Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2015

ΦΑΒΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Επέστρεψε “θριαμβευτής” και “τροπαιούχος” από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όπου μετείχε της Συνόδου για το “προσφυγικό”. Έτσι, “κατάφερε” – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να μας φορτώσει στο σβέρκο 50 χιλιάδες πρόσφυγες και με το γράμμα του Νόμου της Ευρώπης των “εταίρων” μας. Δηλαδή, σύμφωνα με το σχέδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει στέγη σε 30 χιλ. μετανάστες και επιπλέον να δώσει στέγη σε άλλες 20 χιλ. με επιδότηση του ενοικίου, μέχρι το τέλος του έτους!! Αξιωματούχος δε, της ΕΕ δήλωσε: «Για χρόνια συζητάμε να αυξήσει η Ελλάδα τον αριθμό αυτό και, επιτέλους έγινε». 

(ΔΕΙΤΕ το παρακάτω βίντεο από την αναμνηστική φωτογραφία μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Η απόλυτη απαξίωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπου υπάλληλοι της ΕΕ τον ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ στη γωνία). 


Τι δεν κατάλαβες λοιπόν, Έλληνα; Η Πατρίδα σου, η χώρα των προγόνων σου που το αίμα τους πότισε τη γη της σε τόσους και τόσους πολέμους Αντίστασης για την Ελευθερία, ξεπουλιέται! Γίνεται φαβέλα των λαθρομεταναστών – προσφύγων. Όταν θα αρπάζουν οι Σόρος και Ροκφέλερ τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών, όταν οι άστεγοι Έλληνες, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσεως των Μνημονίων, έχουν φθάσει σε απίστευτα ποσοστά και βρίσκουν κατάλυμα σε στοές και σε παγκάκια, η κυβέρνησή μας θα επιδοτεί το ενοίκιο στέγης των λαθρομεταναστών!! 

Και επειδή ελληνικέ λαέ είσαι εκ φύσεως χοντρόπετσος και ίσως ακόμη δεν κατάλαβες, διάβασε και τα παρακάτω, όπως τα αλιεύουμε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μέχρι στιγμής, εφέτος, περισσότεροι από 705 χιλ. μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο. Από αυτούς 562 χιλ. και πλέον έφθασαν στην Ελλάδα και 140 χιλ. στην Ιταλία. Και σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), οι Σύριοι στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 64% των αφίξεων. Ο δε, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) σε σημείωμα που απέστειλε προς τα ΜΜΕ, αναφέρει: «Ο αριθμός των αφίξεων εξακολουθεί να είναι αυξημένος στην Ελλάδα παρά την επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών». 

Επίσης, συμπληρώνει πως «λόγω κακοκαιρίας, είναι όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθούνται τα σκάφη των μεταναστών στη θάλασσα». Και σύμφωνα με τον ίδιο Οργανισμό, το Σάββατο ( 24/10/2015) έφθασαν στην Ελλάδα 5.239 άνθρωποι και την Κυριακή (25/10/2015) έφθασαν 4.199 αντίστοιχα. Επίσης, από τις αρχές Οκτωβρίου έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία περισσότεροι από 150 χιλ. μετανάστες. Από τους οποίους, οι 99 χιλ. στη Λέσβο, οι 22 χιλ. στη Χίο, οι 21,5 χιλ. στη Σάμο και τέλος οι 7,7 χιλ. στη Λέρο!! Στην Ιταλία μειώθηκε το μεταναστευτικό – προσφυγικό ρεύμα κατά το ήμισυ έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι γιατί, ο IOM το αποδίδει στο γεγονός πως οι Σύριοι, δεν διέρχονται πια από την Ιταλία για τα φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά από την Τουρκία και την Ελλάδα»!! 

Και επειδή ελληνικέ λαέ, πάλι μπορεί να μην κατάλαβες, διάβασε και τα χειρότερα!!
Δράττοντας την ευκαιρία για άλλη μια φορά να δημοσιεύσω ένα ακόμη απόσπασμα από την επιστολή που μου έστειλε με ψευδώνυμο και ημερομηνία σύνταξης αυτής την 25η Απριλίου 2015, το αυτοαποκαλούμενο – μέχρι πρότινος - μέλος της ομάδος εξουσίας της παρούσας κυβέρνησης. Και το κάνω αυτό, χωρίς να υιοθετώ την επιστολή σε όλα της τα σημεία, αλλά από το γεγονός πως έχει ήδη επιβεβαιωθεί σε αρκετά από όσα αναφέρει στην επιστολή!!

Πιο συγκεκριμένα: «…και φυσικά για να βιώσουμε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και την επιβολή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, όμοιου με αυτό που βίωσαν δίπλα μας οι Αλβανοί  ή οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι ή, επί το επιεικέστερο, αυτό που βιώνει η Βενεζουέλα ή ακόμη και η συμπαθής Κούβα και άλλες χώρες παρίες της Διεθνούς Κοινότητας. Το δόλιο αυτό σχέδιο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ομάδες κρούσης ετοιμάζονται με μαεστρία και με μεθοδικότητα.

Αποφυλακίζονται οι τρομοκράτες, οι αναρχικοί, οι επαγγελματίες “επαναστάτες”. Αυτοί που έχουν δεμένο το ομφάλιο λώρο τους με τις “επαναστατικές” συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τις αναρχοαυτόνομες συνιστώσες ενός παραληρηματικού κομματικού ψευδοκινήματος, που ευδοκιμεί μόνο στην χώρα μας. Αυτοί για τους οποίους έσπευσε η κυβέρνηση, πριν από οτιδήποτε άλλο, να τους δώσει “συγχωροχάρτι” προκαλώντας ανατριχίλα στους σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας και δημιουργώντας ρήξη με όλους τους συμμάχους μας, λες και η μοναδική επιταγή που είχε να εξοφλήσει ήταν αυτή της απελευθέρωσης των τρομοκρατών. Αυτοί οι απελευθερωμένοι τρομοκράτες, αναρχικοί, ψευδοεπαναστάτες της δεκάρας, αυτοί οι δειλοί δολοφόνοι της ενέδρας θα αποτελούσαν τον πυρήνα των ομάδων κρούσης για την επιβολή του καθεστώτος ανελευθερίας, που ετοιμάζουν οι ψυχασθενείς “σύντροφοί” μας.

Παράλληλα αφέθηκαν ελεύθεροι χιλιάδες λαθρομετανάστες, που διαχύθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και άλλοι δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες φθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί, μαζί με εκείνους που θα έλθουν στην χώρα μας τους επόμενους μήνες, θα αποτελέσουν τον μεγάλο στρατό της καλά προετοιμαζόμενης “επανάστασης”. Άνθρωποι του ISIS και της Αλ Κάιντα πηγαινοέρχονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, συναντιούνται με επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν οδηγίες, δημιουργούν συμπράξεις για την επαναστατική ημέρα και βυσσοδομούν σε βάρος της χώρας μας. Και όλοι μαζί προετοιμάζουν την επιβολή ενός ανελεύθερου καθεστώτος με βάση το λενινιστικό δόγμα “αν δεν μπορέσουμε κοινοβουλευτικά, τότε μας μένει ο δρόμος της επανάστασης μαζί ακόμη και με το διάβολο”. Έτσι, συγκροτείται και σχηματίζεται ένας ιδιότυπος στρατός μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων φανατικών τζιχαντιστών, που φθάνουν στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστες, που την κατάλληλη στιγμή θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την χώρα και θα καταπνίξουν κάθε αντίσταση….Δεν έχω σκοπό να τρομοκρατήσω αλλά μόνο να αποκαλύψω.

