Σελίδες

30 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 
 
Σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι έδειχναν χθες σκηνές από τη προχθεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου. 
 
Σηκώθηκε λοιπόν ο Φάρατζ και μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους (παχυλά αμειβόμενους) ευρωβουλευτές, τους κατηγόρησε ότι καταδίκασαν την Ελλάδα στη φτώχεια. Εκείνη τη στιγμή η ελληνίδα δημοσιογράφος σχολίασε ότι τώρα ακούμε τον λαϊκιστή Φάρατζ.
 
Στη συνέχεια έδειξαν την Λεπέν να μιλάει και όταν εκείνη είπε ότι «μετατρέψατε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ στο μνημόνιο», τότε η ελληνίδα δημοσιογράφος σχολίασε ότι τώρα ακούμε τη φασιστική άποψη. 
 
Εντάξει λοιπόν. Με τέτοιους φιλογερμανούς καθοδηγητές της ελληνικής κοινής γνώμης, θα πάμε να πνιγούμε όλοι.
 

Τσακίζουν τους φτωχότερους ηλικιωμένους οι προδότες. Κόπηκε το ΕΚΑΣ από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Της Μαρίνας Νικολάκη 

Σοκ προκάλεσε σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, οι οποίοι αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ. 

Και αυτό γιατί έκοψαν το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριου με τους δανειστές, αλλά στο 40%! 

Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές - είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό! 

Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ. 

Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. 

Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ. 

Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. 

Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν. 

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης. 

Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει η «ψυχρολουσία» της περικοπής των επικουρικών για 250.000 δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω. 

Από τη σύνταξη του Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μειωμένες επικουρικές για τους δικαιούχους με εισόδημα άνω των 1300 ευρώ το μήνα. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης. 

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις γιατί αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται την 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου. 

Την αλλαγή αποφάσισαν η διοίκηση του ΕΤΕΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Ο ετεροχρονισμός αυτός υποχρέωνε το Ταμείο να ρευστοποιεί μερίδια από το Κοινό Κεφάλαιο γράφοντας ζημίες. Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας των πληρωμών, οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου και όχι στα τέλη Ιουνίου. 

Μια δυσάρεστη έκπληξη, που αναμένεται να «επιδεινωθεί» τον Σεπτέμβριο, αναμένει τις 284.000 συνταξιούχους που θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. 

Η πλειοψηφία των 284.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα δει τα μερίσματα μειωμένα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα μειωθούν  από 66 έως 88 ευρώ το μήνα. Η ακραία μείωση της τάξης του 63% αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν μικρό αριθμό δικαιούχων που δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, κυρίως δικηγόροι που λάμβαναν μέρισμα κοντά στα 500 ευρώ τον μήνα. 

Στο εξής σε αυτές τις περιπτώσεις το μέρισμα θα υποχωρήσει στα 185 ευρώ (μείωση κατά 315 ευρώ τον μήνα). Το Σεπτέμβριο η επιδείνωση να είναι εντονότερη καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ, το έλλειμμά του για το τρέχον έτος εκτιμάται σε 286 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος ορίζει νέο τρόπο υπολογισμού του μηνιαίου μερίσματος για όλους τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Καταραμένε Κατρούγκαλε η θεία δίκη θα είναι πολύ χειρότερη από την ανθρώπινη....
Θα σκουλικιάσεις ρε κάθαρμα από τις κατάρες των παπούδων και των γιαγιάδων μας...
Ουστ κοπρόσκυλο, σίχαμα......

Εσύ μπορείς να ζήσεις με 420 ευρώ;
Αλλά δεν σε νοιάζει κοπρίτη....

Ευτυχώς είσαι ακόμα νέος και υπάρχουν ελπίδες ακόμα και σε αυτόν τον άμοιρο τόπο που οι προδότες πεθαίνουν από γεράματα ατιμώρητοι, να τιμωρηθείς....
Αλλά κι αν τελικά την γλυτώσεις την ανθρώπινη δικαιοσύνη την θεϊκή δεν την γλυτώνεις με τίποτα....
Ευτυχώς η θεία δίκη θα πέσει επί πάντων..... και σε εσένα τον άπιστο και άθεο...

Κωλοτούμπα Πούτιν, ανώτερη και από του Τσίπρα!!!

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Πριν από ένα μήνα ακριβώς, στο περιθώριο της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα, είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε μια ψύχραιμη – μακριά από θρησκευτικού ή άλλου είδους ιδεοληψίες – αποτίμηση των επιδιώξεων και των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην χώρα μας. Σημειώναμε πως σ’ αυτές τις ταραγμένες οικονομικά και γεωπολιτικά εποχές που η Ρωσία ψάχνει εναγωνίως τρόπους να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, η Ελλάδα είναι μια υπερχρήσιμη χώρα για την Ρωσία του Πούτιν.

Επειδή η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους Ρώσους θα ήταν – ευχής έργο – να συνάψουν συμφωνίες μαζί της. Μάλιστα μέσα σ’ ένα αναδυόμενο «νεοψυχροπολεμικό» κλίμα φαντάζει περίπου ως θέμα επιβίωσης, να δημιουργήσουν ρήγματα και στις δύο συγκεκριμένες «συμμαχίες».

Βέβαια υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να εξεταστούν, τα οποία φαινομενικά στην παρούσα συγκυρία φαντάζουν λιγότερο φλέγοντα, από την γεωστρατηγική επέκταση που επιχειρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, αλλά ιστορικά είναι απείρως πιο σημαντικά, κατά την γνώμη μου…

Είναι γνωστό πως η Ρωσία διακατέχεται από την μακρινή προσδοκία να γίνει η Μόσχα η «Τρίτη Ρώμη», μετά την Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη!!! Μια προσδοκία ΟΜΩΣ που δεν συνάδει με την ΙΣΤΟΡΙΑ. Διότι και η Πρώτη και η Δεύτερη Ρώμη είχαν ένα κοινό στοιχείο. Μια «προϋπόθεση» που δεν πληρεί με τίποτα η Μόσχα…  Ρώμη, Ρωμαίοι, Ρωμιοί, Ελλάδα, Έλληνες… ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

Μια άλλη γνωστή επιθυμία των Ρώσων είναι να ηγηθούν των Ορθοδόξων λαών, αλλά και να βάλουν πόδι στο Άγιο Όρος. Η πρώτη επιθυμία τους είναι θεμιτή, αφού πρόκειται για την πιο πολυπληθή και πιο ισχυρή χώρα της Ορθοδοξίας. Η δεύτερη επιθυμία είναι ανεπίτρεπτη και είναι προφανές πως θα δημιουργήσει «νέο Σχίσμα» στην Ορθόδοξη Εκκλησία…

Οι συγκεκριμένες «επιθυμίες» των Ρώσων, διαφάνηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, με την απαράδεκτη και σχισματική απουσία του Πατριάρχη τους, στην Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης…

