Σελίδες

31 Μαρτίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα κλασικό παράδειγμα το τι… «παθαίνουν» όσοι αποκτούν βουλευτικό θώκο, είναι ο κύριος Κώστας Ζουράρις.

Άλλοτε φανατικός υπερασπιστής όλων των εθνικών δικαίων και σήμερα φανατικός υπερασπιστής των… δυο εσοχών των ρούχων του των κάτω άκρων του.

Θυμάμαι…. θυμόμαστε…. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς! Αγαπητέ δάσκαλε Κωνσταντίνε Ζουράρι, συνδεθήκαμε σε στιγμές καθοριστικές και δύσκολες! Όταν σοβούσε το θέμα…

Θυμάμαι…. θυμόμαστε…. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!

Αγαπητέ δάσκαλε Κωνσταντίνε Ζουράρι, συνδεθήκαμε σε στιγμές καθοριστικές και δύσκολες!

Όταν σοβούσε το θέμα της κλεψίτυπης ονομασίας του υβριδικού κρατιδίου των Σκοπίων (καρκινώματος που μας θυμίζει τα λάθη της εξωτερικής πολιτικής) τήρησες από τις στήλες της »ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» πατριωτική και ανδρεία στάση.

Η φράση σου «παραχώρηση ονόματος ισοδυναμεί με παραχώρηση εδάφους», έκλεινε τα στόματα των χλιαρών ριψάσπιδων, αναρριχώμενων σαλιαγκών!

Υπερασπιζόμενοι την άποψή σου αυτή δημοσίως, διαλύσαμε πριν την ώρα της, την ημερίδα για την ονομασία του ψευδοκράτους που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ε.Μ. Σπουδών, συγκρουόμενοι με την άποψη του κατα τ” άλλα συμπαθούς και συνεπούς αγωνιστή Γιώργου Καραμπελιά.

Κοινές προσπάθειες μάς εσφράγισαν, στον κλεφτοπόλεμο, κατά του διαβόητου εθνοκτόνου εγχειριδίου της Ρεπούση, βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, και στον συνεχιζόμενο αγώνα για την αλλαγή των νεοταξίτικων- παγκοσμιοποιητικών Αναγνωστικών του Δημοτικού, με ύλη μαγκαζίνου ποικίλης ύλης: μικρές αγγελίες, συνταγές, οδηγίες χρήσεως!

Αλησμόνητες ημερίδες, ομιλίες, και εκπομπές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του επιστήθιου φίλου σου και συναγωνιστή μας Κρίτωνα Σαλπιγκτή καθώς και άλλων αγωνιζόμενων δασκάλων.

Ο ορθόδοξος λαός της Θεσσαλονίκης σε ανέδειξε δύο φορές βουλευτή με το κόμμα των Α.Ν.Ε.Λ.

Α. Δυστυχώς εσύ και το κόμμα σου μετατρέψατε τις κόκκινες γραμμές σε ροζ, και μάλιστα από εξισορροπητική δύναμη ελέγχου και αποτροπής των απευκταίων, γίνατε νομιμοποιητική δύναμη των αποφάσεων της κυβέρνησης!

Β. Γνώριζες πολύ καλά, ως πολιτειολόγος διεθνούς φήμης, ότι η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την υπηκοότητα, προτίμησες όμως να ψηφίσεις θετικά , κατά την ψήφιση του νόμου για τη γρήγορη απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες, ενώ και πάλι γνώριζες ότι σκοτεινά μυαλά ταύτισαν τις δύο εννοιες!

Τι θα γίνει τώρα, που θα ζητούν την απόδοση ιθαγενείας, εκατοντάδες χιλιάδες ταλαίπωροι, παγιδευμένοι, λαθραίοι και νόμιμοι μετανάστες και πρόσφυγες;

Γ. Κανέναν στεντόρειο φιλιππικό δεν εξεφώνησες για την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, για τις αυτοκτονίες, για την εξόντωση των «ιθαγενών» παντοιοτρόπως, την επιβολή του Δ” Ράιχ και την φορολογική λαίλαπα!

Δ. “Έσπευσες να ψηφίσεις το «σύμφωνο συμβίωσης» των ομοφυλοφίλων (αυτό ήταν το μέγα πρόβλημά μας!) με προσχηματικές δικαιολογίες περί δικαιώματος ελεύθερης επιλογής, ενώ γνώριζες πολύ καλά ότι:

α) Πάντοτε οι ομοφυλόφιλοι ως πρόσωπα ήταν συμπαθείς στους “Ελληνες, αρκεί το αφύσικο πάθος τους να μη γινόταν σημαία. ”Τα εν οίκω μη εν Δήμω”!
β) Η παράδοση στα πάθη είναι ψευδής ελευθερία.
γ) Οι κοινωνίες ανοχής των πάντων αυτοκαταστρέφονται.
δ) Στόχος ήταν πάντα το σπάσιμο της παραδοσιακής ελληνικής οικογενείας και η εισαγωγή της πολυμορφικής, πολλών ταχυτήτων «οικογενείας» με απώτερο σκοπό την εκ του πλαγίου ……. υιοθεσία παιδιών!!!
Οϊμέ! Ουαί! παπαί! βαβαί! αταταί!
ε) Το ποτήρι όμως ξεχείλισε, όταν λησμονώντας τους αγώνες σου, υπεράσπισες και την πανελληνίως κατακριτέα στάση του υφυπουργού μεταναστευτικής ποιλιτικής, ν” αποκαλεί την Vardarska ως Μακεδονία, με διαλείμματα συγγνώμης!

Κώστα Ζουράρι, επειδή η πολιτική είναι γλυκεία αλλά έχει πικρούς καρπούς, επειδή η μετάλλαξη που προκαλεί είναι ύπουλη και δυσδιάκριτη, επειδή η υστεροφημία είναι προτιμότερη της πρόσκαιρης δόξας, εμείς οι παλιοί συν- Αδελφοί, σε καλούμε να:

1) Προβείς σε δημόσια αυτοκριτική και παραδοχή των ατοπημάτων σου, ζητώντας συγγνώμη από λαό και Θεό!
2) Εξομολογηθείς λόγω μεγάλης Σαρακοστής, διότι η ορθοπραξία δεικνύει την ορθοδοξίαν, η οποία προσεγγίζεται βεβαίως καρδιακά και οντολογικά και όχι φιλολογικά.
3) Να παραιτηθείς από το βουλευτικό σου αξίωμα εγκαταλείποντας το σκάφος, πριν από τους ποντικούς και πριν αυτό βουλιάξει, διότι και κατά κόσμον πλείστην δόξαν έλαβες και χρήματος ουκ υστέρησας!

Τα υστερνά τιμούν τα πρώτα, αδελφέ Κώστα!
Συγχώρεσέ μας και μη μας απογοητεύεις άλλο!

Θωμάς Χ. Ε. Γκιάτας, δάσκαλος
Κωνσταντίνος Δ. Σαμοΐλης, δάσκαλος,
Οδυσσέας Κέλλογλου, καθηγητής γερμανικών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας ξεγράψει…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Το κύριο ερώτημα που κανείς δεν έχει θέσει επίσημα και το οποίο απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους θλιβερούς κατοίκους της χώρας, είναι: «Έχουμε δημοκρατία;» Εάν και όποτε απαντηθεί το συγκεκριμένο ερώτημα, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την λύση όλων των προβλημάτων που μας απειλούν σαν χώρα.

Προσεγγίζοντας αρχικά το ερώτημα αυτό, όλοι μας θα συμφωνούσαμε πως έχουμε μία δημοκρατία η οποία όμως είναι… κοινοβουλευτική! Δηλαδή, ορίζεται και ελέγχεται από το Κοινοβούλιο, το οποίο είθισται να απαρτίζεται από εκπροσώπους των πολιτών, τους βουλευτές. Όμως, αυτοί με τη σειρά τους, απολαμβάνοντας τα αγαθά και τις εξουσίες αυτού του τύπου της δημοκρατίας, εγκλωβίζονται στις εντολές των κομμάτων τους, δηλαδή των κομματικών αρχηγών τους, τις οποίες και εκτελούν ανερυθρίαστα υπό την απειλή της άμεσης ή της μελλοντικής τους απομάκρυνσης από την θέση του βουλευτή. Δηλαδή, μία ομάδα ανθρώπων που περιστοιχίζει τον εκάστοτε πρωθυπουργό (ή και αρχηγό κόμματος) αποφασίζει, διατάσσει και επιβάλει την άποψή της σε όλους, βουλευτές και πολίτες. Ενίοτε, ακόμη και ο πρωθυπουργός, ως άτομο, μπορεί να επιβάλει την άποψή του στην χώρα…! 