Λυπάμαι γιατί μέχρι πρότινος υπήρξα συνεργάτης σ΄ αυτό το προετοιμαζόμενο έγκλημα αλλά είχα την πεποίθηση ‘ότι, όταν κυβερνήσει η Αριστερά, όλα θα είναι καλλίτερα. Πίστευα αφελώς ότι ο αριστερός τρόπος της “διαχείρισης” των αποβλήτων θα είναι διαφορετικός απ΄ αυτόν των συντηρητικών κομμάτων!!! Και πίστευα, δυστυχώς, ότι ο αριστερός πολίτης είναι διαφορετικός από τον συντηρητικό πολίτη. Λυπάμαι, ειλικρινώς λυπάμαι!!....». 

(Φωτογραφία που εικονίζει πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν σε παραλία της Λέσβου, με φουσκωτή βάρκα από τα τουρκικά παράλια). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟN ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ «Β΄»)

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Το Κράτος των Σκοπίων που θέλει, με το έτσι θέλω σφετεριζόμενο το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας, να λέγεται Μακεδονία, έχει ως γνωστόν σήμερα την υποστήριξη των Η.Π.Α. Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού έχει τόσο αποθρασυνθεί, ώστε απευθυνόμενος ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δήλωσε: «…δεν εισερχόμεθα στο ΝΑΤΟ, αν πρόκειται ν’ αλλάξουμε την συνταγματική ονομασία του Κράτους μας». 

- Οι διεκδικήσεις των Σκοπίων επίσημα πλέον διδάσκονται στα Σχολεία των Σκοπίων. Επίσης παρουσιάζονται αυτές σε διάφορες εκδηλώσεις και εκφάνσεις του Κράτους των Σκοπίων, όπως: ο χάρτης της Μακεδονίας των Σκοπίων (εκτύπωση 1992), που δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί μέχρι το όρος Όλυμπος προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και της Μακεδονίας σε μία Ενότητα. Και! ότι το υπόλοιπο της Μακεδονίας των ευρίσκεται υπό Ελληνική Κατοχή. Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονομίσματα της Τράπεζας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», που δείχνει ως ένα από τα μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, αγάλματα του Φιλίππου, του Μ. Αλέξανδρου, ονομασία του Αεροδρομίου των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος» και δεν υπάρχει τέλος με παρόμοιες διεκδικήσεις. Εδώ το Κράτος των Σκοπίων δεν εγείρει μόνον εδαφικές διεκδικήσεις, κατοχυρωμένες με το Σύνταγμά των, σφετερίζεται και υποκλέπτει το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Ελλάδος. Με την πάροδο δε του χρόνου συνεχίζουν δυστυχώς ακάθεκτοί τον άθλιο αυτό σφετεριστικό ρόλο των. 

Μετά από τα παραπάνω αναφερθέντα θα ήτο ανούσιο και διπλωματικά επικίνδυνο για άλλη μια Εθνική ήττα να καθίσουμε στην Τράπεζα διαπραγματεύσεων. 

- Επανερχόμεθα στο σοβαρό αυτό Εθνικό θέμα, διότι ο κύριος Αβραμόπουλος στο παρελθόν, και! η αιφνιδιαστική δήλωση και της σημερινής Κυβέρνησης να λέει: «Η Ελλάδα είναι ανοικτή σε διάλογο με την γείτονα χώρα» και επισήμανε στον κ. Γκρουέβσκι την πάγια θέση της Ελλάδος, περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις». Άρχισε πάλι ν’ ανησυχεί ο Ελληνικός λαός. 

Από πού; Αξιότιμοι κύριοι αυτή είναι η πάγια θέση της Ελλάδος; Ποιος την καθόρισε; Επειδή την ανέφερε στον παρελθόν ο κ. Αβραμόπουλος: 

Η πάγια θέση της Ελλάδος είναι αυτή που πήραν απόφαση όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992 ότι: «Να μην επιτραπεί από την Ελλάδα όνομα του Κράτους των Σκοπίων που να περιέχει το όνομα Μακεδονία»

Αυτή η πάγια θέση σε μια Δημοκρατία, όπως θέλουμε να λεγόμαστε, αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα από τον Ελληνικό Λαό. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: 

- Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι επί του θέματος των Σκοπίων οι Ελληνικές Κυβερνήσεις όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα δέχεται πιέσεις, αλλά! επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος μας, δεν θα πρέπει να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση τέτοιο εγκληματικό Ιστορικό λάθος και να δεχθεί σύνθετη ονομασία για το Κράτος των Σκοπίων που να περιέχει την λέξη Μακεδονία, έστω και αν υπάρχει υπόσχεση και υπογραφή ότι θα το τηρήσουν για πάσα χρήση. Διότι! μετά από ένα χρόνο, η Βουλή των Σκοπίων θ’ αποφασίσει την απόρριψη του πρώτου όρου του ονόματος και την διατήρηση μόνο του ονόματος Μακεδονία. Εμείς θα έχουμε συναινέσει για την ένταξή των στο ΝΑΤΟ και δεν θα έχουμε τρόπο αντιδράσεως μέσα από συμφωνίες. Ποιος θα τους τιμωρήσει; Οι Η.Π.Α. που τους προστατεύουν; Η Ε.Ε. που ενδίδει στα πάντα, πλην των οικονομικών ή ο Ο.Η.Ε.; ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτε επί 41 χρόνια, για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, παρά τις καταδικαστικές του αποφάσεις. 

- Να απαλλαγεί Ελλάς πάραυτα, από την ταπεινωτική συμφωνία του 1995 μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων. Δια της Συμφωνίας αυτής κατέστη η Ελλάς ουσιαστικώς δέσμια των Σκοπίων, ως προς την ονομασία της Μακεδονίας μας. Είναι αναγκαίο να εκλείψει η δέσμευση αυτή της Ελλάδος έναντι των Σκοπίων. Παρ’ όλο ότι η Ελλάς δικαιούται ν’ απομακρυνθεί από την δέσμευση αυτή από το 2002 (Γραμ. προς την ΕΣΤΙΑ/ 19-9-13, Γεώργιος Σχινάς, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Πειραιώς), εντούτοις μέχρι σήμερα κανείς Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Υπουργός ή Βουλευτής προέβη σε ενέργειες, για την απαλλαγή της χώρας μας, από την εξευτελιστική και ταπεινωτική αυτή δέσμευσή μας. 

- Όσο κρατούσαμε τη σταθερή θέση ότι, δεν δεχόμαστε να υπάρχει όρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έστω και ως σύνθετος, όπως ήταν η απόφαση των Αρχηγών Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992, όλα πήγαιναν καλά. Έτσι πετύχαμε στον Ο.Η.Ε. το πρωτοφανές γεγονός να ενταχθεί μια χώρα με όνομα διαφορετικό από αυτό που εκείνη επιθυμούσε: ΦΥΡΟΜ και όχι «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έτσι ακόμη πετύχαμε και την δημόσια δήλωση του Βρετανού ΥΠΕΞ και υπεύθυνο της Ε.Ε. για τα Βαλκάνια Ντέιβιντ Όουεν ότι: <<..τα συλλαλητήρια εκατομμυρίων Ελλήνων, με έπεισαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι ολόκληρος ο Ελληνικός λαός ενοχλείται έντονα από το ζήτημα της Ονομασίας…>>. Όταν αρχίσαμε να υποχωρούμε και να μιλάμε για σύνθετη ονομασία και άλλα παρόμοια, τότε τα μεν Σκόπια αποθρασύνθηκαν, η δε διεθνής κοινότητα έπαυσε να θεωρεί σοβαρό το ζήτημα. Καμία λοιπόν ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία, το όνομα αυτό ανήκει μόνο στην Ελλάδα. 