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις χτες ο φιλέλληνας – υποτίθεται – Πούτιν, ξέχασε το «μίσος» του με τον Ερντογάν και έγιναν ξανά, καλά φιλαράκια…

Στο δια ταύτα, η ιστορία μας έχει διδάξει πως φιλίες μεταξύ των κρατών δεν υπάρχουν! Υπάρχουν μόνο συμφέροντα… Ας θυμηθούμε πως η «φίλη» και Ορθόδοξη Ρωσία, ήταν ουσιαστικά απούσα κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης… Για να μην υπενθυμίσουμε τον θλιβερό ρόλο των Μπολσεβίκων κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας…

Καταλήγοντας, θα πρέπει να πω, ότι τις επιλογές μας στις εξωτερικές μας σχέσεις θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να τις διέπει το συμφέρον της χώρας μας. Κάθε συμμαχία είναι καλή για την Ελλάδα εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας… Αυτό μας δίδαξε σήμερα ο Πούτιν, ανταλλάσοντας τρυφερά ραβασάκια έρωτα και αιώνιας πίστης με τον Ερντογάν… 

πηγή

Έλα τώρα να δούμε πως παίζει βρώμικα με την ψυχή σου το μάρκετινγκ του "ανθρωπισμού"

Γιατί επιτέλους πρέπει να καταλάβεις πως απαραίτητη προϋπόθεση για να σου διαλύσουν τη χώρα, είναι να καταφέρουν πρώτα να σου διαλύσουν την ψυχή...  Να επενδύσουν στην ενοχή σου για όλα όσα δεν έφταιξες... Να εξανθρωπίσουν τη μπίζνα των "αλληλέγγυων" και τη βρωμιά του "ανθρωπισμού" που σου πουλάνε... 

Έλα να δούμε πως επιχειρούν να σου στραγγίξουν και το τελευταίο ίχνος της ανθρώπινης ευαισθησίας, ποτίζοντας μ αυτό το δέντρο της ανοχής σου... Χρησιμοποιώντας και την τελευταία του σταγόνα για να τη μετατρέψουν σε αντίδοτο - δηλητήριο για να σκοτώσουν ακόμη κι αυτή την εύλογη ανησυχία σου... Επενδύουν στο ψέμα για να κουκουλώσουν την ολέθρια αλήθεια τους... Σε αποκαλούν συλλήβδην φασίστα και ρατσιστή, για να οχυρώσουν πίσω από αφορισμούς και ενοχικά σύνδρομα, το φασισμό που ξεχειλίζει από τα διεστραμμένα μυαλά τους. 

Έλα να παρατηρήσουμε λοιπόν ένα κακοστημένο σκηνικό, ενορχηστρωμένο από το μάρκετινγκ της κίβδηλης ανθρωπιάς τους. Έλα να δούμε μαζί το περιεχόμενο μιας κατασκευασμένης εικόνας. Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε έναν "δυστυχισμένο" να κρατά λένε στα χέρια το μικρό του παιδί, και στην πλάτη την τυφλή σύζυγό του.

Τι άλλο βλέπουμε...
  • Έναν νεαρό στην αριστερή μεριά, με δυο παιδιά στην αγκαλιά του να παίρνει μόνος του το δρόμο το γνωστό. Όχι δε θα ρωτήσουμε που είναι η σύζυγός του γιατί αυτό χαλά τη σούπα.
  • Αλλά να μην αναρωτηθούμε γιατί δίπλα του βόσκουν τα παπούτσια του Σομαλού με το σακίδιο στην πλάτη, που μετακόμισε με τα παπούτσια του για τις ανάγκες του πλάνου μαζί με το φιλαράκι του που φόρεσε το καπελάκι μάγκικα και ανάποδα ο δυστυχής???
  • Να μην αναρωτηθούμε τι ακριβώς πανηγυρίζει ο άλλος «δυστυχής» στη δεξιά μεριά του πλάνου με το κινητό σε ετοιμότητα και ζωσμένος με τη μπανάνα στην κοιλιά???
  • Να μην αναρωτηθούμε γιατί «ουδέν σχόλιο» για τους τουλάχιστον 20 φρεσκοκουρεμένους λοκατζήδες που μετρήσαμε???
  • Δεν ξέρω γιατί πρέπει να προσπεράσουμε τους τουλάχιστον 5 άνδρες και τουλάχιστον 3 γυναίκες από την Αφρική που καμαρώνουν ανάμεσα στους «πρόσφυγες» από τη Συρία, αλλά να μην αναρωτηθούμε οι υπόλοιποι φρεσκοκουρεμένοι λοκατζήδες, σε ποιο μέτωπο πολέμησαν??? Θα έπρεπε να υπερασπίζονται την πατρίδα τους αυτή τη στιγμή ή να παριστάνουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα???
  • Κι αυτό το κατάλευκο κοριτσάκι δίπλα στην Αφρικάνα μαμά??? Πως προέκυψε???
  • Και το παρατημένο σακίδιο δίπλα από τη βάρκα??? Ποιος …χριστιανός το λησμόνησε και θα το ψάχνει???
  • Και τέλος να μη ρωτήσουμε... Το παλληκάρι του πρώτου πλάνου, δε θα έπρεπε κανονικά τώρα που βγήκε από τη βάρκα να έχει δίπλα του την τυφλή γυναίκα του και να περπατά, αφού ο ίδιος έχει αγκαλιά το παιδί του??? Με τη γυναίκα στην πλάτη θα συνεχίσει τη διαδρομή??? Με τη γυναίκα στην πλάτη έφτασε μέχρι τη Μυτιλήνη??? Κι αν ναι... Τότε γιατί φορά παπούτσια η δόλια??? Δεν είναι κρίμα κι άδικο???
Νταξ παιδιά... Δεν ξέρουμε αν η κυρία είναι όντως τυφλή, αλλά να είστε βέβαιοι πως όλοι εμείς δεν είμαστε όσο θα θέλατε μαλάκες. Νταξ??? 
Κάθε άλλη παρατήρηση δεκτή για να φτιάξουμε το πάζλ αυτής της κακοστημένης παράστασης. 
Το βέβαιο πάντως είναι ότι πρέπει ν αλλάξετε σκηνοθέτη μάγκες… Παραβρώμισε το πράγμα… Δε νομίζετε??? 

"Ουδέν καινόν, όλα κενά"

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός 

Διάχυτη η απόγνωση στον κόσμο. Λες κι ένας ολόκληρος λαός παρέδωσε τα όπλα, ηττημένος, ετοιμόρροπος. Όπου και αν στραφείς σκοντάφτεις στην απόγνωση.
Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ της αλώσεως της Βασιλεύουσας. Το Γένος ανέβαινε στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης. Το διαπιστώνουμε σε κείμενα της εποχής: «Οι άρχοντες συμμετέχουν στις παρανομίες, οι διαχειριζόμενοι τα κοινά είναι κλέφτες, οι δικαστές δωρολήπτες με αποτέλεσμα να επικρατούν οι εγωιστές, οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, οι συκοφάντες…


Δεν υπάρχει αγάπη, αδελφών ομόνοια «ουδαμού σπλάχνον χριστιανικόν, ουδαμού δάκρυον συμπαθές», θρηνεί ο μοναχός (και άγιος νομίζω της Εκκλησίας μας) Ιωσήφ Βρυέννιος. (Απ. Βακαλόπουλος, «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», σελ. 81).