Αυτό, όμως δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, η οποία είναι ένα πολίτευμα που πηγάζει από τον λαό και απευθύνεται στον λαό, στο σύνολό του. Είναι ένα πολίτευμα που λειτουργεί υπέρ του κοινού συμφέροντος, υπέρ της προάσπισης του συνόλου των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, υπέρ της με κάθε τρόπο και μέσο υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων…

Η σημερινή κυβέρνηση (αλλά και οι προηγούμενες των τελευταίων δεκαετιών) απέχει έτη φωτός από την έννοια και την λειτουργία της δημοκρατίας. Και αυτό διαφάνηκε περίτρανα στις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι οποίες εξέθεσαν τόσο την ποταπότητα και ιταμότητα, όσο και το χαμηλό επίπεδο των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής της χώρας. Εκείνοι που έχουν θωρακιστεί από την δημοκρατία, μίλησαν για την διαφθορά χωρίς να έχουν το θάρρος να αναφέρουν τα ονόματα διεφθαρμένων και διαφθορέων…! Επιδόθηκαν σε μία κωμικοτραγική δημόσια επίδειξη της μικρότητας, της ανικανότητας, της φοβικότητας και της εξάρτησής τους από το παρασκήνιο (εγχώριο και εξωχώριο) που καθορίζει τις εξελίξεις και χρησιμοποιεί ως μαριονέτες το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού.

Η λέξη «πολιτική» έχει διαφθαρεί, έχει αλλοιωθεί και στρεβλωθεί και λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιεσδήποτε προσωπικότητες που έχουν τόσο τα ηθικά όσο και τα πνευματικά προσόντα να μετέχουν επί των κοινών και να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν ως βάση για την ολική επαναφορά και την έξοδο της πατρίδας μας από το τραγικό σημείο που σήμερα έχει τοποθετηθεί από πολλούς εμπλεκόμενους και για ποικίλους λόγους οι οποίοι κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την χώρα και τους κατοίκους της.

Εάν όμως η έννοια της πολιτικής έχει καταργηθεί επί της ουσίας της, αυτό δεν είναι παράγωγο της έλλειψης δύο σημαντικών παραγόντων: της ηθικής και της πνευματικής κενότητας. Αυτά είναι τα δύο σημαντικά στοιχεία που ένα πλήθος παραγόντων λειτούργησε μεθοδικά (σε βάθος δεκαετιών) για να τα εξαφανίσει. 

Η έλλειψη πνευματικότητας, συνοδευόμενη από την απώλεια της ηθικής, είναι τα στοιχεία εκείνα που επέτρεψαν ανθρώπους μη ικανούς να εμπλακούν στα κοινά και να λειτουργήσουν αποδομητικά σε βασικούς πυλώνες λειτουργίας του κράτους αλλά και του πολιτεύματος. 

Ας μην γελιόμαστε… Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία, οπότε και το σημερινό αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων προσεκτικών εμβόλιμων επί του Συντάγματος διεργασιών οδήγησαν «εκ του ασφαλούς» στην κατάπτωση των θεσμών, στην αυτοκατάργηση της ίδιας της πολιτικής, η οποία δεν άντεξε το βάρος των επίχειρων των λαθροχειριών της. 

Στο σημείο που βρισκόμαστε ως χώρα και ως πολίτες, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να μας κυβερνούν οι υπεύθυνοι της κατάντιας της χώρας, αλλά και κάποια γλοιώδη και γελοία πολιτικά υποκείμενα που εμφανίστηκαν (ή αποτολμούν να εμφανιστούν) στην πολιτική για να παρέχουν υπηρεσίες ειδικού σκοπού.
Στην χώρα όπου γεννήθηκε το μέτρο... Στην χώρα όπου κυριαρχεί το μέτρο... Κάποιοι ξεπέρασαν τα μέτρα και εισήγαγαν το χάος. Και για να μην γίνει το χάος κανόνας, κάποιοι θα πρέπει να αντισταθούν και να αγωνιστούν για το μέτρο και όχι μόνο...


Θα πρέπει, εμείς, ως πολίτες (και θύματα), να αντιληφθούμε ότι οι παρούσες πολιτικές επιλογές αποτελούν συνέχιση της τραγωδίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρό μας. Η απόδειξη επί αυτού βρίσκεται γύρω μας, αλλά και στους συμπατριώτες μας που έχουν μεταναστεύσει επειδή η πατρίδα δεν μπορούσε να τους καλύψει τις πάγιες βιοτικές τους ανάγκες.

Εμείς οι πολίτες, λοιπόν, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι αδήριτη η ανάγκη της μεταξύ μας συνεννόησης, της συνεργασίας και της προετοιμασίας μίας ουσιαστικής, ολοκληρωμένης και υλοποιήσιμης πρότασης. Εάν μεταξύ μας δεν υπάρχουν εκείνοι οι «σοφοί» που θα «γεννήσουν πολιτική», τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε στα αυτονόητα. Δηλαδή, να κατανοήσουμε και να ξεχωρίσουμε τους παράγοντες εκείνους που μας διατήρησαν ως έθνος ακόμη και στη διάρκεια μίας κτηνώδους κατοχής από τους οθωμανούς. 

Να τοποθετήσουμε, λοιπόν, εκείνα τα συνεκτικά υλικά στο κέντρο της δημιουργίας της πρότασής μας και αφού προσανατολιστούμε γεωπολιτικά και γεωοικονομικά (με γνώση της γεωστρατηγικής μας θέσης), στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μία σύνθεση με στοιχεία – προτάσεις που θα δίνουν το δικαίωμα της δημιουργίας, θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, θα στηρίζουν και θα προάγουν την Παιδεία, θα κινούνται στα πλαίσια της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, ενώ ταυτόχρονα θα οριοθετούν με απόλυτη αυστηρότητα μία ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αλλά και τα όρια λειτουργίας και τις ευθύνες όλων όσων θα εμπλέκονται με την κοινωνική εκπροσώπηση, δηλαδή την πολιτική. 

Οι υπεράνω του νόμου λειτουργίες προσώπων και θεσμικών φορέων κατέστρεψαν την χώρα, για την οποία εμείς σήμερα έχουμε την ευθύνη και καλούμαστε, να ανορθώσουμε ή να την εγκαταλείψουμε στην καταβαράθρωσή της. Επειδή εξαιτίας της παρούσας άθλιας κατάστασης, είναι ελάχιστοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει αναστροφή, αλλά κι επειδή όλα πλέον δείχνουν πως βρισκόμαστε σε πορεία προγραμματισμένη στον όλεθρο χωρίς επιστροφή, από την οποία μπορεί να μας σώσει μόνο ένα (πραγματικό) θαύμα ορατό σε ολόκληρο τον πλανήτη… πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αυτοκριτική μας, να αποβάλλουμε την όποια μικροσκοπιμότητά (ή άλλου τύπου ανηθικότητα) μας, να αναζητήσουμε την πνευματικότητα που εγκαταλείψαμε και να αναδείξουμε τα καλά στοιχεία της «ράτσας» μας…

Είμαστε σε έναν μονόδρομο που είτε θα μας οδηγήσει στον εξανδραποδισμό και στην εξαφάνισή μας (εσχάτως και με τη συνέργεια των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων εθνομηδενιστών, απάτριδων, διεθνιστών και εχθρών μόνο της πίστης μας και καμίας άλλης πίστης) είτε θα μας τοποθετήσει σε θέση σύγκρουσης με όλους εκείνους που είτε σχεδίασαν είτε συνήργησαν στην δουλοποίησή μας. Ζούμε στην χρονική στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε τους νεκρούς μας και τα όσα έζησαν για να μας παραδώσουν πίστη κα τιμή, να αναλογιστούμε τους αγέννητούς μας και να προχωρήσουμε στο ραντεβού μας με την ιστορία, την οποία είτε θα γράψουμε είτε θα μας ξεγράψει…

Από αυτό το βήμα, κάνω την αρχή και καλώ όλους εκείνους που έχουν μέσα τους την πατρίδα και αναλλοίωτη γενεσιουργό την πίστη, να είμαστε έτοιμοι για την στιγμή της κλήσης του καθενός μας.

