Σελίδες

30 Ιουνίου 2017

Η ΗΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ “ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ”…

Εξειδικευμένοι “αρουραίοι” καρπούνται τις αποζημιώσεις από τις θεομηνίες… 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2016, ο νομός της Ηλείας επλήγη από καταστροφικά καιρικά φαινόμενα! Σαρωτικές καταιγίδες και καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους! Το μέγεθος της καταστροφής χαρακτηρίστηκε ως ανυπολόγιστο!

Όλοι μίλησαν για “βιβλική” καταστροφή που σάρωσε ολόκληρες περιοχές, της Βάρδας, της Μανωλάδας, της Ανδραβίδας, του Βουπρασίου, του Ψαριού, της Κυλλήνης! Όλος ο κάμπος της Ηλείας “πληγώθηκε” ανεπανόρθωτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα! Σε όλον τον Κάμπο επήλθε ολική καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών και χάθηκαν μονομιάς οι κόποι εκατοντάδων αγροτών! Και όχι μόνο! Μεγάλες καταστροφές είχαμε και σε σπίτια και σε επιχειρήσεις!

Ο “περιφερειακός θίασος” των Αρχών… 

Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα μετά από τέτοιες καταστροφές, οι πολιτικοί μας και κυρίως οι άρχοντες που εκείνη τη στιγμή κατέχουν τις τύχες της Πατρίδος μας στα χέρια τους, κλαίνε υποκριτικά επί των ερειπίων που άφησαν οι θεομηνίες στο πέρασμά τους! Μεταβαίνουν στον τόπο του “εγκλήματος” και υπόσχονται στους πληγέντες, λαγούς με πετραχήλια!

Έτσι, και στην συγκεκριμένη περίπτωση κινητοποιήθηκε άμεσα η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους, για να απαλύνουν τον πόνο των πληγέντων με κούφια λόγια! Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας με τους συνεργάτες του περιόδευσαν σε όλες τις πληγείσες από τις θεομηνίες περιοχές και από κοινού με τους Δημάρχους, έδωσαν – ως είθισται – υποσχέσεις για αποζημιώσεις!

Ερώτηση από τη ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο… 

Μετά και από τις βαθυστόχαστες δηλώσεις κυβερνητικών οργάνων περί αποζημιώσεων στους πληγέντες, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, η Νέα Δημοκρατία, υπέβαλε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο με τον επικεφαλής της Μανώλη Κεφαλογιάννη, ζητώντας την οικονομική συνδρομή της ΕΕ στην αποκατάσταση των πληγέντων από τη θεομηνία στην Ηλεία:

«Η κακοκαιρία που τις τελευταίες ημέρες έπληξε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδος προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας!

Ειδικά σε δενδροειδείς καλλιέργειες (ελιές, αμπέλια, πορτοκαλιές, λεμονιές) η καταστροφή είναι σημαντική καθώς πέραν της απώλειας, λόγω της κακοκαιρίας, της φετινής παραγωγής, η θεομηνία κατέστρεψε και ξερίζωσε δένδρα. Κάτι που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς για μια δεκαετία τουλάχιστον, την γεωργική παραγωγή με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού εισοδήματος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, που θα έχει επίσης, αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της περιοχής!

Ερωτάται η ΕΕ για το πώς μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, σε μια εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσεως, δύσκολα η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταποκριθεί με παροχή κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών και την απώλεια των αγροτικών εισοδημάτων των κατοίκων της Ηλείας;;

Από ποια ευρωπαϊκά Ταμεία και με ποια κονδύλια μπορούν να χρηματοδοτήσουν ολικώς ή μερικώς την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιας έκτασης ζημιές;;

Στην Ελλάδα το “μπαλάκι” από την ΕΕ… 

Η απάντηση δόθηκε από την ΕΕ στις 15 Νοεμβρίου 2016 (Ε006836/2016):
Η ευθύνη για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση σε περίπτωση καταστροφών ανήκει στα κράτη – μέλη στα οποία σημειώνεται η καταστροφή. Όταν το πληγέν κράτος – μέλος ζητεί συνδρομή, η Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες του κράτους – μέλους μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, ο οποίος επιτρέπει την άμεση συντονισμένη βοήθεια από άλλα κράτη – μέλη, ή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ…

Οι κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις στον γεωργικό τομέα επιτρέπουν στα κράτη – μέλη να καταρτίσουν εθνικά συστήματα ενισχύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές. Η Ελλάδα έχει θεσπίσει τα εν λόγω συστήματα!

Η πολιτική συνοχής υποστηρίζει τις προσπάθειες πρόληψης των κινδύνων, την ανθεκτικότητα σε καταστροφές και τις υποδομές με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Κατά την περίοδο 2014 – 2020, περίπου 400 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, ώστε να επενδυθούν για την “προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και πρόληψη των κινδύνων”… 

Έχει δυο κριτήρια για τις αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ;;

Ενώ λοιπόν ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α) έκανε τις “εκτιμήσεις” του στην Ηλεία, άρχιζε να “μοιράζει” αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Με βάση τα κριτήρια που είναι θεσπισμένα ή και σε αυτήν την περίπτωση γίνεται καταστρατήγηση των Νόμων και των κανονισμών;;

Διότι, έφθασαν στα χέρια μας καταγγελίες, ότι βγήκαν υπέρογκα ποσά αποζημίωσης για ημέτερους του πολιτικού Συστήματος και ταυτόχρονα εξαιρέθηκαν άλλοι αγρότες που πληρούσαν τους λόγους για να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν!

Μας πληροφόρησαν, πως είναι γνωστό στους πάντες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, ότι όσοι αγρότες είναι οργανωμένοι πολιτικά, δηλαδή κοινώς τα κομματόσκυλα, δηλαδή εκείνοι που είναι οργανωμένοι στα κόμματα χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο της λαδομηχανής, απολαμβάνουν υπερβολικές αποζημιώσεις! Αντίθετα, όσοι κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας, οι δικαιούμενες αποζημιώσεις τους μεταφέρονται για να προστεθούν στις αποζημιώσεις των εξειδικευμένων πολιτικών “αρουραίων”!

Για τον λόγο αυτό, είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις επανεκτίμησης που καταθέτουν πολλοί αγρότες, που ενώ δικαιούνταν δεν έλαβαν καμιά αποζημίωση! 

“Παιχνίδι” με εικονικά τιμολόγια;; 

Θα περιμένουμε απαντήσεις από επίσημα χείλη, όπως επίσης, θα περιμένουμε να μας επιβεβαιώσουν την πληροφορία, πως υπάρχει Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2010 που διαπίστωσε ότι 36 χιλιάδες αγρότες εισέπραξαν 244 εκατ. ευρώ με εικονικά τιμολόγια επιστροφής ΦΠΑ, δηλαδή περισσότερα από τους 250 χιλιάδες αγρότες που εισέπραξαν την ίδια εποχή τις νόμιμες επιδοτήσεις!

Βραδυφλεγής Προφητεία του Λευκού Οίκου για Νέα Χημική Επίθεση του Σύρου Προέδρου

Και εφαρμογή σκληρών αντιποίνων στον Άσαντ και τον στρατό του 

[Η παράδοξη προχθεσινή προφητεία του Λευκού Οίκου, ότι ετοιμάζεται νέα χημική επίθεση μαζικής δολοφονίας αμάχων και αθώων παιδιών από το καθεστώς της Συρίας, αναφέρεται πως κατέπληξε στελέχη του Στέητ Ντηπάρτμεντ, του Πενταγώνου και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και φυσικά προκάλεσε διεθνή αίσθηση και ανησυχία. Η κατωτέρω υποδειγματική διερεύνησή της, υπό το μικροσκόπιο της εγκληματολογικής ανάλυσης –του ιστορικού, των κινήτρων και της επιδίωξης- από μιαν αμερικανική ιστοσελίδα ευρύτατα αναγνωρισμένης ειδικότητας, είναι πολύ διαφωτιστική (και για τους υπεύθυνους της εθνικής μας ασφάλειας) και εξαιρετικά ανησυχητική για όσα εκρηκτικά γεγονότα κυοφορούνται, στα οποία μας εμπλέκουν γειτνίαση και συμβάσεις. Ο πραγματικός τίτλος του άρθρου είναι: Ο Λευκός Οίκος Λέγει ότι Θα Σκηνοθετήσει Επίθεση με Χημικά ΄Οπλα στη Συρία»] 

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού  

Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Συρίας ετοιμάζει «επιθέσεις με χημικά όπλα». Αυτό είναι σαφώς ανυπόστατο. Η Συρία κερδίζει τον πόλεμο σε όλη τη χώρα. Οποιαδήποτε τέτοια επίθεση θα της ήταν επιζήμια. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πρέπει επομένως να σημαίνει ότι προετοιμάζεται μια νέα αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας «σε αντίποινα» για μια ετοιμαζόμενη σκηνοθετημένη «επίθεση με χημικά όπλα», για την οποία θα κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση.

