Σελίδες

31 Μαρτίου 2017

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ... (μέρος 2ο)

συνέχεια από το 1ο μέρος

Του Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Αγγελόγλου 

Πέραν, λοιπόν, του γεγονότος ότι λόγω ανησυχίας και αβεβαιότητας γεμίζουν τα ταμεία του γερμανικού δημοσίου, την ίδια στιγμή με το μη κλείσιμο της αξιολόγησης, το εσωτερικό της μνημονιακής χώρας διαλύεται και βυθίζεται στην ύφεση, στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία, με αποτέλεσμα να παγώνουν οι πληρωμές του δημοσίου προς τους πολίτες. Δημιουργείται στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΑ κ.λ.π.

Στην αγορά κάτω από τις συνθήκες ασφυξίας που επιβάλλετε, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, και κάποιες δεκάδες χιλιάδες μεταναστεύουν. Το τραπεζικό σύστημα είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, φυγή καταθέσεων (μόνο το πρώτο δίμηνο του 2017 σημειώθηκε εκροή καταθέσεων ύψους 3 δις ευρώ), έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, κόκκινα δάνεια μη εξυπηρετούμενα πλέον (το πρώτο δίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση των «κόκκινων» δανείων κατά 1,5 δις ευρώ).

(Φυσικά έχετε θεραπεία· θα προβείτε προφανώς σε νέα ανακεφαλοποίηση με κούρεμα πλέον των καταθέσεων, αφού προηγουμένως με νόμο επιβάλετε την υποχρεωτική συναλλαγή ηλεκτρονικά και υποχρεώσετε να βάλουν μέσα οι Έλληνες τις αποταμιεύσεις τους που προνόησαν να εκταμιεύσουν πριν την θέσπιση των capital controls).

Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους προμηθευτές του, με αποτέλεσμα να προκαλείται ασφυξία στις επιχειρήσεις και να κλείνουν ακόμα και φαρμακεία. Η φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών εξαντλείται, καθώς μειώνονται τα εισοδήματά τους και αυξάνουν οι φόροι. Μόνο στην εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιανουάριο μόνο αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ. Εφορία, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προβαίνουν σε κατασχέσεις των εναπομεινάντων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.

Ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό μου. Άντε κι οι Έλληνες τα χρήματα τα ξόδευαν «στα ποτά με τις γυναίκες». Είπαμε, κ. Ντάϊσελμπλουμ, να έρθουμε στη δική σας «νοικοκυρεμένη» ευρωπαϊκή οικογένεια. Για να μπούμε στην ευρωζώνη, «επιδείξαμε» έλλειμμα 3% επί του ΑΕΠ και χρέος 60% επί του ΑΕΠ, όπως προέβλεπε η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Από 1/1/2001 με την ένταξή μας στην ΟΝΕ και στο ευρώ, η Ευρώπη για την ασφάλεια των κρατών όρισε οικονομικό επίτροπο να ελέγχει την οικονομία μας. Το 2009-2010 το έλλειμμα της Ελλάδος έφθασε στο 13% επί του ΑΕΠ!! Και το χρέος στο 129,7%. Οι Έλληνες, κ. Ντάϊσελμπλουμ, κατ’ εσάς «τα ξόδευαν σε ποτά με τις γυναίκες»· ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Αλμούνια, ο οποίος ήλεγχε την οικονομία μας, δεν έβλεπε την εκτόξευση του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδος; Τι έκανε; Γιατί το αφήσατε να εκτοξευθεί; Για να μας βάλετε την αγχόνη στον λαιμό;

Και η ειρωνεία είναι ότι η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε εξεταστική για το επονείδιστο, επαχθές και παράνομο χρέος, παρήλασαν όλοι από την επιτροπή, και δεν κλήθηκε ο μόνος υπεύθυνος, ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Αλμούνια, που ήλεγχε όλα αυτά τα χρόνια την οικονομία μας, να μάθουμε κι εμείς τι έβλεπε, τι δεν έβλεπε, γιατί δεν έβλεπε, τι έκανε; Γιατί δεν έκανε; Τι κατέθετε στο διευθυντήριο της Κομισιόν; Γιατί τότε που ήταν ακόμα νωρίς, δεν επιβάλατε μέτρα; Διότι ευθύνη δεν έχει μόνο ο ελεγχόμενος, αλλά και ο ελέγχων, που είναι προϊστάμενος.

Ακούω κάποιους να αναφέρονται στον φασισμό του Χίτλερ και του ναζισμού. Από το μυαλό του Χίτλερ ούτε ως απλή φαντασία δεν μπορούσε να περάσει αυτό που κάνει η σημερινή Γερμανία. Πού να φαντασθεί ο δυστυχής, ότι χωρίς τανκς, στούκας, πολυβόλα, χωρίς καμμία απώλεια γερμανού στρατιώτη, χωρίς έξοδα πολέμου, ότι θα μπορούσε να κάθεται στο Βερολίνο, και νόμιμα να μεταφέρεται ο δημόσιος πλούτος των χωρών, οι καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ των πολιτών των άλλων εθνών προς το Βερολίνο, να διαλύει τα κράτη νόμιμα, να κάνει τους πολίτες των χωρών να αυτοκτονούν, να λιμοκτονούν, να θέτει τα κράτη υπό επιτροπεία και να εφαρμόζει νόμιμα τα αντίποινα της εξόντωσής τους. Ούτε κατά διάνοια αυτό το σχέδιο δεν πέρασε από το μυαλό του Φύρερ.

Πού να σκεφθεί ο δυστυχής Αδόλφος ότι μπορούσε να έχει από τον «άξονα» δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, οι οποίες θα παραιτούνται της εθνικής κυριαρχίας τους; Και μάλιστα ότι θα τίθενται υπό την κατοχή και την επιτροπεία του, με μία μόνο υπογραφή ενός μόνο υπουργού Οικονομικών, όπως του δικού μας (που υπέγραψε τον Μάϊο του 2010 τη δανειακή σύμβαση και με το άρθρο 14§5 εκχώρησε την εθνική κυριαρχία χωρίς έγκριση και κύρωση από τη Βουλή)· και έδωσε το δικαίωμα της εγκατάστασης των «κατακτητών» (Τρόϊκας-ΔΝΤ), μέσα στα ελληνικά υπουργεία. Και πού να διανοηθεί ο δυστυχής ότι ακόμα και το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και οι ανώτατοι Δικαστές του ΣτΕ, θα έκριναν «νόμιμη» την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την υποταγή; Ο Χίτλερ αδυνατούσε και να τα διανοηθεί όλα αυτά.

Για την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της Ε.Ε., αφιερώνουμε το κάτωθι βίντεο που δείχνει τη βιωτή μας μέσα στον «ευρωπαράδεισο», για τον οποίο από το 1997 με το βιβλίο μας «Στη Δύση της Ελευθερίας» είχαμε ενημερώσει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «ΚΟΛΑΣΗ».

Υ.Γ.: Επιτέλους, με μία δόση χιούμορ αν θέλετε, ως Έλληνες κάντε τη μοναδική σωστή ελληνική διαπραγμάτευση· πείτε στον Σόϊμπλε: «Για να μην αναγκάζεστε να δημιουργήσετε “στενό πυρήνα” ευρωζώνης, πόσα δις μας δίνετε (για να μπορέσουμε να μεταβούμε ομαλά στην δραχμή ή στο δολλάριο), και πόσο από το χρέος μας κουρεύετε, για να βγούμε από την ευρωζώνη και να μην σας παρενοχλούμε».