Η κλήση αυτή είναι πολύ κοντά σε όλους μας και θα την καταλάβετε όταν γίνει, εάν είστε προσεκτικοί και δεν πέσετε θύματα της δίκαιης οργής ή των διάφορων «σειρήνων» που βγήκαν και που έρχονται για να μην μας επιτρέψουν να ενωθούμε κάτω από ένα κοινό και δίκαιο σκοπό.

Ας ακούσουμε, λοιπόν, όλοι μας την καρδιά μας, ας αναλογιστούμε τα σφάλματά σας και ας αποφασίσουμε, γιατί η ελευθερία και η πατρίδα δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται με αγώνες και διατηρούνται με πολύ κόπο.

Ας έχουμε το νου μας στην πόρτα και στο χτύπημα εκείνο που θα μας καλέσει να σταθούμε άξιοι απέναντι στους νεκρούς και τους αγέννητους, απέναντι στην τιμή και το χρέος, απέναντι στην πίστη μας…

Από τον αγώνα που έρχεται, δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Γιατί, αυτός ο αγώνας έχει ήδη χαρακτηριστεί ως "υπέρ πάντων"... 

ΥΓ: Το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο ήταν η ελευθερία του. Και η ελευθερία είναι ένα αγαθό που δεν χαρίζεται σε κανέναν..., απαιτεί όμως την προσοχή σε όσους ισχυρίζονται πως θα σου την προσφέρουν...

Τι λέει το άρθρο 86 του Συντάγματος; (συγκλονιστικό βίντεο)


από τον χρήστη ΓΕΛΛΑΣ

Τι είναι το άρθρο 86 του Συντάγματος;
Πως ενεργούν και πως προστατεύονται οι προδότες... 

Προφανώς είναι το άρθρο που προστατεύει τους προδότες....

Το εγχείρημα της πολυ-πολιτισμικότητας στην Ευρώπη.

Αφορμή για το παρόν σημείωμα πήρα από άρθρο του TRT, του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, με τίτλο "Μετεξεταστέα η Δύση στην πολυπολιτισμικότητα", υπογραφόμενο από τον γενικό γραμματέα του Κέντρου Ισλαμικού Πολιτισμού και Τέχνης και επικεφαλής συμβούλου του Πρωθυπουργού.

Πρόκειται για καταγγελία της Δύσης, η οποία δεν ενστερνίστηκε, κατ’ αυτόν, την πολυπολιτισμικότητα και θέτει φραγμούς στους μουσουλμάνους να ζήσουν κατά τον ίδιο τρόπο που ζούσαν στις μουσουλμανικές χώρες.

Πρόκειται επομένως για μια διαστροφή της έννοιας της πολυπολιτισμικότητας, στην οποία μας έχει συνηθίσει άλλωστε η πολυποίκιλη ηγεσία της Τουρκίας, προ κατά, αλλά και μετά σίγουρα, του σημερινού δικτατορικού καθεστώτος της. Ψέγει την δυτική κοινωνία ο σύμβουλος του κ. Ερντογάν, Αμνπτουλκαντίρ Οζκάν, ότι δεν επιδεικνύει την ανοχή, όπως την επιδεικνύει το ισλάμ! Γράφει:

«Το Ισλάμ έχει ως βάση τον πλουραλισμό και την διαφορετικότητα. Υπό αυτή την έννοια το Ισλάμ με τον μονοτυπικό μοντερνισμό που στηρίζεται στην φιλοσοφία του διαφωτισμού, βρίσκεται αλλού από την άποψη παραδείγματος. Παραδείγματος χάρη, ενώ διαφορετικές θρησκευτικές εκφάνσεις εντός της σφαίρας κυριαρχίας του Ισλάμ, διατηρούν την ύπαρξή τους απολύτως ελεύθερα μέσα στην δική τους αυθεντικότητα, δεν ισχύει το ίδιο εντός της σφαίρας κυριαρχίας του μοντέρνου κοσμικού κόσμου».

Δηλαδή, ο κύριος σύμβουλος δεν παρατηρεί την σφαγή μεταξύ σουνιτών και σιιτών εντός της ισλαμικής Σαουδικής Αραβίας, ούτε τους διωγμούς των αλεβιτών από το τουρκικό κράτος. Με τα παραμορφωμένα γυαλιά που βλέπουν οι Τούρκοι πολιτικοί την πραγματικότητα (όλων των κομμάτων και όλων των εποχών) υποστηρίζει πως μέσα στο ισλαμικό κράτος κάθε διαφορετική έκφανση διατηρεί την αυθεντικότητά της.

Αν αυτό δεν είναι διαστρέβλωση, τι είναι; Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι σκοπίμως παραπλανεί, ή αυτό νομίζει πως είναι το πραγματικό, επειδή κάθε φανατικός δογματικός, ζει σε άλλον κόσμο, χωρίς να μπορεί να ενταχθεί σε δημοκρατική κοινωνία, όπως συμβαίνει άλλωστε και παρ’ Ελλάδι με τους φανατικούς - δογματικούς ιδεοληπτικούς πολιτικούς μας.

Κατηγορεί ο Οζκάν την Δύση, επειδή αυτή δεν δέχεται όλους τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που στέλνει σκοπίμως η Τουρκία (η οποία επιχειρεί να καλύψει την ζημία εκ του εμπάργκο των Ρώσων, με τα έσοδα των διακινητών, που υπολογίζονται σε άνω των έξη δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι σήμερα). Και γράφει -με… πόνο ψυχής- ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται σήμερα για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων από τα ευρωπαϊκά εδάφη, «είναι εκ των μεγαλύτερων δραμάτων της ανθρωπότητας σε αυτόν τον αιώνα».

Καταλήγει δε: «Όταν αναφερόμαστε στους Οθωμανούς και μας έρχονται στον νου μόνο οι κατακτήσεις, θα πει ότι έχουμε διαβάσει την ιστορία ελλιπώς. Ο ισλαμικός πολιτισμός περιλαμβάνει όλα όσα οικοδόμησαν την κοινωνική ζωή και όλα όσα οικοδόμησε ο άνθρωπος». Άρα, στο σημερινό οικοδόμημα του κόσμου, δεν έχει θέση το ελληνικό ελεύθερο πνεύμα, επειδή ο ισλαμισμός δημιούργησε «όλα όσα οικοδόμησε ο άνθρωπος» (Θα αφαιρεί την αρμενική και ποντιακή γενοκτονία, προφανώς, από το ισλαμικό οικοδόμημα. Επρόκειτο περί συνωστισμού, άλλωστε).

Ίσως ο Οζκάν, -δεν γνωρίζω τον βαθμό της μόρφωσής του- έχει κατά νου την δυτική ανοχή, που ξεκίνησε το 1685 με την Epistola de Tolerantia, του John Locke και διατυπώθηκε νομικά με το άρθρο 10 της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη της γαλλικής επανάστασης του 1789, κατά το οποίο «ουδείς επιτρέπεται να ενοχλείται για τις πεποιθήσεις του, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών».

Ο Στέλιος Ράμφος είχε γράψει κάποτε, ότι αυτή η ανοχή οδήγησε στην λεγόμενη «θεωρία της πολυπολιτισμικότητας», που διατυπώθηκε από την Αριστερά με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης (σημειώνω, πως αυτήν ακριβώς την διατύπωση έχει και ο φιλελευθερισμός της Νέας Τάξης πραγμάτων). Σύμφωνα με αυτήν, μία σύγχρονη κοινωνία πρέπει να δίνει πλήρη δικαιώματα στους ξένους μετανάστες και να σέβεται απολύτως την κουλτούρα τους.