Τον Αύγουστο του 2013 η Συρία προσκάλεσε επιθεωρητές του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών ΄Οπλων να ερευνήσουν επιθέσεις με χημικά εναντίον του συριακού στρατού. Μόλις οι επιθεωρητές έφθασαν στην Δαμασκό, μια «χημική επίθεση» σκηνοθετήθηκε στη Γκούτα, πλησίον της Δαμασκού. Πλήθος βίντεο των τζιχαντιστών με σκοτωμένα παιδιά δημοσιεύτηκαν στα Δυτικά ΜΜΕ, με αναθέματα στη κυβέρνηση της Συρίας για το έγκλημα. Κανείς δεν εξήγησε με ποια λογική μπορούσε να οδηγηθεί η κυβέρνηση της Συρίας σε βομβαρδισμό με χημικά μιας περιοχής χωρίς την παραμικρή στρατιωτική σημασία, την ημέρα της άφιξης των επιθεωρητών δίωξης του εγκλήματος των χημικών επιθέσεων, που η ίδια είχε προσκαλέσει.

Η «επίθεση» ήταν εξόφθαλμα στημένη από τους ένοπλους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης και τους ξένους πάτρωνες τους. ΄Ηταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ομπάμα, για την εξαπόλυση επιθέσεων εναντίον της συριακής κυβέρνησης, αλλά εμποδίστηκε από την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την απομάκρυνση και καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου αποτροπής του Ισραήλ.

Στις αρχές του 2017 ο νέος Πρόεδρος Τραμπ διατύπωσε θετικά σχόλια για την κυβέρνηση της Συρίας. Ο ΄Ασαντ μπορεί να παραμείνει, είπε. Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν εξασφαλίσει την υπεροχή και νικούσαν σε όλα τα μέτωπα. Δυο μέρες αργότερα μια «επίθεση με χημικά» σκηνοθετήθηκε στην κατεχόμενη από την Αλ Κάϊντα πόλη Χαν Σεϊκούν. Πλήθος πάλι από βίντεο τζιχαντιστών με σκοτωμένα παιδιά, προφανώς ετοιμασμένα νωρίτερα, πλημμύρισαν την Δυτική δημοσιότητα. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι δεν υπήρξε χημική επίθεση από την κυβέρνηση της Συρίας.* Αλλά η κυβέρνηση Τραμπ χρησιμοποίησε το επεισόδιο για να εξαπολύσει ομοβροντία πυραύλων εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου της Συρίας. Οι νεοσυντηρητικοί ήταν ενθουσιασμένοι. Τελικά είχαν τον Τραμπ υπό τον έλεγχό τους. Τα ΜΜΕ άλλαξαν μοτίβο, από τους αναθεματισμούς του Τραμπ για δεσμό με τη Ρωσία, στα εγκώμια για την αποφασιστική του αντίδραση στην πλαστογραφημένη «χημική επίθεση».

Στα τέλη Μαΐου ο νέος Γάλλος πρόεδρος Μακρόν φάνηκε πως αλλάζει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση της Συρίας. Η εχθρική στάση της Γαλλίας και των άλλων μελών της ΕΕ εναντίον του Σύρου προέδρου ΄Ασαντ άλλαξε ως δια μαγείας.

Ο Μακρόν είπε για τη Συρία: «Η βαθειά μου πεποίθηση είναι ότι χρειαζόμαστε έναν πολιτικό και διπλωματικό χάρτη πορείας. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα μόνο με την στρατιωτική δύναμη. Αυτό ήταν ένα συλλογικό σφάλμα στο οποίο υποπέσαμε. Η πραγματική μεταβολή που έκανα σ’ αυτό το θέμα είναι πως δεν είπα ότι η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασάντ αποτελεί προϋπόθεση για όλα. Γιατί κανείς δεν μου παρουσίασε τον νόμιμο διάδοχό του.»

Αλλά ο Μακρόν πρόσθεσε και αυτό:
«Εχω κόκκινες γραμμές για τα χημικά όπλα και τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Το είπα πολύ καθαρά στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα είμαι ασυμβίβαστος επ’ αυτού. ΄Ετσι η χρήση χημικών θα αντιμετωπίσει αντίποινα, ακόμη και αν η Γαλλία ενεργήσει μόνη».

Αυτό αμέσως άναψε κόκκινα φώτα προειδοποίησης. Και έγραψε το Φεγγάρι της Αλαμπάμα: Σας αρέσουν οι στημένες ιστορίες; Ακούστε τον Μακρόν ν’ αναγγέλλει την επόμενη χημική επίθεση με πλαστή σημαία στη Συρία.

Όπως όλες οι «κόκκινες γραμμές», αυτές που χάραξε ο Μακρόν ήταν μια πρόσκληση στους Τακφίρι ισλαμιστές τρομοκράτες να εξαπολύσουν νέα σκηνοθετημένα επεισόδια. Αλλά και άλλοι είχαν την ίδιαν αντίδραση.

Το τέλος του πολέμου στη Συρία είναι εν όψει. Οι Αμερικανοί επιτελείς παραδέχτηκαν ότι έχασαν την κούρσα για την κατάληψη της Νοτιο-Ανατολικής Συρίας. ΄Ολες οι εξελίξεις  υπέρ τη Συρίας δείχνουν ότι ο πόλεμος έχει ουσιαστικά κερδηθεί -εκτός εάν κάποιος από τους εξωτερικούς πάτρωνες των τζιχαντιστών «ανταρτών» προκαλέσει νέα κλιμάκωση.

Μια τέτοια κλιμάκωση συμβαίνει τώρα. Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως έχει πληροφορίες πως η κυβέρνηση της Συρίας ετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά για να σκοτώσει «αθώα παιδιά».

Σε μιαν σκοτεινή ανακοίνωση, που παρουσίασε χωρίς καμιά τεκμηρίωση ή άλλη εξήγηση, ο Γραμματέας Τύπου Σην Σπάϊσερ είπε ότι οι ΗΠΑ «επισήμαναν πιθανές προετοιμασίες για μια νέαν επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς ΄Ασαντ, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει     μαζικές δολοφονίες αμάχων πολιτών και αθώων παιδιών».

Πρόσθεσε πως οι δραστηριότητες ήταν παρόμοιες με τις προετοιμασίες της επίθεσης της 17 Απριλίου,* που θανάτωσε δωδεκάδες ανδρών, γυναικών και παιδιών και προειδοποίησε ότι εάν «ο κ. ΄Ασαντ εκτελέσει και άλλη μαζική δολοφονική επίθεση χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, ο ίδιος και ο στρατός του θα πληρώσουν ακριβό τίμημα.»

Αρκετοί αξιωματούχοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ, που συνήθως συντονίζουν τέτοιες ανακοινώσεις, δήλωναν πως βρέθηκαν προ εκπλήξεως και ότι η πληροφορία δεν είχε προηγουμένως συζητηθεί με άλλες  υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας. Κατά κανόνα, το Στέητ Ντηπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καλούνται να γνωμοδοτήσουν προτού ο Λευκός Οίκος εκδώσει μιαν ανακοίνωση  που θα έχει αντίκτυπο στις ξένες πρωτεύουσες.

Πέντε Αμερικανοί αξιωματούχοι της ΄Αμυνας δήλωσαν πως δεν ήξεραν από πού μπορούσε να προέλθει η χημική επίθεση και ότι δεν είχαν ιδέα πως ο Λευκός Οίκος ετοίμαζε ανακοίνωση.

Σημειώστε πως πρώτο στο πρόγραμμα της ημέρας 27/6/2017 του Προέδρου Τραμπ ήταν  πρωινό τηλεφωνικό ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, πριν από την μυστική ενημέρωση και ακολουθούσε συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Μακ Μάστερ.

Εντατικές αμερικανικές αναγνωριστικές πτήσεις σημειώνονταν κατά μήκος των ακτών της Συρίας.

