο 1850. Να κάνουμε ότι κάνουν και άλλες χώρες. Πλέον, είπε τα προσωπικά γραμματόσημα έτσι θα κυκλοφορούν και όποιος θέλει δικό του γραμματόσημο θα το έχει. Ακόμα για να προσελκύσουμε την νεολαία πρέπει να κυκλοφορούμε ότι η νεολαία θέλει. Ακόμα άκουγα πως θα καταργηθούν τα γραμματόσημα από τις θυρίδες και θα αντικατασταθούν με ετικέτες αναγραφής του τέλους που θα εγκατασταθούν στις θυρίδες και πως τα γραμματόσημα θα βγαίνουν σε 5000 τεμάχια για τους φιλοτελιστές.

Εγώ αντέκρουσα και είπα πως αυτά οδηγούν την Ελλάδα σε μπανανία και πως η Ελλάδα θα περιέλθει σε ανυποληψία. Ακόμα τόνισα πως υπάρχουν άλλοι τρόποι αύξησης των πωλήσεων και επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτά που επιχειρούνται.

Σας εκμυστηρεύομαι τις σκέψεις μου. Έχουμε ξεφύγει σε μονοπάτια επικίνδυνα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έπρεπε να είναι η κοινωφελής υπηρεσία και όχι η «επιχείρηση». Οι μπίζνες έξω από κώδικες ηθικής οδηγούν στην εκπόρνευση. Ο ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων φιλοτελισμού εδώ και μήνες απέχει των καθηκόντων του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Έτσι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να γίνουν μαθητευόμενοι μάγοι που βαφτίζουν το κρέας ψάρι και το κάθε τι κατά το δοκούν, και αυτό είναι επικίνδυνο.

Δημήτρης Περδίκης

πηγή