Αυτή η αριστερή θεωρία όμως, έγραψε ο Στ. Ράμφος, αντίκειται στο παραπάνω άρθρο 10, το οποίο συνεχίζει: «...υπό τον όρο η εκδήλωση των πεποιθήσεων να μη διαταράσσει την [...] δημόσια τάξη». Ναι. Η δυτική κουλτούρα θέτει ως όριο της ελευθερίας καθενός το σημείο όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου, υιοθετώντας την αρχαιοελληνική αντίληψη στην έννοια του πολίτη.

Και αυτό το όριο το παραβιάζουν τα «πλήρη δικαιώματα». Έτσι, φέρνουν σε αντιπαράθεση τους μετανάστες με τις κοινωνίες στις οποίες φιλοξενούνται. Διαλύουν τη συνοχή της κοινωνίας. Είναι μια παρεξηγημένη εκδοχή της ανοχής και των δυτικών αξιών.

Μακεδών
Πηγή Voria

το είδαμε ΕΔΩ

Ματώνουν τα ούλα; Επικίνδυνη Ουλίτιδα.

Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc., medlabnews.gr 

Αν ματώνουν τα ούλα σας όταν τα βουρτσίζετε ή όταν μασάτε σκληρή τροφή, και αν το ψωμί σας το τρώτε ζυμωμένο με αίμα, τότε πάσχετε από ουλίτιδα.

Πρόκειται για φλεγμονή των ούλων που οφείλεται σε αποικίες μικροβίων, την οδοντική μικροβιακή πλάκα, που επικάθεται στις επιφάνειες των δοντιών σας. Δεν είναι εξωτερική μόλυνση αλλά προέρχεται από μικρόβια που υπάρχουν φυσιολογικά στο στοματικό περιβάλλον. Πάνω στην πλάκα σχηματίζεται η  πέτρα (τρυγία) από τα άλατα του σάλιου. Όταν η στοματική σας υγιεινή είναι πλημμελής  θα μαζευτεί πλάκα και τρυγία και πάλι πλάκα και έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος. Η ουλίτιδα δεν είναι μεταδοτική. 
Αν παραμείνει αθεράπευτη η ουλίτιδα είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα. 
Τα ούλα ξεκολλάνε από τα δόντια σχηματίζοντας θυλάκους ή και υποχωρούν και προσβάλλεται το κόκκαλο που τα στηρίζει. 
Τότε μπορεί να παρατηρήσετε τα δόντια σας να κουνιούνται ή και να μετακινούνται. Π.χ μπορεί να εμφανιστεί ένα κενό μεταξύ των δοντιών. Η μετακίνηση των δοντιών αποδιοργανώνει εντελώς το στοματικό σύστημα. Αν το κόκκαλο καταστραφεί ολοσχερώς γύρο από ένα δόντι, αυτό μπορεί να πέσει χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα.
Τόσο η ουλίτιδα όσο και η περιοδοντίτιδα δεν προκαλούν ιδιαίτερο πόνο, εκτός κι αν παρουσιαστεί κάποιο περιοδοντικό απόστημα. Αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση ο πόνος είναι ήπιος.

Τι πρέπει να κάνετε;  Να πάτε κατευθείαν στον οδοντίατρο. Η ουλίτιδα θεραπεύεται πλήρως και τα πρησμένα ούλα που ματώνουν, σφίγγουν και αποκτούν το φυσιολογικό ροζ χρώμα τους.

Στη θεραπεία της περιδοντίτιδας δεν ανακτάται το δόντι που έχει χαθεί, αλλά τα ούλα ξανακολλάνε στα δόντια και έτσι εκείνα μπορεί να λειτουργήσουν φυσιολογικά.

Ο οδοντίατρος θα απομακρύνει την πέτρα από όλες τις επιφάνειες των δοντιών και από τις ρίζες τους. Κατά περίπτωση θα σας συστήσει κάποιο στοματικό διάλυμα ή ειδική οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα για την περίπτωσή σας. Μπορεί να προβεί σε κάποια ναρθηκοποίηση (δέσιμο) των δοντιών μεταξύ τους, με διάφορα μέσα, για να αντιμετωπιστεί η κινητικότητα. Η θεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με χειρουργική παρέμβαση. 
Σε κάθε περίπτωση θα σας δώσει λεπτομερείς οδηγίες στοματικής υγιεινής τις οποίες πρέπει να τηρείτε σχολαστικά. Θα σας δείξει το σωστό τρόπο να καθαρίζετε τα δόντια, τόσο με τη βούρτσα όσο και με τα μέσα καθαρισμού των μεσοδοντίων (οδοντικό νήμα, ειδικά βουρτσάκια συγκεκριμένου μεγέθους, ειδικές οδοντογλυφίδες κ.α.).
Αν  στα ούλα σας εκτός από το αίμα παρατηρήσετε και κάτι σαν πληγές τότε μάλλον πάσχετε από ελκονεκρωτική ουλίτιδα. Αυτή αντιμετωπίζεται με όλα τα παραπάνω αλλά απαιτεί επί πλέον συγκεκριμένη φαρμακευτική θεραπεία. Πάντως είναι μία σπάνια περίπτωση, ενώ τα προηγούμενα είναι αρκετά συνηθισμένα.

Γιώργος Κουτσικάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc. 

ΑΙΣΧΟΣ: Δείτε τι δίνουν στους μετανάστες!!! Ενώ ο Έλληνας πεινάει...

Στην ενοικίαση 200 διαμερισμάτων, όπου θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις υποδοχής για περίπου 3.000 ωφελούμενους μέχρι το τέλος του 2016, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας 20.000 προσφύγων που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, προβλέπει την εγκατάσταση έως έξι αιτούντων άσυλο και υποψήφιων για μετεγκατάσταση ανά διαμέρισμα και την εναλλαγή. 

- Τα διαμερίσματα προς ενοικίαση θα έχουν έκταση από 60 τετραγωνικά μέτρα και άνω, και θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση.των υφελούμενων ανά τρίμηνο 

- Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει συμβαλλόμενο την ΕΑΤΑ, το μίσθωμα δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ ανά διαμέρισμα, ενώ τα ενοίκια θα προπληρώνονται στον ιδιοκτήτη ως το τέλος του 2016.

- Επίσης, η ΕΑΤΑ θα πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων.

- Τα 200 διαμερίσματα θα εξοπλιστούν με έπιπλα, οικοσκευή και ηλεκτρικές συσκευές.

Την επιλογή των ωφελούμενων θα κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βάσει διεθνών προδιαγραφών.

Τα πρώτα 50 διαμερίσματα υπολογίζεται ότι θα νοικιαστούν και θα εξοπλιστούν ως το τέλος Απριλίου.

πηγή

Δημοσκόπηση-σοκ! Οι Έλληνες είναι εναντίον της Ε.Ε.!

Μεγάλη δημοσκόπηση διενέργησε πριν από μερικές ημέρες μια μεγάλη έρευνα αναφορικά με τις διαθέσεις του Ελληνικού λαού ως προς την Ευρώπη οι οποίες όμως από ότι φαίνεται μόνο προσφιλής δεν είναι πλέον!

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αρνητική γνώμη για την ΕΕ έχει το 61% των ερωτηθέντων (!), ενώ η αντίστοιχη γνώμη για το ευρώ ανέρχεται στο 45%, ύψη ρεκόρ για τη χώρα...

Ωστόσο τη μεγαλύτερη εντύπωση δημιουργεί αναμφίβολα το γεγονός ότι  η αρνητική γνώμη για την ΕΕ είναι πολύ πιο πάνω από την αρνητική γνώμη για το ευρώ, πράγμα που επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

Τα παραπάνω στοιχεία, τουλάχιστον στο βαθμό που αποτυπώνουν σχετικά αξιόπιστα τις τάσεις της κοινής γνώμης, αναδεικνύουν μια νέα πολιτική δυναμική, που αναδεύεται μέσα από την ίδια την κοινωνία.