- Θα ήτο ολέθριο σφάλμα και έγκλημα κατά της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, αν η Ελλάς απεμπολούσα την Ιστορία της, συναινέσει να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και αλλαχού, με όνομα που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, τόσο όσο είναι η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάς, η Πελοπόννησος και τα νησιά μας. Και! διότι ουδέποτε τα Σκόπια θα ονομασθούν Μακεδονία, έστω και αν αναγνωρίσουν το Κράτος των Σκοπίων όλα τα Κράτη του κόσμου, εάν δεν υπάρχει Ελληνική Υπογραφή. Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική θέση πρέπει να είναι˙ «Ουδεμία συναίνεση για την Ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, με όνομα που να περιέχει την λέξη Μακεδονία. Ας ανατρέξουν στην ιστορία των οι Σκοπιανοί για να βρουν το πραγματικό όνομα του Κράτους των. Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Κομμάτων, αυτή είναι η θέληση του Ελληνικού λαού. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, η απόφαση αυτή του Συμβουλίου των Αρχηγών αλλάζει μόνο με Δημοψήφισμα και απόφαση του Ελληνικού Λαού. 

- Η κραυγή τότε, του σπουδαίου Διπλωμάτη, πατριώτη και πολιτικού εγκέφαλου του Μακεδονικού Αγώνα, του Ίωνος Δραγούμη: «Έλληνες, ας τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία και η Μακεδονία θα μας σώσει», αφύπνισε τους Έλληνες, και! Έτρεξαν τότε οι Έλληνες και εσώθη η Μακεδονία μας. 

Σήμερα πάλι η Μακεδονία μας καλεί να την υπερασπιστούμε. Είδαμε όλοι τον νεαρό μαθητή στην επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης 28-10-2015 να παρελαύνει με μια πινακίδα στο χέρι που έγραφε «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». 

Αυτήν την εικόνα δεν πρέπει να την ξεχάσει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνική Κυβέρνηση. 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε. 

Δείτε το Α μέρος ΕΔΩ

Το επαναστατικό κίνημα των γαλάζιων ανθρώπων.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Το επαναστατικό κίνημα των γαλάζιων ανθρώπων γεννήθηκε το 1969 ως οργάνωση της Σαχάρας ενάντια στην ισπανική κατοχή της Δυτικής Σαχάρας. Ήρθε σε αντιπαράθεση με το Polisario, γιατί ήθελε από τότε η Δυτική Σαχάρα να ενσωματωθεί στο Μαρόκο και θεωρούσε ότι η απελευθέρωση από την Ισπανία ήταν ένα ενδιάμεσο στάδιο. Έτσι μετά την απελευθέρωση το 1975 σταμάτησε τη δράση του, αλλά ο ιδρυτής του ο Edouard Moha (Maha R'guibi) δημιούργησε το Σύλλογο των ανθρώπων με προέλευση τη Σαχάρα που ανήκε προηγουμένως στην Ισπανία. Και αυτός ο Σύλλογος βέβαια προωθεί τη μαροκινή Σαχάρα. Πριν όμως το κίνημα ενώθηκε με το Μέτωπο της απελευθέρωσης και της ένωσης που αποτελείτο από τα κινήματα της Σαχάρας που προωθούσαν τη μαροκινή θέση. 

Ως συγγραφέας ο Edouard Moha έγραψε πολλά βιβλία για αυτό το θέμα: Ένας Σαχαρούι αποκαλύπτει το 1983, Δυτική Σαχάρα ή ο βρώμικος πόλεμος του Μπουμεντίεν το 1990, η ισπανομαροκινές σχέσεις το 1992, Τριάντα χρόνια αλγερο-μαροκινών σχέσεων, οι κρυφές αλήθειες το 1993 και Ιστορία των γαλλο-μαροκινών σχέσεων το 1995 αλλά και «Οι φίλοι» των λαών το 1997. Έχει ενδιαφέρον να το έχουμε στο νου μας όταν μιλούμε για τη Δυτική Σαχάρα αλλιώς μας λείπει ένα κομμάτι γνώσεων και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις εξελίξεις που ζούμε, ενώ τα στοιχεία υπάρχουν και λειτουργούν καταλυτικά για την απελευθέρωση από τις πιέσεις που ασκούνται από ένα κράτος που δεν ήταν ποτέ έθνος.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος με 224 επιβάτες στο Σινά...

Με την σειρά που μεταδόθηκε η είδηση από το pronews.gr
(από πάνω προς τα κάτω οι νεότερες εξελίξεις)


Συνετρίβη αεροσκάφος των ρωσικών αερογραμμών στο οποίο επέβαιναν 224 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές Αρχές, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν χάσει κάθε επαφή με τους κυβερνήτες ενώ αυτό πετούσε πάνω από το Σινά τη στιγμή πάντως που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έκανε λόγο για συντριβή. 

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, το αεροπλάνο συνετρίβη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το αεροπλάνο το οποίο πετούσε από την Αίγυπτο προς την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος ένα Airbus A-321 της ρωσικής Kogalymavia απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ και μετέφερε 212(224 κατά τους Ρώσους) επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ρώσους. 

Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι υπηρεσίας ασφαλείας της Χερσονήσου του Σινά.
Οι έρευνες και η αναζήτηση του αεροσκάφους είναι σε εξέλιξη.

Στα δύο έχει κοπεί το αεροπλάνο, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες, με επιβάτες που βρέθηκαν νεκροί, δεμένοι στις θέσεις τους ανάμεσα στα συντρίμμια και 5 παιδιά μεταξύ τους. Εντόπισαν και το "μαύρο" κουτί.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία για τον εντοπισμό επιζώντων και η συντριβή του μοιραίου Airbus στο Σινά, καταγράφεται στις μαύρες σελίδες του μακάβριου καταλόγου με τις μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες. Το ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε 224 επιβάτες, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 7 άτομα προσωπικό και συνετρίβη στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά της Αιγύπτου. 

Αιγυπτιακές αρχές αναφέρουν ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου ρωσικού αεροπλάνου που συνετρίβη στο Σινά. Στο μαύρο κουτί έχουν καταγραφεί τα δεδομένα πτήσης του Airbus που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής, όμως δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση εντοπίστηκε.

Τραγική είδηση το γεγονός ότι ανασύρθηκαν νεκρά και τα 17 παιδιά που επέβαιναν στο αεροπλάνο της Kolavia, σύμφωνα με ενημέρωση των αιγυπτιακών διασωστικών συνεργείων.

Το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες. Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το Airbus A321 της Kolavia Flight 7K9268 ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρμ αλ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, μίας μικρής αεροπορικής εταιρεία της Δυτικής Σιβηρίας. 

100 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το μοιραίο Airbus. 

Σχεδόν 100 νεκρούς έχουν ανασύρει τα σωστικά συνεργεία της Αιγύπτου από το μοιραίο Airbus που συνετρίβη στο Σινά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Είναι πολύ νωρίς να προσδιορίσουμε τα αίτια της τραγωδίας», ανέφεραν οι αιγυπτιακές αρχές στο Reuters. 

Ανατριχιαστικές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος στο Σινά της Αιγύπτου. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, και μεταδίδει το Russia Today, ανάμεσα στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους ακούγονταν οι φωνές των επιβατών. 

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου. 

Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες για την τύχη, αλλά και τον αριθμό των επιβαινόντων ήταν συγκεχυμένες, ενώ έκαναν λόγο και για «εξαφάνισή» του πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου. 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρει ότι οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη έχουν στήσει ένα κέντρο πληροφοριών για τους συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Πούλκοβο. 

Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus, έρευνα διέταξε η εισαγγελία για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο τουΣινά, μετέδωσε το αραβικό, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia. 

"Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus", ανέφερε μέσω του Twitter το κανάλι. 

Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σάντεκ ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν επιτόπου και να ερευνήσουν τα συντρίμμια. 

Η πορεία του ρωσικού αεροσκάφους πριν τη συντριβή 

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος. 

«Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. 

Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά. 

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της κατάρριψης οι Ρώσοι 

Αν και μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, η Ρωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του τρομοκρατικού χτυπήματος. 

Η Ρωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του τρομοκρατικού χτυπήματος, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών τους οποίους διεξάγει στη Συρία. 