Ο Βρετανός υπουργός Αμύνης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του είναι «απολύτως σύμφωνη» για οποιαδήποτε αμερικανικά «αντίποινα» σε χημική επίθεση στη Συρία.
Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Μάτις ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν του Κούρδους της Συρίας και μετά την ήττα του «Ισλαμικού Κράτους».

Κατά το τελευταίο τριήμερο, οι επιθέσεις της Αλ Κάϊντα εναντίο θέσεων του συριακού στρατού κοντά στα κατερχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν υποστηρίζονταν με επιθέσεις ισραηλινών αεροπλάνων.

Όλα αυτά σαφώς αποτελούν μια συντονισμένη επιχείρηση των «Δυτικών» υποστηρικτών των Τακφίρι τζιχαντιστών στη Συρία. Σκοπό τους έχουν να αποτρέψουν τη νίκη της Συρίας και των συμμάχων της. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τεμαχίσουν τη χώρα.

Η ανακοινωθείσα σκηνοθετημένη «χημική επίθεση» και τα «αντίποινα» τα οποία προορίζεται να δικαιολογήσει, θα σημειωθούν πιθανότατα στη Νότιο-Δυτική Συρία, πέριξ της Ντεράα, όπου όλες οι τελευταίες απόπειρες των υποστηριζόμενων από τι Ισραήλ και τις ΗΠΑ Τακφίρι τζιχαντιστών  απέτυχαν να εκδιώξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Η «προβοκάτσια» που προετοιμάστηκε από τον Μακρόν και τον Λευκό Οίκο και υποστηρίχτηκε από τη Βρετανία, σχεδιάζεται πιθανώς να συμβεί λίγο πριν ή κατά την διάρκεια της προσεχούς συνόδου των G-20 στο Αμβούργο.

Ο Τραμπ θα πρέπει να επιτύχει μια «συμφωνία» (ή να κάνει πόλεμο) με την Ρωσία και οι αναγγελθείσα σκηνοθετημένη «χημική επίθεση» θα είναι το σημείο πίεσης στον Πούτιν. Οι νεοσυντηρητικοί στην κυβέρνησή του θέλουν να τεμαχίσουν την Συρία και ο Τραμπ έχει επιφορτιστεί να αποσπάσει τη ρωσική συγκατάθεση (ή αλλιώς...)

Η Συρία επαναλαμβάνει ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα. Και η Ρωσία προειδοποίησε εναντίον οιασδήποτε επίθεσης και χαρακτήρισε τις αμερικανικές απειλές απαράδεκτες. 

Αποκαλυπτικό άρθρο του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου ερευνητή Σέϋμουρ Χέρς, επικαλούμενο αμερικανικές κυβερνητικές πηγές, αποκάλυψε την προτεραία της πολύκροτης ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου ότι η  δήθεν επίθεση με χημικά στο Χαν Σεϊχουν ήταν ανυπόστατη, εν γνώσει των μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης και ότι παρά την γνώση του ψεύδους διατάχθηκαν τα «αντίποινα» με ομοβροντία πυραύλων κατά του αεροδρομίου της συριακής αεροπορίας. Οι αποκαλύψεις του Χερς δεν άλλαξαν ωστόσο την προχθεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που αναφέρεται στο «προηγούμενο» χημικής επίθεσης στις 17 Απριλίου…

πηγή

ΤΗΣ ΕΥΠ …ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Προσπαθούν το κουκούλωμα της εξόντωσης Καραμανλή…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Στο χθεσινό μου άρθρο με τίτλο: «Η “Πυθία” και το …“Μαντείο” της Κατεχάκη – Η “παράγκα” του Ρουμπάτη σε δράση…», είχα κάνει εκτενή αναφορά στην έκδοση της αθωωτικής απόφασης με ψήφους 4 προς 1, για τους ελεγχόμενους από την τακτική δικαιοσύνη υπαλλήλους της ΕΥΠ, τον Συριζαίο σήμερα, προερχόμενο από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστή Θεόδωρο Σπατιώτη και την Αγγελική Πατελάκη που κατηγορούνταν για το βαρύτατο, κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας - κατασκοπία και τους έχει επιβληθεί με ομόφωνη απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Οι οποίοι κατηγορούνται, ότι έδιναν στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για την ηθική αυτουργία στην παραπάνω ενέργειά τους, τα άκρως απόρρητα ενημερωτικά δελτία της υπηρεσίας προς τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Δηλαδή, ο κ. Καρχιμάκης και άρα ο Γιώργος Παπανδρέου που τότε ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήξερε τα πάντα πριν τα μάθει ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Επίσης, έγραφα για τα μέλη αυτής της Επιτροπής και το “πολιτικό ιστορικό” τους!

Έγραφα, και για τον μειοψηφήσαντα Σπύρο Νάννο, ο οποίος είναι επιχειρησιακός υπάλληλος, ένα από τα πιο καταρτισμένα και αξιόλογα στελέχη της υπηρεσίας με μακρόχρονη θητεία στο εξωτερικό που διετέλεσε επί τριετία (2012 - 2015) προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΥΠ… 

Απέκρυψαν ουσιώδεις μάρτυρες… 

Αυτός, που τελικά είχε το σθένος να αντιδράσει και τελικά να μειοψηφήσει προτείνοντας την διενέργεια συμπληρωματικής και ενδελεχούς έρευνας – σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ μας - καθότι το πόρισμα ήταν ελλιπέστατο! Έθεσε πολλά ζητήματα και ερωτηματικά τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας της υπόθεσης. Ανέφερε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ότι διαπιστώνει πως δεν κλήθηκαν από τον διεξάγοντα την ΕΔΕ, υπάλληλο κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο, βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης, όπως ο πρώην προϊστάμενος στην κατασκοπία κ. Κώστας Αγγελάκης που ήταν και εκ των πρωταγωνιστών στο περίφημο γεύμα που παρέθεσαν οι τότε Πασόκοι συνδικαλιστές στον Μιχάλη Καρχιμάκη, οι τότε διοικούντες την υπηρεσία επί κυβερνήσεως Καραμανλή, η διευθύντρια της διεύθυνσης που υπηρετούσε, η κ. Πατελάκη και υπάλληλοι που υπηρετούσαν μαζί με την κ. Πατελάκη στο ίδιο γραφείο και που σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, υπάρχει κατάθεση στην ΕΔΕ που αναφέρει ότι στο γραφείο της είχαν πάρει μυρωδιά το τι συνέβαινε... Γιατί λοιπόν, δεν τους κάλεσαν όλους αυτούς αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στο γεύμα στο “Πρυτανείο” του Κολωνακίου;;

Επίσης, γιατί δεν ελήφθη υπόψη η ομολογία που περιλαμβάνεται στο ηχητικό ντοκουμέντο;; Και άλλα πολλά... Ακούστηκαν πολλά όπως και το τι ξέρεις εσύ από νομικά;; Φανταζόμαστε πολλά περισσότερα, από τους τεχνικούς που συμμετείχαν στο όργανο αλλά αυτά δεν θα τα κρίνουμε εμείς. Επίσης, από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι ο διεξάγων την περιβόητη ΕΔΕ κ. Κώστας Ζαφειρόπουλος είναι “συντοπίτης” -από την ίδια γειτονιά - και φίλος του Σπατιώτη, που πρόσφατα είχε εκλεγεί στο πειθαρχικό συμβούλιο με τη στήριξη της ομάδας Σπατιώτη, όταν κατέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πίεση πάλι της ομάδας Σπατιώτη τον αναβάθμισαν σε υποδιευθυντή και τώρα του έβγαλαν μετάθεση, έπειτα από επιθυμία του στον τόπο συμφερόντων του αμέσως μετά την έκδοση του πορίσματος! 

Θα αντέξει η Δικαιοσύνη;; 

Επίσης, καλά γνωρίζοντες τα της Κατεχάκη, λένε ότι πριν από καιρό ο Ζαφειρόπουλος είχε συλληφθεί στην πύλη της υπηρεσίας σε ξαφνικό έλεγχο να έχει επάνω του “στικάκι” με απόρρητα έγγραφα αλλά και πάλι, λένε, με παρέμβαση Σπατιώτη η υπόθεση κουκουλώθηκε... Αληθεύουν τα παραπάνω πολύ σοβαρά;;;

Εάν αληθεύουν αυτά, λόγοι  τουλάχιστον ευθιξίας με βάση την Αρχή Αμεροληψίας επέβαλαν και σε αυτόν, πάντα κατά την δική μας εκτίμηση, την μη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη διαδικασία... Θα έπρεπε να μην είχε αναλάβει αυτός την έρευνα γι αυτήν την τόσο σημαντική υπόθεση... Και το όργανο που πήρε αυτή την τόσο βεβιασμένη απόφαση θα έπρεπε να είχε δεχτεί την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι της επεισοδιακής συνεδρίασης να διατάξει συμπληρωτική ανάκριση...  