Η δυναμική αυτή βρίσκεται σε πλήρη και ριζική αντίθεση με την μνημονιακή πολιτική εικόνα και τους ευρώπληκτους-φιλονατοϊκούς συσχετισμούς της Βουλής, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές διαθέσεις της σημερινής κοινωνίας.

Ενδεχομένως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων, που μπορεί να λάβουν σεισμικό χαρακτήρα.

Απογοητευμένοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση δηλώνουν οι πολίτες που ρωτήθηκαν.

Επίσης, σε ποσοστό 47% εκτιμούν ότι υπάρχει απειλή για τη χώρα από την ύπαρξη προσφύγων στο έδαφός της, ενώ εμφανίζονται ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα έως και 50.000 πρόσφυγες.

Στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ακολουθείται από τον Βασίλη Λεβέντη και τη Φώφη Γεννηματά. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται σε χαμηλή θέση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην ερώτηση αν θα ήταν μάλλον καλύτερα τα πράγματα στη χώρα με τη δραχμή θετικά απαντά το 26%, τα ίδια 11%, χωρίς γνώμη το 6%, ενώ μάλλον χειρότερα το 58%...

πηγή

Προς επίσημη ανακοίνωση του Κουρδιστάν; Η αρχή του τέλους για την Τουρκία;

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Φαίνεται πως βρισκόμαστε λίγα μόνο λεπτά πριν το μεγάλο μπαμ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς οι Ισραηλινοί προχθές και οι Αμερικάνοι χθες ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με το βρετανικό κανάλι Sky News, η ανακοίνωση των Ισραηλινών έχει να κάνει με πληροφορίες τους από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες θέλουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο να προχωρά σε συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον νεαρών Ισραηλινών κυρίως. Επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ το βρετανικό κανάλι Sky ανέφερε πως ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.

Μετά τους Ισραηλινούς,όμως και οι Αμερικάνοι εξέδωσαν αυστηρή προειδοποίηση. Πιο συγκεκριμένα State Department και Πεντάγωνο έδωσαν εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι η απομάκρυνση γίνεται «εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή». Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικάνοι προειδοποιούν τους πολίτες τους για την Τουρκία, καθώς παρόμοια κίνηση είχε προηγηθεί πριν τον εορτασμό της κουρδικής γιορτής του Newroz. όπου Αμερικανοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι θα ξεσπάσει μεγάλο κύμα βίας και ένοπλων συγκρούσεων σε όλη την Τουρκία που θα θυμίζει έντονα τον συριακό εμφύλιο.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες που έρχονται στο Geopolitics τόσο από Αμερικάνικες όσο και και από Ρωσικές πηγές συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν αργεί η χρονική στιγμή όπου θα ανακοινωθεί και επίσημα η δημιουργία του Κουρδιστάν. Το γεγονός ενισχύεται και από την επίσκεψη του αρχηγού της CIA στη Μόσχα στις αρχές Μαρτίου. Μια επίσκεψη που κρατήθηκε μυστική μέχρι την Δευτέρα και θορύθησε ιδιαίτερα την Τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσικής πλευράς, ο Τζον Μπρέναν συζήτησε για το συριακό και το κουρδικό ζήτημα με τους Ρώσους.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό του βλέπουμε πως το μεγάλο αφεντικό της CIA που διαδέχθηκε τον στρατηγό Πετρέους (γνωστό για το ερωτικό σκάνδαλο αλλά πληροφορίες λένε πως είχε εκνευρίσει με τη στάση του την Ισραηλινή πλευρά) δεν είναι κάποιος τυχαίος αξιωματούχος.

Ο Μπρέναν, ο οποίος μιλάει άπταιστα αραβικά, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1955 στο Νιου Τζέρσει. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Fordham University, στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καϊρου και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Στη πρώτη θητεία του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, είχε διοριστεί ως σύμβουλος του πλανητάρχη για θέματα τρομοκρατίας. Τότε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος, ο Μπάρακ Χουσείν Ομπάμα είχε δηλώσει για τον Μπρέναν ότι «έχει την εμπειρία, το όραμα και την ακεραιότητα που απαιτούνται για τη θέση αυτή».Ο Μπρέναν είχε διατελέσει σύμβουλος του Ομπάμα και κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του .Έχει εργαστεί ως αναλυτής και αξιωματικός σε γραφεία της CIA στο εξωτερικό και υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας.

Υπηρέτησε ως προσωπάρχης του Τζορτζ Τένετ και στην δεκαετία του ΄90 ήταν σταθμάρχης της CIA στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Πληροφορίες που καταφθάνουν στο Geopolitics επιβεβαιώνουν πως ο Μπέρναν συζήτησε και συμφώνησε με τη Ρωσική πλευρά θέματα τρομοκρατίας καθώς και τη στάση ΗΠΑ-Ρωσίας στην περίπτωση της Λιβύης που είναι το νέο πεδίο δράσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου (DAESH). Ο δρόμος εξάλλου για συνεργασία των δυο χωρών άνοιξε μετά τις πολλαπλές συναντήσεις Λαβρόφ Κέρι.

Άλλες πληροφορίες πάλι λένε πως συζητήθηκε και το μέλλον του Κουρδιστάν καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία φαίνεται πως συμπλέουν (σε κάποια τουλάχιστον σημεία) στο θέμα της επίσημης ανεξαρτησίας των Κούρδων. Οι Κούρδοι υπήρξαν παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην αποστολή τους να συλλάβουν τον Σαντάμ Χουσεΐν. Επίσης, συνέλαβαν τον Χασάν Γκουλ, αγγελιοφόρο του επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, το 2004, η οποία οδήγησε τελικά στην επιχείρηση Λόγχη του Ποσειδώνα, κατά την οποία αμερικανοί πεζοναύτες σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν.

Υπέρ των Κούρδων κινείται και η Ρωσική πλευρά μετά την ένταση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις που δημιουργήθηκε από την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου 2015 που κόστισε τη ζωή του Ρώσου αξιωματικού και οδήγησε σε ρωσικές κυρώσεις προς την χώρα. Τα ρωσικά ΜΜΕ μάλιστα ξεκίνησαν να προβάλλουν με ιδιαίτερη θέρμη τα αιτήματα του Κουρδικού λαού για ένα ανεξάρτητο κράτος.

Ας μην λησμονούμε όμως πως το CNN από τον Οκτώβριο του 2014 έδειξε στους Αμερικανούς πολίτες ποιο είναι το Κουρδιστάν. Μια κίνηση που δείχνει καθαρά την τακτική των Αμερικανών στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Κέρι μετέβη αεροπορικώς στον κουρδικό θύλακα έπειτα από μια επίσκεψη σχεδόν 24 ωρών στη Βαγδάτη στο πλαίσιο μιας κατεπείγουσας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή με σκοπό να «σωθεί το Ιράκ» ζήτησε από τον Κούρδο πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί να ταχθούν στο πλευρό της κυβέρνησης στη Βαγδάτη. Προφανώς τότε θα πρόσφερε και κάποια ανταλλάγματα που ήρθε μάλλον η ώρα να δοθούν.


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Μασούντ Μπαρζανί είνα Κούρδος πολιτικός και Πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005. Το Ιρακινό Κουρδιστάν ή Περιοχή του Κουρδιστάν που επίσης αναφέρεται ως Νότιο Κουρδιστάν και ως τμήμα του Μείζονος Κουρδιστάν και είναι μια ημιαυτόνομη περιοχή στο Ιράκ, ομοσπονδιακά αναγνωρισμένη. Συνορεύει στα ανατολικά με το Ιράν, στα βόρεια με την Τουρκία, στα δυτικά με τη Συρία και στα νότια με το υπόλοιπο Ιράκ. Μετά την ήττα του Σαντάμ Χουσεΐν στον Πόλεμο του Κόλπου (1991) ένα από τα αποτελέσματα ήταν να τεθούν υπό κουρδικό έλεγχο οι περιοχές του βορείου Ιράκ που παραδοσιακά θεωρούνται πατρίδα των Κούρδων (γνωστές με τις ονομασίες Ιρακινό Κουρδιστάν και "Νότιο Κουρδιστάν". Λίγους μήνες μετά τη σύσταση αυτόνομης ζώνης, διεξήχθησαν και οι πρώτες ελεύθερες εκλογές το 1992.