Στο ίδιο βιβλίο, ο αείμνηστος καθηγητής, σημειώνει ότι «οι πλούσιοι την εποχή εκείνη, ενώ κατέρρεαν τα τελευταία υπολείμματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ξένοι τελείως προς το πνεύμα του Χριστιανισμού, ήταν σκληρότεροι απέναντι στους φτωχούς και ταπεινούς της ζωής». Είμαστε και σήμερα ενώπιον μιας νέας άλωσης, περιμένουμε των εχθρών τα φουσάτα…

Γιατί είναι η πατρίδα «αχούρι κοπρισμένο/ από τ’ αλόγατα του οχτρού. Καπίστρια τα φελόνια /και οι κολυμπήθρες γούρνες. Να! Διαγουμιστές όλοι/ των όλων. Τίμιων, ιερών μαγαριστές και σφάχτες».( Παλαμάς, «Η φλογέρα του βασιλιά»).

Κόπρισε, διαγούμισε, μαγάρισε τόσα χρόνια το πολιτικό χτικιό, άχρηστοι και ανίκανοι λεβαντίνοι, οι συμμορίες του κομματισμού και μας παραδίδουν αμαχητί στους Φραγκογερμανούς, στους «Βενετούς», στους εμπόρους των εθνών- τοκογλύφους.

Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε, γιατί δεν επαναστατούν οι νέοι; Αναρωτιέται η μεσόκοπη άνοια και ανία, η συφοριασμένη «γενιά του Πολυτεχνείου»; Επανάσταση; Τι είναι αυτό τρώγεται; Μια διαδήλωση, μια πορεία διαμαρτυρίας για την θεϊκή ομάδα μας, ναι! «Προοδευτικές» συμπλοκές με την αστυνομία και βεβήλωση της ασυλαίας ανοησίας, όλα αυτά που ξεσηκώνουν ενίοτε τη νερουλή νεολαία μας - εικόνα και ομοίωση μας- γίνονται, έτσι περνάει η ώρα, ξεθυμαίνει, απελευθερώνεται και η σωρευμένη ενέργεια.

Η Επανάσταση όμως «θέλει δουλειά πολύ», πριν, όχι τώρα. Πού να ξέρουν οι νέοι από επαναστάτες, ποιος τους δίδαξε; Με ολίγον Τσε Γκεβάρα, ως καρδιοκατακτητή κυρίως και ατίθασο πλουσιόπαιδο, επαναστάτες δεν φτιάχνεις.

«Ο γύφτος και φθισικός» Καραϊσκάκης δεν μας κάνει, του λείπει η πολυπολιτισμική διάσταση, έκοβε και έχτιζε λοφίσκους με τούρκικα κεφάλια, ρατσισμός ασυγχώρητος.

Εσυνηθίσαμε, ως θα έλεγε ο γερο – Κολοκοτρώνης, να μας καταφρονούν οι ξένοι, δυο αιώνες, υποτέλειας και ξενοδουλείας, βιώσαμε. Τώρα, στις γενιές μας ξεβράζεται το κακό. Οι κοπριές, οι κοπρώνυμοι, που κυβέρνησαν ιδίως κατά την λαμπρή τους περίοδο – την ευρωπαϊκή της μακαρίτισσας ΕΟΚ – άφησαν την πατρίδα χωρίς παιδεία εθνική, χωρίς χρηστή δημόσια διοίκηση και μας παρέδωσαν στα αρπακτικά των ...άνομων Θεσμών.

Γιατί δεν επαναστατούν οι Έλληνες; ιδού η απορία. 

Ο χρόνιος εθισμός στην δουλοπρέπεια, η καθημερινή εισπνοή τηλεοπτικών αναθυμιάσεων, μεταμόρφωσαν τον πάλαι ποτέ ατίθασο, αγωνιστή, επαναστάτη και πολεμιστή Ρωμηό σε ασπόνδυλο καλοπερασάκια, σε ήρεμο «τίποτε».

Διασώζει ο Φωτάκος στα «Απομνημονεύματα περί την Ελληνικήν Επανάστασιν», ένα περιστατικό.

Συμβαίνει κατά το πρώτο έτος της Εθνεγερσίας. Οι πολιορκημένοι Τούρκοι του Νεόκαστρου αποφάσισαν να συνθηκολογήσουν και πρότειναν διαπραγματεύσεις. Συμφωνήθηκε συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών έξω από το φρούριο. Αλλά οι συνομιλίες δυσκολεύονταν και αργούσαν, επειδή εκατοντάδες αγωνιστές, περίεργοι, χασομέρηδες, και λοιποί «άτακτοι» είχαν συγκεντρωθεί γύρω και θορυβούσαν αδιαφορώντας για τις διαταγές των αρχηγών τους.

Αφηγείται ο Φωτάκος: «Αφού δεν πλέον είδαν οι Τούρκοι ότι οι Έλληνες δεν ακούουν τους καπεταναίους των μια ημέραν ο Τσιντάραγας, κλειδούχος του Φρουρίου, έχασε την υπομονήν κι στραφείς προς τους στρατιώτας εφώναξεν ούτως: σουτ βρε Ρωμηοί! Η φωνή αυτή αμέσως έφερε σιωπήν. Εδώ δε εφαρμόζεται το ρητόν: «Είδε ο δούλος τον δεσπότην και εφοβήθη». Κατ’ ουδένα τρόπον εδύναντο οι καπεταναίοι να απομακρύνουν τους στρατιώτας διά να σταθούν οι Τούρκοι εις ομιλίαν, η δε φωνή του Αγά μόνη τους ησύχασεν».

Και παρατηρεί συγκαταβατικά ο αγωνιστής: «Πόσον ο φόβος είναι δυνατός και ανεξάλειπτος, όταν είναι παιδιόθεν ριζωμένος εις τα ψυχάς των ανθρώπων».

Έτσι ακριβώς. Μόνο που στην τωρινή περίπτωση δεν πρόκειται περί ριζωμένου φόβου, αλλά για ριζωμένη έως μιθιδρατισμού αφασία και παχυδερμία.

Κατ’ αρχάς και η λέξη Επανάσταση έχει ποινικοποιηθεί. Παραπέμπει στις επταετείς καρικατούρες, που ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα τους ήταν ότι με τις γελοίες τους πατριδοκαπηλίες και θρησκοληψίες, έδωσαν μια ουρανόπεμπτη δικαιολογία στους μεταπολιτευτικούς νάνους και αρλεκίνους της «προόδου», να ποδοπατήσουν, να στρεβλώσουν αξίες αειθαλείς, ελληνοσώτειρες, «πίστιν και πατρίδα», που, όταν προσβάλλονται και αλυσοδένονται, ξεσηκώνουν λαούς.