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, και οι ανώτατοι δικαστές με την υπ’αριθ. 668/20.2.2012 ανέλεκτη απόφασή τους, έκριναν νόμιμο το μνημόνιο, το έκριναν Συνταγματικό, τη στιγμή που υπερισχύει του Συντάγματος. Και έκριναν ότι λαμβάνεται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος, τη στιγμή που όλα τα μέτρα που επιβάλλουν, είναι αντίθετα με το Σύνταγμα, που μαζί με την ΕΣΔΑ κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων. 

Επίσης το έκριναν νόμιμο, τη στιγμή που τα μέτρα που επιβάλλονται, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας· τη στιγμή που ισοπεδώνουν και κατεδαφίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα, την παιδεία, την υγεία, που επιβάλλουν τη γενοκτονία με την πρωτοφανή μείωση μισθών, συντάξεων, αναπηρικών επιδομάτων. 

Το έκριναν νόμιμο, τη στιγμή που με τα μνημόνια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος από 129,7% επί του ΑΕΠ της εκτοξεύθηκε στο 175%. Αυτό είναι το «δημόσιο συμφέρον» που είδαν οι ανώτατοι δικαστές της χώρας, παρόμοιο μ’αυτό που είδαν και για την επένδυση στις Σκουριές. Πάνω από όλα στην Ελλάδα είναι η… «νομιμότητα».

Εσείς, αγαπητοί μου Έλληνες, συνεχίστε απαθείς να πίνετε τον φραπέ σας και μην ακούτε αυτούς που «γάνιασαν» να σας φωνάζουν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας…

Δεν γνωρίζω αν πιστεύετε ή όχι στον Θεό. Εκείνο όμως που γνωρίζω με σιγουριά, είναι ότι τα «αφεντικά» της Ε.Ε. και οι Έλληνες πολιτικοί, στερώντας σας κάθε ελπίδα, θα σας αναγκάσουν να πείτε: «Η ΕΛΠΙΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΗΡ»· και αφού σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα, από τα οποία για να ξεφύγετε, δεν θα μπορείτε να καταφύγετε ούτε στα ανώτατα Δικαστήρια και στους ανώτατους δικαστές (διότι αυτοί τα βρίσκουν όλα «νόμιμα»), θα σας αναγκάσουν να πείτε: «ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΜΟΥ Ο ΥΙΟΣ»· και αφού σας κατασχέσουν και αυτή τημοναδική σκέπη του σπιτιού σας με πλειστηριασμούς (ακόμα και για χρέη 500 ευρώ), να είσθε σίγουροι ότι θα σας αναγκάσουν να πείτε και το: «ΣΚΕΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ».  

Με την υπογραφή του
Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Αγγελόγλου  
ΠΗΓΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Οι ντόπιοι Νεοταξίτες κατά του Τραμπ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Η αθωωτική δικαστική απόφαση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Βατοπεδίου ήρθε να ταράξει τα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας.

Μέχρι αυτήν την απόφαση, είχαμε μια παραπαίουσα κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη όπου και εάν πήγαιναν ανά την Επικράτεια, εισέπρατταν τη μήνη του αγανακτισμένου λαού που σημαίνει πως έχουν χάσει τη λαϊκή στήριξη και εντολή του!

Από την άλλη μεριά, είχαμε τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση σε όλες τις δημοσκοπήσεις να βρίσκεται στη θέση του οδηγού, καταγράφοντας διπλάσια ποσοστά από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε εκ του ασφαλούς επιτακτικά εκλογές, αφού πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν απολέσει τη στήριξη της κυβέρνησης της Γερμανίας, που είναι κυρίαρχη δύναμη στην ΕΕ και επί της ουσίας κάνει ότι της γουστάρει σε μια πτωχευμένη χώρα, όπως η Ελλάδα!

Ωστόσο, μέχρι πρότινος ο στόχος που επεδίωκε εν ευθέτω χρόνο η Γερμανία, ήταν όπως σας έχω γράψει πολλές φορές, μια δοτή κυβέρνηση στο στιλ της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, με Πρωθυπουργό, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της Γερμανίας και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Όμως, μετά την αθωωτική δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι, τα δεδομένα άλλαξαν! Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή! Που πρώτοι από όλους γράψαμε στην Ελεύθερη Ώρα στις 15 Ιανουαρίου 2017!

Η ξετσιπωσιά των Κουρήδων! 

Πλέον, όλος ο Τύπος και τα τηλεοπτικά μέσα αναφέρονται εκτενώς στην επανάκαμψη του Κώστα Καραμανλή! Ορισμένα δε, δημοσιογραφικά μέσα αφιερώνουν διθυράμβους με πηχυαίους τίτλους για τον πρώην Πρωθυπουργό!
Έτσι, αλλάζουν άρδην οι πολιτικοί συσχετισμοί των ΜΜΕ!

Πιο αναλυτικά, βλέπουμε η εφημερίδα Kontra News του δημοσιογραφικού συγκροτήματος των Κουρήδων, να είναι περισσότερο Καραμανλική από τον ίδιο τον Καραμανλή! Εκείνοι, που με την εφημερίδα “Αυριανή” βαυκαλίζονταν ότι διέλυσαν τον Καραμανλισμό! Εκείνοι που εγκαθίδρυσαν και επέβαλαν στην Ελλάδα τις “Κλαδικές” του σκληρού φασισμού του ΠΑΣΟΚ! Εκείνοι, που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία των σκληρών “Αυριανιστών”! Ναι αυτοί σήμερα, αφού τελειώνει ο Τσίπρας, προπαγανδίζουν ξετσίπωτα υπέρ του Καραμανλή!

Μαζί τους το Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου (Real News, “Αγορά”, “Ειδήσεις” και Real Fm)! Γι΄ αυτό, άλλωστε, ο πρώτος που εξάγνισε το πρωτοπαλίκαρο του Κώστα Καραμανλή, το Θοδωρή Ρουσόπουλο, αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 και στο δελτίο ειδήσεών του, ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου!
Όπερ σημαίνει, ότι έχει την καθολική στήριξη του ιδιοκτήτη του σταθμού Μίνωα Κυριακού!

Οι υπόλοιπες συνιστώσες και ο Αλαφούζος! 

Ήδη λοιπόν, δημιουργούνται οι νέοι συσχετισμοί στήριξης της επαναφοράς Καραμανλή! Από κοντά και οι εφημερίδες “Παραπολιτικά”, “Ελευθερία” του Βαγγέλη Μαρινάκη, η “Δημοκρατία” του Φιλιππάκη κα.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Αλαφούζου, το οποίο στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Και για τον λόγο αυτό ξέθαψε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον Εφιάλτη της Ελλάδος και πρώην Πρωθυπουργό της, Κώστα Σημίτη!