Ο Μπαρζανί ως πρόεδρος του ημιαυτόνομου Κουρδιστάν έχει πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ιορδανία ενώ ήταν και ένας από τους υποψηφίους στη βραχεία λίστα του περιοδικού Time για το Πρόσωπο της Χρονιάς του 2014, για τις προσπάθειές του για ανεξαρτησία του Κουρδιστάν αλλά και για τον αγώνα του εναντίον του DAESH. Σύμφωνα με δήλωσή του στο CNN, στις 23 Ιουνίου 2014 το Ιράκ διαλύεται και έχει έλθει η στιγμή αυτοπροσδιορισμού των Κούρδων του Ιράκ, που δεν είναι δυνατόν να γίνουν «όμηροι του άγνωστου».

Για τον αγώνα των Κούρδων Πεσμεργκά ενάντια στο DAESH έχουν γίνει πάμπολλες αναφορές στα ΜΜΕ της Δύσης με τελευταία και ιδιαίτερα σημαντική την εκπομπή του δημοσιογράφου- πολεμικού ανταποκριτή και συγγραφέα Neil Shea στο National Geographic Channel πριν από λίγες ημέρες όπου εξήρε την ανδρεία των Κούρδων λέγοντας πως θα έρθει η στιγμή που θα ζητήσουν το δικό τους κράτος και η διεθνής κοινότητα δεν θα μπορέσει να τους αρνηθεί. (Η εμπειρία μου με έχει μάθει πως τα ρεπορτάζ αυτά, ειδικά του National Geographic δεν είναι τυχαία και όσα λέγονται έχουν συγκεκριμένους σκοπούς).

Ο υποθετικός χάρτης του Κουρδιστάν, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερος από την περιοχή του ημιαυτόνομου Κουρδιστάν και σίγουρα αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολο να ενωθούν όλες αυτές οι περιοχές. Είναι μια περιοχή όπου απλώνεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στις ανατολικές επαρχίες της σημερινής Τουρκίας έως την περιοχή του Καυκάσου βόρεια και ορισμένες από τις βορειοδυτικές επαρχίες του Ιράν και τις βόρειες του Ιράκ στα νότια. Η δημιουργία λοιπόν ενός κράτους σ΄αυτήν την περιοχή σίγουρα θα στερούσε τμήματα από Τουρκία, Συρία, Ιράκ και Ιράν δημιουργώντας ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, η Τουρκία θα αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα και θα επιχειρούσε όλη αυτή την ένταση της αποτυχίας να την μεταφέρει στην περιοχή του Αιγαίου. Πρόβλημα επίσης θα αντιμετώπιζε και ο Ερντογάν που ίσως να έχανε την εξουσία και να βλέπαμε τον στρατό να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό για την ευρύτερη περιοχή.

Πάντως ήδη ο Ερντογάν βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί καθώς οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται και στην καλύτερη χρονική τους περίοδο.Ο Τούρκος πρόεδρος, που θα βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή για την τέταρτη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχει διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.Επισήμως, όμως θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ενώ όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος η συνάντηση Ερντογάν- Ομπάμα θα γίνει κάποια στιγμή στο πόδι και στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου. Η Άγκυρα θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις διαβεβαιώνει πως η επίσκεψη του προέδρου της έχει κυρίως στόχο τη συμμετοχή του, μαζί με πολλούς άλλους αρχηγούς κρατών στη Σύνοδο και να εγκαινιάσει ένα μεγάλο οθωμανικού στυλ τζαμί στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Την ίδια προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας προτίθεται να καλέσει στα όπλα και τις γυναίκες ακολουθώντας το παράδειγμα των Κούρδων και του Ισραήλ προκαλεί προβληματισμό για όσα αναμένονται στην περιοχή. Ενώ αναμένουν τις βουλευτικές εκλογές στη Συρία στις 13 Απριλίου και με τις πληροφορίες που έρχονται να μιλούν για αναταραχή στην περιοχή, το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει η χώρα μας αλλά και ποια η στάση της Ευρώπης και του Ισραήλ σε περίπτωση ανακοίνωσης ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Σίγουρα το Ισραήλ και καθώς οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης με Τουρκία μετά την ένταση στις σχέσεις του από το Mavi Marmara και έπειτα θα κινηθούν με την διπλωματική σκέψη πως ο εχθρός του εχθρού μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

Στην επερχόμενη σύγκρουση Σλάβων-Αλβανών, τί θα γίνει στην Ειδομένη;

Κανείς δεν αναμένει και ούτε έχει απαίτηση από τον κ. Μπαλαούρα να γνωρίζει τη φράση του μακαρίτη πλέον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος σε μία παλαιά του συνέντευξη δήλωσε ότι χώρες με ίδιο όνομα, όπως η Βόρειος και Νότιος Κορέα τείνουν κάποτε να ενωθούν. 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Αν καταλάβαινε ο κ. Μπαλαούρας τι σημαίνει για την Μακεδονία μας αυτή η φράση, ειπωθείσα από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης το οποίο είχε κεντρικό ρόλο στις Βαλκανικές εξελίξεις την δεκαετία ’90 και αργότερα διατέλεσε και ειδικός απεσταλμένος σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, δεν θα ξεστόμιζε την ανοησία περί «Μακεδονίας».

Είναι απλώς άλλος ένας που έδωσε ακόμη μία εντύπωση στην άλλη πλευρά των συνόρων ότι η επιθετική πολιτική στο ζήτημα του ονόματος έχει απτά αποτελέσματα υπέρ των Σκοπίων στην εξέλιξη της διπλωματικής σύγκρουσης.

Το 2001 εξεγέρθηκαν οι Αλβανόφωνοι του Τέτοβο στα βόρεια των Σκοπίων. Η τότε ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε με έμπρακτη υποστήριξη στις Σκοπιανές στρατιωτικές δυνάμεις, ανάμεσα σε άλλα με δωρεά δέκα τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Λεωνίδας 2, κατασκευής ΕΛΒΟ.

Ούτε αυτή η έμπρακτη υποστήριξη ενίσχυσης του Σκοπιανού κρατιδίου κατά του αλβανικού επεκτατισμού ήταν αρκετή να αλλάξει τον κατεστημένο Σκοπιανό ανθελληνισμό. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Σύριζα ανέδειξε και πάλι το ζήτημα του ονόματος με ιδιαίτερα επιζήμιο τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα, αφού δεν υπήρξε ουδεμία ανάλυση των αποτελεσμάτων της επιλογής της Ειδομένης με αποτέλεσμα την μέγιστη ήττα όλων, την αναγραφή σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ του χάρτου με την ένδειξη «Greek-Macedonian border».

Οι μόνοι σύμμαχοι των Σκοπίων στην περιοχή κατά του αλβανικού παράγοντα είναι η Ελλάς και η Σερβία. Αντ’ αυτού, τα Σκόπια συντάχθηκαν με την τουρκική πλευρά, ως άλλη μία έκφραση αντίθεσης τους στον ελληνικό παράγοντα. Το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια δεν έχει τελειώσει, ούτε στο Τέτοβο, ούτε στην σερβική περιοχή του Πρέσεβο όπου υπάρχουν συνεχείς εντάσεις, ούτε βέβαια στην αποκαλούμενη «Τσαμουριά» με την τωρινή προσφυγή των «Τσάμηδων» στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ελλάδος.

Πριν δύο εβδομάδες συνέβη ένα περιστατικό που πέρασε… στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ, με μεσολάβηση του Τζον Κέρι βρήκαν καταφύγιο στην Αλβανία 3.000 Ισλαμιστές της οργάνωσης Mojahedin Khalq (MEK) η οποία βγήκε από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του State Department μόλις το 2012. Το ερώτημα είναι τι «αντάλλαγμα» θα προσφέρουν αυτοί οι παραστρατιωτικοί στην Αλβανία για την φιλοξενία και κυρίως το που θα εγκατασταθούν.