Οι πρώτες αναφορές των ρωσικών Μέσων έκαναν λόγο για κατάρριψη του αεροπλάνου από τζιχαντιστές που φέρονται να βρίσκονται στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου το διέψευσε άμεσα. 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πιλότοι του συγκριμένου αεροσκάφους είχαν εντοπίσει προβλήματα στον έναν κινητήρα και είχαν ενημερώσει την Airbus. 

Ο ισραηλινός στρατός προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αίγυπτο και τη Ρωσία στις έρευνες για τη συντριβή του Airbus 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Αίγυπτο και τη Ρωσία μετά τη συντριβή ενός ρωσικού Airbus με 224 επιβάτες και πλήρωμα στη χερσόνησο του Σινά. 

"Από το πρωί σήμερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) βοήθησαν μέσω εναέριων επιτηρήσεων στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους με το οποίο χάθηκε η επαφή πάνω από τη χερσόνησο του Σινά. Οι IDF προσέφεραν να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αίγυπτο αν χρειάζεται" ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού. 

Το Airbus A-321 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, με αριθμό καταχώρισης KGL-9268, εκτελούσε την πτήση από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας στην Αγία Πετρούπολη όταν κατέπεσε, σε μια απομονωμένη, ορεινή περιοχή. 

Θρήνος στη Ρωσία 

Θρήνος και απόγνωση στα πρόσωπα των συγγενών και των οικείων των 222 επιβατών του Airbus της Kogalymavia, που καταφθάνουν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κανείς δεν αισιοδοξεί ότι θα βρεθούν επιζώντες, ενώ ήδη ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος. 

Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν, 63 άνδρες, 138 γυναίκες και 17 παιδιά. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων. 

Ο πρόεδρος "έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών Βλαντίμιρ Πουτσόφ να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο" για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μια απο τις πρώτες εικόνες του σημείου της συντριβής
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους. 

Εξάλλου, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την "παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων". 

Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή, ωστόσο ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι "πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια" της τραγωδίας. 

Τελευταία ενημέρωση

Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της κατάρριψης με προκήρυξή τους και με βίντεο που διέγραψε το youtube..... 

του Βασίλη Καπούλα 

Πρίν από λίγη ώρα το Ισλαμικό Κράτος με προκήρυξη που ανέβασε στα μέσα κοινωΝικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και το βίντεο της κατάρριψης του.

Με το ενδεχόμενο της κατάρριψης συνηγορούν και δύο άλλα δεδομένα που κατέγραψαν οι διασώστες στην περιοχή. Πώς τα πτώματα ήταν διασκορπισμένα σε απόσταση έως και 5 χιλιομέτρων και έφεραν εγκαύματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς το μοιραίο αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα, προφανώς από αντιαεροπορικό πύραυλο των τζιχαντιστών μάλλον MANPAD, δηλαδή φορητό σύστημα. 

“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών. 

To pronews.gr ήταν το πρώτο site που έγραψε πώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε το αεροσκάφος από τους τζιχαμτιστές οι οποίοι έχουν έντονη παρουσία στη Χερσόνησο του Σινά και είναι εξοπλισμένοι με manpads.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξη ειδικούς να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος κυβερνητικό και να αναχωρήσουν για την Αίγυπτο. Ο πρόεδρος «έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (...) να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο» για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους. 

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων». Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή. 

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας. 

Η προκήρυξη των ισλαμιστών του ISIS

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ «Α΄»)

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Πληροφορούμεθα ότι τελευταία υπάρχει μια αιφνίδια κινητικότης, με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. 

Επειδή και στο παρελθόν, παρουσιάστηκε παρόμοια κινητικότητα και η τότε Κυβέρνηση εφάνη, δυστυχώς διαλλακτική εις ότι αφορά την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, δηλαδή ήταν διατιθεμένη να συναινέσει σε μία ονομασία λ.χ. «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία». Ευτυχώς δεν συνέβη το κακό. 

Υπ’ όψιν λοιπόν και της σημερινής μας Κυβέρνησης, να μην ενδώσει σε οποιεσδήποτε πιέσεις, για αποδοχή σύνθετης ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων διότι! θα διαπράξει Εθνικό Ιστορικό Έγκλημα κατά της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού της, το οποίο δεν εξαλείφεται στο μέλλον με καμία δύναμη. 

Παρ’ όλο που εκτιμάται τα μέγιστα η σθεναρή στάση του Πρωθυπουργού της χώρας μας, στη νέα πρόκληση των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του Ο.Η.Ε., θ’ αναφερθούμε στην παρούσα για άλλη μια φορά σε μυθολογικά, ιστορικά και λοιπά ακόμη στοιχεία, που τεκμηριώνουν με αδιάψευστα, αφ’ ενός την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αφ’ ετέρου η περιοχή του Κράτους των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική Μακεδονία. 

ΠΡΩΤΟΝ: Ο ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας, λέει ο παγκοσμίως γνωστός ιστορικός ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ήταν ο ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄, ένα από τα τρία παιδιά του βασιλέως του Άργους ΤΗΜΕΝΟΥ (ΓΑΥΑΝΗΣ, ΑΕΡΟΠΟΣ και ΠΕΡΔΙΚΑΣ), απόγονοι του Ήρωα Ηρακλή. Για τον λόγο αυτό και η δυναστεία των Μακεδόνων Βασιλέων ελέγοντο ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ή ΑΡΓΕΙΑΔΕΣ. Όταν ο Αλέξανδρος Α΄ βασιλεύς των Μακεδόνων, κατέβηκε στην Ολυμπία (496 π.Χ.), για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι Κριτές των Αγώνων του επέτρεψαν να λάβει μέρος διότι ήτο Έλλην απόγονος, του ήρωος Ηρακλή. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό από όλους ότι μία είναι η αλήθεια, το 90% του Αρχαίου Βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% βρίσκεται στα Σκόπια και το 3% στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄, ο οποίος το 344 π.Χ. επολέμησε τους Δαρδάνους (περιοχή Σκοπίων) και στην συνέχεια έκτισε την πόλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ (πόλη φρούριο), για να ασφαλίσει τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας. Τα ερείπια της πόλεως-φρούριο αυτής, βρίσκονται κοντά στο σημερινό Μοναστήρι (ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΠΥΛΕΣ). 

ΤΡΙΤΟΝ: Η σημερινή περιοχή του Κράτους των Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία (υπάρχουν και σχετικά γραμματόσημα). Ιδρύθηκε από τον Δαρδάνο Βασιλέα της Δαρδανίας, περιοχή που ευρίσκετο στην Τρωάδα και συγκεκριμένα στην έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προτού ξεκινήσει την εκστρατεία του προς Ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος ενίκησε τους Δαρδάνους, οι οποίοι αναγκάστηκαν τότε, ν’ αναγνωρίσουν την επικυριαρχία της Μακεδονίας. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ιστορικός ΑΡΙΑΝΟΣ γράφει: ο Μ. Αλέξανδρος μετά την Μάχη του Γρανικού Ποταμού, αφιέρωσε ως ευχαριστήριο στην Παλλάδα Αθηνά 300 περσικές πανοπλίες με την πολύ εύγλωττη επιγραφή: «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων…». Και! ότι ο Μ. Αλέξανδρος μετά την μάχη της Ισσού το έτος 333 π.Χ. σε επιστολή του προς τον Δαρείο έλεγε: «Οι υμέτεροι πρόγονοι ελθόντες εις Ελλάδα κακώς εποίησαν ημάς. Εγώ δε των Ελλήνων ηγεμών κατασταθείς τιμωρίσασθαι βουλόμενος Πέρσας εις την Ασίαν υπαρξάντων υμών». 