Έχουμε επίσης την πληροφορία, πως πρόσφατα ο Σπατιώτης αιτήθηκε στην εισαγγελία την άρση του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και ο εισαγγελέας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά του... Αυτό και μόνο λέει πολλά αν και δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και τις ωμές παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική... Φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα είναι σε έξαρση... Η περίπτωση Καμμένου και η κάλυψη που του παρέχει το Μαξίμου είναι το καλύτερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα. Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να το συνεκτιμήσουν οι τέσσερις του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΥΠ;;

Γιατί πήραν αυτήν την απόφαση, τόσο πρόχειρα και τόσο βιαστικά;;
Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πολλά αν δεν διαβάζαμε την αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου, με τίτλο: «Ξεκαθάρισε η πρωτάκουστη υπόθεση εξοντώσεως του Κ. Καραμανλή», το Σάββατο 18/6/2017, την επομένη των δικών μας αποκαλύψεων και αναφέρεται στη μια εκ των σημαντικότερων υποθέσεων που απασχόλησε το Πανελλήνιο και αφορά τις υποκλοπές 2004 και του σχεδίου εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το 2008, δηλαδή τον ογκώδη φάκελο «σχέδιο Πυθία»!  ΕΔΩ 

Προσπαθούν το κουκούλωμα της εξόντωσης Καραμανλή… 

H εκτίμησή μας είναι, ότι τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής, βιάστηκαν προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου... Ίσως να νομίζουν ότι οι δικαστές επηρεάζονται από τέτοιες αποφάσεις δοτών οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας... Ίσως να πιστεύουν ή να τους έχουν αφήσει κάποιοι να το πιστεύουν, ότι οι δικαστές χρειάζονται κάποια “βοήθεια” στο να χρειαστεί να κουκουλωθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση, που ίσως είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο που έσκασε στην χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.

Πολλά μπορεί να προσάψει κάποιος στον Κώστα Καραμανλή, ιδίως ο υπογράφων που θεωρεί τον πολιτικό του χώρο το ίδιο ζημιογόνο με τους άλλους πολιτικούς χώρους για την Πατρίδα, αλλά ουδείς μπορεί να του προσάψει κάτι για τον πατριωτισμό του. Αντέδρασε – έστω ελαφρώς - στο προδοτικό σχέδιο Ανάν, συμφωνώντας με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο, αντέδρασε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην Σύνοδο του Βουκουρεστίου, έκανε ανοίγματα τόσο προς τη Ρωσία του Πούτιν στα ενεργειακά και άλλα ζητήματα όπως το σύστημα GIS της ΕΥΠ για την επιτήρηση των συνόρων μας, αλλά και εμπορικά ανοίγματα προς την Κίνα.

Γι αυτό και του έστησαν τις υποκλοπές, γι΄ αυτό και έγιναν προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του με τις φονικές πυρκαγιές, με τα Δεκεμβριανά και με την σκανδαλολογία από συγκεκριμένα συστημικά δημοσιογραφικά κέντρα και “έγκριτους” δημοσιογράφους, γι΄ αυτό και το σχέδιο  “Πυθία” για την πολιτική και φυσική εξόντωσή του.

Όλα αυτά βέβαια, αναφέρονται στο πόρισμα που συνέταξε έπειτα από μακροχρόνια έρευνα ο ακέραιος λειτουργός της δικαιοσύνης, ο ανακριτής κ. Δημήτριος Φούκας. Όμως, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τις προσπάθειες συγκεκριμένων κύκλων, προκειμένου να θάψουν την υπόθεση! Δηλαδή, με άλλα λόγια, αυτή η υπόθεση πρέπει να κλείσει, όπως …αναφέρει και ο Γιώργος Τράγκας στο περιοδικό του και οι οποίες δεν διαψεύστηκαν.

Επίσης, δεν μπορεί κάποιος να μην λάβει υπόψη του και τα όσα αναφέρει ο μαχητικός ελληνο-αμερικανός δημοσιογράφος Ιωάννης Κουντούρης στην ανάρτησή του με τίτλο: «Απαίτησε από τον Τσίπρα να βάλει μια και καλή ΤΕΡΜΑ στην έρευνα της υπόθεσης “Πυθία” ο…Μπάρακ Ομπάμα!…»!

Η νεοταξίτικη Ε.Ε. δίνει εντολές κοινωνικής καταστροφής αλλά κάποιες χώρες επιλέγουν τον πατριωτισμό... Ελεύθεροι να ανοίγουν πυρ κατά τρομοκρατών οι Τσέχοι πολίτες που οπλοφορούν.

Παρόλο που ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρει έντονη δυσαρέσκεια για την οπλοκατοχή πολιτών, η Τσεχία φαίνεται να προχωρά προς άλλη κατεύθυνση. 

Το κοινοβούλιο της Τσεχίας ενέκρινε προχθες μια αναθεώρηση του Συντάγματος βάσει της οποίας οι νόμιμοι κάτοχοι πυροβόλων όπλων θα έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν προκειμένου να υπερασπιστούν την ασφάλεια της χώρας, για παράδειγμα σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Το κείμενο κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από μια πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία προκάλεσε έντονη δυσφορία στην Πράγα, καθώς απέβλεπε στον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής.

Η πρόταση για την αναθεώρηση, η οποία υπεβλήθη από βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, εξασφάλισε τις ψήφους των 139 από τα 168 μέλη του κοινοβουλίου που ήσαν παρόντα.

«Αυτή η αναθεώρηση (...) θα εντάξει τους πολίτες στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών με στόχο να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της Δημοκρατίας της Τσεχίας», ανέφερε με εμφανή ικανοποίηση ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Χοβάνετς.

Για να τεθεί οριστικά σε ισχύ, η αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

«Ούτε κάποιο πρόσωπο, ούτε κάποιος υπερεθνικός ή διακυβερνητικός θεσμός έχει το δικαίωμα να υπαγορεύσει σε ένα κυρίαρχο και δημοκρατικό κράτος το πώς θα εγγυηθεί την άμυνα και την ασφάλειά του», δήλωσε μια συνεισηγήτρια του κειμένου, η Γιάνα Τσερνόχοβα, του δεξιού κόμματος ODS.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε στα μέσα του Μαρτίου μια οδηγία που ενισχύει το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τον έλεγχο της οπλοκατοχής και μεταξύ άλλων προτείνει να απαγορευθεί σε πολίτες να κατέχουν ορισμένους τύπους ημιαυτόματων όπλων.

Η Τσεχία ήταν μεταξύ των χωρών που πίεζαν αυτοί οι κανόνες να μην είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ αντίθετα άλλα κράτη, όπως το Λουξεμβούργο και η Γαλλία, ήθελαν οι περιορισμοί να είναι ακόμη αυστηρότεροι.

«Δεν θέλουμε να αφοπλίσουμε τους πολίτες μας σε μια στιγμή κατά την οποία η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται όσον αφορά την ασφάλεια», είπε σήμερα ο Χοβάνετς στα μέλη της Βουλής.

«Για δείξτε μου μία τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη που να διαπράχθηκε με ένα όπλο που είχε αποκτηθεί νόμιμα», επέμεινε ο υπουργός, ο οποίος είχε τονίζει νωρίτερα πως η Πράγμα θα υποβάλει το προσεχές διάστημα μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ εναντίον των νέων, αυστηρότερων ευρωπαϊκών κανόνων.

Η οδηγία προκάλεσε αγανάκτηση στις τάξεις των κυνηγών, των αθλητών σκοποβολής και των συλλεκτών. Σύμφωνα με τον Χοβάνετς, η εφαρμογή της θα επηρέαζε «πρακτικά και τους 300.000 νόμιμους κατόχους όπλων» στην Τσεχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 
το είδαμε ΕΔΩ 

ΣΧΟΛΙΟ

Αργά ή γρήγορα όλοι οι λαοί στην Ευρώπη θα καταλάβουν το "παιχνίδι" του μασωνικού κατασκευάσματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση και των επιδιώξεών της...
Δηλαδή την απολυταρχία, την υπακοή και την παγκόσμια διακυβέρνηση... 