Έτσι, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στον τηλεοπτικό δίαυλο ΣΚΑΙ οι “αμερόληπτοι” δημοσιογράφοι, Σία Κοσιώνη και Παύλος Τσίμας, τον κάλεσαν για μια στημένη “ανακρισούλα”! Για να μας καταθέσει την άποψή του, πως ο Τόπος χρειάζεται εκλογές!
Δηλαδή, μας μετέφερε την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Παρά ταύτα, δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός πως κλείνουν ιστορικές καθημερινές εφημερίδες και οι υπάρχουσες χάνουν συνεχώς αναγνωστικό κοινό, λόγω και της ανέχειας του λαού μας;; Εν τούτοις, ξεπροβάλλουν νέες εφημερίδες σαν τα μανιτάρια! Ποιος και γιατί τις χρηματοδοτεί;;;

Διαλύονται “Ποτάμι” και Ένωση Κεντρώων για ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ… 

…μια επιθυμία που προϋποθέτει την πιθανή αυριανή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (όταν και εφ΄ όσον γίνουν εκλογές), από τη στιγμή που το ίδιο έργο έχει παιχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν, δεδομένου ότι η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις προηγείται σταθερά! Η οποία όμως χρειάζεται ένα βολικό εταίρο που θα πρέπει να είναι περισσότερο ενισχυμένος εκλογικά για να μην έχουμε μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως συμβαίνει στη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Έτσι, στόχος είναι η συνεχής ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ με “αίμα” από άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι μόνο! Με τελευταίο παράδειγμα την αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του “Ποταμιού” του Βουλευτή Κ. Μπαργιώτα, που όπως όλα δείχνουν θα οδεύσει προς τη “Δημοκρατική Συμπαράταξη”!

Και φυσικά η εκτίμησή μου είναι, πως σύντομα θα πλαισιωθεί και από άλλους Βουλευτές του “Ποταμιού” αλλά και της Ενώσεως Κεντρώων!

Πανσπερμία νέων κομμάτων! 

Ανακοινώθηκε ο νέος πολιτικός σχηματισμός στην κεντροαριστερά με τον τίτλο: “Ωρ.Α”, δηλαδή, “Ώρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα Προόδου”, θέτοντας ως προτεραιότητα τη συσπείρωση δυνάμεων απέναντι από τον εθνικο-λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του παρασιτισμού και της συντήρησης!

Δημιουργοί της νέας πολιτικής κίνησης, τα πρώην μεγαλο-στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Ραγκούσης. Οι οποίοι στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν συνιστώσα της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης”, γι΄ αυτό και κράτησαν ανοικτά τα περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ!

Τέτοιες κινήσεις δημιουργίας νέων κομμάτων αποβλέπουν στην πολυδιάσπαση της ψήφου και ακολούθως χωρίς να έχουν την έγκριση των ψηφοφόρων τους, οδηγούν το φορέα τους εκεί που πραγματικά ανήκει. Είναι μια νέο-γκεμπελίστικη πολιτική των πολιτικών βαμπίρ που δηλητηρίασαν τη ζωή μας επί δεκαετίες!

Η επανεμφάνιση λοιπόν, του Κώστα Σημίτη και του νέου κόμματος Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη – Ραγκούση, αυτή τη χρονική στιγμή, έχει ως σκοπό την ανατροπή της ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή!
Και εδώ προκύπτει το ίδιο ερώτημα!
Ποιος και γιατί χρηματοδοτεί αυτά τα νέα κόμματα;;; Από πού αντλούν χρήματα για να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα;;

Ο Τραμπ αποφασίζει… 

Ξεχνούν ότι αυτά τα παιχνίδια μπορούσαν να τα παίξουν από τη στιγμή που το πάνω χέρι στις εξελίξεις στην Πατρίδα μας τις είχε η Άγκελα Μέρκελ με τις ευλογίες του Μπάρακ Ομπάμα!

Όμως, τα πράγματα άλλαξαν! Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ!
Ο οποίος σκοπό έχει να τελειώσει την παντοδυναμία της Μέρκελ, στέλνοντάς της συνεχώς μηνύματα στήριξής του προς την Ελλάδα και γενικότερης απαξίας προς την ίδια! Θέλει τον Καραμανλή, γιατί τον θεωρεί πιο αξιόπιστο από όλους τους άλλους. Θεωρεί ότι πρέπει να έχει στην Ελλάδα έναν έμπιστο συνομιλητή!

Και αυτή η προτίμησή του θα υλοποιηθεί μέσω Εθνικής Κυβέρνησης! Όχι μέσω εκλογών!!

Τρέχουν όλοι να προλάβουν… 

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, βλέπουμε να δηλώνουν την αφοσίωσή τους στον Κώστα Καραμανλή πολλοί πολιτικοί, προεξάρχοντος του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Άλλωστε, θεωρεί ότι το πολιτικό του μέλλον θα βρει ξανά ζωή μέσω του Κώστα Καραμανλή! Η Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε ήδη συνάντηση με τον του Κώστα Καραμανλή, διαβλέποντας την επαναφορά Καραμανλή! Το ίδιο έπραξε γρήγορα-γρήγορα και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης!

Προσπάθεια ανατροπής του Τσίπρα;; 

Αδιασταύρωτη πληροφορία μέχρι αυτή τη στιγμή μιλάει για πολιτική κίνηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, για ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα! Απώτερος σκοπός, η επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που φέρεται να έχει λάβει πρόκριμα για την αρχηγία του νέου ΣΥΡΙΖΑ! Η μοναδική που θα μπορέσει να αντιταχθεί στον Καραμανλή και το νέο ΠΑΣΟΚ!

Σημειώστε, όταν στις 15 Ιανουαρίου 2017 έγραφα για ολική επαναφορά Καραμανλή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, ελάχιστοι ήταν αυτοί που με πίστευαν. Σήμερα όλα τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν. Ας κρατήσουν λοιπόν, μικρό καλάθι όλοι οι “καλοθελητές” και ας τοποθετήσουν αυτή την πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού τους!!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ…

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ... (μέρος 1ο)

ΟΥΤΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ… #ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

Του Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Αγγελόγλου

Στις 25 Μαρτίου συνήλθε στη Ρώμη η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Εόρτασαν την επέτειο των 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και την ίδρυση της Ε.Ε. Από την ίδρυσή της έχουν αλλάξει πάρα πολλά, και για την περιγραφή τους χρειάζονται τόμοι ολόκληροι να γραφτούν.

Όταν ο Κόνραντ Αντενάουερ, ένας εκ των βασικών ιδρυτών της, επισκέφθηκε τη δεκαετία του ’50 την Ελλάδα, είχαν χρειασθεί για την προσωπική του ασφάλεια και προστασία επτά (7) αστυνομικοί. Όταν η Μέρκελ το φθινόπωρο του 2012 επισκέφθηκε την Αθήνα, χρειάσθηκε να επιστρατευθούν 7.000 αστυνομικοί για την προστασία της, ελήφθησαν έκτακτα μέτρα, διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας κ.λ.π.

Με τέτοιο τρόπο εξελίσσεται η Ε.Ε. Την 1η Ιανουαρίου 2001 η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη, αφού η τότε κυβέρνηση με τη βοήθεια της Goldman Sachs παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία για την αληθινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Για ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός ούτε ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις που θα υποστεί, ούτε για τις θυσίες που θα κληθεί να κάνει. 

Η τότε κυβέρνηση προέβη στην ένταξη, επειδή η εγχώρια πολιτικο-οικονομική ελίτ που απομυζούσε το ελληνικό δημόσιο, είδε ότι αυτό αποτελούσε μία ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση στον πρόσθετο πλούτο που παρείχαν τα ευρωπακέτα επιδοτήσεων. Τα «αφεντικά» της Ε.Ε. κατά ένα μεγάλο μέρος για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους, επέλεξαν να προσποιηθούν ότι δήθεν δεν βλέπουν την πραγματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδος και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, κι έτσι την δέχθηκαν στην ευρωζώνη.