ΠΕΜΠΤΟΝ: Κατά τα επακολουθήσαντα χρόνια, η Μακεδονία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις επιδρομές των Δαρδάνων. Το δε 229 π.Χ. η Μακεδονία ήτο σε εμπόλεμο κατάσταση με την Δαρδανία και μάλιστα σε μια από τις Μάχες σκοτώθηκε και ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των., Κατά τα μέσα του 1ου π.Χ. αιώνα οι Δαρδάνοι υποτάχθησαν στους Ρωμαίους. Τα Σκόπια (SCUPI) εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή αποτέλεσε τμήμα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας και από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήταν πλέον ξεχωριστή Επαρχία. Τέλος, την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «Θέμα της Δυρραχίου» (εγκυκλ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ) και όχι στην Θεσσαλονίκη. 

ΕΚΤΟΝ: Ο προ ολίγων ετών αποβιώσας γνωστός Άγγλος Ιστορικός ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΜΟΝΤ, καθηγητής αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, συγγραφέας του τρίτομου έργου «Η Ιστορία της Μακεδονίας» γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του: «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν καμία σχέση με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι με την κατάληψη της χώρας των από τον Μ. Αλέξανδρο ήσαν υπήκοοι των Μακεδόνων, είχαν δική των γλώσσα, ήσαν δε ως επί των πλείστων Σλάβοι και Αλβανοί. Άλλωστε ο προσδιορισμός Μακεδών ήταν τοπικός και όχι εθνολογικός, αφού και οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες που πολέμησαν μεταξύ των (Πελοποννησιακός Πόλεμος), ονόμαζαν τους εαυτούς των, σύμφωνα με το όνομα της Πόλεώς των, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν Έλληνες. 

ΕΒΔΟΜΟΝ: Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaelogy Magazine», ξεσκεπάζει τους Σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός των να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». Στην επιστολή του τεκμηριώνει ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι η αρχαία Παιονία και δεν έχουν το δικαίωμα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, ν’ αποκαλούν το Κράτος των «Μακεδονία» και τους εαυτούς των «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να ονομάζονται οι Αιγύπτιοι «Μακεδόνες», επειδή κατεκτήθη κάποτε η Αίγυπτος από τον Μ. Αλέξανδρο. 

Στην επιστολή αναφέρεται λεπτομερώς στα κείμενα του Στράβωνα (7 τμ. 4), του Διόδωρου Σικελού (16.4.2), του Δημοσθένη (Ολυνθιακός 1.230), του Θουκυδίδη (2.99), του Ηρόδοτου (5.17 – 7.128). Επίσης ο καθηγητής σε μία εργασία συμφωνεί απόλυτα με αυτήν του Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (δημοσ. International Herald Tribune, 10-1-2008) που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάσθηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποιες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Στην Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στην Θεσσαλονίκη και στην Βέροια (Πράξεις, 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την Ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στο Κράτος των Σκοπίων (Παιονία). 

ΟΓΔΟΟΝ: Σε συνέντευξή του σε Σκοπιανό site Press24, ο Βούλγαρος πρώην Υπουργός, Ιστορικός, συγγραφέας και σήμερα Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ στις 20-8-2013 μεταξύ πολλών άλλων είπε: «… Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας, εμφανίζονταν δημόσια ως Έλληνες! Πολιτική τους Ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου Ελληνικού Κράτους. Κανείς Σκοπιανός, 2.400 μετά τον θάνατό τους, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα. Καταλογισμός διαφορετικής εθνικότητας των νεκρών, είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του Μακεδονισμού, καθώς είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπισθούν τους εαυτούς των. Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται λεηλασία. Στους Στρατούς όλου του κόσμου οι λεηλασίες στην πραγματικότητα τιμωρούνται με θάνατο. 

ΕΝΑΤΟΝ: Η γνωστή σ’ όλο τον κόσμο Αμερικανίδα Αρχαιολόγος ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «…πως τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχαν το όνομα Μακεδονία. Μάλιστα, είχε διευκρινίσει τότε ότι: «Την περιοχή των Σκοπίων είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως όμως είχε κατακτήσει και τις περιοχές του Ιράν και του Αφγανιστάν, αλλά καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Μακεδονία.» Βέβαια για τις δηλώσεις τις αυτές, εδέχθη χυδαία και προκλητική επίθεση. Την αποκάλεσαν μερίδα Σκοπιανών ως «Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια». Η Αμερικανίδα Αρχαιολόγος απάντησε στο twitter «Προτιμάει να θεωρείται Ελληνίδα πόρνη, παρά Σκοπιανή». 

ΔΕΚΑΤΟΝ: Το όνομα της Μακεδονίας προέκυψε όταν το 1944 ο Στρατάρχης Τίτο εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους, πάνω σε ομοσπονδιακή βάση. Σ’ αυτήν θα υπήρχαν έξι Ομοσπονδίες και η μία εξ αυτών, του νότιου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με την Μακεδονία ονομάστηκε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς νότον και προς ανατολάς. Αυτή λοιπόν η περιοχή της Δαρδανίας που ήταν Ομοσπονδιακό Κράτος της Γιουγκοσλαβίας μετά την διάλυση αυτής απεσπάσθη και έγινε ανεξάρτητο κράτος με το αυθαίρετο όνομα Μακεδονία. Βέβαια η τότε Κυβέρνηση των Η.Π.Α. αντέδρασε πολύ σκληρά δια του υπουργού εξωτερικών κ. Στρετίνιους. Ενημέρωσε τους πρέσβεις και πρόξενους όλων των κρατών ότι, οι Η.Π.Α. ουδέποτε θα δεχθούν την δημιουργία στα σύνορα της Ελλάδος, αυτό το Κράτος με το όνομα Μακεδονία. Βέβαια αυτή η θέση δεν εμπόδισε αργότερα τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπους, μετά την δεύτερη εκλογή του ν’ αναγνωρίσει, δυστυχώς τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. 

Σήμερα πολλά από τα Κράτη της Ευρώπης και όχι μόνον, έχουν τις επιφυλάξεις των, καίτοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μάλιστα η Ρωσία πρόσφατα ακύρωσε την αναγνώρισή της ως Μακεδονία, μέχρις ότου συμφωνηθεί όνομα για το Κράτος των Σκοπίων, με την σύμφωνο γνώμη και της Ελλάδος. 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε. 

Δείτε το Β μέρος ΕΔΩ

Το ολοκαύτωμα της μεσαίας τάξης.

Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου 

Εάν παραμείνει σιωπηλό το στήριγμα της Δημοκρατίας,  φοβούμενο να προστατεύσει τα δικαιώματα του, θα βιώσουμε πολύ επώδυνες καταστάσεις – οι οποίες δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα, από τη δικτατορία των συνταγματαρχών. 

«Είναι αλήθεια τόσο ανόητοι οι «κυβερνήτες», ώστε να μην γνωρίζουν τον ορισμό της ηλιθιότητας που ανέφερε ο Αϊνστάιν και να εφαρμόζουν το ίδιο πείραμα (μνημόνια), για τρίτη φορά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα; Ασφαλώς όχι. Απλά οι δύο προηγούμενες φορές δεν «ευοδώθηκαν» εξ ολοκλήρου – αφού συνεχίζει να υπάρχει η μεσαία τάξη, η οποία έχει μεν αποδυναμωθεί, αλλά δεν καταστράφηκε ολοσχερώς. Επομένως, ο κίνδυνος να επανακάμψει η Δημοκρατία δεν έχει ακόμη αποφευχθεί – οπότε απαιτείται η επανάληψη της διαδικασίας, με άλλους αποδέκτες». 

Άποψη 

Το 2007 οι Έλληνες συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους πλουσιότερους λαούς παγκοσμίως, με βάση την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων (πηγή: Credit Suisse) – τα οποία, για τη μεσαία τάξη, υπολογίζονταν στο 1,16 τρις $. Έκτοτε, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, κυρίως δε μετά την υποταγή της χώρας στην Τρόικα, η μεσαία τάξη, η οποία παραδοσιακά στηρίζει τη Δημοκρατία και την κοινωνία, έχασε περιουσιακά στοιχεία αξίας 482 δις $ – οπότε της απομένουν ακόμη 678 δις $. 