Να επανέλθω στη δήλωση Χόλμπρουκ περί ενοποίησης των ομώνυμων χωρών. Αν ξεσπάσει -και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει- νέα σύγκρουση μεταξύ αλβανικού και σλαβικού στοιχείου υπάρχει περίπτωση προσφυγικού ρεύματος του σλαβικού στοιχείου προς Νότον.

Αν δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανοί εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια (και στην Βουλγαρική, άλλο θέμα) ως πρόσφυγες και εγκατασταθούν στη Μακεδονία έστω και προσωρινά, το παιχνίδι έχει χαθεί από την αρχή. Η τότε Ελληνική κυβέρνηση για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσφύγει στον ΟΗΕ με το ξέσπασμα της σύγκρουσης και να ζητήσει δημιουργία ζώνης υποδοχής των Σκοπιανών προσφύγων σε βάθος πολλών χιλιομέτρων εντός Σκοπίων σε απόσταση ασφαλείας από τα Ελληνικά σύνορα και με παρουσία κυανοκράνων…

Το ερώτημα είναι τι πρέπει να πράξουν οι επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις στο Σκοπιανό. Μετά από τις πλείστες εχθρικές κατά το διεθνές δίκαιο ενέργειες των Σκοπίων στη μεθόριο, πρέπει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση να αποχωρήσει από κάθε διαμεσολαβητική προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως για το όνομα και να εγκαινιάσει μία νέα ενημερωτική διεθνή καμπάνια εκθέτοντας τα πεπραγμένα της Σκοπιανής πλευράς. Από εκεί και ύστερα αρκεί η αναμονή.

Δυστυχώς στα Σκόπια, η νεότερη πολιτική ηγεσία δεν έχει την εμπειρία του προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος αντελήφθη ότι η καλή σχέση με την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των Σκοπίων και έκανε την γνωστή δήλωση περί Σλάβων την οποία πλήρωσε με μία βομβιστική επίθεση εναντίον του και μόνιμη τύφλωση στον έναν οφθαλμό. Σημειωτέον, ότι και σήμερα οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Καταλήγοντας, ουδείς συμβιβασμός για το όνομα Μακεδονία, ούτε Άνω Μακεδονία, ούτε Σλαβομακεδονία. Η εποχή των συμβιβασμών πέρασε και τα Σκόπια έχασαν τις ευκαιρίες τους. Την επόμενη της επερχόμενης σύγκρουσης Αλβανών και Σλάβων, θα γίνει αντιληπτό στους Σκοπιανούς πολίτες το πόσο επιζήμια για αυτούς και το κρατίδιό τους ήταν η στοχοποίηση του ελληνικού παράγοντα διαχρονικώς. Θα είναι όμως αργά.

Ένα ξεχασμένο νοητικό σχήμα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Αυτήν την περίοδο μιλάμε πολύ για την έννοια του πολιτικού ασύλου που παρέχεται από ένα κράτος, όταν υπάρχει αίτηση από έναν πολίτη που κινδυνεύει στο δικό του κράτος. Αυτό το πλαίσιο, αυτήν την περίοδο, αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τουλάχιστον έχουμε αυτήν την εντύπωση, διότι δεν εξετάζουμε τις λεπτομέρειες του θεσμού. Έτσι η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ, χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεύτερη παρατήρηση, η Τουρκία που συνορεύει με αυτές τις δύο χώρες, δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Τρίτη παρατήρηση, η αίτηση για πολιτικό άσυλο γίνεται στην πρώτη χώρα που συνορεύει με τη χώρα που κινδυνεύει αν δεν υπάρχει κρίσιμη κατάσταση στην ίδια. Κατά συνέπεια, όλοι οι πρόσφυγες, που είναι όντως πρόσφυγες και όχι απλώς οικονομικοί μετανάστες ή ακόμα και λαθρομετανάστες, πρέπει να κάνουν την αίτησή τους στην Τουρκία κι όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτή στέκει όσο η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Έτσι καταλαβαίνουμε πρώτον γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι οι πρόσφυγες έχουν περάσει από το κράτος της, διότι θα έπρεπε να απαντά στη θεωρητική αίτηση των γνήσιων προσφύγων, δεύτερον γιατί οι μετανάστες επιδιώκουν με αυτό το μέσον να βρεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γίνεται κατανοητό μ’ αυτήν την ανάλυση ότι οι περισσότεροι, κι όχι μόνο ένα ποσοστό όπως παρουσιάζεται από τα μέσα, είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της γενοκτονίας λόγω της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Μέσα στην κρίση κάποιοι ‘τρελλοί’ προχωράνε ..

Αφηγείται ο Κώστας Γανωτής 

Ξέρω μια ηρωίδα γυναίκα που είχε έξι παιδιά και ζούσαν σε ένα προάστιο της Αθήνας αλλά δεν είχαν να πληρώσουν το νοίκι γιατί απολύθηκε ο άντρας από τη δουλειά του και η γυναίκα δεν είχε δουλειά. Και τους έκαναν έξωση, μέσα σε δυο μήνες τους έκαναν έξωση. Ανήμερα την Μεγάλη Παρασκευή ήρθαν οι υπάλληλοι και τους βγάλαν τα έπιπλα έξω και μείναν στο πεζοδρόμιο με τα έξι παιδιά τους.

Και ευτυχώς η εκκλησία επενέβη, διάφοροι χριστιανοί, και τους βρήκαν ένα σπίτι πολυτελέστατο και δωρεάν. Τι θαύματα κάνει ο Θεός, ποτέ δεν μας αφήνει στο επίπεδο στο οποίο εμείς φανταζόμαστε ότι μπορούμε να φτάσουμε. Μας κάνει αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος «ὑπὲρ ἐκ περισσοῦ ὧν αἰτούμεθα ἢ νοοῦμεν ..».

Και μετά με παίρνει τηλέφωνο, γιατί τους γνώρισα εγώ, και μου λέει, κύριε Γανωτή έχω να σας πω και ένα ευχάριστο. Τι ευχάριστο λέω έχετε; Βολευτήκατε καλά; Ναι βολευτήκαμε, βέβαια δουλειά δεν έχει ο άντρας μου. Άρα τι ευχάριστο έχεις να μου πεις λέω.

Περιμένουμε το έβδομο παιδί μας.
Μέσα στην κρίση! Χάρηκα εγώ και έμαθα ύστερα ότι κάποια ενορία τους βοηθάει, τους δίνει και δουλειές, δεν ζητιανεύουν οι άνθρωποι. Ρούχα να σας στείλουμε λέει, έχουμε, έχουμε πολλά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.
Και πριν από λίγους μήνες μου λέει έχω και άλλο ευχάριστο να σας πω αλλά πως να σας το πω, ντρέπομαι. Λέω πες το, πες το.

Περιμένουμε το όγδοο παιδί μας.
Καταλάβατε; Μέσα στην κρίση όπου οι άνθρωποι βαρυγκωμούν και όπου να πας να δεις ανθρώπους να κουβεντιάζουν, κλαίνε τη μοίρα τους. Και αυτοί, προχωράνε άνεργοι, φιλοξενούμενοι και κάνουν την τρέλλα, όπως έγινε η Επανάσταση του ’21, που έλεγε ο Κολοκοτρώνης, μας λένε τρελλούς και όντως είμαστε τρελλοί.
Παρουσιαστής: Ναι, ανθρωπίνως αν το δεις και λίγο αποστασιοποιημένα τρέλλα ήταν αυτό. 

Ναι αλλά είδατε όμως ότι δεν ήταν αποστασιοποιημένοι. Στην εκκλησία κατευθύνθηκαν και η εκκλησία διακριτικά, και τιμώντας τους μάλιστα ιδιαίτερα, γιατί ξέρει ότι ο αναγκεμένος αδερφός μου είναι ο Χριστός που έρχεται κοντά μου ..

πηγή

Πατρίδα δεν είναι το κράτος!

Ένα γεγονός που έχει επιμελώς αποσιωπηθεί είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου 1967 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. 