Την 1η Ιανουαρίου 2002 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ευρώ. Η πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική ελίτ πανηγύριζε και η Αθήνα ήταν σε εορταστικό κλίμα, με τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη να δηλώνει: «Όλοι ξέρουμε πως η ένταξή μας στην ΟΝΕ (Οικονομική Νομισματική Ένωση), εξασφαλίζει για εμάς μεγαλύτερη σταθερότητα και ανοίγουμε νέους ορίζοντες κ.λ.π». Ο δε τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωνε: «Σήμερα είναι ιστορική ημέρα που τοποθετεί την Ελλάδα σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

Τα πραγματικά δεδομένα που βιώνουμε στις μέρες μας, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη, ήταν όντως μία απάτη και προδιαγεγραμμένη αποτυχία ιστορικών διαστάσεων, αλλά φυσικά στην χώρα της διαφθοράς δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν αυτοί που χωρίς να ενημερώσουν για την αλήθεια και χωρίς να λάβουν εντολή από τον κυρίαρχο Λαό, ενέβαλαν με απάτη την Ελλάδα και τους Έλληνες στη μεγαλύτερη καταστροφή ανά τους αιώνες. 

Αυτοί είναι δυστυχώς, οι ηθικοί αυτουργοί της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας σε δανειστές, των χιλιάδων αυτοκτονιών, της πτώχευσης της Ελλάδος, της λήψης εκ της Ελλάδος του μεγαλύτερου δανείου πάνω στον πλανήτη αναλογικά με την έκταση και τον πληθυσμό της, η οποία αδυνατεί να το αποπληρώσει. Αυτοί επίσης είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κατάσχεσης εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών, της ανεργίας του μισού πληθυσμού, της εξαθλίωσης του κοινωνικού ιστού, της μείωσης μισθών, συντάξεων, αναπηρικών συντάξεων, της οικτρής κατάστασης των νοσοκομείων…… κ.λ.π.

Σήμερα που εμείς ξεψυχάμε στον δρόμο, αυτοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν την απάτη τους. Φυσικά υπάρχει λόγος: Η Ελλάδα πτώχευσε, η δημόσια περιουσία της δεσμεύτηκε, απομένει η πτώχευση και εκείνων των Ελλήνων που προνόησαν να έχουν πέντε λεπτά κάτω από το στρώμα τους. 

Πρέπει να τα πάρουν πρώτα και αυτά οι ευρωπαίοι με τη βοήθεια των δοσίλογων με κάθε τρόπο, και σας το υπογράφω, ότι πλέον μετά σαν «στημένη λεμονόκουπα» θα μας πετάξουν με τις «κλωτσιές» έξω από την ευρωζώνη, θέλουμε δεν θέλουμε. Η Ελλάδα θα βρίσκεται πλέον υπό διαρκή επιτήρηση και έλεγχο ανά τρίμηνο, με την απειλή κυρώσεων, προστίμων και επιβολή μέτρων μέχρι να ξεχρεώσει «εις τον αιώνα τον άπαντα» το μεγαλύτερο αναλογικά χρέος χώρας πάνω στον πλανήτη.

Βάσει των στοιχείων της Εurostat, το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μεταξύ όλων των χωρών της Ε.Ε. των 28 κρατών, το έχουν 13 χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη και μάλιστα αυτές που τέθηκαν σε «σωτήριο» μνημονιακό καθεστώς. Το 2010 αποκαλύφθηκε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι 129,7% του ΑΕΠ της. Ίσως πει ο Ντάϊσελμπλουμ ότι φταίμε, διότι δήθεν τα φάγαμε «σε ποτά και με γυναίκες».

 Άντε κι αυτό να το δεχθούμε οι Έλληνες. Όμως, κ. Ντάϊσελμπλουμ, εσείς τα «αφεντικά» της ευρωζώνης, μας είπατε ότι με τέτοιο χρέος είμαστε χρεωκοπημένοι και προθυμοποιηθήκατε ως «νοικοκυραίοι» δήθεν να μας «σώσετε» με τα μνημόνια· και ενώ πλέον οι Έλληνες τρώμε από τα σκουπίδια, στα συσσίτια, διαλύονται οι οικογένειες, μένουμε άστεγοι, αυτοκτονούμε, παρόλα αυτά εκτοξεύσατε το δημόσιο χρέος μας με τα μνημόνιά σας στο 175% του ΑΕΠ!

Όταν ένας έχει συμπτώματα γρίπης, κ. Ντάϊσελμπλουμ, μπορεί -και είναι λογικό- να τον κατηγορήσεις ότι είναι απρόσεκτος, ότι βγήκε στο κρύο ιδρωμένος ή μη σωστά ντυμένος, ότι… ότι… ότι… Όταν όμως κ. Ντάϊσελμπλουμ, στην ευρωζώνη το ένα μετά το άλλο τα κράτη του νότου (και όχι μόνο), μπαίνουν στην «εντατική» και εξαρτώνται από το δικό σας «οξυγόνο» και από τη «δόση» σας, τότε μιλάμε για επιμελημένη δολοφονική επιδημία. Και αυτό πλέον αποδεικνύεται από όσα βιώνουμε στις μέρες μας.

Το 2007 βάσει των στοιχείων της Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανερχόταν μόλις στο 25% του ΑΕΠ της. Όταν το 2013 αποφασίσατε με τα μνημόνια να τη «σώσετε», το χρέος της εκτοξεύθηκε στο 123,7% του ΑΕΠ της· το αυξήσατε κατά 394,8%, σχεδόν το πενταπλασιάσατε.

Το 2007 το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν οριακά κάτω από το όριο 60% του Μάαστριχτ· βρισκόταν στο 58,3% του ΑΕΠ της. Το 2013, πριν καν κλείσει έναν χρόνο μνημονιακού καθεστώτος, το δημόσιο χρέος το πήγατε στο 111,7% του ΑΕΠ της, και φροντίσατε να δεσμεύσετε το αέριο που πρόκειται να βγάλει στο μέλλον.

Το 2007 το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας ήταν στο 68% του ΑΕΠ της, και το 2013, μετά από τρία «σωτηριώδη» έτη μνημονιακού καθεστώτος, το πήγατε στο 129% του ΑΕΠ της.
Επιλείψει γάρ με διηγούμενον ο χρόνος περί των «σεσωσμένων» της ευρωζώνης.

Το ίδιο διάστημα, για πρώτη φορά χώρες της ευρωζώνης του βορρά, όπως λ.χ. η Γερμανία, για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσιάζει πλεόνασμα ετήσιο 200 δις ευρώ!!! Σ’αυτόν τον «ευρωπαράδεισο», λοιπόν, κάποιοι με πολύ ωραίο τρόπο (όχι πλέον με τανκς, στούκας, πολυβόλα, αλλά με δάνεια), δολοφονούν έθνη και λαούς…

Στους δε επιζώντες καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν εγκρίνουν τη δόση τους, επιτείνοντας την αβεβαιότητα και την ανησυχία, και έτσι κάτω από τον φόβο της πτώχευσης, οι νότιοι στέλνουν δισεκατομμύρια ευρώ από τις καταθέσεις τους στα ασφαλή «καταφύγια» του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, Βund.

Έτσι στο γερμανικό δημόσιο εισρέουν κεφάλαια δισεκατομμυρίων, φθηνό χρήμα από όλη την Ευρώπη, τα οποία κεφάλαια χρησιμοποιεί και για τη δανειοδότηση των χρεωμένων χωρών. (Από την ανησυχία των άλλων κρατών για την κρίση στην Ελλάδα, το 2011 μόνο από την Ιταλία, έφυγαν 22 δις ευρώ και επενδύθηκαν στο 10ετές γερμανικό ομόλογο, Βund, και ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έπεσε κατά 6,8%).