Από την άλλη πλευρά το 2000, όπου η Ελλάδα εισερχόταν στην Ευρωζώνη, η μεσαία τάξη αποτελούταν από 4,7 εκ. ενήλικες – φτάνοντας στα 5,8 εκ. το 2008 και υποχωρώντας σήμερα στα 4,6 εκ. (1,2 εκ. λιγότερα άτομα από το 2008 και 100.000 λιγότερα σε σχέση με το 2000). Ο μέσος πλούτος της μεσαίας τάξης των 5,8 εκ. Ελλήνων ήταν περίπου 200.000 $ ανά άτομο – έχοντας σήμερα διαμορφωθεί στα 147.000 $ για τα 4,6 εκ., όσο ήταν το 2007 ο μέσος πλούτος όλων των Πολιτών (136.800 $ το 2007 και 81.300 το 2014). 

Περαιτέρω, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2007 ήταν στα 239,3 δις € (107,2% του ΑΕΠ), φτάνοντας πλέον στα 320 δις € περίπου (180% του ΑΕΠ) – παρά το ότι μεσολάβησαν δύο ουσιαστικά διαγραφές (PSI, επαναγορά ομολόγων). Υπολογίζεται δε πως θα πλησιάσει τα 350 δις € στα τέλη του έτους, εάν κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με 25 δις € – οπότε στο 200% του ΑΕΠ, εάν διαμορφωθεί τελικά στα 175 δις €.

Την ίδια στιγμή, το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος έχει εκτιναχθεί στα 200 δις € περίπου (100 δις € απέναντι στις τράπεζες και 100 δις € στο δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία κοκ.), μέσα στα λίγα τελευταία χρόνια. 

Συνοψίζοντας, μόνο η μεσαία τάξη έχασε 482 δις $, καθώς επίσης 1.200.000 μέλη της, όταν το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί κατά 111 δις € – με το ΑΕΠ να χάνει περί τα 60 δις € και με την ανεργία να επιστρέφει στο 27%, παρά τη μαζική μετανάστευση των Ελλήνων. 

Παράλληλα το ασφαλιστικό καταρρέει, οι συντάξεις θα αποτελούν σύντομα όνειρο θερινής νύχτας, η παιδεία υποφέρει, το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά 3,5 χρόνια, το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται μεθοδικά, ενώ οι τράπεζες χρεοκόπησαν για πολλοστή φορά – με την κυβέρνηση να καθησυχάζει τις μάζες, σφίγγοντας ταυτόχρονα τη θηλιά στο λαιμό τους. 

Η κατώτερη τάξη βέβαια έχει προ πολλού εξαθλιωθεί, χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης, οπότε το μόνο που μπορεί να την παρηγορήσει, να αμβλύνει τις οδύνες της, είναι δυστυχώς μία αντίστοιχη μοίρα της μεσαίας τάξης – αφού η φτώχεια είναι συγκριτικό μέγεθος, οπότε βιώνεται καλύτερα όσο πιο πολλοί μοιράζονται την ίδια δυστυχία, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση. 

Έχοντας εξοικειωθεί λοιπόν η κατώτερη τάξη με το σκοτάδι της σπηλιάς του Πλάτωνα (άρθρο), με τις σκιές και με τα δεσμά της, έχει πάψει πλέον να πιστεύει πως υπάρχει φώς και ελπίδα – οπότε εύλογα δεν διαμαρτύρεται, δεν παραπονιέται, δεν αντιδράει και δεν εξεγείρεται. Αντίθετα, προσπαθεί να φυλακίσει όσο περισσότερους μπορεί στην ίδια μοίρα, έτσι ώστε να είναι καλύτερα σε θέση να ανταπεξέλθει με τα βάσανα της – τα οποία θεωρεί πια αυτονόητα, νομοτελειακά. 

Ο επόμενος στόχος 

Η μεσαία τάξη τώρα, η οποία έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο τόσο από την κατώτερη, όσο και από την εξουσία, εγχώρια και ξένη, αφού διαθέτει ακόμη πλούτο που δεν μπορεί να υπερασπιστεί όπως η ανώτερη, προσπαθεί να αποφύγει το οδυνηρό μέλλον που διαγράφεται μπροστά της. 

Την ίδια στιγμή διεξάγεται ένας «συμμοριτοπόλεμος» στα ανώτατα εισοδηματικά στρώματα, με επίκεντρο σήμερα τον έλεγχο της τηλεοπτικής ενημέρωσης – μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η χειραγώγηση της εκλογικής πλειοψηφίας, η διακυβέρνηση και η διασπάθιση του πλούτου της χώρας. 

Επειδή όμως η μεσαία τάξη είναι από τη φύση της ατομικιστική, δεν μπορεί εύκολα να οργανωθεί σε ομάδες που θα ήταν σε θέση να αντισταθούν συλλογικά και με επιτυχία – έχοντας την ψευδαίσθηση ότι, η χώρα συνεχίζει να κυβερνάται δημοκρατικά, οπότε δεν κινδυνεύει. Ακόμη χειρότερα, πιστεύει πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη – πως μπορεί δηλαδή να προστατευθεί από τους Νόμους, καθώς επίσης από τα Δικαστήρια της πατρίδας της. 

Επομένως, δεν κατανοεί πως τα δικαστήρια απλά εφαρμόζουν εκείνους τους χιλιάδες νόμους ή τις οδηγίες που επιβάλλονται δικτατορικά – αφενός μεν από την κυβέρνηση, με γνώμονα την παραμονή της στην εξουσία, καθώς επίσης την εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτών που την στηρίζουν, αφετέρου από τους δανειστές της χώρας (ενώ ψηφίζονται ή αποφασίζονται «στα τυφλά», καταναγκαστικά καλύτερα, από το Κοινοβούλιο ή από τους υπόλοιπους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες). 

Η Δικαιοσύνη λοιπόν θεωρείται ακόμη από τη μεσαία τάξη ως η «σανίδα σωτηρίας» – αυτή που θα την προστατεύσει, που δεν θα επιτρέψει δηλαδή να χαθούν τα δικαιώματα ή η περιουσία της, όσο και αν απαξιωθεί προσωρινά. 

Πιστεύει επίσης πως η διαφθορά θα φυλακιστεί, ότι η διαπλοκή θα καταπολεμηθεί, πως ο στόχος της Τρόικας είναι η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, πως δεν είναι αντιμέτωπη με μία κυβέρνηση του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αλλά με μία ηθική αριστερή, καθώς επίσης πως η ίδια δεν θα είναι το επόμενο θύμα του βιασμού που συντελείται στη χώρα μας. Πως τιμωρείται απλά για τα λάθη της στο παρελθόν, κάτι που χαρακτηρίζει επίσης την κατώτερη – για εντελώς διαφορετικούς όμως λόγους, τους οποίους προανέφερα. 

Συμπερασματικά λοιπόν, έχει την ψευδαίσθηση πως η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν αποτελεί ήδη παρελθόν, πως η κατάσταση δεν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ίδια, για την πατρίδα της και για τα παιδιά της, καθώς επίσης ότι τα πάντα μπορούν να διορθωθούν, χωρίς να αμυνθεί συλλογικά, χωρίς να πολεμήσει και χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα – γεγονός που μάλλον σημαίνει πως δεν θα αποφύγει τελικά την ολοκληρωτική καταστροφή, οδηγούμενη με τη σειρά της στη σκοτεινή σπηλιά, μαζί με την ήδη αλυσοδεμένη κατώτερη τάξη. 

Επίλογος 

Είναι προφανές ότι, η πολιτική που ασκείται σήμερα είναι εξόχως ταξική, οπότε εξαιρετικά τοξική – όπου όμως η τάξη που θα ωφεληθεί δεν θα είναι η αδύναμη, η εισοδηματικά ασθενέστερη, κάτι που δυστυχώς πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε φυσικά η μεσαία, η οποία θα είναι το επόμενο μεγάλο θύμα του στυγερού βιασμού – αλλά, αντίθετα, εκείνη που στήριξε οικονομικά και επικοινωνιακά την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα. 