Παιδιόθεν, ρίζωσε «εις τα ψυχάς» των σημερινών νεοελλήνων αυτή η αποστροφή, η καχυποψία, η απάρνηση στα τιμαλφή του Γένους μας, ο φόβος του ραγιά. Του ραγιά, του κατακυριευμένου στα βορβορώδη πάθη του. Διότι ψυχή χωρίς θρεμμένη με την Ορθόδοξη πίστη και με την φιλοπατρία, καταντά παλιόψαθα, φανταχτερή ασημαντότητα κι ας νομίζει ότι έχει αξία.

Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με μπουκωμένα στόματα και άδειες, νεκρές ψυχές. «Σηκώθηκα και πήγα εις τις εικόνες και κάνω την προσευχή μου και λέγω∙ Κύριε βλέπεις σε τι κατάστασιν έφτασα. Ο μόνος σωτήρας είναι η παντοδυναμία σου και η ευσπλαχνία σου σε μας οπού κιντυνεύομεν και εις την ματοκυλισμένη μας πατρίδα. Πιάνω και φκιάνω μιαν σημαία και γράφω Εθνική Συνέλευση, Σύνταμα. Λέγω. Εις το όνομα του Θεού και της βασιλείας του σηκώνεται η σημαία της πατρίδος». Και επαναστάτησε ο ματοκυλισμένος στρατηγός τον Σεπτέμβριο του 1843 κατά των Μπαυαρέζων και κέρδισε ο βασανισμένος αγωνιστής, μαζί με τον λαό που τον ακολούθησε, αναίμακτα το Σύνταμα. ( Τo οποίο κατάντησαν τότε και τώρα οι νενέκοι...σύντριμμα). Η επανάσταση δεν θα ξεκινήσει από τους... κουκουλοφλώρους, μοσχοαναθρεμμένους μοναχογιούς των βορείων προαστίων...

Επανάσταση, αν γίνει και πρέπει να γίνει, θα έλθει από αυτούς που αγαπούν την πατρίδα με τον τρόπο του Μακρυγιάννη, εις το όνομα του Χριστού και της Θεομάνας μας. Άνθρωποι «ων ο Θεός κοιλία, οι εχθροί του σταυρού», ο ψευτοεπαναστάτες της σήμερον, στηρίζουν ύπουλα τους κατοχικούς, τους προδότες της πατρίδας. Εξάλλου όποιος πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, ελπίζει και στην επ-ανάσταση του Γένους. 

πηγή

ΘΑΥΜΑ. ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Χθες μάθαμε ότι κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με 13.000 εργαζόμενους. Τις προάλλες ήταν η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ και άλλες γνωστές εταιρίες. 

Μάθαμε ότι οι επιχειρήσεις που άνοιξαν φέτος ήταν λιγότερες από εκείνες που άνοιξαν πέρυσι. 

Μάθαμε ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν φέτος ήταν περισσότερες από εκείνες που έκλεισαν πέρυσι. 

Παρόλα αυτά, αντίθετα τα επίσημα στοιχεία Ελληνικού κράτους και δανειστών, δείχνουν ότι η ανεργία μειώνεται. 

Πως είναι δυνατόν να μειώνονται συνεχώς οι επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα να μειώνεται η ανεργία;; 

Αυτό είναι θαύμα της αριστεράς.

πηγή

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός είναι ο νέος ιός που κυκλοφορεί στο Facebook -Πώς μπορεί να βλάψει το pc.

(o κώδικας του ιού)
Άρχισε να... μολύνει τους λογαριασμούς των Ελλήνων χρηστών από το βράδυ του Σαββάτου και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. 

Ο νέος ιός που κυκλοφορεί στο πασίγνωστο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί εύκολα να ξεγελάσει οποιονδήποτε.

Ο χρήστης βλέπει πως έχει ειδοποίηση και μόλις την πατήσει με σκοπό να τη δει, διαπιστώνει πως ένας από τους φίλους του τον έχει προσθέσει με ετικέτα σε μια δημοσίευση. Θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό, πατάει για να δει το post και αμέσως γίνεται download στον υπολογιστή του ένα αρχείο το οποίο είναι ιός και δεν είναι καθόλου... αθώο...

Μια ανάλυση που έγινε δείχνει ότι το αρχείο που κατεβαίνει στο pc μας, είναι άκρως επικίνδυνο καθώς μπορεί να αποκρυπτογραφήσει διάφορα αρχεία μας και να τα μπλοκάρει μέχρι το εκάστοτε θύμα να πληρώσει τους δημιουργούς του ιού. 

Γι' αυτό προσοχή.

πηγή

Μπίσκα: Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο λόγω της αναντικατάστατης γεωγραφικής της θέσης.

Η Νάνσυ Μπίσκα είναι δημοσιογράφος και καθηγήτρια, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Στους περισσότερους είναι γνωστή από την σταδιοδρομία της στη τηλεόραση του Ant1.

Αυτή τη περίοδο συντονίζει την Παγκόσμια Εκστρατεία Συλλογής Υπογραφών της Παμμακεδονικής ΗΠΑ με σκοπό να ανακληθεί η προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από την αμερικάνικη κυβέρνηση. 


Πάνω απ΄όλα, όμως, πρόκειται για μια μαχητική δημοσιογράφο που μέσα από τις δράσεις της και τους αγώνες της μας θυμίζει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ελληνικής Ομογένειας και πως ενωμένοι οι ΄Ελληνες του εξωτερικού με τους πολίτες της χώρας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Ως δημοσιογράφος είχα τη χαρά για λογαριασμό του Geopolitics and Daily News να τις θέσω ερωτήματα για την παγκόσμια εκστρατεία που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, τις ελληνοαμερικάνικες σχέσεις και τις δράσεις των ομογενών μας. Η κ. Μπίσκα μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα και μας προτρέπει να μην θεωρούμε καμία προσπάθεια «τελειωμένη».
------------------------------

-Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αρκετά χρόνια μετά την προσωρινή αναγνώριση από τις ΗΠΑ των Σκοπίων με το όνομα ως «Μακεδονία» αποφάσισαν να ξεκινήσουν την παγκοσμίως πλέον γνωστή εκστρατεία τους συλλογής υπογραφών ως μέσο πίεσης προς τον Λευκό Οίκο προκειμένου να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή τους;

Νάνσυ Μπίσκα: Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία, εν όψει των προεδρικών εκλογών στις Η.Π.Α., να υπενθυμίζουμε στον Μπαράκ Ομπάμα την προεκλογική του δέσμευση, το 2008, όταν συνυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου με την οποία καλούσαν την FYROM να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της.

Στην τελευταία συνάντηση του τ. προέδρου της Παμμακεδονικής και επικεφαλής της εκστρατείας μας, Δημήτρη Χατζή, με τον ειδικό μεσολαβητή του Ο.Η.Ε. για τη διαφορά του ονόματος με την FYROM, ο Μάθιου Νίμιτς παραδέχθηκε το λάθος του Τζωρτζ Μπους το 2004 να την αναγνωρίσουν με το όνομα «Μακεδονία». Το λάθος αυτό αναγνωρίζουν σήμερα πολλά κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζε τη σταθερότητα στην περιοχή. Δώδεκα χρόνια μετά όλοι γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα.

Σήμερα μια περίοδο μεγάλων εντάσεων και διεκδικήσεων, πιστεύουμε ότι είναι προς όφελος των ζωτικών συμφερόντων της Αμερικής να επιδιωχθεί μια μόνιμη σταθερότητα στη Νοτιανατολική Ευρώπη, την Βαλκανική περιοχή και την Ανατολική Μεσόγειο σε γεωστρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο καθόσον οι ανθρωπογενείς σχέσεις είναι αυτές που διασφαλίζουν μακροβιότητα στους όποιους σχεδιασμούς.

Στην περιοχή αυτή η Ελλάδα διαδραματίζει, όπως διαδραμάτιζε πάντοτε, σημαντικότατο ρόλο λόγω της αναντικατάστατης γεωγραφικής της θέσης, αλλά κυρίως λόγω των τεράστιων ενεργειακών της αποθεμάτων και γενικότερα του πλούτου του υπεδάφους της. Τα πλεονεκτήματα αυτά αποτελούν βασικό άξονα των όποιων σχεδιασμών όχι μόνον των Η.Π.Α. αλλά όλων των άλλων εμπλεκομένων δυνάμεων στη μεγάλη και πολύπλοκη γεωστρατηγική ανακατάταξη που γνωρίζουμε ότι εξελίσσεται στην περιοχή.

Η Ελλάδα, αν καλλιεργηθούν οι κατάλληλες ανθρωπογενείς, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, είναι ο προνομιακός χώρος ο οποίος μπορεί να εξασφαλίζει τη μελλοντική ενεργειακή, άρα και οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας και ολόκληρης της Βαλκανικής περιοχής. Άρα την eιρήνη και την σταθερότητα της περιοχής. Συγχρόνως εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των Η.Π.Α. εφόσον η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία προσφέρει μια σημαντική προώθηση των Αμερικανικών στρατηγικών στόχων στην περιοχή. Είναι αναμφισβήτητο ότι ως Αμερικανοί πολίτες Ελληνικής καταγωγής, η πρωτοβουλία μας στοχεύει στο καλό και των δύο πατρίδων μας.

Έξω από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, είναι σε όλους αποδεκτό ότι η γεωγραφική περιοχή της FΥROM δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικά πολιτικό μόρφωμα με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου. Το μόρφωμα αυτό γεννήθηκε από τον Τίτο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις συμφωνίες της Γιάλτας και πιο πρόσφατα στηρίζεται από τη Δύση προκειμένου να εξυπηρετεί τις συμφωνίες της Μάλτας.

Για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέρω αναμένουμε και προσβλέπουμε στο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και σταθερότητας στην περιοχή σε γεωστρατηγικό, ενεργειακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο με κάθε πρόσφορο μέσο. Η πρώτη κίνηση που αναμένουμε από τις Η.Π.Α. είναι να να αναιρέσουν άμεσα την αναγνώριση της FYROM με το όνομα "Μακεδονία" και να απαλλαχθούν από τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό το κράτος-μόρφωμα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Στο στόχο μας αυτό θα συμβάλει ουσιαστικά η παγκόσμια εκστρατεία της Παμμακεδονικής, συλλογής υπογραφών προκειμένου να υπενθυμίσουμε στον Πρόεδρο Ομπάμα, τόσο τις υποσχέσεις του, όσο και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της παγκόσμιας σταθερότητας..

-Πολλοί, δυστυχώς, θεωρούν το θέμα ήδη «τελειωμένο» και προδικάζουν την αποτυχία αυτής της προσπάθειας ενώ, ταυτόχρονα, προτρέπουν για «ηπιότερους τόνους» καθώς ισχυρίζονται πώς θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα τα λύσει. Ποια είναι η απάντηση σας σ΄αυτή την τακτική;

Νάνσυ Μπίσκα: Κανένα θέμα δεν είναι «τελειωμένο». Άλλωστε να υπενθυμίσουμε ότι και η ίδια η αναγνώριση της FYROM από την Αμερικανική Κυβέρνηση ήταν «προσωρινή». Η απόφαση αυτή, όπως κι άλλες αποφάσεις της Αμερικής, αν δεν υπήρξαν εσφαλμένες, αποτελούσαν γεγονότα τα οποία εξυπηρετούσαν άλλες εποχές οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και σήμερα όλοι το αναγνωρίζουν.

-Οι Έλληνες ομογενείς, ειδικά όσοι ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, αποτελούσαν πάντοτε την δύναμη που παραδοσιακά στρέφεται ο Ελληνισμός προκειμένου να ζητήσει την βοήθειά της. Αντίθετα, όμως, πολλά από τα αιτήματα των Ομογενών (όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ψήφου στις Ελληνικές εκλογές) παραμένουν στα «αζήτητα». Ποια η γνώμη σας;

Νάνσυ Μπίσκα: Έχετε δίκιο όταν αναφέρεσθε στις ελπίδες που εναποθέτουν οι συμπατριώτες μας στον Ελληνισμό της Αμερικής καθώς είναι ο πιο πολυπληθής και ισχυρός Ελληνισμός του Εξωτερικού ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά στις δομές της ισχυρότερης χώρας του κόσμου.

Όμως, οι διαδοχικές Ελληνικές κυβερνήσεις, από τις αρχές του ’90 όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τη δημιουργία του παγκοσμίου θεσμού του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, αυτή την γιγαντιαία Ελληνιστική δυναμική όχι μόνον δεν την αξιοποίησαν, αλλά αντιθέτως την απαξίωσαν και σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις επεχείρησαν να την διχάσουν. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε κορυφαίο στέλεχος προηγούμενης Ελληνικής Κυβέρνησης οι πολιτικοί της γενέτειρας δεν ήθελαν ποτέ, λόγω μικρόψυχων επιδιώξεων, ένα ισχυρό Ελληνικό λόμπυ στην Ουάσινγκτον.

Σε αυτή την ευμετάβλητη και γεμάτη προκλήσεις εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ελληνισμός έχει ανάγκη, όσο ποτέ, ένα ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με τη γενέτειρα. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενό μας. Για το λόγο αυτό το κοινό αίσθημα των αποδήμων δεν αναφέρεται μόνο στην απλή παροχή ψήφου, αλλά στην δυνατότητα εκλογής απόδημων βουλευτών από την ίδια την απανταχού Ομογένεια.