Ακόμα, λοιπόν, και οι καθυστερήσεις σας για τη δόση μας, και η πρόκληση ανησυχίας, είναι με το αζημίωτο για εσάς, διότι τότε γεμίζουν τα δημόσια ταμεία σας ως ασφαλή «καταφύγια».

συνεχίζεται στο 2ο μέρος

ΠΗΓΗ

Αναλυτικά οι προτεινόμενες αλλαγές για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι μπολσεβίκοι το πάνε για άθεο και χουντικό κράτος...

Στο κείμενο των προτάσεων της κυβερνητικής επιτροπής, που εξέτασε το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος και συνεδρίαζε υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, η παλαιά διάταξη των 15 γραμμών και των τριών παραγράφων αντικαθίσταται με τη φράση: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη». Ακόμη και η αναφορά στην επικρατούσα θρησκεία πλαισιώνεται από ερμηνευτική δήλωση πως αυτό δε σημαίνει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος άλλων θρησκειών. 
Παρά το έντονο χρώμα που επιλέχθηκε για να επισημανθούν οι νέες διατάξεις που προτείνονται οι «γκρίζες ζώνες» είναι πολλές: 
Πρώτον, προωθείται συνταγματικά η απλή αναλογική. Αν και όταν διαβάζει κανείς την ακριβή διάταξη του μένουν απορίες: Το εκλογικό σύστημα οφείλει να εξασφαλίζει την όσο το δυνατόν πιστότερη τήρηση της αναλογικότητας ψήφων και εδρών στη Βουλή.
Δεύτερον, μένει να διευκρινιστεί η λεγόμενη εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας κατά την οποία η πρόταση καταψήφισης θα πρέπει να συνοδεύεται με πρόταση νέας κυβέρνησης λη πρωθυπουργού.
Τρίτον, ερώτημα είναι και η νέα θεσμική ισορροπία που επιδιώκεται από την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για την εκλογή του προβλέπονται δύο ψηφοφορίες στη Βουλή με πλειοψηφία δύο τρίτων και μετά εκλογή από τον λαό, μεταξύ των δύο πρώτων στην τελευταία σχετική ψηφοφορία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορεί να απευθύνεται στη Βουλή, να συγκαλεί το υπουργικό, το συμβούλιο αρχηγών, να παραπέμπει νόμο σε ειδικό όργανο που θα κρίνει τη συνταγματικότητά του, να διορίζει μέρος της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, να παραπέμπει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ψηφισμένο νόμο και να εκδίδει διαγγέλματα.
Προβλέπεται και η δυνατότητα ανάκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με ένα εκατομμύριο υπογραφές και δημοψήφισμα.
Τέταρτον, προωθείται η ιδέα των κυβερνήσεων μειοψηφίας με πλειοψηφία 120 βουλευτών, εφόσον στη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης επιλέξουν να απέχουν περισσότεροι από 61 συνάδελφοί τους.
Πέμπτον, αν γίνουν πρόωρες εκλογές η θητεία της επόμενης Βουλής θα είναι ίση με της Βουλής που έληξε πρόωρα. Το ερώτημα είναι αν η διάταξη εννοεί το υπόλοιπο ή τον χρόνο που έχει λειτουργήσει η απερχόμενη Βουλή. Και το κυριότερο ότι δεν ορίζει την έννοια πρόωρες. Σε ακραίες περιπτώσεις αν ισχύει το ένα θα γίνονται εκλογές για πέντε μήνες αν τόσο έχει λειτουργήσει μια πλειοψηφία ή αν ισχύει το άλλο η κυβέρνηση θα έχει ορίζοντα εντός έτους αν οι πρόωρες γίνουν στα τρία χρόνια;
Εκτον, μεγάλη συζήτηση θα γίνει και για την αναθεώρηση των άρθρων 14 και 15 για την ελευθερία του Τύπου. Δηλώνεται ως στόχος ο ριζικός επανασχεδιασμός του τοπίου της επικοινωνίας και των ΜΜΕ με κατοχύρωση της πρόσβασης όλων σε όλες τις διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης. 
Το νέο άρθρο θυμίζει έντονα... βασικό μέτοχο, καθώς έχει πρόνοιες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη χρηματοδότηση, την οικονομική κατάσταση, τη συγκέντρωση, τα παρένθετα πρόσωπα και το ασυμβίβαστο με πρόσωπα που έχουν δουλειές με το δημόσιο. Οι άδειες δίνονται στο κράτος και ο έλεγχος λειτουργίας και οι κυρώσεις στο ΕΣΡ. 
Επίσης, γίνεται αναφορά στην ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν σε αδικήματα διά του Τύπου και διαγράφοναι οι περιορισμοί για προσβολή της θρησκείας, του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αποκάλυψης κινήσεων των ενόπλεων δυνάμεων.
Έβδομον, αλλάζει και η πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για την ανάδειξη των ανεξάρτητων αρχών. Προφανώς μετά την εμπειρία του ΕΣΡ η κυβέρνηση επιθυμεί περισσότερη... ευελιξία. 
Ακόμη:
- Τίθεται όριο δύο θητειών ή οκτώ ετών, χωρίς να είναι σαφές τι θα συμβεί αν γίνουν διαδοχικές πρόωρες εκλογές.
- Μπαίνει μπλόκο στην επιλογή τεχνοκρατών. Κανείς δε θα μπορεί να είναι πρωθυπουργός αν δεν έχει εκλεγεί στη Βουλή.
- Προχωρά η ψήφος του απόδημου ελληνισμού με τη δυνατότητα εκλογής πέντε βουλευτών. 
- Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων.
- Με 120 υπογραφές βουλευτών θα μπορεί να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή.
- Καθιερώνεται ο πολιτικός όρκος ως ο μόνος υποχρεωτικός.
- Δημοψήφισμα με 500 χιλιάδες υπογραφές για εθνικό θέμα, με 1 εκ. υπογραφές για ψηφισμένο νόμο και προτάσεις νόμου από τους πολίτες με 100 χιλιάδες υπογραφές.
- Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 
- Σε δημόσιο έλεγχο το νερό και η ενέργεια.
- Προβλέπεται και ο στόχος της ανακατανομής του πλούτου προς επίτευξη της πραγματικής ισότητας.
- Απαγορεύεται, αλλά επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η επίταξη εργαζομένων. 
ΣΧΟΛΙΟ
Αν τους αφήσουμε να κάνουν αυτήν την αναθεώρηση οι άθεοι και οι απάτριδες τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας...

ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Χθες το απόγευμα οι πατέρες των Ιεροσολύμων πρόσεξαν ένα φως στο Γολγοθά και αμέσως παρατήρησαν ότι τα μάτια του Χριστού ήταν ανοικτά όχι όπως πάντα κλειστά.

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ από τον Παγκόσμιο Γολγοθά στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην ανθρωπότητα των ημερών μας.

Αυτοί που βλέπουν ας δουν την ΖΩΟΠΟΙΟ Δύναμη της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ που θαυματουργεί στις ΑΓΙΕΣ και Χαριτόβρυτες ΕΙΚΟΝΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μήπως συνέλθουμε στο παρά πέντε.

Η ξεχαρβαλωμένη από την αμαρτία ανθρωπότητα βλέπει τους ανοικτούς και δακρυσμένους οφθαλμούς του ΚΥΡΙΟΥ και αναρωτιέται, μάλλον τρέμει σύγκορμα για αυτό που έρχεται.