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται, μεταξύ άλλων, από την έκπληξη του προέδρου της Κομισιόν, όταν διαπίστωσε πως η ελληνική κυβέρνηση εκβίασε, ισχυριζόμενη ότι εκβιάσθηκε, ένα πολύ χειρότερο μνημόνιο, από αυτό που είχε ο ίδιος προτείνει – επικαλούμενη έωλες αιτιολογίες που μόνο ανόητους θα μπορούσαν να πείσουν. 

Επίσης, από τη μανία που επιδεικνύει η «αριστερά» για την ψήφιση νομοσχεδίων που καταδικάζουν τη μεσαία τάξη στην ποινή του θανάτου – όπου, με δεδομένο το ότι, η μεσαία τάξη είναι το μοναδικό ουσιαστικά στήριγμα της Δημοκρατίας, κατανοεί κανείς τι ακριβώς επιδιώκεται. 

Στα πλαίσια αυτά, εάν συνεχίσουμε να φοβόμαστε τη χρεοκοπία, παραμένοντας σιωπηλοί όπως τα πρόβατα, χωρίς να κατανοούμε πως κινδυνεύουμε από το βοσκό και όχι από το λύκο, θα βιώσουμε εξαιρετικά επώδυνες καταστάσεις – οι οποίες δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη δικτατορία των συνταγματαρχών. 

Ολοκληρώνοντας, η πρόβλεψη μου αυτή δεν είναι προφανώς καθόλου ευχάριστη – θεωρώ πως είναι όμως ρεαλιστική, ενώ ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να αμυνθούμε είναι πλέον ελάχιστος. Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος και να οφείλεται στην έμφυτη απαισιοδοξία μου η οποία αυξήθηκε, όταν φάνηκε καθαρά πως η σημερινή ηγετική ομάδα της συγκυβέρνησης, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν που κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου. 

το είδαμε ΕΔΩ

Επίσημη αναφορά για τζιχαντιστές στην Κύπρο - Δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα σε περιοχή των βρετανικών βάσεων.

Οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει ήδη στην Κύπρο και έχουν δημιουργήσει τον πρώτο πυρήνα τους, όπως καταγγέλλουν πρόσφυγες από τη Συρία τους οποίους χρησιμοποίησαν για να εκτελέσουν το σχέδιο τους. 

Βρήκαν μάλιστα καταφύγιο στην περιοχή που ανήκει στις Βρετανικές Βάσεις, οι αρχές των οποίων αρνούνται να συνεργαστούν με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Κύπρου προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να προχωρήσει η σύλληψη τους ή η απομάκρυνση τους από το νησί. 

Πριν από λίγες ημέρες μία λέμβος με 114 πρόσφυγες έφτασε στο Ακρωτήρι και μετά από μερικές ημέρες ομάδα αυτών ενημέρωσε την ΚΥΠ και την Αστυνομία της Κύπρου πώς ανάμεσα τους είχαν παρεισφρήσει και τζιχαντιστές οι οποίοι πολεμούσαν στη Συρία κατά του Άσαντ και έσφαζαν χριστιανούς. Κατέθεσαν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες προκειμένου οι αρχές να τους αναγνωρίσουν.

Συγκεκριμένα οι πρόσφυγες κατέθεσαν ότι κατέχουν στοιχεία για πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους" τα οποία έφτασαν στην Κύπρο μαζί με τους 114 μετανάστες που ήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις. Προσδιόρισαν μάλιστα και τον αριθμό τους σε 6-9 τζιχαντιστές δίνοντας στις αρχές φωτογραφικό υλικό, περιγραφές προσώπων και στοιχεία, τα οποία έκαναν λόγο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι γνωστά για μεταφορά οπλισμού και όχι μόνο για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους".

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στην Αστυνομία, η οποία σήμανε συναγερμό και στην ΚΥΠ, άρχισε η διερεύνηση των πληροφοριών σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις, και μέσα από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε ότι ένα μέχρι στιγμής πρόσωπο από τους 114 μετανάστες συνδέεται με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές οι δυο πρόσφυγες.

Ωστόσο οι υπηρεσίες των Βρετανικών Βάσεων δεν φαίνεται να επιδεικνύουν προθυμία για συνεργασία και καθυστερούν στη διερεύνηση των στοιχείων, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις Κυπριακές αρχές για τη δημιουργία πυρήνα τζιχαντιστών στο έδαφος της Κύπρου.

Η αποκάλυψη αυτού του γεγονότος έρχεται σε συνέχεια του ρεπορτάζ της Mirror για το ότι η Κύπρος, τόσο το ελεύθερο τμήμα όσο και τα κατεχόμενα έχουν καταστεί χώρος διέλευσης εθελοντών που οδεύουν προς την εμπόλεμη Συρία με σκοπό να καταταχθούν στο "Ισλαμικό Κράτος" και στην "Αλ Νούσρα".

Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται ότι "πρόσφυγες" που είχαν φτάσει από την Συρία στην Κύπρο με πλοιάρια ενδεχομένως δεν είναι τίποτα άλλο από όργανα των τζιχαντιστών ακραίων ισλαμιστών.

Και αν έχει όντως δημιουργηθεί πυρήνας τζιχαντιστών στην Κύπρο όπου έφτασαν 114 μετανάστες σκεφτείτε τοι μπορεί να έχει συμβεί στην Ελλάδα που καθημερινά καταφθάνουν καραβιές μεταναστών, αρκετοί εκ των οποίων, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ύποπτοι τζιχαντιστές. Έχει αποδειχθεί άλλωστε με συλλήψεις που έχουν ήδη γίνει. 

Ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια είναι τεράστιος. Είναι κάτι που έχουν επισημάνει επανειλημμένα και θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά όσοι σκέφτονται να αποδεχθούν να μετατραπεί η χώρα σε “αποθήκη μεταναστών” επειδή δεν τους θέλει η Γερμανία ή η Ουγγαρία.

πηγή

Από την Κύπρο στην Κρήτη.

Γράφουν οι Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός

Όταν εξετάζουμε τις καταστάσεις σε γεωλογικό και ενεργειακό επίπεδο στην Κύπρο και στην Κρήτη βλέπουμε σημαντικές αναλογίες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν και σε επίπεδο Περιφέρειας, αφού το ολικό πλαίσιο καθυστερεί να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις. Παραδείγματος χάρη, το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η Κύπρος, και που αναλύσαμε σε προηγούμενό μας άρθρο, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα προς μίμηση. Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει και πριν το τέλος του πρώτου γύρου παραχώρησης στην Ελληνική ΑΟΖ, αφού πρόκειται για περιοχές που δεν άνηκαν στα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα που έχουν ήδη εκδοθεί. 

Ταυτόχρονα αυτά τα νέα δεδομένα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και με αυτά που έχουμε ήδη από την εταιρεία PGS για τα εννέα θαλάσσια οικόπεδα της περιοχής, αλλά και με τα επόμενα που θα πάρουμε για να έχουμε ένα πιο πυκνό πλέγμα. Βλέπουμε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναδειχθεί η περιοχή, γιατί έχει μια αξία ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι αν μερικοί αρμόδιοι δεν το καταλαβαίνουν ακόμα γιατί λειτουργούν δογματικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο για να προχωρήσουμε. 

Έτσι συνεχίζουμε και μάλιστα ακάθεκτα τον αγώνα της ενημέρωσης, έτσι ώστε ο κάθε Έλληνας να ξέρει τι πρόκειται να γίνει και ποια είναι τα αίτια της απαράδεκτης καθυστέρησης. Διότι, ενώ η Ελλάδα υποφέρει και οι δικοί μας αναζητούν μέτρα μετριότητας για να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις, δεν υπολογίζουν ακόμα τι προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ στην πατρίδα μας και ειδικά λόγω του Ιονίου και της Κρήτης. Ενώ πρέπει να αναπτυχθεί μια στρατηγική ειδικά για την Κρήτη.