Στα σύνορα του Έβρου η απέναντι όχθη πλημμύρισε με τουρκικά άρματα μάχης, που μάρσαραν νυχθημερόν εκφοβιστικά και πανέτοιμα να περάσουν το ποτάμι. Στη δική μας πλευρά ο αριθμός των αρμάτων ήταν ασήμαντος σε σχέση με των Τούρκων και αρχίσαμε τα «κολοκοτρωναίικα» τα κάναμε κυκλικές βόλτες μέσα από δάση και χωριά για να φαίνονται περισσότερα. (Εικόνα τρομακτικής ανισότητας, που θα έπρεπε να την έχουν αντικρίσει όσοι με ασυγχώρητη ανευθυνότητα μιλάνε για μείωση των εξοπλισμών.) 

Ο ίλαρχος Ν.Μ., διοικητής μιας Ίλης Αναγνωρίσεως, διέθετε στον τομέα ευθύνης του πλάι στο ποτάμι 4 έφεδρους αξιωματικούς και 144 στρατιώτες, συν 2 «βοηθητικούς» που δεν έφεραν όπλο. 

Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές έλαβε μια επείγουσα διαταγή από τη Μεραρχία και κάλεσε προσκλητήριο στη μονάδα του. Ανέλυσε στους συγκεντρωμένους την κατάσταση, μίλησε για την τουρκική υπεροπλία και ζήτησε από τους στρατιώτες του 30 εθελοντές να περάσουν την ίδια νύχτα το ποτάμι, με επικεφαλής τον ίδιο και τους 4 έφεδρους αξιωματικούς τους, για δολιοφθορά στα εχθρικά τανκς. Οι πιθανότητες να γυρίσουν ζωντανοί ήταν μηδαμινές, είτε πετύχαινε η αποστολή τους είτε όχι γι’ αυτό τούς έδωσε είκοσι λεπτά προθεσμία να συζητήσουν μεταξύ τους και να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα συμμετείχαν εθελοντικά. Μάλιστα προέτρεψε όσους ήταν παντρεμένοι ή είχαν προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά τους να μη συμμετάσχουν στο εγχείρημα. 

Στην ουσία ο ίλαρχος Ν.Μ. απάλλαξε τους στρατιώτες του από κάθε όρκο και υποχρέωση και τους έδωσε το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.

Ο Έβρος ήταν ανέκαθεν για τον στρατό ο κάλαθος των «αχρήστων». Ήταν μία χρόνια πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην οποία η δικτατορία είχε προσδώσει διαστάσεις τιμωρίας. Στον Έβρο έστελναν όλους τους παρίες, που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα για καλύτερη μετάθεση, τους κοινωνικά απροσάρμοστους και κυρίως τους αντίθετους στο καθεστώς, στους οποίους μάλιστα επιφύλασσε και την ανάλογη περιποίηση. 

Αυτή πάνω κάτω ήταν η κοινωνική σύνθεση και της μονάδας του Ν.Μ., που οι οπλίτες της συσκέπτονταν μεταξύ τους για είκοσι λεπτά και συγκεντρώθηκαν πάλι με τον ήχο της σάλπιγγας. Ο ίλαρχος διέταξε οι 30 εθελοντές να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να αποσπαστούν από τους υπόλοιπους. Τότε ένα βήμα μπροστά δεν έκαναν μόνο 30 άντρες, αλλά αυτομάτως και οι 144, μαζί τους και οι 2 «βοηθητικοί». 

Αυτά τα παιδιά ήταν απλοί στρατιώτες. 

Δεν είχαν την ψυχοτεχνική εκπαίδευση για καταδρομικές επιχειρήσεις ούτε τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό και την ανάλογη υποστήριξη, εύλογα θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την αποστολή θανάτου. Όμως αποφάσισαν να υπερβάλουν εαυτόν, διέγραψαν τις ταλαιπωρίες που τους υπέβαλλε το ανελεύθερο καθεστώς και ήταν έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα, όπως ακριβώς οι πατέρες τους πολέμησαν τους Ιταλούς υπό τη μεταξική δικτατορία: η αντίθεσή τους στο δικτατορικό καθεστώς δεν επηρέασε σε τίποτα τη φιλοπατρία τους. 

Ένιωθαν ως το κύτταρό τους, χωρίς να χρειαστεί να τους το πει κανείς, ότι η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών, συμφερόντων κ.λπ. 

Γιατί το κράτος δεν είναι πατρίδα. 

Το κράτος είναι απλώς ένα σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας που αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα τα οποία εντελώς πρόσκαιρα και συγκυριακά το στελεχώνουν. Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί. 

Η πατρίδα είναι κάτι ακλόνητο, βαθύ και καθοριστικό για τον άνθρωπο. 
H πατρίδα είναι η πανάρχαιη γειτονιά μας στον κόσμο. 

Αυτή μας προσδιορίζει και νοηματοδοτεί την ύπαρξή μας. Επειδή είμαστε πρόσωπα, και όχι τυχαία άτομα, υπάρχουμε εν χώρω και χρόνω με δικό μας ήθος και έθος. Άλλωστε η ανθρώπινη ποικιλία τρόπων, αισθημάτων, εμπειριών και έκφρασης συνιστά τη διαφορετικότητα, που είναι ζωή και ευλογία, δίνει μορφή και περιεχόμενο στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. 

Τελικώς η σύγκρουση τότε με την Τουρκία αποσοβήθηκε με οδυνηρές υποχωρήσεις εκ μέρους μας, μία από αυτές ήταν η επαίσχυντη απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974. 

Και από τότε, χωρίς να γίνει πόλεμος, επί 40 ολόκληρα χρόνια χάνουμε σταθερά ανθρώπους και δικαιώματα. 

Ιδίως από το 1996 και μετά έχουμε οδηγηθεί σε μια κατάσταση «φινλανδοποίησης» έναντι της Τουρκίας, η οποία συνεχώς διατυπώνει νέες απειλές και νέες απαιτήσεις: Ίμια, γκρίζες ζώνες, S-300, υφαλοκρηπίδα, Θράκη, casus belliγια τα 12 μίλια, αποστρατιωτικοποίηση των νησιών (για να ακολουθήσουν τη μοίρα της Κύπρου), διχοτόμηση του Αιγαίου και ίσως άλλα που δεν τα γνωρίζουμε. Και, επειδή «τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν κάτι άλλο δεν υποχωρήσει», εμείς τα τελευταία δέκα χρόνια, άτολμοι και περιδεείς, γλείφουμε για «ελληνοτουρκική φιλία», μεταμφιέζουμε τον τρόμο μας σε «σωφροσύνη» και σκιζόμαστε να εξυπηρετήσουμε τους απέναντι σε ό,τι θέλουν: υποστήριξη στην Ευρώπη, τερατούργημα Ανάν, οικονομικά ανοίγματα και διάφορα άλλα αναξιοπρεπή, ενώ ο κατάλογος των πεσόντων μας μεγαλώνει ασταμάτητα: Σιαλμάς, Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης, Ηλιάκης. 

Όμως όλα έχουν ένα όριο. 

H πορεία ενός έθνους δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και ανεπαρκείς ηγεσίες. Περιλαμβάνεται στις θυσίες των νεκρών μας, στο παρόν το δικό μας και στο μέλλον αυτών που έρχονται. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να τα χάσουμε μόνο μετά από στρατιωτική ήττα, ουδείς από τους κρατούντες νομιμοποιείται να τα παραχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. 

Όποιος μιλάει για ελευθερία και ανεξαρτησία χωρίς να είναι έτοιμος να ματώσει είναι απατεώνας. Ούτε το δικαστήριο της Χάγης ούτε οποιοσδήποτε άλλος διεθνής οργανισμός μπορεί να αποφανθεί αν επιτρέπεται να αναπνέουμε ακόμη τον αέρα της πατρίδας μας ή αν η Θράκη, η Κύπρος και τα νησιά είναι δικά μας. 

Η αλήθεια είναι μία και πανάρχαιη: 

Δικό σου είναι μόνο αυτό που μπορείς να προστατεύσεις. 

του ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ * 
* Απόσπασμα από το βιβλίο του, «Ημών των Ιδίων». 

logiastarata
το είδαμε ΕΔΩ