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην παγκόσμια πολεμική κακουργία των αντίχριστων δυνάμεων που ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν την ανθρωπότητα και να στήσουν νέους Γολγοθάδες.

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην διαφημιζόμενη πλάνη της αίρεσης και της παναίρεσης από τους περισπούδαστους εκκλησιαστικούς ηγέτες.. είναι σαν τους λέει ..που πάτε ξυπόλητοι στα αγκάθια και εκεί οδηγείτε και τον Λαό μου.

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν απέναντι στην σαρκολατρεία και την διαστροφή των ημερών μας για να δώσουν το μήνυμα της υψοποιούς ταπείνωσης μέσω της μετάνοιας και της καταλλαγής μας με τον ΠΛΑΣΤΗ της σάρκας μας.

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν στο αποκορύφωμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ του 2017 για να μας πουν
«πονάω για εσάς παιδιά μου». 

Μετά τη σύλληψη ο Ιησούς πέρασε από έξι εξαντλητικές και κακόπιστες ανακρίσεις. Από τον Αννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο. Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς.

Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερόμενος έξι φορές. Η απόσταση που διήνυσε με τις αλυσίδες ήταν περίπου έξι χιλιόμετρα. Και όλα αυτά νηστικός, διψασμένος και άυπνος.

Οι στρατιώτες που μαστίγωσαν τον Χριστό, όχι μόνο ήταν σκληροί και απάνθρωποι, φυσικά, αλλά ήταν παρακινημένοι εξωτερικά από τους Ιουδαίους και εσωτερικά από τον διάβολο, ώστε, έχοντας την σκληρότητα διπλάσια και τριπλάσια, δεν έμοιαζαν με ανθρώπους αλλά με σκύλους και ταύρους και θηρία, όπως είπε γι’ αυτούς πρωτύτερα ο Δαυίδ• «Με περικύκλωσαν εχθροί πολλοί, λυσσασμένοι σαν σκύλοι… με περικύκλωσαν σαν θρεμμένοι ταύροι» (Ψαλμ. 21). 

Αυτοί λοιπόν, οι στρατιώτες όντας εξήντα στον αριθμό, άλλαζαν κάθε δύο ώρες όταν κουράζονταν, μαστιγώνοντας και δέρνοντας τον Κύριο, όπως μαρτυρεί και ο Ιταλός Κορνήλιος στην ερμηνεία του 19ου κεφ. του Ιωάννου. 

Αυτό το βασανιστήριο γίνεται κάθε φορά που εσύ και εγώ αμαρτάνουμε, σε πράξεις ή λογισμούς. Γιατί Αυτός ο Πατέρας συνεχίζει να πονάει πολύ, που βλέπει τα παιδιά Του να χάνονται και να μην μπορούν να ζήσουν αιώνια στην Αγάπη Του. 

Γιατί τόση σκληρότητα και μίσος και πείσμα... γιατί τόσες μεγάλες βάρδιες και βραδιές ασπλαχνίας στην μικρή ζωή σου...; 

Μετανόησε. Ο Πατέρας ένα δάκρυ περιμένει και θα σου δώσει πιο πολλά να ξεπλύνεις τον ιδρώτα σου, που έχυσες στην αμαρτία... 
(Διαβάζοντας τα «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ» ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, Έκδοσις Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου, Νέα Σκήτη Αγίου Όρους, 2008)

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια
Καμιά γενιά μέχρι σήμερα δεν είδε σε παγκόσμια αναμετάδοση τέτοιο ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το τέλος μιας προετοιμασμένης από καιρό χώρας, να πεθάνει…

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Γράφω όχι γιατί πιστεύω ότι τα λόγια μου θα αλλάξουν κάτι…
Αλλά για να θυμάμαι ποιος είμαι εγώ.
Για να μην αλλάξει εμένα αυτή η βρομιά και η σαπίλα…
Για να μην πάψω να νιώθω, ότι αφέντης της ζωής και οδηγός των διαδρομών μου είμαι εγώ και κανένας άλλος… 

«Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς!  
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»... * 

Στην χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, η χώρα είχε την ατυχία να την κυβερνά ότι πιο μικρό και ασήμαντο έχει να επιδείξει, από την επανασύσταση του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Ένα άσχετο και ανίκανο «μπουλούκι» πολιτικών, στενόμυαλοι υπουργοί και βουλευτές, ελεεινοί υπηρέτες ντόπιων και ξένων συμφερόντων, κυνικοί, δειλοί αριβίστες, η τέλεια ενσάρκωση μιας επικίνδυνης και αξιολύπητης μετριότητας. 

Έως χθες, είχαμε αναθέσει τις τύχες αυτής της χώρας σε ένα σάπιο καθεστώς, σε διεφθαρμένους πολιτικούς που καταλήστεψαν τον δημόσιο πλούτο της και την χρεοκόπησαν, σήμερα στηρίξαμε τις ελπίδες μας σε ηλιθίους, που με τις ανέφικτες ιδεοληψίες και εμμονές τους την φτωχοποίησαν και συνεχίζουν την καταστροφή της από το σημείο που την άφησαν οι προηγούμενοι. 

Και εκείνο που σε τρομάζει περισσότερο είναι, όταν διαπιστώνεις ότι το πουλόβερ του «τέλειου» κόσμου μας άρχισε να ξηλώνεται στις άκρες του, από εκείνους που πίστευες ότι το έπλεκαν.

Μια Φούχτα πεποιθήσεις όριζαν την ζωή μας και αυτές μας πρόδωσαν γρήγορα.

Στον κρατήρα της οικονομικής βαρβαρότητας, έχουν χαθεί πια οι αποδείξεις, έχουν ανακατευτεί τα κουστούμια και οι μάσκες, οι εικόνες, οι άνθρωποι, τα συναισθήματα.

Πρόσωπα χωρίς σχήμα, ανέκφραστα, το μόνο καλό, η σκέψη κάποιου όμορφου δειλινού, κάποιων καλών αναμνήσεων.

Ξαφνικά οι φωνές και οι διαμαρτυρίες σταμάτησαν, όπως σβήνει το μουρμουρητό του κοινού με το σήκωμα της αυλαίας.

Σε λίγο αυτή η παράσταση θα τελειώσει.
Οι “βομβαρδισμοί” των μέτρων θα σταματήσουν γιατί δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο πια.
Μέσα σε μια νύχτα θα πέσει η κουρτίνα της σκηνής του τσίρκου.

Οι ακροβάτες και οι ζογκλέρ θα μαζέψουν τα σύνεργα τους, οι κλόουν θα ξεβαφτούν, οι θηριοδαμαστές θα διπλώσουν τα μαστίγια τους, τα «ζώα» θα μπουν στα κλουβιά τους, οι ταχυδακτυλουργοί θα φύγουν με τα καπέλα και τα περιστέρια τους και στην σκηνή που κάποτε απλωνόταν το πολύχρωμο τσίρκο θα μείνουν τα σκουπίδια και οι αναμνήσεις. 

Η τρέλα του πύργου της Βαβέλ θα τελειώσει και η πόρτα του υπογείου που πετούσαν όλα όσα έβλαπταν την «τέλεια» εικόνα τούτης της χώρας θα ανοίξει διάπλατα. 

Τότε θα αρχίσουν οι απολογισμοί και η απόδοση των ευθυνών. 
Ο τελάλης θα πάρει γύρα τις γειτονιές να φωνάξει το μοναδικό έγκυρο στοιχείο, που είναι το οριστικό τέλος αυτού του λαού. 