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής 

Δείτε επίσης: 

Μέρος Α' - Armenag Aprahamian - Η Δυτική Αρμενία ως μέλλον του Πόντου. Αθήνα, 27/10/2015  ΕΔΩ 

Μέρος Β' - Όλγα Ραπτοπούλου - Η Δυτική Αρμενία ως μέλλον του Πόντου. Αθήνα, 27/10/2015  ΕΔΩ 

Μέρος Γ' - Νίκος Λυγερός - Η Δυτική Αρμενία ως μέλλον του Πόντου. Αθήνα, 27/10/2015
 
N. Λυγερός - Κομβικοί δεσμοί  ΕΔΩ 
 
Ν. Λυγερός - Αποφθέγματα II  ΕΔΩ 
 
Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο μύθος ως ουσία της ιστορίας". Νεμέα, 29/10/2015
ΕΔΩ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η Τουρκία βαδίζει την Κυριακή πρώτη Νοεμβρίου στις πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας της. Ενδιαφέρων είναι να δούμε ποιοι εκλογικοί παράγοντες θα κρίνουν αυτές τις εκλογές.

Σε μια κρίσιμη αναφορά του εδρεύοντας στην Νέα Υόρκη Ινστιτούτου, «Türkiye Araştırmaları Enstitüsü», (Research Institute on Turkey-RTI), που διαβιβάστηκε στα κεντρικά γραφεία του κυβερνητικού κόμματος, ΑΚΡ, επισημαίνεται ότι μετά από μια προεκλογική έρευνα 10 σημαντικές επαρχίες είναι αυτές που θα κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι ερευνητές, Onur Aktındağ και Bert M Azizoğlu, τόνισαν πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες κομβικές επαρχίες στις προσεχείς εκλογές. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την αναφορά αυτή είναι χαρακτηριστικό πως στην Σαμψούντα του Πόντου στις προηγούμενες εκλογές (7/6) η νίκη κρίθηκε για 400 μόνο ψήφους, ενώ στην Αμάσεια μόνο για 600 ψήφους.

Στο εκλογικό επιτελείο του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ, έχει σημάνει συναγερμός για να υπάρξουν καλυτέρα αποτελέσματα στις κρίσιμες περιοχές όπου η νίκη θα κριθεί για λίγους μόνο ψήφους. Μια από τις πολύ κρίσιμες περιοχές είναι η περιοχή του Πόντου. Εκεί θα δοθεί μεγάλη μάχη μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ και του εθνικιστικού, ΜΗΡ, το οποίο διατηρεί εκεί μεγάλη δύναμη. Στις ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες θα δοθεί μάχη μεταξύ του ΑΚΡ, του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης CHP, του εθνικιστικού ΜΗΡ και κυρίως του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, που αναμένεται να επικρατήσει. Στην περιοχή του Αιγαίου και συγκεκριμένα στις περιοχές του Aydın και του Balıkesir, ανατολικά και βόρεια της Σμύρνης, θα δοθεί κρίσιμη μάχη μεταξύ του ΑΚΡ και του ΜΗΡ.

Στην Κωνσταντινούπολη το κυβερνών κόμμα αναμένεται να αυξήσει τους ψήφους του ενώ στην Άγκυρα, το ΑΚΡ και το CHP θα δώσουν μάχη με το ΜΗΡ και ίσως χάσουν από μια έδρα.

Στην κεντρική Ανατολία στις περιοχές Akdeniz, Burdur και Sivas, (Σεβάστεια), αναμένεται εύκολη επικράτηση του ΑΚΡ. Στην περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά που περιλαμβάνει την ευρύτερη Κωνσταντινούπολη, το Kocaeli, Kırklareli, (Σαράντα Εκκλησιές),  το ΑΚΡ αναμένεται να επικρατήσει με σοβαρό αντίπαλο το ΜΗΡ.

Το ΑΚΡ αναμένεται να συγκεντρώσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την προσοχή του στην Σαμψούντα, όπου στις εκλογές της 7 Ιουνίου η νίκη κρίθηκε για 400 ψήφους, στην Baypurt για 600 ψήφους, στην Giresun, (Κερασούντα) για 1.300 ψήφους, στην Gümüşhane, (Αργυρούπολη), για 1.500 ψήφους, στην Amasya για 600 ψήφους, στο Çankırı για 1.200 ψήφους, στο Çorum για 1.500 ψήφους, στο Muş και στην Malatya για 2.300 ψήφους. Το κυβερνών κόμμα θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στον Πόντο για να αυξήσει τον αριθμό των εκλεγόντων βουλευτών. Παράλληλα στην νοτιοανατολική Τουρκία θα επιδιώξει να κερδίσει ψήφους από το φιλοκουρδικο HDP ποντάροντας στον θρησκευτικό παράγοντα για να αυξήσει και εκεί τον αριθμό των βουλευτών του.

Το εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ, έχει την μεγαλύτερη δύναμη του στον Πόντο και εκεί θα δοθεί μάχη με το ΑΚΡ ενώ εκεί το CHR δεν είχε πολλές προοπτικές αύξησης της δύναμης του. Το ΜΗΡ θα δώσει επίσης μάχη στις περιοχές, Amasya, Çankırı, İğdir, Kocaeli και Malatya, όπου για λίγους ψήφους μπορεί να χάσει πολλούς βουλευτές. Επίσης κινδυνεύει να χάσει βουλευτές στις περιοχές Σαμψούντα, Baypurt, Κωνσταντινούπολη, Κερασούντα και Αργυρούπολη.

Το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, είχε την παραίτηση δυο υπουργών από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που είχαν εκλεγεί στο Kocaeli, (ευρύτερη ασιατική περιοχή της Κωνσταντινούπολης), όπου θα δώσει μάχη με το ΜΗΡ για να διατηρήσει τις έδρες του. Το HDP θα συγκεντρώσει την προσοχή του για να διατηρήσει τις δυνάμεις του και ίσως να τις αυξήσει στις περιοχές, Muş, Batman και Bingöl στην Νοτιοανατολική Τουρκία, στο Aydın, περιοχή Αιγαίου και στο Hatay, (Αλεξανδρέττα μεσογειακή συνοριακή περιοχή με την Συρία), ενώ κινδυνεύει να χάσει έδρες υπέρ του ΑΚΡ στις περιοχές, Adrahan, Van και Tunceli στην ανατολική Τουρκία.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, CHP, θα δώσει μάχη για να διατηρήσει την δύναμη του και να την αυξήσει στις περιοχές Σμύρνη, όπου έχει πάντα την πρωτοκαθεδρία, και στις περιοχές, Adrahan, Tunceli, Niğde, (Νίγδη), και Kahramanmaraş. Επίσης στις περιοχές Erzincan, Bilecik και Ordu του Πόντου, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή γιατί κινδυνεύει για λίγους ψήφους να χάσει έδρες.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, αν και στην Τουρκία δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε για δημοσκοπήσεις που ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στην πραγματικότητα. δίνουν τα εξής ποσοστά:

AKP, (ισλαμικό κυβερνών κόμμα): 38,2% – 44,7%.
CHP, (Λαϊκό κόμμα αντιπολίτευσης): 24,8% – 28,2%
MHP, (Εθνικιστικό κόμμα): 13,4% – 18,2%
HDP, (Φιλοκουρδικό κόμμα) : 11,0% – 14,58%

Το αποτέλεσμα αυτών των κρίσιμων εκλογών θα κρίνει πάρα πολλά για την περαιτέρω πορεία της Τουρκίας αλλά και κυρίως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή όπου πολύ σημαντικά και καυτά ζητήματα βρίσκονται σε πολεμική εκκρεμότητα. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος