Σελίδες

14 Μαρτίου 2018

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking

Ο διαπρεπής βρετανός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν τα παιδιά του.«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Lucy, ο Robert και ο Tim, στην ανακοίνωσή τους.

«Μια φορά είχε πει "δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς". Θα μας λείπει για πάντα», αναφέρει η ανακοίνωση των παιδιών του.

Ο Hawking ήταν γνωστός για την πρωτοποριακή του μελέτη πάνω στις μαύρες τρύπες και τη σχετικότητα καθώς επίσης και συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, όπως η Σύντομη Ιστορία του Χρόνου.

Υπήρξε μάλιστα ο πρώτος που εισήγαγε τη θεωρία της κοσμολογίας ως αποτέλεσμα της ένωσης της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Ανακάλυψε επίσης ότι στις μαύρες τρύπες υπάρχει μία συνεχής διαρροή ενέργειας γεγονός που τις κάνει να εξαφανίζονται - ένα φαινόμενο που έγινε αργότερα γνωστό ως ακτινοβολία Hawking.

Γεννημένος στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου του 1942, ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Οκτώβριο του 1959 σε ηλικία 17 ετών. 

Στα 22 του διαγνώστηκε με μια σπάνια νόσο των κινητικών νευρώνων (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) και οι γιατροί του έδωσαν μόλις λίγα έτη ζωής.

Η ασθένειά του τον καθήλωσε σε αναπηρική πολυθρόνα και σταδιακά έχασε τη δυνατότητα να μιλάει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Δυστυχώς ο μεγάλος αυτός επιστήμονας ήταν άθεος και υλιστής.....

Με το βιβλίο του «Το Μεγάλο Σχέδιο» (μεταφρασμένο και στα ελληνικά) δήλωσε προκλητικά "δεν χρειαζόταν καθόλου ο Θεός για να εξηγηθεί το σύμπαν".
Όπως είπε, «θεωρώ τον εγκέφαλο ένα κομπιούτερ που θα σταματήσει να δουλεύει, όταν τα μέρη του χαλάσουν. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για τους χαλασμένους κομπιούτερ. Αυτό είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».

Δυστυχώς γι αυτόν τώρα βρίσκεται η στην δυσάρεστη θέση όχι μόνο της διαπίστωσης του μεγάλου λάθους του.... αλλά και στο ότι πλέον αντιλαμβάνεται ότι με την στάση του ως γνωστού και μεγάλου επιστήμονα μπορεί να επηρρέασε άλλους ανθρώπους προς την αθεϊα και το χάος....

Πολλές φορές η αληθινή πνευματικότητα και ενσυνείδηση μας ότι έχουμε αθάνατη ψυχή εκ Θεού, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το πόσο μεγάλοι επιστήμονες είμαστε στον τομέα μας....

Ο Θεός να τον συγχωρέσει.... (όπως όλους μας)

1 σχόλιο:

  1. Τώρα εκεί που είναι, πολύ θα ήθελε να γυρίσει πίσω και να διορθώσει τα γραφόμενα του.
    Αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά.

    Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.