Ήρθε η ώρα η προετοιμασμένη από καιρό χώρα, να πεθάνει. Το θέλουν οι ξένοι, συνέργησαν σε αυτό τα ντόπια πολιτικά αηδόνια.

Τα σύγχρονα πειραματόζωα «φούσκωσαν» τελείωσε ο ρόλος τους και η αποστολή τους.

Το μόνο που μένει είναι η βαριά ανάσα ενός λαού, που σφίγγει και πιέζει το στήθος, όπως μια ταφική τελετή αγαπημένου φίλου. 

Δυστυχώς η χώρα αυτή τελείωσε.
Είναι ανώφελο να πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.
Το μόνο που απομένει είναι ο προσδιορισμός της καταληκτικής ημερομηνίας, το τράβηγμα από την πρίζα. 

Αυτό είναι το τέλος μιας μακράς άθλιας διαδρομής, ένα τέλος που η χώρα το περιμένει πια με μια επιθανάτια γαλήνη που της προσφέρει η γνώση και η αποδοχή του οριστικού τέλους που έρχεται… 

* Γιώργος Σουρής, ο ποιητής που σατίριζε πολιτικούς και τραπεζίτες και προτάθηκε από τη βουλή για Νόμπελ Λογοτεχνίας...  

πηγή

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Κατά το έτος 626 μ.Χ., και ενώ ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος μαζί με το βυζαντινό στρατό είχε εκστρατεύσει κατά των Περσών, η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε αιφνίδια από τους Αβάρους. Οι Άβαροι απέρριψαν κάθε πρόταση εκεχειρίας και την 6η Αυγούστου κατέλαβαν την Παναγία των Βλαχερνών. Σε συνεργασία με τους Πέρσες ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση, ενώ ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενθάρρυνε το λαό στην αντίσταση. Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή επέμβαση, δημιούργησε τρικυμία και κατάστρεψε τον εχθρικό στόλο, ενώ οι αμυνόμενοι προξένησαν τεράστιες απώλειες στους Αβάρους και τους Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία και να αποχωρήσουν άπρακτοι.

Στις 8 Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη, ως τότε, απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο», ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, την Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».

Κατά την επικρατέστερη άποψη, δεν ήταν δυνατό να συνετέθη ο ύμνος σε μία νύκτα. Μάλλον είχε συντεθεί νωρίτερα και μάλιστα θεωρείται ότι ψαλλόταν στο συγκεκριμένο ναό, στην αγρυπνία της 15ης Αυγούστου κάθε χρόνου. Απλώς, εκείνη την ημέρα ο ύμνος εψάλη «ὀρθοστάδην», ενώ αντικαταστάθηκε το ως τότε προοίμιο («Τὸ προσταχθὲν μυστικῶς λαβὼνἐν γνώσει»), με το ως σήμερα χρησιμοποιούμενο «Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια», το οποίο έδωσε τον δοξολογικό και εγκωμιαστικό τόνο, στον ως τότε διηγηματικό και δογματικό ύμνο.

Σύμφωνα, όμως, με άλλες ιστορικές πηγές, ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέεται και με άλλα παρόμοια γεγονότα, όπως τις πολιορκίες και τη σωτηρία της Κωνσταντινούπολης επί των Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου του Πωγωνάτου (673 μ.Χ.), Λέοντος του Ισαύρου (717 - 718 μ.Χ.) και Μιχαήλ Γ΄ (860 μ.Χ.). Δεδομένων των τότε ιστορικών συνθηκών (εικονομαχική έριδα, κλπ.), δεν θεωρείται απίθανο, η Παράδοση να έχει αλλοιώσει την ιστορική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να καθίσταται πολύ δύσκολο να λεχθεί μετά βεβαιότητας ποιο ήταν το ιστορικό περιβάλλον της δημιουργίας του Ύμνου.

Σε όλη τη χειρόγραφη παράδοση, ο ύμνος φέρεται ως ανώνυμος, ενώ ο Συναξαριστής που τον συνδέει με τα γεγονότα του Αυγούστου του 626 μ.Χ. δεν αναφέρει ούτε το χρόνο της σύνθεσής του, ούτε τον μελωδό του. Το περιεχόμενό του πάντως απηχεί τις δογματικές θέσεις της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου (βλέπε 9 Σεπτεμβρίου), που συνήλθε στην Έφεσο, στη βασιλική της Θεοτόκου, το 431 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β΄. Σε αυτήν συμμετείχαν 200 επίσκοποι, ανάμεσα στους οποίους ο Άγιος Κύριλλος Αλεξάνδρειας. Καταδίκασε τις διδαχές του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Νεστόριου, ο οποίος υπερτόνιζε την ανθρώπινη φύση του Ιησού έναντι της θείας, υποστηρίζοντας ότι η Μαρία γέννησε τον άνθρωπο Ιησού και όχι τον Θεό. Η Σύνοδος διακήρυξε ότι ο Ιησούς είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, με πλήρη ένωση των δύο φύσεων και απέδωσε επίσημα στην Παρθένο Μαρία τον τίτλο «Θεοτόκος». Επομένως, η χρονολογία σύγκλησής της, το 431 μ.Χ., αποτελεί μία σταθερή ημερομηνία, καθώς είναι σίγουρο ότι ο ύμνος δεν είχε συντεθεί νωρίτερα. Από την άλλη, κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι από το περιεχόμενό του συνάγεται ότι ο ύμνος αναφέρεται σε κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού και των Χριστουγέννων, εορτές οι οποίες χωρίστηκαν κατά τη βασιλεία του Ιουστινιανού (527 - 565 μ.Χ.), πράγμα που, αν ισχύει, αφενός σημαίνει ότι ο ύμνος γράφτηκε το αργότερο επί Ιουστινιανού, αφετέρου ενισχύει την άποψη ότι προϋπήρχε των γεγονότων του 626 μ.Χ.

Η παράδοση, όμως, αποδίδει τον Ακάθιστο ύμνο στο μεγάλο βυζαντινό υμνογράφο του 6ου αιώνα μ.Χ., Ρωμανό τον Μελωδό (βλέπε 1 Οκτωβρίου). Την άποψη αυτή υποστηρίζουν πολλοί ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι οι εκφράσεις του ύμνου, η γενικότερη ποιητική του αρτιότητα και δογματική του πληρότητα δεν μπορούν παρά να οδηγούν στον Ρωμανό. Ακόμη, σε κώδικα του 13ου αιώνα μ.Χ. υπάρχει μεταγενέστερη σημείωση, του 16ου αιώνα μ.Χ., η οποία αναφέρει τον Ρωμανό ως ποιητή του ύμνου.

Όμως, η άποψη αυτή αντικρούεται από πολλούς μελετητές, που βρίσκουν στη δομή, στο ύφος και το περιεχόμενό του πολλά στοιχεία μετά την εποχή του Ρωμανού. Κατά μία άποψη, ο ύμνος ψάλθηκε καλοκαίρι, στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και μάλλον αργότερα μεταφέρθηκε στο Σάββατο της Ε΄ εβδομάδος των νηστειών, ίσως από τους εικονόφιλους μοναχούς του Στουδίου. Έτσι πλησίασε τη γιορτή του Ευαγγελισμού. Είναι, δε, ενδεχόμενο σε αυτή τη μεταφορά, και πάλι για λόγους σχετικούς με την Εικονομαχία, να αλλοιώθηκε και το ιστορικό του Συναξαριστή, και από το 728 μ.Χ., που αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων Γ΄ Ίσαυρος, να μεταφέρθηκε στο 626 μ.Χ., στα χρόνια του Ηρακλείου, ο οποίος πολεμούσε τους Πέρσες για να επανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό.

Επιπλέον υπάρχουν και άλλες δύο εκδοχές για το πρόσωπο του μελωδού του Ακάθιστου Ύμνου. Η μία εκδοχή αναφέρει το όνομα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού Α΄ (715 - 730 μ.Χ.) (βλέπε 12 Μαΐου), ο οποίος έζησε τα γεγονότα της θαυμαστής λύτρωσης της Κωνσταντινούπολης από την πολιορκία της από τους Άραβες το 718 μ.Χ., επί Αυτοκράτορος Λέοντος του Ισαύρου. Η εκδοχή αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι μία λατινική μετάφραση του ύμνου, η οποία έγινε γύρω στο 800 μ.Χ. από τον επίσκοπο Βενετίας Χριστόφορο, τον αναφέρει ως δημιουργό του ύμνου.

Η άλλη εκδοχή που υποστηρίζεται βασίζεται σε μια παλαιά αχρονολόγητη εικόνα του Ευαγγελισμού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της ονομαστής μονής του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα, όπου εικονίζεται και ένας μοναχός, ο οποίος κρατάει ένα ειλητάριο που γράφει «Ἄγγελος πρωτοστάτης οὐρανόθεν ἐπέμφθη» (αρχή του α΄ οίκου του Ακάθιστου ύμνου). Στο κεφάλι του μοναχού αυτού γράφει «ο άγιος Κοσμάς». Πρόκειται για τον Κοσμά τον Μελωδό (βλέπε 14 Οκτωβρίου), ο οποίος έζησε και αυτός τα γεγονότα του 718 μ.Χ., καθώς απεβίωσε το 752 ή 754 μ.Χ.

Άλλες, λιγότερο πιθανές απόψεις θεωρούν ως μελωδό του ύμνου τον Πατριάρχη Σέργιο, τον ιερό Φώτιο (βλέπε 6 Φεβρουαρίου), τον Απολινάριο τον Αλεξανδρέα, τον Μητροπολίτη Νικομήδειας Γεώργιο Σικελιώτη, τον Γεώργιο Πισίδη, και άλλους, που έζησαν από τον Ζ΄ μέχρι τον Θ΄ αιώνα.

Βέβαιο, είναι πάντως, ότι οι ειρμοί του Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου είναι έργο του Ιωάννου Δαμασκηνού (676 - 749 μ.Χ.) (βλέπε 4 Δεκεμβρίου), ενώ τα τροπάρια του Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου (βλέπε 3 Απριλίου).

Γενικό θέμα του ύμνου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ο οποίος πηγάζει από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας και περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα, αλλά προχωρεί και σε θεολογική και δογματική ανάλυσή τους.

Οι πρώτοι δώδεκα οίκοι του (Α-Μ) αποτελούν το ιστορικό μέρος. Εκεί εξιστορούνται τα γεγονότα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι την Υπαπαντή, ακολουθώντας τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά. Αναφέρεται ο Ευαγγελισμός (Α, Β, Γ, Δ), η επίσκεψη της εγκύου Παρθένου στην Ελισάβετ (Ε), οι αμφιβολίες του Ιωσήφ (Ζ), η προσκύνηση των ποιμένων (Η) και των Μάγων (Θ, Ι, Κ), η Υπαπαντή (Μ) και η φυγή στην Αίγυπτο (Λ), η οποία είναι η μόνη που έχει ως πηγή το απόκρυφο πρωτευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου.

Οι τελευταίοι δώδεκα (Ν-Ω) αποτελούν το θεολογικό ή δογματικό μέρος, στο οποίο ο μελωδός αναλύει τις βαθύτερες θεολογικές και δογματικές προεκτάσεις της Ενανθρώπισης του Κυρίου και το σκοπό της, που είναι η σωτηρία των πιστών.

Ο μελωδός βάζει στο στόμα του αρχαγγέλου, του εμβρύου Προδρόμου, των ποιμένων, των μάγων και των πιστών τα 144 συνολικά «Χαῖρε», τους Χαιρετισμούς προς τη Θεοτόκο, που αποτελούν ποιητικό εμπλουτισμό του χαιρετισμού του Γαβριήλ («Χαῖρε Κεχαριτωμένη»), που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Λουκ. α΄ 28).

Στα μοναστήρια, αλλά και στη σημερινή ενορία και παλαιότερα κατά τα διάφορα Τυπικά, υπάρχουν και άλλα λειτουργικά πλαίσια για την ψαλμωδία του ύμνου. Η ακολουθία του όρθρου, του εσπερινού, της παννυχίδος ή μιας ιδιόρρυθμης Θεομητορικής Κωνσταντινουπολιτικής ακολουθίας, την πρεσβεία. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σε ένα ορισμένο σημείο της κοινής ακολουθίας γίνεται μια παρεμβολή. Ψάλλεται ο κανών της Θεοτόκου και ολόκληρο ή τμηματικά το κοντάκιο και οι οίκοι του Ακαθίστου.

Ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέθηκε με τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, προφανώς, εξ αιτίας ενός άλλου καθαρώς λειτουργικού λόγου. Μέσα στην περίοδο της Νηστείας εμπίπτει πάντοτε η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι η μόνη μεγάλη γιορτή, που λόγω του πένθιμου χαρακτήρα της Τεσσαρακοστής, στερείται προεορτίων και μεθεορτίων. Αυτήν ακριβώς την έλλειψη έρχεται να καλύψει η ψαλμωδία του Ακαθίστου, τμηματικά κατά τα απόδειπνα των Παρασκευών και ολόκληρος κατά το Σάββατο της Ε΄ εβδομάδας. Το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο είναι μέρες που μαζί με την Κυριακή είναι οι μόνες μέρες των εβδομάδων των Νηστειών, κατά τις οποίες επιτρέπεται ο γιορτασμός χαρμόσυνων γεγονότων, και στις οποίες, μετατίθενται οι γιορτές της εβδομάδας. Σύμφωνα με ορισμένα Τυπικά, ο Ακάθιστος Ύμνος ψαλλόταν πέντε μέρες πριν τη γιορτή του Ευαγγελισμού και κατά άλλα τον όρθρο της μέρας της γιορτής. 


πηγή

Δείτε βίντεο ολόκληρη την ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου χοροστατούντος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Μας κλέβουν όλοι... Το κράτος εδώ και χρόνια. Τώρα και η ΔΕΗ απροκάλυπτα...

«Πήρα τηλέφωνο στην ΔΕΗ στο ΤΗΛ 11770 και μου είπαν ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο κόστος μεταφοράς από τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ!!! μέχρι το σπίτι μας.
Το βάζουν μόνο στον ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Είναι δε ανάλογο με το ποσό που καταναλώνεις.
 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ: “ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ?
ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ?
 
Απάντηση γι’ αυτό δεν πήρα.» (Κανονισμός !!!της ΔΕΗ σου λένε)»
 
Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!
 
Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά… ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π.
 
ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
 
Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ΄ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…). 
 

ΣΧΟΛΙΟ
Μεγάλη προσοχή οπουδήποτε πληρώνετε και εμπλέκεται έστω και ελάχιστα το κράτος... ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Δ.Ο.Υ, ΟΤΕ, ακόμα και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ιντερνετ...
Ζούμε στην εποχή των απατεώνων και των κλεφτών....

Και η δικαιοσύνη όπως αντιληφθήκαμε την εποχή των μνημονίων, απλά είναι όχι τυφλή αλλά αλλήθωρη.....