Αν οι Τσέχοι και οι λοιποί δεν το πάρουν γρήγορα απόφαση δυστυχώς θα φάνε και πρόστιμα και θα εξαντληθεί κάθε μέσο από την δικτατορική Ε.Ε. για να συμμορφωθούν...

Οι πολίτες δεν πρέπει να κατέχουν όπλα όχι μόνο διότι δεν μπορούν εύκολα να επικρατήσουν οι λαθρομετανάστες τρομοκράτες ισλαμιστές που είναι το προσδωκόμενο από τα νεοταξίτικα σιχάματα, αλλά και διότι (όπως ορίζει η Συνθήκη της Λισαβώνας) οι οπλισμένοι πολίτες θα φέρουν ισχυρή αντίσταση στα ευρωπαϊκά στρατεύματα που μια μέρα αν τα πράγματα ξεφύγουν θα κληθούν να φέρουν την τάξη στις χώρες που θα ξεσηκωθούν...

Το άρθρο 42 της Συνθήκης της Λισαβώνας το ορίζει καθαρά...
Οταν μια κυβέρνηση (προδοτών) θεωρήσει ότι κινδυνεύει από έναν λαϊκό ξεσηκωμό μπορεί να ζητήσει στρατιωτική συνδρομή από τα άλλα κράτη μέλη για να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχίτερα αλλά και για να μην κινδυνεύουν τα συμφέροντα της Ε.Ε.....

Το Άρθρο 42 (7) αναφέρει: 

"Εάν ένα κράτος-μέλος είναι θύμα ένοπλης επίθεσης στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν απέναντί του μια υποχρέωση βοήθειας και συνδρομής με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν θα πρέπει να θίγει τον ειδικό χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών-μελών. Οι δεσμεύσεις και η συνεργασία σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ, το οποίο, για εκείνα τα κράτη που είναι μέλη του, παραμένει το θεμέλιο της συλλογικής άμυνας και το όργανο της εφαρμογής της".

Προσέξτε την διατύπωση γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία...
"...θύμα ένοπλης επίθεσης στο έδαφός του..." Δεν διευκρινίζει αν θα είναι από εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό...
Με πρόσχημα την τρομοκρατία αφαίρεσαν την ένδειξη για εξωτερική εισβολή....
Και όπως όλοι πολύ καλά αντιλαμβανόμαστε η κάθε κυβέρνηση προδοτών πολύ εύκολα μπορεί να ονομάσει τρομοκρατία οποιαδήποτε λαϊκή εθνική εξέγερση...

Κατά τα λοιπά ας καμαρώνουν οι ευρωπαϊστές τις κατοχικές μπλε σημαίες με τα κίτρινα αστεράκια που "κοσμούν" όλα τα δημόσια κτίρια της πατρίδας μας... (ακόμα και τα σχολεία μας)...
Και φυσικά με απαίτηση των προδοτών ξεπουλημένων μνημονιακών πολιτικών που ακόμα και σήμερα μετά από 7 χρόνια καταστροφής και ξεπουλήματος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, κυριαρχούν στο κοινοβούλιο χάριν και στην κολοσσιαία κωλοτούμπα του αντιμνημονιακού Syriza... η ξεφτιλισμένη κατοχική σημαία βρίσκεται και μέσα στο κοινοβούλιο... δίπλα στην ελληνική...

«Το καλό το αφήνει ο ΘΕΟΣ για μετά από λίγο» κ. Πούτιν-Ερντογάν

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Είναι δυνατόν άνθρωποι από χώμα να ματαιώσουν την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ για την ΠΟΛΗ;
Μάλλον με την πλεονεξία τους θα την κάνουν να τρέξει πιο γρήγορα.
Τελικά όλα γύρω μας διδάσκουν μπίζνες, η αλήθεια ας περιμένει ακόμα λιγάκι σκέφτονται.
Γεωπολιτικές χρυσές συμφωνίες την στιγμή που οι ισλαμιστές βεβηλώνουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 
«Οι συνομιλίες και η συμφωνία αμυντικής σύμβασης μεταξύ της  Ρωσίας και  Τουρκίας για την παράδοση  πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400 έχει συμφωνηθεί.

Για το ζήτημα της παροχής δανείων οι Ρώσοι ήταν «σφίγγα» και δεν αποδέσμευσαν ουσιαστικά στοιχεία σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα  Πέμπτη ο Ρώσος Προεδρικός Σύμβουλος για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία Βλαντιμίρ Κοζίν.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 
«Η σύμβαση έχει συμφωνηθεί και όλα είναι κατανοητά , αλλά το θέμα του δανείου, και τα κονδύλια δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη», δήλωσε ο Κοζίν στο 8ο Διεθνές Ναυτικό σαλόνι στην Αγία Πετρούπολη.

Ο επικεφαλής του τμήματος της ρωσικής αμυντικής τεχνολογίας , Viktor Kladov, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν και στα τεχνικά ζητήματα της παράδοσης των πυραύλων S-400 Triumf (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-21 Growler).

Είπε, ωστόσο, ότι η σύμβαση δεν είχε υπογραφεί ακόμη και οι δύο πλευρές συζητούσαν τους μη τεχνικούς όρους της συμφωνίας. 
«Υπάρχουν εμπορικά ζητήματα, νομισματικά και οικονομικά και πολιτικά ζητήματα», ανέφερε ο ίδιος.
Οι αντιεροπορικοί ρωσικοί Πύραυλοι  S-400 Triumf  είναι το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007.

Τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, Mirage-2000, θα βρεθούν αντιμέτωπα με τους υπερσύγχρονους τουρκικούς πλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους  S- 400, οι οποίοι θα τα στοχεύουν» www.pentapostagma.gr 29 Ιουνίου 2017 «ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Οι ρωσο-τουρκικές μπίζνες ρίχνουν επί πλέον φωτιά στην αυλή μας με τον πόλεμο των διαδρομών των ενεργειακών αγωγών. 
23 Ιουνίου 2017 «Επιθεώρηση» Πούτιν στις εργασίες τοποθέτησης του Turkish Stream
Newsroom, CNN Greece


«Τις εργασίες συναρμολόγησης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream στη Μαύρη Θάλασσα επιθεώρησε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε στην περιοχή του Κρασνοντάρ και προσγειώθηκε με ελικόπτερο στο πλοίο «Pioneering Spirit», που τοποθετεί υποθαλάσσια τον αγωγό ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία.

Από το κατάστρωμα του σκάφους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν για να τον ενημερώσει γύρω από την πορεία των εργασιών. Στη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών, ο Ρώσος ηγέτης εξήρε τη διμερή συνεργασία της χώρας του με την Τουρκία, τονίζοντας ότι «ενώ χρειάζονται χρόνια για να εξασφαλίσουμε τη διοικητική έγκριση ανάλογων σχεδίων με άλλες χώρες, με την Τουρκία μάς πήρε μόλις επτά μήνες και αυτό οφείλεται ασφαλώς στη δική σας προσωπική υποστήριξη» 

«η Ρωσία καλύπτει ήδη το 53% των αναγκών της Τουρκίας σε φυσικό αέριο, ενώ η αντίστοιχη ζήτηση αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και στις χώρες της Nότιας και Nοτιοανατολικής Ευρώπης.» TASS, ΑΠΕ kathimerini.gr/ 

Θα συνιστούσαμε να διαβάσουν κάποιοι ιστορία αν οι μπίζνες με τους τούρκους έχουν μακροημέρευση και αν πιάνουν ακόμα και τους βραχυπρόθεσμους στόχους.

Και στο τέλος με την ίδια άνεση που ο Ερντογάν πώλησε τους Δυτικούς πρώην φίλους του πιθανώς με την ίδια άνεση να αφήσει στα κρύα του λουτρού και τον νυν φίλο του Πούτιν. 

Όμως απέναντι από τα παγωμένα συμφέροντα της ρωσικής οικονομικής ελίτ στέκεται η ζωντανή Ορθόδοξη Πατερική Παράδοση των μεγάλων ΑΓΙΩΝ ΡΩΣΩΝ που τιμάμε ιδιαιτέρως σήμερα εδώ στην πατρίδα μας και εκφράζει το γνήσιο αίσθημα του λαού της Ρωσίας.

ΚΑΙ είναι αυτό που ταυτίζεται με το παρακάτω μεγάλο ιστορικό γεγονός.
«Το έτος 988 μΧ ακολούθησε ο εκχριστιανισμός των Ρώσων, ένα γεγονός που εγγίζει τα όρια του θαύματος. Πρωτεργάτης του μεγάλου αυτού γεγονότος, είναι ο μεγάλος ηγεμόνας του Κιέβου, Βλαδίμηρος, εγγονός της αγίας Όλγας.

«οι απεσταλμένοι του επισκέφτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, το Πατριαρχείο και την Αγία Σοφία, έμειναν έκθαμβοι. Τόσο από το χριστιανικό κάλλος του Ναού, όσο και από τις ακολουθίες που είδαν και άκουσαν μέσα σε αυτόν.»

«Ο θαυμασμός της θείας λατρείας, στο Ναό της Αγίας Σοφίας, από μέρους των Ρώσων απεσταλμένων, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην θρησκευτικότητα των Ρώσων. Ο Βλαδίμηρος πείστηκε από εκείνη την στιγμή, ότι η δόξα που είδαν φανερωμένη στην θεία Λειτουργία οι απεσταλμένοι του, δεν θα μπορούσε να είναι παρά η λάμψη της αλήθειας. Και έλαβε την απόφαση να γίνει χριστιανός, μαζί με όλον τον λαό του.

Οι Ρώσοι δέχθηκαν τη νέα θρησκεία με ενθουσιασμό. Οι άνθρωποι έδειχναν ότι περίμεναν από πολύ καιρό τον χριστιανισμόsynodoiporia.gr/ 
Οι ημέρες μας κυοφορούν το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
Οι άνθρωποι κυοφορούν πονηριά, δάκρυα και αίμα.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται θεραπευτικό άγγιγμα του Ουρανού στην δύσμοιρη και αδικημένη από πολλούς Ελλάδα. 

«Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μιλούσε τότε πολύ για την Κωνσταντινούπολη, για την επιστροφή της στους Έλληνες. Θεωρούσε ότι αυτό δεν θα αργούσε να γίνει. Εγώ εντυπωσιάστηκα.

Του λέω: ¨Γέροντα, πως μπορεί να γίνει αυτό; Μου φαίνεται αδύνατο η Πόλη να ξαναγίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ¨
Και απαντά ο Γέροντας:
¨Παιδιά, ο Θεός είναι παντοδύναμος, λιγάκι να γυρίσει την βίδα του μυαλού των ισχυρών της γης, λιγάκι, όχι πολύ, μια στροφή με το κατσαβίδι Του, όλα μπορούν να γίνουν. Δεν είναι τίποτα αδύνατο για τον Θεό¨

¨Εννοούσε ότι την Πόλη θα την πάρουμε με τον πόλεμο. θα μας την δώσουν. θα μας την παραχωρήσουν.¨ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Β΄Έκδοση, Σελ: 212 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έχει πιάσει το κατσαβίδι και ξελασκάρισε τα μπουλόνια της περιστροφής της Γης ώστε όχι μόνο ο χρόνος αλλά και οι προφητείες να τρέχουν πιο γρήγορα.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Γιατί τα μετρητά παραμένουν ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς

Του Leonid Bershidsky 

Δεν χρειάζεται να μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική επανάσταση που συμβαίνει παντού, είναι λογικό να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε ορισμένα πράγματα. Το αυξανόμενο μερίδιο των μετρητών στις προηγμένες οικονομίες μπορεί να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. 

Οι οικονομολόγοι σπάνια παραδέχονται ότι δεν καταλαβαίνουν κάτι σχετικό με την περιοχή εμπειρογνωμοσύνης τους. Ωστόσο, ο Daniel Gros, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενός think tank των Βρυξελλών, το έκανε σε μια νέα έκθεση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Αποκάλεσε "μυστήριο" την ολοένα μεγαλύτερη αύξηση των μετρητών σε σχέση με την οικονομική παραγωγή. Τα μετρητά υποτίθεται ότι θα καταστούν παρωχημένα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους πληρωμής, από τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες έως τις τελευταίες εφαρμογές fintech, σωστά; Και όμως είναι λάθος, εκτός από την περίπτωση της Σουηδίας και της Δανίας, όπου γίνονται σοβαρές προσπάθειες για τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς μετρητά. Εδώ είναι το γράφημα του Gros που δείχνει το αυξανόμενο μερίδιο των μετρητών: 

Υπάρχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις εδώ. Δεδομένου ότι η χρήση των μετρητών στις πληρωμές δεν αυξάνεται -οι συναλλαγές χωρίς μετρητά αυξήθηκαν παγκοσμίως στα 617 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος από 60 δισ. δολάρια το 2010- ίσως είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τα χαρτονομίσματα χρησιμοποιούνται ως μέσο αποταμίευσης σε μια εποχή σχεδόν μηδενικών επιτοκίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Gros, δεν έχει βρεθεί συσχέτιση μεταξύ των επιτοκίων και της σχέσης ρευστότητας προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. 

Ο Gros επεσήμανε ότι στη ζώνη του ευρώ, το μερίδιο των χαρτονομισμάτων αξίας 500 ευρώ βαίνει μειούμενο ως προς το σύνολο των κυκλοφορούντων ρευστών διαθεσίμων ενώ το μερίδιο των χαρτονομισμάτων αξίας 50 ευρώ αυξάνεται ραγδαία, ωστόσο η αποτίμηση είναι μικρή ώστε να δημιουργήσει μεγάλες αποταμιεύσεις. Και σε κάθε περίπτωση, η διατήρηση μεγάλης ποσότητας χρήματος σε μετρητά δεν είναι ασφαλής, είναι άβολη και υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς, όταν κάποιος θέλει να το ξοδέψει, για να μην αναφέρουμε τις απότομες κινήσεις, όπως η αδέξια απονομισματοποίηση της Ινδίας πέρυσι.

Τα περισσότερα μετρητά θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με μια αναπτυσσόμενη σκιώδη οικονομία. Ωστόσο, ο άτυπος τομέας συρρικνώνεται παντού και το μερίδιο των μετρητών σε σχέση με το ΑΕΠ έχει αυξηθεί περισσότερο στην Ιαπωνία, όπου η παραοικονομία είναι μικρή -αντιστοιχεί μόλις περίπου στο 10% του ΑΕΠ. 

Θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί ότι πολλά δολάρια και ευρώ χρησιμοποιούνται εκτός της εγχώριας κυκλοφορίας. Αλλά αυτό δεν θα εξηγούσε την αύξηση των μετρητών στην Ουγγαρία ή την Τσεχική Δημοκρατία - κανείς δεν χρησιμοποιεί το φιορίνι ή την κορώνα έξω από τις χώρες καταγωγής τους. 

Έχω υποστηρίξει ότι εάν οι κυβερνήσεις θέλουν να εξαλείψουν τα μετρητά - και, θεωρητικά, όλες θα ήθελαν να το κάνουν προκειμένου να συρρικνώσουν τη μαύρη αγορά και να εμποδίσουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας -θα πρέπει να προωθήσουν επίσης την εξάπλωση κρυπτονομισμάτων όπως τα Bitcoin. Οι συναλλαγές τους είναι αρκετά ανώνυμες, αλλά είναι κάπως πιο εύκολο να χρησιμοποιηθούν σε σχέση με τα μετρητά, επιτυγχάνοντας μια καλή ισορροπία μεταξύ του να επιτρέπεται στον άνθρωπο να εμπορεύεται ιδιωτικά, χωρίς εποπτεία και του να καθίσταται η εγκληματική δραστηριότητα πιο επικίνδυνη και πιο δύσκολη. Αυτό, ωστόσο, ήταν το επιχείρημα του τυπικού πρώιμου χρήστη κάθε είδους νέας τεχνολογίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτσι και ξέρω ότι και εγώ αλλάζω καθώς μεγαλώνω. 

Μου λείπουν τα πιο ανθεκτικά, βαρύτερα αντικείμενα, χαμηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούσαμε πριν από 20 ή 30 χρόνια. Το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα ποτέ ήταν ένα Land Rover Defender, που μετά βίας είχε πάνω του ηλεκτρονικά συστήματα. Πριν από τρία χρόνια, η οικογένειά μου χάρισε όλα τα βιβλία που γέμιζαν το διαμέρισμά μας και τα αντικατέστησε με ηλεκτρονικά βιβλία - αλλά τώρα η μικρότερη κόρη μου δείχνει σαφή προτίμηση στα βιβλία που φτιάχνονται από νεκρά δέντρα και αισθάνομαι μια ένοχη ευχαρίστηση όταν γυρίζω τις σελίδες, διαβάζοντάς της. Σαφώς, η Amazon έχει κάτι στο μυαλό της με την επεκτεινόμενη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της σε φυσική μορφή. Διαφέρουν από τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία στο ότι συγκεντρώνουν και προβάλλουν βιβλία ανάλογα με τις επιδόσεις τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, αλλά η Amazon φαίνεται να αγαπά τη φυσική αλληλεπίδραση με τους πελάτες, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θέλουν να έχουν απτή επαφή με τον browser του πραγματικού κόσμου. 

Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσει κανείς μια υπηρεσία όπως το Apple Pay ή μια πλαστική κάρτα από ό,τι τα παραδοσιακά χρήματα. Αλλά τα μετρητά έχουν μια παλιά, προ-ψηφιακή μαγεία. Υπάρχει κάτι τελετουργικό στο να μετράς χαρτονομίσματα ή να τα διπλώνεις για να τα βάλεις στο πορτοφόλι. Υπάρχει επίσης μια φυσική αντίδραση: Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι σιελίζουν στη θέα των μετρητών επειδή έχουν μάθει να αισθάνονται την έλξη του. Η χρήση μετρητών αυξάνει επίσης τη συναισθηματική επένδυση κάποιου σε μια αγορά. Θυμάμαι ότι δίσταζα σε ένα κατάστημα του Κατμαντού που πωλούσε παραδοσιακούς πίνακες τέχνης tangka: Η τιμή φαινόταν πολύ υψηλή. Έτσι, ο πωλητής με προέτρεψε να πληρώσω με πιστωτική κάρτα. "Εύκολο χρήμα, πλαστικό χρήμα", είπε. Κάθε φορά που βλέπω το tangka πάνω στο γραφείο μου θυμάμαι το περιστατικό. 

Στη Γερμανία, όπου μένω, η πλειονότητα των συναλλαγών εξακολουθεί να γίνεται με μετρητά. "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εμπιστοσύνη σε ένα νόμισμα ξεκινά με τα μετρητά", είπε ο Carl-Ludwig Thiele, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, σε μια ομιλία νωρίτερα φέτος. Εννοούσε την προ-ψηφιακή, υλική ποιότητα των μετρητών. Τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ είναι ένα εξαιρετικά ορατό σύμβολο του project της ενημένης Ευρώπης, που δημιουργεί έντονα συναισθήματα. 

Δεν έχω καμία απόδειξη ότι ο κόσμος συγκεντρώνει περισσότερα χρήματα εξαιτίας της προσκόλλησης σε έναν φυσικό κόσμο που σταδιακά εξαϋλώνεται ή στο είδος της αρχαίας ευκολίας που δεν προϋποθέτει μια φορτισμένη μπαταρία ή την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αλλά άλλες λογικές εξηγήσεις έχουν απορριφθεί. Είναι ενδιαφέρον να πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη φύση μπορεί να επαναστατεί κατά της τεχνολογικής εξέλιξης με αυτόν τον ήσυχο αλλά θεμελιώδη τρόπο. Ίσως, καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο παρεμβατική και πιο επιθετική, να δημιουργήσει περισσότερες τέτοιες αντεπιθέσεις. 

capital.gr
το είδαμε ΕΔΩ

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και η «σεξουαλική» διαφορετικότητα στα νέα Θρησκευτικά

Του κ. Παναγιώτου Κατραμάδου

Το πλέον κρίσιμον ζήτημα των ημέρων είναι η προώθησις του νέου προγράμματος των Θρησκευτικών, καθώς δι’ αυτού θα νουθετηθούν και θα διαπαιδαγωγηθούν τα νεαρά μέλη της Εκκλησίας και αυριανοί πολίται της Ελλάδος. 

Η εμμονή της ομάδος του συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» και η ανίερος συμμαχία με την Κυβέρνησιν, η οποία εκδήλως δεν αποκρύπτει τας προθέσεις της δια περιθωριοποίησιν της Εκκλησίας, ωδήγησεν άνευ διαλόγου αρχικώς εις την καθιέρωσιν των νέων προγραμμάτων πέρυσι τον Αύγουστον (!) και τώρα εις την σύνταξιν των με προχειρότητα νέων φακέλων-βιβλίων. 

Ενδεικτικόν της περιφρονήσεως της διοικήσεως της Εκκλησίας είναι η αυτοδικαιωτική φράσις του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη «Εγώ έφυγα, αλλά τα θρησκευτικά έμειναν». Αυτός, δια τον οποίον διεδόθη ότι ο Αρχιεπίσκοπος εξεδίωξεν από την θέσιν του, με την δήλωσίν του σχεδόν εχλεύασε την Εκκλησίαν, γεγονός το οποίον υπονοεί πολλά… Η Ιεραρχία άγεται και φέρεται από το «όραμα» του κ. Γιαγκάζογλου και της ομάδος του δια το μέλλον της Εκκλησίας, εφ’ όσον υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του παρέχουν ασυλίαν, ενώ Ιεράρχαι αναφαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων. 

Δεν είναι ολίγοι εκείνοι που κάνουν λόγον δια συμπαιγνίαν, με την απομάκρυσιν του κ. Γιαγκάζογλου από το περιοδικόν «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» να ήταν προσχηματική, όπως ακριβώς ο υποτιθέμενος διάλογος, ο οποί­ος επερατώθη αίφνης με ευθύνην τριών Μητροπολιτών (Μεσογαίας, Μεσσηνίας, Ύδρας), οι οποίοι αδιαφόρησαν δια τας θέσεις της Π.Ε.Θ. Ο πρώτος συνεφώνησε, διότι κείμενά του περιέχονται εις τα νέα βιβλία. Ο δεύτερος διότι συμφωνεί με τον προωθούμενον οικουμενισμόν. Ο τρίτος διότι αναμένει υποστήριξιν από τον Αρχιεπίσκοπον.

Δυστυχώς οι φάκελοι, που θα τυπωθούν και ως βιβλία εντός ολίγου, είναι αι ατράντακτοι αποδείξεις που καθιστούν πνευματικά συνενόχους Αρχιερείς και «ΚΑΙΡΟ», που συμφωνούν επ’ αυτών. Η προχειρότης εις τον σχεδιασμόν τους είναι πασιφανής με κείμενα να παρατίθενται συνεχώς το ένα μετά το άλλο. Πρόκειται δια μία συρραφήν… τόσον αξιολογούν την νεότητα της Πατρίδος… Περιττόν να αναφέρωμεν ότι σχεδόν το ήμισυ κάθε βιβλίου είναι αφιερωμένον εις άλλας θρησκείας. 

Η ιδεολογική εμμονή είναι χαρακτηριστική: πολλά κείμενα των ομοφρόνων Μ. Μπέγζου, Θανάση Παπαθανασίου, Χρήστου Γιανναρά, Σεβ. Μεσογαίας, Σεβ. Διοκλείας, Σεβ. Περγάμου, Αρχ. Αλβανίας, επαναλήψεις δια το ολοκαύτωμα, δια τας εορτάς των μουσουλμάνων, δια τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποίησις των ιδίων ποιητών και πεζογράφων, εμμονή με τας κοινάς δράσεις και διακηρύξεις Πάπα και Πατριάρχου Κων/λεως, του ΠΣΕ όπως και της «Συνόδου» της Κρήτης κ.α. Δεν θα ήτο καθόλου υπερβολή να ισχυρισθή κανείς ότι τα βιβλία αυτά συνετάχθησαν δια να προβληθή ο μέντωρ του κ. Γιαγκάζογλου Σεβ. Περγάμου και δια να γίνη η κατάλληλος κολακεία προς το Πατριαρχεί­ον Κων/λεως, αφού εις κεφάλαιον της Β Γυμνασίου αποδίδονται εις τον Πατριάρχην πρωτοφανείς αρμοδιότητες, ενώ υποσκάπτεται ταυτοχρόνως η Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν θα μακρυγορήσωμεν όμως, διότι αρκεί η παράθεσις στοιχείων από τα ίδια τα βιβλία, δια να σχηματίση οιοσδήποτε απροκατάλυπτα γνώμην. Ακολούθως, αφού διεξήλθαμεν 1.684 σελίδας παραθέτομεν εις τίτλους δια κάθε τάξιν μόνον ελάχιστα από τα απίθανα «μαργαριτάρια», τα οποία «αλιεύσαμε», ώστε οι Ιεράρχαι (και κάθε ενδιαφερόμενος) να διαθέτουν ευσύνοπτον πανόραμα δια την ευθύνην, την οποίαν θα ζητήσουν από αυτούς εις τον παρόντα κόσμον οι γονείς και εις την μέλλουσαν κρίσιν ο Κύριος.

Το αντιπαιδαγωγικόν και αντεκκλησιαστικόν περιεχόμενον των φακέλων 

Γ Δημοτικοῦ (8 ετών) 
Το πρώτον μάθημα αρχίζει με το ποίημα: «Ένας ίσον κανένας, κανένας ίσως μηδέν»
Τα παιδιά καλούνται να μάθουν τα ονόματα του Θεού: Γιαχβέ, Αδωνάι, Ελοχίμ, χαΣέμ
Ζητείται από τα παιδιά να εύρουν βίντεο η ανθρώπους που να γνωρίζουν τι κάνει ο ραββίνος και ο ιμάμης, δια να βοηθήσουν τους πιστούς να προσευχηθούν. 

Δ Δημοτικοῦ (9 ετών) 
Διδάσκει την προσευχήν «ο Αλλάχ είναι μέγας» (την χρησιμοποιεί ως σύνθημα ο ISIS)
Έχει ενότητα με τίτλον «Η μητέρα του Χριστού στο Κοράνιο»
Διδάσκει ότι η Μέκκα είναι μεγάλο προσκύνημα εις το ίδιον κεφάλαιον με τα Ορθόδοξα προσ­κυνήματα και ομιλεί εγκωμιαστικά δια τον Μωάμεθ, χαρακτηρίζον αυτόν ως «ιερό πρόσωπο». 

Ε Δημοτικού (10 ετών) 
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός χαρακτηρίζεται δάσκαλος παράλληλα προς τους Μωάμεθ, Βούδα, Λάο Τσε, Κομφούκιο.
Οι Δέκα Εντολές τίθενται εις το ίδιον επίπεδον με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισλαμικήν Χαντίθ και το ντάρμα των Ινδουϊστών.
Εις την διδακτέαν ύλην υπάρχει απόκομμα από την εφημερίδα «Τα Νέα» που διαφημίζει τον Δήμον Αθηναίων και την ΜΚΟ «Αποστολή» 

ΣΤ Δημοτικού (11 ετών) 
Μετά τους ρωμαϊκούς διωγμούς των Χριστιανών διδάσκεται ο διωγμός των Εβραίων με το ολοκαύτωμα.
Τα παιδιά μαθαίνουν εις την σελ. 64 ότι «τα βιβλικά κείμενα είναι μεταφρασμένα και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσουμε απευθείας με την Αγία Γραφή», το οποίον όζει προτεσταντισμού.
Η ενότης «Χριστιανικές παραδόσεις στη χώρα μας» περιλαμβάνει ισότιμα: Ορθοδόξους, «Καθολικούς», Πεντηκοστιανούς, Μάρτυρες Ιεχωβά, Αντβεντιστές!
Η όστια χαρακτηρίζεται διαφορετικός τρόπος μεταλήψεως της Θ. Κοινωνίας 

Γίνεται ενημέρωσις δια την «κοινή δράση των Χριστιανών στο ΠΣΕ» και έπειτα δια την διαθρησκειακήν προσευχήν, με φωτογραφίες. (Παρόμοια θα επαναληφθούν και εις άλλας τάξεις). 

Α Γυμνασίου (12 ετών) 
Υποενότης δια την «σχέση του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης με την κτίση»
Εις το τέλος του κεφαλαίου των Οικουμενικών Συνόδων εισάγεται και η «Σύνοδος» της
Κρήτης, η οποία παραβάλλεται προς το Ευρωκοινοβούλιον.
Αι μισαί σελίδες του βιβλίου διδάσκουν τα άλλα θρησκεύματα. 

Β Γυμνασίου (13 ετών) 
Παρατίθενται κείμενα του Γκάντι και του Καζαντζάκη με τας ιδεολογίας των δια τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν.
Ολόκληρον κεφάλαιον με τίτλον «Ο Ιησούς στο Κοράνιο και στις Χαντίθ».
Το βιβλίον γράφει δια να προωθήση την «ετερότητα»: «…όμως τον φόβο που σου κληρονόμησε το μπούλιγνκ… η αίσθηση ότι δεν σε θέλουν επειδή είσαι σεξουαλικά, φυλετικά, σωματικά, η ψυχικά ασυνήθιστος»!
Δικαιολογεί την στάσιν του Παπισμού δια την άλωσιν της Πόλεως από τους
Σταυροφόρους, παρουσιάζον αντιθέτους δηλώσεις του Πάπα.
Ονομάζει το Φανάρι «Ιερό Κέντρο», του προσδίδει αρμοδιότητες που δεν έχει και παραλλήλως λαμβάνει εμμέσως αρνητικήν θέσιν δια την Αυτοκεφαλίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος! 

Γ Γυμνασίου (14 ετών) 
Ο μαθητής διδάσκεται από κείμενα της Β Βατικανῆς Συνόδου
Διδάσκεται επίσης την άρσιν των αναθεμάτων του 1965, δια το ΠΣΕ και τους Θεολογικούς
Διαλόγους και μετά από μερικάς σελίδας πάλιν υπάρχει ύλη δια τις «Διαθρησκειακές
Συναντήσεις» και την «Οικουμενική Κίνηση»!
Ενότης με τίτλον «Το Κοράνιο προτρέπει σεβασμό προς τους λαούς της Βίβλου και το ανθρώπινο πρόσωπο»
Το κεφάλαιον «μαρτυρία και προσφορά της Ορθοδοξίας» περιλαμβάνει τον Άγιον Πορφύριον όπως και τον Σεβ. Περγάμου. 

Α Λυκείου (15 ετών) 
Η φωτογραφία «το πλήρωμα Apollo 1 προσ­εύχεται» αγνοεί ότι οι αστροναύτες κορόιδευαν εις την πραγματικότητα με αυτήν την φωτογραφία και δεν προσηύχοντο.
Δια την αξίαν του κομποσχοινίου οι συγγραφείς έλαβαν πληροφορίας από την Wikipedia(!) και γράφουν: «παρόμοια βοηθήματα προσευχής υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες και παραδόσεις, γνωστά με άλλα ονόματα».
Την ιδιότητα της Εκκλησίας από το Σύμβολον της Πίστεως ως «καθολική» την ερμηνεύουν λάθος-μονομερώς ως γεωγραφική αναφορά!
Εμμονή εις την θεολογίαν του προσώπου εις πλήθος αναφορών των κεφαλαίων.
Εις ειδικήν ενότητα αφήνεται ανοικτόν το ενδεχόμενον της χειροτονίας των γυναικών. 

Β Λυκείου (16 ετών) 
Υποενότης αφιερωμένη εις την οικουμενιστικήν αδελφότητα Ταϊζέ.
Παράθεμα από το έργον του Ν. Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο», όπου ο Σαριπούτο ομιλεί με τον Βούδαν και καταλήγει δια τον «Λυτρωτή που θα λυτρώσει τους ανθρώπους από τη λύτρωση»
Περιλαμβάνεται υποενότης με τίτλον «Εκκλησία και Αριστερά»
Πάλι γίνεται λόγος δια την άρσιν των Αναθεμάτων και τους ποικίλους Διαλόγους
Ο «Ιερός Πόλεμος» η Τζιχάντ ερμηνεύεται ως πόλεμος κατά των παθών! 

Γ Λυκείου (17 ετών) 
Το δεύτερον μόλις κείμενον του βιβλίου είναι η υπεράσπισις της θεωρίας της εξελίξεως από τον Σεβ. Περγάμου.
Τα παιδιά καλούνται να μελετήσουν κείμενα του ΠΣΕ, της «Συνόδου» της Κρήτης και την Διακήρυξιν των μουσουλμάνων της Ελλάδος.
Οι Μακαρισμοί, μία Σούρα του Κορανίου και μία προσευχή του Τόμας Μορ τίθενται εκ παραλλήλου με κοινόν θέμα. 

Η ώρα της ευθύνης 
Το επιγραμματικόν συμπέρασμα από το νέον πρόγραμμα είναι ότι η Εκκλησία παρουσιάζεται ως ένα θρησκευτικόν φαινόμενον, παραλλήλως προς τας θρησκείας έχουσα όμοια χαρακτηριστικά με αυτάς, γεγονός το οποίον θα οδηγήση εις την χαλάρωσιν των δεσμών των μαθητών με την πίστιν τους, την οποίαν σχετικοποιεί πλήρως. 

Πηγή
 το είδαμε ΕΔΩ