Το βασικό ζητούμενο όμως αυτής της πρότασης είναι η ομογένεια να μείνει ακομμάτιστη διασφαλίζοντας την ενότητά της. Το κόμμα της Ομογένειας είναι η Ελλάδα και μόνο η Ελλάδα .

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην πρόταση που προετοίμαζε να καταθέσει ο Συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας Η.Π.Α. αείμνηστος Θ. Γ. Σπυρόπουλος με τον οποίο συνεργαζόμουν μαζί με άλλα γνωστά ηγετικά στελέχη της Ομογένειας οι οποίοι και θα την επαναφέρουν.

Η πρότασή τους αφορούσε την ανάδειξη πέντε προσωπικοτήτων από τον Ελληνισμό του εξωτερικού από την ίδια την ομογένεια και οι οποίοι θα εκλέγονται ως ανεξάρτητοι βουλευτές. Η φωνή τους θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από κομματικές γραμμές ή συμφέροντα και οι θέσεις τους θα πρέπει να υπηρετούν μόνο το καλό της Ελλάδας και του παγκόσμιου Ελληνισμού με ανιδιοτέλεια και αγνό πατριωτισμό. Διαφορετικά θα διαιωνισθεί το τραγικό λάθος των κομματικών -διχαστικών- παρεμβάσεων και πελατειακών σχέσεων σε βάρος τόσο του Ελληνισμού του εξωτερικού όσο και της γενέτειρας που ξεκίνησε το 1990.

-Ποια είναι η αίσθηση του μέσου Αμερικανού πολίτη απέναντι στον Έλληνα που βρέθηκε στις ΗΠΑ να παλέψει για την επιβίωση του, και τι ακριβώς θα συμβουλεύατε να πράξει κάποιος Έλληνας πριν προσπαθήσει να επισκεφτεί τις ΗΠΑ ως μελλοντικό προορισμό εγκατάστασης;

Νάνσυ Μπίσκα: Οι Έλληνες της Αμερικής χαίρουν της εκτιμήσεως του μέσου Αμερικανού για όσα έχουν προσφέρει στην χώρα του. Ο Ελληνισμός της Αμερικής είναι η δεύτερη υψηλή σε μορφωτικό επίπεδο εθνικότητα και έχει διεισδύσει σ’ όλους τους νευραλγικούς τομείς της Αμερικανικής κοινωνίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους και επίσης έχει να επιδείξει σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο.

Η συμβουλή μου προς όσους έχουν την πρόθεση να έρθουν στις Η.Π.Α. είναι πρώτον να αντιληφθούν ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και όχι μόνον Ελληνικό φαινόμενο. Το κόστος διαβίωσης στην Αμερική είναι πολύ υψηλό. Η δεύτερη συμβουλή μου είναι να διασφαλίσουν την έναρξη διαδικασίας νόμιμης άδειας εργασίας πριν το επιχειρήσουν. Οι Νόμοι είναι πολύ αυστηροί στον τομέα αυτόν και θα πρέπει πρώτα να επισκέπτονται την Αμερικανική Πρεσβεία για σχετική καθοδήγηση. Οι Αμερικανοί ή η ομογένεια μπορούν να τους βοηθήσουν στη συνέχεια εφόσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

-Είναι γεγονός πως η γενικότερη εικόνα που λαμβάνει ο μέσος πολίτης για την κατάσταση σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο για την χώρα του, στην Ελλάδα, θεωρείται αλλοιωμένη και κατευθυνόμενη για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ποια είναι η εικόνα που έχετε εσείς, οι Ομογενείς, για την Ελλάδα από τα ΜΜΕ του εξωτερικού σχετικά με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας;

Νάνσυ Μπίσκα: Παρατηρώ με ιδιαίτερη χαρά μία στροφή στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον των οποίων η αρθρογραφία στην πλειοψηφία της είναι ευνοϊκή και θερμή για την Ελλάδα τόσο ως ιδανικού τουριστικού προορισμού όσο και σε θέματα πολιτισμού με αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες εκθέσεις στο Ωνάσειο και στο μουσείο του National Geographic αναγνωρίζοντας έμμεσα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Επιτρέψτε μου όπως να σημειώσω ότι τα θετικά δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου δεν προβάλλονται στα ελληνικά ΜΜΕ όσο τα αρνητικά.

-Παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους ξένους. Όμως παρόλα αυτά, οι Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν την ίδια παρουσία όπως είχαν στο παρελθόν. Τι νομίζετε ότι φταίει για αυτό και πως θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιωθεί;

Νάνσυ Μπίσκα: Όπως προείπα η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και έχει επηρεάσει και τον μέσο Αμερικανό. Οι διακοπές στην Ελλάδα αποτελούν το όνειρο πολλών Αμερικανών συμπατριωτών μου αλλά ταυτοχρόνως είναι ακριβές για την οικονομική τους κατάσταση. Οι ομογενείς στο ζήτημα αυτό αποτελούμε πρεσβευτές της Ελλάδας και συμπαρασύρουμε τους φίλους και συγγενείς Αμερικανούςνα έρθουν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξαίρω την συνεπή προσπάθεια για 7η συνεχή χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό του εκδότη της Greek News Απόστολο Ζουπανιώτη της εκστρατείας του με τίτλο «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα».
κ. Χουλιάρα, κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε για το γεγονός ότι αγκαλιάσατε την εκστρατεία μας για το Μακεδονικό με σύνθημα #THATSNOTYOURNAME και με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία εξ αρχής αλλά και για την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας.

Οι Έλληνες του Εξωτερικού αποτέλεσαν και αποτελούν στην πορεία του έθνους μας ζωντανές εστίες Ελληνισμού στην οικουμένη. Η ιστορία της πατρίδας μας είναι συνυφασμένη με το φαινόμενο της Διασποράς. Πιστεύω πως με τη δική σας συμβολή και όσων άλλων πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα ο Ελληνισμός του Εξωτερικού θα ανταπεξέλθει στον ιστορικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην εποχή μας

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας να ανταποκριθούν στην έκκλησή μας και να υπογράψουν το αίτημά μας με τίτλο: «The F.Y.R.O.M. is not Macedonia; U.S. restore the truth! στον σύνδεσμο»:

https://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia.html


-Εμείς σας ευχαριστούμε κ. Μπίσκα για την ευκαιρία που μας δώσατε να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε.
Τέλος να υπενθυμίσουμε πως ο αγώνας των ομογενών μας συνεχίζεται και όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους. Στο Geopolitics and Daily News δεσμευόμαστε να στηρίζουμε κάθε προσπάθειά τους με κοινοποιήσεις ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

Μ. Βρετανία-Ε.Ε.: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ και ελαφρώς… «υστερικές» στιγμές!..



Γράφει Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

Βόμβα μεγατόνων πριν λίγες ώρες στο Λονδίνο καθώς ο θεωρούμενος μέχρι σήμερα το πρωί «φαβορί» υποψήφιος για την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης βρετανίας και ηγετική μορφή στο κίνημα του BREXIT κ Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος!!! 

Τώρα το μπαλάκι παίζει μάλλον ανάμεσα στον εκπρόσωπο του BREXIT Υπουργό Δικαιοσύνης κ Μάϊκλ Γκόουβ και την Υπουργό  Εσωτερικών κ Τερέζα Μαίη… 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο νυν Πρόεδρος του Κόμματος των Εργατικών κ Τζέρεμυ Κίορμπιν από τον οποίο αφαίρεσαν την εμπιστοσύνη τους 172 Βουλευτές και σχεδόν ολόκληρο το «σκιώδες» Υπουργικό Συμβούλιό του αρνείται να παραιτηθεί επικαλούμενος ότι εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο Πρόεδρος του Κόμματος παίρνοντας 59% των ψήφων (είχαν ψηφίσει περίπου 400,000 μέλη του Κόμματος). 

Νηφάλιοι παρατηρητές αναφέρουν ότι οι 172 Βουλευτές που απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νυν Προέδρου τους κ Κόρμπιν εκπροσωπούν περίπου 9 (εννιά) εκατομμύρια ψηφοφόρους… Του έσυραν βέβαια, για την άρνησή του να παραιτηθεί «τα εξ αμάξης» παλαιά στελέχη των Εργατικών και μάλιστα χαρακτήρισε την άρνησή του «Τροτσκική φαντασίωση» ο παλαίμαχος Υπουργός Εσωτερικών και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών κ Τζακ Στρόου… 

Στο μεταξύ το BREXIT είναι πλέον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (με επιπτώσεις που θα φανούν αργότερα) και οι περιώνυμες αγορές «ηρέμησαν» (αλλά η στερλίνα έπεσε πολύ, και η πιστοληπτική ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας απαξιώθηκε σημαντικά από τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης…) 

Η Σκωτζέσα Βουλευτής κ Στέρτζεον επιμένςι ότι το 2ο Δημοψήφισμα για απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο… τραπέζι. 

Τώρα η Βρετανική Κοινή Γνώμη περιμένει τις ψηφοφορίες στα 2 μεγάλα Κόμματα της χώρας, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας κ Φαράτζ ευελπιστεί να κερδίσει έδρες από τους Εργατικούς που πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να διασπαστούν σε δύο Κόμματα. 
ΟΛΑ θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου… 

Πάντως το περιβόητο άρθρο 50 που αποτελεί προϋπόθεση και σηματοδοτεί την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ΕΞΟΔΟ δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη επίσημη Βρετανική υπογραφή… 

Είναι αναμφίβολα ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αυτές οι «στιγμές» που βιώνει η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση (όπου κάποιοι ηγέτες «φαγώθηκαν» να ξεκινήσει άμεσα το «διαζύγιο» ξεχνώντας ή ίσως και θυμωμένα απαιτώντας το ενώ έπρεπε πρώτοι αυτοί να γνωρίζουν ότι το «διαζύγιο» έχει ως αφετηρία την επίσημη επίκληση του άρθρου 50)… 

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ οι στιγμές και, συγχωρείστε με για το ελαφρά ειρωνικό χιούμορ, με όσα βλέπουμε και ακούμε και στις δύο όχθες της μέχρι και σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγο… υστερικές…

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΓΕΡΣΗΣ ΦΘΑΝΕΙ

Όσο απίστευτο κι αν ακουστεί, όσο αστείο για κάποιους που θα το διαβάσουν, όσο κι αν αρκετοί θα προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν αδέλφια Έλληνες και Ελληνίδες, πολίτες της γης που αναζητάτε και προσβλέπετε στην μία πατρίδα η ώρα που πολλοί σ' αυτήν την χώρα , όντας ταπεινωμένοι αλλά με το "μικρόβιο" της πίστης μέσα τους θα αρχίσουν να "εγείρονται" σηκώνοντας την Ελλάδα.

Έρχονται οι μεγάλες στιγμές που θα κοιτάμε "πάνω", που δίπλα μας θα στέκονται χωρίς να τους βλέπουμε συμπαραστάτες και αρρωγοί οι αγαπημένοι του Θεού, που κάθε μεγάλη δυσκολία θα μας χαλυβδώνει.

Αυτός ο λαός που ο ίδιος ο Χριστός προείπε θα στηθεί σε μάχη. Χωρίς να το έχουμε πολυκαταλάβει η συνείδηση μας αρχίζει και μας ξυπνά...

Είναι οι στιγμές που θα έρθουν τέτοιες που τρόμο θα γενούν στις καρδιές ... όμως αυτών που έχουν χάσει πίστη και πορεία.

Όλοι όμως αυτοί και αυτές που μέσα τους σιγοκαίει η ελπίδα, η σιγουριά πως το δίκιο θα νικήσει, πως ο Θεός δεν θα τους αφήσει δεν θα τρομάξουν ότι κι αν συμβεί. Είτε σεισμοί είτε πόλεμοι είτε φτώχια είτε πείνα είτε πειθαναγκασμοί... όλα όσα έρχονται με ταχύτητα φωτός... τίποτε από αυτά δεν θα είναι ικανά να σας λυγίσουν. Άλλοι θα λυγίσουν άλλοι θα κατατροπωθούν...

Έρχονται μεγάλες στιγμές... κοντοζυγώνουν... γι αυτό μην κοιτάτε ρολόγια και ημερολόγια αλλά κοιτάτε βαθιά στην καρδιά και την ψυχή σας και μετά "υψώστε" ψηλά το "βλέμμα" τους και νιώστε να έρχεται Αυτός που καλείτε..

Όχι βέβαια ... δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία Του αλλά η ανταπόκριση στο κάλεσμα σας... Αρκεί να Τον ζητήσετε κι Εκείνος που σέβεται την δική μας ελευθερία να αποφασίζουμε γνωρίζοντας πως το κάλεσμα θα είναι από ελεύθερες και πιστές, ειλικρινείς ψυχές θα έρθει να μας σκεπάσει με πέπλο προστασίας.

Εσμέν έτοιμοι αδέλφια. 

πηγή

Το Brexit φέρνει ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από borioipirotis.blogspot.com 

Καιρός να ξυπνάμε γιατί… 
¨Ο κόσμος κοιμάται με τα τσαρούχια, χαμπάρι δεν παίρνει.¨  
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨Ιερομονάχου Χριστόδουλου –Σκεύος Εκλογής, σελ.219¨ 

Μετά το ξαφνικό Brexit όλα άλλαξαν. Καιρός να αλλάξουμε και εμείς για να μην μας προλάβουν αναπάντεχα γεγονότα. 

Οι Αλβανοί ήδη ανησυχούσαν πριν το Brexit και με ¨το δίκαιο τους¨. 
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ;
"Σας παρακαλούμε, μην φύγετε!". 

¨Η παράκληση αυτή προς τους Βρετανούς με την οποία κλείνει πρόσφατο άρθρο του στους Times ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνοψίζει τις ανησυχίες των χωρών των Βαλκανίων που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ και φοβούνται ότι αυτές θα πληρώσουν το τίμημα ενός Brexit.

"Δεν θα πρέπει να περιμένουμε από μια ΕΕ που θα έχει συγκλονιστεί από την αποχώρηση της Βρετανίας να ασχολείται με την διεύρυνση στα Βαλκάνια την ώρα που θα αγωνίζεται για την επιβίωσή της", προειδοποίησε ο επικεφαλής του κοσοβάρικου Εμπορικού Επιμελητηρίου Σαφέτ Γκερτζάλιου. 

Όμως τα Βαλκάνια αισθάνονται τώρα ότι είναι λιγότερο από ποτέ ευρωπαϊκή προτεραιότητα. "Μια έξοδος της Βρετανίας θα έτρεφε τον ευρωσκεπτικισμό, ο οποίος υπήρχε πάντα", προειδοποιεί η κοσοβάρα υπουργός Διαλόγου Εντίτα Ταχίρι.

"Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι τα Βαλκάνια θα βρεθούν στο μικροσκόπιο, ότι κι αν προκύψει αυτήν την εβδομάδα στη Βρετανία", σημειώνει η Τάνια Μίσεβιτς. "Σε κάθε εσωτερική κρίση, οι πόρτες της ΕΕ κλείνουν για νέα μέλη", υπογραμμίζει επίσης ο αναλυτής της Πρίστινα Ναΐμ Γκάσι.

Αν τα Βαλκάνια μείνουν έξω από την πόρτα υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναγίνουν γρήγορα ένα πρόβλημα για την Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με την Τάνια Μίσεβιτς, "μόνον μια ενοποιημένη Ευρώπη μπορεί να λύσει προβλήματα όπως η κρίση με τους μετανάστες". 

Η ολοκλήρωση αυτή έχει "στρατηγική σημασία για την Ευρώπη", συνοψίζει ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.¨
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.iefimerida.gr/ 21-6-2016

ΣΗΜΕΡΑ 
Μετά το Brexit ¨φόβος και τρόμος ¨ στους πιο στενούς συνεργάτες των Τούρκων στα Δυτ. Βαλκάνια.
 
Οι διαλυτικές τάσεις της Ευρώπης θα κτυπήσουν πρώτα  την πόρτα των υποψήφιων  βαλκανικών χωρών προς ένταξη στην ΕΕ.

ΚΑΙ ΤΏΡΑ θέτουμε το ερώτημα. 
Ποια είναι η μεγαλύτερη ζημιά που προκάλεσε το Brexit στην ΕΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν πρόλαβαν  οι εταίροι να ενσωματώσουν στον σχεδιαζόμενο Ευρωστρατό την υπέρτερη στρατιωτική δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία από εδώ και πέρα θα εισπηδήσει με ανεξάρτητη γεωστρατηγική πολιτική στα Βαλκάνια σηματοδοτώντας  εξελίξεις. 

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε την από πολλές δεκαετίες παραδοσιακή  Εγγλέζικη πολιτική στα Βαλκάνια που πάντα ήταν συγκρουσιακή με τις επιλογές του Βερολίνου και της συνοδού Τουρκίας.

Πάντα η Μεγ. Βρετανία  ήταν απέναντι  στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στα Βαλκάνια και με τα σημερινά δεδομένα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται οι Αλβανοί που ονειρεύονται με την βοήθεια του Ερντογάν, Μεγ. Αλβανία.

Μόνο να θυμηθούμε τι έγινε πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα EURO για να καταλάβουμε για ποιο λόγο η γίδα ξύνεται στην ¨γκλίτσα του τσομπάνη¨. 

– «Γενοκτονία στην Τσαμουριά – 100.000 Αλβανοί θύματα» έγραψαν Αλβανοί εθνικιστές στο πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα για γενοκτονία στη Χειμάρα! – Όταν οι διοργανωτές πήραν… χαμπάρι την πρόκληση, κατέβασαν το πανό – «Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA» τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε UEFA και Γαλλία – Περιμένουμε εξηγήσεις διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ – Επιστολή διαμαρτυρίας Κοντονή στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro εναντίον της αλβανικής ομοσπονδίας και της αλβανικής ομάδας και θα ζητήσει την τιμωρία τους. http://www.newsit.gr/

ΕΊΜΑΣΤΕ τόσο κοντά σε γεγονότα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας;

Όσον αναφορά το Brexit ο Άγιος Γέροντας του αδικημένου και πονεμένου Έθνους μας,  ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης φαίνεται να επαληθεύεται προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ. ¨ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ… 
ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ,αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται… σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;… ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν…¨ ΠΗΓΗ: Αθανάσιος Ρακοβαλής http://www.pentapostagma.gr/2013/10/gerontas-paisios_9.html#ixzz4BvxHXMcc


Όσον αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ έπεται η επαλήθευση του ΑΓΙΟΥ ημών στις ημέρες μας διότι ο πνευματοκίνητος λόγος του πριν χρόνους ζωγράφιζε εξελίξεις που τότε δεν ερμηνευόταν αλλά σήμερα… 

¨Την Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι την χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα.
Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μην γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο. 

¨Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση-Γέροντας Παίσιος, εκδ.1995¨

¨Ενώ είχε πει μεταξύ των άλλων…
¨μη φοβάστε, εσάς θα σας απελευθερώσουν κάτι παλαβοί από μέσα και από έξω. Παλαβοί με την καλή έννοια, δηλ παλικάρια. 
Αυτοί δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. 

Οι πολιτικοί θα το χαρούν και  αυτοί κατά βάθος, αλλά αυτοί δεσμεύονται και δεν μπορούν να ενεργήσουν.

Οι άλλοι θα το δεχτούν. 
Ε΄ αφού έγινε τώρα, έγινε θα πουν.
Μην φοβάστε, λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι.
Πόνος είναι  αυτός. 
Μια οικογένεια είμαστε και μας χώρισαν.
Σαν να λέμε αυτά τα παιδιά, να πάνε χώρια από τους υπόλοιπους. Πονάει αυτό!
Τόσες φορές ελευθερώσαμε την Βόρειο Ήπειρο, τόσα αίματα, τόσα κρυοπαγήματα! 
Δεν θα πάνε χαμένα όλα αυτά!
(Αθανάσιου Ρακοβάλη ¨ο Πατήρ Παίσιος μου είπε¨ έκδοση 18η σελ. 76) 
Άγιος Παΐσιος «Ποια γεγονότα θα συμβούν σε Αλβανία & Βόρεια Ήπειρο» ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


Ω Ευλογημένε Χριστιανέ όπου και αν βρίσκεσαι, όπου και αν είσαι.
Αλλά Ορθόδοξε Χριστιανέ να εκπέμπεις την Χάρη και την Αγάπη του Νυμφίου Χριστού. 

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας